Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
pigsty
aktív tag
-
Tamy
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Hát ezt akarja, vagy nem? "el tudjam rejteni a beépítettet a login képernyőről" De találn a legegyszerűbb, ha csak szimplán letiltja a fiókot. Vagy ha friss telepítésről van szó, és úgyis akar egy rendszergazda fiókot, akkor a meglévőt nevezi át arra, amire akarja (én ezt szoktam).
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Az is lehettséges, mivel a gép amire rádugtam olyan tünetekkel dolgozott, hogy néha magától elkezdett zenélni a gép csak úgy spontán...
Akkor mi a teendőm? Mit csináljak?
Le tudnád írni részletesen?(fontos lenne az a néhány száz giga adat)
Hoppá, most, hogy letöltöttem a malwaret a firefox rendesen lát mindent, pedig azt hiszem az is az explorert használja.
-
válasz
kraftxld
üzenetére
A Dameon Tools Lite után még megírt egy CD-t. Nyaralási képekkel.
és egy ISO-t is kiírt egy másikra.
Az Office Updatek és SP1 meg Tsai után már nem ír CD-t és gondolom majd DVD-t sem
Most már a CD-k is elfogytak. Munkába menet beugrom a Tescoba Verba lemezekért, aztán este teszek még egy próbát. Ha az sem jön össze, akkor búcsúzom tőletek és irány vissza az XP-s világ... ez van...
A MS szerintem nem igazán figyelt minden régebbi (értsd pl. 2005-ben gyártott) hardvereszköz és chipset illesztéséhez. Más tippem nincs. De ezen nem tudok segíteni. -
_ak_
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Ezzel kicsit előrébb vagyok, köszi. Akár h is olvasom egy próbát megérhet a dolog, még ha nem is erre a környezetre lett fejlesztve. Simán jó lehetne egy ilyen rendszer a nagyobb közönségnek is..igaz ezt magamból kiindulva tudom csak mondani.
Jut eszembe, bár nem szeretem a buhera cuccoka, de mo ndjuk egy Tiny W7-el van valakinek tapasztalata?
-
törölt tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Nem ártana felkeresni tájékozódás céljából NIS + MBAM összeférhetőség szempontjából :
Norton Internet Security 2011 (NIS)
Melyik a legjobb vírusirtó progi? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Topicokat, aztán keresni, olvasni, olvasni, kérdezni, és akkor talán csacsiságokat nem írni

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
kraftxld
üzenetére
Csökkentett módban simán belép, ott semmi gond nincs.
Normál esetben amikor várok, akkor semmit nem tudok indítani, semmi bill kombinációra nem hallgat, amit a windowsnak adok. De pl Fn+ billeket veszi, pl világítás erősségének állítása.
És ami még érdekes,hogy van, hogy tök simán elindul. Mondjuk 4-ből egyszer meg nomál módon, gyorsan betölt.
-
megema
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Csomagból volt. Most már csak azzal próbáltam.
pending.xml nincs, csak reboot.xml

A rendszer Ultimate x86 változat. A csomagok is x86-hoz valóak.
Annyi kimaradt, hogy a legutóbb említett hibát gyakorlatilag befejezett telepítés mellett produkálja az SP1. Már a teljes sáv zöld.
-
KoRner™
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Köszi a tippet, megfogadom majd.
Azonban bátyám kiderítette, hogy ez valamiféle Win 7-es védelem a béna felhasználók ellen, hogy mindenhez rendszergazdai jogosultság kell. Asztalra amúgy gond nélkül tudok bármit bárhogyan pakolni, létrehozni, módosítani, a merevlemezre másolni is tudok.
A lényeg, hogy minden komolyabb művelethez (átnevezés, törlés, új dolog létrehozása) rendszergazdai jogosultság kell, ott van mindegyik mellett a biztonsági központ logója.Na ezt a védelmet hogyan tudom kiiktatni?
Vagy van esetleg Win XP-hez hasonlóan egy rejtett Rendszergazda felhasználó, amivel beléphetek, és kedvemre "garázdálkodhatok"?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
pzstm
titán
válasz
kraftxld
üzenetére
gondolkodom róla, hogy virtuális környezetben beüzemelek egy 2008 R2-t meg egy ilyet (vagyis ez már üzemel, a kép saját, vmware alól készült) csak sajnos nem sok időm van mostanság ilyenre......
Ami nekem nem tetszik benne és 2 perc után észrevettem, az az, hogy a Start menüben nem lehet keresni

-
-
Zirowe
nagyúr
válasz
kraftxld
üzenetére
Szerintem ez nem jó megoldás, mert előtte se volt felhasználónév és jelszó beállítva, mégis működött, illetve most is megy nélkülük, igaz, hogy csak 50%-ban.

#42528 Sub-ZeRo: na ez az, hogy ma cseréltem le a routeremet, de se a régivel, se az újjal nem megy, szóval nem ez lesz a hibaforrás.

#42535 Laccoss: megnézem, de akkor sem értem, hogy miért megy csak így felesen.
Megnéztem, és be van kapcsolva a gépemen, a másikon is be lesz, mert az ugyebár változatlan maradt.
Tehát akkor megint passz.. :S
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
kraftxld
üzenetére
Hát igazából azt szeretném,hogy maga a windows az ssd-ről menjen, elvileg így gyorsabb lesz. Viszont pl játékokat amiket feltelepítenék, azok meg a hdd részre kerüljenek, csak mert ugye az ssd-n nincs hely. Viszont szeretném ha egybe lenne szoftveresen az egész, hogy telepítéskor ne kelljen állandóan kijelölgetni a helyet, meg egyébként is rendezettebb, nem kell figyelnem,hogy még milyen progi fér fel ,stb.
Az igazság az,hogy kihasználatlan az ssd, eladni nem tudom, így használnám inkább.
-
-
törölt tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Anno a Vista érában volt arról szó, hogy a Microsoft drasztikusan csökkenti az OS méretét , ezért is lett soványabb a Windows 7, kivették a sok felesleges dolgot. Más kérdés, hogy mi értelme volt kivenni a Windows Mail-t , ha úgyis letölti az ember a Live Essentials-t.
-
peti_s
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Köszi, megpróbálom ezt a programot, GDB-t ismerem, eddig sok dolgomat hozta már vissza.
Viszont, azt még most sem értem, h más fájlok amiket u.akkor másik mappába tettem, azok egytől egyig hibátlanul érkeztek meg, és ezeket a képeket is meg tudtam nyitni azon a gépen, csak másikon nem. No mind1, köszi a linket , kipróbálom ezt a programot. 
-
-
peti_s
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Tudom másolni, ha megpróbálom kinyitni ezt mutatja.
Természetesen próbáltam mással is megnyitni, Paint-tel, Photoshop-pal , még Linuxot is kipróbáltam, mert ott eddig ha ilyen gond volt megnyitotta, de most az sem boldogult vele. És mivel nagyon fontosak lennének ezek a képek, mivel már nincs meg máshol, nagyon nagy szükség lenne rájuk. -
peti_s
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Az én felhasználói fiókomnak, ami rendszergazda fiók, de külön kiemeli a rendszergazdát is, a SYSTEM nevű felhasználói fióknak, a Mindenki nevű csoportnak, egy Ismeretlen fióknak, és az én felhasználónevem még1x szerepel immáron kevesebb joggal, de az olvasás az a jogok között szerepel. Ám összesen csak 1 fiók van a gépemen, az az amit most is használok. Az öröklődést bepipáltam minden esetben.
szerk: A létrehozó tulajdonos nevű felhasználónak nem tudok jogokat beállítani, nem engedi.
-
válasz
kraftxld
üzenetére
Én úgy tudtam, hogy használni lehet, csak már újratelepíteni nem..
Szerk.: A volt egyetemem GYIK-ja:
K: Használhatom-e a hallgatói jogviszonyom megszűnése után is a szoftvereket?
V: Az intézmény elhagyása után a már feltelepített szoftvereket nem kell eltávolítani a gépről, azok továbbra is használhatóak a licencben meghatározott esetekben, azonban újratelepíteni már nem szabad.
-
válasz
kraftxld
üzenetére
Köszi, de itt csak könyvtárakat látok.
Más. Miért van az, hogy egy programnak nem jelenik meg a kis iconja a taskbar-on és a start menüben? Telepítés után jó volt, de egyszer csak eltűnt. A program a Paint.NET.

Természetesen eredeti windows (ez is enterprise, mert céges):
-
moonman
titán
válasz
kraftxld
üzenetére
beszarás, automatikusan csinálja:
"The system provided two different categories: Recent and Frequent. This displayed category depends on the design of the program. Which of the two is best for your application depends on its nature."
Regarding the Jumplist for Windows Explorer, I'm sorry that there was no detail option to change the category. However, we still have some workaround. For your reference, I have enclosed them below:
For Windows Explorer:
==================
Note: To do this, the recent Jumplist records will be cleared. Also, the "Recent" category may not stay long for Windows Explorer since it depends on your usage behavior over time.1. Click Start menu and open Control Panel.
2. Double click the "Taskbar and Start Menu" icon.
3. Switch to Start Menu and clear the "Store and display recently opened items in the Start menu and the taskbar" option, and then click OK.
4. Open "Taskbar and Start Menu" again and select the "Store and display recently opened items in the Start menu and the taskbar" option back.
5. Click OK and exit.viszont:
"The answer the guy gives in the first response does work. He makes it sound like Recent will eventually revert to Frequent. However, later on in that thread, it seems that not only will Recent be permanent, it actually becomes impossible to revert to frequent."
-
AXisBOLD
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
hidd el nehéz lett volna, mert már semmit se láttam, semmit se fogtam fel
.a GUI verzio-t is megtaláltam, még mielőtt beírtam volna ide, de nem indítottam el...nem tudom miért, de letöröltem, no comment. majdnem 24-et voltam fent.
de lényeg hogy sikerült.
köszi a segítséget.
-
Pá
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Bocsi kicsit láma vagyok... SAM az a beépített windows admin? Mert az most is megvan nekem, csak sajnos disabled és ahhoz, hogy engedélyezem admin jog kéne...
Sajnos másik gép nem játszik, mert nincs a közelben egy sem. Akkor már kisebb macera újrahúzni a rendszert.
Win7 dvd bootot most ki is próbálom. -
Pá
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
A system restorehoz is admin jog kell... Nagyon sok módon meg lehetne oldani, csak sajnos mindenhez admin jog kell. Amolyan 22-es csapdájába kerültem.

Találtam egy külföldi fórumon egy csávót, akinek pont ugyanez a baja volt, annak format c: lett a vége. De mondjuk Ők ezt a boot cd-t nem próbálták.
Délután lesz időm megnézni, remélem menni fog. -
Pá
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Ez tud segíteni nekem?
Csak jelszó átírást láttam a feature listánál, de nekem nem ez a bajom. A jelszavamat tudom, csak nincs adminfiók, mivel ami volt az vendégfiók lett. Ha azt mondod erre is jó, szóval csinál nekem egy admint, amit tudok használni, akkor beleásom magam. -
VGYke
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Köszönöm! SSD miatt vagyok érzékeny a gigákra, de lehet idővel megszokom. A lemezkarbantartás 0byte-ot mutat, ezt már lefuttattam a kérdezősködésem előtt.
kraftxld által linkelt oldal "dism /online /cleanup-image /spsuperseded" parancsával ezt csináltam: system32\cmd.exe jobb egérlikk, futtatás rendszergazdaként, majd beírtam. A válasz valami ilyesmi: Hiba:11 Futó 64bites.... nem lehetséges a dism 32 bites (nem tudom elolvasni, mert olyan apró a betű és nem is tudom a cmd ablakot nagyítani
). -
The DJ
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
IP címet kapnak, a ping viszont érdekes... anno néztem és nem volt gond, de most még egyszer rápillantottam. Először nem is volt gond, ment a pingelés szépen. Megnéztem a másik gépről is, ott viszont már nem működött visszafelé. Visszaültem az első géphez és már ott se tudtam pingelni

Vártam picit, működött, majd megint nem.
Random módon megy (vagy éppen nem megy) a ping.Most megint megy két gépről is és látják is egymást... de a harmadikat meg nem.

Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Gyermek PC játékok
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

egyébként miért frequent van, ahol nekem recent? van rá esetleg gp beállítás?