Hirdetés
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AD4MINATOR
nagyúr
Paradise S02 évadzáró spoiler..... honnan lehetett volna tudni, hogy
időmanipulálás van? / lesz? Akkor most a nagy rejtély az, hogy egyik bunkerből mennek a másikba, majd visszamennek az időben, hogy.... megint rájuk omoljon a világ?
Hiszen hiába mennek vissza az időben, nem tudják megakadályozni az összeomlást -
totron
addikt
Akinek tetszik a Pluribus annak nagy falószínűséggel bejövős lesz a The Las Man on Earth is. Több évad, kiesség, kamaradrámás kalandok, jó karakterekkel és játékkal előadva, egyszóval zsírkirály. A barátságról szól, egyébként.
Aki meg a beindulást hiányolja azt sajnálom, mert feltehetőleg a mai túltolt forgalomban-közlekedésben korunk feszített tempójú kényszeréletét éli, így egy egészséges tempó és bemutatás nem ellenpontozza a napi inputokat, nem vezeti le a begyűjtött frusztrációt. Nincs ezeknek a szériáknak hova indulniuk, meg vannak indulva éppen elég szépen, csak tudni kell meglátni. -
Tasunkó
őstag
A Raised by Wolves jóval magasröptűbb, meglepő hogy az Alienből ezt ki lehetett hozni, mert amúgy az egész Alien egy halálra ítélt koncepció. A Walking Dead-ben ismétlődő motívum volt, hogy létrehoznak egy zárt kolóniát ami az utópiától a szektáig terjedt. Ezek egyébként kitettek egy évadot is. A legjobb ebből Negan kolóniája volt mert jó kis parafrázis korunk vállalati működésére.
Azokhoz képest ez a laposabb, egyszer volt hol nem volt éldegéltek a hobbitok jellegű. Ezt nem rónám fel neki, mert lehet ilyen ha máshol van a hangsúly.
Nekem alapjában véve tetszik, de ez pont az a típus amiért nem lehet rajongani, de mondjuk jó néznivaló. -
Janaboy
Topikgazda
Azért fontos hozzátenni, hogy ez nem egy thriller, nem egy akció sorozat.
Itt nem lesz olyan nagy pörgés szerintem.
Inkább a sztori szállakban lehetnek fordulatok..gondolom ezt jelentheti majd, hogy "beindul" a sorozat.
De majd meglátjuk, lehet nagy fordulat lesz
Egyszerűen ennek a sorozatnak van egy egyedi atmoszférája, ami vagy tetszik valakinek vagy nem.
-
Tasunkó
őstag
A Paradise-t jónak említeni...Abszolút műhelymunka. Alapjában véve egy Walking Dead szituáció újbóli lepárlása. Végülis jó, mert abszolút nézhető, semmit nem rontottak el benne, ami kiemeli a legtöbb sorozatból. De egyébként nagyon instant leves por, csak abban emelném ki hogy meg lehet nézni hogyan ne rontsunk el egy sorozatot, de hogyan legyen tényleg jó, arra nem jó példa. Talán most valami alakul, de szerintem sótlan lesz ami kiderül.
-
ripla
addikt
Nálam a tavalyi év legnagyobb csalódása. A felütés izgalmas volt, aztán a 3. résztől elkezdett egyre unalmasabb lenni, a 6. résztől pedig nem bírtam tovább a totális érdektelenségbe forduló "sztorit", úgyhogy elengedtem. Sem az utolsó 2 rész, sem a folytatás nem tud érdekelni.
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
Olvasgattam, kb. addig jutottam, ahol most a sorozat tart. A rajz nem tetszett annyira, a sztori kellően eltért a DC-Marvel fővonaltól, de még a többi Image képregénytől is szerintem. Érdemes lehet tenni vele egy próbát, de azt azért érdemes tudni, hogy ez inkább ilyen coming of age/young adult képregényként indult, ahogy a sorozat első évadai is olyanok.
-
-
NyalokAA
senior tag
Én kicsit arcul csapásnak éreztem a végét
, de lehet az interneten gerjesztett gigachad méretű hype tett rá egy lapáttal.Végig az volt a promo , hogy hullani fognak a főszereplők zsepiket bekészíteni ( senki ? vagy el maybe ) Olyan durva halált fog halni a csapat egyik tagja amit még tv képernyőn nem láttunk ( hol , ki , mikor ? Vecna fejét levágták , de kismiska egy trónok harcához képest pl ) Illetve , hogy a Mindflayer és Vecna elleni harc nem töltött ki összesen 2 ciginyi időt 5 évad hype után ahol megint spóroltak a 2 legyet ütök egy csapásra stratégiával.. ellenben az összes karaktert negédesen elbúcsúztattuk !1! órán keresztül. Elfogadom a végét , de én bőven többet vártam. -
Cs1csó
titán
Az öregedésre odafigyelhetek volna: és mivel nem tudtak 1-2 évente új évadot szállítani (az első és a harmadik évad közt még nem volt gond, hiszen az első évad 2016 a harmadik 2019 tehát, a második ugye 2017, ez még belefért, aztán jött 3 teljes év szünet majd megint 3 év és ez a 6 év volt sok, 21-ben jött volna a 4-ik és 23-ban az 5-ik az egy fokkal kezelhetőbb lett volna. )
Na de elkalandoztam: tehát a cselekményben lehettek volna nagyobb ugrások, időben így valahogy megoldható lett volna a nagy öregedés.
-
Grave_444
nagyúr
Pedig attól féltek Lucas fog kilógni a sorból, mert idősebb a többi gyerek szereplőnél.
Igen elég felnőttes az arca, nem tudom smink miatt vagy natúrban is ilyen.
Egyébként vártam 1-2 main karakter halálát, de így még Tizi sem halt meg szerintem. Nehogy ebből is akkora univerzum legyen, mint SW-ben Darth Maul karakterével például. Ő is meghalt az "első részben" aztán kiderült kb sorozatokat, filmeket lehetne csak belőle készíteni...
-
Grave_444
nagyúr
Szerintem a jelenettel inkább az volt a baj, hogy semmi nem tett hozzá a sztorihoz, cserébe hosszabbra sikerült, mint Vecna ellen az egész harc.
Korábbi évadban Robin is coming outolt, de senkit se érdekelt, mert nő?! Érdekes.
Mintha azzal nem tudtak volna elég Netflixesek lenni és kellett egy férfi is.
Hozzáteszem a 4. évadban akinek nem volt egyértelmű a vonzódása az nem tudom mit nézett eddig. Az autós jelenetben pedig még a szánkba is rágták.
Összességében nekem nem lenne bajom az ilyen dolgokkal, de az erőltetése filmekben, sorozatokban kezd bicskanyitogató lenni. Attól, hogy ezt tolják még nem ez a normális.
Stranger Things S05
Maga a sorozat nekem is tetszett, hozta az eddigi formát, de sok újat nem tudott mutatni és sajnos igyekezett mindent egyszerűen lezárni.
Szerencsére lesz több spinoff és ha jól láttam animációs sorozat is.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Peacemaker - Békeharcos (2025)
season 2 finaleÉs egyébként semmiről sem szól a vége se. Eszetekbe jusson nekiállni, ha jót akartok magatoknak. És itt megjegyezném, hogy az első évaddal anno még elvoltam.
Na igen. Ez az évad még viccnek is rossz volt. Minden ami jó volt az első évadban, az itt nincs meg, újítás meg nincs. Totál káosz és zavaros az évad, a poénok se olyan jók már, leszámítva 1-2 itt-ott. Nekem ez az évad rettentő nagy csalódás volt, semmiről nem szólt és még vicces se volt igazán így nem tudtam élvezni ezt de becsületből végignéztem hátha javul a minőség, de sajnos nem.
Azért meg külön haragszom, hogy az intro is béna lett.
-
-
Imilenni
addikt
Miután a szövegek sokszor egy az egyben átvételre kerültek, ruházattal és helyszínekkel együtt, erősen kétlem hogy nagy elvárás lett volna az, hogy a fő karakterek hasonlítsanak az "eredetire".
Persze nem találtak olyan hölgyet Ellie szerepére aki hasonlított volna rá, és bedobja magát non binárisnak, meg a többi kr3ténségnek. Csak hogy a haterek ingyen reklámot csináljanak a sorozatnak.
Ez az epizód szépen megmutatta hogy mennyire nem működik az egész. Elég megnézni Bellie beszédét, amit papírrol olvas fel, konkrétan 0 szinészi játékkal.
Remélem sok díjat kap majd a sorozat, főleg Remzi.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Azért a GoT-nak is van bőven hibája, a vége meg kész kabaré lett... szóval.. én értem hogy az emlékekben megszépül de ha belegondolsz az első 1-2 évadban annyi karakter és szál volt, hogy azt se tudta a néző mivan, ki kicsoda... talán még a harmadikban se
és volt összesen 6 évad, aminek a hatodik évadjának felétől a szemed szúrtad ki a sok baromságtól...
-
Soulfly842
addikt
Egy dolgot tegyünk hozzá:
Nem ismerjük a feltételeket. Nem tartom kizártnak az sem, hogy úgy engedték át az első három részt, hogy szigorú megkötéseket is kaptak hozzá, hogy mennyire mehetnek bele a részletekbe - nem is arra gondolok, hogy pozitívum-nagatívum - úgy általában a történetbe, a karakterrrajzokba, az implicit spoilerekbe.Külföldi sorozatoknál ezek a megkötések jó eséllyel sokkal 'hígabbak', kötetlenebbek.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Főleg annak függvényében, hogy reklámokat (vagy előzeteseket?) dobál be a Max a fullos csomagban. Múltkor amikor megláttam, nagyon felcseszett. Kérdeztem páromat, hogy ez mi a franc (mert ő többet nézi a Max-et)?! Mondta, hogy ja ilyen szokott lenni. Mire fel?! A nagyobbik előfizetéses csomagban!
az igen..Erről ez jut eszembe

-
-
Kicsit megalázó hogy teljesen konzumer idiótának nézik az embert egyre több területen. A plázában nincs egyetlen ülőhely, pad, se semmi mert büdös koszos emberek is ültek rajt.
A Spar önkiszolgálóból nem tudok kijönni ha nem olvasom be a blokkról a vonalkódot. A munkahelyen nem vehetek fel csuklyát a fejemre, (pedig sokszor fűtés sincs) mert nem ismert fel az arcfelismerő rendszer. #régenmindenjobbvolt -
AD4MINATOR
nagyúr
Balhé
Beef (2023)
season 1 finaleEgyetértek, ez valóban jó volt. Azaz szórakoztató és élménydús. Végre valami új, valami friss megvalósítás. A cast remek, Steven Yeun és Ali Wong páros remekül alakít, végre látni igazi színészkedést... van itt öröm, bosszankodás, sírás, nevetés, minden és jól lehozzák. Mindketten.
Nagyon jól elkapták az egymás hátán felkapaszkodó kultúrát is, a sok megjátszott fake barátságot, kapcsolatot, stb... és a részek is "csak" 30 percesek, nincsenek túlnyújtva, amikor már unná a néző, pont véget ér a rész.
Az egyetlen dolog, amit negatívumként tudnék felhozni az lezárás, a végén olyan érzés van, mintha nem tudták volna hova vinni az addig amúgy szépen, jól felépített évadot - így egy random húzást húztak elő a kalapból ami szerintem se volt jó döntés, a vége nem méltó az évad addigi minőségéhez... de ezt leszámítva tetszett végig.
-
Rigormortiis
veterán
Az az opening valami fergeteges
Meg az egész sorozat nagyon szórakoztató.El bírom képzelni, mekkora fun lehetett a forgatás
Pont nemrég kezdtem el a Joker 2-t (végig még nem néztem, mert szar), és eszembe jutott, hogy ha már mindenképp el akartak távolodni az első rész megoldásaitól, akkor a zenés-éneklős betéteket elvihették volna ilyen Peacemaker intrós irányba. Rosszabb film nem lett volna tőle...
-
Frod
addikt
Ez egy nagyon rossz hivatkozás, mármint valóban az országos (network) szériáknál a 7. év végén kellett új szerződést kötni, ekkor vizsgálták felül a fizetéseket, stb, de ez nem törvényszerű, hogy azért megy 7 évadig "mert jó". (TBBT is ment 12 évadig, aztán sosem volt jó
)(Különben is a mai világban, ahol a streaming saját gyártásai dominálnak a network tartalmakkal szemben, és 1,5-3 év van két szezon között, ott értelmetlen is hét évadokról beszélni)
Szvsz nem is volt drága amúgy, amikor a mai világban Marvels-re, meg Hangya3ra szórnak ki 380M$-okat. A Riot mögött a Tencent áll, biztos nem szűköldöknek.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Valóban érdekes ez a Secret Level az LDR után. Szerintem amúgy jó, élvezhető de LDR után az újdonság varázsa nincs meg... ettől persze még mindig jobb mint rengeteg más sorozat, látszik hogy sok munka van a részekben de tényleg lehetnének kicsit hosszabbak. Az Unreal T rész nekem is csalódás volt, viszont a főcím zene nagyon jó
-
(Devs)
"lehetett volna 3 résszel rövidebb" / "Filmnek jobb lett volna, feszesebben előadva."
Én nem éreztem hosszúnak. (Nem mindig a cél a lényeg, az odavezető út is számít. IMHO. Avagy érdemes-e elolvasni a Száz év magányt, ha 8 oldalban össze van foglalva a 111 híres regényben...)
"Viszont a
szálnak volt jelentősége? Lily cselekedetét befolyásolta?"kémes Ez adta az alapkonfliktust, így került Lily a képbe. Ezt én jelentősnek érzem... A következő pár rész pedig éppen arról szól, hogy Lily miként reagál. (De lehet, hogy nem értem a kérdést.) A szál pedig visszaköszön később, amikor a
Lily-t. Az akkor elhangzó párbeszéd szerintem kimondottan fontos a későbbi történések szempontjából."hajléktalan" megmenti "
, hogy elmenjen a Devs-be?"Jamie és Kenton halála miért kéztette arra Nyilván
, hogy mi fog történni.bosszút akart állni. Vitt magával egy pisztolyt. Kenton nyilván nem izgatta, de a Devs most vette el tőle a második kedvesét úgy, hogy Katie és Forest tudták (És/vagy: már az első barátja halálakor is tudni akarta, hogy miért. És nyilván most sem érzett másként. És választ nem kaphatott máshol.) "
cselekedete? Miért?"Stewart Stewart-ék aznap befejezték a munkát. Ergo tudták, hogy rájuk többé igazából nincs szükség, így nem vonatkoztak rájuk a szabályok, és/vagy már nem volt túl nagy jelentősége. Azaz ők is megnézték, hogy mi fog történni aznap. (Ezt Stewart el is mondta Forest-nek.) Stewart minden bizonnyal látta, hogy mi történt(történik) Lyndonnal, a barátjával, és nyilván azt is látta, hogy mi fog történni a zsilipnél. Azért ácsorgott ott, hogy végignézze, mint egyfajta igazságszolgáltatást. Amikor pedig nem az történt, akkor a saját kezébe vette. Ezért mondta, hogy "meg volt írva." "Aztán bejön a
tézis."Deus/Isten Nem érzem, hogy ennek bármi köze lenne a
.valláshoz Kb. ehhez tudnám hasonlítani.(Leon Lederman írt egy könyvet az Az isteni a-tom címmel (The God Particle). )(Tömény atomfizika, amúgy. Viccesen.) (Igen, tudom, hogy két és fél éve volt.
) -
-
Tasunkó
őstag
Annál a pontnál a fókusz azon volt,
Bevitt egy ordas klisét az amcsi tábornokkal, aki mellesleg szivarozott, hát hogyan máshogy hiszen Schwarzi is mindig szivarozik,hogy sikerül-e a nanoszálas trükk, és kb. megkönnyebbülve néztem végig ahogy felszeletelik az embereket, a végén kicsit aggódtam hogy az utolsó nem lesz elég jól felszeletve. Ha a legjobb emberek lettek volna, akkor is amire készültek az a Föld megsemmisítése, így nem igazán kellett őket démonizálni. ez is a sztereotípiába illik, mert az amerikaiak ilyen filmeket néznek a kínaiak szerint.és az ultrabrutális gonosztevővel a hajón, amolyan Punisher sztori 10 percben, ami nem volt túl szerencsés, de -
.LnB
titán
Na még egy kis Three-Body téma:
Tényleg durva, hogy mennyire követi a könyvet a kínai sorozat! A készítők nem szórakoztak. Minimális az eltérés. Elképesztő.
Igen, a kultúrális forradalom borzalma az ki van hagyva, talán ez a legnagyobb változás. Meg ilyenek, amit spoiler mögé sem teszek: Wang Miao-nak fia van a könyvben, nem lánya. Na bumm.. 
De amit szeretnék megjegyzni. A könvyben is kiemelik, hogy az
De nem. A könyvben is kitérnek erre. Csak nem akkor,adventisták között sok a mocsadék bűnöző. Én ugye írtam is, hogy ezzel próbálják tompítani a hajós jelenetben megölt emberek jelentőségét. , hanem még korábban.amikor a Guzheng művelet zajlik Szóval ha a második könyvet is így fogják adoptálni, akkor az 90 részes sorozat lesz? Mondjuk én nem bánom. Maximum három évadra szedik. A harmadik könyv meg még hosszabb..
De így a könyvet is ismerve, már azt mondom, hogy kegyetlen jól megcsinálták a kínaiak. A Netflix-eset meg eszemben sincs megnézni. Abban tényleg
az egyik Sophon egy nő? -
Rigormortiis
veterán
Szerintem is remek sorozat és sajnálom, hogy elkaszálták, viszont nem csak totál indokolatlan volt, hanem mocskosul ki is nyújtották.
Egyébként van arról konkrét állásfoglalás, hogy ezeknek mi hasznuk van? Filmek esetén értem, a kvóta rendszer miatt kell az oscarhoz, de sorozatoknál?
-
-
Tasunkó
őstag
Igen, szerintem is a tudós Miao lényege, hogy ilyen visszafogott figura, kicsit angolvérű, vannak ilyek, hogy mások cselekvéseit kevésbé érzelmi szempontokból értelmezte, hanem racionálisan a cselekedeteik eredményéből, próbálta visszafejteni, és kicsit értetlenül is állt olykor a dolgok előtt, amit a rendőr tudott ellensúlyozni. Pont a rendőr figurája bizonyítja, hogy szándékosan ilyen a tudós, de a stresszt az látszott rajta, ahogy az is ahogy legyűrte,
azért is nevezte át a rendőr gyáváról. kibukott hogy a kínaiak baromira sztereotipizálják a nyugati embert. Ez a John Woo, Bullet in the Head-jében volt az igazi, amikor minden amerikai katona szivarral a szájában, és ray- ben naszemüvegben szaladtak a jungelben, és olyan keményen vicsorogva tartották az állukatA hajón
. És az az angol kiejtés, és az a fura gesztikulációjuk, nem értem hogy ezek a színészek oroszok lehettek, vagy kínában született fehérek, akik teljesen átvették a stílusukat. Az ilyesmi kell egy kínai filmbe, ettől autentikus, hisz nekik mind egyformák vagyunk. -
-
Janaboy
Topikgazda
-
Odakint a Hulu-n belül van FX Hub oda jött ki a sorozat. (maga a Hulu U.S. only)
Sorozatjunkie szerint itthon Július 17.-én jön a 3. évad. (minden rész)
Mint korábban rövid ideig vendéglátásban dolgozó, én is nagyon adom-élem a sorozatot, elég hiteles.
-
myckey
veterán
t's actually 100 years before the events of The Phantom Menace, which was set in 32 BBY. That means The Acolyte takes place in around 132 BBY, during the High Republic era.
Hatalmas eltérés azért nincs, mármint időben szakadék. Egy az egyben azért nem ugyanaz.
markknight
sztm ha ilyen szigorúan áll hozzá az ember ezekhez, akkor cask saját magát lombozza le.
mondom úgy, hogy az új filmekből kb. egyedül a Rogue One ami tetszett ! DE még
láttam a harmadikat a szériából.*Nekem más dolgok bökik a csőrömet, de az szakmaiság, nem a lore, kánon kapcsán.De várom, mit kezd a sorozat ezzel a kevésbé bejáratott Sithes szállal. Ez érdekel és a High Rep. éra is.
-
paatrick
őstag
"Engem az lep meg legjobban, hogy ezt az Apple adta ki. Azért náluk szokott lenni egy minőségi sztenderd."
Az én kapcsolatom az Apple sorozatokkal: első 2 rész jó, izgalmas, érdekes a felütés, a világ, majd a többi részre mind átvált családi szenvedésre amire egyáltalán nem vagyok kíváncsi
Így mára már bele se kezdek futó sorozatba, a végére imdb tökéletesen kiadja hogy van-e értelme elkezdeni vagy nem.
Monarchnál:
1. rész - 7,4
2. rész - 7,5
3. rész - 7,6
4. rész - 6,3
5. rész - 5,4
...
A jó sorozatok valahol 8+ körül futnak, a 6 meg 5 pont az már nézhetetlen.
-
Igen, a
némileg megosztó lett, nekem nagyon tetszett. De ami igazán bátor volt, az az, hogy ha alaposabban megnézed,Hamletbe ágyazott családi katarzis . Ez nagyon necces ötlet volt, majdnem el is csúsztak rajta, de végül szerintem működött.a post-világot szinte teljes egészében Miranda "teremtette"
Ha már színészek, Matilda Lawler óriási volt (jó, nem 8 éves volt, hanem 13, de akkor is), ill. Gael Garcia Bernal kiváló epizódszerep masterclass-t adott elő - amikor úgy kívánta a helyzet, akkor kb. maga köré görbítette a teret pusztán a megjelenésével, amikor meg arra volt szükség, akkor egy totál szánalmas has-beent láttunk a képernyőn. Általában jók voltak az alakítások valóban. -
Tasunkó
őstag
Mert hatalmas potenciál van benne, csak cenzúrázzák a témát. BB, Saul, Wire, ami csak burkoltan is foglalkozik vele, mind nagy siker. A koreai társadalmi berendezkedés, még a szokásosnál is abszurdabb, de ott is megfigyelhető hogy kellőképpen elszállt, elvonatkoztatottan témázzák általában.
-
Tasunkó
őstag
Tetszett hogy amerikai koreaiak vannak benne, és egyáltalán nem tartalmazta azt az agymosott viselkedést, amit még a legjobb koreai filmeknél is el kell nézni. A reakcióik, a tempó, minden olyan amerikai, könnyen érthető, szórakoztató volt. A csaj mimikája meg hunyorgásai, különösen jópofa volt, nagyon bírtam a szereplőket. Na meg az a szobor.
-
negyven2
nagyúr
What We Do in the Shadows esetében érdemes még egy pár rész esélyt adni, de ha így sem működik nálad, akkor érdemes inkább hagyni... bár a "The Trial" című részt, ami az első évad 7. része arra azt mondom, hogy legalább azt próbáld még be, anélkül, hogy rákeresnél, hogy mi van benne!
Viszont amíg a The Bear második évad nem érkezik meg Disney+-ra, addig talán néz rá a Reservation Dogs-ra, ha még nem tetted meg.
-
NeoPampalini
senior tag
"The Bear S01..."
Dettó ugyanígy volt nálunk is, ez lepörgött gyorsan.
A második évaddal együtt.
Ebben a sorozatban nem volt töltelék epizód.
A tempón mondjuk sokat segít, hogy az egyes részek alig 30 percesek (1-2 kivétellel)."Foundation S02E01
Kb 20 percig néztem, pislogtam, és azon gondolkodtam, hogy mi a franc volt az első évadban?"Mi éppen ezért újranéztük az első évadot.
Ebben a k..va melegben megmozdulni se volt kedvünk, pont jó volt sorozatot nézni. 
-
Tasunkó
őstag
Andyt, Hugh Grantnak szoktam hívni, hasonlít. Nem mondanám hogy nem kedveltem, de az ő figurája tényleg elfele húzott, sitcom irányba,aztán lassan fáradt is el az egész. Igaz teljesen működő karakterívük volt, Dwighté is jó volt. Talán Carellé ment el olyan irányba, hogy egyre szimpatikusabb lett, ami Ricky Gervais-ról elképzelhetetlen lett volna, de ez a Carell szerintem veleszületett jóindulatú figura, csodáltam hogy milyen sokáig elég jól hozta Gervaist, akin meg látni hogy könyörtelen tud lenni.
Annyit fűznék hozzá az azonosuláshoz, hogy sosem dolgoztam irodában, ettől még teljesen ültek a sztereotípiák a szakmunkásra is. Kb. így rendeződnek el az atomok egy törzsi hierarchiában, mint egy vállalat, multi vagy kkv a munka céljától függetlenül. Vagyis egy lehetséges, és inkább optimista verzióban.
-
negyven2
nagyúr
Pedig simán léteznek Tom Haverford szintű karakterek a való életben is, sőt közvetlenül nem is, de közvetetten én is ismerek nem egy ilyen alakot. De ahogy sit-com és sit-com között is vannak óriási különbségek (bár legyen inkább komédia), úgy mockumentary és mockumentary között is vannak (ott vannak a példák).
Viszont van még egy nagy különbség a kettő között, és miért nem érdemes közvetlenül összehasonlítani, ez pedig az, hogy milyen környezetben játszódik. Egy olyan cég esetében, mint a Dunder Mifflin esetében a nézők, sokkal jobban tudnak azonosulni a karakterekkel, mert valószínűleg sokan dolgoznak hasonló irodai környezetben. És mint külsős szemlélő, azét sokkal jobban elhiszed, hogy így működőknek a cégek, és így viselkednek az ott dolgozok, mert ők is hasonló környezetből jönnek. Vagyis azok az archetípusokkal valószínűleg mindenki találkozott már a munkahelyén személyesen.
A Parks and Recreation esetében viszont az egész sorozat arról, szól, azt próbálja megjeleníteni, hogy az átlag ember szerint hogyan működik egy állami/önkormányzatai hivatal, és milyenek az ott dolgozó emberek szerintük. Erre jön rá még az, hogy Pawnee, egy az amerikai vidéki kisváros, és lényegében felhozza azokat a sztereotípiákat is, amit pl. idehaza is gondolnak a nagyvárosi, "Budapesti" emberek a vidékről és a vidékiekről (bár a magyar amerikai "vidék" viszonylatban a konkrét párhuzam meghúzása nem a legjobb példa).
Ugye bemutatják az állami idióta bürokratikus intézkedéseket is, de megmutatják az átlag szavazópolgárt is aki csak panaszkodni tud, és követelőzni.De felhozhatnám azt agyonhasznált dolgot is, hogy itt ez volt a készítők szándéka, hogy ez egy ilyen abszurdabb komédia legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hiszen hiába mennek vissza az időben, nem tudják megakadályozni az összeomlást
, de lehet az interneten gerjesztett gigachad méretű hype tett rá egy lapáttal.

az igen..
láttam a harmadikat a szériából.
Janaboy