- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Kikristályosodik a Razr 60
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hampidampi
őstag
Sajnos nem megy így sem.
Letöltés előkészítése... aztán egy idő után kiakad, hogy beavatkozás szükséges. Aztán minden ugyanúgy.(#9102) MrZidi
Eredetileg denim volt. Most nem tudom mi van, azt sem találtam meg hol kell megnézni. De egy csomó programot nem tudok leszedni a sysapp pusherrel sem, mert azt mondja, legalább Amber kellene neki. -
Syl
nagyúr
Elnevezésről volt szó, nem technikai háttérről
(#8924) erahurka
Az előző androidos telefonomat (Sony Z2) fél év alatt egyetlen egyszer kellett újraindítanom (egy frissítés végett), a 640-et meg hetente legalább kétszer. Tegnapra is jött egy kis must have reboot, nem jelzett a beérkező SMS-re (se hang, se értesítési sáv, se csempén szám)...
-
celka5
tag
Edge ameddig nincs kiegészítője addig nem böngésző számomra.(elvileg majd lesz,akkor majd megnézem újra),
wp10-en jelenleg használhatatlan az edge(lassú mobil nettel).
A total commanderes alternatívát nem értem.
Mail: fapados thunderbirdhez képest, üzenetszűrőt nem találtam benne, Aláírás nem lehet html (képpel)(ezek csak azok amiket most 2 perc alatt megnéztem),csili vili de fapados.(Leveleimet sem mutatja(mappákat mutatja tehát login sikerült neki,naptárat sem)
kép
Ez még rosszabb mint a desktop linux,pedig az azért nem gyenge -
gabancs
addikt
Még, ha így is van. Én nem azt mondtam, hogy nem működik. Hanem, hogy nincs értelme.
Írhatok SMS-t? LOL.... Mióta okos telefonom van, jó ha összesen 2 SMS-t írtam.
Nézhetem a monitoron ugyan azt, amit a telefonon látok? Minek?Még egyszer. Akinek van monitorja, billentyűzete, egere, annak PC-je is van. Ráadásul az én monitoromon nincs is olyan bemenet, amit ez a kütyü használ. Ha csak nem a "DisplayPort" alatt értik a hagyományos VGA csatit. Nem hiszem, a fénykép alapján rá se férne.
-
gabancs
addikt
Continuum???
A világ legnagyobb parasztvakítása.Ha valakinek van monitorja, billentyűzete és egere, miért dugdosgatná a kábeleke? Arra ott a PC. Ráadásul köröket ver egy asztali processzor bármelyik mobil procira. Akinek nincs miért venne?
Konkrétan mire is jó? Egy előadást is egyszerűbb pendrive-ra tenni, nem egy 27"-os monitort bámulni egy hatalmas előadó teremben.
Arról nem beszélve, hogy mindig magunknál kell hordani a kis kiegészítőt.A Hello-t nem tudom mi, erről lemaradtam.
-
-
togateam
senior tag
Aha,akkor most töröld ki és ad meg neki újra mint Outlook.com fiók.(egyéb fiokként üzemel,de nem úgy kéne)
Nekem azt mondja hogy ok beállítva,de sehol sem látszik.
És nem én vagyok a hülye hanem lehet hogy ez egy bogár,ja ez nem elképzelhető mert csak a szegény szerencsétlen semmihez sem értő fórumtárs lehet a hülye. -
-
-
HaZse
őstag
Mit jelent szerinted, hogy okosabbak? Azt, hogy több mindenhez tud rendszerszinten hozzáférni? Még olyanokhoz is, amihez egyátalán semmi köze se lenne?
Még szerencse, hogy az ilyen hozzáféréseket a WP alapból tilt. (Néha jó lenne azért hozzáférni. pl. hívás felvétele).
Aki ezt szeretné, az vegyen droid telefont és élvezze ott a szabadságot.
A másik, hogy a google drive helyett és google docs helyett meg MS alkalmazásokat kell használni.
-
consono
nagyúr
Hát, most sem az eladási listákat döntögető mobil operációs rendszerek topicjában vagyunk, ugye?
De a lényeg nem ez: egyáltalán nem az ördögtől való android runtime-ot tenni mobil oprendszerekbe, ráadásul egyértelműen mindenhol másodrendűek ezek az alkalmazások a platform felhasználói szerint, de akinek egy-egy appra van csak szüksége, használja.
-
MrCsiT
addikt
lol.. épp a backup-ja tűnt el. Te nem olvasol?
Az, hogy a OneDrive-ról véletlenszerűen eltűnnek dolgok, az nagyon is az Ő bajuk: erősen megrendül a bizalom bennük. Akkor meg ki használja majd azt a szolgáltatást?!
Egyetértek azokkal, akik azt írják, hogy annak, hogy OneDrive-ról elmásznak a mentések, semmi köze a WP10 prev-hez, vagy a 2500.96-os verzióhoz, az szimplán gáz.
- egy korábbi felvetés volt, hogy igazán elbúghatná az MS, hogy 1-1 mentés pontosan mit is tartalmaz? Szerintem, ez jogos igény.
- még jobb volna, ha képesek lennének a telepített appok adatait normálisan lementeni, ha már egyszer nyilvánvalóan adminok az eszközön..
- ..és azt sem bánnám, ha a Tanúsítvány nevű programjuk "tudása" nem állna meg ott, hogy kiolvasni képes a telefonon telepített tanúsítvány adatait, hanem azt képes lenne törölni is, ezáltal egy egyszerű tanúsítvány cseréhez nem kellene HR?!
-
rbertkrl
aktív tag
Ahogyan írtam, ezzel egyetértek, de lassan ez a végleges és azt ne mondja nekem senki, hogy az edget ha megnyitja frissítés után a fejlesztő, akkor nem tűnik fel neki, hogy nem látja néha amit ír a kereső/böngészősávban.
Szóval itt nem is akarják ezt a mobilos dolgot annyira... Nem, hogy figyeljenek rá egy kicsit is. Ez a havi egy build nulla változással is ilyen.
-
Tapipapi
tag
Nálam a fent említett kevés/átlagos használattal 3 nap alatt ment le a telefonom 34-35% környékére WP10-el Lumia 930-on. Közepes/kevés alatt napi 1-2 hívás, pár percesek, max 1 óra wifizés naponta meg egy kis ez+az. WP 8.1 alatt is hasonló volt, de ha 10%-al több is ment le WP 10-el 3 nap alatt, akkor 3 nap alatt van legalább 1 órám tölteni is a telefont. Csak egy észrevétel.
-
-
-
MrCsiT
addikt
Na, akkor csak neked, csak most, immár harmadszor:
azt megértettem, hogy HA elindítom, AKKOR, ahogy írod is : "minden esetben crashel tőle a Settings".
De a cikk nem szól arról, és ez a kérdésem hogy mi van később?
1.:
Elindítható lesz maga a Settings menü.2.:
Nem lesz elindítható a Settings menü a "zStorage"-ra nyomás után soha többet, mert az egész Settings menüt kinyírja, és az fog crash-elni, amit csak egy HR javít meg?Erre a kérdésre, tudod a választ? Melyiket okozza a fentebb vázolt 1. és 2. eset közül?
(..csak mert csupán azért, hogy megtudjam, mi történik, ha véletlen rányomok, nem szeretnék egy esetleges HR-t bevállalni, ha valaki már tudja a választ.)
ha meg nem értesz valamit, előbb kérdezz, aztán minősíts, lol..
-
törölt tag
Volnának előnyei. Készebb verzióval léphetnének piacra, jobb lenne a visszhang és vélhetően kövi karácsonykor az erősebb brand erősebb számokat hozna. A befektetőket is könnyebben lenyugtathatnák így. Ha most hirtelen összecsapják, a tesztek lehúzzák, a karácsonyi dömpingben megbukik akkor megint fejek fognak hullani.
-
confuser
senior tag
Patchekre gondolok. Ugyanúgy, ahogy a 10536.1003-at patchelték 10536.1004-re. Winbeta-n írták, hogy a 10240-es build-ből millióegy verzió van, és a mai napig patchelik, pont a 950-esek miatt. Aztán jött a hír, hogy lehet, hogy mégis inkább megvárják a TH2-es RTM-et, aztán meg woland megingatta ebben a hitem...
-
moleculez
veterán
Abszolút megvan. Azért is használom. Ok, nem fejlesztő vagyok, de visszajelzéseimmel próbálom segíteni a munkát. Mindazonáltal ennyivel a megjelenés előtt, már finomhangoláson kellene dolgozni (szerintem, bár nem sok OS-t írtam eddig), ahhoz képest a helyzet nem túl rózsás.
-
Tomi_Ohl
veterán
"Ha ennyi javulásdelta lesz, mint most, akkor még gyorsabb is lehet majd a 8.1-nél."
Azt remélem. Jó lenne kipróbálni élőben, meg megnézni, hogy teljesít a hétköznapokban. Az meg csak úgy lehetséges, ha ráveszem anyámat a frissítésre(vagy tényleg kiadják Mi4-re), de ha rosszabb lesz, baj lesz. -
Clemi
veterán
Köszi, elolvastam és mentségemre legyen mondva nem szoktam böngészni a kiadási jegyzéket, mivel az angol szövegértésem hagy némi kívánnivalót maga után, így aztán kamikaze módján belevágok az ujdonságokba, legfőképp mert sem munkához, sem égetnivalóan fontos dolgokra nem használom jelenleg a telefont. Csak nagyon ritkán jönnek elő olyan igények, mint például a mobilnet megosztás, de ez sem egy égetnivalóan fontos dolog volt tegnap.
Ennek ellenére az Edge szinkronizálás nincs benne az ismert hibákban, és mint írtam amikor még a frissített állapot volt, akkor működött. Gondolom akkor az explorerből vette át ami a telefonon volt, így viszont az Edge-nek (vagy talán az egész rendszernek?) szinte semmi kapcsolata nincs az asztali gépemmel a MS fiókomon kersztül, csak a OneDrive fióknak. Ezt kérdeztem csupán, hogy HR után másnak is így van-e ez, vagy csak nálam.
A másik kérdésem volt, hogy háttérben másnak is fogyaszt-e a záró képernyő, mert ez sincs felsorolva a known issues listában.
Mindettől függetlenül, vagyis az ismert hibák ellenére mondhatni megelégedéssel használom, mert már így is jobban tetszik mint a 8.1
(#4520) BiP Köszi
-
Dave™
nagyúr
Hat akkor ez szerintem is rotfl igy roviden. Steve buszke lenne rad.
woland: az sem er annyit, persze ettol meg megveszik. Viszont itt legalabb tudsz valogatni is szeles skalan, ami valamennyire igaz wpre is, bar azt a par modelles palettat nem mondanam szeles valaszteknak. Iphone-bol meg van a kurrens negyed gurigaert, meg a regi valamivel olcsobban, aztan orulj neki.
emvy: igen, tudjuk miert. Meg azt is, hogy ebbol mennyi a hardver meg mennyi az eleterzes. Aztan a legtobben facebookoznak meg instagramoznak rajta, amit akar meg egy wp is tud. Csak az nem meno, az apple meg az.
-
emvy
félisten
Amikor az elso iPhone-t demozta Jobs a szinpadon, akkor a kovetkezo volt a helyzet:
"The software in the iPhone’s Wi-Fi radio was so unstable that Grignon and his team had to extend the phones’ antennas by connecting them to wires running offstage so the wireless signal wouldn’t have to travel as far."
"They had AT&T, the iPhone’s wireless carrier, bring in a portable cell tower, so they knew reception would be strong. Then, with Jobs’s approval, they preprogrammed the phone’s display to always show five bars of signal strength regardless of its true strength. "
"it often ran out of memory and had to be restarted if made to do more than a handful of tasks at a time. Jobs had a number of demo units onstage with him to manage this problem. If memory ran low on one, he would switch to another while the first was restarted"
-
Blyan
félisten
Itt egyszerűen arról van szó, hogy ha már ennyire publikus az egész és akár az egész laikus világot bevonják a buliba, akkor ne csodálkozzanak, ha az esetleg hozzá nem értő vagy hello worldig eljutó indiai segédmunkás leoltja őket, hogy fos és szar az egész folyamat. És még lassú is.
-
Blyan
félisten
-
-
Ja, ami majd egyszer jön. Teljesen elbagatellizálják az egészet ezzel a "hülyegyerek posztol vicces félmondatokat a tvitterre" stílussal. Csak komolyan kellett volna venni az egészet, és legalább egy kéthetes üteme tervhez tartaniuk magukat. Egyből kevesebben rínának itt is, és komolyabban vennék őket. Talán még azt is elhinném, hogy az OS-ből lesz valami.
-
Dave™
nagyúr
Megjött a telefonom, most próbálgatom. Energiatakarékos profillal (4 mag megy a 8-ból) is villámgyorsan váltogat a megnyitott alkalmazások között, nincs semmi töltögetés. Facebook, Skype, Play store, Spotify. Nekem ennél nem is kell több, mindegy hogy hogyan csinálja, úgy működik ahogyan kell. Ennyi volt számomra a WP.
-
Gusztáv
addikt
Itt nem a power user-ségről van szó, de hogy nem lehet WP 8.1 alatt egy hívásidő számláló progit írni, vagy hogy 8.1 előtt nem volt gyorstárcsázás az rengeteg embert jogosan kiakasztott. A letölthető alkalmazásokban meg csak az a hívás látszott, amit a programból indítottak, mert a 3rd party app nem fér hozzá a híváslistához. Vagy, hogy rohadt sok ideig nem volt adatforgalom mérő program, mert az MS nem érezte fontosnak, aztán nagy kegyesen kaptunk egy fapados verziót (nincsenek nagy igényeim, de azért a roamingot igazán külön számolhatná). Kb 2 évet kellett várni arra is, hogy a Lumiákon ne csak gsm kóddal lehessen állítani a feltételes hívásátirányítást
.
-
Dave™
nagyúr
Egyrészt sok 8 magos úgy néz ki, hogy van 4 erős mag, meg 4 gyenge, és taszktól függően váltogat közöttük, pl. a macskás videódhoz elég lesznek a gyengék, a játékokhoz meg mennek az erősek. Az olcsóbb kínai 8 magos megoldások általában 8 egyforma magot használnak, és valóban overkill a dolog, de droidon tényleg vannak háttérben futó alkalmazások, folyamatok, egyrészt azok is használhatják az erőforrásokat, másrészt rendesen tudja skálázni a rendszer a feladatok szétosztását és nem is kell 1,7 vagy 1,3 GHz mennie ezeknek, mehetnek simán 3-500 MHz-en is. Inkább az az elgondolkodtató, hogy ezekben a telefonokban pár hónapos technológia van ennyi pénzért, míg a Lumia 640-ben 2014-es technológia. Egy árban vannak, de a "vacak" kínaiban sokkal modernebb, gyorsabb, energiatakarékosabb technológia van, és ha nem akarsz 8 magot használni, nyugodtan le is tilthatsz belőle kettőt vagy négyet, úgy még tovább bírja akkuról. A memória meg megintcsak olyan dolog, hogy nem lehet azt mondani, hogy ez már túl sok, az új WP-kben is 3GB lesz, az eddigiekben 2GB volt a felsőkategóriában, lejjebb meg nemrég jutottunk el odiáig, hogy standard az 1GB, mert előtte 512MB volt, ami már 8.1 alatt is használhatatlanul kevés, még a WP-nek is. Tudom, mert látom párom 620-át miket produkál. Az én 920-am már sokkal gördülékenyebb, de én is elég sokat látom a betöltés feliratot. Ezzel szemben egy viszonylag olcsóbb középkategóriás kínai telefonban van 2GB, ott sokkal több minden futhat párhuzamosan, és nem kell várni a visszatöltődésekre.
-
Gusztáv
addikt
Pedig nyitni kell, mert a legtöbb felhasználó szemében ezért béna a WP és nem értik, hogy a WP-s app mért tud fele annyit, mint a többi platformon. Persze vannak emberek/cégek akik nagyra értékelik a biztonságot, de ez a potenciális vásárlók nagyon kis százaléka. Az MS meg terjeszteni akarja a platformot, minnél vonzóbbá tenni, sok új felhasználót bevonzani, ezért csinálták meg a bridge-eket is.
Az üzleti felhasználók, ahol fontos a biztonság/kontrol meg kapnak egy csomó eszközt a Win 10 Mobile-al, company store-t, integrált MDM támogatást, halom policy-t, üzleti és magán alkalmazások szétválasztását, a két konténer közötti adatáramlás szabályzásának lehetőségét, alkalmazáshoz kötött VPN-t, bitlockert. -
afk22
tag
Ez igy nem igaz. Igazabol nem eldontheto. A RISC lenyege, hogy keves es egyszeru utasitasok vannak. A CISC-nek meg az, hogy osszetett utasitasokkal operal. Tehat az orajel nem nagyon mond mar semmit, lehet az is, hogy a CISC proci megcsinal olyat 1 ora jel alatt amit a RISC csak 100 utasitasbol tud, ami 100 orajel (nyilvan ez egy tulzo pelda).
Nem csak a cache meretetol, hanem szervezesetol/szintek szamatol/sebessegetol is rengeteg minden fugg. Legtobbszor ez a bottleneck...
Arrol nem is beszelve, hogy a parhuzamositasnak is van overheadje, a legtobb esetben nem lehet siman felskalazni. Extreme esetben meg nem is lehet parhuzamositani, tehat a hajadra kenheted a 8 magot
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest