Új hozzászólás Aktív témák
-
Kube
senior tag
válasz
wolfman #30130 üzenetére
Bár én beteg nem voltam mikor zaklattak, de azt viszont tudták, hogy 2 napra utaztam haza. Ennek tudatában képesek voltak áthívni majd 3-4 órát szenvedtetni, ha lementik az adatokat lett volna körülbelül 1 óra az egész. Természetesen 7-8 kor kell nekiállni este egy ilyennek, mert ők csak akkor érnek rá. De mivel semmit nem csinálnak így eltart ez éjfélig is mire végzek. Na ilyet többet nem csinálok. Ha szólnak akkor egyből azzal kezdem, mentsenek le mindent, és dobják be a gépet házhoz. Fene se kínlódik itt.
-
Ygg
senior tag
válasz
wolfman #30128 üzenetére
Erre meg azt mondom, ne legyen gépe, túl hülye hozzá...
Az autót is kell szervizelni, ott sem hálálja meg, ha nem cserélsz mondjuk olajat.
S érdekes, az autószerelőknek mindenki kifizeti a marha nagy rezsi óradíjat, ha elb@ssza, akkor akr újra is,
nem követelik vissza, ha máshoz kell menni, stb...Ez a szakma meg nagyom el lett rontva már az elején.
Mindenki hű, de ért hozzá, meg dolgozott szarért-húgyért, aztán persze, hogy nincs respekt... -
törölt tag
válasz
wolfman #30123 üzenetére
Remélem, már jól vagy, szerintem nagy tahóság egy lábadozó embert basztatni egy ennyi miatt.
De a szakmai nézeteiddel abszolúte nem értek egyet. A Chrome egy verziójától kezdve pl nálam azt csinálta, hogy a youtube videókat nem játszotta le. A Firefox meg más beágyazott dolgokat jelenített meg hibásan. Ha nála is előjött, akkor nem tehet fel a saját gépére más böngészőt? Ezt mégis hogyan gondolod?
Más: frissítések kikapcsolva? Szándékosan, IT-Adminként te kikapcsolod a frissítéseket? Csak gratulálni tudok.
Szóval nem értem a hozzáállásodat. Azt megszabhatod, hogy a munkádra milyen feltételek mellett vállalsz garanciát. De hogy megszabod a usernek, hogy a saját gépén mit csinálhat, azt nem értem. Ha viszont csinálod, akkor csinálhatnád szakszerűen is, külön userrel, Local GP-kkel. De így...
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
wolfman #30108 üzenetére
nekem a vista csinált hasonlót. Ismerős hozta gépet, valami mók van vele. Tegyek rá valami rendszert, denevistát, és egy kis adatmentés. Asztalon érdekes fájlok, eléggé rendszerfájloknak néztek ki..reflexből behúztam őket a lomtárba, mondom mindj utánanézek. Újraindítom..hiányoznak neki a rendszerfájlok..na mondom király, akkor a hddről külön leszedegetem ami kell. Kiszedtem a winyót, de mondom, egy javítást csak megpróbálok, visszatettem a winyót, bekapcsolom a gépet, fordulok lemaradtam a bios belépésről, na mondom akkor kiírja a hiányzó mókákat mindjárt ctrlaltdel, aztán megint. Ekkor majdnem leestem a székről, mert problem nélkül bebootolt a vista
-
-
Mercutio_
félisten
-
macilaci78
nagyúr
válasz
wolfman #30044 üzenetére
TeamViewer. Feltelepíted, adsz magadnak statikus jelszót és nem teszed be Windows indulásával, csak az ikont lököd ki valahova jól látható helyre.
Nem eszi a gépet normál esetben. Ha meg a júzer annyira sötét, vagy a gép annyira elhasalt, hogy nem tudja elindítani, akkor úgyis bringáznod kell.Skype-nak is van asztalmegosztása. Addig elég, amíg elindítod a TeamViewert.
-
westcoastog
veterán
válasz
wolfman #30008 üzenetére
Szerintem nem fogom ezt csinálni már. Most kellett az a 3000 forint még hogy i5-re tudjak váltani, most jól jött de már többet nem hiányzik a szívás.
Amugy csak az öreg retek gépekkel van szívás, valami egzotikus hülyeség mindig felbukkan, aztán lehet tőrni az ember fejét, szaladgálni miatta.
Legutóbbi asztali gépre azt mondták csak youtubera kell, elindított egy yt videot, proci 100%-on pörög, videó akad.. Na most jó lesz ha eddig nem akadt régi flash playerrel pl, csak most hogy visszaadtam nekik. -
TaaT
nagyúr
válasz
wolfman #29928 üzenetére
Ebbe a hibába én is beleestem nemrég. Szétbontottam egy gépet, megnéztem a winyót HD Sentinellel, minden ok de képet nem készítettem. Felraktam a hirdetést [link] megrohantak vagy 4-en, és mindenki kérte A Képet
Végül aki megvette nem elégedett meg a képpel amit küldtem, személyesen akarta látni a HD Sentinel tesztet.
-
törölt tag
-
tserrof77
őstag
válasz
wolfman #29880 üzenetére
AdBlock
Más... Anno kezdő koromban (99-ben) engem is megkérdeztek, mennyi a fizetés igényem. Mondtam egy számot, amire ÉN úgy gondoltam, hogy... Végülis pályakezdőként arám kapott támogatásféleség miatt én lettem a befutó, plusz már évek óta járkáltam oda ezért-azért, tudták, hogy hardverben képben vagyok, ami egy számtekboltban ugye előny. Később, amikor a másik szervizes helyére kerestünk embert, az elsődleges szempont a hozzáértés, önálló dolgozni tudás volt az első, a fizetés igény mellékes volt, még ha többet is akart. Fel lett állítva egy sorrend, és meg lett mondva, ennyit tudunk kínálni. Ha lefogadta, fel lett véve. Ha nem, jött a következő a listán. "Ennyire egyszerű".
-
Syl
nagyúr
válasz
wolfman #29824 üzenetére
Anno az én lányom óvodában kezdte tanulni az angolt (önkéntes, fizetős alapon), sok gyerekeknek való játékot játszott a számítógépen (pl. putt-putt). És milyen jól tette! Most egyetemen folyékonyan beszél angolul, könyvkiadónak dolgozik (fordít) stb.
Szóval, ez a tiltsuk el a gyereket a számítógéptől, ne tanuljon óvodában stb., szerintem marhaság. -
axioma
veterán
válasz
wolfman #29808 üzenetére
Nalunk meg pont forditva van. A nagyszulo az tv-zni se engedi csak nagy ritkan, elere allitott szoba nelkul nincs kovetkezo programpont, hidegben is kotelezo udvarozas, konyvet szerencsere olvashatnak. Nalunk sokkal lazabb minden, bar nem lehet esz nelkul gepezni, de otodiktol mar rendesen hoz haza hazit vagy szorgalmit vagy hasonlot, amihez kell gugli legalabb.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
wolfman #29805 üzenetére
Is... De inkább azért is, mert amikor a nagyszülőknél vannak pár napig, akkor eljut hozzánk, hogy hogyan telt az ottani "felügyeletmentesség": megy éjjel-nappal a TV + a fiamat nem lehet kirobbantani a tablet elől (napi min. 5 órában azzal játszik, amikor ott vannak). De a nagyszülők szerint mi vagyunk túl szigorúak...
-
Met
nagyúr
válasz
wolfman #29698 üzenetére
Crazy hungarian pepoples hype own "hot" pepper (cat dick), I made for he our special curry
I think for he burning mouth and tomorrow burning your ass
Thx for repair my pc, burning boySok évig laktam a Dob utcában az india étterem mellett de sose éreztem késztetést hogy bemenjek vagy rendeljek onnan. Az egyik ok az az volt hogy az utcáról beláttam a konyhába
-
Penty
aktív tag
válasz
wolfman #29602 üzenetére
A Nero valamikor a 6-os kiadás környékén volt utoljára használható. Nem is gondoltam volna, hogy még mindig léteznek... Mikor legutoljára Windowst használtam, és azon belül is a Nero-t lemezpörkölőnek, akkor olyan 200-250MB volt feltelepítve ez a program a sok ganéval együtt, amit még felrakott maga mellé. Vajon mekkora most a feltelepített mérete? Túllépte már a 300 MB-ot?
Az ilyeneket olvasva szoktam képletesen megveregetni a saját vállamat, hogy milyen faja gyerek vagyok, mert hogy már évekkel ezelőtt áttértem Linuxra, ahol ilyesmikkel, hála istennek, nem kell többé foglalkoznom. -
Habib[HUN]
senior tag
válasz
wolfman #29552 üzenetére
A hab a tortán még ezen kívül, hogy vagy olyan pénzéhes, hogy még munkadíjat is fel akarsz számolni ezért az egészért. Hisz neki családja van, amit etetni kell.
Mondjuk az utóbbi napok rekordja az alábbi sztori volt:
Fazon monitort akar venni, de nem hozott magával elég kp-t. Mindez péntek este, zárás előtt fél órával. Mondom neki semmi gond, itt van a közelben 38 ATM válasszon egy szimpatikusat, én megvárom. Erre ő: Neki ehhez most nincs kedve, de ő szívesen visszajönne holnap érte. Ez így rendben is van, de én szombaton nem vagyok nyitva. Erre ő: Nem lenne kedvem kinyitni a kedvéért? Teljesen meglepődött, hogy határozott nemleges választ adtam rá. Sőt fel is volt háborodva. Utána levezettem neki a matekot. Naponta cirka 3,5 órát utazom a munkahelyre oda, vissza. Általában 3 ezer forintos óradíjjal maszekolok. Tehát ez a szombat nekem alsó hangon 4 óra plusz munkába kerülne. Nos ha ezt kifizeti nekem, akkor szívesen kinyitom a boltot és odaadom neki a 8 ezer forintos B kategóriás monitortNagyon lassan esett le neki a dolog, szinte hallottam hogy koppant.
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
wolfman #29545 üzenetére
A Wot-nál csak azért akadok ki, mert ismerem, játszom is. Tudom, hogy a grafikájához képest horror a gépigénye. Néha olyan hulladékokon találom feltelepítve, hogy nem is értem hogy gondolják a játékosok. Átlag 10 fps már valakinek folyamatos játékélményt produkál
Ha valami általam ismeretlen játékhoz keresnek gépet, akkor megnézem a hivatalos gépigényt. Mondjuk nálam levedlett vállalati gépek vannak, így nem kifejezetten gamer masinák
-
biker
nagyúr
válasz
wolfman #29442 üzenetére
Ja, az kimaradt, a C meghajtó 250GB, szabad ebből: 7GB
F meghajtó 120GB, 1 GB szabad, backupokkal, H meghajtó 120GB ebből 80GB szabad, backupok.
szerintetek? De most a ramokkal dual channelben 12GB>>>24GB/sec-re ugrott, élményindex 4,5>>5,9-re
az SSHD-t még nem tudtuk beüzemelni, kell egy hdd keret az optiplexbe -
biker
nagyúr
válasz
wolfman #29439 üzenetére
ma megyek kicsit "rendberakni" egy irodai "gépparkot"
Szerver gép Dell optiplex 7010, 4GB ram, alap i5 proci, ezen fut az SAP BO server + tomcat SQL server 10GB SQL mérettel, + ez egy kliens is napi munkával, 1db 500-as HDD
4GB ram foglalt + 8GB virtuális ram, folyamatosan teker a HDDKap 4x4gb kingston ramot (a 7010-be 8GB nem rakható, max 4x4GB a 4 modul méret, a 9010-be már rakható 4x8GB is)
RAID csak a 9010-től érhető el, így 2HDD nem lesz, SSD drága, kap egy 1TB SSHD-t de csak ha lesz idő a migrálásraKollegina gépe megkapja ennek a 4GB ramját a jelen celeronos 4GB ramos kliens gépébe
és ők termelő munkára használnák, mégis...
Ja, backup nincs, az 1db 500-as HDD 3-ba van vágva, a D és F meghajtóra kézzel kimásolják a heti termést -
DeFranco
nagyúr
válasz
wolfman #29185 üzenetére
Ha a te zsebedből fizetnéd a monitorokat (az egész cégnek), a te szemed sem bántaná, hidd el.
Ha a munkára alkalmas, szemet nem rontja, stb. akkor ez a megfelelő választás. Lehet ips eizo is, vagy csodadell csak akkor minden ötödik embertől el kell köszönni. Köszöntjük a valósághű színek világában.
Persze érthető, hogy ez a te szakmai önérzetedet bántja, tök jogos, de az ügyvezetés szempontjából az optimális döntés ezeket megvenni.
-
jerry311
nagyúr
válasz
wolfman #29160 üzenetére
Próbáld ki hátha fel van cserélve a fényerő/kontraszt mint a Lenovo ThinkVision LT2252p Wide monitorokon, amiket mi kaptunk.
Sehogy sem tudtam értelmesre beállítani, aztán végső elkeseredésemben elkezdtem szélsőséges fényerő/kontraszt párok felé menni, akkor jöttem rá, hogy a drága developerek felcserélték a két ikont.
Lett is rögtön értelmes képe. -
lacy027
tag
válasz
wolfman #29119 üzenetére
"az olvasó fejet dobná ki pihenő állásba majd vissza."
Ez lesz az. A HD Sentinelben Lemez/Feljett energiagazdálkodás menüben nyomj a tiltásra. Ha abbamarad, biztosan a fejparkolás adja ki a hangot. A WD-n kívül egyik gyártónál sem lehet véglegesen letiltani, vagy nagyobb tétlenségi időre állítani, így mindig manuálisan kell kikapcsolni. -
-
Alg
veterán
válasz
wolfman #28856 üzenetére
Nálunk is ezt csinálja az otthoni, főleg mikor egy kicsit több ideje nyitott programot/játékot zárok be, képes percekig tekerni a HDD-t
A nagy "zöld" lázban mindenhol nyomott 5400RPM-es vinyókat aki kitalálta azt egy talicska aprómajom hátulról szeretgesse... és akkor még az SSD nagyon gyerekcipőben volt, a gyors rendszervinyót meg a WD Raptor jelentette.
-
Pötyi
őstag
válasz
wolfman #28664 üzenetére
Hehh, attól függ, hogy milyen magasról ejted! Nem mindegy, hogy öt-hat centiről a műanyagra, vagy egy húszról az aljzatbetonra!
Meg volt az a vicc a felmérésről, amiben a rendőröknek kellett betenni a gömbbe a különböző alakú hasábokat a megfelelő alakú lukakon. A felmérésből kideült, hogy a rendőrök két százaléka okos, 98 százaléka meg erős.
Felteszem, itt is a jól képzett Vér Pistike két tenyérrel hajtotta le a foglalaton a kart, az meg csak nem akart rendesen záródni, a ká anyjába!
-
szumo
senior tag
válasz
wolfman #28581 üzenetére
Ha tőlem konfigot kérnek, az első amit felírok az a táp (FSP vagy Chieftec) a normális fajtából, és utána jöhet a papírház, mert azon már spórolni kell de nagyon.
Volt most egy esetem, az alaplap és a memória elfüstölt az i5-2500k roci mellől, beszereztem a gép új belsejét, és rá kellett döbbennem, hogy az alaplap chipsetkészletei már nem akarnak win7-et hordani a hátukon, mert a telepítő diver cd-t kér, azon nincs rajta a megfelelő driver és hiába akartam átverni, egy ps2-es egérrel, nem volt hajlandó a telepítő továbbmenni. Így hívtam a tulajt, hogy egy 8.1 lesz xp-után a következő oprendszere. Először nem örült, de tegnap járt nálam, és nagyon meg volt elégedve, bár a csempékkel nincs kibékülve. Elmondása alapján vannak kényelmi funkciók amik feledtetik vele azt a szörnyűséget.
Járt nálam egy laptop is, 612 db malware és 17 db vírus volt rajta. Azzal hozták, hogy nagyon lassú
Újratelepítettem, tegnap hívtak, hogy megint lassú. Szerintetek? (költői kérdés nem várok rá választ)Volt még egy csomó minden, de hirtelen csak ennyi.
-
Speed®
titán
válasz
wolfman #28591 üzenetére
A súly ma már nem feltétlenül a minőség jele..alacsony hatásfok mellé kell komoly bordázat..persze van, hogy minőségi bél találkozik túlméretezett hűtéssel, az jó.
Out
A boltos érdeke a nagyobb haszon és a sűrűn visszajáró vevő. Filléres "gémer" táp lehet a legjobb megtérülő befektetés. Na jó, rosszindulat off ;p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged