- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Polemius
senior tag
válasz
pilóta #50233 üzenetére
Olvasd tovább, a 4. bekezdést is:
(4) Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármű mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb előrehaladás érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos.Saját megjegyzés: nyilván a gyorsabb nem az jelenti, hogy szabálytalan (megengedett sebesség felett).
Szerk: látom megelőztek.
-
DarkByte
addikt
válasz
pilóta #50233 üzenetére
Elbizonytalanítasz. Határozottan emlékszem hogy lakott területre vonatkozólag tanultam megkülönböztetést.
Sőt, meg is kerestem:
36. § (4)221 Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármű mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb előrehaladás érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos.Egyébként a vita tényleg a morál részéről szól: a törvény szerint ha gyorsabban megy a mögötted jövő, el kell hagynod a belső sávot. De ha a megengedett sebesség felett megy akkor is? A törvény erre nem fogalmaz megszorítást, ellenben roppant idegesítő ha én a törvény szerint tempósan megyek és még is leszorítanak. Konkrétan volt már ilyen az újhídon velem is. Szabályosan tolt előre a mögöttem levő hogy másszak ki a másik sávba, pedig mentem 50 felett valamivel, tehát közel sem tartottam fel a forgalmat.
tisn: rendben.
Szerintem fogok róla blog-olni Logout-ra ha kész lesz.
-
Rick4
félisten
válasz
pilóta #49566 üzenetére
Vazze, tényleg nem olvastok?
A macisajt a stoptábla. Annak a táblának a neve állj, elsőbbségadás kötelező.
A háromszög tábla pedig az elsőbbségadás kötelező tábla. Az nem macisajt, ha az lenne, akkor lehetne macisajt, ha a teteje nem egyenes, hanem íves, tehát körcikk kellene hogy legyen, de még az se, simán háromszög, ami az egyik csúcsára van állítva, piros keretes fehér tábla.
A kettő között a különbség annyi, hogy a macisajtosnál ott van az állj szócska, ami feltétel nélküli megállásra kötelez. -
Vesztor87
senior tag
válasz
pilóta #48166 üzenetére
Jah, az jó
Gyerekként bármit kaptam rögtön az volt hogy olvasd el a papírját (ha műszaki cucc volt), mert különben le voltunk tolva, aztán sose felejtem el, mikor vagy 10-15 éve megvették szüleim az automata mosógépet, ami az Istennek se akart rendesen dolgozni, kb. kijött a fürdőből annyira ugrált.... annyit kérdeztem csak, hogy ugye elolvastátok a papírját, ami úgy kezdődik hogy vegye ki a dobrögzítő csavarokat
-
-
-
Attix82
addikt
-
válasz
pilóta #47457 üzenetére
Csak mert én azt hallottam, hogy 50 perc alatt nem sok értelme van, de 1-másfél órát javasolnak, mert az is egy meghatározott ideig tart, amíg bemelegszik a szervezet és megkezdődik a megfelelő metabolizmus. Azt is szokták mondani, hogy még gyakorlatokon belül is adott, hogy mennyi ideig tartson legalább egy-egy művelet, de ehhez mások talán értelmesebben hozzá tudnak szólni. Csak ezek fényében az 5 perces edzés kicsit furának tűnik nekem.
-
-
-
SirRasor
addikt
válasz
pilóta #47063 üzenetére
Én is éreztem, amikor leírtam, és gyorsan kerestem most recepteket. Találtam is egy jót, úgyhogy holnap ki is próbálom kapásból azzal
Kíváncsi vagyok az ár- és ízkülönbségre
Már csak egy jó pizzaszósz recept kell, mert az ajánlott ketchup nem győzött meg
-
tipuka
addikt
válasz
pilóta #46992 üzenetére
az történt igen, hogy duplát kértem a legfinomabból, ami nem túl drága és úgy jó volt.
igazad van amúgy, a 1-2 fajta kínai kaját már kezdem itthon kitapasztalni melyiket, hogy a legjobb az én számíze szerint, azokat könnyű megcsinálni.martonx: én a sima gyros tállal megvoltam elégedve , amikor 1x-1x ott ettem pár emberrel, mindenkinek nagyon bejött.
szigorúan borjúval!
Ted_Beneky: na jóóóóóóvan már
lepje meg az álmaid az eurovízió nyertese!
Syl: legközelebb akkor az lesz
-
válasz
pilóta #46244 üzenetére
Teljesen egyetértek, bár ezt a fajta tornát még nem próbáltam, de amikor annak idején kezdtünk konditerembe járni egy barátommal, akkor nagyon megtanultam, hogy szakember (edző) a kezdeti időkben legalábbis nagyon jól jön, majdhogynem szükséges. Ha valamit az ember rosszul kezd el, rosszul gyakorolja be, nem lesz hatékony, sőt még az is lehet, hogy sérülni fog vagy más kárt okoz magának.
-
-
-
-
-
válasz
pilóta #45346 üzenetére
Mi az elvárás? Mert ugye tudjuk hogy olyan nincs h érdeksérelem nélkül mindenkinek jó/jobb legyen. Ha létezne ilyen akkor nem lenne pl tucat különböző autómárka, mert mindenkinek az s osztály tulajdonságaival megáldott Az Autója lenne, nem? Az meg meglehetősen szubjektív h mit tekintünk bukásnak. Bokros teremtette meg az elmúlt 4 ciklus minden költekezésére a pénzt.
-
válasz
pilóta #45342 üzenetére
Nemtom, hogy mit takar a levitézlett. Pl Bokors miután szitokszó lett a neve az világbankhoz bukott, pedig oda azért nem akárkik mehetnek. Ha emlékeim nem csalnak akkor a valutaalap is közösködött vele.
Surányi nem futott be ilyen karriert, de szvsz ez nem jelenti hogy hülye lenne teljesen. -
válasz
pilóta #44821 üzenetére
Köszi értem. Van olyan menüpont a nyomtatóban, hogy energiatakarékos üzem késleltetése. Ez gyári értékként 12 órára volt állítva (ez a max). A minimum 1 óra. Itthon mennyire állítsam ezt az értéket? Gondolom mikor visszatér az energiatakarékos módból akkor is megeszik egy kis tintát.
-
-
-
Rick4
félisten
válasz
pilóta #42654 üzenetére
Az idei sztorit nem írtam, mert annyira nem volt jó, mint két éve, de azt visszakeresheted, a kenyérlángos 700ft volt, és egy tepsin 12-t sütöttek egyszerre, eladtak napi 200-220 tepsivel. Szóval napi 1.8m bevétel csak a kenyérlángosból. Persze a másik helyen forralt bor, fahéjas almatea, meg ilyenek, ott szerintem még jobb volt az arány.
Pepe: Ez nem az ismerős ismerőse, hanem az én ismerősöm, és ott iszogattam a teát, miközben erről beszélgettünk..
-
Vesztor87
senior tag
válasz
pilóta #42241 üzenetére
Akkor minek hívják azt ha kívülről beszigetelik? Egyébként kérhette volna azt is hogy cseréljék ki az ablakokat, csak nem akart érte annyit adni... A panelprogram (legalábbis régebben) nem feltétlen jelentette azt hogy full mindent csináltak. Laktam olyan helyen ahol csak az egyedi mérőt rakták fel, van ahol szigeteltek, de nem raktak egyedi mérőt, volt ahol radiátor cserétől kezdve volt minden...
-
Vesztor87
senior tag
válasz
pilóta #42216 üzenetére
És Szeged élhető? Tehát munkát is talál aki nagyon akar, vagy olyan mint a Jászság hogy semmi nincs? Bp-en van, oké, de máshol?
Frenky89: lehet Apátfalvával keverem, fene tudja már, eddig ismeretlen településneveket (pláne ha egymás utánban hallom őket) hajlamos össze keverni az ember
-
ShadowX
őstag
válasz
pilóta #42211 üzenetére
Szeged-Makó közt egyedül az expresszjáratnak van értelme. Azon kívül olyan tetves lassúak a buszok, hogy örömésbódottá... Ha Zomboron szállok fel a Makó-Szeged járatra (ami ugye 7 km távolság) akkor ha jó napom van, sikerül kifognom egy olyan buszt, ami ezt a távot 15-17 perc alatt teszi meg, ha rosszabb a napom, akkor sikerül olyan csodás sofőrt kifogni aki ugyanezt a távot 25-28 perc alatt teszi meg.
Elkeserítő, hogy mekkora a szórás. Visszafelé ugyanez Szeged-Deszk között. A busz a menetidejének ~50%-át ezeken a rövid szakaszokon tölti el. Arról nem is beszélve, hogy ülőhely egyre ritkábban jut, pedig Szegeden a cipőgyárnál szállok fel. Tele van deszkiekkel a busz még akkor is, amikor van direkt Szeged-Deszk járat. Ezt így is nehéz elviselni, hogy hetente 2X használom a volán járatait, de naponta biztos egy élmény lehet.
-
tisn
addikt
válasz
pilóta #42209 üzenetére
miota kikoltoztem tanyara (sandorfalva), azota a havi kb. 1 tank benya helyett 2.5 tank elmegy egy honapban, az azert mar huzos
sajna asszonynak nem tetszik a multipla, aszonta, ha hazaviszek egyet a fejemre boritja
lehet valami olcso kisdizel kellene
es sajna a jo levego csak a futesi szezonon kivul elerheto
-
válasz
pilóta #42175 üzenetére
Én azt látnám megoldásnak hogy minden tisztséget az oda szükséges BM végzettséget nyilvántartó adatbázisából sorsolnának ki random, 3-6 hónapos időtartamra, ahol nincs fizetés, hanem az eredeti munkájának a fizetését kapná, megtagadhatatlan lenne a feladat, kirúgni nem lehetne onnan ahonnan elszólítják erre az időre, és a közfeladatot betöltő nem csak saját hanem a családja minden vagyonával is felelős lenne a végzett munkáért. Nincs korrupcióra idő, nincsenek pártok, se semmi. Lenne egy ugyanolyan random szakmai bizottság aki eldöntené 1 nap alatt hogy jót v rosszat tett-é a manus a szolgálati ideje alatt.
(#42176) lorcsi : csak azt olvastad ki amit te akartál! Ott volt az is h a megfelelő emberrel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest