- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Hat akkor ez szerintem is rotfl igy roviden. Steve buszke lenne rad.
woland: az sem er annyit, persze ettol meg megveszik. Viszont itt legalabb tudsz valogatni is szeles skalan, ami valamennyire igaz wpre is, bar azt a par modelles palettat nem mondanam szeles valaszteknak. Iphone-bol meg van a kurrens negyed gurigaert, meg a regi valamivel olcsobban, aztan orulj neki.
emvy: igen, tudjuk miert. Meg azt is, hogy ebbol mennyi a hardver meg mennyi az eleterzes. Aztan a legtobben facebookoznak meg instagramoznak rajta, amit akar meg egy wp is tud. Csak az nem meno, az apple meg az.
-
Dave™
nagyúr
Szerintem sem csak a sebessegrol, hanem a hardverrol, funkciokrol, lehetosegekrol is. A W10 privacy szempontbol szinten nem egy eros bastya, es emelett meg szog egyszeru is, es ez most nem bok. Nincsenek meztelen kepeim, a banki dolgok vedettek, virtualis kartyat hasznalok igy a tobbi nem igazan erdekel. Az ms is a profilozas iranyaba megy erosen, de nem sokat ad cserebe. iOS-en meg adathasznalat nelkul is meglopnak, 200-300 ezer Ft egy telefonert ugyanis rablas.
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz
viewdetails #4368 üzenetére
Remélhetőleg a következő buildben már javítva lesz, de azért durva, hogy ilyen egyáltalán előfordulhat. Ráadásul MS account, még csak nem is valami külső akármi. Legyen mentésed a kontakjaidról, nehogy csúnya vége legyen.
-
Dave™
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4364 üzenetére
Számtalan egyéb "vicces" és érthetetlen dolog is van, amiről eddig nem is tudtam, de most már különösebben nem is érdekel, belefáradtam. A zenelejátszónál pl. évekig tartott megoldani, hogy bele lehessen rendesen tekerni a számba, csak egy gombot nyomva tudott tekerni mint egy kazettás magnó a 90-es évekből. A kis kínai meg épp csak a gondolataimat nem találja ki, biztos több erőforrásuk van rá...
-
Dave™
nagyúr
válasz
viewdetails #4360 üzenetére
8.1 alatt sosem volt ilyen gondom, és csak akkor vettem észre, amikor egy ismeretlen szám csörgött, és kiderült, hogy párom volt az. Teljesen és MINDENHONNAN kitörölte, szerencsére csak ezt az egy kontaktomat. A megoldás első fele az volt, hogy visszaálltam 8.1-re, a második meg hogy átálltam Androidra
aprokaroka87: nem tudom, nem hiszem, a Lumia 920-ban nincs kártyahely sem, de alapból sem hinném, hogy tudna ilyet. Viszont mivel az MS fiókhoz kötődnek a névjegyek, ezért nagyon gáz szerintem, hogy önhatalmúlag kitörölte/felülírta valami mással a névjegyemet.
-
Dave™
nagyúr
válasz
viewdetails #4346 üzenetére
Nekem is ez történt, szimplán kitörölte párom outlook kontaktját, teljesen eltűnt.
-
Dave™
nagyúr
Ne rakd fel, ha jót akarsz. De ha tényleg csak kicsit lesz gyorsabb az újabb, akkkor azt sem. Nagyságrendileg lassabb a 8.1-nél, és még ha egy ideig fürgének is tűnik, hamar belassul, amin csak a restart segít. Ráadásul nekem a 166-os buildre felhúzott 512 is megbolondult először, kénytelen voltam hard resetelni. Ezt csak azért mondom, mert a 920 viszonylag hasonló hardver, de ahogyan olvashattad 930-on is lassú, szóval nem a hardver kevés, hanem a rendszer ilyen állapotú még.
Ja és számolj vele, hogy kb. kétszer olyan gyorsan merül, illetve ha töltőn van, folyamatosan melegedni fog, mivel ilyenkor valamit csinál a háttérben (gondolom érzi, hogy szabad fogyasztania és ilyenkor küldözgeti a statisztikákat meg hasonlókat). Akárhányszor töltőn volt, tűzforrón vettem le, és amíg meleg volt, volt amikor már nem is engedte tölteni emiatt, mert túlmelegedett.
-
Dave™
nagyúr
Megjött a telefonom, most próbálgatom. Energiatakarékos profillal (4 mag megy a 8-ból) is villámgyorsan váltogat a megnyitott alkalmazások között, nincs semmi töltögetés. Facebook, Skype, Play store, Spotify. Nekem ennél nem is kell több, mindegy hogy hogyan csinálja, úgy működik ahogyan kell. Ennyi volt számomra a WP.
-
Dave™
nagyúr
Egyrészt sok 8 magos úgy néz ki, hogy van 4 erős mag, meg 4 gyenge, és taszktól függően váltogat közöttük, pl. a macskás videódhoz elég lesznek a gyengék, a játékokhoz meg mennek az erősek. Az olcsóbb kínai 8 magos megoldások általában 8 egyforma magot használnak, és valóban overkill a dolog, de droidon tényleg vannak háttérben futó alkalmazások, folyamatok, egyrészt azok is használhatják az erőforrásokat, másrészt rendesen tudja skálázni a rendszer a feladatok szétosztását és nem is kell 1,7 vagy 1,3 GHz mennie ezeknek, mehetnek simán 3-500 MHz-en is. Inkább az az elgondolkodtató, hogy ezekben a telefonokban pár hónapos technológia van ennyi pénzért, míg a Lumia 640-ben 2014-es technológia. Egy árban vannak, de a "vacak" kínaiban sokkal modernebb, gyorsabb, energiatakarékosabb technológia van, és ha nem akarsz 8 magot használni, nyugodtan le is tilthatsz belőle kettőt vagy négyet, úgy még tovább bírja akkuról. A memória meg megintcsak olyan dolog, hogy nem lehet azt mondani, hogy ez már túl sok, az új WP-kben is 3GB lesz, az eddigiekben 2GB volt a felsőkategóriában, lejjebb meg nemrég jutottunk el odiáig, hogy standard az 1GB, mert előtte 512MB volt, ami már 8.1 alatt is használhatatlanul kevés, még a WP-nek is. Tudom, mert látom párom 620-át miket produkál. Az én 920-am már sokkal gördülékenyebb, de én is elég sokat látom a betöltés feliratot. Ezzel szemben egy viszonylag olcsóbb középkategóriás kínai telefonban van 2GB, ott sokkal több minden futhat párhuzamosan, és nem kell várni a visszatöltődésekre.
-
Dave™
nagyúr
Lehetne ez jó irány, csak a saját rendszerük fejlesztése is borzasztóan lassan megy, a fb app-al is sokat küzdöttek, de ott van példának a Skype is, aminél a mai napig nincs teljesen szinkronban a mobil és asztali verzió, a levelező is borzasztó fapados és csak képet tud csatolni stb. Aztán hiába vannak új funkciók, mint a continuum is, amihez új, ráadásul high-end hardver kell, mert a WP részesedése ugyan borzasztóan alacsony, de még annak is csak kis töredéke a high-end, a többsége az olcsóbb alsó és középkategóriás telefonokból áll. Az OEM-ek meg sem törik össze magukat, de nagyon nem is lehet kárhoztatni érte őket, egyelőre senkinek sem jött be igazán a WP-s telefon fejlesztése. A Nokiánál lehetett reménykedni, hogy nyereségesek lesznek belátható időn belül, de hamarabb kellett volna lépniük.
-
Dave™
nagyúr
Igen, Meizu m2 note.. Nézegettem és olvasgattam elég sok véleményt meg tesztet róla, nem ez jött le belőle. Sajnos WP alatt sokkal gyengébb hardvert kapok ugyanannyiért, és már a rendszerről sem mondhatom el, hogy nagyon kompenzálna érte. Majd használattal kiderül, de én nem aggódom, youtube tesztek alapján gyors és pillanatok alatt lehet váltani alkalmazások között, nincs folyton betöltés... felirat, mint WP-n.
-
-
Dave™
nagyúr
Egyetértek abban, hogy a 8.1 puritán és elnagyolt, de legalább következetes, átgondolt és piszok gyors. Na most ha a sebességtől el is tekintünk, a 10 egy nagy katyvasz. A tárcsázó, a store betűtípusai, a kontaktok, a kontaktok csempéje, a felskálázott ikonok és lehetne még folytatni. Felfoghatatlan, hogy egy ekkora cég miért csak ennyit tud kiadni magából. Borzalmasan sajnálom, hogy ilyen irányba megy a fejlesztés, mert évek hosszú során kitartottam és bíztam a rendszerben, de mostanra el/belefáradtam sajnos. Szívem szerint az asztali Win 10-et is lecserélném, de azt nem tudom kikerülni, meg ott kevesebb problémám van, mint a mobillal. Az viszont egyelőre nálam tuti kimarad, egyszerűen már semmi sem szól mellette sajnos. Csináltak egy elfuserált droidot, amire viszont semmi értelme váltani droidról, ellenben azokat faszán el fogja ijeszteni, akik eddig ezt választották és szemeztek vele az egyedisége miatt. Mostanra már csak a csempék maradtak az eredeti koncepcióból, az meg kevés lesz az egyediséghez. Na kipanaszkodtam magam megint, nem direkt csinálom, egyszerűen elkeserít ez az egész.
-
Dave™
nagyúr
Használd egy-két hétig a W10-et, aztán tedd vissza a 8.1-et, és igazán értékelni fogod a régi rendszer sebességét, brutális a különbség. Most hétvégén tettem vissza a 920-ra a 8.1-et, és történt pár gubanc (először bootlop, aztán érdekes nevű alkalmazások), de miután visszament a rendszer el is felejtettem, hogy ennyire gyors volt a 8.1, illetve nem izzik, amikor töltőn van és nem kell naponta kétszer tölteni, illetve többször resetelni, hogy valamennyire használni lehessen.
-
Dave™
nagyúr
Pár hét múlva megjelenik (elvileg), de ez még béta sincs, igazad van, és ez nagyon szomorú. Működésre meg kinézetre simán elmegy alfának is, ez igaz. Én meg szépen nyargalok is át droidra, mert nem kérek ebből többet. Itt állunk 5 év után, volt már egy teljes reboot, és még mindig ennyi a végeredmény, amikor kis kínai gyártók egy rakat funkciót meg saját felületeket tudnak elég gyorsan implementálni, addig a Microsoft 5. éve keresi az útját és vergődik, hogy mi is legyen.
-
Dave™
nagyúr
Még jó, ha már egyszer ő a kirakatember, aki kapcsolatban áll az annyira magasztalt tesztelő felhasználókkal. Amúgy lassan teszem is vissza a 8.1-et, ha már szerintük is csak "perf bit better" az új build, ami ugye lassan a végleges lesz és még ezt sem sietik el kiadni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
tomboy0013 #4017 üzenetére
A mostani legnagyobb hibája, hogy zabálja az akkut, 920-on kb. 1,5-2x olyan gyorsan merül, és hajlamosak bizonyos alkalmazások beragadni, amik 8.1 alatt nem. Tegnap pl. a wifi driverrel lehetett valami, mert nem volt hajlandó csatlakozni semmihez sem, újraindítva meg megjavult. A sebességének is jót tesz az újraindítás párnaponta, 8.1 alatt erre azért nem vagy nagyon ritkán volt szükség. Tényleg jöhetne valami új build.
-
Dave™
nagyúr
Van "rendes" multitasking, csak egyrészt memória és alkalmazásfüggő, hogy mennyi állapotát őrzi meg a háttérben, másrészt változó az is, hogy mennyire gyorsan vált vissza. Ide már minimum kell az 1GB ram, de a high-end telefonok több memóriája még többet enged. Kb. hasonló, mint 8.1 alatt, de az 520 nem jó kiindulási alap az 512MB RAM miatt.
y300fire: ezért ne resetelj, mindenkinél villog, és ismert bug.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Plazmacucci #3887 üzenetére
Semmit, megy alapból. A quiet hours meg nem blokkol, cortana nélkül nem is működik.
-
Dave™
nagyúr
Lehet átértékelem a kezdeti negatív véleményem, par nap után egészen használható sebességű es funkcionalitásban jobb mint a 8.1. Sajnos az akkut eléggé eszi, remélem ezt azért megoldják. Meg persze kellene a nemileg konzisztensebb UI.
-
Dave™
nagyúr
Ugyan nem követem ezeket, de iOS-nél úgy rémlik sikerült következetesen végigvinni, lecserélték az egészet. A WM10 jelenleg meg leginkább maga a következetlenség, és egy dolog a nem tetszik része, a másik meg hogy a UX katasztrofálisan szar. Kiváló példa erre a tárcsázó, 8.1-ben szép szellős volt, most ezt sikerült összenyomni, biztos nagyon kellett takarékoskodni a hellyel... Meg akkor most ki kellene találni, hogy kerek vagy szögletes az irány, mert ezek nagyon nem passzolnak így össze. Örülök, hogy te elégedett vagy, én leginkább elkeseredett, pedig nagyon vártam
-
Dave™
nagyúr
Feltettem én is a 920-ra, gondoltam megnézem hol járnak kb. 2 hónappal a megjelenés előtt. Kár volt, mert kb. el is ment a kedvem az egésztől. Lassú, a dizájn minden csak nem WP, totál katyvasz az egész. Az asztali Windows 10 is kiverte nálam a biztosítékot a hibrid kinézetével meg dolgaival, de ez még arra is rátesz pár lapáttal, a legérthetetlenebb ez a hülye kerek dizájn erőltetése amikor a rendszer alapvető jellegzetessége négyzet alapú. Ha nem lenne ennyire mocsok drága, simán iPhonet vennék, annyira felcseszett, de még a black friday lehet összehoz vele. Vagy jöhet akár az android is, ez sem különb semmivel, arra meg legalább van mindenhez alkalmazás. Most komolyan, ha tönkrevágják a dizájnt és a sebességet, mia fene szól a Windows platform mellett?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest