- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoszogi
tag
Én a kerékpárra, hátulra vettem egy nagyobb csomagtartót. Egy fakk víz kényelmesen belefér, gumipókkal lekötve és kész. De ha megnézitek írtam neki a szóda házhozszállítási opciót is, ha akkora fogyasztó vagy, akkor a 15-20 literes ballont biztos, vagy akár az 1-2 literes flakont is kiviszik. Én a környékünkön rendszeresen látom az egyik cég autóját.
Viszont, azt is megértem, hogy egy rossz családi háttér olyan nyomot tud hagyni az emberben, ami legtöbb esetben szakembert kíván, hogy újra "elfogadható" életvitele legyen.
Ha már 400 ezer rokkantnyugdíjasról beszélünk, szerintem nagyobb gond a több mint 1 millió alkoholista...főleg egy olyan országban ahol a pálinka alapvető élelmiszernek számít egyesek szerint -
lorcsi
veterán
Nem volt idom/ kedvem azokat az extrem hosszu posztokat elolvasni..de ha tenyleg az asvanyviztol indult..es a szallitasatol..az nem semmi..
Szeged kornyeken legalabb 2 pozitiv kutat ismerek,ahonnan rendszeresen veteleznek vizet..flakonokba, knanskba...
Bicaj kozben en is szoktam..
Azert ettol nagyobb dolgok is szembejonnek felnott emberrel -
martonx
veterán
Hát épp ez az, így hogy van itthon egy kimondottan drága matrac is, meg a létező legolcsóbb táblás szivacsból vágatott matrac is, teljesen nyugodt szívvel ki merem jelenteni, hogy számomra észrevehetetlen a különbség.
Persze hosszan lehetne sorolni, hogy a drága matrac mi mindent tud, meg hány réteg van beleépítve, meg milyen jó a memóriája stb... de ha arról van szó, hogy alszok egyet rajtuk, pont ugyanolyan jót alszok a pár ezer Ft-ért vágatott matracon is -
veze
őstag
-
csoszogi
tag
Volt egy keret volt egy álom, és van egy gyerek (180/90kg). A leggyengébb láncszem a gyerek. Én nem szakemberként de megtanultam fülhallgatót szétszedni forrasztani de feladtam. Egér billentyűzet hasonló... Ez a szék bírt néhány évet és 25k az ára. Láttam én 100k s széket is széthullani, nálunk is és a munkahelyemen is hullott szét prémium termék igen sokféle. Jysk bútort meg összeragasztottam, azóta kevésbé amorf
de ruhatárolásra jó...felújítás óta kevés dolgot vásárolunk, amit lehet megjavítom.
-
ShadowX
őstag
Az lehet, de csak ez vált eddig be. Ekkor jöttek rá, hogy valamit talán nem úgy kellene csinálni, ahogy csinálták. Ha csak egy pillanatra is elgondolkodtak, már megérte.
Valahogy elvesztettem az utóbbi 1-2 évben a türelmem az ilyen alakokkal (és itt nem azokról beszélek, akik egyszer-egyszer véletlen nem figyeltek eléggé, hanem azokkal akik direkt csinálják a fesztivált).
-
ShadowX
őstag
Biztos, hogy látott....a kivasalás kb. 2 órája történt....se köd, se szürkület, se sötét ruházat (vajszínű kabát volt rajtam). Idő pont mint a képen lent, csak hideg van. Irányt bejelöltem amelyikbe haladtam és a nyíl hegyénél jártam, mikor a sarkamba jött (mert mögöttem akart elmenni). Kicsit hátrébbról vágódott be a körforgalomba, mint a képen a Twingo (akkor jártam a járdasziget zebra felőli részénél).
Biztos látott a nyomorék, mert amikor elhagyta a számat a "qrva any*d" akkor lefékezett egy pillanatra és hátranézett.
Gyerekkel nyilván extra óvatos vagyok, mindig a kijelölt gyalogátkelőket használom, sosem megyek át míg nem egyértelmú, hogy valaki meg akarja adni az elsőbbséget. De néhol akkora a járdaszegély, illetve olyan lyukak vannak az úton, hogy a nagykerekű babakocsik is elakadnak benne vagy időbe telik áttolni rajta a kocsit, esetleg kikerülni. Eddig nem értettem miért olyan óvatosak a babakocsisok, de hát ilyenkor tanul az ember.
Kedvencem a Felső Tiszapart a maga 2-2 sávjával. Na ott gyalogos legyen a talpán akit nem próbáltak még meg kivasalni. Ha megkapom a külső sávban közlekedőktől az elsőbbséget, akkor tuti lesz valami vadállat, aki kivág mögülle, hogy a belső sávban ne adhassa meg az elsőbbséget. Persze ilyenkor sehol egy rendőr, azok is olyanok mint a parkolóőrök, mindig ott bukkannak fel ahol nem kéne. A közlekedési morál kb. Bukarest színvonal lett Szegeden is.
-
PowerBuldog
veterán
Ezeknél utána még azt is be kell kalkulálni, hogy párosítható-e a kocsival pl? Mert 30e-et picit sokallok egy 22 éves kocsi kulcsáért.
martonx: Renault márka szerviz? Még a gatyámat is rákölthetném szerintem ha rájuk bíznám.
Old fox: jövő héten kereslek akkor ezzel kapcsolatban.
-
martonx
veterán
Hát mondjuk a békéről is hallottam fura dolgokat, ott dolgozó tanár ismerősöktől
Igaziból ahova jó eséllyel nem kerülnek be hülye gyerekek, az a Juhász Gyula, meg a Ságvári (félreértés elkerülése végett az általános iskoláról beszélek, a gimnázium teljesen más). A Ságvári viszont már a másik véglet, oda 90%-ban sznob családok járatják a gyereküket, ha nincs Dr a neved előtt, és nem fizeted ki röhögve a 3 napos angol osztály kirándulásokat már alsóban is, meg a gyereked nem kap minden évben új iphone-t, amikor megjelenik, akkor lehet, hogy furán fogjátok érezni magatokat.A harmadikban késelés most volt nemrég az Arany Jánosban, oda már biztos nem íratunk gyereket
-
macilaci78
nagyúr
Na meg a nyomatéka is más egy motornak, mint egy autónak.
Azt se felejtsd el, hogy egy motor forog mondjuk 6-7 ezret teljesítménycsőcson, a Yaris meg 1800-at... Ahhoz, hogy motorkerékpár ilyen alacosny fordulaton már hozza a nyomatékcsúcsot, tesznek bele 1,4-1,8 literes blokkot. A Yarisé mekkora?
Ja, motorkerékpáron még a régi technika dívik, pl nincs nincs turbó.De igen, a gyorsabb, erősebb motor könnyebb út a bajhoz, de ez autónál is így van.
meglehetosen utalom oket - én meg a biciklisket utálom: sem az úttesten, sem a járdán nincs tőlük nyugtom, hiába van kijelölt kerékpársáv, vagy kerékpárút ugyanazon az útszakaszon.
A sok idióta azt hiszi, övék az egész házfaltól házfalig, hát mi a f@szt képzelnek magukról, hogy már elérték az eszközhasználó majom szintjét?
Ugyanakkor biciklisként a gyalogosokról is tudnék pár gondolatot megosztani. Kedvencem, mikor a kerékpárutat is kihasználva csatárláncban haladnak, én meg nem akarok "adj király katonát" játszani, pedig szívem szerint csengetve hajtanék a tömegbe... 29"-os férfivázas bringa 23"-os vázzal, a lépcsőházban állok mellett, a szomszéd kislány pedig: "Hű, mekkora bicikli!", pedig én is nagydarab vagyok. -
-
SirRasor
addikt
Legyen inkább 5 LE és nagytestű, 50ccm 4T-vel kb. ez érhető el és akkor kb az 50km/h-t tudja is tartani. 1 személlyel persze
CSerébe kapsz egy 1,5-2 literes fogyasztást
Szóval 10LE az kevés. Azzal a 90-et is neccesen lehetne tartani, de azért autópályára mehessek már fel. 2 személlyel. Szerintem a kb. tökéletes motor méretben, erőben valahol a Suzuki GS 500 környékén van. ~170 kiló ~50LE, autópályán 2 személlyel lehet tartani a 130-at, 1 személlyel olyan 160-170-re lehet vele gyorsulni és ennyi. Nem túl nagy, nem túl pici, nem túl erős, nem túl gyenge...szóval érted. Ami ennél gyengébb, az...gyenge. Ami erősebb (mondjuk sokkal), azzal meg csak meghalni lehet könnyebben
-
ShadowX
őstag
Szőreg - Kübek az ocsmány. Ha az út közepén mész akkor még oké, ráadásul gyér a forgalom úgyhogy simán megtehető. Kübeken viszont a központban a kis parkban megéri leülni és elkortyolni egy sört/üccsit, nagyon hangulatos. Nyáron még szabadtéri mozi is szokott lenni.
Kübek - Klára 9km tömör gyönyör.
Felújították és boldog lennék ha mindenhol olyan lenne az országban az út legalább, mint ott. A kerékpárút viszont Deszk után Klára felé 1,5 km-en megint ramaty, tiszta hegyvidék, utána nagyon jó ismét.
Júliusra kellett volna elkészüljön a Szeged - Ópustaszer kerékpárút, sajnos nem valósult meg, sőt nagyon messze van a vége a befejezésnek.
Így Sándorfalvától 2 km visszafelé ahol vége a Szeged - Sándorfalva bicikliútnak ott megint borzasztó. Az úttest végig fel van marva hosszában.
-
macilaci78
nagyúr
Egyik szegedi ismerős anno egy Zsiguli mellett tartott egy CBR 600-at, menyasszonyával, mint utassal jártak a géppel. Meglepődtem, azóta sem láttam ilyet, de úgy ment a motorral városban és országúton, hogy egy Kia Rio RS kombival tudtam tartani a lépést vele. Nem üveghangon, nem nyélgázon gyorsulva, hanem amolyan tatásan, krúzolva.
Nem mindenkit hajt a vére, tényleg tök elég neki 50-90-130 km/h-nál a menetszél, van idő élvezni az utazást, figyelni a környezetére, stb.ShadowX: én is gondolkodok a korlátlan A jogsin. Sima smkp-ról váltanék felfelé, 125 ccm (B125) nem egy nagy ugrás, lehet, 250-400 ccm gép lenne, Budapest és agglomeráció, valami nagytestű robogó. A korlátlan jogsi csak azért, hogy ez ne legyen szempont a vásárlásnál, árban nincs nagy különbség.
Viszont Budapesten az 50 ccm smkp nem egy életbiztosítás, amikor városon belül van 60-70 km megengedett sebesség is, ahol a forgalom simán van 80-90 km/h is. Ha már 25 km/h.val folyamatosan lehet haladni, semmi igényem nincs a sorok közt cikázni így sem.SirRasor: hát igen, 20-ra lapot húzott minden kanyarban. Idő kérdése volt.
fradi81: öcsém és szüleim is állampapír mellett döntöttek, öcsém kb azóta, mióta bejött a rendszerbe.
-
ShadowX
őstag
Megy ügyfélkapun keresztül is, de ha foglal az ember MÁK-ba időpontot akkor gyorsabb lesz. Sajnos tapasztalat. Az ügyfélkapu néha olyan bonyolult, hogy eltörölném a föld színéről.
Ha van szerződés akkor mehet személyesen, online és mobilról is a vásárlás. És igaz, itt is diverzifikálni kell.
-
ShadowX
őstag
Ezt embere válogatja.
Én ha halászlevet kell enni, akkor a Jobb, mint otthonos verzión kívül mást nem eszek meg.
Tündérkonyha + Hóbiárt páros.
Hát igen, aljának alja, de néha megteszi. Azért azzal már nagyot tudnának előrelépni, ha mondjuk rendszeresen takarítanának. Gusztustalan az a mocsok.
Boci tejivót meg azóta kerülöm, hogy X éve tulajt váltott és egy grízes tésztát sem tudnak rendesen megcsinálni. Régi emlékek alapján betértem oda, de ehetetlen volt. Ott is hagytam majdnem az egész adagot.
-
mimi82
aktív tag
Nem ér rá ingyen!!
Klinker csempe. -
martonx
veterán
Redmi Play 2 egyik reggel nem kapcsolt be, szóval kuka. Egyik Redmi 7-es borzalmas belassulásokat produkál, a UI-a egyszer meghalt, azóta custom launcherrel azért elvan (a borzalmas lassulásokat leszámítva, de azok már a custom launcher előtt is megvoltak). Redmi 5-ösnek szintén a UI-a készült ki, szerencsére ezt custom launcherrel lehetett orvosolni. Redmi 4-nek a billenytűzete szűnt meg létezni, szerencsére ezt custom keyboard-al lehetett orvosolni. Redmi 4 GPS-e is nagyon gyengélkedik. Kollégák között pedig két MI A1 és egy A2 ment a kukába (miután többediket cserélték garanciába végül inkább megszabadultak tőlük a kollégák) a meghalt GPS-e miatt.
Szóval ezek alapján én legközelebb inkább orosz ruletteznék, mintsem xiaomi-t vegyek -
martonx
veterán
Az hagyján, hogy nehezen bírom, de hogy lehet így visszamenni dolgozni? OKé, hogy már lehetne, de akinél kisgyerek van otthon az iskola / óvoda helyett, annak gyakorlatilag lehetetlen. Vagy pedig marad a nagyszülőzés, de akkor meg tényleg csökkentettük a kontaktot, és épp a legveszélyeztettettebb korosztályt védjük?
-
macilaci78
nagyúr
Egy régi 3 literes fazékban forralom fel a teavizet indukciós lapon. Adott zóna 9-es fokozaté, 13 perc alatt forr fel a csapból kiengedett hideg víz, időzítve csinálom, pont jó. Belelököm a filtereket, ázás után a mézet, bekeverem, kész 1-1,5 napi folyadékom. Az a fazék csak erre van használva 15 éve.
Nem tudom kipróbálni, mennyi idő alatt forralja fel a vízforraló a 3 liter vizet, mert csak 1,8 literesVan egy nagyobb fokozat is, de nem szeretem használni, van nagyobb teljesítményű (és alapterületű) zóna is, de a fazék alapterülete adott.
Mivel nem bírom inni a forrót, így a csészényi, bögrényi baszogás a teával engem nem indít be.
A forrásban lébő víznek van hangja és ugye a fűtőszál, fazék aljával találkozó víz forrásban van. A desztillált víz forráspontja 1 bar nyomáson 100°C. De nem csak a hőmérséklet emelésével lehet elérni a forráspontot, hanem a nyomás változtatásával is. Alacsonyabb nyomáson alacsonyabb a forráspont, míg magasabb nyomáson a 100°C-os vízben sincsenek még buborékok, így hangja sincs.
-
martonx
veterán
Hát, amikor hat fős család várja, hogy melegedjen a teának való 2liter víz, ott minden másodperc számít
Nálunk külön szempont volt, hogy olyat vegyek, ami minél gyorsabban felforralja a vizet (nem is hangtalan, de azt a kis szörcsögő, bugyborékoló hangot bőven leszarom). Mi sokáig mikróban melegítettünk vizet, de a 4 gyerek mellett a mikro is annyit megy, hogy muszáj volt víz forralót venni.
A villanytűzhelyünk sima villany, nem indukciós, az elején lassan melegszik be, utána viszont már alapjáraton lehet vele bármit sütni-főzni, de gyors víz forralásra pont nem alkalmas. -
csoszogi
tag
Én amit ajánlok, Domestoszos vízben (5-10%) kb 5-10 percig áztatod, majd tiszta vízben kiáztatod. De ha tényleg papír, akkor szétázik
. Szárítás után újrahasználható és steril.
Itt van egy cikk, igaz ezt még nem elfogadott, de azért irányadó lehet a vírus stabilitásának szempontjából:
[link] -
vizslakutya
senior tag
Változó,pl az E-cipő az küld érte futárt,az Aliatic-nál el kellett menni a postára,ott bemondtam,hogy melyik cégnek küldöm vissza,kaptam egy dobozt beleraktam,elvette a kisasszony és kb 1 hét múlva landolt a pénz a számlámon.(nem volt más méretük,nem tudtak cserélni)
A Deichman (ha működne a bolthálózat vagy visszaküldöd vagy bármelyik üzletükben cserélik)
De minden komolyabb shopnál le van írva a visszaküldés menete ,általában alul a tudnivalók közt. -
Orionk
senior tag
Szia,
Van tapasztalatod, vagy többieknek arról, hogy ha megérkezne egy cipő, de mégsem kényelmes, rossz a méret, stb., mert nem tudtam előre megpróbálni, akkor hogyan tudom visszaküldeni?
Nekem kell újra becsomagolnom, értesítenem a webáruhazat, elmenni postára, pénzért feladni, foglalkozni vele, stb. ? köszönöm. -
Doggy dog
senior tag
Gyerekkel focizni, nagyon sok energiája van így is.
Nem vegyülünk, csak mi és egy kis önfeledt focizás, persze anyával. 😃Lassan majd tankolni is kellene, ugye most nincs vidék, csak helyben ~ 10km /nap.
Nincs E10 para nálam, de ha már bevásárlás, akkor lehet nem karikáznék el másfele...
Auchan 98 milyen? Valamelyik nap egy totalcaros cikk alatt valaki az írta rá, hogy olyan adalék van benne (ami a 95ben nincs), hogy kevésbé hajlamos "szétesni" összetevőire.
Megint csak egy rágós téma, mindenki másra esküszik, de létezhet ilyen, amit fent írtam?
(Egy jó ideje csak a kagylóson tankolok) -
macilaci78
nagyúr
Most van, legalábbis a TV-ben bemondták, hogy a kijárási korlátozás határozatlan ideig érvényben marad és az ünnepi időszakra a helyi polgármesteri hivatalok belátásuk szerint további korlátozásokat léptethetnek érvénybe.
Amúgy az egy órás korlát sem túl komoly, senki sem mondja meg, mikor indultál otthonról.
-
martonx
veterán
Én eddig se tömegközlekedtem. Vagy kocsival vagy biciklivel mozgok. A parkolási díj megléte picit se számít a döntésben, hogy kocsival vagy biciklivel megyek. Ezért merült fel bennem, hogy ez az indoklás vicces. Akinek nincs kocsija, az most hirtelen nem fog szerezni, mert ingyenes lett a parkolás. Akinek van, kizárt dolognak tartom, hogy azért vett volna tömegközlekedés bérletet, és hagyta volna otthon a kocsiját, mert megfizethetetlen a parkolási díj.
-
SirRasor
addikt
Fél tábla csokit rá, hogy a teljes 2020-as évben nem fogja megelőzni a dohányzás által elhunytak számát. Pedig az ellen egyértelműen lehet tenni.
Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy nem kell foglalkozni a vírussal, csak annyit mondok, hogy vannak olyan problémák is, amire az ember AZONNAL tudna reagálni, mégse teszi.
Heh, az alkohol sincs olyan sokkal lemaradva -
DarkByte
addikt
Gondolkodtam rajta, de jobb szeretek óvatos lenni. Úgy látom ehhez a témához mindenki másképp áll. Én a szigorúbb végén fogtam meg.
Futni terveztem hogy elkezdek tavasszal, de tudom magamról hogy elejében úgy menne, hogy szenvednék a légzésvétellel, kapkodnám a levegőt, ami most meg nem hiányzik az utcán. Illetve felszerelésem sincs hozzá, ez is soron volt hogy majd talán áprilisban nekiugrok.
Ha igazán akarom itthon is megoldom a sportot. Crossfit pont mutatott olyan WOD-okat, hogy helyben meg tudok tőle pusztulni és ez még csak a nagyon eleje
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest