- Fotók, videók mobillal
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Redmi Note 8 és 8T
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
_Petya_
őstag
Üdv!
Tudja valaki, hogy lehet beállítani a knetworkmanager-t Kubuntu alatt? Nálam valamiért nem lát semmilyen hálózatot, pedig be van álíltva a /etc/network/interfaces.ben...
Petya -
_Petya_
őstag
Üdv!
Kubuntu Dapper alatt egyik napról a másikra nem tudok bejelentkezni KDM-ből, jelszó megadás után visszadob a KDM képernyőre. Mintha hallottam volna valami bug-ról ami ezt okozza, de már levették az ubuntuforums.org címlapjáról. Eseteg tudja valaki, mi lehet ez?
Petya -
_Petya_
őstag
Üdv!
Valaki próbált már Xgl-t Kubuntura telepíteni? Nekem nem megy, nincsenek ablakkeretek..
Petya -
_Petya_
őstag
Üdv!
Tudna valaki linkelni olyan howto-t, amiben le van írva, hogyan kell az XGL-t beállítani ATI kártyán, KDE alatt?
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
emitter #2614 üzenetére
Üdv!
Dapper alatt forrásból fordítottam mplayer-t, és így az adept-updater frissíteni akarja az mplayert, ugyanarra a verzióra, ami már fent van. Ha dpkg-vel hold-ra rakom, akkor is megjelenik, hogy upgradeable, de már alapból nem akarja frissíteni. Azt hogyan tudom megoldani, hogy ignorálja teljesen az mplayer csomagot?
Más: mplayerben nem látszanak a feliratok, pedig fent van az mplayer-fonts csomag. Mi lehet a baj?
Petya -
_Petya_
őstag
Üdv!
Hogyan tudom beállítani az NTP szinkronizációt? Feltettem a szükséges csomagokat, de nem szinkronizál automatikusan. (dapperről van szó) Breezy alatt alapból ment, nem is kellett semmit csinálni. Dapper alatt nekem kell kézzel (vagy cron-ból) szinkronizálni?
Petya -
_Petya_
őstag
Udv!
Ez alapjan: [link]
probalom beizzitani a lirc-et dapperen, de ezt kapom:
# modprobe lirc_serial
FATAL: Error inserting lirc_serial (/lib/modules/2.6.15-23-386/misc/lirc_serial.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
# dmesg | tail -n 1
lirc_serial: Unknown symbol verify_area
Mi lehet a hiba?
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
Nedudgi #2502 üzenetére
Üdv!
Rájöttem, miért dobálják a KDE-s programok azokat az üzeneteket...
xorg.conf-ban benne van a wacom tablet támogatás alapból, ki kell szedni és jó lesz. Tehát a 3 InputDevice részt kell kiszedni, illetve az ennek megfelelő 3 sort a ServerLayout részből.
Már csak a Krusaderrel van problémám, ezt dobja:
$ krusader
krusader: Initialisising useractions...
krusader: 5 useractions read.
ScimInputContextPlugin()
QLayout ''unnamed'' added to ListPanel ''unnamed'', which already has a layout
QLayout ''unnamed'' added to ListPanel ''unnamed'', which already has a layout
KCrash: Application 'krusader' crashing...
breezy alatt is ugyanezt csinálta, akkor megoldódott úgy, hogy apt-get -b source krusader, de dapperen ez sem működik. Valakinek van ötlete?
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
ngabor2 #2453 üzenetére
Üdv!
Xine plugint használok, amúgy fent vannak a gstreamer pluginek is. Ennek ellenére nem jó. Breezy alatt ugyanígy jó volt. A hibaüzenetre tudsz valamit mondani? Próbáltam arts-el is, úgy kapásból elszállt.
Más:
breezy alatt a dpkg-reconfigure locales paranccsal ki tudam választani, hogy milyen locale-kat akarok használni. Dapperben ugyanez a parancs csak újragenerálja a meglévőket. Hogyan tudom kiválasztani, hogy milyen locale-kat generáljon?
Köszi a segítséget, előre is!
Petya -
_Petya_
őstag
Egy adott ''A'' program nem működik. (amarok) A hibára nem megoldás az, hogy használj egy ''B''(xmms) vagy ''C''(vlc) programot helyette... Ha nem tudok értelmesen hozzászólni a topikhoz, ne írjatok.
Petya -
_Petya_
őstag
Amikor indul a Live, be kell állítani a hálózatot, és akkor leszedi a magyar nyelvi csomagokat is. Nem fért rá minden nyelv támogatása, így a telepítő a netről szedi le (már ha be van állítva..).
Nekem is akadt egy problémám:
Kubuntu dapper alatt nem működik az mp3 lejátszás. mplayerben a filmek alatt van hang, de pl amarok, kaffeine, stb. lejátszók csak végigugrálnak a playlist-en, nem látszanak le semmit. Ez mitől lehet? Összefüggésben lehet azzal, hogy sok program induláskor ezt:
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 154
Major opcode: 143
Minor opcode: 3
Resource id: 0x0
Failed to open device
dobálja a konzolra?
Petya -
_Petya_
őstag
Üdv!
Kubuntu breezy alatt hogyan tudom beállítani, hogy PrintScreen megnyomására a KSnapshot csináljon egy képet?
Petya
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest