Hirdetés

Aktív témák

• Clemi

veterán

válasz Protoss #3903 üzenetére

MS nem dolgozta ki op rendszerét eléggé a hangkeltés terén?

Ennyire nem értek a windowsok belső lekivilágához, meg a DirectX, meg OpenGL és satöbbi API mélyén megbúvó összefüggésekhez. Fogalmazzunk úgy, inkább hardver, mint softver ami nekem fekszik.

DE abban egyetértek, hogy valami nem stimmel a Windows hangkeltésével, és ezzel már a Vista alatt is szembesültem. Hogy pontosan mivel? Nos azzal, hogy a HD Audio kártyám, XP alatt egyszerre, és egyidőben kiadta a hangot az analóg és a Digitális kimeneten is. Nos a Vista óta sajnos vagy az egyik, vagy a másik. Na és természetesen csaknem minden alkalommal elfelejtem még a mai napig is átváltani, így ha mozizni akarok, tuti, hogy az analógon hagytam és az asztalon lévő csicsergőkön szólal meg a film, ha meg átülök a géphez, és gondolok egyet, hogy játszani kellene, biztos, hogy a digitálison hagytam a hangot.
    Szóval marhára idegesítő, és minden Realtek driver megjelenésekor reménykedem (haha vajon miért van havonta új driver, mint az ATI-nál?) hátha végre megoldják ezt a mizériát.

Na mindegy, a lényeg, hogy valami valóban nem stimmel, most vagy licensz gondok vannak, vagy trehányság van, de az tuti, hogy a MS és a hardvergyártók között nincs túl nagy összhang. De hogy ki a hunyó? Hát ......

Aktív témák