- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Out
addikt
válasz
wolfman #39940 üzenetére
Mivel ilyen bunkó módon viselkedsz az embertársaiddal szemben, ezért megtettem a kellő intézkedéseket és a Telenor Magyarországnál feljelentettelek emiatt és kérvényeztem, hogy a mobiltelefonodat csak helyi illetékességű vonalas telefonkészülékek irányába tudd használni. Remélem nincs harag.
-
Atapi
senior tag
válasz
wolfman #39891 üzenetére
évekkel ezelőtt egy monitoromat javítottam én is így (inverter trafó hibás volt, nem ccfl, de nem tudtam hozzá szerezni alkatrészt), ledszalag ment a fénycső helyére, oszt jónapot. kicsit macerás szétszedni a panelt, de egyébként a végeredmény elfogadható. ha megfelelő a led szalag színhőmérséklete és elég sűrűn vannak a ledek, akkor kellően homogén háttérfényed lesz, otthonra elmegy (egy designer lehet, hogy észrevenné a különbséget a színekben, nekem nem tűnt föl).
most néztem, kicsikínaiak már ezerötszáz körül árulnak olyan replacement kittet, amihez egy fényerő szabályzót is kapsz a ledszalagok mellé. munkás a javítás, de ha valakinek van ideje, vagy szeret bütykölni kikapcsolódásként, akkor nincs ezzel semmi baj, működik a dolog. -
macilaci78
nagyúr
válasz
wolfman #39891 üzenetére
Egy fizikus ismerősöm szakdolgozata interaktív tábla volt. Egy írásvetítőre fektetett egy kibelezett LCD monitort, az írásvetítő adta a háttérvilágítást. UV-érzékelő érzékelte a speciális kesztyűn az ujjvégeket, és UV-lézerrel jelölte ki a képernyő sarkait, amin belül történt az érzékelés.
Szóval a zseni ötlete is működhetett akár.
-
wrongduke
aktív tag
válasz
wolfman #39841 üzenetére
Ez és a másik hozzászólásaid alapján kicsit tudat hasadásosnak érzem magam.
A "smucig haver, gigászi igényekkel, hozzá nem értéssel" nekem is pipa, valamint a pixel-kocka (minecraft), C-t szemetelő is meg van...
Én az AMD X3 full configomat árultam 50-ért annó mikor cimbora előkerült. (Már 1 hónapja válogattam neki alkatrészeket, hogy 100k-ba beleférjen.) Mondtam neki, neked haveri alapon odaadom 30-ért, de én a helyedben kimaxolnám a 100-at mert az igényidnek az a gép kell. Nem, nem, elég lesz az enyém is, nekem is milyen jól ment... 4 hónap után minden játék kapott annyi grafikai patch-et amivel már LOW szinten is 20 FPS max. Ezért is akartam megválni a géptől és figyelmeztettem erre is.
A minecraft-os gyerek rekordja 5 Mb szabad hely a C-n.
Felszabadítás:
- Ccleaner: ~7 Gb
- Minecraft: ~5 Gb !!!
- Defrag nem is volt.Nem te vagy a nappalos mikor én az éjszakás? Vagy nem én vagyok a nappalos mikor én az éjszakás...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
wolfman #39853 üzenetére
elvileg van/lehet egy meghatározott maximális mérete, és ha hagyod akkor (elvileg, nem próbáltam, alapból az ujjamban van a shift-del volt már ebből bajon) jól működik, mert ad egy puffert és közben nem is eszi meg a rendszered.
az egy más kérdés, hogy mint a windowsban sok mindent, hagyni kellene működni és nem beleturkálni. mostanra csodálkoztam rá arra igazán, hogy a win7 mennyire egy kezes és előzékeny rendszer.
-
válasz
wolfman #39828 üzenetére
Lehet, hogy már meséltem itt, de erről az jutott eszembe, amikor koleszban kimentünk supportra egy kiscsajhoz, mert szólt, hogy nem megy a net.
Tipp-topp rendezett asztal közepén fehér laptop cuki rózsaszín kövekkel. Csak a töltő van beledugva (tudni kell, hogy vezetékes hálózatunk van csak, nincs még lefedettség a szobákra sajnos).
- Oké, hol a netkábeled?
- Az nem kell ehhez a géphez.
- Őőő, hogy micsoda?
- Ez olyan gép, hogy nem kell hozzá kábel, apukám otthonra beállította, csak bekapcsolom és van rajta internet, itt is csak be kell állítani valamit, de én nem értek hozzá, ezért szóltam.Ezután röviden elmagyaráztam, hogy ehhez kell egy wifi router, ami itt nincs, szóval kábelen kell interneteznie. Láttam a szemében a további kérdéseket, de inkább elsunnyogtam, mert magam is szégyellem, hogy még mindig nem tudunk wifi-t adni (a pénzünk is megvolt rá, csakhát, na mindegy ebbe nem megyek bele, mert politika)
-
solena
tag
válasz
wolfman #39540 üzenetére
Amit linkeltem, az ~12 literes kiszerelésben van. Az kábé egyharmadig megtölthet egy átlag ATX gépházat (az enyémet vettem alapul, az a tökátlagnak tűnő kiterjedéseivel ~33 literes), illetve, ha csak az alaplapi részeket töltjük fel vele, akkor félig. És árat nem mertek odaírni, nem akarom tudni, hogy mennyibe fáj egy ilyenXD
Bucsi13, ViZion, Sethdobaloah: A némettel meg vagyok lőve, néhány káromkodáson és magyarosodáson átment szón kívül egy büdös mukkot nem beszélekXD A Novec folyadékok közül a 72DE-nek láttam még definiált forráspontot, 41 celsius (illetve, a 7300-as, de az 91, ami már magasabb, mint kéne). Viszont, a 7100-nál van megadva, hogy mi van benne (kíváncsiságból felrajzoltam egy képletet (nem szükségszerűen pontos, azért nem definiálták ennyire jól az összetételt a termékleírásban, szóval, simán lehetnek még izomerek), megnyugodtam, hogy tényleg felpimpelt alkohol lehet, mert a hidroxil résznél a hidrogén helyett van egy plusz szén, meg a többi, amikhez a fluorok kapcsolódnak, és az oxigén így láncon belülre kerül, ami azért még engem is megkavart. Bár azt nem vizsgáltam, hogy aromás-e a fluoros rész, vagy csak sima lánc), és gyanítom, hogy a többi is ilyen valami hasonló cucc lehet.
-
*Ropi*
félisten
-
SP4C3
veterán
válasz
wolfman #39428 üzenetére
Hozzám is jöttek, hogy:
Gépet akar WoT-ra. - Mondom, jó.
150 EUR a plafon (húzom a szám) és még hozzá teszi, hogy ebben legyen egy monitor isvárjá' ez még semmi, rávág a monitoromra és azt mondja, MINIMUM egy ilyen legyen.
De ez még nem a vége, aztmondja, hogy a játék fullon menjen, reccenés nélkül ééééés legyen modern (későbbiekben fejleszthető, ha maaaajd jön a játékhoz frissítés és majd nő a gépigénye, akkor lehessen bele még ramot tömni, a proci se legyen a teteje, etc. - tehát ilyen 1155-ös socket)
Körbenézek, van monitor, hasonló is "Samsung SyncMaster P2450H - 130,00 €" -
LamerGyuri
senior tag
válasz
wolfman #39428 üzenetére
Óó, simogatnám meg a buksidat
Soha nem lépjük túl a keretet egyeztetés nélkül. 130-ért akartak gépet venni, ami 140-ig elmehetett volna.
Átverted (szerinte)
Egy 80GB-s vinyó nem túl gyors a mai igényekhez, ergo hiába a "fasza" cucc, lassú lesz.
Átverted (szerinte)
A kiscsákó kb. 1 hét alatt simán televágja, amitől még lassabb lesz, és nem lesz rajta hely sem. Elkezd vonyítani apjának, aki elátkoz, hogy kifizettettél vele egy vagyont egy szar gépért.
Átverted (szerinte)Most nem irigyellek
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
wolfman #39362 üzenetére
Ez több hetes téma már, azóta be lett lakva a rendszer meg srác is megszokta már Win10-et, nagyon nem próbálkozik már vele.
(#39358) solena
""Nyilván egyikünk sem hülye a géphez" - tiszta sor, ezt nem is vitatom
"
Bocs hölgyem félreérthető voltam.
Az igazság, hogy egy ideig csak hülyén néztük a gépet, aztán mikor rájöttünk hogy nem mi vagyunk a helikopterek, hagytuk az egészet és elkönyveltük természetfeletti dolognak.
(#39365) solena
Full szűz Windowsokat telepítek mindig. (ok utána fél nap a driver és update telepítés, de az legyen már más gondja.
)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
wolfman #39258 üzenetére
Csak az a nő foglalt, akin fekszenek. Aki csak fekszik valakin, ahhoz már hozzá lehet férni.
axioma: net nélkül is lehet használni gépet, nekem Commoder-t sikerült.
Meg a programozáshoz sem kell.SP4C3:: ha érzékenyen érint, akkor leírom az én álláspontomat. Két ember kell ehhez is. Egy embernek (nőnek, férfinek egyaránt) mindig akadhat kérője. A "foglalt" embernek kell megfelelően kezelnie ezt és nem a kérőnek. Én is megköszönöm a bókot, a flörtre meg nem reagálok.
-
axioma
veterán
válasz
wolfman #39254 üzenetére
Az en ismerosi koromben is most iratkozik be egy eddig "ellenallo" nyugdijas, valami 6 alkalmas tanfolyam de masik varos bar a megyeben... a neki "keznel" levo gep egy kb. 10 eves 17"-es Fujitsu-Siemens feliratu laptop, belsejerol nem sikerult infokat kapnom, mert tap nelkul nem kapcsol be, fotot kuldeni nem tud (vonalkodok, op.rdsz. matrica), az aljarol leolvasott serial-lal nem jutottam meg konkret tipushoz sem csak valami 15-oshoz, de gyanitom hogy a kivant szintre - merthogy szoltak neki, hogy win10-en lesz az oktatas, ugye otthonra is olyanja van - nem erdemes szivni vele. A vicc az egeszben hogy a kutyu majdnem nulla kilometeres, akku vszinu kuka vagy kozeli bar egy idoben volt hgoy elovettek csak feltolteni(!), de minden mas patyolat (taskajaban volt tarolva). Ajandekba kaptak anno.
Sajna a tanfolyas nemsokara kezdodik igy nem tudok odamenni megvizsgalni se, egy alsokategorias laptop vasarlas es teamviewerrel atadas lesz belole, bar ez utobbit csak erzem hogy kelleni fog[egyszer mikor lattam probalkozast az eger fogalma es kezelese is gond volt - gondolkodtam az erintokijelzon mint alternativan], de nulla tapasztalatom van ilyen tavmenedzsmentben de majd beletanulok - majd legfeljebb en leszek a remsztori alanya... Ja internet sincs me'g, majd ha "nem bukik meg".
-
Pötyi
őstag
válasz
wolfman #39061 üzenetére
Nem te találtad fel a méllyedést a kanálra. Hidd el, nálunk is nagyon szépen ki van dolgozva a hálózatos adattárolás. Nálunk is van minden részlegnek saját mappája a szerveren. Azon belül mindenkinek névre szóló saját, meg még egy közös is, a megosztásoknak. A szerver azon könyvtárszerkezete meg ütemezve mentve van. Nem azzal van a gond. Itt az a gond, hogy X idővel ezelőtt volt egy tízperces hálózati probléma, amikor nem érte el a hálózati mappáját, oszt attól a pillanattól kezdve ő _mindent_ az Asztalára mentett! Mert hisz egyszer nem volt hálózat!
-
domerator
veterán
-
Elemental
addikt
válasz
wolfman #38360 üzenetére
Óriási dolog a teamwiever. Legutóbb sógorom hívott, hogy tök jó a laptop, amire felhuztam neki a wint, de valamiért nem tud a wifire vele felcsatlakozni. Nah, van-e másik eszköz ami fenn van a routeren? Van. Dobd rá a teamwievert. Belépek a routerbe, wifisettingsbol beolvasom neki a wifijelszavat és valamiért jó lett (demostmiértcsatlakozikezelőbbeztírtambe?)
-
ViZion
félisten
válasz
wolfman #38250 üzenetére
Kedvencem az "alap gémer" konfigok. Mikor egyik pácienst megkérdeztem, h mégis, mitől alap gémer az i3 IGP-vel, akkor kioktatott, h ebbe lehet VGA-t rakni, meg lehet nagyobb procit. Mondom OK, akkor nekem van alap gémer gépházam, amibe akár i7 és 980 SLI is mehet... ettől még nem "illik" elkérni előre a nem létező hw árát. Még majdnem ő jelentett üzletrontásért... Aprósat nem is követem, ennyi időm nincs, h mind olvassam.
-
-=RelakS=-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest