- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz
Amatőr123456 #232173 üzenetére
Én meg élelmiszer boltban dolgozok és ide három falusi pékség szállít. Had ne mondjam, hogy néznek ki a rekeszek amiben szállítják őket. A sárga és a kék színű fekete a retektől. De egyszer vagy kétszer egér is kiugrott már belőlük.
-
válasz
Amatőr123456 #232152 üzenetére
Csupán egy nagyon durva apróság a "remek árú" albán sütisekről.
Számtalan esetben előfordult a haveri neveket tartalmazó cégeknél a takarmányliszt használat! Azon kívül hogy kutya köszönő viszonyban sincsenek ezek a termékek azzal, amiknek amúgy látni akartatják őket. Ez egy gusztustalan olcsóságmázas élelmiszer hamisítás. És sajnos sokan beveszik! Silány, sületlen, rohadóra szétélesztőzött szarok.Kifújom magam, és akkor térjünk vissza az órákhoz.
Ezek az új seikók nem fognak meg....
-
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #231944 üzenetére
Akkor a barátod csuklójának is lőttek.
-
hallador
addikt
válasz
Amatőr123456 #231874 üzenetére
Pont az a baj, hogy az olcsónál sem olcsó érted? Ez a baj.
-
hallador
addikt
válasz
Amatőr123456 #231871 üzenetére
Igen ezt tudom csak ezt aránytalanul csináljak.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Amatőr123456 #231670 üzenetére
Oké, extrém pontosan jár, de ez az állapot nem marad fenn magától, hanem folyamatosan ellenőrzöd, játszol a pozíciókkal, szükség esetén állítasz a szabályzón...
Minden óra csak annyira pontos, amennyire a szükséges szervizek kivételével mindenféle törődés nélkül képes. -
fagyalllo
őstag
válasz
Amatőr123456 #231667 üzenetére
Nagyon régen koleszban egy szobatársam állandóan a Linuxot bütykölte a számítógépén, hogy a lehető legjobb legyen, de valóban használni már nem tudta a gépet, mert minden idejét az oprendszerre fordította.
-
Caldera
senior tag
válasz
Amatőr123456 #231647 üzenetére
Lehet quartz órát kellene hordanod.
-
Caldera
senior tag
válasz
Amatőr123456 #231643 üzenetére
Nem biztos, hogy megéri ilyen pontosság mellett hozzá nyúlni.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Amatőr123456 #231643 üzenetére
Minden jó, ha jó a vége.
Nem pörög a topik, elkaptuk a svájci /exkluzív órás/ vírust?
-
futizoli
tag
válasz
Amatőr123456 #231337 üzenetére
Nem lesz meleg, jó a réz, lakkozott vagy műanyag szigetelésű mindegy. Lényeg, hogy távolítsd el a végekről a lakkot, szigetelést. Én kb. 2mm vastag, tömör, egyeres műa. szigetelésű rézvezetéket használok, úgy 8-10 menetet képezve. Tegyél egy próbát egy mágnesezett csavarhúzóval..
-
futizoli
tag
válasz
Amatőr123456 #231311 üzenetére
Szívesen. Valamilyen hengeres tárgyon feltekersz pár menetnyit a vezetékből, a forrasztópáka végén rögzíted a pákahegy helyén. Használatkor bekapcsolva tartod a pákát és 2-3x szép lassan egy irányba áthúzod az órát a nyíláson. Átmérőt a lemágnesezendő alkatrészhez, szerszámhoz, órához igazíthatod.
[kép] [kép] [kép] -
Fall-N
veterán
válasz
Amatőr123456 #231260 üzenetére
Seiko 5 nekem is van, jó állapotú. 3 éves, egyedül az üveg karcos egy helyen. Kap bele egy zafírt majd, szerviz esetén meg lehet, hogy rendelek egy NH35-öt bele, legalább lehet majd kézzel is húzni.
-
zola96
senior tag
válasz
Amatőr123456 #231264 üzenetére
Talán nádor utca? Esetleg.
-
válasz
Amatőr123456 #231264 üzenetére
Lehet, hogy én is oda járok a XIV-kerben.
-
dzsi23
addikt
válasz
Amatőr123456 #231260 üzenetére
"Kértem itt egy lelkiismeretes órás javaslatot. Mivel nem kaptam, maradt a márkaszervíz"
Pesti órás témában nem vagyok otthon, mert vidéki vagyok, de ha már pesti órás, akkor ott van a Pesti Órás, vagy Hantos, vagy talán a Seiko szerviz is megoldja az Orient szervizét, stb., nem jegyeztem meg mindet. Debrecenben Papp Józsefet szokták ajánlani, Szegeden meg Dzsanát. Egyebet nem tudok mondani.
-
Empsepo
senior tag
válasz
Amatőr123456 #231230 üzenetére
Én tuti visszavinném oda, ahol olyan sokáig, olyan sokér' nem csináltak vele semmit.
Egy kérdést megér!
Normálisan el kell mondani.
Ne vicceljünk, az óra árához képest ez egy drága beavatkozás volt és nem történt semmi. -
dzsi23
addikt
válasz
"Gondolom érdemesebb egy újat betenni, vagy egy olcsóbb mestert találni."
Tudom, hogy eldobható világban élünk, de én inkább az olcsóbb mesterre szavazok. Vagy ha nem is (sokkal) olcsóbb, de legalább lelkiismeretesebb, mint a márkaszerviz (a leírtak alapján). Ne vegyük el a munkát a régi vágású órásoktól!
Amúgy nagyon helyes, hogy az Orient werkeket nem osztogatják minden sarkon, a Seikonak sem lenne szabad fillérekért árulnia az NH-kat, és nem kellene engednie, hogy minden sz.rba belepakolják.
-
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #231234 üzenetére
Ha felmágneseződik, akkor lerakva is siet.
-
@mriya@
őstag
válasz
Ha eljuttatod hozzám az órát, talán tudok segíteni.
De először vidd vissza a szervizbe, hiszen ott már fizettél egyszer. -
fagyalllo
őstag
válasz
Amatőr123456 #231234 üzenetére
Dehogy felejtős, Orient, Seiko, Citizen, ETA... alapvetően ugyanaz minden alap hárommutatós szerkezet szervize, egy csomó órás meg tudja rendesen csinálni.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Szerintem nem lehet venni szerkezetet, alkatrészt pedig biztos csak a márkaszerviz tud hozzá szerezni. De ne mondj le róla, vállaltak rá garanciát, vidd vissza ha nem lett jó.
-
andrew01
tag
válasz
Amatőr123456 #231182 üzenetére
Világos, jogos. -15/+25 szóval gyakorlatilag igen. Lényeg igazából ha nagyon meg van dőlve a kirajzolt vonal az rossz jel..
-
andrew01
tag
válasz
Amatőr123456 #231175 üzenetére
Napok, hetek? Nem olvastad a kommentem? /#231147/ Percek alatt is megtudhatod még a pozíciós eltéréseket is.. Arról nem is beszélve, hogy annál nehezebb reklamálni, minél később történik meg. De te tudod, én csak tanács akartam lenni.
Fall-N - szerintem, valami irónia vagy humor faktort nem vettél számításba -
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #231158 üzenetére
Az ilyen nagy sietést sokszor egy demagnetizálás megoldja.
-
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #231141 üzenetére
Ennyi idő alatt ez az eltérés irreális.
Vidd visssza a szervizbe! -
fagyalllo
őstag
válasz
Amatőr123456 #231146 üzenetére
Ha szigorúan vesszük, akkor ha gyári értéken belül jár, rendben van, ami a 10 mp-nél jóval megengedőbb, de ennyi pénzért azért illene megdolgozni és a lehető legpontosabbra belőni.
-
andrew01
tag
válasz
Ha androidos telód van, akkor gyorsba letutod csekkolni, hogy milyen állapotban van. Pár hete adtam le szervízbe tisztításra egy ~40éves Raketát, ami kb +50mp produkált hordva, és az órás azt mondta nem hiszi tud rajta javítani, de mikor mentem érte, mondta, hogy állítgatott rajta
és ha nem vagyok megelégedve vissza is mehetek és újra állít.. Jól meg is lepett a pesszimizmusa után, hogy fél nap hordás után 2mp eltérést tapasztaltam csupán, és ekkor kerestem appot kiváncsiságomban. 'Watch Accuracy Meter' , teló mikrofonjához közel rakja az ember (2-3cm, 0 ne legyen mert kis mikrofon is esetleg mágnesezhet) és real time rajzolja is a dolgot.
Itt akkor már megemlítem, hogy az is lehet, hogy nem emlékszel, de rátetted egy hangfalra vagy fejhallgató közelébe és kicsit mágneses lett és ilyenkor megszokott elvileg ugrani a sietés.
Más kérdés, hogy ezt is illene csekkolniuk egy szervízben. Én tuti odacsapnék az asztalra, hogy mutassák meg timegrapheren, hogy mégis milyen pontosra állították.. Vagy már mehetnél rögtön ilyen screenshottal..
[Raketa2]
[automata módban ki is írja az értéket, (ez egy másik óra)] -
fagyalllo
őstag
válasz
Véleményem szerint lófaszt nem csináltak vele, 15-be nem fér bele egy teljes szerviz, ültek rajta egy hónapot és visszaadták. Természetesen visszavinném, ha ennyi pénzért elvállalták és nem lett jó, akkor csinálják meg rendesen, ha kell, teljes szerviz, természetesen gariban.
-
Quartz51
tag
válasz
Nem akarok ünneprontó lenni, de ahhoz, hogy egy mechanikus óra egy pozícióban géppel beszabályozva ugyanúgy viselkedjen a karodon, eléggé sok csillagnak kell együtt állnia. Természetesen ez nem menti a szervizt, se az ár, sem a határidő tekintetében.
Mechanikus órát több lépésben szoktak szabályozni, folyamatosan finomítva a viselője hordási szokásaihoz.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Amatőr123456 #231110 üzenetére
Annak idején(2014) a Jász utcában mondta az orient szervizes, hogy a lünettabetét cseréhez ki kell vanni az üveget és a 7 éves Mako-t nem kell még szervizelni.
Nem hagytam ott az órát. -
Eugene Roe
őstag
válasz
Amatőr123456 #231110 üzenetére
Seiko boutique-nál ez 7000ft és 15 perc
Mármint beállítani és nyomáspróbázni, a többit nem tudom. -
tankraid
aktív tag
válasz
Amatőr123456 #231090 üzenetére
hmmm. jó lenne alternatíva....
-
Fall-N
veterán
válasz
Amatőr123456 #231036 üzenetére
"A személyes tapasztalatom, hogy a gazdag és intelligens emberek, általában nem szoktak kérkedni a vagyonukkal."
Ott a lényeg aláhúzva, ehhez intelligencia is kell. Az én főnökeim sem kérkednek a vagyonukkal, pedig van nekik is bőven. Annyi a nagy lábon élésük, hogy van egy BMW 530d-jük, ami már több, mint 6 éves (pontosan nem tudom, azóta dolgozom a cégnél, de régebbi lehet), meg egy újabb VW Polo, ami szintén 4-5 éves. Előtte a főnök felesége egy 17 éves Fiat Puntot hajtott, utána vették a Polot. Órát nem hordanak így az kilőve, de drága telefonjuk sincsen.
Általában azért sem érdemes kérkedni, mert csak negatív visszajelzést kap az ember és megjelennek az érdek emberek is, hogy lehúzzák az illetőt.
-
zola96
senior tag
válasz
Amatőr123456 #230955 üzenetére
Mako I garisan? Wow, privátban jöhetne link, vagy bármi infó honnan lehet szerválni.
-
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #230200 üzenetére
A Bretyó javítását 6 hétre vállalta a márkaszerviz.
300 ezres munka.
-
fakekorom
tag
válasz
Amatőr123456 #229314 üzenetére
köszönöm
-
válasz
Amatőr123456 #229252 üzenetére
Örökzöld!
-
Empsepo
senior tag
válasz
Amatőr123456 #229252 üzenetére
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Amatőr123456 #229186 üzenetére
Leinformált a Szolgálattal, és látta, h talpig úriember vagy /sőt, talp felett is
/.
-
dzsi23
addikt
válasz
Amatőr123456 #229186 üzenetére
Akkor valszeg nem egy Patek volt.
-
szaszyka
senior tag
válasz
Amatőr123456 #229178 üzenetére
Egy Casio Eqb-1000-et néztem ki útján 68-ért. Boltban 100-105 körül látni. Csak ugye se doboz, se papír, se gari. Így pedig ha esetleg kamionról leesett, sok a 2/3 ár nekem. Találtam egyet 70-ért magyar papírokkal, garival, 1 hónapot hordott, lehet azt kellene megpróbálni magánszemélytől. Nem nagyon akarom a mostanit lecserélni, nem is vagyok nagy órabuzi,de ez a modell nagyon megtetszett.
-
törölt tag
válasz
Amatőr123456 #229150 üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy agyhalott vagy... Én sem megyek bele kétes üzletbe, persze tudom, hogy van alkudozás, de szerintem annak is van kultúrája. Nekem az a tapasztalatom, hogy 10 emberből 8 a feléből mennyit engedsz stílusú dumával próbál üzletet kötni.
-
Kaci84
őstag
válasz
Amatőr123456 #229150 üzenetére
Tényleg kifejeztetten rossz a Jófogás. Természetesen mindenhol van ilyen is meg olyan is. Azt tapasztaltam én is, hogy a csalók és amatőrök gyüjtőhelye. Ráadaásul a megvalósítás is nagyon rossz. Nincs értékelési rendszer meg mindig kitalálnak valamit.
Egy időben VGA-t akartam feltenni és automata email jött, hogy túl hosszú a szöveg meg hol ez hol az. kiderült, el kell küldeni emailben a számlát és akkor engedélyezik a hirdetést. Mondom MI VAN?? Egyrészt ha nincs hozzá meg már akkor mi van? Másrészt ha nem kérdezek rá sose derül ki. Harmadrészt tökre elküldhető másik termék számlája és lehet csalni továbbra is. Ebből is láttszik mennyire buta. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Amatőr123456 #229041 üzenetére
Esetleg átérhetsz csak felhúzós órára automatika nélkül. Vagy elkezdhetsz gyűjteni egy 2824 - 2836-os szerkezetű órára, azoknál ez nem jellemző. Vagy ha be mersz vállalni egy Certinát Powermatic 80-as werkkel, használtan nem túl drágán hozzá lehet jutni.
Vagy kvarcolsz. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Amatőr123456 #229030 üzenetére
Nekem a Seiko és a Vosztok automaták csinálnak olyat, h félig v nagyon lejárt motorrugó esetén, ha intenzív mozgást kap, belesiet akár 10-20 mp-et is. Ha már fel van húzva, v nem túl intenzív mozgással töltődik a járástartalék, akkor csak a normális eltérést produkálja. És persze van egy-két Vosztok, Amfíbia és Komandirskie is, ami kiszámíthatatlanul jár, de napi fél percen belül.
De legalább olyan bosszantó számomra, amikor a nagymutató a számlap nagyrészén pontosan indexre mutat /amikor a mp mutató a 12-esen van/, de 20-25 és 50-55 beosztások között kicsit index mellé. És ezzel nem tudok mit kezdeni, legfeljebb próbálom megszokni. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Amatőr123456 #229017 üzenetére
Ha közel volt az indukcióshoz, sztem az bezavarhat rendesen - bár nem értek hozzá. Vagy ha nincs teljesen felhúzva, néhány gyors mozdulat után máris siethet. Jobb kezedre tegyél egy kvarcot, és nézd napközben, mitől kezd el sietni. Vagy meló előtt húzd fel koronáról 20x, és nézd meg, akkor hogyan jár.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Amatőr123456 #228988 üzenetére
Elnézést kell kérnem, a Jász utcában a Mesternek túl sok a munkája, nem tud vállalni garanciális javításon kívül mást. Nem tudtam, bocsánat.
-
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #228989 üzenetére
Nem írtad, hogy azonnal nagyszervizt kapott, mikor másfél éve megvetted használtan.
-
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #228983 üzenetére
Ha ilyen összevissza jár, akkor kevés lesz neki egy sima beállítás.
Tisztítani, olajozni kell, és csak azután beszabályozni. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Amatőr123456 #228983 üzenetére
Ha nem változott : "Címünk: Swiss Time Kft., 1135 Budapest, Jász utca 83-87.
Nyitvatartási idő: hétfőtől-péntek: 8-15:00-ig. (Ebédszünet: 12:30-13:00)"
Vékony Csaba órásmestert keresd. -
Caldera
senior tag
válasz
Amatőr123456 #225084 üzenetére
Nekem tavaly nyáron sikerült venni egy hordatlan zöld Mako 3-at 50e-ért. A hátulján a hologramos matrica érintetlen volt, a szíjról én vettem le a fóliát.
-
zolnagy
őstag
válasz
Amatőr123456 #225072 üzenetére
Szép ez az óra, főleg ebben a színben. Nekem is 17,5 cm a csuklóm. Jó áron vetted.
-
csaba1203
addikt
válasz
Amatőr123456 #225072 üzenetére
Köszi erre is ránézek majd milyen élőben!
Tényleg szép óra és vékony csuklón sem néz ki vészesen.... -
jozs6200ax
aktív tag
válasz
Amatőr123456 #222530 üzenetére
Tiszta sor.
-
Nekton
aktív tag
válasz
Amatőr123456 #221821 üzenetére
Átlagember számára bármelyik svájci óra menőbb a qq-nál. Így értettem.
-
Nekton
aktív tag
válasz
Amatőr123456 #221815 üzenetére
"Hiába "igényes" valaki és áldoz egy óráért 100eFt-ot, semmi garancia hogy jobban jár, mint egy tized árú órával."
Mit jelent, hogy jobban jár? Az óra nem lesz megbízhatóbb, így nem jár jobban, de menőbb lesz, így jobban jár. Ez relatív.
De! Az igaz, hogy az alsópolcos Tissot órák botrányosak minőség szempontjából.
-
nbukta77
addikt
válasz
Amatőr123456 #221815 üzenetére
Nekem van harom tissot. Egy visodate egy le locle es egy 1936. Az elso ketto automata a harmadik kezi huzos. A ket automata meg van vagy 5-6 eve. Semmi bajuk. A kezi huzost kb 1 honapja kaptam az oldal bordamtol.
-
dzsi23
addikt
válasz
Amatőr123456 #221764 üzenetére
-
Ubulhun
tag
válasz
Amatőr123456 #221578 üzenetére
Igen, természetesen más. Viszont ha a komolyabb tervezési, tesztelési, egyéb költségeket leszámítom, akkor is maradnak a vámok, adók, eladók bére, üzlet fűtés, világítás.....stb...stb.
Ha tehát csak ezeket a tételeket leszámítom az aldis órából, akkor az jön ki, hogy tényleg, szó szerint fillérekből rakták össze. Innen nézve nem nagyon számíthatok semmire...
Egy kicsit, vagy inkább nagyon - bár lehet, azért gondolom csak így, mert rosszul aludtam - a mi fogyasztói szemléletünk az oka a bóvli terjedésének. Szeretnénk mindent megkapni bagóért - aztán csodálkozunk, hogy sz@r a minősége….
Persze ezt már sokan elmondták előttem... De talán attól még aktuális. -
Ubulhun
tag
válasz
Amatőr123456 #221571 üzenetére
Nem tudom. Más, engem személy szerint érintő területről tudok csak példát hozni. Nem számoltam utána, nem vennék rá mérget, de azért elgondolkodtató...
-
Nekton
aktív tag
válasz
Amatőr123456 #221544 üzenetére
Szia!
Nincs ezen semmi elgondolkodtató! Az óra ma már csak egy divatcikk. Az előállítási költsége semmilyen korrelációban nincs a bolti árával. Egy mezei órán nincs semmilyen kutatás-fejlesztés költség sem. Innentől a bolti ára csak a megcélzott közönségtől függ. A céközönség egyben meghatározza a szükséges marketing költségeket is, melyek rárakódnak ugyan a termékre, de ez sincs egyenes arányban az árral.
Ha nagyon szárazon nézzük, a gyártási költség különbsége elenyésző bármely, nagy sorozatban gyártott, hasonló óránál, legyen az Rolex OP, Longines alap automata akármi, vagy Steinhart alap automata akármi. Valószínűleg ez a költség a 100 Dollár körüli értéket súrolja. Az eladási áruk meg annyi, amennyi.
Nincs ezen mit fennakadni!
Most néztem, hogy egy Casio F91 magyar botban 6.000.- Ft-körül van. Világszinten 10 Dollár. Ez sem azért ennyi, mert bármi köze lenne a gyártási költséghez. Ha ahhoz igazítanák, akkor lenne mondjuk 15.-Ft a kisker ára. Kinek érné ez meg?
A gyártói ára egy tisztességes sportcipőnek 200.- Ft. Ok! Te mennyiért adnád idehaza? Ha megrendelsz elég nagy tételt, lehet, hogy szállítással, vámmal lesz 400.- Ft/db. Itt a 100%-os bolti árrésért már lázadozni szoktak itt a fórumon. Te kitennéd pofátlan 800.- Ft-ért? El tudnál belőle adni annyit, hogy a boltod költségeit fedezze? Ki vágyik 800.- Ft-os cipőre? Lehet, hogy jobban járnál, ha saját márkenéven rendelnéd és kiépítenél rá egy brandet, majd 40.000.- Ft-ért is elvinnék. Ez ugyan nem jelenti azt, hogy minden cipő után 39.600.- Ft-ÁFA a tiéd, de a nagyságrendek azért rögtön mások lesznek, sőt, még az is lehet, hogy így az eladott darabszám is nagobb lesz, mint az eredeti 800.-Ft-os cipőből.
Tudod pl. hogy itt a Tesco és C&A olcsó, márkátlan 2-3.000.- Ft-os 100% pamut pólók valójában mennyibe kerülnek a maláj gyártónál? 10.- Ft sincs...
Szerk:
Még egy hétköznapi példa az "ár-érték arányról":
Budapest belváros, Habos gofris. Bármilyen feltét 150-200.- Ft, a nutella 350.-. A többi feltétet nagyrészt helyben csinálják (főzés, ráfordított munka), míg a Nutella ott áll irdatlan nagy gyári bödönben. Kérdezem, hogy ugyan miért? Válasz: "Utáljuk a Nutellát. Ragad, nehezen kenhető, macerás. Hát ezért!". A vevőnek megvan a lehetősége, hogy döntsön. -
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #221541 üzenetére
Peches vagy te a karórákkal, vegyél Casio-t, az csak nem megy tönkre rajtad!
-
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #221534 üzenetére
Furcsa, hogy az Aldi visszafizette a vételárat, hiszen ami az óráddal történt, az nem hiba.
-
dzsi23
addikt
válasz
Ha már ilyen olcsó, akkor inkább műanyag legyen.
-
Empsepo
senior tag
válasz
Ez komoly dilemma lehet.
Nekem nem nagyon van olyan hogy "behal az órám ", de ha mégis úgy alakulna, hogy kell egy óra, mert nincs, akkor megvennék-e egy ilyen sz@rt vagy hagynám a csudába az egészet.Szerintem az utóbbi.
-
Ubulhun
tag
válasz
Amatőr123456 #221404 üzenetére
Köszi!
És 67-es dizájn... Mint jómagam...
Majd referálok a tapasztalataimról! -
fagyalllo
őstag
válasz
Amatőr123456 #221294 üzenetére
Rolexhez is alig kell pluszban néhány szerszám a 7S26-hoz képest, toknyitó és microstella kulcs, az alap ugyanaz minden óránál, ezen nem lehet spórolni.
-
g0n21
senior tag
válasz
Amatőr123456 #221291 üzenetére
Általában azok az emberek, akik nem keresnek napi 10e forintot sem, nem bérelnek több százezerért üzlethelységet (vagy fizetik a hiteltörlesztőt), nem feltétlen tolnak bele milliókat a felszerelésekbe, eszközöbe, nem költenek egyéb rezsidíjakra 1-200ezret havonta, alkalmazotti bérekre, meg járulékokra még jónéhány százezret, akár egy milliót is.
Mert ha ezeket mind megteszik, és mégsem keresnek 10ezret se naponta, akkor gyorsan csődbe mennek...
Nem feltétlen kényelmes fizetni, mint a katonatiszt, de ha nekem elmegy 1-2 napom alkatrészkeresésre, utána szaladgálásra, akkor 1-2 napig nem tudom a saját dolgom csinálni, amivel lehet, hogy több pénzt keresnék, mint amennyivel olcsóbb lesz az alkatrész azzal, hogy én szerzem be az egyiket innen, a másikat onnan, a harmadikat amonnan.
Most hogy miért egy szerb kóklerhez vitted adagolócserére, azt már inkább meg sem kérdezem.
Fontos megtalálni azokat a szakembereket, akikben meg tudunk bízni, ez a fontos gondolat az imént már elhangzott pl. Ubulhuntól.
De két teljesen más szemszögből nézzük ezt a dolgot, ezért sokkal egyszerűbb lesz, ha elengedjük. A Te igazságod, és az én igazságom közös halmaza nagyon kicsi, mert másként tapasztaltuk, és másként állunk hozzá bizonyos dolgokhoz.
-
SOAD19
addikt
válasz
Amatőr123456 #221256 üzenetére
"Sokan a hasukra ütnek, és úgy mondanak árat, aminek köze nincs a befektetett munkához. "
Ezt megerősíthetem. Tavaly vettem egy órát, amelynek öt szemes szíja volt, amelyből két sor polírozott volt, ami nem tetszett. Rákérdeztem itt a debreceni Rogersnél/orabirodalom.hu-nál, hogy mennyiért tudnák a polírozott szemeket szálcsiszolni, és egy 30k-s árajánlatot adtak. Aztán gondoltam ráírok fb-on az itt ajánlott Hantosra, aki rákérdezett, hogy tényleg új szíjról van szó, nem használt, agyon karistolt darabról. Írtam neki, hogy tényleg vadiúj szíjról van szó. Erre mondott egy 5k-s árajánlatot, vissza is kérdeztem, hogy nem írta el egy 0-val.Vélhetően a Rogersnél, azt az árat adták meg, amit egy használt, karcos szíj felújítására kérnek el.
Amúgy nagy f@sz a tulaj. Anno muterom másodállásban dolgozott neki, az üzlethelyiséget takarította heti pár alkalommal. Viszont fizetni nem nagyon szeretett, még muteromnak kellett kérnie, hogy tudna lassan fizetni a sokadik alkalom után. Persze fizetéskor meg jött a panaszkodás, hogy ez se volt jól, az se volt jól kitakarítva. Bezzeg máshol, lakásoknál senkinek se volt panasza muteromra, ajánlgatták is az ismerőseiknek, mehetett volna csomó másik lakást takarítani. Nem hogy otthagyta volna annó a bölcsödét, lehet több pénzt keresett volna takarítással... De a Rogers dolgozói is panaszkodtak anyámnak, hogy nem egyszerű eset az emberke, eléggé fillérb@szó, munkahajcsár. Nem is sokáig dolgozott neki muterom. -
Sungoo
addikt
válasz
Amatőr123456 #221256 üzenetére
“Automatánál mit takar egy szervíz (kicsi, nagy)?”
Basszus, 2 hónap alatt vérprofi lettél szerviz témában!
-
g0n21
senior tag
válasz
Amatőr123456 #221225 üzenetére
Nekton csodálatosan leírta a lényeget.
Szerintem egy normális, 21. századi óraszerviznek a rezsióradíja 10.000 forint körül jár. Egy különösen modern, minden szempontból és technológiából naprakész szervizé pedig 20.000-től a csillagos égig. Egy rendes szétszedés, mosás, olajozásos összerakás, esetleges hibakeresés, stb. nem egy óra alatt készül el.Az autós példához annyit tennék hozzá, hogy én nem örülnék annak, ha a használt olajjal rakná össze a váltót. Plusz miért ne kéne az olajat leengedni hozzá? Nem sok váltót láttam szétszedve, eddig talán kettőt, de mindkettő azzal indult, hogy olaj le, váltó le.
60ezrenként szoktam váltóolajat cseréltetni, akkor is, ha az előírás 120 ezer. Motul váltoólaj 1 liter 5000 ft, 1,75l kell. Az nagyjából 10e. Nem érzem problémásnak. -
Caldera
senior tag
válasz
Amatőr123456 #221208 üzenetére
A patkóból nem készítenek semmit, mert az vasból van
-
Nekton
aktív tag
válasz
Amatőr123456 #221222 üzenetére
Hát tegyük fel, hogy
- Extrém magas a nyugdíja
- saját ingatlan a műhely
- emiatt csak hobbiból csinálja
- a szerszámai sem kopnak
- az olajokat, mosószereket is ingyen kapja.
- az áramot is Lajcsi szolgáltatja.
Ezért megengedheti magának, hogy szépen, lassan, pontosan elvégezze az előírt munkát egy normális műhely rezsióradíja alatt.A valóság ilyenkor általában sajnos az, hogy - végletekig leamortizált, kopott szerszámokkal - horgony, gátkerék ki. Szerkezet kifúj wd40-nel, és/vagy kiáztat benzinben. Ráolajoz, gátkerék, horgony vissza. Kész is. Rugóház, incabloc, felhúzószerkezet szét sincs szedve és marad benne a kosz.
-
Ubulhun
tag
válasz
Amatőr123456 #221222 üzenetére
Ez - szerintem - bizalmi kérdés, nyilván. Nem áll ott az ember egy szerelő mellett sem. A 30.000 forintos áron szervizelő órás mellett sem... Lehet, hogy ő drágán nem szedi szét - vagy az öreg mester olcsón szétszedi...
Nem akarok megint autós példát hozni, de hallottam én már rémtörténeteket márkaszervizekről... Pl. ahol olajcsere alkalmával a szerelő mindig bent hagyott némi olajat, hogy kevesebbet kelljen beletölteni. (Persze a számlán a teljes mennyiség szerepelt.) Így szépen ott maradt az üledék, ami aztán hamar ki is fejtette áldásos hatását a motorra. -
Nekton
aktív tag
válasz
Amatőr123456 #221216 üzenetére
Naszóval!
Éllőállatra is van pataápoló olaj.
Vágóállatból pedig készül a pata óra- és finomműszerolaj.
Két külön dolog.
Órások ma már inkább szintetikus olajakat használnak. Persze az említett öregnél lehet még ezeréves, avas pata-óraolaj. Nyolcezerért néhány pötty abból az előzőleg benzinben áztatott komplett szerkezetre és kész is a szerviz.
-
Ubulhun
tag
válasz
Amatőr123456 #221216 üzenetére
Ez például - legalábbis a leírás szerint - nem szintetikus.
Persze nyilván ebből is létezik sokféle... -
Nekton
aktív tag
válasz
Pedig tényleg vannak pataolajok.
-
válasz
Nem érted... Nem a lóból készül olaj, hanem ez egy olaj - a patkóra.
Szerintem semmi különleges nincs benne, műszerolaj lehet. Szinte bármi alkatrész boltban lehet kapni, és nem drága.
Szilágyi84: Az óra nem női, de némileg stílusosabb szíj el kellene neki. Ez így igen olcsó hatású! Egy jelzésértékű piros sáv untig elegendő a szíjra, mert maga az óra kellően hangsúlyos.
-
válasz
Amatőr123456 #221204 üzenetére
De lovin még fogadhat!
-
fagyalllo
őstag
válasz
Amatőr123456 #221202 üzenetére
Biztosan órás volt és nem patkolókovács?
-
Sungoo
addikt
válasz
Amatőr123456 #220941 üzenetére
Elengednétek a KGST roncsautó vonalat? Kezd unalmas lenni.
-
Ubulhun
tag
válasz
Amatőr123456 #220938 üzenetére
Biztonsági szempontra gondoltam.
-
Ubulhun
tag
válasz
Amatőr123456 #220932 üzenetére
Hát, Wagon R statisztikákat azért nem vetném össze Ladával... Szerintem Lada győzne...
Vostokot meg azért lehet, kipróbálom egyszer. -
Empsepo
senior tag
válasz
Amatőr123456 #220918 üzenetére
Pont most volt a Totalcar-on képes összeállítás ezekről.
-
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #220918 üzenetére
8,5 év/165 ezer kilométer együttlét után ismét bevállalnék egy ezerötöst.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Amatőr123456 #220739 üzenetére
Ilyenkor kellene az órás csuklóra egy módosított szoftverrel ellátott fitnesz band, amely csak azt mutatná grafikusan a telón, hogy mikor mennyi ideig milyen pozícióban volt a csuklód. Azzal tényleg személyre szabottan lehetne beállítani, ha 1 hétig (szerdától-szerdáig) hordva lenne.
-
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #220750 üzenetére
(#220750) Amatőr123456: Ott a kis nyilyacska a plusz/mínusz jelnél.
(#220753) Ubulhun nagyjából beállítják, de sok helyen úgy adják ki, hogy pontosra van gépen szabályozva.
Viszont a szállítás, és a tárolás alartt ez a gyári érték változhat.
10" körüli eltérésnél nem szívesen bontják meg a szervizek az órát, hacsak az nem kronométer.
Az első egy hónap hordás alatt is módosulhat a pontosság (pontatlanság).
Ha már ismeri a tulajdonos az órája viselkedését, akkor érdemes állítani. -
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #220739 üzenetére
-
Sungoo
addikt
válasz
Amatőr123456 #220724 üzenetére
Biztos, hogy nem nyúlnék bele teljesen amatőrként. Egy láda mechanikus órám volt már, mégsem jutna eszembe bontani.
@mriya@: nem egyszerűbb a nyomáspróba előtt beszabályoztatni? Az más kérdés, hogy 16 mp sietésért én nem aggódnék. -
Empsepo
senior tag
válasz
Én, mint teljesen amatőr tuti nem nyúlnék hozzá.
Mondjuk az egy menetes hátlapos óra nem?
Ahhoz eleve szerszám kell hogy kinyitsd.
Ha meg van olyanod, akkor biztos értesz is hozzá. -
@mriya@
őstag
válasz
Én megbontanám, és állítanék rajta.
Rákeresel a neten a szerkezetre, es megnézed, hogyan lehet szabályozni.
Nagyon figyelj oda, hogy a rugós stiftet jól rakd vissza, nehogy te is elveszítsd az órádat!
Ha már elég pontosnak tartod, akkor vidd el egy nyomáspróbára.
Addig nem fontos kajakra meghúzni a hátlapot, maximum vigyázz a vízzel! -
mert_csokis
senior tag
válasz
Amatőr123456 #220534 üzenetére
Köszi. Ettől azért olcsóbb megoldásra gondoltam.
Viszont előnyére szól, hogy mindent tartalmaz, ami órával kapcsolatban szóba jöhet.
Hosszabb távon biztos behozza az árát.
Könyvjelzőztem azért... -
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #220420 üzenetére
Ismerem az árakat, de kikiáltási árat árverési oldalon szoktak felrakni. Arra lehet licitálni. De a Jófogás nem ilyen. 🤔
-
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #220390 üzenetére
A Jófogáson kikiáltási ár?
-
válasz
Amatőr123456 #220385 üzenetére
Család tudja már? Vagy dugdosod a dobozokat?
Nekem is van olyan órám, amit elő sem vettem még.
-
krisz4b70
aktív tag
válasz
Amatőr123456 #220361 üzenetére
Amikor én rendeltem akkor még 123$ volt.
fagyalllo ajánlására sima postával kértem, nem dhl-el így átcsúszott a vámon szóval nem volt egyéb költségem.
Úgyhogy ezúton is köszi! -
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #220354 üzenetére
A Vostok-ot is legalább annyit emlegetjük. 😈
-
@mriya@
őstag
válasz
Amatőr123456 #220350 üzenetére
Nem egy kategória, de nem is egy ár.
Amíg a a Vostok 25 ezer Ft, a Steinhart 170 ezer.De ha a Vostok csinált volna egy ugyanilyen(!) kinézetű órát mondjuk harmad áron, már meg is vettem volna. 😎
-
válasz
Amatőr123456 #220348 üzenetére
Örülök, hogy segíthettem(-tünk) neked.
Majd mutasd meg mi lett a választásod.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Tomato firmware
- Melyik tápegységet vegyem?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Cipő topic
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest