- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
válasz
sipi83 #274897 üzenetére
Ez már biztatóbb, milyen ragasztót használtál?
mondjuk sajna nekem nem egy szép darab szakadt ki. Hanem gyakorlatilag eldeformálódott és átment a műanyagon az acél tüske. (A képen nem látszik olyan jól mint ahogy szerettem volna.) Szerintem még nagyjából az összes darabja ott van.
-
Dapro
senior tag
válasz
sipi83 #273811 üzenetére
Ja leginkabb azert kuldtek szerintem mert ugy irtak , hogy a titanon bevezetett micro adjust szij az mar a simahoz is jar. Viszont en ezt nem is figyeltem amikor vettem szoval az is lehet ok neztek el. Bar tenyleg ugy emlekszem h akkor meg nem volt ilyenrol szo mert amikor megkaptam filoztam is h miert nincs ilyen kategoriaju oran micro adjust azert.. Minden esetre gyorsak es nem bonyolitjak az ugyintezest.
amugy ha valaki cw oran filozik akkor javaslom fontban fizessen mert olcsobb az ara (mint euroba)es uk- ba kell rendelni pl ismeroshozsajna par orajuk tetszikeg szoval kitudja
szerk: ja nem. A cw X en vezettek be a micro adjustot, szoval csak kedvesek voltak
-
válasz
sipi83 #273506 üzenetére
Gratula
Nagyon jó választás.
Anno nekem is volt alap Pelagosom, imádtam, de nagyon jó lehetőségbe lett "beolvasztva". Sokszor bántám is, mert a mindennapi toolwatch szerepét szerintem a legjobban töltötte be.De!
Múlt héten jött végre egy nagyon jó lehetőség, egy 2 éves (még 3 gari) WDL-es első tulajtól Pelagos.... és hát nem hagyhattam ki
Így (újból) én is büszke Pelagos tulaj lettem, azóta le sem veszem.
-
bigmasterg
addikt
válasz
sipi83 #273506 üzenetére
Gratula hozzá!
Most olvasom hogy vékonyabb mint a sima pelagos. Ott a vastagság nem tetszett nekem, eddig nem tudtam hogy ez vékonyabb. Király.Tudor Pelagos FXD is thinner, with a profile of 12.75mm, or about 1.5mm less than the classic Pelagos with a manufacture movement.
-
sipi83
aktív tag
válasz
sipi83 #273497 üzenetére
Akkor most írnék pár szót a friss szerzeményemről józanul ugyan, de nem minden elfogultság nélkül. Lehet kicsit hosszú lesz, bocsánat érte.
Próbáltam pár értékelhető képet is lőni, olyanok lettek amilyenek.
A neten úgyis annyi kívánatos kép van az óráról, hogy simán lehet bőven válogatni akár háttérképnek is, én is így tettem.
A konkrét modell [Tudor Pelagos FXD] M.N.23.
Harmadkézből vettem, az első tulaj az év elején vette Ausztriában, úgy került hozzám, a Chrono24 árainál egy picivel jobb ajánlattal.
Régóta nézegettem már ezt a modelt, mindig volt egy-egy másik típus ami éppen beelőzte volna, de valahogy mindig visszatértem ehhez. És most elérhető áron és közelségben volt, így egyszerűen nem tudtam otthagyni.
Olyan modelleket előzött be nálam mint a Seamaster Diver 300m, Sinn U1, Black Bay Burgundy az új 5 soros szíjjal stb. Sőt egyszer még majdnem fekete kerámia Bell&Ross lett volna. Persze az alap Pelagos is versenyben volt sokáig.
De annyira megtetszett a fix, rugósfül nélküli kialakítás, meg a “tool wach” jelleg, hogy eldőlt a kérdés.
Hordáskor kényelmes, szinte észrevehetetlen. Amit a titán tok miatti könnyű súlya és a szíj kialakítása okoz.
Már előre látom, hogy egy kisebb vagyon fog elmenni a különböző NATO, Zulu, perlon es hasonló szíjak tömegeire.
Pláne, hogy a két gyári szíj alapból rövid számomra.
A vastag, 20 cm kerületű csuklómon még jól is jön, ha NATO szíj kicsit emel az órán, és ad neki egy kis plusz “wrist presence”-t.
A lume az nagyon erős, szerintem méltó az óra jellegéhez.
Pontosságról még persze nem tudok nyilatkozni.
Eddig nagy a szerelem, a mézes hetek egy darabig el fognak tartani.
És végül pár kép:
[szabad ég alatt]
[NATO szíjon]
[Lume] -
sipi83
aktív tag
válasz
sipi83 #264486 üzenetére
Megragasztottam, Loctite a barátom. Remélem nem hagy cserben!
Ha úgy alakulna, hogy mégis másik munkásóra után kell néznem, talán
meg van a [kiszemelt]! -
Veron
addikt
válasz
sipi83 #263650 üzenetére
Nincs különbség a "magyar" és "angol ár" között. Fontra kell állítani a devizát és pont annyiért kapod itthon, mint Londonban vagy Lower-Basznádshire-ben.
Egyetlen dologban van elmaradva a Trident 300 Pro: az a számlap. Megerősíŧett források szerint minden számlap előbb-utóbb megkapja a rakott logót, de a jelenlegi széria még a nyomtatott logót tartalmazza.
A Squale jobban tetszik, de a 100e Ft-os extrát nem biztos, hogy megéri a design, mivel technikailag nem tud többet a CW-nél.
Valaki találkozott már az új Archimede Pilot 200-zal? Damasko és Sinn utánérzés, nem véletlenül.
@andrew01: Nekem a kék meg a bézs tetszik nagyon, de nem vagyok biztos, hogy ez a tokforma hordva nem tűnik-e majd nagynak. Ezeknek szálcsiszolt a tokja, míg a feketének és aranynak polírozott.
-
Veron
addikt
válasz
sipi83 #263645 üzenetére
én szeretem a vintage-t, de ez nem jelenti, hogy a modernt nem.
Brexit után sem nehéz beszerezni a CW-ket: áfával nem kell törődni és 60 napig ingyen visszaszállítják ha nem tetszik. szóval nagyjából büntetlenül ki lehet próbálni.
egyébként egyetlen elem van a Tridenten, ami nem tetszik: az a csat. borzalmasan idegesít, hogy ennyire ormótlan micro állítás ide vagy oda.vicces, de eszembe jutott még a jó öreg [ Zodiac Olympos ], amire régen vágytam. most kijött kék színben is (kb. 300e Ft, 2824-2 klónnal).
-
driv4r
aktív tag
válasz
sipi83 #262486 üzenetére
Hát ez nagyon jó volt, köszi. Videó előtt azt gondoltam, nyitófurat plusz nyitószemölcs lesz a kötözős hack, de ez így még jobb
(karantén alatt vettem nagy Luzont, azt még magam előtt is szégyellem).
Ha még nem döntöttél CEO vs. Kwaiken ügyben, itt van egy opció… Melissa… -
fjudors
aktív tag
válasz
sipi83 #260738 üzenetére
majd negyven évre hordok casiot.
amíg műanyag tokozásút hordtam, mind így végezte.
mindegy, hogy beakadtam, vagy szíjcserék miatt, de mind...a gyerek, mikor kicsi volt ugyanígy intézte el őketna, ezért nem veszek, cssk fém tokozású órát, hiába tetszik sok model.
van ajándék gshock az ablakban, csak extrém körülmények közzé veszem felvannak ilyen vásárlási szempontjaim...
fém tok
világítás
ne integrált szíj, a szilikon nem sokáig bírja
fénnyevőBár, én évente 1-2x veszem le
-
dzsi23
addikt
válasz
sipi83 #260474 üzenetére
"vagy lötyög, vagy szorít"
A kettő között próbáltad már?
Ennél nincsenek fix lyukak, bárhova állíthatod, csak türelem kérdése a jó beállítás. Ezt a "Marine Nationale"-t még nem próbáltam, csak a testvérét, a paratroopert, nekem az bevált. Bár a korábbiak rugalmasabbak voltak, mint a mostaniak, de ezek a faxa waffle szíjat is képesek voltak elk.rni (ott is új anyagra váltottak), pedig egy régit a mai napig hordok, az új meg csak pihen a fiókban.
-
rbalint88
addikt
válasz
sipi83 #260057 üzenetére
Na nekem a Seamaster az pont addig, amig fel nem probaltam. Annyira idegennek ereztem… nekem tul csicsa csillogos blingy (rolexes). A hazon beluli masik tradicionalis szeria lett a nyero. 41-es OP-t is probaltam, azt se ereztem magamenak annyira, de azt meg tudtam volna szokni. Eleve egy elegansabb ora, ott belefer a tobb csillogas. A Tudor viszont a mutatot leszamitva gyakorlatilag a tokeletes buvarora most sztem.
GS-bol elegans vonalon tudnek valasztani sokat, buvarnal szerintem a 3 orai koronasok nem annyira jol sikerultek, a 4 orai koronasok viszont tulzottan hasonlitanak a sima seikokhoz, a mm200 melle meg nem kell egy “ugyanolyan”, 5-10x dragabban.
Igy van oltonyos, buvar, krono, sport (g-schock), kocsmazni meg jo lesz az apple watch s4, az mar megjarta a hadak utjatBar egy ultra mozgatja a fantaziamat, de szerencsere eleg draga, ugyhogy elengedtem azt a kerdest, amig meg mukodik az s4
-
driv4r
aktív tag
válasz
sipi83 #260064 üzenetére
Ez az összefoglaló írás, mely után kedvet kaptam hozzá.
-
driv4r
aktív tag
válasz
sipi83 #260064 üzenetére
Sajnos emlékezetes volt, mert sajnos kést is gyűjtök, és sajnos az egyik előkerült hajnalban. Buta, gyerekes dolog volt, ezt nagyon korrekten meg is beszéltük a két biztonsági emberrel, akik udvariasan felkísértek.
Abszolút egyetértek, a Citizen nagyon jó lehet bulizáshoz! Tavaly a legnagyobb szívfájdalmam az volt, hogy lecsúsztam egy Ray Mears Citizenről. Nagyon szeretnék egyet majd. -
bigmasterg
addikt
-
driv4r
aktív tag
válasz
sipi83 #260060 üzenetére
Igen. Nem túl racionális dolog napi hordásra, ellenben állítólag jó rondán fog patinásodni. Ezt még nem tudom, de azt viszont igen, hogy elég ránézni és megkarcolódik. Első héten sikerült végighúzni murván - betonon egy ordenáré leittasodás miatt. Akkor még a bőrön volt, a bujtatót reggel nem találtam, aztán lementem a szálló parkjába, és basszus megtaláltam öt percen belül valahol a fűben, pedig elég nagy kert.
Utána próbáltam rendelni hozzá a jacquard szíjat, de az 500 euro, és ezen még a WDL is elcsodálkozott. Találtam rá egy gagyi Nato-t, néha meg fekete perlonon van, így most egy darabig elleszünk. A bőrt pihentetem, ha el kellene adni, úgy mindenképpen korrektebb, az új tulajnak is jobb lesz úgy.
Ahogy kijött tavasszal, feliratkoztam a 37 millisre is, de egyelőre se híre, se hamva.
-
dzsi23
addikt
válasz
sipi83 #260000 üzenetére
Nekem ez a szíj nagyon nem jött be, főleg a csatja miatt, de az óra szép, méltó a 260000. hozzászóláshoz.
Januárban ~4700 hsz-t kellett bepótolnom, mert kihagytam egy fél évet.#259972 driv4r:
Megfogadtam, hogy évente csak 1 órát veszek... a januárt 2-vel indítottam, de gondoltam, belefér. Utána egész jól bírtam, egészen júniusig; ebben a hónapban kicsit megszaladt az egér a vásárlás gombok felé. -
-
SOAD19
addikt
válasz
sipi83 #236663 üzenetére
Ebben van valami. Nem sok márka rémlik (most hirtelen egy sem ugrik be), ahol a márkajelzést, ill. annak helyét ennyit változtatnák (mondjuk az Orientnél éppenséggel változtathatnának, nekem nem nagyon jön be a logójuk). Tényleg lehet nem ártana már megállapodniuk valamelyik verziónál.
-
rbalint88
addikt
válasz
sipi83 #202606 üzenetére
Szepek ezek a rapide-ok, majdnem en is elcsabultam, de szerencsere idoben eszhez tertem (elobb el kellene adni es csak utana venni), meg nekem egy c60 trident 600 gmt 43mm bordora faj a fogam nagyon. Abban legalabb eta van tutira, es tul van a lelektani 40 oras hataron a jarastartaleka.
-
-
SOAD19
addikt
válasz
sipi83 #186979 üzenetére
Gratula, használd egészséggel!
Itt van az én példányom (inverz) is, ami egy jóval puritánabb, egyszerűbb darab. A kép vakuval készült, azért tűnik úgy, mintha a karakterek világítanának. Az megállapítható, hogy kissé eltérő csuklómérettel rendelkezünk.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
sipi83 #186080 üzenetére
Kb nekem is ennyi idő múlva lett ujra. En még anno azokat a ma retronak nevezett, alumínium házas darabokat viseltem. Pontosabban 1 darabot. Többi inkább noname 7 zenés volt. G-m egy sem volt ezen kívül.
A rádiós vagy nem rádióshoz annyit, hogy így utólag lehet hogy az 5600-at választanám inkább. Ami szopás az óraátállításkor volt ezekkel a különböző Fb csoprtokban?! Hát... Elem bele azt' jól van
-
sipi83
aktív tag
válasz
sipi83 #173463 üzenetére
Bocs a dupláért, de itt egy teszt, és ha jól látom itt 1 köves Ronda 515 van benne, 2015-ben, amikor kijött a model.
Azóta lehet váltottak 715-re, csak b@sztak képet cserélni a honlapon?Szerk.: közben nem is lett dupla hsz.
Melót sajna csak 12 órást tudok"és azt Önnek nem ajánlom"
-
-
C0RVUS
tag
válasz
sipi83 #172267 üzenetére
Hát, úgy harminc ekszpóból ez az egy sikerült valahogy. Danoláshoz való ez a borocska, nem fotózáshoz.
(#172262) TOZ: Szép kis keresztszemes minta! Az időt is mutatja?
(bocsika!
) Ezmiez amúgy?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest