Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Magisk
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Aktív témák
-
lala42
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Hali!
Nézted, hogy az adott program fent van-e még a gépen?
Mert ha nincs elérési út, akkor vagy eltávolították a programot nyersen, (nem uninstallal) vagy az indítóikonban az elérési út lett átíródva. (valami, vagy valaki által.) -
lala42
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Sajnos ez sem segített.

-
lala42
őstag
Nos valamelyik nap kérdeztem itt a fórumon, de a kapott válasz nem oldotta meg a problémámat. Ha többlapos böngészést használok, akkor egy oldalon a hivatkozás (pl. a PH-n egy hsz-be beszúrt link ) nem nyílik meg, csak a bekarikázott csatlakozás fül van. Nem fagy le a gép, nem csinál semmit, csak van az üres lap a füllel, de ha azt bezárom, akkor a szülő lap megy folyamatosan. Flash frissítve, 32-64 bites ua.-t csinálja. IE8.
Valami okosság?
-
lala42
őstag
Nem tudja valaki, hogy ha az IE8-ban Win7X64-et használok, akkor mi lehet a gond, amikor megnyitok egy lapot, és ott egy hivatkozásra kattintok, akkor az új lap csak tölt-tölt, de semmi. Csak az üres képernyő mered rám.
Mi a gabesz lehet?
Pl. Apeh.hu, ott egy cikk nyomtatása, rákattintok és csak tölt a fehér képernyő, de semmi. Nem fagy, csak semmit nem csinál. Annak ellenére, hogy korábban behozta a az új lapot, ott a nyomtatási képet és mehetett a printer. De minden más esetben is ez van.
Ja és a szülő lapra rá tudok menni, az-az vissza és minden müködik, csak a fenti dolog bosszant. -
lala42
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Igen nem teljesen pontosan írtam le, de a lényeget akartam kihozni, hogy ne keresse azt a hiányzó területet. Ha a srác kereste, akkor valószínűleg nem tanulta, vagy nem foglalkozott vele, hogy milyen számrendszerben dolgozik a gép. Ha komolyabban foglalkozik vele a jövőben, akkor úgyis utána néz. De a lényeg, hogy ne essen pánikba
, mert nincs 50 Gb. területe. 
-
lala42
őstag
Figyusz!
Ez ennél bonyolultabb. Ugyanis a gyártók, marketing céljából egész számot adnak meg lemezterületből. Az-az 100 Gb a vinyó. De és itt jön a turpiság, ui. 0-val végződő számokat nem használunk. 2-es számrendszerben kell gondolkozni. 1 Byte = 8 Bit ,1 MB = 1024 KByte = 1048576 Byte tehát ebből is kitűnik, hogy nem lehet 100, vagy 50, vagy valamilyen 0-ra végződő szám.
Az 50 gigás lemezed ezért nem lesz csak 49,9 giga.
De ez ne zavarjon, nem vesztettél lemezterületet, csak ne tízes számrendszerben gondolkodj.
-
lala42
őstag
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Nem a RAM húzza ott le, hanem a vinyó. Nézd meg az adatlapomat, abban a konfigban a vinyó lett az 5,9-es leggyengébb láncszem.
De ki nem xarja le az élményindexet, ha a legújabb játékok fullon futnak?

Tehetsz ugyan még bele memóriát, de ott a konfigodnál a videokari lesz szük. Tehát ergo ha játtszol is, akkor nem érdemes belefeccölni több rúpiát, ha csak nem cserélsz videokarit is. Az AERO élményt, meg ne nézd, mert bjáték közben, de más munka közben úgy sem nagyon látod az asztalt.
-
lala42
őstag
válasz
mhorvat
üzenetére
Nálam megy mind a 2. Előlapi is és a hátsó is. A realtech szoftverében automatikusan felismeri, de ki kell pipálni, hogy előlapi érzékelő letíltása, ha csatlakoztattál valamit. Nálam úgy megy,hogy ha fülest használok beépített mikrofonnal,csak leveszem a hangszóró hangerejét és megy a füles. Este hazamegyek és megnézem a beállításokat, majd írok privit, hogy hogy van az enyém.

-
lala42
őstag
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Én sem és mégis frissít

-
lala42
őstag
Win7 x64 alatt működik a driver tisztitó ( DriverCleaner, vagy valami hasonló)?
-
lala42
őstag
Két gép között közvetlen kommunikációt csak x kábellel lehet létrehozni. Tehát a szabványos TCP kábel nem jó. Vegyél x kábelt és akkor fog a két gép csatlakozni egymáshoz. Vagy vegyél 5000 rúpiáért egy WiFi-s routert és meg van oldva a problémád.
mc-4 Mi van ráírva? mi a modem neve? milyen NET-ed van?
A KOAX valszeg WiFi csatlakozó.
olyan csatlakozó amit nem tudok: valszeg telefoncsatlakozó, amibe a telefon dugója megy. Ha ahhoz hasonló, mint a NET dugó.
-
lala42
őstag
válasz
polonic
üzenetére
A magyar fórumon szinte semmi, a külföldieken több infó van, de mindenütt azt veszem ki, hogy gond van vele és letiltást javasolnak. Nálam igazából nem éreztem nagy gondot, de amikor letiltottam, kevesebbet forgott egy alkalmazás megnyitásánál a kis karika. Tehát gyorsabban megnyitott alkalmazások (érezhetően). De főleg az zavar, hogy nem tudom, mit csinál a gépemen. (megjegyzem nem volt XP- alatt, nincs a másik XP-s gépemen ( pedig az nem Inteles, hanem teljes egészében AMD-s) nincs a laptopomon. (igaz az meg Intel garfikus chipsetes). Az ötlet onnan jött, hogy mint írtam nem tudom mit csinál a cuccos, valamint az Il-2 vagy két alkalommal kifagyott, (nem írom teljesen ennek rovására, ellenkezője még nem bizonyosodott be) és a Cod4 hangos zúgások közepette (multiban) kifagy időnként. És ez több Catalysttal is megesett.
Morden24 A hotkey az az automatikusan induló programoknál alapból le van tiltva.
Ez szolgáltatás alatt fut. Ahol el kell rejteni az összes microsoft szolgáltatást és ez marad ott. -
lala42
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna valamit mondani (guglin kivül, ugyanis ott elég szétszórt info van róla) az AMD external events utility-ről, mint futó szolgáltatásról?
Kikapcsolható eme szolgáltatás, vagy mi a nyűves francot csinál ez a cucc?
A keresés közben mindenütt régebbi témákat találtam róla, de semmi érdemlegeset nem tudtam kihámozni belőle. Ill. annyit, hogy talán, de nem biztos, hogy a többmegjelenitős funkcióval kapcsolatos, de,hogy miért az rejtély.
-
lala42
őstag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nem 90 napot?
Én 90-re emlékszem.
-
lala42
őstag
válasz
krystman
üzenetére
Menet közben le is tudod csatlakoztatni a HDD-t?
Azzal ellenőrízheted, hogy a lemezmeghajtóra ott a képen, jobb klick, tulajdonágok és ott valamelyik fülön írja.
Még annyit, hogy látja-e az egész lemezterületet?
Mert van olyan,hogy le van jumperolva, és akkor nem látja a teljes lemezt. (régebbi lapokhoz használtuk, ha nagyobb volt a HDD-mint, amit a BIOS ismert. De gondolom ez nem áll fent. -
lala42
őstag
válasz
krystman
üzenetére
Az az IDE-ATAPI vezérlőket jeleníti meg. jelen esetben azt, hogy a felsorolt eszközöket támogatja. Az nem a TE HDD-d. csak azt írja,hogy SATA 1.0-át is támogat, meg egy csomó mást is. Ne idegeskedj.
Ha a BIOS-ban bekapcsolod, az AHCI módot, akkor azt is fogja mutatni. De nem ártana egy I.inf frissítés.Olvasva az utánam következő hsz-t a tálca jobb alsó sarkában hotp&p. módnál látja-e, hogy lecsatlakoztatható?
-
lala42
őstag
válasz
Marvinyo
üzenetére
A legelső hsz.-ben ott a letölthető nyelvi csomag
(#7874) atesss
Nekem is úgy van,hogy be van dugva a füles, a slemafonnal. Ha nem használom, akkor felveszem a zajkeltőláda hangját, ha viszont a füles kell, akkor lecsavarom a ládát.
Semmi beállítást nem kellett eszközölnöm, csak bedugtam a fülest és felismerte.
-
lala42
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Pedig hidd el,hogy (U)Az leglális (/U). A lányom miután felsőoktatásban tanul, igy jogosan igényelhet. Hogy ÉN használom? No és akkor mi van?
Még mindig tisztességesebb, mint ha letöltöd torrenttel, vagy valamelyik fekete honlapról. Eszem azt a sok fórumtárs angyali lelkét ezzel a hivatalos op.-rendszermizériával. Igen kiváncsi lennék a papírjaikra.No meg a számláikra. Mivel a gépemen van az egész könyvelésem, hidd el, hogy nem fogok próbaváltozattal tökölni. -
lala42
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nálam is csinált ilyet, de ua.-on a pendriven az egyik letöltés felment, a másik meg nem. Kötekedett az iso fájlal. Azt mondta,hogy nem szabványos iso kiterjesztés. MSDNA-s volt. Nos amig meg nem veszem, addig marad fent a 7100-as
verzió, és ez tökéletesen müxik. Vagy ha már ez bexart, akkor megy fel a 3x90 napos
vagy a próbaváltozat. (most bizniszelet egy felsőoktatási ,vagy tanári példányra.

-
lala42
őstag
Hello!
Mivel helyettesítitek a Windows Movi Makert win7x64 alatt?
Nagyobb progira nincs szükségem, ez az XP alatt amire használtam teljesen megfelelt.
Van Pinnaclem, de nincs akkora tudású cuccra szükségem. -
lala42
őstag
Én nem is érdemeltem meg
Októberben raktam win7-et. Akkor hogy is van ez az update?
Ja és tiszta particióra, semmi mocskolás, frissités, tiszta telepités volt. Nem mondom,hogy nem jó a microsoft irtója, mert minden mást fogott (olyat is, amit a fizetős ESET nem ) de ezt benyelte. 
(#5915) Gorneck23
Beküldtem. Le vok szarva
még annyi reagálás sem volt.

a jövő héten lejár a 30-napom az F-secur-nál, visszarakom és teszt.
Megnézzük,hogy mi változott, mert pendriven még megvan a kicsike ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lala42
őstag
Ha kell neki. Egyes progik igénylik, de be lehet állítani,hogy mikor legyen engedélyezve. Valszeg a Cd-n vagy a merevlemezen olyan progit inditottál el, mely igényli. Had fusson csak nem árt. Általában NET-es tartalmak igénylik, ez lehet Cd-n DVD-n vagy a merevlemezen is.

-
lala42
őstag
válasz
konfar.dani
üzenetére
Az Fn ( általában kék színű) billentyű és a klaviatúrán lévő hangszóróikon egyidejű lenyomásával fel-le lehet állítani.
De a tálca jobb oldali hangszóróikon is egy alternatíva. egérkurzor rámegy és feljön egy csúszka.
-
lala42
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Persze, Nyugodtan lehet telefonon aktiválni. Segítőkészek a lányok a telefon másik végén.

Azonban a tisztaszoftveres (nekem is az van) már aktívvá van téve. tehát nem igényel aktiválást. (az MS Office)
Tanári pédány. (pedig nem is tanítok
) Csak időnként a gyerkőcöket nevelem. Sajátok, megjegyzem 
Azonban ha egy limitet elértél és sokat telefonálsz, az op.rendszer esetében kér a cimkéről néhány számot és betüt.

-
lala42
őstag
válasz
konfar.dani
üzenetére
Amelyiket le tudta nyúlni
Erre valaki? -
lala42
őstag
Hali!
A gond nem kevés, a következő. Van 1 Acer Extensa 5200-as laptop. Win7 home-val. Van mellette egy TP-link (nem tudom a típusát, mert nem otthon vagyok ) router, melyen van WiFi port. Nos beállítom a laptopon a WiFi csatlakozást, és időnként, egyre gyakrabban eldobja a NET-et. Kapcsolódási probléma diagnosztizálása címszó alatt a lap nem jeleníthető meg, és kész. A gond, hogy a jelerősséget csak 1-2 vonalnyi jelzi, de a router mellől is. Ekkor belépek a hálózati kapcsolatokba, ott megnézem, a csatlakozás típusát, kilépek és lám van NET. Semmit nem állítottam. A hálókari drivert frissítettem, igaz vistásra, mert más nincs a gyártó honlapján ehhez a típushoz. Megjegyzem amit a win7 telepített fel azzal is ez volt a gond.
Valaki valamilyen ötlet? T-online NET. 5 Mb-es Ha fent vagyok a NET-en vele, akkor megy normálisan, de időnként eldobja.
-
lala42
őstag
Ezt a hirdetést már kivesézték és volt aki elnézett a címre. Üres lepukkant raktárhelyiség, nem létező cuccokkal.

Gyanús cuccok
Utána kellene járni, hogy ki az üzemeltető, oszt jól pofánvágni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lala42
őstag
Én akkor tapasztaltam ilyet, amikor ( 2 esetben volt ) 1: Gariztatni kellett a karit, memo hibás volt. Anno 4850-es Shappire.
2./ váltottam 4890-re és nem volt még tökéletes driver. A következő hónapi driver megoldotta a gondomat. (ezt az atiakármi.sys-t) Nekem is fagyott a rendszer, de amikor visszavettem alapra, akkor többé-kevésbé jó volt. Kivártam az új drivert és megoldódott a gond.
-
lala42
őstag
Esetleg próbáld meg a SATA-kábel cserét is. Lehet,hogy nem érintkezik. Olyannal is találkoztam már. SATA kábel tápkábel csere. Ez is lehet probléma. A Gyga SATA kábelei már olyan kis fém csatlakozó (leszoritó?)-val rendelkeznek, talán olyannal próbáld. Itt úgy látom,hogy érintkezési probléma lehet. A vinyó érintkezőit egy kis alcoholos vattával (fülpiszka)
megpucolni?
Esetleg teljes partició törlés (másik gépben) és újrakiosztás.
Ja és regisztrált verziót használj!!!!!!!!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na léptem aludni. Pá mindenkinek.
-
lala42
őstag
Jaj! Eszem azt a pirulós szívedet
Hát ennyit nem ért meg, hogy a társaság legyen egy kicsit vidám? Vagy ennyire szégyellős vagy?
Ez a mai magyar NET-es valóság.
Mindenki írhat mindent, mindenféle blogban.
És akkor még én vagyok a gonosz?
Tudod amikor Toldi Miklóstól megkérdezték, hogy Hé! paraszt, mék út megyen Budára? Azt válaszolta, hogy - megyen?
és Én vagyok a paraszt? 
-
lala42
őstag
Ez sem rossz, ( igaz nem ide való, de érdekes
)
Mik vannak?

-
lala42
őstag
A 20 Gb-.s partición? lemezen semelyikkel. Ott az a lemez annyira kicsi, hogy nem lehet darabolni win7 alatt. (a rendszer lemezigénye kb annyi, hogy nem tudod feldarabolni.) Majd az új lemez (1 Tb-os) engedi. Ahogy az utánam szóló is mondta new gomb és a maradékot majd később osztod, szorzod, ahogy lelked kívánja.

#2187) sanzi89
E kérdés második része érdeklődésemet is felkeltette. Igaz itt még nem nértem az inf könyvtár sysoc.inf fájl szerkeszthetőségét. Talán nincs is. ( gondolok itt a hide bejegyzések eltávolítására.) -
lala42
őstag
Hali!
A 7600-as trialhoz kell serial?
Letöltöttem, (még nálam csak a 7100-as megy) de nem küldött az MS serialt. Vagy nem is kell hozzá?
-
lala42
őstag
Na pá, mentem aludni. Jó'ccakát

-
lala42
őstag
válasz
volvoguy
üzenetére
Nem számít. Nálam a játékok külön partición vannak, a munkával kapcsolatos programok szintén más partición, (pl. könyvelés, néhány tesztprogi, letöltő cucc,zene stb.) A rendszerpartición, csak azok vannak, amik egy esetleges összeomlás esetén mindenképp újratelepítést igényelnek.minden más egy másik vinyón, mely inkább mentésre szolgál. (játékpatcek, játékok próbaváltozatai, no meg amiket lusta vagyok kiírni

-
lala42
őstag
válasz
volvoguy
üzenetére
CD-kép felírás
Na ez kell neked!
Kiválasztod, megkeresed a win7 képfájlt, (iso kiterjesztésü) és azt mondod neki, hogy írd! A lángoló gyufafejre kattintasz.
Nem kell fellázadni, hogy tapasztalatlannak titulálnak, mert eddigi hsz-ből ez tünt ki. (egyébként az vagy, mert nem ismered a NERO-t) De ez nem bűn, nem szégyen. Csak az a rossz kérdés, emit nem tesznek fel. Nézd meg Gornecket, nem kezdő, de még ő is kérdez.
Ergo, nem kell szégyellni kérdezni. Mi is így kezdtük és folytatjuk is. Ha nem megy valami akkor az a szégyen ha nem kérdezzük meg.
#1349) pzstm
Gyorsabb voltákl

(#1346) SPF
A feleségem rálép a billenőkapcsolóra
(bocsi) -
lala42
őstag
Nos annyira nem ismerem a lapod BIOS-át, de talán van ott olyan lehetőség, hogy a modulok (sínek) értékeit egyenként lehet állítani. Valszeg., nem tudnak (a különböző fajtájuk miatt ) szinkronba menni. Erre csak egy lehetőség van, hogy (a cserén kívül) hogy a BIOS-ban külön, külön kitapasztalva állítod be az értékeket.
De próbáld meg a lapod topikját, hátha ott okosabbat tudnak mondani.
-
lala42
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
Az előbb írtam,hogy próbáld már meg (nem ismerem a lapod BIOS-át) átállítani a HDD-k boot prioritását. Nálam (Giga lapban)már volt ilyen gondom és ez megoldotta. Két tök egyforma HDD-m van és ott állítottam be,hogy melyikről bootoljon. A kábel nem számított, hogy melyik csatolón volt.
Egy próbát megér

-
lala42
őstag
Attól a sorrend még nem fog megváltozni. A HDD0 az marad a HDD0.
Abból gondolom ( tapasztalat
),hogy volt amikor gépkarbantartáskor (portalanítás)rosszúl raktam vissza a kábeleket és kiírta,hogy hiányzó NTLDR. Nos mivel lusta voltam újra szétszedni, BIOS-ben változtattam a boot sorrenden és voala! ment.
Igaz ez két egyforma vinyó, tárterület, típus minden megegyezik.#447) SymbianOS
És a microsoft honlapján ott az ellenszer
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aktív témák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Anyagi helyzetek és életutak
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Kapott egy visszaállítást, csak az IE és müxik ahogy én akarom. De hogy mi a fwenw állította el? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.
, mert nincs 50 Gb. területe.

Szerinte ebben a korban már nem nekem való