- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Mobil flották
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
válasz
kovsol #276942 üzenetére
Az Aston Martin Cygnet.
Írtam is az első pár kép alá hogy a bugatti copy nem gyári.Nehezen tudom elképzelni, hogy a klasszikus Aston Martin vásárlóközönség számára a Cygnet szimpatikus modell lenne és elismerően csettintentenének, hogy ez igen, odatette magát a kedvenc márkám.
Persze lehet hogy béna hasonlatot írtam, de utána hsz.-emben leírtam, hogy a mi a problémém a swatch group-al, aminek a csúcsa a moonswatch és Blancpain x Swatch.
driv4r pedig szépen továbbfejtette. -
Puculo
aktív tag
-
Empsepo
senior tag
válasz
kovsol #256889 üzenetére
Lehet túlgondolom a dolgot, de elképzelhetőnek tartom egy Rolex esetében, hogy a gyárban elkészül, dobozba rakják és pontosan áll a lünetta.
Aztán meg az nem annyira fordul el magától.Bár a cikkre visszatérve valóban jobban szemet szúr a párna, doboz minősége, hirtelen ránézve.
Az tényleg vicces.
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz
kovsol #256127 üzenetére
Hát elég durván. Emlékszem hogy 2016-ban, az SRP313 Drakula Monsteremet kérésemmel ellentétben dobozában küldték Szingapúrból, ezáltal fennakadt a vámon. Vámmal együtt emlékeim szerint olyan 55-60 ezer forintomba került. Ez akkor soknak tűnt nekem, és bosszankodtam is rajta mennyit kellett fizetnem érte végül.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kovsol #254155 üzenetére
Valóban, figyelmetlen voltam. Amikor tegnap rácsekkoltam jött-e válasz még nem volt, aztán mikor meg jött, eltűnt a monodrámában.
Hát jó, akkor az 5%-ot kell megbecsülni.
Milyen kár, hogy a napokban két olyan óráról is lemaradtam, ami tetszett volna (legalábbis képernyőn keresztül), eleve akciós is volt és a TEL10 kóddal még több is lejött volna. Az egyik egy Citizen lett volna az új Super Titanium kollekcióból 60k alatti árban. De mire találtam belőle pár épkézláb Youtube videót, hogy mégis milyen lehet élőben, már elvitték.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kovsol #254037 üzenetére
Gyakran használom a metró végállomásokat és az M4-et is, ahol eleve robot vezérel mindent és elég pontosan érkeznek/indulnak, mert a sebességet is ehhez lövi be. Elég tapasztalt vagyok abban, hogy amikor kijövök a KEG Sörművházból, akkor pontosan mennyi idő odaérni a Gellért téri peronra...
#254038 bigmasterg: Magyarországon élek és minden híreszteléssel ellentétben a BKK (legalábbis kötött pályán) elég pontos.
Aki nem hiszi, menjen el Olaszországba összehasonlító méréseket végezni!
Amúgy kvarcból tetszene a Casio EFV-100D, de főleg a zafír hiánya és a telibe polírozott tok nem tetszik (a szíj sem, aminek a középső szemei polírozottak, én ettől hülyét kapok, de ez legalább cserélhető). S107D: Tok nem tetszik. S108D: Tok nem tetszik és még integrált szíjas is (azt csak akkor viselném el ha jó a szíj).
Citizenek között is nagyon nehezemre esik nekem tetsző design találni. A Tsuyosa amúgy már nem rossz, de a küklopszot feleslegesnek érzem, de ugye ez meg nem kvarc.
Amúgy nagy szívszerelmem a Seiko SNXS79 számlapja, gyönyörű sunburst, rajta azokkal a nagy rakott, búvár stílusú szögletes (!) indexekkel, de a tokját gyűlölöm. A szellemi utód SRPE51K1 a gömbölyő indexek miatt nem tetszik. Amúgy van egy maréknyi Seiko 5 még amik tetszenek, de ezzel nem a "kell egy kvarc is" igényt elégítem ki. Így már talán érthető, hogy a nem létező órát nehéz birtokolni, ezért nem vettem még meg.
-
ricsik
őstag
válasz
kovsol #254022 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy kínában b@sznak a szabványra az 5 forintos vonalzó esetében. Ahogy sikerül. Jóval nagyobb az eltérés 30 centin egy Rotringhoz képest, ami szintén nem biztos, hogy etalon, de közelebb jár hozzá.
Nem egy olcsó vonalzót tettem a Rotring fölé, nagy volt a szórás. -
arn
félisten
válasz
kovsol #253813 üzenetére
Szvsz a szinkronizalas teljesen ok, csak azt nem ertem, ha veszel egy ilyen orat, minek kapcsolod ki?
Ettol eltekintve egy teljesen kommersz kvarc szerkezet, epp azt tudja mint barmelyik kvarc casio, az ultrapontos kvarcok tobb ezer eurok (de azok meg nem szinkronizalnak).
-
lacizeg
csendes tag
válasz
kovsol #252995 üzenetére
Energiatakarékos módban a másodpercmutatót leállítja! Amit fény éri ugye akkor elindul!
Egyik Eco-Drive órám specifikációja:
"Eco-Drive szerkezet - környezetbarát módon a fényenergia működteti
Az óra fényenergiával működik, sohase kell benne elemet cserélni. Egy teljes feltöltéssel kb. 2 évig működik, akár korom sötétben is." -
lacizeg
csendes tag
-
JoinR
őstag
válasz
kovsol #252977 üzenetére
Szerintem lesznek új színek, de az egész széria elég új még, ezért nem tudom, reális-e, hogy a 40th anniversary-re elkészüljenek. Plusz ha tippelnem kéne, a GM-B2100-hoz előbb jönnek majd, ott kevesebb induló szín is volt.
Ja és a B2100-asok nem olyan könnyen modolhatók sajnos, bár a szíj még könnyen cserélhető maradt, a lume modhoz ki kell szedni az üveget.
-
momcrew
tag
válasz
kovsol #252857 üzenetére
Nem hívja összehasonlításnak a videós, mert ez egy ÁL összehasonlítós "bemutató". Azért a végén csak megjegyzi, hogy a Citizen jobb (surpassed), mint a kvarc PRX, de nem jobb az automatájánál.
Én a Red Star-om óta egy kicsit harapok az összehasonlítgatásokra. Érdekes módon, az abtw-n a bemutatókban nem írják, hogy ennek az órának az indexét már 30 éve nézzük 6 más márkában vagy ezt tokot a Rolexről koppintották, csak jobban ki van fényesítve. -
Kobe
veterán
válasz
kovsol #252386 üzenetére
Nah, a masik eletszeru hozzaallas
milyen baleset az amelyik egy nagyjabol 1mm x1mmes csapszeget pont kiut a helyerol? Elcsuszol a vizes foldon, feltartott csukloval egy varrokeszletre ahol a parnabol kiallo tu pont kinyomja a stiftet vagy mi?
ha kilazul, eltorik, stb az gyartasi hibanak, anyaghibanak minosul
a gyarto is irja a honlapjanaz meg, hogy a gyarto olyan kis csavarokat hasznal amit meg a kisebb meretezesu muszeresz szerszamkeszletben sem talalsz meg, szinten eletszeru hogy vegig tudod ellenorizni annak hianyaban a csavarokat….
-
bigmasterg
addikt
válasz
kovsol #252210 üzenetére
Direkt kvarcot vettem belőle.
9-10 órám van, ebből csak 3 mechanikus, de már így is zavar hogy le-le járnak és hordás előtt állítani kell. (csak kettes forgatóm van)#2522075-ös kezelő:
Ez nem rossz. Ahogy nézem solar is? Fém szíja milyen minőség? Ahogy néztem kevesebb mint 3 ezer ft-al drágább, mint a bőrszíjas kivitel.
Illetve mennyire karcolódik az üvege? -
-
Ruzcak
tag
válasz
kovsol #251067 üzenetére
Az a sebesség egy 4 cm^2 felületen vált ki nyomást.
azt szerintem egy 5 atm is kibírja.
De érdekes lenne ezeket a dolgokat kiszámolni meg letesztelni ,h mondjuk ami 100 m nyomásra van írva mit bír ki a valóságban..
bár erre való a nyomáspróba .
Meg más lehet dinamikus meg statikus közegben valszegmit tudhat egy 4000 m deep sea
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz
kovsol #250837 üzenetére
Nem, nem te találtad ki, de itt nagyon szeretik az emberek a Seiko-t.
100 ezres Sarb 6R-el már soha sem lesz. Régi szép idők. Szinte minden nagy youtuber csatorna nyilatkozott a Seikoról, hogy soha többé nem veszek Seiko-t, már drága azért amit ad, nincs minőség ellenőrzés, 1000 dolcsi felett vacak 6R, nincs beszabályozva a szerkezet stb.... Tele a net hasonlókkal.
-
Lev Abalkin
tag
válasz
kovsol #250837 üzenetére
Sajnos olybá tűnik, hogy kb. 200 000 Ft alatt a Seiko a néven kívül már nem igazán akar adni bármit is. Fossa a "limitált" szériákat, meg a "special edition"-öket, egy normálisabb karkötő csak a többszázezres-milliós óráihoz jár, mindent olcsósítanak, egyszerűsítenek.
Mostanában megnéztem jópár videót, nem gondoltam volna, hogy az elcsúszott chapter ring ennyire gyakori a Seikoknál, már-már a védjegyük...(Ha nem ferde, gyanakodhatsz, hogy kínai hamisítvánnyal állsz szemben.) Valahogy kiveszőben van az a japános alázat, amit a kis, élethosszig szolgáló 5-öseik alapján eddig hittem róluk.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
kovsol #250816 üzenetére
ejha, ez gyors volt, köszi. az ára is több, mint baráti.
teljesen szerelmes vagyok a Grand Seiko öltönyórákba, valami elérhetőbb árút keresek évek óta, de nem találok. a Citizen NH1060 sorozata idén eléggé megkapott, de mire ideér majdnem duplaáron 400k+ körül túlzásnak érzem. ez ötöd-áron egész jó alternatíva. kár, hogy nem kisebb picit.
-
zolikaDB
veterán
-
válasz
kovsol #249727 üzenetére
Mivel már több napja ezen megy a sztori, hozzászólnék én is. Van egy alap 40 óra/hetes munka x összegért. Az arra elég, amire. Az tényleg magas kell, hogy legyen, hogy az ember még a hobbijára is félre tudjon tenni (család, egyéb dolgok mellett). Gyerekkorom óta spórolok... mindig valamire. Akkoriban mindig azonnal akartam (néha most is
). Nem szegény, inkább nincstelen/kifosztott családból származok. Suli, tanulás, sport, otthoni munkák mellett, mindig is találtam időt "maszekolni" egy kicsit. Na ebből költöttem hobbira, ugyanúgy, mint ahogy azt ma is teszem. Elvállalok mérnöki szaktanácsadást, felülvizsgálatot, stb. stb. Van, amikor 2 hónapig semmi, van amikor havi 3 megbízási. Na az ebből befolyó bevételből tartom fent a hobby jellegű kiadásaimat, meg az esetleges "nem várt" bevételekből. Szerintem bárkinek van még +2 órája naponta, természetesen, ha akar, amivel a szakmáján belül tud + bevételt generálni. Ezt, ha az ember kizárólag a hobbijára költi, akkor nem kell állandóan a pengén táncolni. Természetesen, ez csakis a saját megláttásom, én így teszem.
-
SOAD19
addikt
válasz
kovsol #249660 üzenetére
Ez így van, aki jobban keres, ő jobban meg tud engedni magának egy drágább órát, ami az ő egy havi fizetése. Ha történik valami az órával elhagyja mondjuk az nem annyira fájdalmas, mintha egy negyed annyit kereső ember hagyna el egy ugyanolyan értékű órát. Más az életszínvonala egy 1M-t keresőnek, és más egy 250k-t keresőnek. Vélhetően minden másból is jóval drágább dolgot tud nézegetni magának, pl. autó, nyaralás, stb. Szóval nekem is az a véleményem, hogy annyiért veszek órát, ami nem összhangban van az életszínvonalammal, fizetésemnel, és pont ezért nem fogok vélhetően GS-t, Hublot vagy épp olyan műalkotásokat venni, mint amit a minap linkeltem. Így jött ki az esetemben a max 400k környéke, amit még reálisnak tartok egy óráért a jelenlegi anyagi helyzetemben.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest