- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pötyi
őstag
válasz
DeFranco #38060 üzenetére
Könnyű azt mondani, én még egy 1980-as évekbeli Systimax VisiPatch szekrényt örököltem az előző bérlőtől az irodaházba, ez olyan rendszer, hogy ki van bontva rajta a nyolc ér, és egy kb. négy centi széles csatlakozót kell NEGATÍV irányban belehúzni. Mindig letörik egy-két körmöm, amíg kirángatom, mert ez olyan masszív csatlakozás, hogy egy atomrobbanás se fújja ki helyéről. Szerencsére csak ritkán van költözés, ezért nem túl gyakran kell hozzányúljak, évente egyszer-kétszer. Mondjuk előnye, hogy ha hirtelen kell befűzni egy kábelt, akkor krone-eszközzel is be lehet tűzni a nyolc eret, ha épp nincs a kezed ügyében egy csatlakozóval szerelt kábel. Ja, meg hát egységesen öt méteres mindegyik kábel, ezért van egy viperafészek a sarokban. A majd' ezer kiállású patch-panelt lecserélni RJ45-re az viszont húzós lesz anyagilag, majd leadom a pénzügynek az igényt a következő ötéves tervben...
-
Speed®
titán
válasz
DeFranco #37841 üzenetére
Említett modellt szerelték LV i3 procival 4GB RAM mellett 128as SSDvel is..ilyet/hasonlót nem nehéz lőni, sőt. Karácsonyra vettem ismerősnek egy E6410 Dellt, i5-560/4GB/180GB felállásban, extended akksival, 6+ óra üzemidővel..valóban, nincs mögötte bolt, de nem is fog bekaksizni egyhamar, mint a lowcost éször. De nem ezen van a hangsúly..irreális lehúzós ajánlat hangzott el.
-
Balinov
titán
válasz
DeFranco #37841 üzenetére
Konkretan toluk vettem T420-at, w7prox64, i5, 2x4GB, 320GB hdd (ssd utolag kerult bele) patika kozeli allapotban jott. ja, es 160-as hdd-vel rendeltem
Ollie, Ollé. Link lemaradt
ez csak egy ebayes elado, lattam csomo UK vagy Germán eladot aki erre van raalva.
-
ViZion
félisten
válasz
DeFranco #37219 üzenetére
Egy példát hoztam fel a megoldásra, ahol mindenkinél van jó net... hihetetlen, h még ebbe is így bele kell kapaszkodni, erőltetni, hogy ez márpedigakkorsemmertittnem... OK, maradjunk ennyiben. Nálunk lehetetlen, ahogy sok minden más is, amit pl. németben napi rutinként működőnek láttam. Lassan feldolgozom én is, ülj le és várj.
-
virkir
veterán
válasz
DeFranco #37212 üzenetére
Ha ezt ilyen szépen levezetted akkor magyarázd már el az alábbi szituációt.
Adott Bp.XVI. ker kertvárosi része közepén egy cirka kétezer lakásos kis lakóteleppel.
A DIGI/UPC tavaly végighúzta az optikát a teljes családiházas részen a tömbházakat meg a mai napig meg sem kereste egyik sem.
Van olyan utca ahol egyik oldal konkrétan kettő darab ház a másik meg kb 40 lakás és nem kötöttek be.
Hol itt a gazdaságosság meg a logika? -
ViZion
félisten
válasz
DeFranco #37215 üzenetére
Keress rá, nekem nincs rá időm, nyilván a részletekre nem emlékszem, de megoldották. Ahogy itt írja a kolléga, már nálunk is van ilyen, szal. nyilván nem lehetetlen. Bár ez az ország jellemzően ilyen, sajnos nálunk is félgőzzel megy a gyártás, mert mindenki azt nézi, hogy nem lehet valamit megcsinálni...
-
-
wolfman
veterán
válasz
DeFranco #37210 üzenetére
But this is not our business!
Én csak annyit látok, hogy fossá reklámozzák a médiában az 1Gbs-os Digi netet, hudeszupi, szipiszupika, most rendelj elő. Csak közben mikor utána nézel derül ki, hogy az ország lefedettsége 30%-os. De a budapesti területek lefedettek és ez számít.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DeFranco #37203 üzenetére
Nálam azért érdekes a szitu, mert az utca túloldalán a Telekom székház van, másik irányban 2 sarokkal arrébb meg a T-Systems...
Out: hát a földmunkánál! Szántó alatt alagút, domboldal mellé viadukt...
Az értelmesebb városokban becsövezték az utcákat jelentősen túlméretezve, így csak be kell húzni a kábelt, nálunk meg csak a szennyvíz nem oszlopon folyik. -
ViZion
félisten
válasz
DeFranco #37203 üzenetére
Valamelyik "elmaradott" Skandináv országban volt, h a város azt mondta vesz fel hitelt, keres befektetőket és MINDENHOVA visz jó netet. Persze üzemeltetést kiadta, akár kerületenként is lehet, így árverseny is van. Mindenki boldog. Van net mindenhol, beruházás megtérülése nem befolyásolja, h ki-hol akar szolgáltatni, stb... stb... Nyilván ezt ne vegyük át, mert működik.
-
wolfman
veterán
válasz
DeFranco #37192 üzenetére
upc engem is hívogat, hogy picit többért sokkal többet és írjak alá, mindig megmondom, hogy kevesebbért ugyanezt és aláírom, aztán ennyiben maradunk.
Azért ebben a T-homi piacvezető! Valahogy mindig sikerül úgy kihozzák, hogy úgy érezd jobban jártál, de közben többet fizetsz és lófaszt se kaptál a pénzedért. De hát miért? Miért is lenne 1-2 alternatíva? Nincs! Felvázolják neked, hogy nézd milyen jó, ha most ezt az opciót választod. Jah nem kell? Akkor az van hogy elmehetsz másik céghez. De rohadtul gyűlölöm őket!
Nagyon ügyesen sok városban monopol helyzetbe kerültek és mivel kiszorítanak minden más lehetőséget maguk körül, eszük ágában sincs lejjebb vinni az árakat! Mint itt Gyulán is. Érdekes módon, ahol van alternatíva, ott olyan akciókat dobnak a másik arcába, amit nem szégyell, de addigra aki vált, már a jobb ajánlatra se fog náluk maradni, mert valahogy úgy érzi mint Ackbar admirális, hogy ez biztos csapda! -
bullseye
addikt
válasz
DeFranco #37190 üzenetére
Szerinted én megadom mindenre az adataimat?
De havi egyszer se legyen.
Amúgy az vicces, hogy pl. az UPC tukmálója rám kifejezetten megsértődött, pár éve, amikor teljesen kulturáltan és békésen (De most komolyan, ki nem olyan a telefonban? Ha annyira zavarna, inkább leteszem...) közöltem, hogy nem szeretném úgy meghosszabbítani az előfizetésem, hogy ugyanazért a szolgáltatásért többet fizessek. Meg a saját bankomnál kellett már hivatalosan panaszt tennem, hogy ha már megbeszéltük, hogy nem hivogatnak a baromságokkal, hanem emailt küldenek és le is papíroztuk, akkor esetleg tartsák magukat hozzá.
Szóval az tuti, hogy akikkel tényleg van szerződésem, azok valahogy pofátlanabbak.
@Wolfman
Az eddigi tapasztalatom szerint igen, ez segít. Nem feltétlen azért, mert akkor majd jól tisztelik a magánéletem, hanem mert beikszelik, hogy nekem úgysem fognak soha semmit eladni. és fölösleges a költség. Nekem mindegy. -
-
macilaci78
nagyúr
-
wolfman
veterán
válasz
DeFranco #35826 üzenetére
Nem tudom végigolvastad-e amit írtam most legutóbb, vagy rögtön nyomatod a 'hülye wolfman megint ingyen dolgozik, álljuk körbe és röhögjük ki!' szöveget?
Most ezekért mikor szembesítenek a munkával amibe bele se tudok fogni, mert eleve a probléma nála van vagy a technikával ami rendelkezésre áll, elmondom mit kell tenni és szóljon ha jöhetek, majd ez ugye sosem fog eljönni, ezért nem tudok pénzt kérni. Ha egy ember bemegy a boltba, hogy nem tud telefonálni a készülékén, majd kiderül, hogy vasalója van, ezt közlik vele, ezért pénzt nem tudsz kérni, max elmagyarázni 2 szóban, hogy ezzel a ruhákat lehet kisimítani, telefonálni nemigen, akkor ennyi. Meg nem mozdultam, keresztbe nem tettem semmit, felálltam és jöttem. A probléma egyik esetben sosem fog megoldódni, mert nem érdekli annyira a jelszó, hogy csináljon egyet, a másik esetben meg megoldotta magának mielőtt én nekikezdtem volna, azóta sem tudom milyen minőségben, de azt mondja megy. Ennyi.
Szóval a lényeg, hogy semmit nem tettem, hanem mikor kiderül, hogy nem is az a probléma amit felvezettek, hanem teljesen más, amiért nekik kellene tenniük valamit (legtöbb esetben cserélni valamit ugye, pénzt kell kiadni), akkor ott mindig megtorpan az opponent.
A munkahelyemen pedig úgy megy, hogy én segítek kollégáknak ilyenekben, ők nekem hegesztenek, esztergálnak, homokfújnak, festenek stb. mert munkásemberek. Annyi a különbség, hogy én egy esetben sem keverem össze a homokfújást a hegesztéssel vagy az esztergálást a festéssel, ők meg ha valami nem működik a technikával, akkor a gép folyamatos leállását a 350W-os ColorSit tápjuk 700W-os verzióra cserélésével orvosolják vagy a tablet hibáját az olcsóbb, memóriakártya cseréjével akarják meggyógyítani. Persze, nem mindenki érthet hozzá, nem is hibáztatom, csak hikomatok és mivel hétköznapi élvezeti cikkek ezek a kütyük, úgy vannak vele, tuti nem lehet olyan bonyolult. Nem, mi!?
-
TA68
őstag
válasz
Ezt én sem tudtam volna jobban megfogalmazni. Nálam az volt az utolsó csepp, amikor egy távolabbi ismerősnek megforrasztottam a fejhallgató vezetékét. Meg sem kérdezte mivel tartozik, kifordult az ajtón, aztán a kapuból még visszaszólt: -Azért szeretek ide járni, mert itt nem kell fizetni-
-
válasz
Igen, tul aok olyan ismerosom van, aki igy nyomja, en tovabbra se ertem, hogy miert fogadjak el ezt a helyzetet, miert hitetik el magukkal, hogy ez normalis..
En elhajtottam mindenkit a halalba, azota nem is keres senki, sok hasznosan eltoltheto szabadidom lett hirtelen
Persze penzert mar senkinek se kell semmi, inkabb szomszed pistikevel megcsinaltatjak, aztan megis jonnek 2-3 ilyen kor utan a 32 bites szarra telepitgetett szutyokgombocca avanzsalt geppel, amit elotte egy hettel vettek, 4 giga ram es i26 proci, de rendes kezdeti beallitasra mar nem futotta.. U_U
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
wolfman
veterán
válasz
DeFranco #34918 üzenetére
Nem tudom. Laptop nem szerepelt a megoldandó problémák között, így nem foglalkozok vele. Ám tegnap megint nagylevegős problémamegoldás volt.
Volt egy régi mobilstickjük, meg a gyerekük (uncsitesóm) vett egy újfajtát a T-homitól. Kérdezik, hogy a régi működni fog ezen a gépen. Mondom persze. Bedugtam a gépbe, laza 5 perc után ültem és vártam, hogy dobja fel a kapcsolódás gombot. Nem dobja. Gondolkoztam, próbálkoztam pár dologgal, majd belémötlött. Van erre egyáltalán előfizetés? Fizetitek ti ezt egyáltalán. Ja, nem, csak az újat. Ja oké, akkor nem fog. Az új működik rendesen. Értem én, hogy mindent akarnak, de értelem szerű, hogy ha nem fizetsz egy szolgáltatásért, akkor az nincs.Gyerekeknek akarnak játszós gépet belőle, nem is vészes, csak mikor mondtam, hogy videokártya 20.000Ft amit már ajánlani merek arra ami nekik kellhet, akkor láttam a meghőkölést. Egyelőre az 512Mb lesz bővítve 4Gb-ra, meg én a DEER tápegységet is cserélném, de nem erőltetem amire nincs foganat.
-
-=RelakS=-
veterán
-
-
válasz
DeFranco #34640 üzenetére
Néhány éve olvastam egy folyóiratban egy elég terjengős tanulmányt egy (vagy több, nem emlékszem) jogászprofesszor tollából, ő is a szokatlan és kifejezetten furcsa és mókás jogi eseteket vette elő (szerte a világból, nem csak az Egyesült Államok jogrendszeréből), jókat derültem rajta annak ellenére, hogy akkor még elég gyenge angolom volt, és a jogi kifejezések egy részét nem értettem. 10 perce próbálom előkeríteni, de nincs meg. :l
Lényeg, persze, sok az ilyen kitalált hülyeség, de tényleg, tényleg nagyon sajátosan furcsa dolgok átmennek az ottani jogrendszeren, olyasmi, ami itt egy más dimenziót kívánna szinte. -
ViZion
félisten
válasz
DeFranco #34637 üzenetére
WTF? Ezek voltak, rendesen, bíróságon. Ahogy filmekben is megjelenik ez, h minden marhaságért tudnak perelni, vagy az ilyen szabadalmi perek (ugye a win lomtár sem lehet a tálcán, meg a kattintások, stb...) vicces, de van ilyen, ott... A linkelt angol törvények is vannak, sőt, sok elvileg ma is érvényes, ha utánaolvasol pár éve kezdték ezeket kipucolni. Hogy Te mit hiszel el, meg mit nem, az a magánügyed.
-
Mercutio_
félisten
válasz
DeFranco #33136 üzenetére
Esetleg ha aprón belefutsz egy Thermaltake Mozart SX-be, az 9x47x44 cm
-
shteer
titán
válasz
DeFranco #33136 üzenetére
Silverstone Milo ML3 (SST-ML03B)
Motherboard Micro-ATX, Mini-DTX, Mini-ITX
Power Supply 1 x standard PS2(ATX), depth limit = 140mm
Dimension 440 mm (W) x 105 mm (H) x 340 mm (D), 15.7 litersszóval alapcsere
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
DeFranco #32415 üzenetére
ez kicsit drágább, ismerős ilyet vett, azonnal csekkoltatta a m$ supporttal, akik megnyugtatták
én spórolósabbra vettem, hogy "jó lesz nekem az oem, úgyse cserélgetem a gépet még egy darabig, hacsak nem viszi el pl egy villám"
#32417: szerintem csak annyit mondott, hogy valid key...
-
mephi666
nagyúr
-
válasz
DeFranco #32403 üzenetére
Húha, nem is tudtam, hogy ez ennyire túl van szabályozva. És akkor a boltban ~30k-40k-ért vett papírcsomagos oem cd + kulcs se teljesen legál?
Na mindegy, köszönöm az info-t, ennek utána fogok nézni jobban, mert ezek szerint ezen a téren a tudásom gyakorlatilag nemlétező. -
Syl
nagyúr
válasz
DeFranco #32241 üzenetére
Ha win2k alatt beállítottam egy hálózati megosztást (mint írtam, cégben (is) használtam), akkor az szétszentség hogy ment. Az utána érkező windowsokban, pláne a win7 otthoni csoportjai óta, meg csak a szopás van.
Például: win8 alatt megosztok egy mappát, mindenkinek írási/olvasási jogot adok, leszedem a jelszókérést, és amikor rá akarom menni a gépre, kéri a jelszót.Két itthoni asztali gépen és egy laptopon van win 8.1, ugyanolyan hálózatos beállítások vannak mindegyiken, és mégis. Az egyik asztali gép teljes user mappája látszik a hálózaton, írható/olvasható mindenki számára (nincs megosztva a gépen a user mappa!), a másik kettőn csak a public folder.
Stb., stb.... -
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
DeFranco #32239 üzenetére
A win2k azért volt jó, mert majdnem sallangmentesen tudta azt, amit egy normális operációs rendszertől elvárt az ember. Az XP jobb volt, de elkezdték eröltetni a hülye témákat, hogy "felhasználóbarátabb legyen", a komoly újdonságok meg pont elfértek volna egy win2k SP5-ben.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
DeFranco #32183 üzenetére
Ezek szerint tényleg nem értetted a helyzetet.
Nem az volt a gondja Intelligencsnek, hogy a figura nem konfigurálta rá a teljes hálózatot az új wifis modemre, hanem az, hogy kihajította a hálózatból a routert, ami már be volt konfigurálva rendesen.
Tehát a figura feladata az lett volna, hogy rossz modem ki, jó modem be, modemből wifi és router funkciók kiiktat, router bedug a modembe, mehet Isten áldásával.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DeFranco #32176 üzenetére
Dolgoztam netszolgáltatónál is, de ettől függetlenül is értem, hogy annak, aki kimegy házhoz, tökéletesen elegendő egyetlen sémát betanítani, amit minden körülmények közt üzembiztosan tud prezentálni. Ehhez még ismernie kell a Windows XP-től felfelé a Win főverziókat a PC beállítása miatt.
Ennyi tudást egységesen megtanítani sok száz munkásnak nem feladat.
Az ilyen szakiknak nem feladatuk ettől többet tudniuk, ezt viszont maximálisan el tudják látni. Sokuk viszont többet nem is tud többet elvégezni. Még önmagával ezzel sem lenne baj.A baj ott van, hogy az ügyfelek felé rosszul van lekommunikálva a dolog. Nincs megemlítve, hogy az ÁSZF szerint mi a szolgáltató kötelezettsége, hány végpont... Az fog menni, az egyéb extrák, amiket az ügyfél a saját hálózatába integrált, azt utána kell igazítani.
-
ViZion
félisten
válasz
DeFranco #32176 üzenetére
Olvasd el az előzményt. Kiment a szaki, és NEM a hibás modemmel, hanem a belső hálóval kezdett foglalkozni, amit szét is baszott. Igen, az ilyen egy alja senkiházi. Nem az ő eszköze. Dugja be a modem után a laptopját: van net? IGEN, akkor ez van, elmehet. NINCS? akkor tegye a dolgát, ne routereket resetelgessen.
Nekem is kellett már ilyen fattyúk miatt újrakonfigolni, meg routert cserélni, etc. Kint voltak párszor, majd az IP TV csapat pikk-pakk javított, cserélt és azóta para nincs. Szal. ott is vannak hozzáértők, de a többség az betanított szakmunkás, ilyen infotáboros képzéssel...
-
válasz
DeFranco #32164 üzenetére
Pont ezért írtam ezt. Azzal, hogy kiiktatta a routeremet, belenyúlt a hálózatomba. De ha csak egyszerűen kicserélte volna a modemet a régiről az újra, az újat pedig beteszi bridge módba (saját eszközét konfigurálja, nem az enyémet), akkor teljesítette volna azt, amit te írtál. Ugyanúgy működött volna minden eszköz, az asztali gép is, lévén, hogy csak a modemet cseréli ki.
Vagy egyszerűen hagyja ott az új modemet, a régit meg visszaküldjük. De az szerintem nem elfogadható, hogy elkezdi széthúzgálni a kábeleket, meg szétszed mindent.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
DeFranco #31770 üzenetére
Pl mint nálunk...
Munkavédelmi program csoport, a fél telephelyet beszervezték, mert ez volt az egyik pont.
Az egyik vezető meg kijelentette, hogy ezt meg ezt a pontot át kéne adni egy mérnöknek, mert nehogy már egy dimplomával nem rendelkező munkás vezesse.
A műszakvezetőknek (ők voltak a nem diplomások) valahogy nem volt öszinte a mosolya -
wolfman
veterán
válasz
DeFranco #31443 üzenetére
Nem az ipariról beszélek, hanem amit otthonra is megvenne az ember, amit a háztartásba használatos.
Mondjuk
Szóval ez is ennyiért full modern, meg mindent tud, de ugyan úgy fog rohadni egy idő után, mert a 65 fokos víz és párája teszi a dolgát. Némileg jobb az INOX, de szerintem az sem IDDQD. -
wolfman
veterán
válasz
DeFranco #31422 üzenetére
El ne hidd, hogy 370.000Ft-ért te már időtálló mosógépet fogsz kapni. Némileg minőségibb lesz az összeszerelés, de rohadni fog az is egy idő után. Annyi a különbség, hogy az már digitális lesz, picit kevesebb áramot fog felvenni, több funkció lesz benne és ennyi, de ugyanabból a vékony nem rozsdamentes lemezből lesz.
(#31433) Hequila: Na de sokan úgy vannak vele, hogy informatika = lazaság, haverság, buli, cimbiség, ingyenélés, olcsóság, 'perszehogymindentmeglehetvelecsinálni', mindig lehet olcsóbban beszerezni bele perifériákat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 Pro Max 256GB Black 2026.06.14.-ig Nemzetközi Garancia
- Szép állapot!! Dell Latitude 5300 i5-8365U 16GB RAM 512 SSD Magyar vbill
- Sony Playstation 4 Pro 1TB SSD
- Nagyon szép állapotban!! Dell Latitude 5400 i5-8365U 16GB RAM 256GB SSD Magyar vbill
- Szép állapot!! Dell Latitude 5300 i5-8365U 8GB RAM 512 SSD Magyar vbill
- SzoftverPremium.hu
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest