- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rick4
félisten
válasz
Rhino666 #43275 üzenetére
A sznobságot nem konkrétan rád értettem, vannak akik valóban sznobok, és azért vesznek ilyet, mert másnak is ilyen van, meg jó drága.. A Miele gépedet megveszed 280-ért, majd a 2 év gari mellé 70-ért vehetsz gari kiegészítést 10 évre, gondolom sejted, hogy ingyen semmi se jár, főleg nem egy Miele-hez? Bármit szeretnél két-három év múlva venni, legyen az egy cső, egyszűrő, kifizetsz érte egy normális mosógép árának negyedét.
Ha ezekkel a feltételekkel tényleg ilyet veszel, még mindig nem vagy sznob, mert Te csak magadnak akarsz jót, holott ezen kívül semmiféle érv nem szól a döntés mellett... A Volvo meg egy dolog, mint írtam, a Mistubishi Carisma-val totál meghegyező autó, kicsivel több pénzért, fogjuk rá, hogy neked ez a forma jön be, és ennyi.
Ez meg, hogy minden évben erre- arra szaladgálni... Nem tudom, Te mennyire vagy elfoglalt, én eléggé, olvashattad, mosógépfronton nálam hogy működik a dolog, nem értem azt, hogy nagyon mosógép után szaladgálós lenne az elkövetkezendő egy két évem, az előző kettő se volt az. Kimentem az Auchan-ba, kiválasztottam a gépet, beraktam a kocsiba, itthon kivettem, beraktam a helyére, bedugtam, és azóta most. Az egész ráfordított idő kb 3 óra volt, 5 évente azért ennyi időm van erre..
Amúgy még 2002-ben nyitott Szegeden a Szillérin az euronics, nyitás napján bementem, összenéztem 130K értékben pár dolgot, majd a kasszánál nyújtottam a bankkártyámat, mire közölték, sajnos még nem működik a rendszer, csak kp, menjek el, vegyem ki, és fizessek azzal. Mondtam, ha én innen kimegyek, a pénzt máshol költöm el. Átmentem a MM-ba, ott volt ugyanaz a takarítógép, ugyanannyiért, mindenféle akció nélkül. Egy sima eta száraz- nedves gép, 24K volt, és 12 éve megy. A porzsák 5 db 1000Ft, kb ennyi, egyszer szétszedtem, kitakarítottam belül, kifújtam kompresszorral, és ennyi. Szerelő sose látta.
Szerintem Te nem vettél még ilyen gépet sosem, és azt hiszed, ha a legdrágábbak közül választasz, jól teszed. Most szólok, nem így van... De persze ettől függetlenül (mint ahogy az a Volvo-val is volt) nem kötelező megfogadni, azt csinálsz amit akarsz. -
tixem
addikt
-
Digital
addikt
válasz
Rhino666 #43221 üzenetére
Nekem egy Electrolux ESI 6261 van lassan 8 éve. Egyszer kellett rákölteni, valami panel baja volt, 12k-ból meg is csinálták. Meg vagyok vele elégedve!
-
válasz
Rhino666 #43226 üzenetére
a fürdőszobában van lefolyó
... Illetve mosógépnél a tipikus hibák: vezérlő, motor, csapágy (persely ház ha megfordul... a müanyag dob miatt kuka) egyik sem jár eláztatással.
mosogató gép... 200e tuti nem vennék ... nálam mosógépben és mosogató gépben is a nagyon max a 100-110e-es kategória.
-
tisn
addikt
válasz
Ez a nagy félelmem, mert ha a dzsuvásakat ugyanúgy kézzel kell elmosogatni akkor kb. semmivel nem vagyunk előrébb.
hat, 4 evig nem volt a lakasban mosogato, ugyhogy kezzel semmi se volt elmosva
ha valami nagyon raeg, akkor lehet, hogy 2x, 3x kell betenni
ha rakoltod a 200k-t, akkor mielet vegyel
-
tisn
addikt
válasz
ugy nezem, a legolcsobb miele kb 200k, legolcsobb aeg 85k
(fogyija pont ugyanannyi mindkettonek, adatlap szerint, 12 teritekesek)nekem nem erte meg a kulonbseget, de lehet hogy most mashogy dontenek
szerk: a mielen van melegviz bemenet
szerk2:miele adatlapjan: 20 evre tesztelve
-
tisn
addikt
válasz
az enyim az GATO
(amugy erdekes, itthon hulyenek nezik az embert, hogy van mosogatogepe, meg anyamek is furan neznek rank, pedig legalabb annyira hasznos, mint a mosogep)
annyit ajanlanek meg, hogy ha egyedi melegvized van (kazan/gazbojler), akkor erdemes olyat valasztani, amin melegvizbekotes is van
olcsobban uzemel, ha a vizmelegites egy reszet gazzal csinalod, nem delejjel -
válasz
mosogatógépből mikor én néztem akkor asszem a Bosch volt ami tetszett... 12-14 terítékes legyen és keveset fogyasszony (víz / áram) amúgy itt kevesebb a meghibásodás esélye ... Pl nekünk egy - talán indesit van otthon - használt gép van 15e vettem mert annyiba került a kompresszor cseréje. De csak 9 terítékes (40x60-as) így a sarkoknban nem mosogat jól és kevés is fér bele...
albérletben is 40x60 cm-es van az is 8 vagy 9 terítékes hasonlóan "jól" mosogat ...
-
tisn
addikt
válasz
Rhino666 #43211 üzenetére
Nekem aeg van 8 eve, atlagban napi 1x megy, 1x kellett javitani, illetve most jon a masodik, mert folyik.
Tipushiba, valami cso kilukad, az elso hiba az volt, kb. 5k-ert javitottak, remelem most is az lesz. (Igaz szetszedtem, de nem lattam a likat.)szerk: csak en olvasom ugy, hogy rhino mosoGATOgepet keres?
-
válasz
Rhino666 #43211 üzenetére
nálunk a régi albiban LG volt 10 év garival ... valami 75e volt újonnan ... de 5 gari lassan minden márkánál van... A mille gépek legalább duplája ha nem triplája egy olcsóbb mosógépnek ... szóval addig vehetsz 3 olcsóbb mosógépet mire 1 mille tönkre megy. De addig a különbözet nálad van ami kamatozhat... s pl 5 év alatt bőven kitermelheti egy új mosógép árát
-
Rick4
félisten
válasz
Rhino666 #36766 üzenetére
Az csak egy dolog, a járdán is parkolhatsz, ha az autó mellett a gyalogos is elfér, még akkor is, ha konkrétan ezt tábla is tiltja. Sőt, ha a sors úgy hozza, a Kárász utcába is behajthatsz, hiába van csak gyalogosok számára engedélyezve a közlekedés ott, de nem kell, hogy probléma legyen egy behajtani tilos tábla sem.
-
Polemius
senior tag
válasz
Rhino666 #36755 üzenetére
Hirtelen azt mondanám, hogy csak hozzátartozó, de elbizonytalanodtam és lehet, hogy a hivatalos gyám/gondozó/ilyesmi is használhatja. Pontosabban a jogosult használja, te az autót vezeted. De meg kell kérdezni, az a biztos. De az biztos, hogy csak a jogosult szállítására (vagyis az ő szállításához - csak akkor amikor vele vagy).
-
-
válasz
Rhino666 #35387 üzenetére
Na látod, ezt nem kétlem. Mi sem takarékoskodunk nyugdíjra, már évek óta -konkrétan amióta elvonták azt a kb 4 millió manyupot amit ketten a párommal befizettünk
Ahogy Hofi mondta: Idén Idén még csak lehetőség a nyugdíjasnak hogy átmenjen a piroson. Jövőre kötelező.(#35388) Rolly : ha jól tudom, a nyugdíj alapok az állampapírok egyik legnagyobb vásárlói. Na találd ki hogy mennyivel ment le az alapkamat, és hol áll meg.
-
-
válasz
Rhino666 #35349 üzenetére
Na de ha drágábban kapsz meg egy szolgáltatást, ami nem tartalmazza ugyan a havi 10 tranzakciós illetékedet , de mondjuk 1k plusz költség, akkor csak ki fogod fizetni, csak más néven. Akkor nem mind1?
(#35352) Rolly: csak barátilag mondom , ne próbáld meg addig visszatartani a levegőt mert nagyon nem lesz egészséges
-
-
-
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
Rhino666 #35322 üzenetére
Munkahelyemnek szerződése van futárszolgálatokkal. Naponta jön a DPD du. fél öt és fél hat között. Általában ugyanaz a sofőr van és ha reggel jelzed neki, hogy más időpontban jöjjön akkor rugalmasan áll a dologhoz. Ha ő nem ér rá, akkor átadja az infót egy GTR-es futárnak és az jön ki.
Ha a GLS-t hívjuk délután, negyed órán belül megjön.
Postás kiszállást lehet kérni, de be kell jelenteni aznap de. 10-ig, akkor 13-ig eljön érte és elviszi. De ez ritka, mi szoktuk feladni a helyi kis postán, 2perc az egész, ha nincsenek előtted. -
-
-
-
válasz
Rhino666 #35273 üzenetére
Nekem még semmim nem tűnt el ... probléma már volt de csak annyi, hogy egy hotelben nem az ügyfél vette át a csomagot hanem a recepció és ők tüntették el
... Most már kell személyi szám is minden átvételnél így megvan ki vette át ...
Egy nagy és drága futár cégnél is ismerős rendszeresen kérdezte, hogy kell-e pendrive, videókártya mert lenyúlta egyik kollégája a csomagból. Biztosítani lehet a csomagokat ...
Posta díjak (ha nem vaterafutáron töltöm ki akkor): díjak link
2kg-ig: 1000 Ft
utánvétel számlára utalással 20.000 Ft-ig: 260 Ft
Tehát még így is a legolcsóbb utánvételes csomag 1260 Ft -
-
Pho3bus
tag
válasz
Rhino666 #35273 üzenetére
Pont ez a gondom a postával nekem is. Amióta ~5 éve kb lenyultak egy iPod-ot, azóta nem használom őket, kivéve ha a kínaiaktól rendelek.
Szerk: van ismerősöm akinek pl egy tablet-je tűnt el a postán, de miután találkozott egy volt cimborájával aki "véletlenül" a postán dolgozik, egyből megkerült... Ez a gusztustalan az egészben...
-
-
válasz
Rhino666 #35267 üzenetére
Nem olcsó de elfogadható.A futárok meg vagy 5000-ért visznek el "faluról" egy csomagot(vagy vigyem be Szegedre kocsival Nekik)
Nekem inkább csak olyan volt,hogy nem vették át az utánvétes csomagot és még a visszapostát is nekem kellett fizetni(de akkor már csak fél árat)
Tavaly óta ott is komoly módosítások lettek végrehajtva és legalább olyan "fasza" szoftverekkel kell dolgozniuk mint mint amilyen az E útdíj szoftvere....(legalább 4-5x annyi idő feladni egy csomagot a postán mint a tavalyi "módosítás" előtt.Meg most volt egy áremelésük is és jó magyar szokás szerint átneveztek majd nem mindent arra a magyar nyelvű megnevezésekre amihez legalább 2 nyelvész diploma szükséget. -
Pho3bus
tag
válasz
Rhino666 #34344 üzenetére
Nálunk múlt héten volt gond vele. Kb d.u 6 és d.e 11 között egyik nap sem volt net.. Minden nap kijöttek, piszkáltak valamit, de sohasem sikerült megoldaniuk. Persze telefon sem volt ekkor, szóval hívhattuk őket mobilon (a legjobb általában az volt, amikor csajok vették fel a telefont, mert az legalább 20-25 percig tarott). A 7. így eltöltött nap után gondolom elég sokan telefonáltak ahhoz, hogy javítsanak is valamit, szóval 3 napja úgy tűnik minden OK, szerencsére.
Szerk: lehet átvitték hozzátok az eszközt, amit tőlünk vittek el
-
-
-
Agyasima
őstag
válasz
Rhino666 #33588 üzenetére
Pedig másoknak sem tetszik a kint hordott gatya.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest