Hirdetés
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- OnePlus 15 - van plusz energia
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Aktív témák
-
Steelmanus
addikt
válasz
kbalazsa
üzenetére
Igen en kiprobaltam a teljes rendszervisszaallitast is mar csupan azert mikent mukodik, csinal mentest DVD-re vagy akar kulon particiora csak azert nem tetszik, mert csak a gyokerbe tud menteni es mappaba nem pl a C:-t az E:-re. Viszont a regebbi ghostolo programokat ellenorizni kell hogy Vista-W7 kompatibilisek mert pl a TrueImage regebbi verzioi nem tudnak W7-et menteni gondolom azota mar biztos tudnak de a beepitett is korrektul visszaallit ezen kis szepseg hibaja ellenere, akar DVD-rol akar particiorol.
-
artiny
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Professional verzio van.
-
Crytek
nagyúr
Semmit se állítottam se windowsban se a torrent progikon belül!
-
artiny
őstag
helotok
suliba kell egy program - Turbo Delphi - ,regebben mikor xp m volt fennt,akkor feltudtam tenni. Amióta W 7 x64 et használok nem tudom feltelepíteni. Eloszor 4programot kell feltenni /ilyen 1 net framework,..../progik de ezekbol nem megy fel mind es igy nem is tudom beinstalalni a a turbo delphit.
Hogyan tudnám megoldani mivel fontos ez a progi nekem?
-
Crytek
nagyúr
utorrentel és bitcomettel is ugyanúgy fagy!
Semmit nem állítottam be egyikben sem alapon van minden.Nem arra a HDD-re mentek amin a win van!
-
Crytek
nagyúr
Nekem lenne egy speciális problémám. (3 napja használom a win 7-et)
Torrentről nem tudok tölteni semmit mert szinte egyből szétfagyasztja a gépet!
Ha nem megy torrent letöltés akkor nem fagy a gép.Ezt mi okozhatja?
-
kbalazsa
senior tag
Először arra gondoltam, hogy kiterjesztett nézetet használsz úgy, hogy a monitorod lett a másodlagos... de akkor nem láttad volna a tálcát. A wwhy kollega által javasolt megoldás lesz a tuti.
Lehet, hogy véletlenül arra járt a kezed a "betű-elhomályosodós" probléma megoldásának keresgélése közben? -
Kobe
veterán
hali
kellene egy kis segítség
asztali gépre telepítettem tegnap a win7 ultimatet, tök szűz verzió, épp hogy kész a reinstall. Esti kikapcsolás és reggeli bekapcsolás után az asztalról eltűnt minden ikon, a Lomtár is. A testreszabás menüben pedig azt jelzi ki, hogy a Lomtár ikonja kint van az asztalon. Ha start menüből szeretném visszapakolgatni az ikonokat, és kihuzom az asztalra, a "Parancsikon létrehozása itt" parancsra nem történik semmi. Restart után is ugyanez a szitu.
Semmi más nem történt, mint tegnap ki lett kapcsolva a Cleartype funkció a winben mert nagyon zizisek voltak a betűk.rendszer visszaállításnál az egyetlen visszaállítási pont a ma reggeli (mert közben lefutott egy frissítés reggel), így az sem soakt segít.
-
Killing
addikt
válasz
kbalazsa
üzenetére
Én csak a rendszer visszaállítást használom (habár ez ne annyira tartozik ide), még nem kellett igénybe vennem.

Töredezettségmentesítésre az Auslogic Disk defragot használom már évek óta. -
kbalazsa
senior tag
Régen XP-n megszívtam a töredezettség mentesítővel
Hogyan szívtál XP-n töredezettség mentesítővel?
Egyébként ha már itt tartunk, az engem érdekelne, hogy kinek mi a tapasztalata Win7-en a lemezkezelő szolgáltatásokkal (gondolok itt az ellenőrző, töredezettség-mentesítő és a biztonsági mentés szolgáltatásra). Mennyire használhatóak ill. hatékonyak? Állt -e már vissza valaki biztonsági mentésből?
-
Kommy
veterán
A ready boostnak semmi köze ahhoz, hogy kevesebb memóriát, lát mint te is írtad belenyulkáltál a msconfigba az cseszte el, és hiába állítod vissza alap helyzetbe valami miatt úgy marad ezzel énis jártam így még RC-s időkben. Nekemm egy reinstall teljesen megoldott a gondot azóta nem nyúlok hozzá, sőt értelmét se láttam. Próbálj meg olyan időpontra rendszer visszaállítást csinálni mielött még hozzányúltál volna az msconfighoz.
Az más kérdés, hogy akkor vetted észre, hogy kevesebb a ram amikor a readyboostot próbálgattad. -
moonman
titán
baja most sincs, csak nem mapeli ki a teljes memóriát az OS számára. tehetsz rá akár Linuxot is, az sem fog többet látni. mindenesetre továbbra is kétlem, hogy a readyboost belenyúlt volna a chipset működésébe.
egyébként ha ezekkel a pajzán gondolatokkal állnál neki Mac-re váltani, még most tegyél le róla, mert óriásit fogsz csalódni.
-
Puma K
nagyúr
válasz
moonman
üzenetére
A legutolsó hivatalos BIOS van fent az Asus oldaláról. Eddig ameddig ki nem PRÓBÁLTAM a ReadyBoost-ot addig semmi baja nem volt az alaplapomnak a memória kezeléssel. Állítani sem kellett semmit. De ahogy kipróbáltam ezt a csodás funkciót máris lecsapolt tőlem 846Mb memóriát... Régen XP-n megszívtam a töredezettség mentesítővel most meg ezzel.. Kezdem úgy érezni, hogy semmilyen extra funkciót nem fogok igénybe venni amit Microsoft nyújt... Mert lehet még a végén magától dönti el hogy mikor kapcsol ki, mikor indul újra, mikor kapcsol be...
Megnézem azt a memory mapped I/O reservation" dolgot.(lehet megérezte a gép, hogy tegnap egész este egy Mac Book Prót használtam és most így áll bosszút? de jó is volt az a pár másodperces rendszer felállás a bekapcsolástól számítva na meg mi az hogy akár 2 évig ki sem kell kapcsolni egy Mac-et anélkül hogy szét lassulná magát a gép..)
-
moonman
titán
nyugodj meg, nem baszódott el a memóriakezelése és ne is telepítsd újra, mert nem fog tőle megoldódni. (a readyboost-hoz meg végképp semmi köze.) ez nem szoftverfüggő, hanem alaplapi chipset/bios dolog. a chipsetnek támogatnia kell a memory remaping funkciót - a legtöbb alaplap fixen adja ezt, de bizonyos típusokban ki-be lehet kapcsolni. nézd meg, hogy nálad engedélyezve van-e.
ez a "memory mapped I/O reservation" ősidők óta benne van a Windows-ban, 32 biten ugye nem okoz gondot, de 64 biten bizony tudnia kell a hardvernek, mert ez a memóriatábla úgymond lefedi a valós címterületet, így a Windows csak annyit fog látni, amennyit az alaplap mutat neki.
ha nincs a biosban ilyen kapcsoló, vagy úgy tűnik, hogy nem működik, próbálj egy bios-frissítést.
-
Puma K
nagyúr
Nem jó úgy sem... Rendszer-visszaállítást csináltam 25-ére, de így sem jó....
Pedig megcsináltam azt amit cyberbob mondot... de továbbra is csak 3.25Gb-ot lát a Win... pedig ott van hogy 64Bit-es és semmi...Azért elég vicces hogy egy kis pendrive-tól elb@szódik az OP memória kezelése... Megnézném hogy mit csinálna ha 128Gb memória lenne a gépben és akkor tennék be egy kis pendrive-ot és engedélyezném a ReadyBoost-tot...

Amúgy kivettem az egyik 2Gb-os memóriát. Bebootoltattam megnéztem, hogy hány Gb-ot ír ki memóriára és 2Gb volt. Oké. Kikapcs memó be indit és megint 3,25Gb... agyf@szt kapok komolyan mondom... Hétfőn megyek és veszek még egy 500Gb-os vinyót és leszedem a biost is és még az OP rendszert is... adok én neki hogy ott rohadjon meg ahol van

-
virkir
veterán
Na nálam a My device properties-ben sehol nincs ez a lehetőség már elsőre azt is átnyálaztam.
A linkelt megoldás viszont működött, köszönöm.
z0d1AK
Ettől eltekintve megy gond nélkül a 6.4.249.0 igaz csak 64 bitest hajlandó 64 bites rendszerre telepíteni viszont azt az x86 mappába rakja.

Nem kicsit slamposak a fejlesztők. -
-
-
Kommy
veterán
-
z0d1AK
nagyúr
Nálam is halál ez a bluetooth program. A driver cd-jén az adapternek ez volt, feltettem hát, de mikor ki akartam nyomni az ikonját az óra mellől, akkor egy kékhalállal sikerült csak elérni a célom.
De minden esetben. AZ meg nem a legsikeresebb módja, legalábbis a használhatóságot nézve
Puma K: Nekem úgy tűnik mint mikor a 32 bites op-n lenne 4giga ram...
Ha 64bites, akkor valami ott nem jó. Mennyi ram van a gépedben? -
Puma K
nagyúr
Üdv néktek utazók!
Bedugtam a gépbe egy 8Gb-os pen drive-ot megnézni, hogy milyen is ez a ReadyBoost.
A gép tulajdonságainál ezt láttam miután engedélyeztem az RB-t.
Ez most úgy értetendő, hogy alap 4Gb van a gépben, és hozzá jön még a 3.25Gb amit a pendrive tesz ki?
Mert ügye 64Bit-es OP rendszerem van ami elvileg 128 vagy talán 256Gb-ig kezeli a memóriát.(Google-ban rákerestem a témára, de nem találtam friss infót Win7-tel kapcsolatban)
-
virkir
veterán
válasz
troll91
üzenetére
+sfdrakex
Elhihetitek, hogy ezeket már végigpróbáltam.
Nem jelenik meg sem a desktop mappában sem a def ikonoknál, nem lehet kukábahúzni sem és akkor sem tűnik el ha kihúzom az adaptert.
A kölök nyavalyás corby-ja miatt raktam fel mert természetesen 3 samsung program közül eggyel sem hajlandó működni.
Ha más nincs a uninstall és mehet virtuálisról mert úgy sem kell sűrűn használni.
Egyébként érdekes ez a program mert először a 6.2.227.11-et raktam fel és nem ment, nem látta az adaptert, viszont egy ugyan olyan 7232-es RC-n virtuális gépen meg csont nélkül be tudtam üzemelni. -
virkir
veterán
Nekem is kéne egy kis segítség.
Fel kellett szenvednem a bluesoleil-t (k..va samsung) telefon miatt és kirakott egy kékfog ikont a desktop-ra amivel nem tudok semmit kezdeni csak ennyi jelenik meg.
Hogyan lehetne ezt levakarni mert elcseszte a szépen összeállított asztalomat.
-
dbius
veterán
válasz
konfar.dani
üzenetére
Ok, köszi mindenkinek az aktiválással kapcsolatos infókat

wifivel kapcsolatban van még valakinek valamilyen ötlete, javaslata?
-
konfar.dani
aktív tag
Ahogy sfdrakex mondja, szerintem is ezt kell tenni.

Bár szerencsére még nem volt részem ilyenben, hogy elromlott az alaplapom, és telefonálnom kellett hogy aktiválják az OEM rendszeremet.

De szerintem egy alaplap cserénél, OEM rendszer esetén már a szervízbe aktiválják neked.

-
z0d1AK
nagyúr
válasz
konfar.dani
üzenetére
Az mondjuk gáz ha megveszel egy gépet oem win7-el, aztán másnap bemondja az unalmast a gép, mert mondjuk gyárilag volt valami kis baja, visszaviszed a szervizbe, tesznek bele egy másik típusú, de ugyan olyan tulajdonságú alaplapot, mert csak ez volt nekik, és akkor a win7-et pedig azon már elvileg nem tudod aktiválni.
Kicsit komplikált így, de ha a sztorit széthúzom mondjuk 2-3 hónapra, akkor már reálisabb. -
konfar.dani
aktív tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Igen.
Az OEM verzió annyit takar, hogy alaplaphoz van kötve, tehát nem tudod másik gépre tenni.A saját gépeden (ameddig az alaplapod az, amelyiket ismeri), addig annyiszor pakolod újra, ahányszor akarod.
Szerk.: (#5045) dbius: Nem fog ilyen meglepetés érni.
Ameddig nincs másik gépre is telepítve, engedi aktiválni legálisan.Amikor újrateszed a géped, leformázol mindent, szóval abban a pillanatban egy gépen sincs használatban az a kód, hogy érthetően fogalmazzak.

-
dbius
veterán
válasz
konfar.dani
üzenetére
Akkor világosítsatok fel, mert kb. 3 éve Linux user vagyok, a windows csak mellékvágány, de ha már jogtiszta, akkor próbálom megismerni, ugyanis anno xp-nél leragadtam.
Tudtommal csupán a dobozos windows verziókat lehet "akárhányszor" aktiválni, az oem verzióknál viszont limitált az aktiválási lehetőségek száma.
Ezért kérdeztem meg, hogy esetleges újratelepítés(ek) alkalmával ne érjen meglepetés, hogy aktiválás során azt kapjam, hogy nem lehet többször aktiválni.
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy van 1 eszközöm, amihez csak xp-s telepítőm van, és win7-et használok.Az lenne a kérdés, van-e valami módszer ami valamit buherál a telepítőben, hogy fel tudjon menni?

Próbáltam a kompatibilitási módokat, meg másik drivert keresni, hozzá, de nem jött be.
Már a dolgot másik fórumokon HW-oldalról megközelítettük, de a siker elmaradt.
Ezért gondoltam, hátha tud valaki valami tuti kis trükköt a régi telepítők használatához.Thx. Üdv.
(Virtualizáció kilőve, mert ez egy játékvezérlő, és ott meg a játék nem menne hozzá
) -
z0d1AK
nagyúr
válasz
konfar.dani
üzenetére
ha jól emlékszem, akkor az xp-vel kapcsoltban hallottam azt réges-régen, hogy az OEM verziót X alkalom után nem lehetett aktiválni a saját, eredeti termékkulcsával. De ez tényleg régről rémlik, nem is emlékszem rá pontosan, sosem foglalkoztam vele.
Szerintem dbius is erre gondolt, vagyis hogy van-e ez win7 alatt, és ha van, akkor mennyi az annyi.
-
konfar.dani
aktív tag
-
dbius
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Vista alatt korábban eltávolítottam a wifit, majd újratelepítettem, nem segített. Win7 alatt még nem próbáltam. (ez, ill. a win7 full újratelepítése van még a tarsolyomban).
A routeren semmilyen változtatás nem történt.
Szerk: Ha már itt vagyunk, oem win7-et (amit upgrade keretében a laptophoz kaptam) hányszor lehet aktiválni?
-
dbius
veterán
Tud valaki valamilyen tippet adni a problémám megoldására?
Acer 4810t laptopon, Intel 5100 wifivel vista és win7 alatt, wpa2-aes titkosítás mellett kezdetben tudott csatlakozni az itthoni hálózathoz, viszont pár nap után - módosítások nélkül - meggondolta magát és nem tud csatlakozni a hálózathoz, még akkor sem, ha kikapcsolom a titkosítást és nyíltra állítom át. Több drivert próbáltam, minddel ugyanez a hiba áll fenn.
Csak és kizárólag úgy tud csatlakozni, ha kézzel állítom be statikusan a tcp/ip adatokat.
Azonban a hiba 100%, hogy szoftveres, mivel Linux alatt out of the box működik a wifi, tud csatlakozni minden probléma nélkül a fenti hálózathoz.
Bővebben az acer laptopos topicban írtam pár hsz-t a témában: [link] [link] (a linken lévő oldalt átnyálaztam, nem segített) [link] [link]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Killing
üzenetére
Nem erre gondolt szerintem.
Ha jól sejtem, valami ilyesmire gondolt ő
bár szerintem nem sok értelme van. -
sfdrakex
nagyúr
-
volvoguy
addikt
Ez most lehet hülye kérdés lesz, de a Win7-be nincs ilyen 3D-s nézet, vagy mód?
Mármint amikor az asztalt és az ikonokat is 3D-ben látom... -
Kálacu
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám: Fel akartam rakni w7x64-re az autoCad 2010x64-et, de nem sikerült, mivel nincs directX 9 telepítve.....directX11 van alapból.
Szóval lehet 11 "alá" a 9-es verziót telepíteni?
Köszi!
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
molngab
üzenetére
Én még xp-vel is megcsináltam azt a mutatványt, hogy alaplapot cseréltem, oprendszer (újraindítás)* nélkül.
Egy abit st6-ot cseréltem le eg msi 815ept pro-ra, és a proci is változott, 1ghz cerkából lett egy 1.1-es tua. Mikor bekapcsoltam, néztem egy fél óráig a fekete képernyőt, majd utána meglepetésre bekapcsolt, és üzemelt rendesen!*újratelepítés
-
törölt tag
Csak zenére, vagy videóra is?
Zenére: Foobar2000, AIMP2
Videóra: Media Player Classic Home Cinema -
Ren Hoek
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Nah megoldottam a 4magoson szaggató youtube kérdését

Egy másik drivert kellett felrakni. Sem az Asus DVD-n adott nem volt jó, sem pedig az AMD.com-on lévő HD4200 sorozathoz készült hotfixes driver.
Hanem Motherboard / Integrated-nél a HD4200 . Végülis én néztem be

Köszi a tanácsokat, télleg driver volt abaj!
-
rigo88
aktív tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
nekem az olyan nehézkes amióta van... felirat, codek testreszabhatóság szempontjából...
Zscca: hát lejátsza a filmeket. feliratot, hangot rendesen ahogy kell. állítható minden
-
Zscca
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Media player van benne alapból de nem szeretem a media playert.
rigo88: Hogy érted hogy jól müxik vele? Mit kell átállítani benne? Mert akkor teszek mégegy próbát vele.
-
Zscca
tag
Hello!
Media playert keresnék 7-re ami szép és jó.
Nem gom-et az ugyen müxik,de nem igazán ismer fel pár formátumot.
Bs player is kilőve mert az nem nagyon kompatibilis a sevennel.Adjatok lécc tippeket.
Köszi
Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mini PC
- World of Tanks - MMO
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nintendo Switch 2
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Robotporszívók
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest