- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #17407 üzenetére
Nekem már a 15007 is csinálta, de a 15014 is csinálja.
-
confuser
senior tag
válasz
this is life #17368 üzenetére
Nem értem mi ebben az érdekes. A telefonhívások a gsm modulon keresztül jönnek, a viber és az email pedig neten. Nagyjából semmi közük egymáshoz.
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #17321 üzenetére
Ah, akkor jó. 2x olvastam végig a Release notes cikket, de nem találtam benne ilyet, már kezdtem hülyének érezni magam
Gondolom 1-2 nap múlva majd régióváltás nélkül is menni fog, nem sietek sehova...
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #17317 üzenetére
Ezt hol írták?
-
confuser
senior tag
válasz
this is life #17294 üzenetére
A 64 bites os tamogatas meg nem is biztos hogy benne van a mobil os-ben.
Jelenleg egész biztos. 2017-2018-ra pusmognak 64 bites mobilOS-ről.
-
confuser
senior tag
válasz
temagad.aho #17161 üzenetére
Ez a megoldás vajon jó lehet arra is, amikor valakinek a letöltési listába kerül egy build, de mégsem szeretné telepíteni? Elméletileg működnie kéne, nem?
-
confuser
senior tag
-
confuser
senior tag
válasz
temagad.aho #16929 üzenetére
We have updated the settings for sounds so that .mp3 or .wma files downloaded straight from OneDrive or copied from File Explorer to the phone’s Ringtones folder will now display automatically in the list of available sounds for ringtones, alarms and notifications.
Na végre!
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #16825 üzenetére
PC-n akár 48 óra is lehet, mire megtalálja.
-
confuser
senior tag
válasz
tomboy0013 #16777 üzenetére
Engem inkább az érdekel, hogy hogy szuperál rajta a TH2-höz vagy a 8.1-hez képest?
-
confuser
senior tag
válasz
Nooeca #16772 üzenetére
Tisztában vagyok vele, olvastam a "felhívást" is (amit egyébként szerintem csak hivatalból írnak ki), de RS1-nél is ezt írták, és mégsem lett instabilabb az "RTM" TH2 buildhez képest az első RS1 build. Ha most RS1->RS2 mélyebben túrnak bele, mint TH2->RS1-kor, akkor lehetséges több bug.
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #16298 üzenetére
W10 óta nem igazán. High-end egyáltalán nincs. Sőt, a middle-end-ben sem ez a jellemző már, de azok között még biztos lehetne találni 1-2-t.
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #16295 üzenetére
Az is virtuális. Meg a HP is.
-
confuser
senior tag
Ja tényleg, azt el is felejtettem (pedig vezetek egy listát a Continuum képes W10-es telefonokról).
Szerintem az Acer Jade Primo és a HP Elite x3 is eléggé bizalomgerjesztő, csak én hiányolom mindegyikből a Glance-t és a duplakoppos ébresztést. Emiatt maradt egyedül a 950, ami nekem opció lehet. -
confuser
senior tag
válasz
mtomi95 #16184 üzenetére
Elvileg több új RS1 build nem lesz, csak patch-ek (14393.xxx).
Ha már fent van a TH, nem kell külön app.
RP Ringre hamarosan átkerül az RS1.Nem értem miért lenne sok a kérdőjel, szerintem elég egyértelműek ezek a lépések. Egyedül az RP ring lehet kérdés, mert annak én a létjogosultságát sem érzem (szerintem 8.1 -> TH2-nél is felesleges volt, meg most is az).
-
confuser
senior tag
Windows Kamera Panorama feature-rel.
-
confuser
senior tag
válasz
correctman #15897 üzenetére
Köszönöm a visszajelzést, és neked is tisti1965. Akkor nekem csak egy szerencsés napom volt.
-
confuser
senior tag
NorthFaceHiker-re gondol.
@Nooeca
Lehet, hogy a buildfeed forrása megbízható (egyébként ez sem bizonyított), de nem teljeskörű (ez viszont biztos). A "nem is érdekel ha nem volt igazam" hozzáállást meg meg is érteném, ha nem úgy állítanád be magad, hogy 100%-os belsős infóid vannak, és te vagy itt megmondóember. Hasonlóan többekhez te is táplálkozol innen-onnan, de ezt nem úgy kéne előadni, ahogy azt teszed. -
confuser
senior tag
válasz
correctman #15732 üzenetére
Nekem is jelen van 2-3 build óta. Ilyenkor általában csak a harmadik-negyedik dupla koppra ébred fel, és akkor ez fogad. A 14367-es buildnél még nem jött elő, de csak pár órája van fenn, szóval ki tudja.
-
-
confuser
senior tag
válasz
Plazmacucci #15615 üzenetére
A letöltés még megy, de a telepítés előkészítésénél megakad a folyamat.
-
confuser
senior tag
válasz
busman #15579 üzenetére
A számomra legidegesítőbb bug fixelve az előző buildből (Edgeben a bal oldali szürke sáv). Windows Central app (8.1-es) csempéje újra frissül, jó pár hét után először (az app nem frissült, úgyhogy ezt az új buildnek tudom be). Az adatforgalmi segéd app is normalizálódni látszik, már egy ideje nem felejtette el a beállításokat, és a csempe is frissül rendesen, dinamikusan, megnyitás nélkül.
A mozgatható billentyűzetet jó, hogy 5"-os készülékekre is engedélyezték, de nekem nem úgy működik 930-on, ahogy kéne. Az oldalra húzásra nem oldalra húzza, hanem kissé lekicsinyítve középre igazítja. Játszottam a beállításokban a méretével is, végül visszaállítottam default nagyra, de mintha kisebb lenne, mint volt (függőlegesen kisebbnek tűnnek a billentyűk). Edgeben a dupla enter bug megmaradt az előző buildből.
A sebesség maradt, de nekem eddig is gyors volt.
-
confuser
senior tag
válasz
mtomi95 #15497 üzenetére
A könnyű kezelés alatti csúszka mindegyik menüre hatással van, amit írtál. De abban nincs 175%, csak 170% meg 180%, szóval szerintem te még mindig a másikra gondolsz. De a kettő kombinációját is használhatod, biztosan sikerül egy olyan kompozíciót összehozni a kettőből, ami megfelel az igényeidnek.
-
confuser
senior tag
válasz
mtomi95 #15492 üzenetére
A tárcsázó bugot már akkor sem tudtam reprodukálni, amikor először írta be valaki a topikba (talán pont te), és most sem sikerül. Nálam most is úgy működik, ahogy kell.
Az átméretezésnél nem tudom, mit szeretnél átméretezni. A mostani Fast build-del vált egyébként méretezhetővé a csempén lévő appok megnevezése, de azt nem ott kell állítani, ahol te akarod, hanem itt:
Beállítások -> Könnyű kezelés -> További lehetőségek -> Szövegméretezés
A csempén lévő egyéb szövegeket ez egyébként nem változtatja.A Beállítások -> Rendszer -> Megjelenítőeszköz -> Szöveg, alkalmazások és elemek mérete beállítás egy jóval mélyebbre ható beállítás, az inkább olyan, mint asztalin a felbontás állítása.
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #15490 üzenetére
Te az Outlook mail appról beszélsz, ő meg az Üzenetek (SMS) appról. Abban csak egy fix gesztusvezérlés van, kb. 1-2 hete.
-
confuser
senior tag
Az új buildben javítva van az Edge-ben a szövegmezős billentyűzet fel-nem-jövése, és a Skype bugja is megszűnt (nem crashel a háttérből előhozva, stb.). Edge-ben szövegbevitelkor viszont találtam új hibát: enter leütésére dupla entert nyom (magyar és angol billentyűzettel is). Szvsz jó csere volt, az előző 2 hiba sokkal súlyosabb és idegesítőbb volt
-
confuser
senior tag
válasz
tomboy0013 #15474 üzenetére
Egyetértek. Az áruházon van a legtöbb javítanivaló (UI és UX szempontból is).
-
confuser
senior tag
Azért ne degradáljuk ezt a funkciót, nem csak a szöveg méretét állítja ez az opció. Arra van külön bizgentyű, ez annál sokkal komolyabb...
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #15247 üzenetére
Ahhoz még egy új feature: nem lehet elmenteni az új szavakat a szótárba. Olyan mintha elfogadná a +-ra nyomva, de amint arrébb mászol a kurzorral, már újra alá is húzza, és újra menthető lenne...
-
confuser
senior tag
válasz
Ricardo #15235 üzenetére
Jason azt írta twitteren, hogy az automatikus frissítés keresés működik, meg a manuális telepítés is, szóval így azért nem annyira gáz (kivéve hogy ez hogy csúszhatott át a rostán?).
Viszont azt sem sikerült javítani, hogy ha gyorsan lépkedek előre számok között (akár groove, akár vlc, akár dedikált vezérlőgombok lockscreenen vagy a régi "helyén"), 5-6 továbbléptetés után megfagy a zene vezérlése, megáll a zene, és csak mókolással/restarttal vehető újra használatba. Ez már jó pár build óta jelen van amúgy. Nálatok nem jelentkezett?
-
confuser
senior tag
14342-n az Edge többet bugzik mint szokott. Bizonyos contentek betűméretét hatalmasra veszi, míg a mellette lévő content normális méretű. Talán bizonyos fajta komment-típusra allergiás, még nem tudom. A billentyűzet is sokszor nehezen jön elő, ilyenkor a címsorra kell nyomni amire előugrik, majd vissza nyíl és úgy az eredetileg célzott komment-boxba (pl. itt mobilarenán is). Máshol még nem tapasztaltam, de még nincs fent olyan régen a build...
Szerk.: Az áruház sem tud frissíteni az új frissítése után (kissé ironikus
) Nem is vagyok biztos benne, hogy az áruházat tudják direkt linken frissíteni, akkor viszont vidám bug lesz ez :p
Szerk2.: És az Edge "jobb klikk" menüje sem mindig akar előjönni. Ez régóta az egyik legbugosabb build, ami a telefonomra került.
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #15097 üzenetére
Kösz, az utóbbi javította a hibát!
-
confuser
senior tag
válasz
JamesHun #14898 üzenetére
Természetesen van rizikó. Ha pl. szolgáltatónál részletre vette az előző tulaj, te megveszed, ő meg nem fizeti a részletet, akkor azt te szívod meg (letiltják a hálózatról az IMEI-t). Ha nem szolgáltatós készüléket veszel, akkor minimális a rizikó, de nyilván garanciajeggyel és számlával célszerű ilyen telefont venni - ha lehet.
Egyébként van Magyarországon szerviz (Nokia Care), a komolyabb javítások Európa-szinten ki vannak szervezve, de annak a központja is itthon van (Szombathely, Iqor).
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #14873 üzenetére
Nekem Edge-ben a gyorsikonok sávja üres, és a korábban ott levő lehetőségek most a ... menü része (szövegesen, függőlegesen). Lehet dpi beállítás függő, nem tudom, majd kipróbálom. Amúgy más negatívumot nem tapasztaltam, igaz én csak ma raktam fel.
-
confuser
senior tag
Még mielőtt megint jön a hiszti, álljon itt a következő known bug az agyeldobálós frissítések előtt:
We’re investigating issues which cause mobile data to stop working but show as connected.
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #14660 üzenetére
Sokat már nem kell várni. Ma este jön a 14327.
Szerk. Oh, már itt is van.
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #14638 üzenetére
De. Múlt héten a 14322. RS-en nagyjából heti 1 frissítésre lehet számítani, kivéve ha valami nagyobb bugba akadnak.
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #14627 üzenetére
TH2-re ritkábban jön már frissítés, 2 heti vagy havi frissítési ciklusra számítanék a helyedben.
-
confuser
senior tag
-
confuser
senior tag
14322-n nektek működik a vaku? Nekem 930-on se vakuként, se zseblámpaként nem. Hardver vagy szoftver hibám van?
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #14406 üzenetére
1 napos frissítés üzemidejéről vársz releváns tapasztalatot? Komolyan?
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #14365 üzenetére
Nincs egyszerűbb mód, kivéve ha a MS egy új update path-t épített ki a .218-cal. A 8.1-et nem tudod vele kikerülni, de a .107-et és a .164-et megoldhatják. Ezt viszont jelen esetben kétlem, mert mindenki azt írta hogy 2 perc alatt jött le a .218, vagyis ez csak egy "delta build", ami egy előző teljes buildre épít.
-
confuser
senior tag
válasz
moleculez #14212 üzenetére
Új funkció új bugokat szülhet bármelyik kapcsolódó szoftverrészben. Így működik a fejlesztés, mindenhol. TH is ilyen volt a kezdetekben (max te később csatlakoztál be). Valamelyik topikban már levezettem hogy megy ez, és milyen fázisok vannak ebből a szempontból a fejlesztés során.
-
confuser
senior tag
válasz
Nooeca #13675 üzenetére
Igen, csak én nem erről beszéltem. Maradjunk annyiban, hogy akkor lesz mobilra kiegészítő támogatás, amikor flash.
És az Androidos példád is sántít. [link]
Does Chrome for Android support apps and extensions?
Chrome apps and extensions are currently not supported on Chrome for Android. We have no plans to announce at this time. -
confuser
senior tag
válasz
Pinyo16689 #13499 üzenetére
Lehet, WDRT-vel. De az szerintem még a 8.1-et rakná fel, tehát utána kéne még egy OTA OS frissítést is csinálnod. További kérdéseket a megfelelő topicban rakd fel - ha van. Ez itt off.
-
confuser
senior tag
Uh, ez azért elég sok kérdést vet fel.
1) Mire kijön, (egyáltalán mikor jön ki?) használható lesz az ujjlenyomat olvasó W10M-en, vagy csak dísz lesz? Eddig egy telefont sem adtak ki vele, szóval nem hiszem, hogy implementálva lenne mobilra is (és nem is hiszem, hogy a OneCore része lenne). Oké, a fentebb említett HP Elite x3-on is lesz, szóval RS1-re szerintem ígyis-úgyis implementálják, de mi van, ha ez előbb jön ki?
2) Miként fog funkcionálni a középső gomb? Ujjlenyomat olvasáson kívül mást nem fog csinálni? Home gomb lenne a logikus, de az meg ugye egy tök felesleges duplikáció, hiszen egymás felett lesznek. Esetleg kamera indító, vagy nem tudom...
3) MediaTek-kel is menni fog a Continuum? -
confuser
senior tag
válasz
#65388800 #13104 üzenetére
Mert a "mobilháborút" már elvesztették consumer fronton. Egy stratégiai reboot következik, és vállalati irányba indulnak meg a már bevált Surface-stratégiájukkal. A vállalatok adaptációja új OS-ekre viszont sohasem egyből a megjelenést követően történik, ők a biztonságra mennek, ezért legalább 1 iterációt meg szoktak várni. Az első ilyen most a Redstone 1 lesz, tehát tök mindegy, hogy a Treshold 2-t januárban vagy áprilisban adják ki, nyár előtt akkor sem indulhat be az új stratégiájuk. Persze a háttérben a 3rd party OEM-eket már izzították (pl. HP Elite x3, Alcatel Idol Pro 4) - ahogy azt a Surface stratégia megkívánja, de ők is csak nyáron jönnek ki, addig csiszolják a hardvert, előkészítik a szoftvervirtualizálciót a win32-es vállalati appoknak (HP), várnak az MS-re hogy reszeljék az OS-t, stb.
Másrészt az MS-nek a "Mobile first, cloud first" mottó nem azt jelenti, hogy a saját mobil OS-ükkel uralják a piacot (bár azt is elfogadnák gondolom, csak sokkal nehezebb elérni, ha még egyáltalán el lehet), hanem hogy a mobil platformokon terjesszék a saját szolgáltatásaikat. Ebben a "kategóriában" pedig már most is elég jól állnak, egy csomó OEM-emmel van megállapodásuk, hogy a szolgáltatásaik (pl. Office) előre telepítetten érkezzenek a készülékeikkel (pl. Samsung a Galaxy telefonjainál, vagy ha jól rémlik a Oneplus Team-mel is van ilyen megegyezés).
-
confuser
senior tag
válasz
#65388800 #13102 üzenetére
A google sem unta meg. Őket viszont nem zavarják a 3rd party appok, csak az MS verziója zavarta őket. Az is féregség, de a Snapchat jóval tovább ment. Hiába az MS asztali piaci részesedése, a világ nem arra megy, és ezt az MS is nagyon jól tudja (Mobile first, cloud first), és nincs abban a pozícióban, hogy ultimátumokat adjon.
-
confuser
senior tag
válasz
#65388800 #13099 üzenetére
Nyilván az MS a gyökér... próbáltak ezek már mindent, hidd el, de itt az viszi a puskát, akinek nagyobb a fa... userbázisa, és ebben az MS nem áll túl jól. Az uwp-ben reménykednek, hogy majd így együtt számolják a usereket az asztalival, de ez nem 2 perc alatt megy végbe...
@morgyi
Csinálják ezt már évek óta. Nem jött be. Hosszú távon amúgy sem fenntartható modell ez. -
confuser
senior tag
válasz
#65388800 #13091 üzenetére
Pedig írni is akartam, hogy Snapschat androidra sincs, de winre sima snapchat sincs.
Rudynak volt egy 6snap appja, de a snapchat ceo-ja levetette. Most van fent az áruházban egy viszonylag friss és gyerekcipőben járó 3rd party app (specter), de fizetős és szintúgy bármikor levetethetik (igaz ilyenkor visszakérheted a pénzed). -
confuser
senior tag
válasz
#97246720 #13040 üzenetére
Nekem sántít ez a .14-es build. Miért mentek volna el .164-ig, ha a .14-et akarják kiadni? Meg azt írja, nagyon stabil a .14, pedig szerintem nem is volt kiadva .14 insiderbe sem (legalábbis nem emlékszem ilyen számú buildre), tehát honnan veszik ezt az infot? A másik, hogy azt írja először a w10-zel megjelent telefonok kapják meg, de azok legálabb .29-cel jönnek alapból. Szerintem a .164-re gondolnak, de konzekvensen rosszat írnak végig a cikkben.
A Lumia 520 user on the Fast Ring of Windows Insiders has revealed that the OTA update notification of the newest build 10586.14
Ez meg egyenesen kapufa. Az 520 már hetek óta nem kap semmit fast ringen, mert az a redstone buildek csatornája, és nem a 10586.14 a legfrissebb build. Március 10-ei a cikk, akkor már bőven idejétmúltak voltak ezek az infok.
Ha jól emlékszem már a múltkor is beszéltük itt is és privátban is, hogy ez az oldal egy fabatkát sem ér. Semmi eredeti content, naprakészség 0, precizitás 0, forrásmegjelölés erősen hiányos, ráadásul tele van fosva reklámmal, átirányítással. Mi a baj azokkal az oldalakkal, amiket helyette javasoltam?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Könyvajánló
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest