- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
kisgyerek85
senior tag
Leszedtem egy ilyet pptp-1.7.1.tar.gz ha ezt akarom telepíteni linuxon akkor hogyan tehetem meg? Simán atmásolom a home könyvtárba éskonzolba beírom ezt futtatja és telepíti?
Bocsi ha nagyon nem tudom mit beszélek -
kisgyerek85
senior tag
válasz
ngabor2 #4414 üzenetére
Ezt már megcsináltam, de még kell hozzá egy kliens is. Találtam egy ilyen ''kvpnc'', de ezt nem lehet telepíteni, mert internet kapcsolat kell hozzá.
Ezzel
pptp-linux - Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) Client
és ezzel apt-get install pptp-linux ugyanazt telepíten nem? Tehát tök mindegy melyiket irom be? -
kisgyerek85
senior tag
Sorry, én voltam a hülye. Nem pppoe hanem pptp kapcsolatot kell létrehoznom.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
ngabor2 #4411 üzenetére
De az van. Mikrós, WDSL.
Jó én belökném, de most ugye nem onnan vagyok, de ha úgy könnyebben tudtok segíteni akkor kiírkálom onnan. Nem DHCP alapják kapok ip. Igen a hálózaton csatlakozva vagyok, de internetre csak pppoe kapcsolattal tudok kimenni ahol kéri a f.nevet és jelszavat.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
kisgyerek85
senior tag
Na tényleg elírtam linux alatt a parancsot, mert én először ezt írtam ''ipconfig'' , de most megcsináltam ''ifconfig''-gal is és mutatja a hálókártyát eth0. Valami további ötlet?
-
kisgyerek85
senior tag
jó, bocsi itt elírtam, de ott tudtommal nem. Vmi olyasmit ír ki, hogy ezt a parancsot nem tudja értelmezni. Feltelepítettem pedig már mindent hozzá.
sudo apt-get install ppp
sudo apt-get install pppconfig
sudo apt-get install pppoeconf
Ha azt írom konzolba, hogy ''sudo pppconfig'' akkor előjön vmi telepítő, de azzal nem tudtam elérni semmit. -
kisgyerek85
senior tag
iponfig-ot beírtam konzolba, de semmit nem írt ki.
-
kisgyerek85
senior tag
Elkezdte csinálni, de egy kis telepítés után kiírta ezt a szöveget és utánna csak az Ok-ra lehetett nyomni. Én meg nemizagán értem, hogy ez mit jelent.
''Sorry, I scanned I interface, but the Access Concentrator respond. Please check your network and modem cables. Another reason for the scan failure may also be another running pppoe process which controls the modem.'' -
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok! Most telepítettem fel a 6-os ubuntut, de most is csak winydows-ról tudok írni, mert pppoe kacsolatot nem tudok létrehozni. Hogyan lehet?
A hálókártya az jó be van állítva, mert pingelni tudok.
-
kisgyerek85
senior tag
-
kisgyerek85
senior tag
sziasztok!
kb. 1hónapja raktam fel az ubuntu linux-ot, de már ott elakadtam, hogy a netet nem tudtma beállítani. Most ismét próbálkoznék vele, de elötte kérek egy kis segítséget.
Szóval a hálókártyát jól beállítottam szerintem, de nem tudom, hogy hol lehet kapcsolatot létrehozni. Mikrohullámos netem van. Tehát azt nem tudom ahol be kell írni a felhasználónevemet jelszavamat és a kapcsolatnál megadni az állomás címét, hogy tudjak netre kapcsolódni. Vagy esetleg a konzolban is kell valamit bepötyögni.
Esetelg egy két oldal címével is megdobhattok amit jónak véltek, mert én tök kezdő vagyok. Jah, angolul nem tudok (nagyon minimálisan). Egyszer a Wikipedian találtam egy helyet ahonnét lehetett letölteni linuxhoz programokat. De azóta nem találom akárhogy keresem. Külföldi oldalt ismerek ilyet, de hát az angol itt pedig szépen le volt írva, hogy mit mire lehet használni.
Nagyon hálás lennék, ha segítenétek, és végre akkor a régi op rendeszeremet le tudnám végre cserélni egy jobbra. -
kisgyerek85
senior tag
-
kisgyerek85
senior tag
Feltelepítettem az ubuntu linux-ot, de máris problémám van.
Szóval az a helyzet mikor konzol módból be akarok jelentkezni, akkor:
beírom a logint, és a password-ot, ez jó is, de utánna kér megint vmit és nem tudom, hogy mit kell odaírni. (már próbáltam mindenfélét, de nem megy)
valami ilyesmit ír ki
-bash: not command.........
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Crypto Trade
- Autós topik
- Gitáros topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest