- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gusztáv
addikt
Akkor vertek volna át, ha rajta lett volna a dobozon, hogy ezt a telefont majd frissítheted Win 10-re, és úgy vetted volna meg. Ezzel szemben volt egy nem túl pontos nyilatkozat egy éve, hogy azok a telefonok lesznek frissíthetők amik 8.1-et futtatnak. És kb ez is lett a helyzet, annyi különbséggel, hogy a telefonok egy része supported státuszban frissíthető, a régebbeik meg unsupported státuszban kapják meg ugyanazt a szoftvert. A 30-as szériára sem lesz új firmware, legalábbis nem minden készülékre.
-
Švejk
őstag
Nem lenne ezzel semmi baj, ha a Térképek app normálisan működne. De alapvető dolgokat nem lehet rajta megtalálni/elintézni, mert egyszerűen nem fogja fel, amit beírok. Van hogy tök egyértelmű településeket nem talál meg. Beírok Budapesten egy utcát, és kihozza BP központját hogy "Budapest, Hungary". Mondom köszi, de ez pont nem érdekelt. Miközben a beírt utca ott van az utcanevek között, csak nem ismeri fel hogy én mit keresek. A keresési javaslatok továbbra se töltődnek be, egy szó mint száz, nem sok mindenre jó a Térképek app jelenleg.
-
Nooeca
senior tag
Ezt írtam a szakmai fórumban, nincs is sok értelme a kettőt fenntartani, a térképek alkalmazásra fekszenek majd rá, én azt hiányolom hogy a csempén mutatott "útvonal kijelölés" még nem működik... de remélem lesz.
Egyébként is mindig használhatóbb volt a Térképek app mint a Here Maps.
-
mtomi95
senior tag
Ilyen gondjaim nekem WP 8.1 alatt is voltak!
Sőt nem csak nekem, de több munkatársamnak is. (lumia735,920)
A facebook és a viber sem jelzet nekik. Szerencsére ilyeneket nem használok (facebook is minden os-en böngészőből fut nálam). De amit nekem produkált, hogy ébresztési hang sem volt 8.1 alatt és a lumia-Microsoft kamera olyan képeket csinált bent hogy az valami dágvány volt. Olyan efektekkel tette tele a képet, hogy egy huawei y300-al jobb képeket csináltam bent mint ezzel a lumiaval. Mindenezt a gyári 8.1-el ami egy végleges kiadás...
Most az emal-ekről nem tudok nyilatkozni, mert szintén csak böngészőből használom a gmail-t. Az outlook-os email cím meg csak úgy van, hogy oda tárolódjanak a telefonszámaim...
Képeket meg mindjárt csinálok ezzel a win10-el is. Majd megmondjátok van e pecsét. -
mtomi95
senior tag
Nyugodtan megteheted! Ennyire jól még talán a Windows 8.1 sem ment rajta! Mind az Edge mind az alkalmazások közti váltás és maga a rendszer annyira megfelelő szinten van most nekem, hogy én ezt már akár végleges verziónak is kiadnám!
.164-ről van szó.
Régen volt nekem is 520. Abban csak 512MB ram van. Szerintem emiatt lehet a lassúság oka nálad. Arra a Windows 8.1 való. Nem hiába nem kapja meg a W10M-et a véglegest. Legálabb is én így tudom. Azt tudom, hogy az 530 a 4GB tárhely miatt nem kapja meg, de 512MB már kevés. Lesz/lenne is WP, MS szidás ha fél giga rammos telefonok alkotnák a W10M alsokategoriáját.
-
Nooeca
senior tag
Nekem is ott van, olyan jó és gyors mint a szél. Nem ugyanazt a telefont használjuk ezek szerint
Nem tudom volt-e changelog, de elvben ez a .164-esé:
Improvements for the reliability of app notifications, including text messages and alarms not ringing as scheduled.
Improvements for text message backup to reduce data and battery usage.
Fixes for Microsoft Edge with address bar suggestions showing late or persisting during navigation, “Close all tabs” not closing all tabs, and Word Flow on the address bar not functioning as expected.
Fix for a problem where the Microsoft account was not detected by the Outlook Mail, Outlook Calendar and People app.
Attempting to add a new contact in this state caused the People app to crash for some users.
Fix for a problem that caused the Wi-Fi connection to temporarily switch off after prolonged use for some users.
Fix for a problem that caused first-party app updates to fail to install successfully for some users, leaving the apps in state where they cannot be launched.
Improvements for battery usage, Bluetooth connectivity, and OS reliability. -
mtomi95
senior tag
Nem kellett HR. Simán megtalálta a .164-et a régebbi build telefon frissítés menü pontja.
Szépen lefrissült mind két build! Megmaradt mindem beállításom, fiókom, fájlom és alkalmazásom is. Eddig semmi hibát nem tapasztaltam .164-en, Lumia 640-en. Eddig csillagos 5-ös az MS-nek a rendszerért. Sokkal jobb mint a 8.1. Gyorsabb és használhatóbb.
Szerk:
Talán annyi, hogy a bing kereső gombom nem működik. Nem a kis bing alkalmazás jön fel hanem az Edge egy hülyesége. -
Winen ha van elegendo hattertar, es eleg eros a hw akkor nemíigazan erezheto a joval erosebb vas nyers ereje ... Ez erossege de egyben talan gyengeje is a a rendszernek. Azert a 950 mellett pl egy 820 w10m-el egy picit lassabb az alkalmazasok megnyitasanal , elletve a rendszer appok inditasanal is . De szembe otlo kulonbsegre ne szamits . Ez nem droid . Ha valami jo akkor minden vason (4core , 1giga ram) is kozel ugyan ugy fut mint a flagshipen , ugyan ez ha hiba van az appal. Kulonbsegek csak ott vannak ahol a frissebb driverek is szamitanak .
Imi
Fiatal meg az este , dobd fel ma s bosszankodj holnap ha nem jo valami . -
-
GeorgeV
aktív tag
Nálam tegnap frissült a Win10 mobile.
Verzió: 1511, Build: 10.0.10586.107
Az Áruház működik, azonban történt néhány változás.
A Lumia 950 XL telefonom dual SIM-es (csak ilyet lehetett kapni), a 2. SIM-et nehéz volt újra indítani frissítés után.
Az Edge böngésző egy weboldalnál a linkek fölé jelöli ki az érintést, tehát ha egy híroldalon ráteszem az ujjam egy linkre, akkor sokszor a felette lévő linket hívja be, ha nincs felette link, akkor meg a felette lévő sort jelöli ki. Kétujjas kattintással ki kell nagyítani a képernyőt, utána már ténylegesen kijelölt linket indítja az Edge.Szeretem a Lumia 950 XL-t. Azóta, mióta az iPhone 6 Plus helyett ezt használom, sokkal több időt tudok más dolgokra fordítani. Egyszerűen nincs kedvem híreket nézni rajta, annyira nehézkes az Edge használata. Kímélni sem nagyon kell, mint az iPhone-t, recsegős műanyag borítása elég strapabíró. Telefonálni meg ugyanúgy lehet vele, mint az iPhone-al.
-
-
-
galmat
aktív tag
iPhone 5S nem 200e Ft, hanem 140, a 650 meg nettó 60e Ft. Másrészt meg az a gáz, hogy a csúcshardveren, a Lumia 950-en sem jobb a térképek app teljesítménye. 0:21-től a videóban. Ez a baj.
-
-
-
galmat
aktív tag
Nem értek egyet veled. Igenis nagyon komoly baj ez az eladás, lévén más gyártó gyakorlatilag nincs Windows Mobile platformon (azt a néhány vadhajtást, akik eladnak néhányat, mint a Yezz, meg volt a HTC, stb, abszolút marginális). Miért gond? Mivel az előző negyedévben az Apple meg eladott 75 millió iphone-t, pedig aztán nekik se hatalmas a termékporfóliójuk, sőt kisebb is mint a Lumia brand jelenleg.
Szóval most eladott az apple 16x annyi iOS eszközt, mint a Microsoft, ha ezt már 1 évre kivetíted visszafelé, azt jelenti, hogy mondjuk vettek 20 millióan egy platform eszközét, a másik (pl. iOS) meg bővült 250 millióval.
És ez nem kell csodálkozni, ha sok app nincs is jelen a platformon, vagy teljesen magára hagyják a fejlesztését, mint pl. a Waze-t.
A kérdés, mi itt a cél? Hogy "csak legyen" mobilplatformjuk is? Annak mi értelme? Fejlesztgetik mobilra a windows10-et, aminek tavaly év végén kellett volna megjelennie, de képtelenek tartani a határidőket.
Ez sajnos nem olyan, hogy ma veszel egy jó Mercit, aztán ha holnaptól nem gyártanak új Merciket, ki érdekel, a tiéd már nálad van, azt használhatod X évig, ha van garancia rá, nincs gond. Csak a mobil nem ilyen, és ezt itt sem látják néhányan. Ma egy okostelefon legalább annyira szól az app-okról, mint, hogy amúgy telefonálni is lehet rajta. Sőt, hogy telefonálni lehet, nem is különösebben szempont. -
-
thxer
aktív tag
Ez nem egészen így van, végeredményben a processzor fogja kiszámolni.
A rendszerfájlok c és c++ fájlok, azokat arra a platformra fordítják le amire kell (x86, x64, arm), a Java és .NET-nél bájt kód készül a programból, amit első indításkor fordít le az adott CPU-ra, emiatt a program első indítása lassabb, mert olyankor fordítja át a bájt kódot natív kódra, ezután futás közben már ugyanúgy a CPU számol, emiatt futhatnak a .NET és c++ programok kb. ugyanolyan sebességgel (vagy épp gyorsabban, ha a .NET kódoptimalizálás ugyanarra a feladatra jobb natív kódot gyárt, mint egy sima c fájl lefordítása).
Ezek a bájt kódok processzor függetlenek, azonban az ilyen programok is tartalmazhatnak natív kódot (pl a játékok gyakran tartalmaznak ilyet), ami miatt maga a program csomag processzor függő lesz.
A Windows 10 és a Windows 10 Mobile alapjaiban megegyezik, ugyanazt a rendszer kódot fordítják le x86-ra, x64-re és ARM-re is, viszont a mobile változat nem tartalmazza az explorer.exe-t, mspaint.exe-t, stb... helyette van a start.exe, ami futtatja az universal appokat, amik .net appok -
-
RaZroX
addikt
Azért azt tegyük hozzá, hogy az univerzális app nem attól univerzális, hogy mindenen elfut, hanem attól hogy mindenhol ugyan azt tudja meg ugyan úgy néz ki. De egy asztali Windows 10-en nem ugyan az a Groove fut mint telefonon. Ilyen erővel a Viber is univerzális mert van telókra meg gépre is.
-
thxer
aktív tag
Amit én tapasztalok 950-en:
- @ gomb a magyar billentyűzeten beilleszti a vágólap tartalmát
- Zenehallgatáskor a hangerőszabályzó felső sávon váltáskor villog a szám címe.
- Az alkalmazáslista mögül eltűnik a sötétített háttér, ha más alkalmazásból lépek oda vissza.
- Az Edge-ben megmarad a keresési találatok, ha hamarabb nyomok entert mint ahogy betöltené őket. -
confuser
senior tag
Kösz a módszerért, nekem nem sikerült magamtól rájönni, hogy tudnám leszedni ezeket az appokat, pedig az érintés kicsit be volt akadva (app listában azt írta rá Gestures and touch néven, hogy folyamatban). 8.1-es módszert én is próbáltam, de azt ahogy írtad is, lezárták már, így viszont megoldódott a dolog (nem is gondoltam rá, hogy innen uninstalláljam). Kösz mégegyszer!
-
netpeti98
addikt
Az appok betöltési ideje milyen a legújabb builddel és az eltávolított appokkal. Tehát egy alap Tárcsázó vagy Üzenetek appra is várni kell még mindig?
Csak kíváncsi vagyok, hogy a régi low-end kategóriában hogy teljesít. Saját készüléken még mindig lusta voltam kísérletezni, jól működik a 8.1.
-
Dave™
nagyúr
Van "rendes" multitasking, csak egyrészt memória és alkalmazásfüggő, hogy mennyi állapotát őrzi meg a háttérben, másrészt változó az is, hogy mennyire gyorsan vált vissza. Ide már minimum kell az 1GB ram, de a high-end telefonok több memóriája még többet enged. Kb. hasonló, mint 8.1 alatt, de az 520 nem jó kiindulási alap az 512MB RAM miatt.
y300fire: ezért ne resetelj, mindenkinél villog, és ismert bug.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest