- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oba
addikt
válasz
andrew01 #279308 üzenetére
Eléggé jól nézne ki ehhez szerintem is.
Amúgy nagyon kényelmes szíj lett az a kettő, mert eleve puhább fajta olasz bőrt rendeltem hozzá az anyaországábólPlusz alulra fekete kecskebőrt raktam, ami eleve puha és nagyon kényelmes. Én is ilyet hordok most, az eddigi legkényelmesebb szíjam a bőrök között, még egy seatbelt natoval is felveszi a versenyt szerintem kényelem tekintetében.
Fotók az aljukról:
-
oba
addikt
válasz
f(x)=exp(x) #277941 üzenetére
Szép kis bauhaus Junghans. Teljesen rendben van ez, szerintem jót/jól választottál. Nekem tetszik.
-
oba
addikt
válasz
Dr. Oid #277574 üzenetére
+1 szavazat tőlem az Orientre. Nem tűnik olyan nagynak a kezeden mint a Citizen. Letisztultabb is, nem olyan "káosz" a számlap mint a Citizenen, de nyilván ez is szubjektív. És az Orient szerintem a későbbiekben könnyebben öltöztethető különböző szíjakkal, mert jól áll annak a bőr vagy a nato is, és a Citizennél ezt már nem feltétlenül tudom elképzelni. Abban viszont Eco Drive szerkezet van ami nekem személy szerint szimpatikus.
-
oba
addikt
válasz
Ceree #277521 üzenetére
Én nem látom kicsinek a feketét. Főleg azok után hogy a fehér milyen nagynak tűnik a csukódon. Én ezt nem küldeném vissza mert szerintem teljesen rendben van, de nyilván ezt te érzed, te döntésed.
Nem tudom hogy 1-2 mm-es különbségek miatt érdemes e tovább keresgélned, és hogy egyáltalán lesz e ilyen modell.
-
oba
addikt
én egy időben ezeket a hibrid Skagen órákat nézegettem (a Fossilnak is van nagyon hasonló) [link]
ezekben e-ink kijelző van, így elvileg baromi sokáig bírják egy feltöltéssel és alap okos funkciókat ellátnak... végül nem lett ilyenem szóval személyes tapasztalatom nincs -
oba
addikt
válasz
TheProb #277302 üzenetére
Elég sok márkának van minimalista stílusú órája, ha nem kell kronográf akkor még nagyobb a választék. Ha van rá lehetőséged akkor menj be egy órás üzletbe és ami tetszik próbáld fel mert a 16os csuklódra a legtöbb 40 mm feletti óra valószínűleg nagy lesz. Ahogy írták előttem kivételek mindig vannak de az elég ritka.
-
oba
addikt
Új szíjat kapott a Casio AE-1200 Royale
Remélem nem nagyon offtopic ha megmutatom. Az órán az illuminator és a world time feliratokat eltávolítottam, így letisztultabb szerintem.
-
oba
addikt
Szerintetek vesz/használ még manapság bárki is kígyóbőr óraszíjat? Kaptam egy keveset belőle és varrtam is egy szíjat, gyakorlás és nézzük meg mi lesz alapon. Szerintetek van ezeknek még piaca úgymond vagy már "elavultnak" vagy "régimódinak" hat a dolog? Rakok be fotót is róla, hogy lássátok miről van szó.
-
oba
addikt
válasz
stellaz #273096 üzenetére
A pontosan indexre ütő mp mutató egy kvarc órán az kb a fehér holló ritkaságú kategória.
Persze vannak kivételek, de általában nem az olcsó kategóriában.
Egyébként a legjobb szerkezet ilyen szempontból is számomra még mindig a Bulova féle ultra high frequency kvarc szerkezet. Az mechanikusokat megszégyenítően szépen folyik, és emellett baromi pontos is. Tényleg nem értem, hogy miért nem terjedt még el jobban más gyártóknál. Vagyis hát van egy sejtésem. A hamar eszi az elemet kifogás egyáltalán nem valid érv. Az én Bulovám 2 éves volt amikor eladtam és még nem volt lemerülve. Egyébként sem értettem soha ezt az érvet... 2-3 évente egy párszáz forintos gombelem akkora tragédia?A merült elemet meg le kell adni gyűjtőhelyen, aki emiatt aggódik.
Esetleg még a Seiko féle VH31 és hasonló kvarc szerkezetek lehetnek jók számodra. Azok 4et lépnek másodpercenként, nem annyira folyamatos mint a Bulova vagy egy mechanikus, de cserébe nincs indexre ütés para sem.
-
oba
addikt
válasz
MikeWazowski #272966 üzenetére
Ez automata. Ha hordod, akkor "soha" nem fog megállni. Gyárilag 72 óra járástartalék van megadva, magyarul ennyi ideig megy el mozgás (felhúzás) nélkül ha teljesen felhúzott állapotban leteszed. Ezeket a számokat azért nem kell készpénznek venni. 2 napot biztosan elmegy viselés nélkül is.
-
oba
addikt
válasz
MikeWazowski #272960 üzenetére
Minden automata óra mechanikus de nem minden mechanikus óra automata. Ahogy előttem írták, vannak csak kézi húzós mechanikus órák is, ahol nincs rotor ami szabadon forogva magától felhúzza a szerkezetet. Ha esetleg konkrét modellel kapcsolatban kérdezed akkor írd le azt is és egyértelműbb lesz a dolog.
-
oba
addikt
válasz
lenox #272808 üzenetére
Igen, és a KSH vagyis a kormány szerint a magyar családok átlagosan 20 millió forint feletti megtakarítással rendelkeznek.
Azóta is keresem ezt a 20 millát de sehol sem találom. Az átlagkereset nem túl beszédes szám, ha a milliárdosok fizuja felnyomja. Na de befejezem az offot.
-
oba
addikt
Azért nem olyan sok annyira drága autó jön szembe és tudni lehet, hogy miféle emberek engedhetnek maguknak olyat drága kocsikat. 500 ezres telefonja is kevés embernek van. Nincs pontos statisztikám nyilván de ha tippelnem kéne akkor itthon az átlagos telefon olyan 50-100e Ft környéki összegbe kerül és a legtöbb ember nem dobja ki 3 év múlva sem hanem használja amíg szét nem esik kb. Nem tudom mi számít neked komolyabb laptopnak, ha a játék nem feltétel akkor az emberek 99 százalékának bőven elég egy 100-150ezres laptop a mindennapi feladatokhoz. Elhiszem, hogy látsz arra példákat amiket írsz, de az átlagos magyar és a magyar valóság azért attól elég messze van.
-
oba
addikt
válasz
fagyalllo #272742 üzenetére
Tok minőségben azért fejlődtek, saját magukhoz képest persze. Ezelőtt pár évvel a Pagani számított jó minőségűnek de azt a kínai "ellenes" óramániások nem tekintették opciónak, félig meddig jogosan. A San Martinnal már más a helyzet. Ott szerintem nem nagyon van szégyenkeznivalója a kínaiaknak. Persze európai vagy japán szintű inhouse szerkezetük soha nem is lesz egy kínai gyártónak sem amíg olcsón tudnak venni japán werket.
-
-
oba
addikt
válasz
dzsi23 #272032 üzenetére
Igen, tényleg nem rossz az a Bulova sem a kékkel. Tetszik az a kék/rosegold nato is amit mutattál (azt hiszem te mutattad), de ez nem rosegold hanem normál arany színű tok, másrészt nem szeretem a hagyományos natokat. Létezik valahol két részes seatbelt anyagú nato kék színben, arany színű hardverrel?
-
oba
addikt
Próbáltam "leöltöztetni" az ajándékba kapott Tissot öltönyórát azzal, hogy csináltam rá egy ilyen minimalista, varrás nélküli fekete szíjat, fekete csattal. Szerintetek hogy sikerült? Nekem az a gyanúm, hogy az arany tok miatt ez lehetetlen küldetés
A fehér számlap sem segít rajta. Ez még így mindig túl öltönyórás ahhoz, hogy farmer/póló mellett hordjam, nem? Valószínűleg megmarad eredeti funkciójában, és alkalmi öltözetes eseményeken veszem fel. De nálam olyan elég ritkán van.
-
oba
addikt
Én inkább mégis a kvarc irányába terelnélek. Fontos neked a gondozásmentesség ahogy látom, és egy pár évenkénti elemcsere még mindig sokkal kisebb "macera" mint a rendszeres tisztítás egy mechanikus óránál. Az én Casiom pl 10 évig bírja egy elemmel de nyilván nem ez a jellemző. 3-4 évig azért elketyegnek a kvarcórák, ennyi időközönként egy olcsó és gyors elemcsere nem a világvége.
-
oba
addikt
válasz
fakekorom #272009 üzenetére
A hirdetés viszont tilos. A fórum szabályzata szerint.
Egyébként figyelembe véve az anyagköltséget és a ráfordított munkát, én olyan 8e körül gondolnám reálisnak ennek a konkrét Casio AE-1200 szíjnak az esetében. Ha a minőség is már olyan lesz persze. Minden nap gyakorolok és tanulok valami apró új dolgot amitől még szebb lesz az eredmény.
-
oba
addikt
válasz
fakekorom #272004 üzenetére
Ezen még nem gondolkodtam egyáltalán, fogalmam sincs.
Ezt a konkrét példányt nem szeretném eladni de fogok készíteni még belőle. Egyébként ez egy Badalassi Carlo nevű olasz bőrből készült, külföldről rendeltem, nagyon jó minőségű marhabőr. Maradt még belőle.
De nem szeretnék ide offolni, esetleg keress meg privátban ha gondolod.
-
oba
addikt
Kaptam ajándékba egy ilyen Tissot öltönyórát. Ugyanilyen arany színű tokkal és fehér számlappal. 42 mm az átmérője és mindössze csak 7,47 mm a "vastagsága", nagyon vékony. Szerintetek ezt mindennapi használatra vagy nem alkalmi ruhás megjelenés mellett lehetne hordani? Ha igen, akkor milyen szíjjal tennétek egy kicsit kevésbé alkalmi jellegűvé? Gondolom szerencsésebb lenne a helyzet, ha nem arany tok lenne, akkor mehetne rá mondjuk valami milánói szíj, emberi színben
Mit javasoltok?
-
oba
addikt
válasz
#97571072 #271951 üzenetére
Na igen, ezt az árat én sem értem
Gondolom nem véletlen, hogy az ebay-re rakta fel, de hát hiába van pénze a külföldieknek, azért ők sem hülyék
Szép még az "oddly unique" jelzős szerkezet is az állapot leírására
dzsi23: igen, ez nem rossz ötlet, írok nekik aztán ha nincs válasz akkor készül két verzió...
-
oba
addikt
Nagybátyámat szeretném meglepni egy szíjjal a Doxa 355.30 órájához. Ez a fajta barna színű van neki: [link]
Nem találok egyértelmű adatot, hogy milyen széles szíj való rá. A Doxa oldalán nem találom ezt az órát. Ezen az oldalon 23 mm-t írnak, igaz nem ugyanaz a szín (nem tudom, hogy van e jelentősége. [link]
Találtam egyet szintén más színben az ebay-en egy magyar eladótól, ő 24-et ír[link]
Hol találhatnék róla biztos információt, hogy milyen széles szíj kell rá. Személyesen megmérni nem tudom, őt megkérni sem szeretném, mert meglepetés lenne a szíj.
-
oba
addikt
válasz
fagyalllo #271942 üzenetére
Uh basszus, hát ezt még a kukába is csak úgy dobnám ki, hogy előtte fóliába csomagolom 😅 Köszönöm szépen, még ennél is tökéletesebb munkát szeretnék csinálni, nem sietek, van még időm és türelmem is fejlődni.
dzsi23: neked is köszönöm
Én is abban hiszek, hogy először legyen meg a minőség és a fejlődésre való hajlam soha ne múljon el.
-
oba
addikt
válasz
5-ös kezelő #271938 üzenetére
Köszi! Nem titkolt szándék, hogy olyan szintre fejlődjek fel, ahol már esetleg meg is lehet hirdetni a szíjakat amiket készítek
De jelenleg még nem tartok ott. De szerintem jó lesz ez, ahhoz képest hogy konkrétan ez az első szíj amit csináltam, egész vállalható lett.
-
oba
addikt
Egy ideje nekikezdtem a bőrszíj készítésnek (vagyis még csak gyakorlom)
Ez az első próbálkozásom. A Casio Royal-ra csináltam egy szíjat. Sehol nem volt a neten sablon így azt nekem kellett tervezni. Plusz vannak rajta apró hibák még, többek között pl, hogy még nem jött meg ez ovális lyukasztóm így a csatnyelvnek kör alakú lyukat tudtam csak csinálni.
De azért gondoltam megmutatom a dolgot, ha már ennyit "szenvedtem" vele
Az biztos, hogy még sokat kell gyakorolni, nem olyan egyszerű műfaj ez.
-
oba
addikt
válasz
pulutodurumo #271128 üzenetére
Pont a csat miatt keresi a szíjat
A gyári szíját valahova elkeverte egy költözésnél amikor épp más szíjat hordott az órával. Szép arany színű, logós pillangócsat volt.
-
oba
addikt
Nagybátyám szeretne ehhez a Doxa 355.30 órához gyári bőr szíjat venni. A gugli nem segített, de lehet csak rosszul kérdezem. Be lehet még ehhez szerezni valahol gyári szíjat?
-
oba
addikt
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
oba
addikt
Nem teljesen ide tartozó téma, elnézést, de hátha tud valaki segíteni.
Itthoni üzletben/webshopban hol tudnék venni jó minőségű szerszámokat bőr óraszíj készítéshez? Külföldi shopokban méregdrága minden, a másik véglet a kínai silány minőségű szerszám. Kérdeztem a guglit is de nem jártam sikerrel. Foglalkozik itt valaki ilyesmivel? Vagy esetleg van ilyen témájú topik itt? Nem akarok offolni. -
oba
addikt
-
oba
addikt
Van mostanában valami jó külföldi de még EU-n belüli (vagy garantáltan vámmentes) forrás óravásárláshoz? Casiot szeretnék majd rendelni, nem tudom még hogy G-Shock és/vagy valamelyik retrobb kinézetű digitális óra lesz e. Nyilván ha nem olcsóbb mint itthonról akkor inkább itthon veszem majd.
-
oba
addikt
válasz
gipsztigris #263562 üzenetére
Mi történt azzal a szerkezettel?
-
oba
addikt
válasz
5-ös kezelő #263132 üzenetére
Nekem kicsit drágának tűnik ez a Laco Kempten. 930 eurót látok a weboldalukon. Nagyon "generic" a számlap, ezer másik órán látsz ilyet, tized ennyi áron is, persze ez nem jelenti azt, hogy csúnya.
A Laco inhouse szerkezettel nem vagyok tisztában, ahogy nézem ez egy átbrandelt Sellita 210es. Biztos szépen teszi a dolgát de egy Seiko VH31-es szerkentyű valószínűleg pontosabb és persze gondozás mentesebb. (próbálkoztam
)
-
oba
addikt
válasz
bigmasterg #263019 üzenetére
Amúgy igen, tuti nem lesz ez akkora siker. Bezzeg egy bio műanyag házas, pet palackból újrahasznosított műanyag szíjas és plexi üveges színes szagos Rolex mekkorát ütne.
-
oba
addikt
válasz
fagyalllo #263007 üzenetére
Ezerszer inkább egy Pagani Design vagy hasonló kategóriájú kínai óra mint ez a
biokerámiaműanyag eldobhatós izé. :D Legalább külső beszabályzási lehetőséget raktak volna rá. Ez a nagy környezetvédelem meg "bio" szarság, hogy termelik a szemetet? Hogyan lehet ezt majd szervizelni, karban tartani, szabályozni? Ja sehogy -
oba
addikt
válasz
pulutodurumo #262766 üzenetére
Ez tényleg rendben van így ránézésre. Miféle werk van benne? Mennyibe került?
-
-
oba
addikt
válasz
bigmasterg #262548 üzenetére
Hát ha nincs más opció akkor ez marad csak. De a legközelebbi órás is 25 kmre lévő településen van csak sajnos.
-
oba
addikt
válasz
pulutodurumo #262544 üzenetére
Gumilabdám nincs, de próbáltam gumikesztyűvel kézzel megmozdítani, nem sikerült, pedig jól tapadt a felülete hozzá. Próbáltam a kétoldalú ragasztósat is, de sehogy sem akart megmozdulni. A subleres ötlet nem rossz de az sincs itthon sajnos. Szerintem ez még soha nem volt megbontva, jó pár évvel ezelőtt vette, és tavasszal merült le benne az elem először én úgy tudom.
-
oba
addikt
Sziasztok! Nincs valakinek "elfekvőben" egy csavaros óra hátlap nyitó? Az a legegyszerűbb verzió is megteszi. Csak egy elemcsere miatt kéne fater órájához, aztán soha többé nem használnám újra, mert el lesz adva az óra.
Vidéki vagyok, itt a kisvárosban nem lehet kapni, és nem akarok egy 1500 Ft-os valamiért 2500 postát fizetni. Sufni megoldásokkal sem akarom szétcseszni a hátlapot. Kínából meg soha nem ér ide
Ha esetleg van valakinek és borítékban elküldve korrekt összegért elküldené az jelezze. Köszönöm!
-
oba
addikt
válasz
Stauffenberg #258746 üzenetére
Szerintem nem árt neki. Legalábbis nem jobban mint az egész napos viselés és mozgás.
-
oba
addikt
válasz
Memmaao #258568 üzenetére
Az SKX-ben lévő 7S26 sem húzható koronáról és nem is mp stoppos. Annál is úgy van, hogy ha már kevés "rugó" van benne akkor korona kihúzással és óvatos hátrafelé tekeréssel megállítható a mp mutató. Egyszer beállítottam ezzel a módszerrel amikor még megvolt az SKX-em, aztán minden este a lerakási pozícióval "korrigáltam" az aznapi késést vagy sietést. Mindig 5 mp-en belül tudtam így tartani az órát, persze oda kell figyelni rá meg rászánni azt az 1 percet amíg megnézed, hogy éppen siet vagy késik e és annak megfelelően lerakni. Egy idő után már rutin lesz az egész.
-
oba
addikt
válasz
bigmasterg #257148 üzenetére
Persze, ezzel nincs gond, ha tárgyi tévedés van korrigálva. Erre való a fórum, szerintem.
-
oba
addikt
Szerintem privátban folytassák azok akik ennyire szeretik egymást. Nem értem miért nem lehet órákról beszélni személyeskedés nélkül. Azt sem értem, hogy miért kell egyes márkát/gyártót és annak rajongóját leszólni itt. Tudtommal ez nem a másik topik... 😅
-
oba
addikt
válasz
SH4D0W2011 #257001 üzenetére
Ez gondolom április 1-i tréfa
-
oba
addikt
Csak nekem zavarja a szemem ezen az órán a nap és a dátum ablak? [link]
Meglepő ez egy olyan márkától mint a Junghans, akik általában ügyelnek az összképre és igényes óráik vannak. Azt sem értem, hogy ha már ekkora "lukat" vágtak neki akkor miért nem lehet kiírni végig a nap nevét. -
oba
addikt
A busz nem rögzített pályán mozog, egy organikus lüktető városban közlekedik, ahol még a buszsávban is elállhatják az útját, dugók lehetnek, emberek szállnak le és fel, kismillió tényező befolyásolja a menetidőt. A sofőr is emberből van. Még a nagyon fegyelmezett Japánban is elő tud fordulni, hogy késik vagy siet egy-egy vonat, ami rögzített pályás. Angliában élő ismerősöm pedig szintén gyakran meséli, hogy a vonat és a busz ott is elég hektikusan közlekedik. Szerintem próbáld meg a realitás felé közelíteni az elvárásaidat a menetrend, az óra, és úgy alapvetően az egész élet vonatkozásában
A saját dolgod nehezíted meg ezzel, ezért nehéz most órát választanod. Ha az atomóra szerint is jár a karórád, a busz akkor is késni/sietni fog a jövőben. Semmi szükség azzal csesztetni a sofőrt, hogy mutogatsz az órádra vagy magadat visszafogva látványosan elégedetlenkedsz, mert nem akarsz "komolyabb konfliktust". Na de nem írok több offot ebben a témában.
Remélem azért sikerül megtalálnod a megfelelő órát.
-
oba
addikt
Hát akkor gyakran zaklathatod a buszvezetőket.
Ugyanolyan irreális elvárás az ilyen szintű pontosság egy buszvezetővel szemben mint egy karórával szemben. A világ nem így működik, ez nem algoritmusok által irányított virtuális világ ahol minden atomóra pontossággal működik. Főleg ebben az országban. Annak kell örülni, ha a busz éppen jön és nem késik túl sokat. Teljesen felesleges szólni emiatt a sofőrnek. Egyáltalán nem életszerűek az elvárásaid az órával szemben. Tényleg vegyél okosórát, az mindig pontos lesz. Én jelenleg egy Amazfit GTR 3 Pro-t használok, nem kell foglalkozni semmivel, mindig pontos és mindig a helyes dátum van rajta. Egy töltéssel pedig elmegy 2 hetet is akár. Ezekkel az elvárásokkal én elengedném a hagyományos karórákat. Vagy reálisan kell nézni a dolgot és venni egy neked tetsző órát, amit havonta egyszer pontosítasz. Vagy ott a Kronaby amit említettem, az is pontos, és még mp mutató sincs rajtuk. Lehet az is jót tenne neked, ha nem látnád a másodperceket.
-
oba
addikt
Kronaby órákat nézted? BT-n kapja mindig a pontos időt a telefontól. Amúgy miért ennyire kritikus szempont, hogy még egy másodpercet sem térhet el az óra mondjuk havi szinten? Miért olyan nagy tragédia, ha havonta egyszer utána kell állítani esetleg? Ha mindig minden körülmények között atomóra szerinti időt szeretnél akkor lehet, hogy neked az okosórák között kéne nézelődnöd.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest