- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akkor esetleg kölcsön? Vettem Pico tápot és 12V 200w kockatápot az otthoni szerveremhez. Kiderült, hogy a táp Xbox360 tápja. Most szívat. Egyszer elindul tízszer nem. Másnap újra. Nem tudom az eladónak bizonyítani, hogy a táp hibás. Már próbáltam másik alaplappal és másik pico táppal is. Ugyanazt csinálja.
Most másik táppal próbálnám. -
martonx
veterán
-
csoszogi
tag
múlt héten volt kormányablakokkal kapcsolatban ez a hír:
[link]lehet ez az oka.
Amúgy saját tapasztalat(június): foglaltam időpontot, de Mórahalmon, mert Szegeden nem volt több szabad időpont. Oké. 9:30 mert se előtte se utána nem volt már foglalható. Ettől függetlenül, mind előttünk, mind utánunk (9:30) jöttek az utcáról beesett emberek, mindenféle foglalás nélkül. És megcsinálták nekik a személyit.... ki érti ezt? -
macilaci78
nagyúr
Ilyen ragacsos egérpadom eddig csuklótámaszos volt, szövetborítású.
Munkahelyen leszoktam róla, hamar kifényesedik a szövet és pontatlan az egér. Maradt az asztallap.
Otthon Logitech G440 egérpadom van, merev, matt felület, könnyen takarítható.
Feleségem munkahelyre kapott tőlem egy vicceset, de szereti. -
Rawulf
őstag
Még mindig vannak homályos pontok a 24.hu értekezése alapján és a cikk második fele pont a kérdésedre vonatkozik:
https://24.hu/fn/gazdasag/2022/07/21/rezsicsokkentes-csokkentese-aram-gaz-atlagfogyasztas-felett-fizetendo-magyar-kozlony/ -
Rhino666
addikt
Nem elég feladót szűrni, mert ha feltörik a rendszerüket (értsd: feketén eladják a webshop üzemeltetők az email készletüket a mocskos spammer véglényeknek), onnantól random feladótól fog jönni a mindenféle szenny.
Minden boltra gmail aliassal kell regisztrálni: fecus+ilyenolyanwebshop@gmail.com és akkor látszani fog hogy honnan szivárgott ki az email címed, plusz onnantól tiltani tudod az oda címzett spameket. Persze ez túl könnyen visszafejthető, de szerencsére nem szokták. Azok a helyek, ahol a webfejlesztő nem értesült róla, hogy a + jel érvényes karakter egy email címben, ott meg random helyre pontokat lehet rakni: fe.cus@gmail.com, amiből kevesebb kombináció létezik, de még mindig jobb, mint kiadni a tényleges email címedet csak hogy napi szinten 10-20 spametet kelljen törölni.
-
_Petya_
őstag
Vagy esetleg: https://10minutemail.com/
10 perces eldobható email cím, ha mindenképp regisztrálni kell valahova
-
veze
őstag
részemről még ki lesz diszítve ilyenekkel hogy k@leta fid. pedof..540ezer stb
, de az összes csadtagnak ki van adva ugyanez, szóval kb 10db biztos becsuszik ebből
egyébként nem is értem a kérdést.." egyetért ön azzal hogy nem átalakító mütét.... stb, ha nem átalakító a mütét akkor milyen ? minek? én azt hittem hogy átalakitanak vele, igen .. nem.. mind a kettő DDDDDDD ( Bödöcs Tibor...) -
ShadowX
őstag
A nagyobb gond szerintem az, hogy van egy masszív réteg, ami több milliós és ők véresen komolyan fogják venni, hogy itt átoperáltatott kisfiúk/kislányok fognak rohangálni a játszótereken, ha ezt nem szavazzuk meg.
Tipikusan az az eset, amikor a Bács-Kiskun közepén, zsákfaluban élő 70-es réteg attól félt, hogy majd a tudjukkik megerőszakolják őket.
Na de mindjárt jön valaki és úgyis leírja, hogy van politika topic és ezt hagyjuk is.
-
macilaci78
nagyúr
-
tisn
addikt
barmi mast, mint az igent, tudnak ugy kommunikalin, hogy siker. szoval x-eld be az igeneket, igen buzi akarok lenni, igen, a gyerekeim is neveljek queer drag queenek mar hat evesen, stb...
debilsegre debil valaszt kell adni. (pedig amugy egyetertek nagyjabol a dologgal)
szerk: zsebre rakod azt a szavazolapot es nem adod le.
-
Vicoo
senior tag
A hibajelenség hogy a sűtőben nincs áram, mert a lámpa se kapcsol be, meg egyik program se indul el. Az óra megy, az időzítés is, csak hát a sűtő halott. Gondoltam megnézem, hogy van-e biztosíték valahol, hát a fényképezett részen tippeltem hogy van de nincs. Aztán láttam hogy olyan mintha vízköves lenne a saru.
-
DarkByte
addikt
Esetleg próbáld meg Ügyfélkapuval az eBEV portálon lekérdezni az adóegyenlegedet. [link] (Szolgáltatások > Adószámla és Pótlékadatok > Adószámla, készíts egy új lekérdezést és vége időpontnak add meg ez év végét) Itt látni fogod a határidős tételeidet és a befizetéseidet.
-
DarkByte
addikt
Tudtommal a HA-nak nincs MQTT-s API-ja, ami megvalósul az bővítmény függő (pl. self-discovery).
RTC nélkül talán legkönnyebb azt csinálni hogy a broker-t futtató gépen egy topikra beordítod a pontos időt bizonyos időközönként, erre akár egy crontab-ból futó bash script is elég lehet. Eszköz oldalról pedig feliratkozol a topikra, és ha jön üzenet akkor ez alapján beállítod/korrigálod az eszköz óráját.
De esetemben pl. az időt az ESPHome firmware magától leszinkronizálja a Home Assistant-el a saját API-ján keresztül mikor összekapcsolódnak, a kijelzőre csak azt kellett megmondanom hogyan formázza ki az időt.
Egy ponton lettem a teljesen saját firmware írásáról, túl sok munka, az ESPHome-hoz is lehet további modulokat írni. Én pl. a fűtést okosítottam így meg hogy írtam egy komponenst ami leutánozza a gyári termosztát jelét és így tudom vezérelni a kazánt. Ezt pl. az egyik órába raktam bele, és az összes többi definiált szenzor funkció is megy mellette ugyanúgy mint a másikon amiben nincs rádiós modul.
-
DarkByte
addikt
-
_Petya_
őstag
Ne szenvedj a kóccal meg a teflon szalaggal, ez a tuti: Loctite 55
-
csoszogi
tag
Gondolom továbbra is ezen a csempeszelepen is keresztüláramlik a víz, nem?
Ilyesmi csempeszeleped van?
[link]A linkelt képen krómozott részek alatt látszik egy csavaranyaszerű valami, amivel a csempeszelep betétjét tudod kicsavarni. Ezt meg tudod csinálni, vagy nem mert annyira benne van a falban? A legtöbb csempeszelep, ilyen betétes megoldású.
lásd: [link]Ott cserélj tömítést a felsőt, az orvosolja a problémát.
Forrasztást nem ajánlom, mert a víznyomás kikezdi. -
Rawulf
őstag
-
lorcsi
veterán
elég jókat írnak róla, és nem is egy nagy összeg
-
-Tsaba-
tag
Én a Barzak-kal tisztíttattam, jó illatos lett, meg látszik is hogy jól átmosták, de az eredménnyel nem vagyok elégedett teljesen, nem lett azért olyan mint egy új. Mondjuk jó koszos volt (egy gyereket már túlélt). A full-os csomagot kértem, kb fele ára volt egy új szőnyegnek. Legközelebb újat veszek szerintem...
-
macilaci78
nagyúr
Ízlés kérdése. Arra figyelj, hogy az oldalra nyíló fronton a teljes szélességű fogantyú miatt esetleg a szomszédos fronton ütődni fog.
Én vízszintesen raktam fel ugyanazt a 137 mm szélességűt a 18 centi és a 70 centi széles frontra is.
tucsok.: Forest natúr alu van most a kilincsek után (Galaxy alu F1). Egy matt felületű, tömör alu fogantyú. Nem kopik, de karcolni például hegyes evőeszközzel lehet, de az ujjnyomokat, koszt nem gyűjti.
Az új helyen matt króm kilincsek (DND Luce) és ugyanazon fogantyúk matt króm verziója lesz. -
-
macilaci78
nagyúr
Dremellel szépen formára lehet vágni a burkolatváltó végét, vagy pici fűrésszel.
Eloxált alumínium általában, a prémium már rozsdamentes acél, vagy réz anyagú. Ezek jól vágható, formázható anyagok.
Kell hozzá némi kézügyesség, hogy a látszó felületet ne karcold meg, de ennyi.
Baszogós munka, 4 profillal el lehet annyit baszogni, amennyi idő alatt egy szobában ledobja a klikkes padlót. -
macilaci78
nagyúr
A konyhát ne engedd el! Ott termelődik a legtöbb szennyeződés, az egyenetlen padlót nem lehet olyan tisztára takarítani, mint az egyenletest.
Ha lapot cserél, akkor a fugát kaparja ki és a teljes síkot egybe fugázza újra. Saját tapasztalatom, hogy a toldás a fugában látszik, színben sem tökéletes és a vonalvezetésében is látszik. Nálam felburkolták és fugázták a falat, amit lehetett az ajtók berakása előtt, majd utána az ajtók mellé raktak még egy oszlopot és külön fugázták. Csak 2 hét eltérés volt, de pont farkasszemet nézek vele a WC-n ülve.
Mérés: amit mondtam, nagy konzerv és ahol ugrik, azt felszedni.
Vagy ha jó szemed van, akkor lézeres szintező és egy talpas bot. Valamelyik lapon bejelölni a nullát vékony filccel és laponként átmérni. -
Ted_Beneky
senior tag
El se kell jutnotok odáig, hogy mennyi lehet az eltérés, mert ha te lábbal érzed és zavar, akkor az már nem jó. Te nem azért fizetsz, hogy rossz munkát kapj, ami neked nem felel meg.
A rosszul álló lapokat szedje fel, ha pótolni kell a járólapot, annak a költségét vond le a munkadíjból, csinálja meg garanciába. Különben tényleg az lesz, hogy rágod a kefét a kiemelkedés miatt ahányszor csak arra jársz... -
-
macilaci78
nagyúr
Rövid vonalzó, vagy nagy konzerv mit mutat? Lehet, becsapós, ahogy érzed.
Nálam nemrég rakák le (még be se költöztem), már az első doboz kibontásakor szidta a mester, hogy szar, görbe, nem méretpontos, de sikerült síkban lerakni. Igaz, tele volt a padló szintező klipszekkel.
-
DarkByte
addikt
Ha a monitoron van két videó bemenet, akkor az USB eszközöket tudod váltani pl. egy ilyennel [Aten US234-AT]. Egyben egy 4 portos USB hub is, szóval ebbe belekötsz 4 eszközt és két gépbe megy az upstream része.
Nekem a munkás noti és a szórakozós desktop-om között vált egy ilyen, és tökéletesen teszi a dolgát. Egér, billentyű, külső hangkártya, webkamera. Van hozzá egy kis kábeles távirányító, szóval a kábeldzumbújt el lehet dugni és csak annak kell elöl lennie.
-
quailstorm
félisten
Nekem HDMI nélküli van, a monitoron váltok, itt csak a billentyű egeret.
LAN-on másik gép használatára teamviewer helyett inkább a TightVNC-t javaslom.
Amúgy ha feleségednek nincs nagy gépigénye, akkor ő dolgozhatna VM-ben. Attól függ milyen a géped, ha tud VT-d-t (AMD-nél IOMMU), akkor elvileg tudnál neki adni egy fullos desktopot 3D gyorsítással, és ahhoz csak egy plusz videokártya kell. (meg sok óra szívás)
Ebben az esetben a host OS nem lehet Windows 10, csak Windows Server, vagy Linux KVM-mel, vagy vSphere.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kikristályosodik a Razr 60
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest