Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Fox Mulder #279073 üzenetére
Én jó ideje már csak Paratrooperezek
-
Eugene Roe
őstag
válasz
b4zsi- #264985 üzenetére
Hát a szíjja 10 éve is gagyi volt, ma pedig már vállalhatatlan a microbrand koppintások mellett
elment mellette az idő. Emlékszem egyszer még gondolkodtam 3 éve hogy 80-ért vegyek-e egyet, de most 20 ezret se adnék érte San Martin mellett.
#fagyálló: Olcsó búvárnak már nincs klasszikusa, Seiko az 50% áremelésével saját magát kosarazta ki (persze éhen nem halnak).
-
Eugene Roe
őstag
válasz
bigmasterg #249602 üzenetére
Vannak kivételek, én pl 22 hónap 0%-os MKB hitelre vettem 500 ezres 65" Oled tv, de betettem (illetve fogom a jövő héten) a rászánt pénzt gagyi állampapírba, így olyan, mintha csak 400-450 ezerbe került volna
persze gondolom nem 0%-os hitel a kiindulópont.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Oppenheimer #246988 üzenetére
Citizen Campanola-t csekkold le, hátha bejönnek, de Celestial nem lesz nagyon 400k alatt, a számlap a legbonyibb alkatrész a lakkozások miatt.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
vadászcsiga #246447 üzenetére
Ez melyik Casio?
nekem tetszik.
Megtaláltam 13 ezer ft, ebből kellene egy "drágább"
de megnézem majd élőben
-
Eugene Roe
őstag
válasz
BloodRay #245060 üzenetére
Nem a tourbillon volt a lényeg, hanem a számlap. Nekem egyik komplikáció se jelent sokat sajnos. Perpetual nem érdekel, 2 éve azok az órák tetszenek amiken már dátum sincs
a tourbillon akkor tetszene, ha látható penne, de itt nem az. A lényeg az lett volna, hogy nekem az asszimmetrikus számlapú Längék tetszenek, mert a vezérhangyám szerint, ha nem asszimmetrikus órát szeretnék, akkor azt ezer egy márka is tudná biztosítani, pláne a 3 segédkijelzős fajtát.
Szóval engem a Längékban 4 dolog fogott meg, amiben a tiéd csak kettőt nyújt:
- nem rolex (pedig tetszenek a rolexek, csak elcsépelt már)
- asszimmetrikus dial
- jellegzetes dátumablak
- nagy/szépen kidolgozott holdfázisMivel ezek itt nincsenek meg, ezért feleennyiért is találnék szebb/érdekesebb órákat számomra(!), ennyi.
Omegát vagy Hublotot se szeretnék (már), de attól még van, ami tetszik a kínálatukból.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
lenox #245009 üzenetére
Ez ilyen, nekem ez perpetual nélkül jobban tetszik, de alapvetően nem tetszik a L&S, az ötletelés meg... menj a svájci topikba is kérdezd ott, ott biztos mindenkinek tetszeni fog, ha más nem, hát az árcédulája
Egy sima seikohoz képest a tiéd is prémium, a 25-ös limitálthoz képest meg ugyanúgy tucat semmi a Tiéd is, ez mind relatív
nem kell megsértődni, a lényeg, hogy neked tetszen.
-
Eugene Roe
őstag
-
Eugene Roe
őstag
válasz
GlitterJohan #244526 üzenetére
18 karátor aranyóra filléres fos belsővel is van már, ha viszont patheket akarnék venni, akkor szeretném hitelt érdemlően látni, hogy nem valami kókler olajozta át a szerkezetet
és ha az omega in house co-axial, akkor annál is szeretném tudni. Egy ETA-nál nyilván nem érdekel annyira ez a része.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
SOAD19 #244513 üzenetére
Hiába adnak el évi 20 ezer Mr. G-t 700 ezer ft-ért, ha évi 200 millió db (mondtam egy számot), 5000ft-os Casio helyett már csak 15 milliót tudnak eladni a búcsúban, Indiában, illetve az alsó tagozatos kisgyerekeknek. Szerintem ez kehet náluk a gond
#fagyallo: 7-8 év után járás nélkül is illik az olajozást felfrissíteni benne, nem? Annyi, hogy ténylegesen kopni semmi sem kopik, annyi hogy Omega szervíz valszeg ugyanúgy elkéri majd a 250 ezret (illetve ugyanúgy kicserélni az el nem kopott, de cserélendő alkatrészeket is).
-
Eugene Roe
őstag
válasz
DonThomasino #244378 üzenetére
Hát ez is olyan, mint a teló, romlik az akksi, de az elején még 8 hónapot is elvan fiókban, enyém 8 év után már csak 6-ot, ha hordod akkor elég, ha egy hetet kibír, így a 20 év simán meglehet
-
Eugene Roe
őstag
válasz
djeperto #244351 üzenetére
Én decemberben vettem volna egy Tudor black bay 41-et
de a 2019-es 800 helyett 1,2M lett volna az ára (igen, n3met chrono24-en még olcsóbb azért kicsit), miközben a minőség az igazából a 350k Seiko szinte (a csatt egyedül, ami sokkal jobb), csak hát ugye a design közelebb áll a szívemhez. De már 1,2M-ért is 3+ hónap várólista volt a kékre...
a fekete meg olyan jellegtelen.
Hátha San Martin kijön végre a 39-41-es verziókkal, és akkor csak a kékről kell lemondanom.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
alphaville #243578 üzenetére
Már csak a 3 órás dátumot kellene elfelejteniük
-
Eugene Roe
őstag
válasz
fagyalllo #241899 üzenetére
Hogy-hogy mire? Szerintem alapvetően semmire, csak legyen kéznél, ha nem működne a rendes.
Gondolom rádiókapcsolat megszűnése esetén volt egy könyvecske, hogy kell visszaszállni a földre, és ott szokott olyasmi lenni, hogy 23 secig fékezz. Vagy ha pörög a gép a tengelye körül akkor meg tudja mondani mekkora a fordulatszám, és táblázat alapján tudhatja, hogy 60 sec üzemanyagból 40-es fordulat mellett 8 secig kell égetni a jobb oldali hajtűművet / fúvókát, hogy egyenesbe álljon. Ilyesmik
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Eugene Roe #240081 üzenetére
Nem feltétlenül pont ezek a típusok, de ilyen tudáscsomagot képzelj el. Sajnálom, ha csalódtál esetleg, biztos romantikus lenne a navy sealt full rolex deep sea-ben látni bevetésre indulni, de 2022 van mindjárt
-
Eugene Roe
őstag
válasz
hallador #240063 üzenetére
Egy igazi hadseregben mindig hiánygazdaság van. Van nekik szakaszonként 1db 1,5 millió ft-os katonai gps is, de az akkumulátorokkal spórolnak. + Ha kíváncsi vagy, akkor nem kérdezgetheted a szakaszvezetőt vagy rádióst óránként, hogy merre vagyunk, mert beveri a buksidat.
Különleges alakulatoknál szigorú szabályok vannak a kimenő sugárzással kapcsolatban, hogy ne árulja el a pozícziójukat a casio bluetoothos adóvevője, telefon gsm/wifi antennája ezért ott vagy nagyon buta cucc van, vagy garminnak van olyan übertacticalja, ahol egyrészt piros fényes a kijelző, ami a legkevésbé látható távolról (nem indiglo, vagy gshock fehér led...) másrészt hülyebiztosan kikapcsolható rajta minden antenna.
Híradós ismerősnek és környezetében ilyenek voltak:
-
Eugene Roe
őstag
válasz
champagnion #240050 üzenetére
Hát a légiós ejtőernyős komák garmint + mobilt hordanak bevetésre és hadgyakorlatra + 30-60 ezres casiot + mobilt árkot ásni, menetgyakorlatra.
Legalább haderőnemet válassz, mert így nagyon tág a dolog. Ha megvan a haderőnem, akkor megjelölhetsz országot is. Németeknek, franciáknak, angoloknak, USA-nak, kínának és oroszoknak is vannak saját órái.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
D1Rect #236984 üzenetére
Ápolásra, finom bőrre (pénztárca, óraszíj + krokodil, strucc, rája, ló) Saphir Nappa. Marhárra, disznóra vagy vízhatlanná (verejték) tenni nyers méhviasz, vagy méhviasz oldva pl. avokádó olajban (gőz felett melegítve 60 fok körül elolvad a méhviasz teljesen) 10-20%-os oldat.
A saphir nem színez szinte semennyit sem, a méhviasz azért tör rajta egy-két árnyalatot, de inkább csak világos színen. Van finomított méhviasz is, ami fehérebb.
-
-
Eugene Roe
őstag
válasz
korpicschess #235604 üzenetére
Seiko 4R kb a legmegbízhatóbb, ami létezik, plusz ha tönkre menne is olcsó.
7000Ft-ért beszabályozzák neked Budapesten +-10 sec alá (99%), nekem +3 sec lett szabályozás után, igaz gyárilag is csak +7 sec volt.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
fagyalllo #235497 üzenetére
Azt én is elfogadnám
ám a seiko az jó, csak a szíj olyan semmilyen, a csat pedig borzasztó.
Én is ilyen órát keresek, de amíg a san martin el nem készül az 1-1 38/39mm explorer homage-val, addig ez áll a legközelebb 1000 eurón, vagy alatta: CW (van fehér lapos is).
Vagy még 4 év és meglepem magam a Tudorral
-
Eugene Roe
őstag
válasz
korpicschess #235489 üzenetére
Gonzi lesz a hivatalos forrás, de amennyire én utána olvastam, úgy az jött le, hogy a tissot alap powermaticja a "rettegett" műanyag powermatic. A cosc minősítésű tissot már rendes fém powermatic. A hamilton túlnyomórészt (kizárólag?) fém alaktrészes powermaticot használ.
Nekem nem volt műanyag powermatic, de egyrészt egyik powermatic sem szabályozható, ezért míg a 10 ezer ft-os seiko szerkezetet 99% be lehet szabályozni +-10 sec (inkább +-7 sec) alá, addig ha a powermaticot +15 secen kapod meg, akkor ÍJ (talán 15 sec a toleranciája, de nem vagyok benne biztos).
Emellett a műanyag gyorsabban kopik mint a fém, és pótalkatrész is nehezebben beszerezhető, drágább hozzá (+ a gyári szabályozás problémája), így ha elkopik, akkor kuka (vagy gyári lehúzós(abb) szervíz), és újat kell venni, tehát ebből a szempontból quartzként viselkedik, nem automata óraként, ha fontos neked ez a szentimentalizmust tekintve.
Aztán valaki majd kijavít, ha sok hülyeséget írtam
-
Eugene Roe
őstag
-
Eugene Roe
őstag
válasz
TechN7ne #234416 üzenetére
Igen, kicsig erősre sikerült, bocsánat
szóval valótlanságot állítottál.
Egy seiko king samurai, monster, shogun, willard, alpinist, sumo eladása semmivel sem nehezebb, mint egy átlag longines-é, sőt ezekre legalább van kereslet, míg a 200-500 ezres svájcit max árulod (leszámítva egy-két jobban sikerült modellt).
-
Eugene Roe
őstag
válasz
TechN7ne #234413 üzenetére
Legalább ne hazudj, ugyanúgy a gyári ár feléért hirdetik a 2 éves sérülésmentes Longines Conquestet és a Seiko 5 sportot is
800 ezer ft körül (Tag Heuer, Tudor) kezdődik az, hogy amikor kijössz a boltból és vigyázol rá, akkor 2 év alatt még csak 120-160k-t veszített az értékéből (a fém szíjas, a bőr/szövet az 160-200-at).
Csak akkor működik a képleted, ha valamiből nincs elég gyártókapacitás. Royal Oak + szinte minden Rolex.
-
Eugene Roe
őstag
-
Eugene Roe
őstag
Köszi a pontos választ, de az én helyzetemen ez nem változtat. Persze jó lenne, ha nem csak én fizetnék meg minden adót ~tisztességgel, hanem más is megeröltetné magát (főleg vállalkozók), de ez van
Postán már legalább 4 csomagom tűnt el, vucces módon többnyire a reptér és köztem, a másik több ezer km sose jelentett gondot. DHL eddig mindent meghozott, persze kisebb volt a merítés, lehet csak szerencsém volt.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
xcvbxcvb #233957 üzenetére
Hivatalosan 22 euró volt az a 36
csak kevés volt az ember, ezért lejjebb adták a dolgot. 150 euró feletti cuccot eleve nem bíznék a postára, a 3500ft posta vs 7000ft dhl az gyakorlatilag csomagbiztosítási díj.
Re: Ezek szerint kevertem a DHL-lel, de 500ft is jobb, mint 3500.
Összességében megértem hogy sokakat felháborít ez, de egyrészt az adókerülés se normális dolog (ha nem tetszik, szavazz arra a pártra amelyik alacsonyabb áfá-t csinál), másrészt még így is olcsóbb lesz, mint a hiéna magyar bolt. Legutóbb a magyar boltban 4500ft-os jégkockaformát vettem kintről 1100ft-ért. Most ezzel 2000 lesz, még mindig olcsóbb.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Polarstar #233954 üzenetére
Nekem nem fog, eleve olyat veszek ami vagy nincs is itthon, vagy itthon 3-4* annyiba kerül. Én elégedett vagyok a felvázolt rendszerrel, ha az így fog működni
Vám az kb. nulla, igazából én örülök is (szinte) mert sok király dolog van 10-15 ezer ft-ért, amiket eddig nem mertem rendelni a 7500ft-os vámkezelés + többi réme miatt.
-
Eugene Roe
őstag
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Fall-N #232748 üzenetére
A legújabb Seiko5 meg Orient pont ugyanúgy fogja bírni, mint egy acél longines, hamilton, vagy akár tudor.
Az más kérdés, hogy egy akciósan 50 ezres Orientet nyílván fáj 20-30-ért nagygeneráloztatni. De szigorúan véve egy 80-180-250 ezer ft-os tudor, omega nagygenerál sem ad semmivel sem többet. Hiába cserél ki 8-ból 6 rugót rugót az omega szervízes, ha cserébe a Seiko a teljes belet kicseréli 30-ért.
A Rolex Submariner 1200 euros nagygenerálja sem ad többet, mert a mutató, számlap, üvegcsere, tokpolírozásért külön kell fizetni ott is, annyi hogy ott a szerkezetet nem kompletten kicserélik, hanem ténylegesen csak a kopó alkatrészeket cserélgetik.
Neked kell eldönteni, hogy érték-e neked, ha nem csak a tok, mutatók, stb, hanem a szerkezet utolsó csavara, vagy a billegő maga is 20-30-40 éves lesz az órával.
Autós hasonlattal fájna-e neked, ha a 60 éves old timerben az kipufogódob vagy hengerfej már nem 60, hanem csak 54 vagy 10 éves-e. Van akinek ez fájna, is meg is érne neki sok-sok pénzt. Megtalálhatod őket a svájci topikban.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
5-ös kezelő #232666 üzenetére
60 az ára, miért nem tartja?
ha átcsúszik vámon, és hordha egy évet, akkor pont ennyi. 10 ezerrel olcsóbban nem fogom a használtat venni én se
-
Eugene Roe
őstag
-
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Polarstar #232153 üzenetére
Az albán pékség egy természetes reakció a magyar igényességre. Szerintem magunka kellene nézni. Meg azt is látni kell, hogy előtte a magyar pékség is a fornettiben volt kifulladva. Jött az albán minőség, majd megjelentek a hagyományos pékségek iss. Lehet albán nélkül még mindig csak fornetti lenne
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Fall-N #232145 üzenetére
Én nem várom el, bajom sincs fele, csak a kollégának volt döner meg kína utálata, amire fel mondta, hogy a swiss made az megnyugtató számára. Nekem a teljesen kínaival sincs bajom, ha igényes és jó a QC. A submariner kinézete meg 50 éves, ha egy 5 éves óra lenne, akkor ne másolják, így már számomra más a dolog (megértem, hogy mások számára meg nem).
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Polarstar #232133 üzenetére
Szerintem még Tudor és Omega sem 100% svájci, nem hogy a hamilton, longines, steinhart, Laco és társaik. A full svájci az valahol 3. millió ft felett kezdődhet, de akkor se lennék meglepődve ha 5-6 millió lenne a határ. Egy-két microbrand talán lehet 900-1.200.000 körül. Még, ha a tokot le is gyártja Svájcban, a lánszemeket szerintem tuti nem, csak finomítja a 95%-os kínait. Persze ez csak az én véleményem.
Szép volt a Tag Heur gyár videója is, ők akár lehetnének is 100%, de miért gyártanának mindent ők? A láncszemeket esztergálja a kínai 3$-os órabérért, ne a svájci 25-35$-ért.
-
-
Eugene Roe
őstag
Sziasztok, emag-on most mi az órás kupon?
Nem találom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest