- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Polarstar #232164 üzenetére
Sok igazság van benne. Nem órás téma, de hátha érdekel valakiket. A takarmánybúza alapvetően nem lenne káros az egészségre, ha a toxinja túl magas, akkor már takarmánynak sem használható. Ha alacsony a fehérje, sikértartalma, akkor nem készíthető belőle szép termék, 27 alatt ugyan nem malmi minőség, de ostyához meg pont az kell. Étkezési búzából is készíthető étkezési és takarmánykorpa is, technológia kérdése. Igazi takarmánylisztből nem is készíthető megfelelő állagú termék, azt max. Afrikában ennék meg, vagy egy szibéria munkatáborban. Az albánok nagyrésze a legolcsóbb, de étkezési liszteket veszi (amit sok esetben ki sem akar fizetni, ezért csak kp.!) , ami azért nem takarmány, de normális kinézetű termék csak sok vegyszerrel készíthető belőle. Ők nem is kovászolnak. Az étkezési minőségként eladott liszt is lehet határérték feletti toxinnal, és akkor nem lehet felhasználni, volt ilyen már Gyermelynél, de Nagyi Titkáéknál is
A higiénia egyes magyar pékségekben is gáz, csótány, ürülék, penész, dzsuva azoknál is előfordul. 30 éve gyakran szembesülök vele. Sajnos egyre kevesebb a jó, megfizethető magyar Pékség terméke a piacon. A Fornetti, P & P,
egyéb nagy fagyasztósoknál (Aldi, Lidl, Peny sütemények) legalább van minőségbiztosítás, tisztaság, meg sok adalék. A kis manufaktúráknál a minőség alapvetően jó, bár nem mindenki hajlandó, tud fizetni 900-1500 Ft-os árat egy kg kenyérért.
A vásárlók nem balekok, max. nem tájékozottak.
Aki jót akar magának az saját maga süt adalékok nélkül. Nem biztos, hogy szép, nagy lesz, de legalább egészséges. -
Amatőr123456
csendes tag
válasz
csabulaxi #232148 üzenetére
Ehhez én is csatlakozom, én sem veszek albántól, mert tele van adalékkal, egy tésztából készül minden. Nem beszélve arról, hogy nagyrészük nagyképű szarházi, akik a be nem fizetett adóból (vagyis a mi pénzünkből), netán fekete pénzek tisztára mosásából vett kocsikban játsszák az agyukat. Koszovóban meg lyukas zokniban jártak.
-
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
hallador #231872 üzenetére
A barátom Audit vitt sima olajcserére (vezérlés nem volt) azt mondták kb. 200 eFt lesz. 220-al ment érte, a számla 250 eFt lett volna!? Azt mondta bocsi, de nincs nála kártya, és csak 220 kp. Mondták, hogy O. K. akkor adja a 220-at!? A következőt már egy maszek ugyanazzal az olajjal 60-ért megcsinálta. Sokszor pofára megy. Gondolom az óránál is előfordultl ilyen aránytalanság. Ha valakinek telik drága órára, akkor teljen szervízre is.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
hallador #231869 üzenetére
Nem mindegy hogy egy Dáciát viszel, vagy egy BMW-t, Mercit, Audit időszakos szervízre. A szervíz anyag, de az óra díj sem egyforma. A Drága autó fenntartása többe szokott kerülni, pedig alapvetően szűrő, olaj, szíj stb. megy mindegyikbe. Meg kell fizetni a Márkanevet...
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
csabiks #231827 üzenetére
Zafírral én Orient Mako 3-at vettem egy éve, ami közepes méretű búvár (42mm), mint a Seiko 5 (44mm miatt kiestek a búvárok nálam, mert vékony csuklóm). Akkor 75-95 eFt volt, most kb. max. 109 eFt?
Márkaszervízben kb. 40 eFt egy nagygenerál, ami sok, ahhoz képest, hogy ennyiért vettem 1 évesen szinte karcmentesen. Megcsinálták 15 eFt-ért, azóta +/- 2 mp/napot tudja, ami egy svájci nak is becsületére válna, a gyári tűrés -10/+25 mp.
Ha nem nagy a kezedre a Seiko, akkor azt is érdemes nézegetni, mert sokféle design-el kínálják, bár inkább Hardlexel.
Olcsón (ha jól láttam kb.30 EUR) van hozzá új szerkezet (ami Ford szerint is a legjobb megoldás), ami sokkal költséghatékonyabb megoldás, mint egy drága szervíz.
Citizenek is vannak olcsóbban. -
Amatőr123456
csendes tag
-
-
Amatőr123456
csendes tag
A Mako 3 pontatlanságát, megugrását végül sikerült orvosolnia a márkaszervíznek
Egy hónap után +100-120 mp sietéssel adták át, ami előtte +270 mp volt. Garanciában visszavittem még a lezárás előtt kedden, egy hét múlva kiküldték GLS-el
Állítólag kapott egy nagygenerált. Átlagban - 4,5 mp/napot produkált, amit még finomhangolok pozitív irányba. A lényeg, hogy végül az órát megcsinálták, korrektek voltak, bár nem túl gyorsak.
-
Amatőr123456
csendes tag
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Fall-N #231298 üzenetére
Az a baj, hogy nem volt költséghatékony a felújítása a kis 5 - nek. Nekem még a kisebb tokosok voltak. Kb. 36 mm., ami manapság már kicsi. 7-8 év után már bepárásodtak. A szerkezet szervizelése a tényleges értékénél több lett volna.Az új árával vetekedett, ezért elengedtem őket.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
dzsi23 #231263 üzenetére
Igen ezeket már olvastam, de budapesti kisebb (nem a nevet és a nagy bolt költségeit, inkább a szakismeretet kívántam megfizetni) lelkiismeretes órást senki nem ajánlott, pedig állítólag sokaknak van tuti mestere, de az titok hogy ki az? Van akire konkrétan is rákérdeztem. A válasza az volt, hogy az övé olcsón, jól dolgozik a 14. kerületben...
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
dzsi23 #231251 üzenetére
Nagyrészt egyetértünk, a fogyasztói társadalom ezt hozta, hogy gyártják a sok szemetet, ami már nem érdemes javíttatni. Sajnos a tervezett avulás, amortizáció miatt sem érdemes. Nem tudom ez az órákra is igaz vagy sem? Jól karbantartás több generációt is kiszolgálást egy mechanikus. Kértem itt egy lelkiismeretes órás javaslatot. Mivel nem kaptam, maradt a márkaszervíz
Egy idősebb szaki is említette, hogy ő is kiad munkákat egy román szakinak, mert ő nem koszolja be a kezét egy nagy állóóra tisztításával, javításával, mert így olcsóbban kijön ha kiadja alvállalkozónak. Na mondom gratulálok, hozzád sem adok le semmit javításra!
Ha jól rémlik (nem biztos) itt írtátok, hogy kb. 40 USD egy szerkezet (talán Seiko?), akkor inkább az, mint 35-40eFt egy kétes (WD-40-es) szervizelésért.
3 db 8-10 éves karcos Seiko 5 is van a fiókomban, amik nem láttak szervízt, mert nem lett volna költséghatékony javíttatni, inkább azon az áron vettem egy karcmentes újat. -
Amatőr123456
csendes tag
-
Amatőr123456
csendes tag
Márkaszervízben egy nagygenerál 35-40 eFt. Kérlek segítsetek mennyiért szerezhető be az Orient-hez egy F6922 szerkezet? Gondolom érdemesebb egy újat betenni, vagy egy olcsóbb mestert találni. Alkatrészeket csak a márkaszervízen keresztül tudnak az órások beszerezni?
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
andrew01 #231147 üzenetére
Köszönöm olvastam, letöltöttem, este meg is próbáltam. Próbálom majd értelmezni az eredményeket. Összevetem a hordásnál tapasztaltakkal. Este lerakva 9 óra alatt pontos volt? Ma délelőtt hordva 4 óra alatt +6-7 mp eddig. Amíg hordva nem látom mit produkál átlagban, addig nem viszem vissza. Ez a nagy szórás viszont nem túl biztató. A gyári értéke - 10/+25 mp ha jól rémlik?
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #231171 üzenetére
Még várjunk vele, mert érdekes módon éjszaka lerakva megállt a sietése? 9 órát pihent és maradt az +57 mp. Hordom és majd kiderül mit produkál napok, hetek alatt.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
@mriya@ #231166 üzenetére
Pofátlanság így kiadni egy órát 35 nap után 15000-ért! Állítani én is tudtam volna ingyen, de bíztam benne, hogy ők alaposabbak lesznek. Előtte a napi 1-2 mp-et tartotta, hirtelen ugrott meg. Akár ez is lehet, amiről már én is hallottam, de a szervíz dolga lett volna ezzel is számolni.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Quartz51 #231143 üzenetére
Persze nem is gondoltam, hogy kvarc pontosságú lesz...
40 éve hordok automatákat, de a csuklómon, nem a szervízbe. Szerencsére eddig soha nem kellett órásmestert igénybe vennem, mert 8-10 év után újat vettem. Így ezirányúbben saját tapasztalatom szerencsére eddig nem volt. -
Amatőr123456
csendes tag
válasz
fagyalllo #231144 üzenetére
Egy nagygenerál náluk 35 40000 Ft, nagyjából ennek az órának a használt értéke. Erre gondoltam én is. Vagy arra, hogy adják vissza a 15000 et és keresek egy másik mestert. Gondolom hogy egy beállítás után a napi +10 másodperc járás eltérés nem egy irreális elvárás?
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
fagyalllo #231133 üzenetére
Hozzászólásaidat olvasva kíváncsi volnék a véleményedre, te mit tennél a helyemben?
Orient Mako 3 2 évesen elkezdett sietni napi 5-6 percet. A márkaszerviz 35 nap alatt beállította 15000 Ft ért!!!
Három órája vettem fel, koronáról felhúztam, azóta 17 másodpercet siet. Természetesen tesztelem még, de gondolom hosszabb távon sem lesz pontos? -
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Eugene Roe #231111 üzenetére
Van itt olyan fórumtárs, akinek egy Bp. melletti órásmester 500 Ft-ért állította be a Vostok automatáját azonnal. Nem volt nyomáspróba, de pontos lett. Kb. 1,5 mp /nap eltéréssel jár.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
tankraid #231091 üzenetére
A Next Time Kft. helyett ha valaki tud más megoldást inkább válassza azt, ezután én is ezt teszem. Nekem sajnos nem jók a tapasztalataim velük kapcsolatban. A munkafelvevő laikus, félretájékoztatott. Mako 3-at vittem be mert sietni kezdett 2 évesen. Azt mondta szét kell szedni, sok a munkájuk, ezért 25 napra tudják vállalni 15000 Ft ért. Kérdeztem, hogy a 15000 Ft, szétszedés azt jelenti hogy ezzel a karbantartás olajozás is megtörténik, és akkor nem kell kb. öt évig ezzel foglalkozni? Válasza az volt, hogy igen. Elhoztam az órát, amit 35 nap alatt állítottak be!?, úgyhogy 10 napot még késtek a vállalásukhoz képest. Azt se mondták hogy bocsi. Megkérdeztem, hogy akkor most megolajozták és öt évig nem kell újra szervizelni? Azt mondta a munkafelvevő, hogy ő nem órás, de biztosan "odapöttyintettek" néhány csepp olajat ahová kell!? Most már azt mondta, hogy az egy nagygenerál, aminél szét kell szedni darabokra, gépben kitisztítani, összepakolni, beállítaniv az órát. Nem akartam, mondani, hogy a felvételnél nem ezt mondta. Kérdem az mibe fáj náluk? 35 40000 Ft!!! Szerintem egy beállítás nyomáspróba 15000 Ft ért sok. Nem beszélve arról, hogy ezt 35 nap alatt sikerült elvégezniük. Még nem hordtam, de ezek után bízom benne, hogy legalább pontos.
-
Amatőr123456
csendes tag
A személyes tapasztalatom, hogy a gazdag és intelligens emberek, általában nem szoktak kérkedni a vagyonukkal. Nem egy ismerősöm van itt és külföldön is, aki milliárdos, de az utcán első ránézésre nem látszik rajta. Egy ügyfelem cégtulajdonos, farmer, póló és 7-8 éves Audi Quatroval jár. Azt mondta teljesen megfelel ez neki, miért cserélném le az autót, pedig megtehetné hogy bármilyen autóval járjon.Egy másik német orvos barátom igazságügyi szakértő. Sokkal jobban keres mint a bírók, akiknek szakért, de soha nem licitálja őket túl pl. autóval stb.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Space marine #230185 üzenetére
A Next Time a garanciális szervíze. Mako 3 automatámat leadtam jan. 20.-án, mert 1,5 évesen hirtelen elkezdett sietni napi 4-5 percet. Azt mondták sok a munkájuk, ezért febr. 15.-ig vállalták, látatlanban 15 eFt-ért. 12.-én azért érdeklődtem, hogy esetleg mehetek-e érte, mert éppen arra jártam. Azt mondták ne menjek, mert amúgy is csak 15.-re vállalták. Sok a munka szombaton is dolgozniuk kell. Kérdésem, hogy akkor 15.-én mehetek? Ne, majd értesítenek. Ma már 19. - e és semmi hír. Ugyanezt csinálták októberben egy garanciális Mako 1-el. A vállalt időre akkor sem készültek el a pontosításával. Emiatt nem tudtam eladni egy vevőnek, aki szülinapra vette volna. Úgy gondolom, hogy ha csúsznak, akkor legalább illene ezt jelezni. Szerintetek? Egy hónapja ott pihen náluk, eddig legalább hordhattam volna, mivel semmit nem tettek vele, ugyanis "csak" siet.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
@mriya@ #230192 üzenetére
A Jász u.-ból a 8. Kerületbe került az Orientek garanciális javítása. Október végén vittem hozzájuk egy Mako 1 - et, mert sietett perceket, gariban javították, de 3-4 hétre vállalták, addig ültek rajta. Az utolsó előtti napon hívtam őket, hogy holnap akkor megyek érte. Mondták, hogy még ne menjek, majd csak 3 nap múlva. Gondolom hozzá sem fogtak. Kérdem mi a probléma? Azt ő nem tudja, nem ő javítja. Egy hete vittem egy 2 éves Mako 3-at az is sietni kezdett 4-5 percet naponta, már nem garis. Az Orientekkel nekem úgy tűnik nincs szerencsém, bár mindkettőt használtan (újszerű állapotban) vettem. Korábban 3 db Seiko 5 automatát használtam kb. 7-7 évekig, soha nem kellett szervízbe vinnem egyiket sem.
Még mindig sok a szervíz munkája 3-4 hétre vállalták megint. Szétszedik, 15 eFt-ért vállalták látatlanban. Remélem így még lesz a karbantartásra, és nem kell évekig javítani. Korrektebb lenne ha inkább adnának időpontot, hogy 3 hét múlva vigyem be, addig használjam, mert úgy sem csinálnak vele semmit. Autószervízben ezt mindig így csinálják. Viszem időre, megvárom míg megcsinálják, és megyek utamra. -
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
rozsgyi #229243 üzenetére
Ez már sok mindent tud, és erről egy vicc jut az eszembe.
Cigányember haldoklik, és az ágyában a fiának adja a bicskáját. Mondja, hogy vigyázzon rá, mert ezt még a nagyapjától kapta, aki anno a Bácsbokodi vásárban vette.
Éjjel hazáér a fiú, halkan lépked a házban, nem tudja él-e még az apja.
Kérdi az apa, te vagy az fiam? Igen apám. Bicska nálad van? A fiú hallgat, majd kisvártatva mondja, hogy már nincs meg, de viszont csinált egy jó üzletet. Sikerült elcserélnem egy 7 dallamot játszó, ébresztős, számológépes Casio órára. Az apja megkérdezi: fiam ha kocsmában azt mondják neked, hogy k. Anyád, akkor arra mit fogsz majd válaszolni...hogy fél nyolc? -
Amatőr123456
csendes tag
válasz
zebergényi #229209 üzenetére
Ez is esélyes volt nekem, mind automatában, mint Eco-Drive - ba. Megbízható minőség, kisebb méretű búvár.
Az újak kereteden felül vannak, de használtan 50-60 eFt. Bár ritka a fémszíjas, inkább szilikonnal hirdetnek, ami nekem sem pálya, a fém tartósabb.
https://www.timestore.hu/Marka/Citizen/Promaster/Citizen-Promaster-67173?utm_source=aff&utm_medium=dgt&a_aid=5d13541ada4de&a_bid=afad85f1&from=kelkoo&gclid=Cj0KCQiAuJb_BRDJARIsAKkycUlBZpYiYPT4Xd5KoCrrDouVC3cMW1FASJppW-QjaOoGH9lL6mR9ZcsaAhuGEALw_wcB -
Amatőr123456
csendes tag
válasz
zebergényi #229209 üzenetére
Én is hasonló ismérvekkel kerestem.
Ez volt az egyik jelölt. Kedvező ár, közepes méret 44 mm, búvár jelleg (lünetta csak dísz), pontos fényevő kvarc szerk., amiben nem kell elemet cserélgetni, 8-15 évet is elmehet, állítólag. Most 48 eFt boltban, de újszerűt fél éve vettem garanciális újszerűt 27 eFt-ért, de végül maradt a Mako 3 a befutó.
https://www.arukereso.hu/ora-c65/citizen/bm7451-p462098442/Mako 3 újonnan 72-109900 Ft. Használtan újszerű 50-60 eFt-ért megvehető, tehát ha újat akarsz, akkor nem fér bele az 50-60-ba.
Hátrányai: karbantartást igényel 4-7 évente az automata szerk. Nem annyira pontos, mint egy kvarc.
Előnyei nekem: a vékony csuklómra és kisebb kezemre is jó méret a búvárok között 42 mm (Seiko 5 44 mm, és drabálisabb volt a lünetta kialakításuk miatt, amik az üveggel egy síkban vannak, a Makó a külső széle felé le van csapva), az automatáknak lelke van
Koronazár, 200 m, zafír üveg,, tömör szíj (érezni hogy a kezedben van) koronáról húzható.
Olcsóbban van Mako 1, most adtam el 45 eFt-ért egyet, 10 hónapos újszerű, még garis volt. Ikonikus 2 koronazáras, de kristály az üvege, és nem húzható koronáról.
https://www.google.com/search?client=ms-android-huawei-rev1&sxsrf=ALeKk034S0OWqL-KE0WVUmA68jCzavoVHA%3A1608892837183&ei=pcHlX5DgCtHlgweQ7YTQDw&q=Mako+1&oq=Mako+1&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAMyBggAEAcQHjIGCAAQBxAeMgYIABAHEB4yBggAEAcQHjIGCAAQBxAeMgYIABAHEB4yBggAEAcQHjIGCAAQBxAeOgQIABBHOgcIIxCwAhAnOggIABAIEAcQHlDf1AJYreYCYOPvAmgBcAF4AIABqQGIAdIEkgEDMi4zmAEAoAEByAEIwAEB&sclient=mobile-gws-wiz-serp#imgrc=cxrcq5Zw-vnCOMMako Ray és Mako 2 is vehető újszerűen 35-50 eFt - ért. 41,5 mm-esek ami még kisebb méret.
Én is mindenkinek Boldog karácsonyt, és Jó Egészséget Kívánok!
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #229188 üzenetére
Valószínűleg így lehetett
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
szaszyka #229170 üzenetére
Bár sokat használom a Jófogást, de órát ritkán veszek, mert hű vagyok a meglévőhöz, ezért ezt az eladót nem ismerem. Melyiket nézted ki. Tavasszal egy 2 hónapos garanciális Citizen Promaster Eco-drive-ot vettem 1/3 áron. Postázták és utána utaltam az árát. Így semmi rizikó nem volt.Ha tudod vedd meg így (gondolom nem sokan vállalják, én sem mennék bele, de van aki igen
). Én soha nem utalok előre, csak személyesen kp., és lehetőleg magyar garival. Nem szeretem a zsákbamacskát. Mivel sokat utazok a személyes átvétel legtöbbször nem probléma. Több csalóval volt már dolgom, aki előre utalást erőltette, majd mikor azt írtam megyek az óráért gyakran eltűnt a hirdetés. Az ár rendszerint kedvező volt pl. boltban 48 eFt, de 25 eFt-ért hirdette a Citizent. "Profiktól" ritkán veszek, mert az árakat kitartják (tisztelet a kivételnek) rendszerint az egyéni eladóktól jobb áron lehet. Pl. Egy gyűjtő Mako 3-at hirdetett tavasszal 7 hónaposan 90eFt volt a számláján, és 72 eFt-ért hirdette. Ami első ránézésre reális is lehetne, viszont egy plázában akkor 71eFt-ért vehettem volna újat, számlával, ahhoz képest meg már sok volt egy "használt". Végül 1 hónap múlva kaptam egy újszerűt 10 hónaposan, aminek a szíja enyhén karcos 10/8-9,az üveg-tok karcmentes 10/10 volt. Ez is mutatja, hogy az ár igen csak relatív.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
#97571072 #229162 üzenetére
Ne viccelj, miért is vettem volna magamra, de zavar ha bárki általánosít. Én úgy vagyok ezzel, hogyha valaki alacsony ajánlatot ad, az még mindig jobb, mintha a kutya sem érdeklődik a termék felől. Ez soha sem zavart, megköszöntem és max. nem neki adtam el. Ha termék keresett, és jó ár/érték arányú, akkor úgyis lesz rá jobb ajánlat. Van amit relatíve "olcsón" is adtam csak vigyék, mert még mindig jobb volt mintha a lomtalanításkor dobtam volna ki. Minden annyit ér, amennyit hajlandó valaki adni érte. Van amikor az eladó rosszul lövi be az árat, és tényleg a felét sem éri a termék, szerintem ilyenkor nem kell megsértődni egy alacsonynak gondolt ajánlaton.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Kaci84 #229152 üzenetére
Vannak csalók mindenütt. Tavasszal Seiko gyűjteményt hirdettek csábító áron a Jófogáson Budán. Kiderült, hogy egy kölni!!! boltban van a hagyatékból származó készlet. De szívesen postázzák, "csak" a BundesPost díjat utaljam. Na persze a hülyék a másik oldalon vannak....
Írtam, hogy én soha nem utalok pénzt előre, személyes kívánom átvenni. Szombaton 12 órakor várom a Kölni dóm bejáratánál, onnan ismer meg, hogy szegfű lesz a gomblyukamban...
Persze voltak nekem is negatív tapasztalataim, de szerencsére eddig pénzt nem buktam, pedig sok mindent adtam-vettem már ott. -
Amatőr123456
csendes tag
válasz
#97571072 #229149 üzenetére
A Jófogással nekem semmi bajom, sokat vettem és adtam már ott, annak ellenére, hogy agyhalott sem vagyok.. Nem szabad általánosítani, és belemenni kétes üzletekbe. Mindenütt vannak mindenféle emberek. Ez is egy piactér, ahol alku van, megegyezés nem mindig...A piacgazdaság már csak ilyen. Aki ezt nem vállalja, az nem lesz része.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #229052 üzenetére
Nem akarok kézi húzósat. Az Orient tetszik külsőleg és árban is, ez volt a maximum, amit órára szántam. Drágább órát nem szívesen hordanék, mert ritkán veszem le a kezemről, így a sérülés esélyes.Legfeljebb ezt húzom, vagy állítom időnként. Tissot kvarcom is van, de nem hordom. Kis Seiko 5 3db is volt, mindegyik szépen tette a dolgát, nem volt ilyen megugrásuk. 7009 valamint 7S26 szerkezetekkel, ha jól rémlik?
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #229032 üzenetére
Köszönöm a hasznos infót. Mostmár csak az a kérdés, hogy a napi életritmusomhoz (ami lehet hogy 20-40% felhúzottságot produkál, és most ide van beállítva, alapvetően pontos), vagy egy szinte teljesen felhúzott állapothoz legyen beállítva? (akkor viszont koronáról kell húzgálnom). Engem most ez zavar, az indexre ütés kérdése az most nem, a kvarcoknál volt inkább téma.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #229021 üzenetére
Jó a meglátásod, már én is gondoltam arra, hogy napközben nem húzódik fel teljesen, mert gyakran ülök íróasztalnál, és 2-3 órás vezetés is kevés hozzá. Túrázásnál viszont felhúzódik, akkor +3-10mp helyett +20-40mp-et is siet. Koronáról nem akarom húzogatni, mert mindennap hordom legalább 14 órát. Jó ötlet, megnézem felhúzva mit produkál.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #228999 üzenetére
Nem annyira sürgős, mert használható így is. Érdekes, h csak néha gyorsul be. Arra gyanakszom, h esetleg a mágneses tér is belejátszhat. A konyhában van indukciós tűzhely, mikro?
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #228984 üzenetére
Köszönöm! Ez volt 1,5 éve a garancia papíron, de most most már a Next Time a garanciális szervize, de gondolom a tudás megmaradt a Jász u.-ban.
-
Amatőr123456
csendes tag
Sziasztok!Segítségeteket kérem. Mako 3 1,5 éves automata órám van, használtan vettem. Néhány napig pontosan jár, nappal +3-6mp-et siet, este - 2-6mp-et késik. Néhány nap után viszont minden ok nélkül megugrik, sietni kezd napi 30-60 mp-et is. Bp. - en tudtok-e javasolni órást, aki ért hozzá és korrekt áron dolgozik. A márkaszervíze a 8.-kerületben nagyon lassan dolgozik, egy garanciális beállítás (sietős Makonál) nekik novemberben 4 hétbe telt. Előre is köszönöm a tippeket!
-
Amatőr123456
csendes tag
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
zolnagy #225082 üzenetére
Köszönöm, nekem is tetszik a selyem fényű számlap napfényben mutatós
. A fekete már kissé elcsépelt volt. A türkiz is érdekes lehet, de végül lecsúsztam egyről. Fél éve 72-95eFt volt boltban a Mako 3. Használtan garival még 50-69 eFt-ért kínálták, végül sikerült 40-ért
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
csaba1203 #225046 üzenetére
Nekem is vékony 17,5cm-es a csuklóm és szerettem volna egy lünettás órát fél éve.
Seiko 5 tetszett, de 44 mm - es méret túl drabális volt számomra. Jött szembe harmad áron egy 1 hónapos solar Citizen Chrono 44 mm, amit nem lehetett kihagyni, de az is túl nagy lett, ezért eladtam. Az alsó árkategóriában a Citizen automata és solar (kb. 41mm) és az Orient Mako2 és 3 (42/47) között nézelődtem.
Végül Mako 3 (zafír üveggel ennyiért nem kínálnak búvárokat) lett a befutó, egy szinte karcmentes 1 éves 40 eFt-ért. 42 mm, de a lehajló tokfül miatt kisebb csuklóra is megfelel.
Íme:
[kép]
A Ray sem rossz. -
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Veron #224421 üzenetére
Ezidáig Seiko 5 óráim voltak nem foglalkoztam a járáspontosságukkal, tudomásul vettem, hogy nem karcok. Néhány hónapja vettem egy 1,5 éves újszerű Orient Mako 3 automatát. Kezdetben naponta 10-20 másodpercet sietett. Kedvet kaptam, hogy pontosítsam. Ötször állítottam míg végül elértem, hogy naponta 1-4másodpercet sietett., este pihentetve 8- 10 óra alatt késett 1-4 másodpercet attól függően hogyan tettem le. Tehát egész pontosan lehetett tartani. Jellemzően napi kb.14 órát hordom, irodában, vagy autóban, nem túl intenzíven használva. Majd amikor többet mozogtam pl. túráztunk, akkor kb. +15-20 mp sietést produkált néhány óra alatt. Koronáról sosem húztam, ugyanis azért vettem autómatát hogy ne kelljen ezzel bajlódnom. Arra gondolok, hogy a nem túl intenzív mozgásnál az automatika nekem sem húzza fel eléggé a rugót, a rugóerő gyengébb lehet, mondjuk 20-40%? Ha többet mozgok rugó jobban felhúzódik és akkor elkezd sietni. Koronáról fullra felhúztam is néhány óra alatt akkor is elkezdett sietni. A rugóerő csökkenésével a sietés is csökkent. Nem gondoltam volna, hogy ennyi eltérést produkál a rugóerő változás. Lehet, hogy ez csak az enyémre jellemző? Két három hónap alatt háromszor hirtelen megugrott a sietése, látszólag minden ok nélkül néhány óra alatt +30-50mp volt. Lehet, hogy ez sem normális, de csak ezért még nem szaladok azonnal óráshoz. Most ott tartok, hogy az én életritmusommal tartható a napi néhány mp sietés.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
jozs6200ax #222523 üzenetére
Ha napi szinten akarod felhúzni, akkor ott vannak a kézihúzósak, nem kell hogy automata legyen. Ha automata és hordod napi szinten, akkor nem kell kézzel húzni, csak ritkán ha többet áll. Aki szereti az automatát, de nem hordja naponta az felvételekor vagy felhúzva vagy forgatóból teszi föl. Amit használnak az idővel elkopik, ha gyakrabban akkor hamarabb.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Nekton #221800 üzenetére
Korábban írtam a Tissot kvarcórámmal kapcsolatban, hogy a szerkezetek benne nem mentek el 2-2 évet sem.Egy régen neves márka, miért tesz bele egy 100 eFt-os órába egy filléres, egybepréselt, javíthatatlan, műanyag szerkezetet? Senki nem reagált rá, csak egy kommentet kaptam, hogy peches vagyok az órákkal kapcsolatban. Az elmúlt 30 évben nagyrészt 3 db kis Seiko 5 órát hordtam minden gond nélkül, amik még mindig járnak ha néha előveszem. Viszont az általad írottak megerősítik az én, és más Tissot tulajok tapasztalatait is. Hiába "igényes" valaki és áldoz egy óráért 100eFt-ot, semmi garancia hogy jobban jár, mint egy tized árú órával.
-
Amatőr123456
csendes tag
Én a 9 éves fiamnak szeretném megvenni az első óráját. Néhány fotót csináltam, mert kíváncsi voltam, melyik tetszene neki? Kedvenc színe a narancs és a kék. Nekem a Q & Q feketék (búvár, és az egyszerű is) tetszettek, mondjuk narancs mutatóval, vagy a Casio, ami WR100, de sajnos ő nem rajongott értük, valami pirosat keresett a fotókon!? Lehet, hogy meglepetés helyett el kell vinnem, hogy ő válasszon!
[kép] [kép] [kép] [kép]
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
@mriya@ #221543 üzenetére
Nem csak én vagyok peches, mert kb. 3 másik vásárló is akikkel beszélgettem, valamint az órások is elismerték hogy a müanyag egybe préselt szerkezet nem való egy 100 eFt-os Tissot-ba.(Nem én választottam, hanem ajándék volt.) De amióta Swatch tulajdonba került azóta azt mondták hogy a minősége is romlott.
Közban Orient Mako 3 elégedett tulaja lettem, ez működik ahogy kell -
Amatőr123456
csendes tag
válasz
@mriya@ #221538 üzenetére
Ha még relatíve olcsó is volt az óra, azért rendeltetésszerű használat ( nem ütöttem vertem) mellett 2 hónap alatt levedlette a krómozás egy részét alul-fölül is, tehát nem csak az izzadtságot nem bírta, de mást sem, azért ez szerintem gáz. Ne adjanak 3 év garit olyan termékre, ami nem alkalmas viselésre. Vagy írják rá, hogy ez ennyit tud. Régebben halottakra gyártott cipőket is hoztak Ausztriából, aminek papírtalpa volt. Itt eladták jó pénzért, de viselésre persze nem volt alkalmas érthető módon
A termék szép volt, és nem hibás.... viszont úgy gondolom jogosan vitték vissza a vásárlók.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
@mriya@ #221538 üzenetére
A rozsdamentesnél tudom nincs ilyen probléma. Viszont a krómozás minőségében azért vannak különbségek, ami költségben kb. nulla a különbség. Volt régen krómozott olcsó órám, de az évekig bírta, nem 2 hónapig. Az ár-érték arányra egy eklatáns példa. Kiss Róbert Richárd utazótól műsorában hallottam kb. 8-10 éve, hogy Kínában gyártott márkás cipő akkor itthon butikban 40 eFt, azt ott mint túrista 1 eFt-ért vette, de a helybéliek 200 Ft-ért. Ez azért elgondolkodtató, hogy egy jobb minőségű termék miért annyi amennyi?
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Lev Abalkin #221536 üzenetére
Az igényszint az utána lett kielégítve, de akkor még nem tudtam és időm sem volt dönteni, hogy harmadszor is javítás vagy új óra? Első ránézésre egy elegáns, szép óra volt, és 3000 Ft - ért nem is vártam csodát.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Empsepo #221535 üzenetére
Egy Tissot volt, amiben megálltak a műanyag szerkezetek, nem mentek el 2-2évet egy 100 eFt-os órában!? Mindig van óra a kezemen, időm még nem volt keresgélni, ezért csak átmeneti megoldásnak szántam, mivel a 3000 Ft kb. két elemcsere. Ennél egy egyszerűbb Casio vagy Q & Q is többet tud 1/10-ed áron.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
@mriya@ #221529 üzenetére
Tavaly nyáron üdülés előtt behallt az órám, kínomban gyorsan vettem egy tetszetős, pontos Aldis kvarcórát 3000 Ft-ért. Alapból krómozott volt, de hamar lemarta az izzadság és alatta a réz? kikezdte a bőröm. Ment vissza boltba. A rozsdamentes azért csak praktikusabb:-)
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Ubulhun #221388 üzenetére
Gratulálok, gusztusos ez a retro formájú tok, használd egészséggel
Mind a négyféle alapmodellt láttam a hirdetésben. Ez a számlap vonalakkal, számok nélkül egyszerű és nagyszerű!
Azonban volt kisebb tokkal azúrkék színben is, nálam az lett volna a befutó de sajnos gyorsan elkelt
Veszik mint a cukrot!
Ennyire jók ezek a Vosztokok? -
Amatőr123456
csendes tag
válasz
g0n21 #221292 üzenetére
A 7s26 - hoz nem hinném hogy nagy eszközpark kell, nem egy űrtechnika.
Van aki nem a Váci utcában bérel üzletet, hanem a saját házában alakította ki, és saját maga dolgozik benne alkalmazottak nélkül, aminek fenntartása is más. Ha jó szakember és korrekt áron dolgozik, akkor ez nekem pont megfelel.
Az internet korában nem kell szaladgálni, csak ajánlatot kérni. Viszont számomra a szaladgálás sem gond, mert úton vagyok mindennap. Aki pl. szoftverfejlesztő, az valóban ne foglalkozzon ezekkel, mert ha jó a szakmájában akkor sokkal jobban keres. De valóban mindenki helyzete más, így a megoldásai is. Egy német vagy holland spórol, pedig az anyagi helyzetük erre nem késztetné őket. A magyarok egy része még erőn felül "mulat", hitelekbe veri magát sokszor ok nélkül. Én inkább az előző kategóriát preferálom.
A lakóautónk Belgrád alatt az autópályán nem indult, mivel a szerelőm 500 km-re volt, ezért maradt ez a kényszermegoldás. -
Amatőr123456
csendes tag
válasz
g0n21 #221278 üzenetére
Főképp a lehúzós szerelők nem szeretik ha viszed az alkatrészt, mert azon is keresni akarnak, na ezekhez nem megyek én. Számolja fel a munkadíját becsülettel, és majd én eldöntöm jó-e az nekem. Az alkatrészt nálam az adja, aki jobb áron tudja beszerezni, vagyis legtöbbször én.Veszem a fáradtságot megkeresem a legjobb ajánlatot és az Áfa is visszajön.
Annyi rizikója azért legyen az órásnak is ha egy kicsit hosszabb időt vesz igénybe, nehogy már a vevő szívjon, mert ő lassabb, vagy bénább. Ha alkatrész kell akkor természetesen azt számolja fel.
Legutóbb a Ducato turbóm meghibásodott, mert egy szerb kókler szerelő adagolócserénél beejtett egy anyacsavart, ami ledarálta a lapátokat, örültem hogy hazaértem Bp-re. Arany áron még kárt is csinált!!!
Itthon az egyik szerelő azt mondta, hogy 2 napos munka, mert a motort, váltót ki kell venni min 60 eFt a munkadíj, nem is szívesen vállalja. Másik nem vette ki a motort, csak kicserélte a turbót 25 eFt - ért (amit a kezébe adtam) amibe a hátsó fékpofák, gyújtáskapcsoló csere is belefért!!! Szerinted? Számtalan hasonló példát hozhatnék. Mivel lottón nem nyertem , ezért kénytelen vagyok a véges fizut ésszel beosztani.Vannak akik fizetnek mint a katonatiszt, végül is az a legkényelmesebb.
Viszont nem tudom hallottad-e, hogy vannak emberek, akik napi 10000 Ft-ot sem keresnek? -
Amatőr123456
csendes tag
válasz
SOAD19 #221261 üzenetére
Sokszor pofára megy az árképzés. Többen azt mondták hogy ez egy napos meló szétszedni összerakni egy kis Seiko 5 ös szerkezetet. Hagyjuk már, a hülyék a másik oldalon vannak. Nem szedtem még szét, de nem gondolnám hogy a leglassabb órásnak is 2 óránál tovább tart maga a szerelés. Persze ha nincs más munkája és mindent beleszámol (Reggeli, ebéd, vacsora, asszony lerendezése, sziaszta stb.) , akkor azért eltelhet a nap. Az órabéres dolgokat nem igazán szeretem, mióta egyszer megtapasztaltam.
A rádióban hallottam hogy nyugdíjas mesterek órabérben olcsón dolgoznak. Gondoltam kipróbálom a mosógép osógépnél csapágycsere. Mivel kicsi volt a fürdőszoba, ezért a lakás közepén komótosan darabokra szedte, úgyhogy tőlem kért szerszámokat!!!? Végül 2 óra után felbehagyva távozott. A szomszédnak meséltem mi történt. Azt mondta miért nem szóltam, tök egyszerű egy csapágycsere pikk-pakk megcsinálja ő is. Na mondom itt a lehetőség gyere. Meglátta a szoba közepén az alkatrészeket és azt mondta "ki volt az az állat aki így szétborította", amikor nem is kellett volna. Így ő már nem vállalja. Mivel közlekedni is alig lehetett a lakásban összeraktam én. Másnap hívott a szerelő hogy jönne folytatni. Mondtam hogy már nem kell megoldottam, és a szomszédom szavait is idéztem. Ezután udvariasan elköszönt, és már a szerszámaiért sem jött vissza. De számtalan pofátlan, lehúzós emberrel hozott már össza sors, gondolom nem vagyok ezzel egyedül. -
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Nekton #221227 üzenetére
Bármi lehet, de nem szabad általánosítani az árképzésnél., nem mindig a drága a jó(normális), vannak kivételek is. Sokan a hasukra ütnek, és úgy mondanak árat, aminek köze nincs a befektetett munkához. Kaptam már ajánlatot 5-30eFt között között mindent egy 7s26 szerkezetre. Mint ahogy fagyálló írta közel sem mindegy, hogy a Bajcsy-n egy profi órás (aki mindennap ezt csinálja) percek alatt szedi szét (rakja össze) a Seiko-ot szakszerűen, vagy egy órás órák alatt (lópata olajjal!) , mert negyedévente esik be egy kuncsaft, ezért nincs olyan gyakorlata, de ehhez viszont van "jó magas" órabére, hogy azzal is fenntartsa az üzletét. Sokszor a márkaszervíz a magasabb óradíjjal is - nem feltétlen a bécsi
- olcsóbb tud lenni.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Ubulhun #221224 üzenetére
Sajnos valóban ez lutri
Csak bevált mesterekkel érdemes foglalkozni. Legutóbb én is így jártam egy új autószerelővel, akit ajánlottak. Váltóban 5. fokozatot cseréltettem, amihez alapvetően nem kell az olajat leengedni, de 10000 Ft-ot azért felszámolt olajra. Bosszantott, de végül 3-ig számoltam, és nem cirkuszoltam, legközelebb nem oda viszem.
-
Amatőr123456
csendes tag
Ma betértem egy óráshoz Bp.- en, mert volt egy kis időm és a fiamnak akarom megvenni az első óráját. Közben megkérdeztem, hogy egy alap automata szerkezet tisztítása, olajozása mibe kerül nála. 8-9 eFt-ot mondott, plusz az alkatrész. Ez korrektnek tűnt, maga a mester is. Ő lópata olajat használ!? Ez nekem új, mert eddig úgy olvastam, hogy ma már szintetikus olajakat használnak, ami kevésbé bomlik mint a szerves, mint pl. cetolaj:-) Ti hallottatok erről!?
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
nbukta77 #220988 üzenetére
Sajnos a Tissot (kvarc) nekem nem jött be, és úgy tudom sokan vannak így. Születésnapomra vette a párom kb. 100eFt lehetett. 2 év alatt 3x állt meg, végül szerkezet csere. 3, 5 évesen, vagyis szűk 2 évet ment megint, újra behallt a szerkezet. Műanyag javíthatatlan szemetet tesznek bele. Most 30-40ért tennének bele a márkaszervízben újabb - gondolom ugyanazt a műanyagot- szerkezetet. Csak azért nem dobtam még ki, mert ajándék volt. ETA helyett Ronda szerkezettel kb. 10-15000 Ft lenne a csere. Nem értem hogy egy régen "neves" márka hogy züllött le ilyen szintre!? Egy Q&Q is tovább elmegy töredék áron.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #220949 üzenetére
Az eladója megbízható?
A Vosztok egy igazi "orosz rulett", kell hozzá egy kis mazoizmus is. Gyakran kérdezem magamtól, hiányzik ez nekem?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest