- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
galmat
aktív tag
Üzemidő jelentősen lecsökkent az előző redstone buildhez képest is. 1 napot sem bírt ki az aksi. Messenger nem megy, store-ból újratelepítés is beakadt. Megy vissza a stabil 586.218
-
galmat
aktív tag
.164-ről frissítettem Redstone-ra, bugok jöttek.
- új térképek: navi hang nincs, M3-ason kiírja fenn, hogy kanyarodjak a 7-es útra... Ami Budán van, és előtte még jó pár kanyar jön. A képi vonalvezetésen jól mutatja, de a feliratok teljesen össze-vissza minden.
- wifit bekapcsolva nem csatlakozik az ismert hálózathoz, hanem mindig be kell lépnem a Gépházba, és manuálisan csatlakozni.
- volt app ami el sem indult frissítés után. Letöröltem, feltelepítettem volna, de megakadt, és fél nap múlva fejezte be az installt. -
galmat
aktív tag
8.1-ről frissítettem 10-re, de az adatok migrálásában elhasalt. Újra kellett kezdenem, így már felment a .164, nem állítottam vissza bizt. mentést, hogy tiszta lappal induljon. Erre meg nem indulnak el rendszer app-ok, pl. Gépház... Azaz muszáj voltam gombokkal HR-t csinálni. Ennek eredménye, hogy a glance, olvashatóság napfényben, meg ilyen lumia dolgok nem elérhetőek a gépházban, hiányoznak, azaz még a régi 8.1-es glance van a telón, amit beállítani nem tudok. Ilyenkor mit kéne tenni?
Lumia 830 -
galmat
aktív tag
Elvileg holnap érkezik a W10M hivatalosan is több forrás alapján. Persze mondhatjuk, hiszem, ha látom. Másrészt, vajon csak függetlenekre jön, magyar szolgáltatók kiadják? Melyik build lesz a hivatalos a W8.1-es telefonokra? Mi lesz az insiderekkel holnapról, kapnak ők is új buildet?
-
galmat
aktív tag
Na, számomra a legkomolyabb hibajavítása ennek a buildnek, hogy végre a kamera videófelvételének hangsávja nem mono, hanem stereo! Ez ugye 8.1-ben megvolt, a W10 Preview-ban viszont eddig a pillanatig nem működött L830-on vagy épp L930-on.
-
galmat
aktív tag
L830, .107-en voltam. Gabe azt írta a .122 frissítés hivatalos blogposztjában, hogy bizonyos javítások csak azoknak elérhető a .122-ben, akik 8.1-ről frissítenek rá. Nosza, biztonsági mentés, w8.1 vissza, slow ringre teszem, erre felrakja a .107-et... Biztonsági mentést meg vissza se tudta állítani.
-
galmat
aktív tag
Gabe Aul azt mondja, egyelőre nem jönnek új buildek a nem W10-zel megjelent telefonokra, csak miután azok megkapták a hivatalos kiadást.
Legyünk pozitívak, és lássuk bele azt, hogy a hivatalos W10 frissítés a piacon lévő W8.1-es telefonokra már nagyon közel van. Tényleg. De most tényleg. Talán. -
galmat
aktív tag
válasz
viewdetails #12122 üzenetére
Nekem a onedrive nem tölt fel minden képet időnként.
-
galmat
aktív tag
L830-on W10 alatt görgetésnél (pl. appon belül szöveg, vagy Edge-ben), szétesik a kép, olyan, mint mikor PC-n a vsync nincs bekapcsolva. Tehát a képfrissítés nem bírja lekövetni a képernyőn történő változást. W8.1 alatt ilyen nincs, W10-en viszont van, HR után is. Érdekes, hogy L640-en nem vettem észre ilyesmit, L830-on viszont konstans jelen van.
Másnak ilyen? -
galmat
aktív tag
-
galmat
aktív tag
Angliából már lehet rendelni Lumia 650-et, kártyafüggetlenül, szállítással együtt ~67e Ft-ért.
-
galmat
aktív tag
Már tesztet is publikáltak róla angolul. Ez gyors volt, és nem is az a kamu review, ahol csak a funkciókat foglalják kerek mondatokba.
Amit itt még nem említettünk, a 640-nel ellentétben, a 650 kamerája csak 720p videókat képes rögzíteni. (Ennek ellenére a minősége a vidinek nem tűnik rosszabbnak, mint az 1080p-s 640 videói.) -
galmat
aktív tag
iPhone 5S nem 200e Ft, hanem 140, a 650 meg nettó 60e Ft. Másrészt meg az a gáz, hogy a csúcshardveren, a Lumia 950-en sem jobb a térképek app teljesítménye. 0:21-től a videóban. Ez a baj.
-
galmat
aktív tag
válasz
Pearce #11584 üzenetére
És még be is teszik a videóba a Térképek bemutatását.
csudaszép, ahogy 10-15 fps-sel animálódik, még 2D módban is. Azért ott valamit nagyon lépni kellene, mert ha megnézel egy 2 évvel korábbi vagy annál újabb iPhone-t, hogyan fut rajta a saját térkép appjuk, akkor itt igencsak mosolyogni fogsz.
A design nekem nagyon bejön. Azt írják, 200 dollár Európában. Mi itt nem dollárral fizetünk, kedves redmondi brigád, de lépjünk túl ezen. Legyen mondjuk 200 euró. Az 60 000 Ft. Ez drága, ahhoz képest, amit nyújt, egy igencsak szenvedő, app-hiányos operációs rendszerrel maguk mögött. Tényleg egyedül a design kiemelendő, a többit hagyjuk.
-
galmat
aktív tag
Srácok, a Keresés érintőgombon keresztül elérhető menüben ki lehet valahogy szűrni, hogy felnőtt tartalom ne jelenjen meg?
Sajnos a Beállításokat megnyitva, hiába állítom be, hogy szigorú szűres legyen, magyar nyelven teljesen hasznavehetetlen. Kezdjétek el gépelni ott, hogy pl "nagy", miket dob ki egyből... Edge-ben a keresési javaslatokat legalább ki lehet kapcsolni. -
galmat
aktív tag
@ bug maradt, kamera továbbra is csak mono hangot vesz fel sztereo helyett. Report-olunk itt, de hiába.
-
galmat
aktív tag
Sajnos az üzemidő nálam semmit nem javul mostanában. Rep.gép üzemmódban is 1%-ot megy le óránként, tehát egy alvás alatt 7%-ot pl., és akkor el lehet képzelni, milyen, ha mobilnet be van kapcsolva. Pedig nincs Viber rajta, facebook sem futhat a háttérben, GPS sincs bekapcsolva. Vettem bele új aksit, HR volt, de semmi javulás. L830.
-
galmat
aktív tag
válasz
gyurkikrisz #11157 üzenetére
Nem. Nem is látja a 4G hálózatot, szóval lehet, hogy valóban a SIM miatt van. Több éves már és normálból lett körülvágva. Ez gond, ha a telenornál cserélni akarom? Egy másik sim-et cseréltem nanoSIM-re és kérdezte az eladó, a régi körbe lett-e vágva. De az nem, így nem derült ki, miért érdekli az eladót.
-
galmat
aktív tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy a telefon nem akar 4G hálózatra menni? Van egy L830 és egy L640 LTE itthon, és az L830 simán látja az LTE hálózatot és fel is megy rá, addig az L640, annak ellenére, hogy a 4G engedélyezve van a Gépházban, csak 3G hálózatra csatlakozik. Térerő az LTE-nek közel maximális, szóval az sem lehet gond, hogy egyiknek erősebb az antennája. HR is volt a 640-en.
-
galmat
aktív tag
Hang ugyanúgy mono videó rögzítésekor a Windows Kamera app-pal... (L830 és L930)
Tud esetleg valaki olyan videót rögzíteni képes app-ot, ami normálisan működik w10 alatt és nem csak monó hangot rögzít? Kipróbáltam az összes ismert fotós appot (ProShot, OneShot, stb), de videót egyik sem tud felvenni. -
galmat
aktív tag
Nekem .63-on nem tudta telepíteni a frissítést. Hibával leállt a telepítés előkészítése közben.
-
galmat
aktív tag
iOS-en tudni lehet, hogy ősszel érkezik az új verzió, előtte 5-6 előzetes fejlesztői build van (meg 1-2 public beta is), de azok már használható rendszerek, közel véglegesek.
Mi meg mióta vagyunk már insiderek? És akkor kiadják a telefont (Lumia 550, 950, 950XL), egy nem stabil, nem közel tökéletes rendszerrel. Aki kifizet 180-200e Ft-ot a telefonért, kap egy bosszankodásokkal járó felhasználói élményt, és ez a baj. Nem kellett volna kiadni telefont (950) addig, amíg nincs közel hibamentes állapotban a w10 rá.
De hát itt már tavaly novemberi megjelenést tologatnak hónapok óta, és ki tudja, mikor lesz ebből végleges, és a .29 amit kiadtak a szolgáltatóknak, nem épp a bug nélküli voltáról híres.
Kiszámíthatatlanság mindenütt, nagy hangon belengették 1 éve, hogy android és ios appokat nagyon könnyen át lehet majd portolni, azóta az ios talán úgy-ahogy egyszer elkészül, az android projekt meg ki tudja, milyen státuszba került a cégnél. Fejlesztői oldalról ez nem túl biztató dolog, és nem biztos, hogy értelme lesz belevágni, 0-ról app-ot építeni, ha azt látják, hogy amúgy zuhannak a Lumia eladások, és zsugorodik a piaci részesedése a WP-nek. -
galmat
aktív tag
Nem értek egyet veled. Igenis nagyon komoly baj ez az eladás, lévén más gyártó gyakorlatilag nincs Windows Mobile platformon (azt a néhány vadhajtást, akik eladnak néhányat, mint a Yezz, meg volt a HTC, stb, abszolút marginális). Miért gond? Mivel az előző negyedévben az Apple meg eladott 75 millió iphone-t, pedig aztán nekik se hatalmas a termékporfóliójuk, sőt kisebb is mint a Lumia brand jelenleg.
Szóval most eladott az apple 16x annyi iOS eszközt, mint a Microsoft, ha ezt már 1 évre kivetíted visszafelé, azt jelenti, hogy mondjuk vettek 20 millióan egy platform eszközét, a másik (pl. iOS) meg bővült 250 millióval.
És ez nem kell csodálkozni, ha sok app nincs is jelen a platformon, vagy teljesen magára hagyják a fejlesztését, mint pl. a Waze-t.
A kérdés, mi itt a cél? Hogy "csak legyen" mobilplatformjuk is? Annak mi értelme? Fejlesztgetik mobilra a windows10-et, aminek tavaly év végén kellett volna megjelennie, de képtelenek tartani a határidőket.
Ez sajnos nem olyan, hogy ma veszel egy jó Mercit, aztán ha holnaptól nem gyártanak új Merciket, ki érdekel, a tiéd már nálad van, azt használhatod X évig, ha van garancia rá, nincs gond. Csak a mobil nem ilyen, és ezt itt sem látják néhányan. Ma egy okostelefon legalább annyira szól az app-okról, mint, hogy amúgy telefonálni is lehet rajta. Sőt, hogy telefonálni lehet, nem is különösebben szempont. -
galmat
aktív tag
Windows Phone is dead
Van baj, rendesen. A MS mindössze 4,5 millió Lumiát adott el az előző negyedévben, ami kevesebb, mint fele, az egy évvel ezelőtti ezen üzleti negyedévéhez képest, 57%-os zuhanás. Az Androiddal és iOS-szel már teljesen értelmetlen összehasonlítgatni, mert az olló napról napra hatalmasabbra nyílik.
A kérdés, medddig lehet és fog egy pár százalékos platformot életben tartani a redmondi cég. -
galmat
aktív tag
válasz
temagad.aho #10775 üzenetére
Asztali gépre két új build is jött a legutóbbi mobilos óta.
-
galmat
aktív tag
Én nagyon örülnék, ha végre a drága telefonokon (pl. L925, L830, L930) nem mono hangot venne fel a Windows kamera app, mert ez visszalépés. De az is jó, ha a Lumia Camera-t újra engedélyezik használni W10-en.
(Mert HR után hiába kapod vissza a Lumia Camera-t most, a videófelvétel nem működik vele) -
galmat
aktív tag
Srácok,
Akinek arra alkalmas készüléke van (L830, L925, L930, stb.), azoknál W10 alatt a kamera milyen audiót rögzít? Nekem monó hangot, 192 kbit/sec-kel.... Lumia Camera W10 alatt videót fel sem tud venni, pedig az app-ban tudnám bekapcsolni csak a térhatású hangfelvételt. A W10 gyári kamera appjában semmi ilyen nincs, és szimpla monó hangot rögzít. -
galmat
aktív tag
válasz
Plazmacucci #10332 üzenetére
Nekem is hasonló a gondom a OneDrive-val. Feltöltöget néhány képet, de nem mindet, teljesen random módon néhányat.
-
galmat
aktív tag
válasz
ZavaBalazs #10108 üzenetére
Ne vedd 100%-nak, de egy elképzelhető verzió, technikai okok miatt:
Fényképezésnél a szenzor előtti blende nyit, majd zár. Amíg nyitva van, az az időtartam a záridő, amit te is szabályozhatsz fotónál. Minél tovább van nyitva, annál több fényt tud elnyelni, pl. ha megnézel egy éjszakai felvételt több másodperces, félperces záridőkkel, olyan csillagokat is láthatsz az égen, amit szabad szemmel nem. Tehát sötétben hosszabbak a záridők, hogy ne full sötét képet kapjál.
Amit te a képernyőn látsz felvétel előtt, az mondjuk lehetőséget ad a gépnek, hogy 1 másodperc alatt 30 képkockát mutasson meg, azaz a záridő maximum 1/30 mp. Ha nincs túl sok fény, akkor ez nem túl hosszú idő, hogy szépen kivehető képet készíts. Na már most, a lassított felvételnél még ennyi ideje sincs a gépnek, mert 1 mp alatt kell 120 képet csinálnia, azaz 1-1 képkockához nagyon kevés fényt van ideje beengedni, és mivel a mobilok szenzor mérete nem túl nagy, egy kompakt fényképezőgépéhez képest sem, ezért ilyen rövid, 1/120 mp-es záridő nem feltétlen elég, hogy mindig szép világos felvételt készíts. Persze aztán szoftveres oldalon lehet buherálni az ISO-val, meg ilyesmi, de a lényeg a záridőn van.
Ezért lehetséges, hogy a lassított felvételnél sötétebb a kép, mint normál esetben. -
galmat
aktív tag
válasz
#65388800 #9985 üzenetére
Navigációs sáv továbbra is fix a nem Microsoft app-oknál.
Igen, a @ írásakor a vágólapot illeszti be, ami döbbenet. Komolyan mondom, az az érzésem, hogy a fejlesztők amúgy iPhone-t használnak, és csak a munkahelyen szöszmögnek Windows Mobile-lal, különben már rég észrevennék ezeket az ordító bugokat, és 2 perc alatt kijavítanák.
Aztán ott van a fentebb említett Adatforgalom app közel használhatatlan állapota, vagy mondhatnám, hogy az Üzenetekben néha megint előjön a "MSA-bejelentkezési hiba" felugró ablak, az app indulásakor. -
galmat
aktív tag
válasz
tomboy0013 #9955 üzenetére
Alapvetően a rendszer egyre stabilabb, de az említett hiba, meg, amiket korábban is írtam, hogy az Edge újraindulásig fagyasztja magát, meg ilyeneket, majd kiderülnek pár nap múlva, itt is jelen vannak-e.
Új funkció nincs a build-ben. -
galmat
aktív tag
Legújabb build (.63), Adatforgalomnál beállítanám a havi fordulónapot 9.-re, erre elmenti 8.-nak. Adatforgalom korlátozásánál ki akarom választani, hogy a korlát megközelítésekor korlátozza, erre összeomlik az app.
-
galmat
aktív tag
válasz
monosgeri21 #9833 üzenetére
Na, azaz .29-et adja ki a T-Mobile a széles közönségnek. Ennyit azoknak, akik itt azt hajtogatják, hogy preview. Ez nem az, ami hivatalos mindenkinek kiadott os, az nem preview többé, már ne haragudjatok.
Ráadásul .36-on vagyunk már a preview programban, és ez is bugos, HR után is: Edge csontra fagyások, edgben a javaslatok mező nem tűnik el, hiába nyitja már a webhelyet. Onedrive nem tölt fel minden képet, ha igen, amit igen, is késéssel, holott 8.1-ben hibátlan volt.
De legalább az üzemidő rendben van 640-en, ahogy melegedési problémái is elmúltak 1-2 build óta. -
galmat
aktív tag
Az másnak is megvan, hogy az Áruházban az appok neve meg leírása sok esetben nem magyar, hanem orosz vagy valami ázsiai? A windows insider pl. Windows 'akármi arab karakterekkel', pedig a régió és a nyelv is magyaron van, HR is volt már. Amúgy ez ilyen már jó pár build óta, csak nem értem, hogy már telefonokat árusítanak a rendszerrel, nekik is ez megvan? Konkrétan sok appnál nem tudom, hogy miről szól, mert nem beszélem az orosz, stb nyelveket, ezért PC-n kell böngésznem, hogy mi is az.
-
galmat
aktív tag
A héten frissült a Facebook app a 10.1-es verzióról, azóta eltűntek a képek a Kapcsolatokból. Annak ellenére, hogy a FB app-ban leszinkronizálja elméletben, de valójában nem történik semmi.
Másnak is van ilyen? -
galmat
aktív tag
válasz
Zoli133 #8339 üzenetére
Jaja, Facebook app 10.1-es verzióra frissítés után az app-ot indítva kiírta, hogy nem megy a szinkronizáció, azaz a kontaktokat nem tudja szinkronizálni, úgyhogy többször bezártam, újraindítottam, de nem oldotta meg.
Aztán kikapcsoltam a szinkronizációt az app beállításaiban, majd bezártam az alkalmazást, és újra elindítottam, és bekapcsoltam a sync-et, aztán bezártam az appot és megint elindítottam, és elindult nagy nehezen.
Nem így kéne működnie, de legalább sikerült átverni rajta a dolgot, és végre ez a 10-es FB app tudja azt, hogy normális felbontású képeket szinkronizál be a kontaktokba, ellenben a régi 8.1-re írttal, ahol hihetetlen kis felbontású képeket használt és csak akkor szinkronizálta be a normális felbontást, ha megnyitottad a kontaktot a Kapcsolatok app-ban, ami elég időigényes volt, ha végig akartad bogarászni és sok számod volt. -
galmat
aktív tag
válasz
consono #8006 üzenetére
Ha már Térképek: Ez a kicsi kezelőfelület navigációhoz totál alkalmatlan. Az útvonaltervezés gombot nagyon nehézkes eltalálni, márpedig van, hogy menetközben kell módosítani. A drive+ -ban legalább jó nagy gombok voltak, amiket tényleg egy praktikus tervezési elv alapján alakítottak ki, a Térképek meg teljesen figyelmen kivül hagyja ezt.
-
galmat
aktív tag
válasz
junior11 #7400 üzenetére
581-en nyomtam HR-t, ezért itt is kellett 586-on. Lumia 640.
- Outlook ma reggel is frissült, kinyomtak valami régi verziót, eltűnt az egyesített inbox, a megújult beállítások menü is egy korábbi verzióra állt vissza. Calendar-ban eltűnt a most érkezett Havi nézet. Amúgy meg a Calendar app születésnapot mutat a csempén, holott azok nincsenek is bepipálva az app-ban...
- Áruházban vagy 8 app képtelen lefrissülni. Ez lenne az RTM build? Akkor elég nagy a baj.
- amikor vágólapon van valami, és gépelsz, és @ jelet akarsz írni, pl. email címet bejelenetkezéshez, akkor e helyett, beilleszti a vágólap tartalmát. Ugyanez már 581-ben is megvolt, itt is olvastam mástól is.
- Térképekben az autós navigációnál a sebességlimit beállításait nem látom. Ez múltkor is teljesen random módon jelent meg egy idő után.
- sms-nek hol megjön az értesítése, hol nem, mint egy 3 build-del ezelőtt állapot.
- Egbe-ben sokszor üres fehér oldalt tölt be a weboldalak helyett.
- Edge-ben lefelé scrollozásnál olykor hatalmasat ugrik az egész. Nincsenek teszterek Redmondban? -
galmat
aktív tag
Én is reseteltem az 581-et, ezért 586.11-re frissítés után, mikor a teló újraindul, bergad a windows logo-ba és újraindul.
Megoldás:
1) Hangerő LE gomb + kikapcsoló gomb nyomva tartása, míg a telefon újra nem indul. Gombok elenged!
2) mikor megrezzen a teló, a Hangerő LE gombot lenyomni, tartani, mig a felkiáltó jel megjelenik. Ezután a következő gombokat kell nyomni egymás után: Hangerő FEL -> Hangerő LE -> kikapcs gomb -> Hangerő LE gomb.Ekkor a teló visszaállítódik alaphelyzetbe, de már a 10586.11 normális fájlrendszerével. Innentől meg kell várni, míg lemegy a visszaállítás fogaskerekezése, és olyan, mintha most vetted volna a telót.
Így megspóroltuk a hosszú app migrációs folyamatszakaszt, és mivel úgyis ajánlott Gabe szerint a HR minden frissítés után, a fenti helyzet ezt meg is adja,ezután biztonsági mentésből visszaállíthatóna telefon.Update: a visszaállítás sikertelen üzit kapok!
-
galmat
aktív tag
válasz
tomboy0013 #7280 üzenetére
Ma én is belefutottam, facebook app-ban nem tudtam beírni az email címem. Újraindítottam az app-ot, és akkor már jól működött.
-
galmat
aktív tag
Frissült az Outlook Posta és Naptár, és végre visszatért a 8.1-ben is ismert egyesített levelesláda!
-
galmat
aktív tag
válasz
korcsillio #7008 üzenetére
Hát igen, Edge-ben nincs adatforgalom csökkentés, ami hiányzik, de amúgy gyors böngésző. Csak pl. ha görgetsz lefelé, olykor irreálisan sokat ugrik (máshol is a rendszerben, szóval ez nem Edge hiba, de ott nagyon kijön). Vagy ha pl. fogod az ujjad és lenyomva tartod és szép lassan akarsz lefelé "görgetni", akkor túlérzékeny az egész, ugrál, remeg az oldal az ujjad alatt. Ez meg programozási hiányosság, nemtörődömség. Nézd meg egy iOS-ben milyen szépen lehet lassan scroll-ozni. És nem idéntől, hanem mióta Safari létezik iPhone-on.
-
galmat
aktív tag
Hát nekem ez 10581-es build sebességben és stabilitásban semmilyen előrelépést nem hozott a 10572-höz képest. Igaz, ott volt inkább komolyabb javulás.
- Az Edge-ben a görgetés még mindig túl érzékeny, egyszerűen túl sokat rángatja a képet, ha finoman akarod görgetni. Ez akkor feltűnő, ha mellé teszek egy apple eszközt, mert azon hibátlan élmény a görgetés, WP10-en még nem az sajnos.
- Mozgásadatok, meg fénykép bővítmény továbbra sem frissül le, hibár ír ki, pedig HR-t is nyomtam most.
- Meg aztán itt ez az SD kártyára nem lehet menteni új bug. Roppant kellemetlen, főleg nem a felső-középkategóriás WP készülékek esetén.
- üzemidőben semmi javulást nem látok, de ez még nem sokat mond, hiszen kell 1-2 nap HR után, mire beáll.
- továbbra is sikerül a lefagyás a rendszernek, és melegedni is tud néha. Ebben a 8.1 jobb jóval.Ami javult a 10572-höz képest:
- kamera nem villódzik és gyors
- lockscreen óra késéses megjelenése eltűnt -
galmat
aktív tag
Na, így jópár napi használat és HR utáni tapasztalataim:
- melegedés és aksi merülés javult, közelítünk a 8.1-hez, és nincs az már messze-
- stabilitás még nincs rendben, minden nap minimum 1x lefagy, különböző szituációkban, azaz nem 1 apphoz kötött
- mozgásadatok és glance beállítások nem működnek az Extrákban. Mozgásadatok nem frissül
- Verziószám és frissítés dátuma NAGYON hiányzik az Áruházban
- fura, túlérzékeny. ugráló görgetés javítandó
- Edge-ben adatforgalom takarékos módokat kérem vissza az IE-ből!
- OneDrive képfeltöltés teljesen kiszámíthatatlan, előfordult, hogy feltöltött képeket, de általában nem. Talán akkor nyomja fel, ha OneDrive appot megnyitom, enélkül nem megy.
- Kamera app hiába frissül, a kép vibrál (mintha az olvashatóság napfényben módot ki-be kapcsolgatnám)
- Számológép app nem tud elfordulni -
galmat
aktív tag
google beállítása címsori keresőmotornak:
1) Edge-ben nyisd meg a google oldalát (a https-et).
2) ... gombra menj jobb alul -> Beállítások -> Speciális beállítások megnyitása
3) Címsorból indított keresés ezzel:
Itt katt a Módosításra
4) itt a listában megjelenik a Google keresés is. Válaszd ki, majd menj a Beállítás alapértelmezett gombra.A lényeg, csak akkor tudod beállítani, ha a google https oldala (vagy más kereső oldala meg van nyitva) az Edge-ben.
A másik dolog, hogy gépelés közben a javaslatok az marad Bing, de ha beírsz valamit, és rákeresel, akkor az google lesz. Ezeket a javaslatokat fenti Speciális beállításokban lehet kikapcsolni -> Keresési és webhelyjavaslatok megjelenitése gépelés közben. Sajna itt a binget nem lehet google-re cserélni. -
galmat
aktív tag
Itt a válasz a kérdésedre.
Fals riasztás, sajna, továbbra sem lehet preview buildről frissíteni 10572-re, csak 8.1-ről. A következő buildben ez javítva lesz. Amit reggel észrevettél, az egy bug, nem lehet rendesen lefrissíteni a telót vele, lásd a linkelt bejegyzést. -
galmat
aktív tag
Hát akkor ez van. Frissítés utáni dolgokat írtam le. Nyomtam egy HR rajta,
- visszajött a Lumia Camera, és normálisan működik, viszont a sima Kamera app továbbra is vibrál
- onedrive fotó feltöltés továbbra sem megy
- ikonok és alkalmazás duplikációk az app listában megjavultak
- Adatvédelm menüpontban bizonyos részekben eltűntek az appok, amik pedig fenn vannak a telón.
- mozgásadatok, glance menüpont HR után nem megy. Sőt a mozgásadatokra talál frissítést az áruház, azonban hibát dob ki, és nem tudja lefrissíteni
- outlook posta csempe unpin->pin és most rendben van
- térkép app-ban rengeteg étterem, stb bekerült Budapestre. Örömteli.Amúgy a 640-nek nem gyenge a hardvere 1 GB ram, 4 magos snapdragon 400-as proci tudjon már normálisan dolgozni. Itt nincsenek mindenféle áttetsző felületek, mint iOS-ben.
-
galmat
aktív tag
válasz
tomboy0013 #5991 üzenetére
Én melegedést tapasztaltam pont. Böngészés, frissítés közben.
-
galmat
aktív tag
válasz
Gusztáv #5979 üzenetére
Ön egy szerencsés ember
Nyomtam egy HR-t a W10 build-en, eredménye: a Gépház -> Extrák menüpontban található dolgok nem indulnak el. Azaz nem tudom megnyitni pl a mozgásadatok, glance, stb beállításait.Amúgy pedig a Lumia 640 / 640 XL az elsők közt kapja meg a W10-et, ha igaz, amit korábban nyilatkoztak a cégnél. Tehát az, hogy melegedik és gyorsan merül 2 hónappal a megjelenés előtt, egy kicsit aggasztó. A többi területen látványosan léptek előre teljesítmény tekintetében.
-
galmat
aktív tag
Én eddig minden preview build-et kipróbáltam, ahogyan ezt a 10572-t is. Lumia 640-em van.
Előrelépés:
- A rendszer érezhetően gyorsabb, és most tényleg így van, korábban én ebben semmilyen előrelépést nem láttam, de most már végre a külsős app-ok is sokkal gyorsabban indulnak, mint korábban (8.1-en látottat persze még most sem érik el)
- a kezelőfelület kezd egységesebb lenni
- hang értesítések nem recsegnek most már
- zárolt képernyőn az óra egyből megjelenik, eltüntették a késlekedést
- appok törlésekor egyből törli a listából, nincs várakozás
- Áruház gyorsabb lett (ennek ellenére most is van 2 app, amit rendszeresen feldob, hogy frissítsem, és hiába teszem meg, újra ott lesz. Ez sajnos W10 asztali PC-n is megvan...)
- Edge-ben javították a gépelés közben nem látható karakterek szindrómáját
- Műveletközpont gyorsasága javult, közel a 8.1-hez most márAmi elromlott, vagy továbbra is bugos:
- Görgetésnél pl. Edge-ben összevissza ugrál néha, főleg ha folyamatosan húzom az ujjam, nem görgeti szépen az oldalt. A másik, hogy a rendszerben mindenhol néha hatalmasat képes görgetni egy mozdulatra.
- Outlook Posta csempén nem jelennek meg az értesítésről a számok (ellenben végre a szinkronizálás és az értesítések a Műveletközpontba megbízhatóan befutnak)
- SMS-nek továbbra sem jön meg az értesítése, hangjelzés nincs
- Térképek alkalmazás bezoomolva, amikor 3D épületek is vannak, továbbra is szaggat
- OneDrive-ra továbbra sem tölti fel automatikusan a friss fotókat
- melegedés és gyors aksi merülés semmit nem javult, üzemidő még mindig fele a 8.1-esnek ...
- Kamera app működés közben vibráló kijelzőt produkál. Lumia Camera törlődik a W10-ben, így nincs normális kamera alkalmazás...
- Alkalmazás listában hiányoznak néhol az ikonok
- Outlookban továbbra sincs egységes bejövő postaláda. Érthetetlen. -
galmat
aktív tag
Eddig úgy tűnik, az üzemidő eléggé közelít a 8.1-ben megszokotthoz. 36 órája, azaz 1,5 napja megy 100-tól, és most vagyok 70%-nál. Mobilneteztem és telefonáltam is többször. Lumia 640-et használok, aminek 8.1-en egészen remek az üzemideje, simán 2 napig elmegy, úgy, hogy sokat nyomkodom..
A korábbi build-ekben az aksi jóval gyorsabban merült. Ráadásul most már a melegedéssel sem találkozom. (L925 mindig melegedett 8.1-el is, a régebbi CPU chip miatt, a Lumia 640 viszont csak langyosodik mobilnetezéskor).Ami kicsit zavar, a Műveletközpont bizonyos alkalmazásokból elérve szaggatva jelenik meg, nagyon darabos az animáció.
Alapvetően lassabbak a 3rd party alkalmazások, pl WPCentral vagy Spotify, Térképek, meg az appok nagy része.
Edge lassabban indul, mint az Internet Explorer, ráadásul olykor a címsorban gépelés fehér betűtípussal megy, fehér hátteren, azaz nem látom, mit gépeltem be. Ez elég gáz. -
galmat
aktív tag
válasz
Giovan! #5648 üzenetére
Számomra az előző build visszalépés volt. Ez a mostani Lumia 640-en jobb. A teljesítmény nem verdesi az eget, pl. a nem gyári app-ok indulása tovább tart, mint 8.1-en. A térképek sem annyira teljesítenek jól mozgás közben, mint 8.1-en.
A lock screen óra késlekedő megjelenése szerencsére nálam megszűnt ebben a buildben.
Elvileg a saját csengőhang beállítás is ismét működik.
Amire kíváncsi vagyok, az az aksi idő és a melegedés, mert ezekben csalódást kelt eddig a WP, holott azért december mindjárt itt van, előrébb kéne járni. Meglátjuk, javult-e most az aksi idő.
Ismét működik a GPS bekapcsolása nélkül is a lépésszámláló állása.Összességében kigyomláltak számos bugot, de még van teendő bőven. Ami számomra továbbra is fekete pont a W10 preview-ban eddig:
- Outlook Postában nincs egyesített levelesláda (érthetetlen, iOS app 1000x jobb, de még a 8.1 is tudta ezt)
- nem gyári appok továbbra is sokáig gondolkoznak az indulással
- melegedés, aksi merülésről pár nap múlva tudok okosabbat mondani, az eddigi buildekben ezen semmi javulás nem volt.Amúgy a gyári app-ok tetszenek, kezdem szokni ezt a design irányvonalat, több helyen áttekinthetőbb, mint a 8.1-es appok, de ez szubjektív.
-
galmat
aktív tag
Megmondom őszintén, én nem várok már semmi új funkciót a build-be, csak hogy így 1,5 hónappal a megjelenés előtt azt lássam, hogy ami benne van, legalább normálisan működik. Mert az idő már igencsak szűk, nagy csodákat nem fognak tenni 1,5 hónap alatt.
Az előző preview semmilyen előrelépést nem hozott teljesítményben, és ahogy nézem a netet, a lock screenen az óra késlekedő megjelenése továbbra is fenn áll Lumia 930-on (pedig Gabe Aul azt mondta, megszüntették).Egy iOS 9 a megjelenés előtti 1 hónappal nem sokban különbözött a kiadottól. (Igaz, nem győzik patch-elni azóta, mert a megjelenési idő nagy úr..
)
-
galmat
aktív tag
Nos nézzük, mi az ami nem oké még a mostani build-ben:
- a külsős app-ok teljesítménye rosszabb, mint 8.1 alatt, pl Spotify jóval lassabban indul.
- sok gyári app lassabb, mint a 8.1-es verzióik (HERE Drive+, levelezés, áruház)
- nincs egyesített levelesláda Outlook-ban (pl az iOS-es Outlook mérföldekkel jobb)
- lépésszámlálóban eredményt csak akkor látom, ha bekapcsolom a GPS-t, holott anélkül is gyűjti a lépéseket a SensorCore. 8.1-ben nem kellett bekapcsolni a GPS-t ehhez. Ráadásul az egész Health app kukába megy november 1-én. Utána mi lesz a lépésszámlálással??
- levelek csempéje még mindig nem jelzi az új emailt
- telenfonkönyben nem tudom beállítani, melyik SIM-ről hívja a számot, csak ott helyben tárcsázás előtt kell mindig kiválasztanom.
- késlekedik a UI egy-egy érintés után, érezhető módon sajnos
- kamera indítás lassabb, mint volt 8.1-en
- Naptárban nincs heti, havi nézet -
galmat
aktív tag
Hát ez a build 1 cm-rrel nem lett jobb, mint a 10166 volt. Sőt! Egyenes lassabb az egész rendszer, hard reset ellenére is... Indítsátok csak el az Áruházat, elalszol, mire betölt. Aztán indítsd el 8.1-en. Hova tart ez az egész?
Ugyanazok a bugok benne vannak, mint a 10166-ban, abszolút nem értem, mire ez a hatalmas verziószám ugrás. -
galmat
aktív tag
Gmail sync megy végre ebben a build-ben, ha módosítod a szinkronizálás beállításait?
-
galmat
aktív tag
válasz
Plazmacucci #3403 üzenetére
Egyre kevesebb...
-
galmat
aktív tag
válasz
Boonen007 #3391 üzenetére
A Microsoft fiókodban, ha be van állítva a kétlépcsős azonosítás, (telefonszám vagy email), akkor a telefonos módszer nem fog működni. Szóval ha esetleg erre lenne beállítva, ideiglenesen át kell állítanod email címesre, különben nem fogsz tudni bejelentkezni.
Ha nem használsz kétlépcsős azonosítást, akkor nem érint. -
galmat
aktív tag
A Gmail szinkronizálás hibáját nem az app okozza, hanem maga a 10166-os build. Ezért hiába frissült már 3x az app az elmúlt 2 hétben, a szinkronizálás továbbra sem megy.
Amúgy egy félmegoldás előhozható. Ha szimplán hozzáadod a Gmail fiókod, és nem nyúlsz bele a szinkronizálós beállításokba, akkor menni fog a szinkronizálás. Amint itt módosítasz valamit, legyen ez a gyakoriság ideje, vagy bármi, nem fog működni. -
galmat
aktív tag
válasz
BobTail #2809 üzenetére
Értesítéseket továbbra sem kapok az emailekről, a beállítások is elszálltak a frissítéssel, a Gmail fiók a 10166 óta leáll a szinkronizálással, és csak úgy tudom orvosolni, ha újra hozzáadom a fiókot. A navigációs sávot továbbra sem ismeri az app, komplett menüelemeket kitakar, közben meg egy fehér sáv is benne van alul fixen, ami egy holttér. Gmail alias-okat továbbra sem kezeli, holott az iOS-es Outlook már "ezer éve". Nincs egyesített levelesláda, manuálisan kell váltani a fiókok közt, ami egy kínszenvedés.
-
galmat
aktív tag
válasz
Boonen007 #2737 üzenetére
Azért az, hogy "ugyanolyan gyors, mint a 8.1", erősen kétséges számomra. Közelít, de azért még rendesen van benne tenni való. Már maga az app-ok indulása is lassú. Az új gyári appok sokkal lassabban töltődnek be, mint a 8.1-é. Erre jó példa volt az Áruház, amit ebből a buildből már kiszedtek, és csak az új maradt, a 10149-ben szépen látni lehet, mennyivel gyorsabb a régi.
De mindegy, ezt tudják az MS-nél is, őszig ilyesmin fognak javítani, hogy minden telefonon elfogadható legyen.
De most a lock screen is lassúcska, az óra késve jelenik meg. A Műveletközpontot ha lehúzom fentről, hol észleli, hol nem, ha igen, akkor is lassabb, mint a 8.1-ben.Ami engem nagyon zavar, hogy nincs az Outlook Postában egyesített levelesláda, és mivel értesítések se működnek az emailnél, ezért állandóan manuálisan kell átváltogatnom az összes fiókomra, hogy lássam, van-e új email. Ez roppant idegesítő dolog, mert van 3-4 email fiókom, és ebből 2-3-at napi szinten használok. Ráadásul a fiókváltás sem túl felhasználóbarát.
Nyilván itt még nem kapta meg a teljes figyelmet a platform, de már a 10149 is szép fejlődés volt az előzőhöz képest, a 10166 is jobb lett, bár még odébb van a tökéletes, ami mondhatni követelmény egy kiadott OS-től. De őszre rendben lesz ez. Én már ma is ezt használom napi szinten, mivel tudja a PPTP VPN-t, ellenben a 8.1-gyel.
-
galmat
aktív tag
válasz
tomboy0013 #2704 üzenetére
Nekem ebben a buildben nagy nehezen, sok várakozás után lefrissítette a HERE alkalmazásokat. Pedig állt a sáv a vége előtt egy csomót, mint a 10149, aztán elbukfencezett mégis a végére most.
-
galmat
aktív tag
Akinek 0%-on áll a töltés, az rakja át Automatikusra ott a legördülő menüt felette.
-
galmat
aktív tag
A Naptár teljesen használhatatlan lett. Eddig volt egy szép, egyszerű naptár 8.1-ben, erre itt sikerült olyan alkotni, hogy semmi esemény nem látszódik, a szöveg első pár karaktere csak, nem áttekinthető.
-
galmat
aktív tag
válasz
#35202114 #1972 üzenetére
Már tesztelik a Microsofton belül a következőt. Úgyhogy, szerintem a héten valamikor.
Forrás: Gabe Aul twitter. 21-én írta ezt, azóta ugye hosszú hétvége volt, USA-ban is, ők sem dolgoztak az MS-nél 3 napig. -
galmat
aktív tag
Gabe Aul (Microsoft) a hivatalos blogban már az 1. bekezdésben nagyban ecseteli, hogy milyen klassz, hogy új telefonokat is bekapcsolnak a build-be ma, mint a Lumia 640 és Lumia 640 XL.
Aztán rá 1-2 órára meg a twitteren rájön, hogy hát Lumia 640 és az XL nem is fogja tudni ezt a buildet futtatni. -
galmat
aktív tag
Hamburger menü
Miért, ó miért? Ráadásul a bal felső sarokba, amit legnehezebb elérni, ha egykezes használatban van a telefon. Ráadásul mindenki az 5"-es kijelzőket nyomja magából. Erre a fő menüpontot oda rakni a legrosszabb helyre. Miért nem lehet továbbgondolni az alsó felhúzható menu bar-t, aztán azzal okoskodni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Könyvajánló
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest