Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
Aktív témák
-
rmatyi
tag
Az megoldgató valahogy hogy r10b-ben a hangerőszabályzó gombok ne a média hangerejét állítság?
-
Akos2110
tag
Akkumulátor kalibrációnál recoveryben melyik menüpontból kell update.zipet feltenni?
-
Keeperv85
nagyúr
Nem tudom mennyire lehet mélyen a hardverbe nyúlni és nem akarom azt a hibát lekövetni, amit elsőre a 256-osoknál, hogy kijelentem, hogy kizárt hogy az van benne, amit valaki állít. Nem tudom kategorikusan kizárni, hogy valahol mélyen a flash-ben nincs-e valami beállítás, ami eldönti, hogy melyik driver legyen haszárlatban...
Láttuk azt, hogy van 512 Mb memóriánk, pedig 256-osnak tűnt.
Láttuk, hogy az elvileg benne lévő rádió nem RDS képes, kiderült hogy megoldható...Nem érne sokként, ha most az jönne, hogy 5MPX-es a kamera vagy a CPU más, mint amit eddig "papíron" láttunk...
-
-
Akos2110
tag
Az miért van, hogy egyes új játékok (ingyenes, Cordy) nem elérhetők marketen. Ha pedig apkból telepítem akkor vagy nem végez a telepítéssel vagy újraindul a telo.
-
Glatius
őstag
FLB R10b FULL esetén halt-e meg valakinek a hangerőszabályzó? Minden átmenet nélkül, egyszer scak nem műxik. Telepítettem töröltem ezt azt, az Ultrachron esetében tűnt fel, hogy se start/stop, se reset. Elképzelhető olyan programhiba, ami miatt nem működik? Kicsit még reménykedek, hogy szoftveres betegség, de csodazipre is kérnék egy működő linket, ha hardveres hiba, mert akkor garanciális "javítás" következik.
-
anglergab
addikt
CM Nightly Buildról készítettem full backupot recoveryben. A visszaállítás sikeres volt (md5 hashek egyeztek), azonban az első indítás után minden FC-zett. Szerintem nem teljesen kompatibilis a CW recovery a CM rom-okkal a backup/restore-t illetően.
(#44381) dr_ace
Kalibráld az akksit, vagy tedd fel Kelzsoca batterystats.bin-t tartalmazó update.zip-jét recoveryből.Egyébként egy kis akkuidőhöz juthatunk, ha letiltjuk a Settingsben a kijelző auto elforgatását. Egyes app-ok ettől még hozzáférhetnek a szenzorok (orientáció/gyorsulás) adataihoz, majd elfordíthatják a kijelzőt (pl. vízmérték alkalmazás).
-
dr_ace
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
köszi, megpróbálom így. végülis megnyugtató, hogy a rommal nincs gond.
-
lsebestyen
addikt
válasz
dr_ace
üzenetére
wipe battery stats-os mulatságot próbáltad már?
én tegnap raktam fel reggel az r10-et, teljesen lemerítettem este 6ig, feldugtam tölteni, és feltöltöttem a full feltöltős eljárással, amit az első oldalon megtalálsz. este11kor levettem, és most van 53%on nekem ennél jobb még sose volt, szval most örülök

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
72mviktor
üzenetére
Nem hinném. Még ha valami rendkívüli csoda folytán egy ARM11-es CPU is lenne benne (ami azért nem teljesen kizárt, mert mikor szétszedtem egy számot sem láttam ami a típusra utalt volna..) akkor sem lehetne egyszerű megoldani, hogy az lefelé számolva elhitesse, hogy egy ARM V6-os. Meg ameddig a memória még elment bakinak, ez már inkább őrület lenne. Kezd sok lenni a legenda a teló körül. 5 MPX-es kamera is terjeng a neten...
-
rzerge
aktív tag
10b lite van fent
beállítottam a cpu controllt 122-600ra (conservative), apply on boot, de amikor újraindítom (vagy kikapcs-bekapcs) a telót, akkor kidobja üzibe, hogy nem sikerült neki beálíltani rendesen ezt, de amúgy szabályozza szépen a procit -
dr_ace
aktív tag
FLB-R10b_HUN_lite van fenn a telón, ma 9 óra alatt airplane módban lemerült 100%-ról 54%-ra úgy, hogy hozzá se nyúltam, nincs rajta semmi olyasmi ami zabálhatná az akksit. egyszer már megvolt a kikapcsolásig merülés utána tele töltés mióta fenn van ez a rom.
mi lehet vele?
R8-cal simán elment 2 teljes napot, de nemritkán 3-at is egy töltéssel... -
lac14548
aktív tag
A Kelzsoca féle flb_r8_hun_update_Allin ROM melyik recovery-t rakta fel?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Hmm... ARM 11... Megnézném én azt.
Nem lenne rossz egy rom dump erről... -
-
TRob1
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Szerintem meg egyáltalán nem hangzik jobban a neve úgy. Nincs semmi baj a ZTE-vel. Egyébként volt róla szó már novemberben is, meg azóta is párszor

-
supertech
csendes tag
a recovery 2.5.0.9 -et, hogy lehet ujabbra cserélni?
-
-
lsebestyen
addikt
nemtom volt e már, de én ezen nagyot röhögtem
[link] azért így már jobban hangzik a neve mint h zte
állítólag indiába így adják őket 
-
72mviktor
senior tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nem is értem ez igazából miért kérdés?Ha valaki ismeri a rezisztív és a kapacitív kijelző különbségeit már tudja is a választ.Mivel a kapacitív kijelző elektomosság alapján és nem nyomás pont alapján működik,evidens hogy akkor a legérzékenyebb ha a kezedben fogod,és a másik kezeddel amivel érinted zárod a kört.Ha az asztalon van sokkal érzéketlenebb.Szerintem.Anno volt egy Lg Arénám,az pl nem is reagált semmire ha nem a kezemben volt,vagy csak nagyon ritkán.A Blade működik ugyan de érezhetően nehezebben,mint kézben tartva.
-
kmisi99
addikt
FLB-R10b lite. Az van hogy hívásoknál felveszem pár másodpercig hallanak majd csak ennyit hallok a telefonba halóóóóóó ittvagy? halóóóóóó. Szóval valamiért elmegy a hang. Ez csak az FLB-R10b lite nál jelentkezett eddig. Tegnap kb 4x volt ez egymás után majd újraindítottam a telefont és amikor akkor hívtak ha jól emlékszem jó volt majd ma reggel is jó volt de most este újra csak halóóó?? A kijelző világít és le is tudom tenni szóval nem az a gond
Talán lehet azért mert ha a tárcsázóra megyek kiírja hogy a folyamat android process acore leállt?
Illetve ha új rom kell akkor a CM et raknám fel. Elég jó már? Vagy még mindíg érdemes várni? És ahhoz kell mem kártya felosztás? Nem a kelzsocást raknám hanem az alapot -
-
orrlyuk
aktív tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Igen, ez normális, a kapacitív technológiával jár, hogy másképp földelődik a cuccos, ha kézben fogod, és máshogy, ha le van téve, és csak az ujjad ér hozzá. A Bladénál még nagyon jó a helyzet, a Spicát pl. konkrétan alig lehetett így használni. Ez a jelenség sajnos autós tartóban is fennáll.
Mintha lett volna rá példa amúgy, hogy szoftveresen javítottak valamennyit a dolgon. (A Spicánál.) -
turho
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Ok, ezt olvastam csak, hogy mikor generálódik új....
Egyébként, ha a Li-ion akku öregszik, az élettartama látszólag ezért (is) csökken mert a megnövekedett belső ellenállás miatt hamarabb eléri a névleges töltöttségi feszültséget.
Itt még egy mókolt batstat jól is jöhetne, ami kényszeríti további töltésre.
A mobilok töltési rendszere sajna sosem tartozott a szuperintelligensek közé, még a Droidnál ez jó pont is, hogy file-ban naplóz, és túlfesz/hővédelem IC van magában az akkuban is. -
Ronam
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
na ez jó ötlet volt
.untam már hogy minden ROM csere után kalibrálni kellett az akksit.bár számomra már halál felesleges,az R10el tökéletesen megvagyok elégedve,ennél jobb ROM nincs pillanatnyilag,és 2.2ből sztem nem is lesz.minden szempontból a legfaszább,szóval ROM csere most nem lesz egy jó ideig.majd ha jön stabil cm7 talán váltok.... -
kelzsoca
félisten
Úgy olvasgattam, battstat fájl 5%-ra merüléskor keletkezik, majd feltöltődéskor újra.
Ha a fájlt kitörlöd pl: 46%-nál akkor pillanatokon belül újra generálja magát, olyan nincs hogy ez a fájl hiányzik a rendszerből, ha ott van használja, ha erőszakkal törlöd akkor létrehozza merülési státusztól függetlenül, ha pedig kicseréled, akkor a cserélt fájlt használja.
-
TRob1
veterán
Van olyan akinek megy/ment ez a progi, és nem indul újra a tel. installnál? Can Knockdown 2 v1.01 (jöhet priviben is válasz) Illetve akiknek gondja volt a nagyobb progik telepítésével, az megoldódott-e?
-
turho
addikt
válasz
hodostamas
üzenetére
Amíg úgyahogy jó az akku, addig a Kelzsoca szándékának van értelme, egy rossz detektálásnál mindenképpen jobb. De a kalibrálást nem érdemes nagyon odázni. Úgy olvasgattam, battstat fájl 5%-ra merüléskor keletkezik, majd feltöltődéskor újra.
Alapvetően havi 2-6 alkalommal javasolják a normális egyenletes feltöltést és kisütést. A Li-ion akku utál mélykisülni, ez mondjuk általános tény.Nem érdemes mindig apadlóra küldeni. Amit még utál, az a melegedés. -
kelzsoca
félisten
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Persze hogy választ kapsz, itt senki nincs megkülönböztetve

Igen, régebben is volt már róla szó, hogy asztalon használva nehezebben vagy nem reagál olyan jól a kijelző, mint amikor kézben van.
(#44342) hodostamas
Próbálni kell, éppen ezért is csináltam meg

-
gordonfreemN
addikt
Másnak is fennáll a jelenség, hogy asztalra lefektetett készüléknél nem igazán működik a multi touch? Nem olyan érzékeny mint ha kézben fogom. (Amugy elképzelhető az is, hogy én is választ kapok, nem csak a kedvencek)?
-
kelzsoca
félisten
Általam kalibrált batterystat.bin fájl:
Recoveryből telepíthető változat!
Mi ez, mire való?
A fájl használatával már nem kell elvégezni a teljes feltöltés és lemerülés fázisát ahhoz hogy az Android rendszer megfelelően ki tudja számolni a töltöttségi szintet.
Ezt mikor kell használom?
Mivel a batterystat minden rom felrakás után törlődik, ezért célszerű friss rom telepítés után elvégezni, illetve aki nem szeretne a kalibrációval foglalkozni annak is előnyös lehet a fájl használata.
Recoveryből kell wipe battery stats-ot nyomnom?
Nem, nem kell a fájl felülírja a jelenlegit, így erre semmi szükség.
Más romokkal is használhatom?
Elvileg igen, de az flb-r10b_hun_lite és full romokkal tesztelve is van.
Jó ez minden telefonra?
A kérdés jó, próbálni kell, ebből probléma biztos nem lehet
-
turho
addikt
válasz
Tomate
üzenetére
Amikor exportálod az SD-re a contact-jaidat, egy 000x.vcf fájlt hoz létre.
Battstat: Wipeolni lemerüléskor kell rendesen, ha jól veszem ki, csontra lemerítéskor, ugye? Legalábbis angol fórumokon ezt leltem. Utána hozódik létre az új, töltés kezdetén. Ez a töltést nem illik megszakítani, miután bezüldült a led, utána még 1-2 órahosszáig.
-
Gabbo
aktív tag
Fel kellet rakjam töltőre. Reggel 8-kor 95% volt. Azóta átment 1 rootoláson (szoftveresen, mert bekapcs+hangerő fel kombóval nem engedte, de 10-szer próbálkoztam úgy is, tehát 10 akku ki-be bekapcs)
Aztán rom felrakás, email/gmail beállítás, app letöltés wifi/3g használat igo telepítés és gps próba, widgetek beállítása, (+ az elsőnél szarakodás az spb 5.0-val, majd letörlés) mindezt saját hülyeségemnek köszönhetően 3x csináltam meg
.
Mire a fent említett folyamat lezajlott 30% volt a szint, szóval kikapcsoltam és felküldtem tölteni. -
Peat;)
veterán
A vga-t nem lehet húzni? Csak a procit?
Csak vicc, köszi az új romot Kelzsocának, az update-el sikerült számomra jól beállítani. Remélem a régi romnál a képernyő érzékelő fagyás csak softgond volt, azóta gond nélkül zakatol a kínai gépezet. (de hogy resetet miért nem lehetett elérhetővé tenni az jó kérdés, frankó dolog ezt a "minőségi" hátlapot utcán állva lekapni, mondjuk ez legalább romcserére ösztönzött, mert sok bajom az alpha5-el sem volt
).Tomate: kékfogon is át lehet küldeni közvetlenül, utána blade tudni fogja hogy az névjegy, bár rohadt sokáig fog tartani míg bemásolja a névjegyzékbe.
-
turho
addikt
Reggel 6:45 óta 96 %-ra merültem, 1 db 30 mp-es hívás volt. De le volt téve egész nap ezenkívül. Ez már jó úgyahogy?

Batterystat: kellene egy tuti file, de műszakilag meg nincs 2 egyforma akku....ez dilemma.
Jó lenne ismerni mit ment a statba, és mire használja tulajdonképpen. Az akkuk ahogy romlanak, nő a belsőellenállásuk, ezért látszólag gyorsan feltöltődnek és cserébe gyorsan lemerülnek. Ez az általános akku-élettartam csökkenés jele.Az sem mindegy hogy mikor, milyen időközönként frissül a batstat. Illetve mennyit dolgoz fel. Átlagol, előző állapotot vesz figyelembe stb.
Lehet hogy az első kalibrálás a következő töltésnél már nem lesz érvényes, vagy kettővel később.... -
Tomate
veterán
Nokiáról szeretnék vagy 400 nevet átrakni bladre. Tudnátok segíteni?

-
Saccco
nagyúr
-
mira72
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Ez az IP Webcam nem az igazi, vagy csak én nem bírok vele

WiFi routeren kap a teló netet, akkor belső hálós (192.168.x.x) IP-t ad az app a cam.nak.
Ezt még a saját gépemen se tudom kipróbálni hogy megy-e, mert a routerem meg az asztali gép külön kimenő IP-t kap ...
Más megoldás nem létezik rá? ( gondolom 3G-n menne, mert akkor saját IP-t kapna, nem amit a router oszt ki. ) -
kelzsoca
félisten
Persze ezt nem lehet, egyébként azért jó ha teljesen feltöltött akksival telepíted a romot fel, mert ha feláll a rendszer, és ugye teljesen lemeríted akkor már van is egy teljes feltöltési és lemerülési fázisod, amit az android szépen le is ment, és aztán ebből fog dolgozni.
Egyébként minimum 5% azért legyen benne a telepítés kezdetekor.
Közbenső értékek is rendben vannak, csak aztán a teljes feltöltési és merülési fázist végig kell csinálni, vagy egy korábbi romból ki kell szedni a battery.stat fájlt, és betenni a megfelelő helyre.
ui: Ha van rá igény, nekem van egy kalibrált battery.stat fájlom, így nem kell szenvedni a le-feltöltéssel, csak használni kell a rendszert

(#44317) Saccco
csak nem áll neki az ember romolni lemerült akksival.
Én már flasheltem is 2%-os akksi szinttel, szépen le is merült TPT alatt, de semmi baja nem lett.

-
anglergab
addikt
Fontos, hogy ne merüljön le frissítés közben.
Másrészt a frissítés alatti töltöttségnek van hatása az akku üzemidejére (használattól függően ez a hatás néhány napig-hétig tarthat).
Azonban akkukalibráció/batterystats.bin cseréje megszünteti ezt a hatást.Tehát célszerűen töltsük fel maximálisan a telefont, mielőtt frissíteni szeretnénk -- ekkor nem is fog közben lemerülni, továbbá akksikalibrációval sem kell majd szükségszerűen foglalkoznunk a jövőben (legalábbis egy ideig biztosan nem).
-
Gabbo
aktív tag
Sziasztok.
Már porosodik a szemem a sok olvasástól.
Sikerült gond nélkül feltenni egy romot. (3x, mert az sd kártyával matyiztam
)
Találtam utólag egy leírást :[link] , ahol azt írja, hogy 50% töltöttség alatt ne álljunk neki a romcserének.Kérdésem: Ez Winmobile effektus, hogy frissítés közben nehogy lemerüljön, vagy hatással lehet az akku üzemidejére a továbbiakban.5 általam elolvasott leírás közül csak ez az egy említette a töltöttséget.

-
Nekem 120-as Upc-s nettel tudta 90Mbps körül a wl500gp v1-es, persze ha torrent ment a saját usb-s HDD-re akkor sokkal kevesebbet tudott, de ott inkább a sok szálon való töltés és ezek kiírása a vinyóra volt a sok, nem a net osztás. Nem tudom mennyire lehet összehasonlítani, de az csak 266Mhz-es procival rendelkezett, a blade meg 600-assal. Ezek alapán a blade-nek simán kéne hardveresen tudnia ezt a sebességet, inkább szofteres probléma lesz ott.
-
anglergab
addikt
válasz
barnam_
üzenetére
ok, csak a lite leírását néztem, mivel azt akartam feltenni (nem szeretnék ext2-vel bajlódni, az internal storage sokkal gyorsabb).
A R10b lite verziójában van nano/bash támogatás? A leírásban nem szerepel.A batterystats.bin tartalmazza az akksikalibrációt. Ha egyszer már jól működik, miért törölném rom cserével?

Kelzsoca: a full verziónál minden az SD-n lévő ext2-re települ? Ha igen, ez nem lassítja a rendszert? Az internal storage biztosan gyorsabb, mint az SD, és akinek elég 200 MB alkalmazásokra (sztem a többségnek), akkor nem felesleges a /data/app SD-re kényszerítése?

-
kelzsoca
félisten
válasz
anglergab
üzenetére
Az r8 sehol nincs akksi üzemidőben az r10b-hez képest, keress rám részletes kereséssel, leírtam hogy 3 nap alatt hogyan s miként merült le az r10b.
Ha van egy jól konfigurált battery.stat fájlod a rom felrakása után a data/system mappába beteheted felülírva a jelenlegit.
Az r10b_lite-ban nincs, de az r10b_full-ban engedélyzve van a nano és a bash is.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Saccco
üzenetére
(#44305) Saccco
Hozzátenném. hogy sajnos. Amíg az RA Recovery-t használtam soha nem voltak formázási gondjaim és egyébként is minden tekintetben jobb, könnyebben kezelhető. Természetesen Kelzsoca leírását igyekszem mindig betartani, hogy az "user error"-t a minimálisra csökkentsem, de ez a cwm borzalmas.
-
válasz
anglergab
üzenetére
nano text editor, bash shell hozzáadva/aktiválva (haladó felhasználók tudják mire jó)
Én használtam R8-t, R10-t, szerintem érdemes váltani. Nagy különbséget nem tudok mondani, de semmivel se rosszabb az biztos.
Vagy érdemes frissítenem, ugyanakkor az R8 batterystats.bin-jével felülírnom az újonnan telepítendő R10b megfelelő fájlját?
Nem tudom, de erre én is kíváncsi lennék, hogy ez működik-e így.(#44308) Saccco: csak nem Simonnál fogsz zh-t írni? (PE-MIK)

-
anglergab
addikt
Az R8-ról (Kelzsoca) érdemes az R10b-re (Kelzsoca) frissíteni?
Az akku üzemidő igen jó az R8-on, félek, hogy R10b-re való frissítéssel elromlik.
Vagy érdemes frissítenem, ugyanakkor az R8 batterystats.bin-jével felülírnom az újonnan telepítendő R10b megfelelő fájlját?Más: az R10b-ben (Kelzsoca) van nano/bash támogatás?
-
rmatyi
tag
Az r10b-lite-ot csak 3.0 recoveryvel lehet felrakni?
Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- !!ÚJ!! Honor50-5G,8+2GbTurboRam,256GbRom,Snapdragon778Gprocesszor,2340x1080-120Hz,66W,108Mp,4k30fps!
- Nothing Phone 3a (128gb) + CMF Watch Pro 1
- Xiaomi 15 Ultra 16/512GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Picit hibás - iPhone 12 PRO MAX 256GB - Grafit - Új 100% akkuval
- Normál állapotú Galaxy S25 DS 256GB Navy Blue
- iPhone 13 mini 128GB 88% (1év Garancia)
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple Mac Studio M2 Max 12/30 mag, 32GB RAM, 512GB SSD - 27% ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD RTX 3060 12GB Zalman S2 TG FSP 800W
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy ujrarakas segitett, mondjuk egy FC-zo tarcsazo semmikepp nem egeszseges.
Nem lenne rossz egy rom dump erről...

Csak vicc, köszi az új romot Kelzsocának, az update-el sikerült számomra jól beállítani. Remélem a régi romnál a képernyő érzékelő fagyás csak softgond volt, azóta gond nélkül zakatol a kínai gépezet. (de hogy resetet miért nem lehetett elérhetővé tenni az jó kérdés, frankó dolog ezt a "minőségi" hátlapot utcán állva lekapni, mondjuk ez legalább romcserére ösztönzött, mert sok bajom az alpha5-el sem volt