- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeorgeV
aktív tag
Lumia 950 XL, Win10 1511: Automatikus időre állítva a téli időszámítás szerint mutatja az időt. Csak kézi beállítással lehet rávenni arra, hogy egy órával többet mutasson, tehát a nyári időszámítást. Nálatok?
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
Nooeca #12927 üzenetére
"a Start menü nem változik"
"Start Menu – add some stellar new customisation options"
"mi az hogy "belső változás nem sok várható"
"MICROSOFT is believed to be making some changes to Redstone – dropping a number of new features from the next blockbuster update to its hugely-popular operating system, Windows 10. Microsoft find bugs faster, which should speed up development in future."
"Vagy butaságokat beszélsz, vagy butaságokat olvasol... én nem tudom, de ilyeneket ne nagyon terjessz inkább."
Itt olvastam: http://www.express.co.uk
Ezek szerint a hibák gyors kijavítása jelenleg a cél, az új funkciók fejlesztését a háttérbe helyezték. -
GeorgeV
aktív tag
válasz
Воланд #12902 üzenetére
Én nem tudom, hogy miért változtatják meg a RedStone-ban teljesen a felhasználói felületet, én csak erről olvastam a CHIP újság valamelyik cikkében. Lehet, hogy ez a lehetőség is felmerült, aztán vagy lesz belőle valami, vagy nem.
Az új Start menüt azonban a neten is láttam már, jobban fog hasonlítani a Windows 7 Start menüjére, de csempékkel, nem kell majd a jobb egérgombos Start menüt használni, hogy lényegi funkciókhoz hozzáférjünk.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
Ricardo #12876 üzenetére
Most elmondom, hogy én eddig miért nem fejlesztettem Windows Phone-ra, pedig a kezdetektől szerettem volna. Azért, mert mindig le vagyok maradva egy lépéssel az MS mögött. Androidra és iPhone-ra is fejlesztek, és a sok egyszerre használt fejlesztőrendszer miatt nem egyszerű az operációs rendszer váltás. (Az aktuális WIndows Phone rendszerre ugye mindig csak az aktuális Windows asztali rendszerrel lehet fejleszteni.)
Például a Windows Phone 7 azért maradt ki, mert akkor 32 bites Windows rendszert használtam, de a Windows Phone 7-re csak 64 bites oprendszer alatt lehetett fejleszteni.
Áttértem a 64 bites Windows 8(8.1)-re, erre mire a fejlesztő rendszeremhez elkészült a Windows Phone 8(8.1) modul, arra kiderült, a Windows Phone 8.1 kukázva lesz, mert jön a WIndows 10 mobile, akkor azt már megvárom, gondoltam.
Kijött a Windows 10 mobile, vettem egy Lumia 950 XL-t, de nem igazán úgy működött, ahogy kellett volna (bug,hiba,fagyás), ilyenkor meg kell várni, amíg legalább stabil lesz a rendszer, különben egy nagy szenvedés lenne rá a fejlesztés. Ráadásul azok az eszközök, amelyekkel pénzt is lehetne keresni egy mobil app-al, még mindig csak Windows Phone 8.1-ig érhetőek el, a Windows 10 mobil verzióval a nagyobb cégek még kivárnak.
Most pedig jön majd a RedStone, ami állítólag majd mindent (megint) megváltoztat, nehogy már valaki követni tudja az MS lépteit.
-
GeorgeV
aktív tag
Az előző verzióval rengeteg problémám volt, tegnap frissített .164-es verzióra. Most reménykedem, hogy hívásfogadáskor nem fagy majd le. Egyébként amikor lefagyott, percekig próbáltam a soft resetet, de semmilyen gombra nem reagált, ezért csak az akksi levétel és újraindítás volt a megoldás.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
#97246720 #12692 üzenetére
Néhány napja érkezett egy nagyobb frissítés a Lumia 950 XL telefonomra, azóta már az is előfordult, hogy amikor hívtak, nagy csengés-rezgés közben lefagyott a telefon. Úgy tudtam csak leállítani, hogy kivettem az aksit belőle, újraindítottam, majd magyaráztam a hívó félnek, sajnos lefagyott a telefon, azért nem tudtam felvenni (ő folyamatos csengést hallott). Ha unibody házban lett volna, akkor addig csengett-rezgett volna, míg le nem merül (nyomógombokra nem reagált), így jó ez a konstrukció, hogy ki lehet venni az akksit, még a nyikorgás is meg van bocsátva.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
this is life #12372 üzenetére
Hát a Win10 mobilon olyan éppen hogy csak animáció van jelenleg.Jó lenne azt rendesen kidolgozni, sokat javítana a felhasználói élményen.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
Tottalino #12232 üzenetére
Túl gyorsan és állandóan változik a Windows ökoszisztéma. Ez programozói szemszögből rendkívül kedvezőtlen. Éppen csak megjelentek a WIndows Phone 8.1-hez a reklám rendszerek (hogy hasznot is termeljen, ha már üzleti szempontból fejlesztünk Windows Phone-ra), erre most itt a Windows 10 mobile. Most megint kell várni 1-2 évet, mire kijönnek hozzá a külső fejlesztői dolgok, de attól tartok, hogy ezen a platformon is változtatni fog az MS, mint eddig mindig.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
adika2003122 #12225 üzenetére
Lehet, hogy elindult a frissítés, de már áramforrás kell neki, hogy teljesen frissíteni tudja magát a rendszer.
Csináld végig, amit ír, mást nem tudsz tenni. Talán megoldódik.Érdekes, hogy a számítógépre csatlakoztatott Windows 10 mobile telefon úgy jelenik meg az asztali Windows 10 eszközök között, hogy Windows Phone 10 telefon.
-
GeorgeV
aktív tag
Nálam tegnap frissült a Win10 mobile.
Verzió: 1511, Build: 10.0.10586.107
Az Áruház működik, azonban történt néhány változás.
A Lumia 950 XL telefonom dual SIM-es (csak ilyet lehetett kapni), a 2. SIM-et nehéz volt újra indítani frissítés után.
Az Edge böngésző egy weboldalnál a linkek fölé jelöli ki az érintést, tehát ha egy híroldalon ráteszem az ujjam egy linkre, akkor sokszor a felette lévő linket hívja be, ha nincs felette link, akkor meg a felette lévő sort jelöli ki. Kétujjas kattintással ki kell nagyítani a képernyőt, utána már ténylegesen kijelölt linket indítja az Edge.Szeretem a Lumia 950 XL-t. Azóta, mióta az iPhone 6 Plus helyett ezt használom, sokkal több időt tudok más dolgokra fordítani. Egyszerűen nincs kedvem híreket nézni rajta, annyira nehézkes az Edge használata. Kímélni sem nagyon kell, mint az iPhone-t, recsegős műanyag borítása elég strapabíró. Telefonálni meg ugyanúgy lehet vele, mint az iPhone-al.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #12219 üzenetére
Tudomásom szerint nem, teljesen különbözik az iOS és a Mac. Én fejlesztek Androidra és iOS-re is. Az iOS és a Mac között annyi a közös, hogy Mac-en fejlesztek XCode-ban iOS-re, de az iOS-nél használt könyvtárak (libek) teljesen különböznek a Mac könyvtáraitól.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
Воланд #11998 üzenetére
Bárcsak a Windows 8.1-et (ami nálam nagyon jól működött, volt Start menüm és ablakban futottak a modern appok [Stardock]) is simán átnevezték volna Windows 10-re, mert akkor nem kellene néznem néha a több másodperces megakadásokat, és nem kellene időnként csak azért újraindítanom a Windows 10-et, hogy egy ikonra kattintva ne az ikonok tulajdonságai jöjjenek be, hanem a program induljon el.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
tomboy0013 #11885 üzenetére
Akkor kérlek írd le, hogy miben tévedek, mi a pontos helyzet, hogy én is megértsem. Végül is ezért van a fórum, hogy ha valaki nem jól tud valamit, akkor kibővítsük az ismereteit, hogy helyére kerüljenek a dolgok.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
Воланд #11883 üzenetére
Én, mint programozó annyit tudok, hogy Windows 8.1-re WinRT programot kell készítenem, Windows 10-re pedig UWP programot. A Continuum-ról pedig annyit tudok, hogy a júzerek anyáznak mert az ARM processzoros mobilokon nem tudják használni az x86-os programokat, pedig azért vettek Windows-os telefont.
Nem értik, hogy a Windows 10 miért nem azonos a Windows 10-el, hiába néz ki azonosan. -
GeorgeV
aktív tag
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
#65388800 #11875 üzenetére
Nem csak sima átnevezés lesz a Lumia -> Surface, hanem Intel processzor lesz benne, mert ugye a Continiuum x86 alapokon működik jól. Csak a probléma ott meg az lesz, hogy az Intel processzorok nem veszik fel a versenyt a Qualcomm processzorok teljesítmény/fogyasztás mutatóival Windows alatt.
Jelenleg a Lumia 950 XL este feltöltve, reggelre 92%-on áll. Az iPhone 6 Plus este feltöltve reggelre 99%-on áll. Na most, ha a Surface telefonban Intel processzor lesz, akkor azt este feltöltve reggelre 82% lesz az akku töltöttségi szintje.
Az este feltöltött Samsung Ativ 500 táblagép (Intel Atom) alvó üzemmódban Windows 8.1-el reggelre állandóan kinyírta magát, 5%-os akku töltöttségnél hibernálta magát. Windows 10-re frissítés után az este feltöltött táblagép 50%-ra eszi le az akkut reggelre, alvó üzemmódban. A fejlődés határozott.
Az este feltöltött Macbook Air (Intel Core i5) alvó üzemmódban reggel 100%-os akku töltöttséget mutat. Na, a Windowsnak ide kell fejlődni.
-
GeorgeV
aktív tag
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
#58000384 #11866 üzenetére
Ha mindenki utána nézne a guglin, akkor nem 3%-os, hanem 0%-os lenne a Windowsos mobilok részesedése.
"A platformot és a Lumiákat meg kár (megint) temetni, mert nem úgy néz ki, hogy a Microsoft készülne kihátrálni az egész mögül.": Márciustól jön Magyarországon az utolsó Lumia [link]
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
gyurkikrisz #11867 üzenetére
Egy asztali alkalmazást és egy asztali oprendszert másképp kell felépíteni, mint egy mobilt. Ha nem így lenne, simán használhatnánk a normál Windows 10-et a mobilon, nem kellene külön Windows 10 Mobile-t készíteni.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
Воланд #11863 üzenetére
Az egész világ lemaradt a WinRT-ről, ezért is kukázta azt a Microsoft. Elméletileg az UWP-nek kellene kiküszöbölnie a csorbát, de szerintem univerzális windowsos programot nem lehet készíteni, mert másképp kell működnie egy kisméretű érintőképernyős programnak (akkuról működik), és egy nagyméretű, egérrel és billentyűzettel kezelt programnak (hálózatról működik, eheti az áramot kedvére). Az a helyes út, amin az Apple és a Google halad: van egy mobil/táblagépes platform és van egy asztali platform.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
ZavaBalazs #11852 üzenetére
Na most örülhetsz, hogy sok ember megette, hogy a mobilon a Windows asztal helyettesíteni tudja a számítógépet. Micsoda boldogság, mehet a taps. Tapsolhatsz a 3%-os piaci részesedésnek, mert így ennél több szerintem nem lesz.
Természetesen gondoltam, hogy az ARM processzoros Windows 10 mobile nem futtatja az x86-os programokat (azért bíztam benne, hogy egy emulátorral azért ezt megoldják, de nem), de akkor így a Windows asztalnak gyakorlatilag nincs értelme. Pedig hogy reklámozták, hogy "idenézz! Windows asztal a mobilon! De menő!". Ja, csak értelme nincsen. Ha majd lesznek x86-os mobilok (mint az Androidnál is vannak), akkor azok viszont az ARM-ra készült programokat nem fogják futtatni.
Android alatt viszont mindkettő működik. Tehát ha úgy fordítom le a programot, hogy az tartalmazza az ARM+x86 kódot (FAT-nek hívják), akkor az ARM és x86-os Androidon is működik.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
#58000384 #11845 üzenetére
Sajnos az a helyzet, hogy nem megmagyarázni kellene, hanem normális telefont kellene készíteni, kidolgozott oprendszerrel, nem pedig félkész bétákkal idegelni a felhasználókat. Az lesz, mint korábban, mire helyre teszik a hibákat, már a kutyát se fogja érdekelni, mehet a Lumia név (sajnos) a kukába és jöhet Surface márkanév, amit majd megint lealáznak. A Display Dock is egy szívás, mert az x86-os appok nem futnak az asztalon, akkor meg minek.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
Pearce #11793 üzenetére
Én bizony úgy vettem meg a Lumia 950 XL-t hogy előtte nem tájékozódtam, hogy megvan-e az összes alkalmazás Windows 10 Mobile-ra, és azt sem tudtam, hogy a Ne zavarjanak ikon nem működik (pedig az asztali Windows 10-en működik, állítólag azonos a két rendszer), a készülék nyikorgását a tesztelők egyedi dolognak gondolták (ezek szerint nem egyedi). Amikor az iPhone 6 Plust és a Samsung Galaxy S6 Edge plust vettem, akkor sem tájékozódtam előtte, de azokkal nem is volt ilyen alapszintű gond.
-
GeorgeV
aktív tag
Akkor ezen a Windows 10 mobile rendszeren még igencsak van mit fejleszteni.A probléma csak az, hogy a Microsoft maga alatt vágja a fát. Ha 230 000 Ft-ért egy nyikorgó telefont ad félkész oprendszerrel, akkor ne csodálkozzon, hogy elmaradnak a rekord eladások, ráadásul, aki adott egy esélyt a Windows 10 mobile-nak (mint én), az legközelebb valószínűleg már más telefont fog választani. (Sajnos jelenleg is kénytelen vagyok egy másik telefont egy másik oprendszerrel is használni, mert néhány számomra fontos appnak nincs meg a Windows Phone-os változata.)
-
GeorgeV
aktív tag
Microsoft Lumia 950 XL, két kérdés.
1. Hogyan lehet bekapcsolni a Ne zavarjanak (Quiet hours) [Félhold] funkciót? Ha rákoppintok a félhold ikonra, bejön egy ablak, hogy a cortana ebben a régióban nem elérhető. Nem kell nekem a cortana, csak a némító funkciót szeretném elérni egy ikonnal.
2. Csak dual simes telefon volt, ezért olyat vettem, de állandóan kint van az ikon a felső sávon, hogy nincs második sim kártya behelyezve. Hogyan lehet ezt a felesleges ikont onnan leszedni.
A telefon egyébként elég nyikorgós, az alsó részén a műanyag hátlap nem illeszkedik pontosan az előlaphoz, ha ott fogom meg, akkor nyikorog. Egy 230 000 Ft-os telefonnál ez már nem fordulhatna elő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest