- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gusztáv
addikt
válasz
zsoltzsolt #14781 üzenetére
Régen angolra kellett állítani, de nekem a mostaniban magyarra van, és még mindig elérhető a Cortana
. Szerintem végre elválasztották a rendszer nyelvétől, most már Cortana-n belül lehet állítani.
Azt max úgy tudnád megcsinálni, ha két partícióra raksz fel két külön rendszert. -
Gusztáv
addikt
válasz
zsoltzsolt #14750 üzenetére
A laptopon is RS-nek kell futnia, mivel ez a funkció a RS-része.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Nooeca #13647 üzenetére
Nem trollkodás, csak az MS belátta, hogy nem tud versenyezni az Androiddal és az Apple-el a konzumer szegmensben. Így most inkább a céges vonal kerül előtérben, a 650 nekik készült. Ezt anno Nadella meg is mondta, hogy változik a startégia, három szegmensre fókuszálnak:
- entry/budget - 550
- flagship - 950/950XL
- corporate - ez lett a 650
Minden más marad a OEM-ek játszótere, ott nekik kéne különböző modellekkel lefedni a piacot. -
Gusztáv
addikt
válasz
Nooeca #13645 üzenetére
Majd hétfőn lövök egy fotót a két telefonnal egymás mellett, meglátod mi a különbség. Egy pindurkát komolyabb készüléknek néz ki a 650. És igen hardveresen lehet hogy gyengébb, de ahova ezt szánják, ott pont nem a legfontosabb szempont. Középkategóriába meg majd jönnek az OEM-ek, sajnos még csak japánban, de több készüléket is bejelentettek Snapdragon 617-el, 2 GB RAM-al.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Stylerr #13563 üzenetére
A biztonsági mentésből való visszaállítás az alábbi dolgokat rakja vissza:
- a főképernyő elrendezést
- a beállított email fiókokat (jelszót újra meg kell adni)
- az alkalmazáslistát (mindent újra le fog tölteni)
- az alkalmazások beállításait/játékállásokat, ha az alkalmazás úgy lett megírva!!! (ezt kb lehetetlen kideríteni)
- a Ringtones mappában lévő fájlokatAmit nem rak vissza, ezeket HR elött mentsd le!!!
- a fényképeket
- a telefono tárolt zenéket, videókat
- a lokálisan mentett fájlokatA fényképek fenn vannak a Onedrive Camera Roll mappájában, ha a szinkronizálás be van állítva. De vissza nem fogja tölteni a telefonra. A Pictures alatti többi mappát sem szinkronizálja fel a Onedriveba (Saved pictures, Screenshots).
A sd kártyán lévő dolgokhoz nem nyúl a HR, ha külön nem jelölöd be, hogy törölje a kártyát is. Az sd-n lévő alkalmazásokkal nem tudom mi a helyzet, mert én oda nem telepítek.
-
Gusztáv
addikt
Akkor vertek volna át, ha rajta lett volna a dobozon, hogy ezt a telefont majd frissítheted Win 10-re, és úgy vetted volna meg. Ezzel szemben volt egy nem túl pontos nyilatkozat egy éve, hogy azok a telefonok lesznek frissíthetők amik 8.1-et futtatnak. És kb ez is lett a helyzet, annyi különbséggel, hogy a telefonok egy része supported státuszban frissíthető, a régebbeik meg unsupported státuszban kapják meg ugyanazt a szoftvert. A 30-as szériára sem lesz új firmware, legalábbis nem minden készülékre.
-
Gusztáv
addikt
válasz
gyurkikrisz #13427 üzenetére
Ne beszéljünk már marhaságokat, pontosan ez van leírva:
Q: I’m currently using a Windows 10 Insider build on my device, but it is not on the list of devices that will receive a formal Windows 10 update. What should I expect in the future?
A: If you already have the Windows 10 Mobile Insider Preview build on your device, you may keep using your device in an unsupported state. We will not be offering build updates beyond the Current Branch build 10586. At some point in the future these devices will also stop receiving updates to the Windows 10 Mobile Insider Preview build.Magyarul, a 920-at továbbra is használhatod Win 10-el, az Insider program segítségével. Viszont rá már nem lesz Redstone, csak a 10586-hoz kap még frissítéseket egy ideig. De most komolyan, a 920 2012 szeptemberében lett bejelentve, lassan három és fél éve. Most tényleg bárkit is meglep, hogy nem kapja meg a Win10-et hivatalosan
.
-
Gusztáv
addikt
válasz
kisbodza #12750 üzenetére
Neked a megoldás, hogy Device recovery tool-al visszarakod az eredeti rendszert (talán 586.29-az, de lehet, hogy már frissítették), majd most már Insider nélkül is megkapod a 586.164-et. Ha meg Insider-en Slow ring-et választasz, akkor a 586.xxx-ek fognak csak települni, ha még lesz olyan.
-
Gusztáv
addikt
Most téged az zavar, hogy valaki megteheti, hogy elmegy 1 év szabadságra
. Ha kicsit utánanéznél, tudnád, hogy a gyerekei olyan programban vesznek részt, hogy kb fél évig hajókáznak a világ körül, de közben megy az élet, pl még suli is van a hajón. Nyilván nem fogja őket egyedül elengedni, ha megteheti. Nadella-nak is van iPhone-ja, nem is titkolja. Az MS már jó ideje hangoztatja, hogy ők eszközfüggetlenül adják a szolgáltatásokat, és ők ebből élnek, nem a pár eladott WP-s telefonból.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Воланд #12487 üzenetére
Ezen minden alkalommal kiakadsz, amikor szóba kerül. Viszont azt látni kell, hogy android vonalon az MTK elég szép nagy szeletet harapott ki magának. Ha valaha is versenyezni akarnak a platformmal (nem az MS, hanem az OEM-ek), akkor szükség lehet a jó teljesítményű, de olcsó MTK SOC-okra.
-
Gusztáv
addikt
válasz
zsoltzsolt #12424 üzenetére
Ezt mégis hol olvastad? -
Gusztáv
addikt
Ha valakit érint, kijött a Deezer UAP betája, a Continuumot is támogatja. Vannak még nem működő dolgok, pl nem lehet albumot lementeni.
-
Gusztáv
addikt
válasz
gyurkikrisz #12289 üzenetére
Mondjuk azért ez elég korrekt hozzáállás, nem sok más cégnél megy ez így. És ezek szerint már a 930-ból is kifogytak
.
-
Gusztáv
addikt
válasz
GeorgeV #11847 üzenetére
Az Apple pay sem érhető el magyarországon, ettől még nem félkész az iOS. A Cortana csak adott régiókban érhető el, ez az MS oldalon is fel van tüntetve. Ha ezt te nem nézted meg, akkor ez van. A Displaydock sem értelmetlen, csak van egy marginális geek réteg, aki x86-os alkalmazásokat akar telefonon futtatni. Na ezt nem erre találták ki.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Tottalino #11561 üzenetére
A Garage lényege, hogy az MS alkalmazottak a szabadidejükben azt csinálnak ott, amit akarnak, az MS csak eszközöket ad nekik. Azt meg te sem gondolod, hogy ugyanazok a programozók fejlesztik az iOS, Android és Win 10 alkalmazásokat
. Egy másodperccel sem lesz később kész a Win 10 következő build-je, mert az iOS részleg egy új appot ad ki.
Az MS meg egy jó ideje szolgáltatásban utazik, a platform számukra másodlagos. És nyílván én is oda tolnám az erőforrásokat, ahol a felhasználók vannak. A Windows mobil részleg egyetlen szerencséje, hogy kellenek az UAP ökoszisztémába. -
Gusztáv
addikt
Nekem a régi verzió, UK területi beállítással. Ezért szeretem a Win 10-et, nem hagyja magát kiismerni
.
@juhasz406: milyen fájlokat akarsz elérni? Mert média fájlokra dlna-n keresztül van megoldás. A Synology-hoz meg tényleg jó gyári appok vannak.
-
Gusztáv
addikt
Nálam is még 17.6525.42272.0 verzió számú az Outlook, pedig ennél már van több frissebb is
. Ha rákeresek az áruházban, vagy megnyitom pl a windowscentral-os hírből a linket, akkor meg azt mutatja, hogy nincs újabb verzió
.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Dzsosy #11057 üzenetére
Na igen, én is marha kíváncsi lennék, hogy akik sorozatba beírják, hogy milyen szar a Win 10 550/950-en, láttak e már ilyen készüléket. Jelentem nálam is teljesen jól muzsikál 950-en, eddig a szűk 1 hónap alatt egy újraindulásom volt.
Az MS-nek üzenem, hogy privátba keressenek, megadom a számlaszámot, ahova a havi apanázst lehet utalni. Surface 4-et, MS Band 2-öt is beszámítok.
-
Gusztáv
addikt
válasz
batai15 #10855 üzenetére
Nálam elég egyszerű a helyzet, a cégnél ez az egy rendszer támogatott hivatalosan, az iOS épp hogy megtűrt, az Android meg tiltott.
De ha szabadon választhatnánk, akkor sem tudnék jobb rendszert mondani a céges készülékeknek. Az iPhone nagyon jó készülék, de iszonyat drága, az adatmozgatás is körülményes (a publikus felhő is tiltott nálunk), de legalább rendszeresen frissítik. Android a rootolás, a laza jogosúltságkezelés, meg a frissítések elmaradása miatt felejtős. Vagy sok pénz és idő ráfordításával, MDM szoftverrel kell felügyelni.
Ezzel szemben WP kellően zárt, a sandboxing miatt nem kell parázni, hogy mit telepít a felhasználó, nem fogja a céges emaileket lopkodni semmit. Win-es környezetbe egyszerűen beilleszthető, extra szoftverek nélkül is elég jól kezelhető. A hívásfunkciók, emailezés, Exchange szinkronizáció jól működik (nálunk ezek a legfontosabb, legtöbbet használt dolgok). Persze nincs annyi játék, meg a legfrissebb appok is hiányoznak, de azért én még majdnem mindenre találtam alternatívát. A legnagyobb probléma a cégnél, hogy a Waze nem megy rendesen.
Nekem privát telefonként is bőven megfelelő a tudása. Van hasonlítási alapnak egy Moto X (2014)-em, ami egy igen jó telefon, de pl kamerában messze gyengébb a 930-nál is.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Partyface007 #10762 üzenetére
Talán a router beállításain kéne valamit reszelni, főleg ha már 8.1-en is ez volt. Nálunk is volt ilyen, egy gagyi Telekomos Dlink routerrel, max 1 mbps-el volt hajlandó letölteni Cisco AP-n keresztül. Állítgattam mindent, de nem segített. Aztán lett új router, azóta nincs probléma.
-
-
Gusztáv
addikt
válasz
ZavaBalazs #10501 üzenetére
Csak HR után lehet, mindig így működött. A fiók megerősítésnél válaszd a telefonhívás opciót, az jól működik, emailre, sms-re néha várni kell 5-10 percet is.
-
Gusztáv
addikt
válasz
MrCsiT #10484 üzenetére
Miért nem veszel más telefont, ha ennyire nem tetszik a rendszer? A hangerő állítás a kezdetektől ilyen, sőt régen még egybe volt a csengés és a média hangerő is.
Appoknál nálam ez nem jelentkezik, arra tippelnék, hogy azokkal lehet gond, amikből még nincs Win 10 verzió. Nálam meg fagyás sem volt, de mindegy is, mer lassan csinálok egy HR-t, mert lassan két hetes a 950-em. -
Gusztáv
addikt
válasz
Postas99 #10458 üzenetére
Pedig ha az új rendszer több számítási műveletet igényel, akkor valamivel lassan lesz, mivel a SOC teljesítménye adott. Az már más kérdés, hogy érezhető e ez a lassulás (szerintem s800-nál nem igazán). Ha megnézed, az új SOC-ok azért nem véletlen jönnek 6-8, lassan 10 maggal. De majd meglátjuk a következő build-ben mi lesz a helyzet, karácsony alatt épp a Windows OneCore részét frissítették, és pc-n az új 11099 build érezhetően fürgébb lett.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Plazmacucci #10450 üzenetére
Attól, hogy mindkettőben Snapi800 van, még nem biztos, hogy 100% ugyanaz a hw, simán lehet eltérés pl a memória sebességében.
Az, hogy kicsit lassabb a Win 10-el szerintem természetes, én még nem nagyon láttam olyan új rendszert (Android, iOS), ami gyorsabb lett volna mint a régi ugyanazon a hw-n. -
Gusztáv
addikt
válasz
MrCsiT #10397 üzenetére
Kezdjük ott, hogy WP 10 nem létezik, csak Windows 10 Mobile. Kiadni úgy 230 ezer Ft-t egy telefonra, hogy előtte nem nézel utána, nem ismered a rendszert, szerintem nem életszerű. Főleg 1 hét után 60e bukóval kiszállni belőle.
- nem lesz végleges verzió, ezt lassan meg kéne érteni / el kéne fogadni. Mint 950 tulajt érdekelnének azok a bug hegyek, ami miatt használhatatlan a telefonom
- nálam nem villog a kijelző, se 550-en, se 950-en, se 930-on, se 640XL-en
- ha azon lennél kiakadva, hogy sokszor az MS saját programjai is bénábbak, mint a két konkurens platformon, akkor azt még érteném, pedig valószínűleg erre is van racionális magyarázat
- kerek profilképek, hamburger menü stb - a WP-nek volt egy nagyon letisztul, átgondolt designja, sokra mentek vele (2.6% részesedés). Most mással kísérleteznek, majd kialakul. Pl erre van az Insider program meg a telemetria, nézik, hogy melyik funkciókat használják gyakran
- nekem az MS Band-el jól működik, de ha jól tudom a Samsung okosóra sem működik iPhone-al, Apple watch sem Androidon, akkor azok is szar rendszerek? Egyébként a WP 8-nak is az elején komoly problémái voltak a BT-vel
- hogy mennyi WP fan volt és azok mit csináltak, arról nekem nincsenek információim, de készült erről is kutatás. Ez azt mutatta, hogy a WP felhasználók nagyon kis százaléka ez a kategória.
- én elég sok eszközhöz hozzájutok, a tapasztalatom az, hogy nincs tökéltes eszköz vagy rendszer. Mindegyiknek megvannak az erősségei-gyengeségei. Ha nem felel meg az igényeidnek, és megteheted, akkor válts. Bill Gates ettől nem fog éhenhalni. -
Gusztáv
addikt
válasz
Tottalino #10394 üzenetére
Van egy olyan mondás, hogy aki szereti a kolbászt vagy a törvényeket, az ne nézze meg, hogyan készülnek.
Ez egy fejlesztés alatt álló rendszer, amit már egy nagyon korai stádium óta bárki ki tud próbálni, nem csak a fejlesztők. Ez lehet hogy egy hibás döntés volt az MS részéről, fene tudja. De le is írták, hogy tesztelésre van, meg ne használd elsődleges készüléken, és ez még mindig a hivatalos álláspont.
Én is az első build óta gyűröm, direkt erre vettem egy 730-at, de sokáig csak sim kártya nélkül használtam. Kijött az új build, letöltöttem, szórakoztam vele két napig, majd ment a fiókba. Aztán megint elővettem, amikor kijött az újabb. Már nem is tudom, talán a 3-4 build volt az első, amikor pár napra már a 730-at használtam telefonálásra is, aztán még kellett egy kis idő mire a saját telefonomra is fel mertem tenni. De akkor is volt a fiókba egy belakott telefon WP 8.1-el, ha nagyon gáz lenne. Kb nyár óta már folyamatosan Win 10M-et használok, először 830-on, majd 640XL-en, 930-on is. Szerintem szinte minden build előrelépést hozott, persze előjönnek új hibák is, de jól látható a fejlődés.
Az új készülékek is rendben vannak, 550-nél én nem találkoztam komoly hibával, semmivel nem érzem rosszabbnak mint pl egy Galaxy Grand Prime-ot, ami kb egy árkategória. A 950 is jól muzsikál, most már a akku is kezd beállni, újraindulásom, eldobott hívásom még nem volt. Azirisz felismerés is szuperül működik, és most is a dokkolóra van kötve, arró irok. -
Gusztáv
addikt
válasz
Tottalino #10377 üzenetére
Akkor sok elsőkézből való tapasztalatod van arról, hogy milyen a Win 10 a hivatalosan támogatott készülékeken (550/950/950XL)
. A telefonodon egy előzetes kiadás van, ami pl folyamatosan log-ol és küldi a telemetriai adatokat az MS-nek, de gondolom ezzel tisztában vagy, hiszen elfogadtad a feltételeket, amikor regisztáltál Insider-nek.
Én nem látok akkora lemaradást a rendszer képességeiben sem, persze a piaci részesedés más dolog. Van itthon Android 6.0-ás telefon is, abba is csak most került be egy csomó funkció, amit a Win 10 is tud (alkalmazás szinten állítható jogosúltság kezelés, biometrikus azonosítás rendszer szintű kezelése), de pl a manuális kamera mód még mindig hiányzik, nincs egykezes használat, egy csomó vállalati funkció (amivel épp a BlackBerry Priv reklámozza magát).
Az meg, hogy mennyire van kész a rendszer, megint relatív, szerintem sokan tudnának mesélni a Lolipop-os élményeikről. Nekem van olyan Androidos táblagépem, ami konkrétan fél évig használhatatlan volt, és kb 5-6 nagyobb frissítés után (az 5.1-el) lett olyan sebességbe, mint 4.4-el volt. De ez kb igaz a 2012 Nexus 7-re is. -
Gusztáv
addikt
válasz
ZavaBalazs #9918 üzenetére
Nálunk most lett a 930 az új céges telefon, kb mindenkinek az első dolga volt 5 Mpixel-re levenni a kamerát. Én most próbáltam 930-on (Win 10), az 5.8 MB-os képből úgy lett 2.5, hogy csak egy varázspálcát nyomta a szerkesztésnél, és után mentettem.
-
Gusztáv
addikt
válasz
ZavaBalazs #9915 üzenetére
mA fényképek alkalmazásban vágd meg egy kicsit a fotót, egyből olyan fél MS-os képet ment belőle. Utána azt küld el. Nekem is hiányzik a kicsinyített küldés, fene sem akar mobilneten 3-4 MB-os fotókat küldeni alapból.
@starr: Bocs, de egy 520-on, a hivatalos kiadás előtt nem tudom mire számítottál. Nekem van egy 550-em is, azon teljesen elfogadható sebességgel fut, pedig a Snapi 210-sem egy atomerőmű. Mellette meg egy 930-van, és ahhoz képest sem idegesítő a sebessége. Sokan azt felejtik el, hogy a WP 8-nak mennyi idő és frissítés kellett ahhoz, hogy elérje a mostani állapotát, elég értelmetlen egy új rendszertől egyből elvárni ezt.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Plazmacucci #9817 üzenetére
Nem is csinálok HR-t. Ha meg majd kell, akkor megvárom a következő build-et.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Pikkolo^^ #9820 üzenetére
Arra utaltam, hogy cégeknél nem az a jellemző igény, hogy a gépedről a mobilon keresztül telefonálj, hanem hogy a telefon központba integrálnak minden eszközt: az asztali készüléket, a pc-t, a mobilodat. Nálunk a német központban már Skype for Business fut mindenen Corporate voice-al bővítve, a vezetékes melléked is a mobilon csöng, ha úgy akarod, mobilról való hívásnál is a vezetékes szám látszik, ha az kell. De ezt tudja a Cisco vagy az Alcatel is, meg egy csomó gyártó megoldása.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Pikkolo^^ #9812 üzenetére
a) sehogy, majd talán túléljük valahogy
b) sima MS accountot nagyobb cégeknél annyira nem preferálják, kb rémálom, hogy Win 8.1 alatt szinte nem lehet megúszni. Nem véletlen, hogy sok helyen már folynak/indulnak a Win 10 tesztelések. Ott talán Azure AD-val működni fog
c) már most is van rá egy csomó megoldás, Alcatel, Cisco, MS, stb., lehet váltogatni -
Gusztáv
addikt
Úgy látszik én marha szerencsés vagyok, nekem semmi bajom a L930-on az utolsó build-el. Működik a kihangosítás, meg a videó alatt a hang, veszett gyors az egész telefon. A Fényképek app is azonnal megnyílik, még az Edge háttérben futását is le tudtam tiltani. Most pillanatnyilag 84 tab van nyitva benne
, és az index nem töltött újra, pedig kb 1 órája néztem az oldalt. És egyre több általam használt app-hoz jön ki a Win 10 frissítés, ma pl a Homeasy kapott gyönyörű új dizájnt (és új funkciókat is).
-
-
Gusztáv
addikt
Attól még simán lehet, hogy a Groove pont azt nem olvassa. Pl én mindent IDtagStudio-val töltök ki, vagy WMP-el, és nincs problémám a Groove-al. Próbáld ki egy albummal ha fontos, ha nem akkor meg felesleges id 10x beírni.
@Lacics25: egész véletlenül nem úgy van beállítva a Kamera program, hogy 2 felbontásban csináljon képet (nekem 25MB-os dng-vel szórta tele a Onedrive-ot)?
-
Gusztáv
addikt
válasz
westcoastog #8850 üzenetére
Passz, nekem szerintem hr-után is rajta volt.
-
Gusztáv
addikt
válasz
westcoastog #8848 üzenetére
Extrák
-
Gusztáv
addikt
Ha rászánod az időt és frissítés után csinálsz egy HR-t, majd kihagyod a biztonsági mentésből való visszaállítást, akkor az itt előjövő problémák nagy része nem jelentkezik. Én pár napja megcsináltam a 930-on, azóta semmi bajom a Win 10-el (előtte nekem is voltak random újraindulások).
Ezt neked kell eldöntened, hogy megér e ennyit. -
Gusztáv
addikt
Én az automatikus frissítést kikapcsoltam, de ha belépek a Store-ba, akkor egyből jelez, hogy x frissítés van. Tegnap, ha jól emlékszem 9 volt, ma 7 db. És egy ideje már bugmentes a dolog, minden szépen elsőre frissül.
@tomboy0013: csempe eltávolítás, visszarakás nem oldja meg?
-
Gusztáv
addikt
Nálam most a legfrissebb build fut a 930-on és a 640XL-en is. A 930-on vannak hibák (pl random újraindulás Messenger vagy üzenetek alatt) ezt a telefonnál nem HR már pár build óta, és előtte is a backup lett visszaállítva. A 640XL kapott HR-t frissítés után és nem volt visszaállítás, eddig semmilyen probléma nem jelentkezett.
-
Gusztáv
addikt
válasz
tomboy0013 #7952 üzenetére
Ezt már többektől olvastam:
Hiába ontom már hónapok óta a visszajelzéseket ezzel kapcsolatban sokat nem érek vele.
Remélem az megvan, hogy ezekből a visszajelzésekből max statisztikai adat lesz, amit nagyon sokan jeleznek, azt remélhetőleg előrébb veszik. Ja a rendszer még mindig preview, szóval az akku idő lesz még jobb is. Pl a 950-en nincs gond vele, pedig a rendszer elvileg ugyanaz.
-
Gusztáv
addikt
Most értem haza Telekom Symposium-ról, volt kinn MS stand is. Volt minden, 550, 950, 950XL, dokkoló. 950XL szerelem első látásra, jó a fogása , nem nehéz, számomra az anyagminőség is rendben van.
-
Gusztáv
addikt
Az MS láthatóan a céges ügyfelekre gyúr, konzumer vonalon nem sok esélyük van sajnos elmozdulni 2-3%-ról. Na most céges vonalon az általad írt programok 90% tiltott, meg semmi szükség rájuk, a Skype-ra meg ott a Skype for Business. A modern nagyvállalatoknál a dolgozók túlnyomó része kb egész nap a levelezés - Office - vállalati rendszer közötti ugrálással van elfoglalva. Erre akár még a telefon hardvere is bőven elég lenne, de nyilván senki nem fog csak egy telefont hozzávágni a dolgozókhoz. Viszont arra, hogy amikor hazamegy, ne kelljen a céges notebookot állandóan hurcolni, viszont pl a levelezést kényelmesen el tudja intézni, arra tökéletes.
-
Gusztáv
addikt
Edigital-nál van hivatalos ár az új Lumiákra:
- 950 - 199.990
- 950XL - 229.990Elsőre soknak tűnt, de kicsi számolgatás után olcsóbb mint a Németeknél (nettó áron).
-
Gusztáv
addikt
válasz
tomboy0013 #7389 üzenetére
Csak a tisztánlátás végett, a hiba a 581-ben van (és ez a kiadás után derült ki). Ha 581-en csinálsz egy HR-t, akkor elcsesz valamit a fájlrendszerben, ami mindaddig nem okoz gondot, amíg nem akarsz új build-et felrakni. Ezért nincs bootloop azoknál, akik nem 581-ről frissítenek, vagy akik nem csináltak hr-t 581-el. Nálam reggel jelzett, és mire beértem dolgozni már az új rendszer volt a telefonon. A Motion data és a Lumia Camera nem tud frissülni, a Lumia Camera azért fura, mert már nincs is az alkalmazások között.
-
Gusztáv
addikt
válasz
gabancs #7191 üzenetére
A Nokia a Glance-t össze vissza használta, egyik készülékbe bekerült, másikba meg nem. Ezzel szemben az MS úgy néz ki konzekvensen használja minden készülékben, és erősen reklámozza is. Pont ezért nem fognak szarakodni az értesítési leddel a 735-ön, mert nem ez az irányvonal. Persze ettől egy Acer, Lg vagy más oem készülékben simán feltűnhet, mert a lehetőség megvan, de MS telefonba én nem várnám.
-
Gusztáv
addikt
válasz
gabancs #7179 üzenetére
A 735-höz az MS-nek sok köze nem volt, azt még a Nokia tervezte, valószínűleg az ő partizán akciójuk volt, hogy raktak bele egy ledet. A 10-be opciósan bekerült az értesítési led támogatás, de ez az oem-ek szól, nekik kell hozzá a szükséges driverről gondoskodni. Szerintem MS telefonban soha nem lesz, mivel náluk a Glance screen reklámozott selling point. És pont ezért a régi Nokiákba sem lesz aktiválva, szerintem.
-
Gusztáv
addikt
válasz
chipesz #6854 üzenetére
Nekem működik, bár nem 100-as (lassan szinkronizál). Viszont az MS Health kicsit trükkös, alapesetben csak a Band-el működik, a telefont külön kell aktiválni (hamburger menü/my phone).
Anno windowscentral-on volt egy írás az új Win 10-es start menüről, és ott volt megemlítve, hogy a default start menü csempés része pont egy WP-s telefon klasszikus kezdőképernyőjének felel meg (elosztásban). Addig fel sem tűnt.
-
Gusztáv
addikt
válasz
ZavaBalazs #6760 üzenetére
Biztos nem fogy jól a Goove Music Pass, csak akkor ne ugráljon fel a kis ablak, hogy most már a zenéimet is feltölthetem Onedrive-ba
. Gondolom azt, aki meg komolyan backup-nak használta a szolgáltatást, próbálják az Azure irányába terelgetni. De a 15 GB camera roll-t meg az alap 15GB tárhelyet elvenni elég pitiáner dolog. Engem jobban felháborít, hogy a legutolsó frissítés óta az Office csak read only, ha nincs O365 előfizetésed, bezzeg iOS-en és Androidon maradt ingyenes
.
@busman: töltsd le újra az Insidert, aktiváld és menni fog. A lényeg, hogy egységesen US vagy UK legyen minden beállítás.
-
Gusztáv
addikt
-
Gusztáv
addikt
8.1 a biztonsági visszaállítás 21%-nál kéri a fiók megerősítését. Múlt héten én is jártam úgy egy 830-al, hogy 26%-nál megakadt, és csak másodikravolt hajlandó végigfutni.
Nálam sem hajlandó a UK szövegjavaslatokat leszedni, de USA és magyar HR után is egyből van, gondolom mert magyar piacra szánt készülék. -
Gusztáv
addikt
válasz
lorinser #6041 üzenetére
A 8.1 a 10 után olyan, mintha Windows-on a képernyőnagyító beragadt volna
, különösen 640XL-en idegesítő. Nálam is a mozgásadatok az egyetlen app, ami nem hajlandó frissülni, frissítés nélkül meg nem nyílik meg. Így jelenleg buktam a lépésszámlálót, de azért ezzel együtt tudok élni, amíg nem javítják. Ja megvolt az első fagyás, a Translator akadt a rendszer torkán.
-
Gusztáv
addikt
Eddigi tapasztalatok 930-on:
- ez a build villámgyors, bár nekem már az előzővel sem voltak komoly problémáim, de pl az értesítési központ látványosan gyorsabb
- végre be lehet állítani az adatforgalmi keretet, és még el is menti (az mondjuk elég szánalmas, hogy nem bontja le GSM/WIFI szerint a forgalmat alkalmazás szinten)
- az elején merült vagy 15% hirtelen, de azóta minden ok
- nem jelenik meg a nem fogadott hívásról az értesítés a Win 10-es tabletemen, pedig cortana mindkét eszközön be van állítva
- nem közvetlen ide tartozik, de az új UAP-os Facebook Beta is elég jól muzsikál -
Gusztáv
addikt
válasz
gabancs #5968 üzenetére
Azt kéne már megérteni, hogy a régi készülékere való frissítésről még annyi a hivatalos infó, hogy majd Decemberben valamikor elkezdik. Le merem fogadni, hogy amikor kijön a 950/950XL, azokon a W10 szépen fog futni, mindenféle hiba nélkül. A régi készülékek egy teljesen más történet, azon akkor fog jól futni, amikor kiadják.
Pl nálam a galmat által leírt egyik hiba sem jelentkezik 930-on, de a 640XL sem produkálja őket 10549-el. -
Gusztáv
addikt
válasz
boncser #5922 üzenetére
Akkor összefoglalva, van egy kész új build 10572 ami új funkciókat, sok hibajavítást, üzmidő növekedést hozhat, viszont azt is csak 8.1-ről lehet telepíteni. Közben megoldották a frissítési hibát, ez lett a 10575 build, viszont ennek még kell pár nap, hogy végigfusson az MS-es belső körökön, amíg a Fast ring megkaphatja. Erről volt szavazás, hogy kiadják e a 10572-t, vagy megvárjuk a 10575-t. A nép döntött, jön a 10572
.
Lehet szídni az MS-t, de nekem személy szerint szimpatikus ez a hozzáállás. Épp fel akartam rakni a 930-ra 10549-et, mert a 640XL-en semmi bajom vele, de akkor most már az új build kerül fel. -
Gusztáv
addikt
válasz
zsamiatt #5868 üzenetére
Ezt nem tudom honnan veszed, alapból van több száz új powershell parancs. A frissítések kezelése is bővült a Windows Update for Business opcióval (ahol egy csomó dolog paraméterezhető), dúrván kibővültek a MDM képességek:
A biztonság oldalon is bekerült egy halom új funkció, a Windows Hello-tól kezdve az eszköz titkosításon keresztül a Virtual Secure Mode-on át a Windows Defender fejlesztéséig. És akkor a vállalati funkciókról, mint Device Guard, PPHC még nem is beszéltünk.
-
Gusztáv
addikt
Az a nagy igazság, hogy a WP a tömegeket sem érdekelte. Persze MS dönthetett volna úgy, hogy megy tovább a saját kis különc útján, és leragadnak a kb 3% részesedésnél, vagy valami újat próbálnak és közelítenek a két nagy rendszerhez (kerek profilok, hamburger menü, nagyobb nyitottság stb.).
A névjegyes problémádat végképp nem értem, most direkt megnéztem tesóm Ativ S-ét, indításkor 4 db névjegy látszik (mert kitakarja a saját profilkép a képernyő 1/3-át), görgetéskor meg max 8 név. De jellemzően 6-7 névjegy látható.Win10-en meg 8-9. Szóval 8.1-en sokkal többet kell görgetni. -
Gusztáv
addikt
Ezért itt meg fognak kövezni
. Nekem sincs bajom a kerek profilképekkel, egyedül a teljesképernyős fotó hiányzik bejövő hívásnál.
Ami a Glance screen-t illeti, a kijelző technológia lényegtelen, de kell neki egy display memorie-nek nevezett részegység, na állítólag ilyen amoledes panelt nem sikerült beszerezniük (baromi drága lett volna). Ezért nincs a 30-as sorozat amoledes készülékeiben. -
Gusztáv
addikt
válasz
chipesz #5633 üzenetére
Nálam pityeg - rezeg, képernyőn is megjelenik az értesítés (930/640XL).
@tomboy0013: élek a gyanúval, hogy 920-on soha nem lesz olyan fürge, mint a 8.1. Persze ezt az MS nem meri kimondani, de szerintem azért belátható, hogy egy több mint három éves SOC-on nem fog úgy futni, mint az újabb telefonokon. Meg valószínűleg a régi készülékekre való optimalizálás a prioritási lista legvégén van, majd talán addigra készen lesznek vele, amikor hivatalosan is elérhető lesz a frissítés (és az gyanúsan jövő évben lesz)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Napelem
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest