Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
Aktív témák
-
Neil Watts
veterán
Boldog Új Évet Kívánok a PH! lapcsalád összes látogatójának és szerkesztőjének!

-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ugyan olyan gépen mármint 2,5 barton 1 Gb ram 6600 sima és nem GT Vistát nyomtam anno most kolegámnál 2800 ason 1 giga rammal ati 9600 ossal megy a se7en sokkal gyorsabb mint nálam a vista volt és sztem normális a sebessége játszani ő nem játszik nem tudom mobbonak mire kell a gép. Netezésre filmezésre sztem korrekt a se7en azon a gépen is.
-
mobbo
senior tag
buék!
konfig:
Abit IS7-V2 alaplap, P4 HT proci 3GHz@3.45-on, ATi X800GTO videokartya, 1GB RAM (800MHz)erre erdemes W7-et rakni vagy inkabb XP legyen rajta?
thx a valaszt!
-
moonman
titán
válasz
Steelmanus
üzenetére
"Halkan megjegyeznem hogy az MSE-on a Defenderrol ne is beszeljunk, a Conficker vagy mas neven Downadup, siman atjon."
halkan megjegyzem, hogy ne terjessz valótlanságokat. nem jön át, főleg nem simán.
-
Steelmanus
addikt
Felre a virosokkal, felre mindennel Koszonom a jokivansagot es En is
Nagyon Boldog Ujesztendot, Egeszseget es sikerekben gazdag Ujevet Kivanok Mindenkinek. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Confickert pl AVG se fogja sokáig nod se fogta, nod volt amit 1 évig nem fogott egy p2p es média fájlokat másoló és a végükre .exe kiterjesztést tevő virust. 100% osan soha semmi nem fog semmit. Persze vannak jobbak és rosszabbak én pl symantec antivirust használok elég jól működik.
-
pzstm
titán
válasz
Steelmanus
üzenetére
én még sosem kaptam be semmit, Vista alatt sem, pedig ott még vírusirtóm sem volt...
most is csak Beta program miatt van fent MSE...de persze hiszek Neked
Addig is Minden Kedves Fórumtársnak Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet Kívánok!
-
Steelmanus
addikt
Halkan megjegyeznem hogy az MSE-on a Defenderrol ne is beszeljunk, a Conficker vagy mas neven Downadup, siman atjon. Es mint illik tudni, ma mar inkabb a weboldalakat fertozok mint magat a gepet ha egyszer bejon, akkor jon utanna a tobbi is. Aki ennyire bizik a W7-ben hogy az mindent megold es csak hasznalni kell az - szerintem - hibat kovet el tokeletes szoftver nincs meg akkor sem ha az maga az op.rendszer.
-
Negative
tag
Windows 7 aktiválással kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Jelenleg Vista van a gépen, de megkaptam a Win 7 Pro x32 upgrade lemezt, kulccsal, aktiváló kóddal egy upgrade akció keretin belül.
Viszont kaptam mástól egy eredeti Win 7 Pro x64 OEM lemezt is.
Szívem szerint a 64 bitest tenném fel. Tudom ezt aktiválni a 32 bites mellé kapott kóddal?
Ezt azért kérdezem, mert a 64 bitest vissza kell adnom a tulajdonosának, aki még nem aktiválta a saját gépén.. és nem akarom, hogy így bukja a dolgot.Hogyan kéne megoldanom?

-
moonman
titán
válasz
Atti1112
üzenetére
nem, először egy admin parancssorba (start - cmd - jobbkatt - futtatás rendszergazdaként) próbáld ki az "sfc /scannow" parancsot, ez ellenőrzi a rendszerfájlok meglétét és integritását. elképzelhető, hogy szükség lesz az install DVD-re, de szerintem ezek fent vannak cache-ben.
-
Atti1112
aktív tag
válasz
moonman
üzenetére
Aham. Értem. Akkor a megoldás : reinstall ?
Semmi más lehetőség nincs hogy fel tudjam rakni a wmp 12-őt ? Azt nem lehet,hogy felrakok egy másik vinyóra egy win 7-et és kiollózom belőle a szükséges file-okat ,meg a Windows media player könyvtárat ? Akkor a mostani rendszeremhez nem kéne nyúlni..... -
Colos1
őstag
Sziasztok egy érdekes kérdés:
Az öcsém rendelkezik eredeti OEM WinXP Home -al.Van-e valamilyen lehetősége arra, hogy valami upgrade csomagban kedvezményes áron vegyen win7-et, vagy meg kell vennie teljes áron?
-
Shim
őstag
válasz
Ver1taS
üzenetére
Ha van a monitorodnak meghajtóprogramja, rakd fel, utána lesd meg megint a beállítást.
Különben PowerStrip-et javasolnám. Megadhatók egyedi felbontások, frissítések. Amíg CRT-m volt, nagyon jól jött ez a kis progi.
szerk: XP alatt használtam utoljára, így nem tudom, hogy menni fog-e Win7 alatt.
-
pete_21
addikt
válasz
moonman
üzenetére
Értem, akkor az a driver nem okozhat gondot.
A Szolgáltatásoknál most találtam egy ilyet: Steam Client Service, és ugyanarra a folyamatra mutat, ami Systemként fut a Steam indításakor, viszont ez a szolgáltatás Kézi-re van téve. Akkor ezért nem kérdez rá, mert ez egy Szolgáltatás, és már nem kell emiatt rákérdeznie, még ha nem is automatikus, hanem Kézi üzemmódban van?
Köszi a választ! -
gy18
csendes tag
Hy!
Erre a Security Essentials énis kíváncsi lennék hogy milyen, jelenleg a Kaspersky antivírust használom egyedül.
A szolgáltatásokba kiszoktam kapcsolni 1-2 dolgot amit nem használok, tudtok olyat mondani amit kilehet még kapcsolni és nem okoz semmi problémát? köszi -
sfdrakex
nagyúr
válasz
simon7012
üzenetére
50 mega memoria sok ? 96 ban mikor a p1 mmx em volt 32 edo rammal akkor sok volt. Nem hiszem hogy 2010 ben mikor alig van gép 2 gigánál kevesebb rammal számítana sokat 50 mega. Ne turkáld a géped, telepitetted az os-t rá a progikat, dőlj hátra és használd, ne piszkáld csak használd.
-
bobsys
veterán
válasz
simon7012
üzenetére
nagyjabol
"Svchost.exe is a generic host process name for services that run from dynamic-link libraries. At startup, Svchost.exe checks the services part of the registry to construct a list of services that it must load. Multiple instances of Svchost.exe can run at the same time. Each Svchost.exe session can contain a grouping of services. Therefore, separate services can run, depending on how and where Svchost.exe is started" -
simon7012
aktív tag
Esetleg arra tudja valaki a választ,hogy svchost.exe miért fogyaszt annyi memóriát?
Ha lekapcsolom akkor megszűnik az átlátszóság.....
A fogyasztás 50000K. -
moonman
titán
válasz
Atti1112
üzenetére
vezérlőpultban programok/windows szolgáltatások ki- bekapcsolása alatt vedd ki a pipát a Windows Media Player (médiaszolgáltatások) elől, ok, majd tedd vissza és megint ok. remélhetőleg ez visszapakolja az eredeti fájlokat.
és legközelebb ne adj rendszergazda jogokat a gyerekeknek.

-
Travelos
őstag
valaki árulja már el, hogy miért olvasom minden fórumban azt, hogy Vista/7 alatt rendszergazdai jogosultsággal kell futtatni bizonyos dolgokat? Ez simán kikapcsolható a műveletközpont beállításinál, így nem kell ezzel babrálni.
-
Atti1112
aktív tag
Szevasztok !
Valahogy sikerült letörölni a gépemről a lurkóknak a windows media playert. (win7, 32 bit) Most kitaláltam, hogy az Smplayer lejátsza a *.wmv kiterjesztést, de akadok olyan dolgokba ,pl netrádiós cucc, hogy kiírja WM codec missing. Error 1001. A windows media player 12-őt hogyan tudnám rávarázsolni a gépemre újra, tökéletes registry ,codec, stb. beállításokkal ? -
pschio
őstag
válasz
adequate_cou
üzenetére
nekem is MSE van. eddig bejött.

-
Ver1taS
tag
Végre rászántam magam, hogy Windows 7-et tegyek fel. A haladás szükséges és törvényszerű. Természetesen minden rendben van, csak éppen egy olyan dolog nem, ami kizárja a Win7 használatát, legalábbis nálam.
Ismert hiba: a képfrissítés nem állítható 85Hz-nél , magasabbra, holott a monitor tuti bírja a 100Hz-et 1024x768-nál. MINDEN dolgot végigjártam, ami oprendszerből elérhető, szóval kérek minden segítő szándékút, hogy ne olyan tanácsokat adjon, ami arról szól, hogy menjek az nvidia vezérlőpanelhez, vagy annak speciális beállításaihoz...
Ha lehet, valami Win7 alatt is jól működő progit javasoljatok, vagy valami nem túl bonyolult registry buheráló módszert.
-
Shim
őstag
válasz
adequate_cou
üzenetére
Avira csak vírusírtó, Security Essentials meg véd a spyware, malware meg minden egyéb rosszaság ellen is. Nem kell mellé Spybot meg hasonló programok.
-
moonman
titán
válasz
pete_21
üzenetére
igen, ilyenkor nem töltődik be. ez az üzenet egyébként két dolgot jelenthet: 64 biten vagy és a driver nincs digitálisan aláírva, vagy a rendszer érzékelte, hogy nem kompatibilis és a stabilitás fenntartása érdekében letiltotta a drivert.
a kérdésedre: az a service szerintem már fut a rendszer indulásakor, system-ként biztos, hogy nem indítasz semmit uac prompt nélkül.
-
Clemi
veterán
válasz
simon7012
üzenetére
Megjegyezném,hogy a Your Uninstaller állítólag teljesen Win7 kompatibilis...
Nem is uninstaller programról beszéltem
Egyébként én is használom a Revo Uninstallert, talán még jobb mint a Your Uninstaller, és még ingyenes is. Persze odafigyelek, hogy milyen kulcsokat törölget nekem. -
pete_21
addikt
válasz
moonman
üzenetére
Értem. Köszi. Egyébként, ha eseménynaplóba minden indulás időpontjában bekerül a Rendszer-naplóba egy ilyen: A(z) \SystemRoot\SysWow64\Drivers\StarOpen.SYS betöltését a rendszer blokkolta, mert nem kompatibilis a rendszerrel. Lépjen kapcsolatba a szoftver szállítójával az illesztőprogram kompatibilis verziójának beszerzéséért.
És egy ilyen: A következő boot- vagy rendszerindító illesztőprogram(ok) nem indult(ak) el:
StarOpen.
Akkor ugye ezt is blokkolta a rendszer, és mintha ott se lenne, nem töltődik be. És semmi fennakadást sem tud okozni, ugye?Lenne még egy kérdésem, amire nem kaptam múltkor választ, de eléggé érdekelne. Erről lenne szó.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
simon7012
üzenetére
NEM kell leszedni semmit, nyomsz a programnak egy uninstallt és leszedi a gépedről amit csak kell. Utána nem nyulsz semmihez akkor a legjobb, ha zavar akkor program filesből meg innen onnan kitörlöd a mappáit a registryt pedig nem piszkálod és akkor jó lesz a géped évekig.
-
adequate_cou
senior tag
válasz
simon7012
üzenetére
Ehhez a belassulós dologhoz: Tesóm gépén fél éves XP van, most néztem rá félév után tegnap, az összes elképzelhető dolog fel van rá rakva, 6 féle eszköztárt kellett kikapcsolnom firefoxban, minden program fent van majdnem amit valaha internetre felraktak, napi 16 órában használva van, töredezettségmentesítés utoljára: soha, gyengébb is a gépe mint az enyém, de gyorsabban elindítom a böngészőt és lépek be mail fiókba mint szúz Windows 7-en, ja, és én sem értem miért, de szempillantas alatt bent vagyok.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
simon7012
üzenetére
Újra rakni? 2 évig simán elvagyok 1 Os el nem lassul be. Nem pakolok fel naponta más és más programokat, ami kell fent van, néha rakok fel valami ujat kiprobálni ha beválik és kell is marad ha nem törlöm. Szemete alatt értem azt ha hagy valamit pl a user/app datában azt kitörlöm kézzel és kész. Általában pár száz kilobájt ami fent marad ami manapság nem mennyiség, és azon kívül hoyg helyet foglal a vinyon kárt nem tesz, ellenben az ilyen okos programok beletudnak nyulni ugy a rendszerbe hogy sürübben rakod te újra a windowst a gépeden mint én.
Registrybe ha muszáj bele tudok nyúlni de sose szoktam, hamarabb van baja azoknak akik "értenek hozzá" jó prgikat hazsnálnak és 3 havonta rakják ujra az OS-t mert szar genya a microsoft.
-
moonman
titán
válasz
simon7012
üzenetére
"Ha csak úgy leszedek egy progit a gépről nem hagy sok szemetet maga után?"
előfordul."És te hogy "turod" le kézzel ami marad?"
három helyen kell megnézni:
\program files\régi program mappája
HKCU\software\régi program kulcsai
HKLM\software\régi program kulcsai
esetleg még \program files\common files\régi program mappái
jaigen, kihagytam a \users\usernév\appdata\régi program mappái illetve \users\usernév\appdata\low\régi program mappái helyeket."Egy idő után annyi minden szemét lesz a gépen,hogy újra kell rakni nem?"
nem. -
pete_21
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Sajnos előfordul, hogy muszáj az embernek ilyenekhez folyamodni. Én amikor meg akartam szabadulni a Samsung telefonhoz felrakott Samu driverektől, amiből volt 5-6, akkor a gyári uninstaller volt, amelyiket egyszerűen hibára hivatkozva nem tudta letörölni. Volt, amelyiket "elvileg" letörölte, restartot kért, de gyakorlatilag semmi sem történt. Itt jött a képbe a TotalUninstall Portable, és faszán letörölt mindent.
(persze nem mindent, csak amit le kellett
) -
pete_21
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Értem. Egyébként ha a 4-es Chrome-ot rakod fel, akkor itt már találsz hozzá kiegészítőket! Már kezd így a Chrome is használható lenni. Van Adblock, Flashblock, meg Mouse Stroke is.

-
< CyberBob >
őstag
Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- VR topik
- NBA és kosárlabda topic
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)