- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
Aktív témák
-
Fawkes
őstag
Csak nem benned tisztelhetjük az előadót?:- )
nekem a hálózattal egy problémám van az pedig az azureus.Ha letöltök, akkor nagyon lassú olykor teljesen lehetetlen mellette netezni.Ez egy dx vagy egy ff-es letöltésnél nem jelentkezik, persze a net belassul, de simán betölti az oldalakat.Nem tudom másnál is így van e ez azureus alatt, érdekelne, elég bosszantó.
Mai nap konklúziói: (1)Az áruházakban hozzánemértő emberek vannak általában, eladó formájában.(2)Aki Linuxon akar játszani az keresse meg a tuxgames-et és rendeljen, a populáris játékboltokban kiröhögik az embert ha linuxos játékról beszél.(persze oda is csak azért mentem be lássam mi a reakció, hát nem csalódtam).Az oldalon ami készül, lesz szó a ''Játék linuxon'' nagy kérdésről is, mostmár majdnem minden alternatívát ismerek úgy érzem, így talán egy objektív képet adhatok majd. -
ngabor2
nagyúr
no, most értem, el idáig, mert közben a routerrel is voltak gondok. azt megjavítottam, de a hiba maradt
belső ping se megy:
ngabor@lizard2:~$ ping 192.168.1.2
PING 192.168.1.2 (192.168.1.2) 56(84) bytes of data.
From 192.168.1.30 icmp_seq=1 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.30 icmp_seq=2 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.30 icmp_seq=3 Destination Host Unreachable
próbáltam a routert is pingelni, hasonló eredmény. bár azt amúgy se lehet vezetékesen se, tehát ez semmit nem jelent. vezetékesen megy a ping.
a router wgy wrt54g v5.1, dd-wrt 23sp2 firmware-rel. -
Valoban, en is szivesebben hasznalnam a KDE-t, viszont a GNOME-val sosem voltak stabilitasi gondjaim, minden mukodik, mig KDE alatt sajnos nem. Lehet, hogy valakinek tokeletes, nekem nem.
Egyebkent ahogy en latom, nem a KDE-vel, hanem a KDM-el van gond. KDE+GDM eleg jol funkcional. -
cucka
addikt
láttam viszont sok olyat, aki azért használja a vi-t, mert annyira hatékonyan lehet benne dolgozni - mindegyikük lassabban dolgozott benne, mint én a normális szövegszerkesztőben.
tényleg, monjdatok már olyan valós helyzetet, ahol megmutatkozik a vi előnye.. én sajnos csak egyet tudok, de az meg elég ritkán fordul elő (jelesül x..y sorokat törölni. ami nagyszerű ha fejből tudod, hanyadik sorban mi található a szövegfileban.) -
ngabor2
nagyúr
az, hogy valaki ért hozzá, még nem jelenti azt, hogy más szeretni fogja. én már láttam olyat, aki profi vi-os, tényleg sokra képes az a szövegszerkesztő. láttam profi emacs-ost is, ő is nagyon tudott. igazság szerint azt ki se próbáltam. DE ha nem akarom megtanulni sok-sok gyorsbillentyűt vagy kódot, akkor nem fogom egyiket se szeretni. azok nélkül mindkettő egy alsó szintű progivá degradálódik. amúgy rendszeresen rendeznek vi vs. emacs versenyeket
-
ngabor2
nagyúr
igazad van, nem egy embert hasonló indokkal beszéltem le (!) a linuxról. egyszerűen nem éri meg erőltetni most, mert csak megutálja. ha lesz valódi ok, hogy miért akarja használni, akkor őgyis az alapokat magától, kis segítséggel megtanulja. ha valaki csak azért akar linuxozni, mert ''a vindóz xar'', akkor neki a linux csak nyűg, és nem megoldás.
-
ngabor2
nagyúr
tegnap sianisszal közösen se akadtunk a probléma megoldására... vagy valami nagyon mélyen van, vagy valai arcátlanul egyszerű dolgot nem vettünk figyelembe...
Loveless: nálam is az 5.10 van fenn, viszonylag elégedett vagyok vele. a 6.06-ról eddig csak rosszat hallottam. asszem egy darabig nem fogok váltani erről. hogy 32, vagy 64 bit? én a64 3000+-on a 32-biteset preferálom itthon. a 64-bitet egyelőre nem tudja értelmesen kihasználni a rendszer, nem lesz gyorsabb tőle. lehet, hogy egyes spéci progik ki tudnák, de pl. egy videotömörítés, vagy pl. egy grid-számítás mostanában pc-n még 32-biten megy. nomeg a szívás a 64-bitre váltáskor. függőségek, libek 32 és 64 bitre is. nem éri meg egyelőre csak azért 64-bitre váltani, hogy elmondhasd, hogy 64-bites oprendszered van. -
kisgyerek85
senior tag
-
ragazzo
őstag
-
emitter
őstag
tehát nem megy bekapcsolva sem
de pl. a progi által támogatott gépek közt sem látom a samsung digimax 360-atazt írja, hogy vmi az usb-buszban bugos
debuggolás rulez: kiszedtem az sd-kártyát, így felismeri usb-diskként, és tudom másolni a képeket, csak hát ez nem vigasztal
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
a digit közben dugjam rá?
emitter@LAPTOP:~$ gnome-volume-manager-gthumb
9534: arguments to dbus_message_new_method_call() were incorrect, assertion ''_dbus_check_is_valid_path (path)'' failed in file dbus-message.c line 797.
This is normally a bug in some application using the D-BUS library.
libhal.c 983 : Couldn't allocate D-BUS message
error: libhal_device_get_property_type: (null): (null)
(gthumb:9535): Pango-WARNING **: Invalid UTF-8 string passed to pango_layout_set_text()
...
(gthumb:9535): Pango-WARNING **: Invalid UTF-8 string passed to pango_layout_set_text()
(gthumb:9535): Gtk-WARNING **: Failed to set label from markup due to error parsing markup: Hiba a(z) 3. sor 9. karakterénél: Érvénytelen UTF-8 kódolású szöveg
emitter@LAPTOP:~$
-------------
ezt úgy kaptam, h nem volt rádugva a gép
mod: rádugtam, tökugyanezt kaptamés éppúgy fagy a digigép
[Szerkesztve] -
ragazzo
őstag
Ahogy már írtam, gyári sources list van. Ehhez még hozzáraktam a régi wikipedian talált extra reposítorykat is,de hiába az update, nem olvassa be őket.Mindegy, nekem csak ez a két progi kellene, a többi mind fent van amit használok.Egyébként mi a különbség a main és a restricted tároló között?
-
ragazzo
őstag
Ezeket tudom, csak nem írtam oda.De arra vagyok kíváncsi, ha már elba...am, akkor hogyan tudom helyreállítani.Van a GRUB-ban olyan, amikor a kernelverzió mellett zárójelben a recovery mode van.Ha azt elindítom, akkor betöltödik a linux grafika nélkül.És ha ott beírom a
sudo apt-get update majd sudo apt-get dist-upgrade akkor helyreállhat a rendszer? -
Sianis
addikt
És a laptop módok is nagyon pofásak lettek. Pl lehajtom a tetét, 3 mp és kikapcsolja a monitor-t, így sokkal jobban spórol, mintha csak a világítást venné el...nagyon sok apró dolog változik, ezt is meg kell majd szokni, de nekem ezzel a NetworkManager-el nagyon sok gondom bajom megszűnt. Mondjuk nem volt a legegyszerűbb a dolog, de hát nem is ezért szeretem...
-
GD
őstag
na igen.. ott van a előző jól bekonfigolt verzió időspórolással a dist-módszer
hátránya ha nincs mentés egy elborított csomag akár az egész rendszered alávágja
vs.
csupasz telepítés és legózás, színes szagos újrakonfigolós móka ami arra emlékeztet mikor lebontottam a műanyag katonák ''várát'' és újra kezdem a beköltözést és az olyan nagyon ász érzés
hátránya hogy időigényes és néha a már megoldott problémák előjönnek és persze a megoldásra már nem pontosen emlékszem és szívok megint mire beugrik meg kiguglizódik -
emitter
őstag
zsír, a sudo kellett a make/make install elé, köszi!!!
egyébként azért kellett fordítanom, mert csomagban csak egy régi verzió van meg, ez pedig egy peccselt, nekem pont ez kellett
egyébként azt hogyan tudom megnézni, hogy egy libnek melyik verziója van éppen felrakva a gépre? van erre parancs?
thx mégegyszer
mod: GD, ezt sikerült majdnem pontosan egy órával utánad időzítenem
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
miután mentettem a filet amit módosítani kellett ezt kaptam:
(gedit:10169): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session manager:
Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed.
nem tudom még1x megnyitni és az ez utáni lépéseket már nem csinálja -
Finwe
őstag
Gondoltam, hogy ilyen egyszerű lehet a megoldás de sajnos most ezt írja ki:
A(z) opera csomagnak nincs elérhető verziója, de egy másik csomag
hivatkozik rá. Ez azt jelentheti, hogy a csomag hiányzik, elavult,
vagy csak más forrásból érhető el
E: A(z) opera csomagnak nincs jelöltje a telepítéshez
Igazából én letöltöttem azt az operát ami nekem kéne ide de aztat sem akarja telepíteni
Köszi a segítséget! -
Finwe
őstag
Sajnos utána sem találja
Ez a file tartalma:
deb cdrom:[Ubuntu 5.04 _Hoary Hedgehog_ - Release i386 (20050407)]/ hoary main restricted
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary main restricted
deb-src http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary main restricted
## Major bug fix updates produced after the final release of the
## distribution.
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary-updates main restricted
deb-src http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary-updates main restricted
## Uncomment the following two lines to add software from the 'universe'
## repository.
## N.B. software from this repository is ENTIRELY UNSUPPORTED by the Ubuntu
## team, and may not be under a free licence. Please satisfy yourself as to
## your rights to use the software. Also, please note that software in
## universe WILL NOT receive any review or updates from the Ubuntu security
## team.
# deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary universe
# deb-src http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary universe
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu hoary-security main restricted
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu/ hoary-security universe main restricted
# deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu hoary-security universe -
emitter
őstag
nekemez speciel megy rendesen, viszont találkoztam már én is olyannal, hogy egy progi ablaka nem fért ki a képernyőre (asszem pl a krusader beállítások ablaka olyan hogy 1000akárhány pixel széles, persze hogy nem állítható az ablakméret, görsáv sincs
)
meg volt olyan ablak is (már nem emlékszem melyik progiban) amelyiknek az alján lévő gombok (mégse, ok, stb) nem látszódtak, nem lehetett méretezni, és sehogy nem tudtam elérni őketezek vicces dolgok, csak nem értem, hogy mi szükség rájuk...
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- OLCSÓ MONITOROK
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest