- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
dr_strange #4966 üzenetére
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
dr_strange #4879 üzenetére
Virtuáliiiiis???Nekem még ez a valós is fejtörést okoz!Komolyra fordítva a szót,mekkora helyet foglal majd a gépen az új OS,és mennyire lassítja a gépet?512,160.Jobb-e linux-al nyitni a háló fele?Megtalálhatóak az alapXP-s alkalmazások Linux megfelelői(torrent,lemezíró+lejátszók,fájlkezelők,stb.)''ólcsón''?Ugyanúgy védi a NOD és OUTPOST? Lehet adatokat csereberélni a 2 OS között?+1000 más kérdés,de félek hogy már unod.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
dr_strange #4877 üzenetére
Már kezdtem hülyén érezni magam a kérdésem miatt.
De most felbátorodva megkérdem,hogy kell-e külön partíciót létrehoznom vagy telepíthetem a D-re mondjuk,egyebek mellé?''Bírják''egymást a két OR?[Andhere'sanotherstupidquestion!]
-
ngabor2
nagyúr
válasz
dr_strange #4822 üzenetére
köszi, de nem a gui a lényeg, hanem hogy vagy karakteres legyen (pl. rtottent), hogy egy egyszerű ssh-n keresztül is menjen, vagy webui-n keresztül távolról is lehessen zargatni (talán torrentvolve, de még nem biztos). ahol a letöltés fog menni, az se egy bivaly gép, de ahonnan az ''itányítás'' menne, az meg gyenge nettel rendelkezik. tehát emiatt nem igazán jó ötlet az XForward-os ssh-zással megoldott gui.
az mldonkey-t megnézem, régebben én is próbálgattam, asszem pont a torrent része nem nyerte el a tetszésemet. -
válasz
dr_strange #4167 üzenetére
Thx, megvan.
-
Sianis
addikt
válasz
dr_strange #4154 üzenetére
És készülgetünk a magyar dokumentációkkal is, de pszt!
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
dr_strange #4147 üzenetére
adatpartíció minek kell? Én ~ 1 hónapja használom az ntfs-3g-tés eddig hiba nélkül megy.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
dr_strange #4145 üzenetére
De mint olvashattad ő Windows + Ubuntu + ccserélgetett disztró rendszert akar üzemeltetni. Ide azért nem árt, hogyha van egy külön /boot partíció nem? A verziók nem számítanak, hiszen a grub a menu.lst-t bármikor kiolvassa, betölteni meg mindegyik tud!
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
dr_strange #4062 üzenetére
De van neki. Egyszerűen oda kell biggyeszteni a grub indítási parancs mögé egy simple szócskát és megoldva a dolog.
Sianis -
Pho3bus
tag
válasz
dr_strange #4062 üzenetére
az az érdekes h eddig csak konzolban futott még nem is sikerült bejutnom a grafikus fekületbe!!
-
Forest_roby
őstag
válasz
dr_strange #3894 üzenetére
ok, megnézem.
Az AceHtml 5 pro tud olyat, hogy ha belekattintok egy tag-be, pl: <body> akkor a hozzá kapcsolodó össze kapcsolót beadja, beleártve a css-t is. Tud ilyet bármelyik linuxos html editor? -
ballington
addikt
válasz
dr_strange #3667 üzenetére
na ez utóbbi érdekelne.
egyébként én a rendes KDE alatt értettem azt, h az ubuntu kde-vel (tehát amit utóbb írtál) olyan, mintha a kubuntu lenne. -
derossi
aktív tag
válasz
dr_strange #3210 üzenetére
mért linux alatt nem kell töredezettségmentesíteni
-
paramparya
őstag
válasz
dr_strange #2910 üzenetére
Thx!
És azt hogy lehet megnézni, hogy melyik porton ki csücsül? -
GD
őstag
válasz
dr_strange #2877 üzenetére
ha egy gép és otthoni, akkor a root a tulaj a fontos file-oknak a user csak olvasgasson
amúgy, ami fontos adat és sok munka, az általában kics file, dokumentum, kép, azokat meg archiválni kell és kész... minden más pótolható idővel, film, zene, game,stb..mondjuk egy évek óta gyűjtött mp3 kollekció amit órákon át ID3-tagezel, az tényleg kellemetlen..
-
derossi
aktív tag
válasz
dr_strange #2877 üzenetére
hát ezaz..
-
derossi
aktív tag
válasz
dr_strange #2863 üzenetére
na de a probléma még fennáll.. -
Forest_roby
őstag
válasz
dr_strange #2813 üzenetére
THX!
Ez gyors volt!
''Mindenhol kerestem, csak ott nem.'' kategória -
Sianis
addikt
válasz
dr_strange #2654 üzenetére
BG már több, mint a vagyona felét eljótékonykodta. Feleségével biztosan mondom, hogy a világ legnagyobb pénzösszegeit ajándékozó Alapítványt vezetik.
Sianis -
ragazzo
őstag
válasz
dr_strange #2650 üzenetére
Mindenesetre szép dolog tőle.Bill Gates is milliátrdos,de mégsem osztogatja az xp-t ingyen.Bár az nem nyílt forráskódú szoftver.
-
Sianis
addikt
válasz
dr_strange #2648 üzenetére
De igen! 10 millió USD-val indult az egész...szép summa
Sianis -
Finwe
őstag
válasz
dr_strange #2587 üzenetére
Hát, ez az! Én honnan tudjam? Csak elindítom a menüből és kész. Ugyanazk a menüpontok vannak benne mint amig gnome volt. Egyébként ezzel a telepítéssel sikerült hazavágni a linuxomat. Elég instabil lett.
-
Finwe
őstag
válasz
dr_strange #2583 üzenetére
a kde is ugyan ezt csinálja, ráadásul hülye kicsi betűkkel ír és nem lehet betűméretet állítani, a terminál ablak ugyan olyan maradt. hogyan adom meg a .bashrc-ben a betűméretet a színét és a háttér színét?
Persze angol is ráadásul, ezt biztos gyorsan megtalálom, hogy hol lehet állítani.
Tehát, hogyan töröljem a gnome-ot?
Tudom!!! Már olvasok is vissza csak elkapott a hév, hogy írjak! -
GD
őstag
válasz
dr_strange #2578 üzenetére
persze a parancs neve az
én csak a műveletet hívtam nevén.. szal grub újrarakása
grub-install /dev/hdakármi vagy sd ha sata..
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
dr_strange #2541 üzenetére
Ubuntu install cd, telepítési paraméter : rescue
Bebootol, megkapod a promtot majd kiadod... grub-install /dev/hda vagy hdb amelyikre akarod tenni, de csak a meghajtót ad meg!!!, különben partícióra teszi és cikisen megölöd a rendszert! Ha nem tudod, hogy mi a winyód eszközfájlja, a mount parancs segít!
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
dr_strange #2533 üzenetére
dr_strange: Szép kis desktop!
Ennyi hiányossága van a Gnomenak, hogy appletek háttere nem tehető átlátszóvá, így kicsit olyan butuska ez a megoldás.
lazydog: Lehet, hogy érdemes lenne grub-ot feltenni... Ehhez le kell menteni a kerneleket a boot partícióról és az esetleges initrd-ket is. Az általad említett rendszerbetöltőről még nem hallottam, nem ismerem, hogy hogyan kezeli a dolgokat, a grub-ról azt tudom elmondani, hogy hihetetlenül egyszerűen. Mellesleg külön /boot partíciód van ugye, tehát nem 1 partícióra ment fel az Ubuntu, mert akkor ez a probléma.
Sianis -
emitter
őstag
válasz
dr_strange #2533 üzenetére
6 asztalod van?
szép szám
én 2-vel általában beérem, néha már kéne a 3, asszem át is állítom
---------
ha a laptopomra egy 40G-s vincsire akarnék ubuntu mellé egy xp-t (vagy később egy vistát) felrakni, az szerintetek menne? most 12G szabad helyem van, de ebből bőven tudok pár gigát törölni/cd-re írni
a windóz nem írja felül a linux boot-partícióját? nem akarom az ubit újrarakni egyelőre
köszi!
ugye linux alá is van Pmagic-szerű particionáló, ami nem bántja a jelenlegi fájljaim? linux alól majd el tudom érni a win ntfs-ét? (itt most asszem resiserfs van - tényleg, ezt hol is tudom ellenőrizni?) -
emitter
őstag
válasz
dr_strange #2521 üzenetére
hogy érted? a háttér miatt?
nagyon nem kéne oda az időjárás, mi?lehet h kiszedem
-
dat
senior tag
válasz
dr_strange #2237 üzenetére
A kolléga sztem azt nem érti mit jelent a ''Nem nyelvi csomagok fordítása'' (ami a translation miatt nyilván nyelvi fordítást jelent)
-
snowflake
tag
válasz
dr_strange #2177 üzenetére
Teljesen igazad van, nem kell a macska, csak nem akartam nagyon átvariálni az eredetit. Így is menne:
sudo sed -e 's/RadioState|1/RadioState|0/' $conffile > $$_tmp -
Bero
aktív tag
válasz
dr_strange #2131 üzenetére
Köszi, megvan Kate az.
Újjab kérdések:
Firefoxot szertnék telepíteni, ennek hogy áljak neki, és mit csináljak?
Ugyanígy Java, és Flash player-rel is
Előre is kösz!
Üdv: Bero
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
válasz
dr_strange #2128 üzenetére
De-de, tökéletes lenne. A Kubuntu vmilyet gondolom alapból rak fel. De milyent?
(Bocsi a nagyon fárasztó kérdésekért, dehát így tanul az ember) -
ngabor2
nagyúr
válasz
dr_strange #2110 üzenetére
továbbra is mindennemű kötözködés nélkül (leginkább mert igazad van): egy partícionálás miatt még egy linux-cd-t leszedni nem túl kifizetődő. persze ha van kéznél, az más téma. mint látható, van alternatíva bőven.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
dr_strange #1716 üzenetére
köszi. ez alapján van, akinek megy hibátlanul 2.6 alatt, van, akinek nem. bizonytalanra meg nem cserélem le a kártyámat.
-
Forest_roby
őstag
válasz
dr_strange #1509 üzenetére
thx
-
Magic
tag
válasz
dr_strange #1309 üzenetére
Köszi a valaszt!
-
emitter
őstag
válasz
dr_strange #1144 üzenetére
de neked legalább nem írja ki ezt
Resolving www.hirtv.net for AF_INET...
akkor ezek szerint többrétű a hiba... nálad milyen kodekek vannak fönn, win32 vagy avisynth.dll van? -
emitter
őstag
válasz
dr_strange #1140 üzenetére
úgy látszik, h valami codec hiányzik neki, nem? amúgy más oldalról szedett asx streameket sem játszanak le -
emitter
őstag
válasz
dr_strange #1093 üzenetére
nekem magyar a k3b, de van olyan benne, hogy beállítások/modulok
itt audioDecoderek: FLAC, ogg-vorbis, wav
audioEncoderek: External AudioEncoder, ogg-vorbis, SoX
felraktam lame-t, rebootoltam, ugyanazt írja kinem támogatott formátum... nemigaz, hogy az egyik legalapabb formátumot, az mp3-at nem bírják alapból belerakni...
most akkor mit csináljak? -
dr_strange
senior tag
válasz
dr_strange #1093 üzenetére
aha- ahogy nézem, nem lame-t hanem sox-ot használ oda-vissza kódoláshoz
-
dr_strange
senior tag
válasz
dr_strange #1092 üzenetére
a másik: a k3b configure k3b menüpont plugins részében nézd meg, milyen kóderek-dekóderek vannak benne
-
emitter
őstag
válasz
dr_strange #1079 üzenetére
hogyan tudom megnézni, h van-e telepítve? és ha nincs, pontosan mit kell telepítenem?
mondom, xmms lejátszik mp3-at, szal vmi dekódernek kell lennie
gnome-panel: az nem jó, mert csak egy ikont rak ki, ami mutatja, h éppen van-e kapcsolat, meg a jelerősséget mutatja
de nekem olyan kéne, mint a rendszerfigyelőben, grafikonon mutassa a forgalmat
Sianis: király, nem is tudtam, h ilyet írsz! Ez a script a terheléssel arányosan szabályozza a proci órajelét? Ha nekem PentiumM-em van, ami alapból tud ilyet, akkor nekem jó lenne még valamire a scripted? (feltételezem, h a gnu-licensz alapján megosztod velünk)
Aktív témák
Hirdetés
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest