Hirdetés
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
De Dag (2018). Elírták a srácok a címét. Engem is megkavart, mert nem láttam, csak neked akartam segíteni.

szerk.: Amúgy ez meg Holland, nem Osztrák. Szóval én elengedtem a témát. xD -
.LnB
titán
válasz
Grave_444
üzenetére
Hát ha van karakter, akit engem a legkevésbé érdekelt ebben a sorozatban, akkor az ő. Henry érdekes. És elvileg a barlangos jelentre magyarázatot is fog adni a spinoff sorozat. Persze ez nem azt jelenti, hogy róla fog szólni, de vélhetően oda fog kifutni.
(És azt se felejtsük el, hogy a Duffer tesók leléptek, nem ők fogják csinálni a spinoffot.)
Igazából nekem ez az egész kisérletezgetős, katonás vonal érdektelenné vált, miután Henry-ről többet tudtunk meg. De ez csak az én véleményem.
-
.LnB
titán
Stranger Things S05
Jajj tényleg, volt egy dolog ami nagyon megütötte a fülemet. A magyar szinkronban volt egy referencia, ami a Mission Impossible-re utalt, vagyis úgy fordították. Ami ugye hülyeség, mert akkoriban az a film még sehol sem volt. Nem hallgattam vissza eredeti nyelven, de az inkább a C64-es Impossible Mission játékra utalhatott, ami korban stimmel is a sorozat éveivel. Másnak nem tűnt fel?
-
.LnB
titán
válasz
Grave_444
üzenetére
Maul az animációs szériákban iszonyat sok szerepet kapott még évekig. Szóval az ő sztorija el lett rendesen mesélve. Az, hogy most valamelyik élőszereplős sorozatba is belengették (nem emlékszem pontosan melyikbe, mikor) csak a jéghegy csúcsa.
szerk.: Gondolom Ahsoka-ban, mert az jár kéz a kézben a Rebels szériával.
-
.LnB
titán
válasz
Janaboy
üzenetére
Nem tudom. Párom végignézte előtte az összes részt. Én nem tudnám. Nekem ez inkább pont segített, mármint a kihagyás.
Én teljesen elfogadtam a karaktereket. Megbékéltem velük révbe ért mind, kapott lezárást mindenki. Ez ennyi volt. Én nem így csináltam volna, sokkal tökösebb lettem volna, és a fele túl se élte volna a végét, de ahogy korábban írtam, ezt nem merték, és nem engedhették meg maguknak a készítők. szerk.: És ha karakterek, nekem a csúcs Joseph Quinn alakítása volt. A temus Robert Downey Jr. rendesen odatette magát. Na őt sajnáltam, hogy kiírták.
Amúgy ez a gyerekszínész öregedés ez érdekes lesz az új Harry Potter sorozattal kapcsolatban is. Rohadtul sürgeti a készítőket az idő ilyen fiatal gyerekek esetében. Nem tudom, az készül e majd évente, de két évente már iszonyat rizikós lesz a vége felé a koruk, és a változás..
(Egy kisebb csoda, hogy a HP filmek esetében még milyen jól öregedtek a sztorihoz.)[ Módosította: Dr Bubo ]
-
.LnB
titán
válasz
Grave_444
üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy ez abszolút nem a derült égből lett beleerőltetve. Ez fel volt vezetve, nem volt titok. És mint írtam, minden karakter kapott egy egy ilyen trauma feldolgozós szálat. Dustin is, Nancy & Jonathan is, Henry és tényleg kb mindenki. Az egész évad ezeket mesélte el. Itt már legkevésbé sem a Vecna elleni harc volt a téma, hanem a karakterek lezárása, elbúcsúztatása. És nem azt mondom, hogy ez volt a jó út. Én is inkább a harcot és a misztikumot néztem volna. De érted, nem csak Will-nek volt ilyen jelenete.
Szerk.:
Holly Wheeler viszont nem semmi, hogy mennyire nyomva volt az évadban. Na arra szerintem senki sem számított.
De ha egy bajt kellene kiemelnem az ötödik évaddal kapcsolatban, akkor az az, hogy Millie Bobby Brown mennyire túlöregedte a sztorit. Omg. Szegény készítők, és csaj, ezzel nem számolhattak. De ő tényleg annyira kilógott.. Valamelyik filmmel kapcsolatban volt ez már téma, hogy külsőre mennyire öregszik a csaj, és ezzel nem is szabad támadni őt, mert nem tehet róla, de ez "nagyon kiugrott" a képből nekem.
-
.LnB
titán
Last Samurai Standing S01
Ezt is végignéztem. Tetszett. Kicsit ilyen szteroidozott szamuráj cucc. Mert azért itt mindenki olyan op, mint a Dragon Ball-ban.
Bár nem a tetőkön repülős kínai style, de csapkodnak azokkal a katanákkal bőszen. És jól is áll neki. Azt hittem egyébként, hogy kerek sztori lesz, de nem.
Viszont szerencsére, pont aznap jött a hír, hogy a Netflix berendelte az S02-t, amikor én befejeztem az első évadot.
Amúgy a Futaba Katsuki csaj karakter nekem nem hiányozna, ha esetleg az S02 első három percében kiesne.
De amúgy az S01-ben van pár kurva jó jelenet. Van egy "full vágatlan"-nak beállított, és vannak elég fasza kaszkadőrös párbajok is, amiket a valódi színészek vállaltak be, mint a tűzijátékos. Azért az elég wtf?! -
.LnB
titán
Stranger Things S05
Megnéztük mi is, mert "event" sorozat. De igazából én eléggé semleges vagyok az egésszel kapcsolatban. Tetszik, tök jó, de nem vagyok vérfan. Ezért teljesen jól el is voltam az utolsó évaddal. És miután végignéztük, utána olvasgattam, hogy micsoda hisztik, lázadások, lepontozások vannak ezzel az évaddal kapcsolatban is... szánalmas.
Én annak örülök, hogy nem lett elcseszve. És ez a sorozat tökéletes példája annak, hogy korunk toxikus kultúrája, mennyire sarokba szorítja a kreativitást. Duffer testvérek semmit nem mertek kockáztatni. Mert ez a Stranger Things jelenség már túl nagyra nőtt. Mindent szájba rágnak, lassan építkeznek, és tutira mentek. Semmi, semmi kockázatot nem vállaltak, mert tudták, hogy akkor elviszi a népharag az egész sorozatot és bizniszt, ami mostanra köré épült. És még majdnem így is, egy árva coming out jelenet miatt?! Én valamiért sokkal elfogadóbb vagyok mint az átlag, és tudván, hogy a színész srác is meleg, szerintem semmi baj nem volt azzal a jelenettel. Mert az egész évad egyégként is tele volt ilyen lelkizős monológokkal. És ez is az életünk része, csak sokan nem mernek ezzel szembenézni. De ha te megnézel egy ilyen jelenetet, nem leszel tőle meleg, kár ezen károgni..
Eszembe jutott, hogy ha a Lost-nak most lenne vége, biztosan az lenne a sztori lezárása, hogy felébrednek a repülőgépen, és szép barátságosan megy mindenki a maga dolgára, mint ha mi sem történt volna.
Mert egyszerűen ez az állandó felháborodás, rage-elés, ez a beteg kultúra, már tényleg ide juttatta a mainstream dolgokat. -
.LnB
titán
Egy kis vicces dolog, sorozat vonatkozásban:
Mostanában, nosztalgiából újra nézem a Knight Rider-t. És tegnap, az egyik részben, volt egy tök csinos csaj. Rákerestem, hogy ki az. Meg sem lepődtem, hogy David Hasselhoff feleségül is vette őt.
Na de gyerekek, aki akar egy jót mosolyogni, (és kicsit is vágja a Knight Rider-t.) az nézze meg, hogy a hölgynek, akit egyébként Catherine Hickland-nak hívnak, hogy hívták a második férjét!? Én amikor megláttam, nem akartam elhinni+nevettem egy jót. Ez így elég kerek poén.
(Nem lövöm le, akit érdekel keressen rá, wikipedia-n például.) -
.LnB
titán
válasz
grizlisandor
üzenetére
A fő bűnt ki is felejtettem. Egy dolog volt, amiben az első évad kiemelkedő volt. Az openingje! Na azt is elba****a!!
-
.LnB
titán
Peacemaker S2
Ez történik amikor Gunn elszabadul? Az az ember, aki végigvitte a Galaxis Őrzői filmeket, az igazából erre képes, amikor szabad kezet kap? És biztos rá kellett bízni erre az emberre a DCU-t? És leginkább ez a legutolsó kérdés fogalmazódott meg bennem, amikor befejeztem, ezt a semmiről nem szóló, igénytelen "C" kategóriás, f*s halmazt.
Ez most vagy direkt ennyire Trash, vagy ennyire nem kaptak rá pénzt. Mert lefogadom, hogy ennél akármilyen magyar, filmes diplomamunka is igényesebben van megvalósítva.
Ennél a fogatókönyvnél bármelyik óvodás mesekönyv komplexebb, és tartalmasabb. És ezt Gunn írta. Jóságos ég!Olyan semmiről sem szóló, sehova sem vezető párbeszédek vannak, amiről ordít, hogy időhúzás az egész. Csak nincs hova húzni ezt az egészet, mert nem vezet sehova. Ráadásul össze-vissza hosszúságúak a részek. Az utolsó rész viszont teljesen feleslegesen "dupla rész". És még így is van a végén akkor plothole benne
mint a ku****mint a ház.. Ezt az egészet tuti direkt csinálták ilyenre. Csak ez nem vicces. (a madárvakság, és a pókok vedlése azért vicces volt) Az egész csak rabolja a néző idejét.Kezd már elég unalmas lenni, hogy Gunn körül megvannak a fix színészek, akik haverok, és azok rotálódnak állandóan.
Nekem a Superman film egyébként tetszett. Bár már ott is kiveri kicsit a debilmétert, a Zöld Lámpással. Azzal a hőssel, amire minden valamirevaló DC fan várt, hogy végre szerepet kapjon. Aztán abból is csinált egy debil f**zt. Na ez a sorozat, az a húzása Gunn-nak, csak felnagyítva, és elhúzva 8 részre.
És egyébként semmiről sem szól a vége se. Eszetekbe jusson nekiállni, ha jót akartok magatoknak. És itt megjegyezném, hogy az első évaddal anno még elvoltam.
-
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Ma lesz a negyedik napja, hogy szenvedek ezzel a két résszel.
Ma már talán befejezem a másodikat. Írjak többet? Jó, nagyon nem is akarok, amíg nem láttam legalább ezt a két részt.
Az elvárásaim nagyok voltak, ezt közel sem hozza a sorozat. Olcsónak tűnik, minden értelemben. A díszletek, az operatőr munka, a színészek... És mik ezek a bevillanások, meg jumpscare jelenetek néha? Ez mikor volt az Alien filmek eszköze?! Utóbbi még csak-csak néha.Vannak érdekes aspektusai az tény. De például a föld megvalósítása is olcsó, ötlettelen.
-
.LnB
titán
válasz
Imilenni
üzenetére
Minden amit leírsz, az azt feltételezi, hogy te azt várod, hogy másolják a játékot. De a sorozat a játékon alapszik, de nem ugyan az.
Én egyébként nem nézem. Csak pont belefutottam SJ-in a S02xE02 kommenjeiben. Olvastam, hogy most történt meg..
Én "átéltem" ezt az egészet a játékban. Semmi indíttatásom arra, hogy "megnézzem". De jó volt olvasni a reakciókat. A sok "én nem nézem tovább"-at.
-
.LnB
titán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Jó terjedelmes kritika. Persze itt bőven kitérnek a sorozat politikai, és anyagi dolgaira is. De szerencsére nem húzzák le e miatt. Sajó elég jól összeszedte magát erre a kritikára. Mert benne meg meglett volna a veszély, hogy direkt nagyon lehúzza.
Egy kis színes a témában: [link] -hvg.hu

#81120k-adi
Nálam kevesen nevettek jóízűbben azon, ahova a GoT jutott az utolsó évadaira.
-
.LnB
titán
válasz
Soulfly842
üzenetére
Egy független blog, ilyen feltételekkel akkor inkább ne írjon kritikát. Ezt az eshetőséget én kizárom, hogy ennyire komoly külső behatás lenne a cikkre. Ez már extrém eset lenne.
-
.LnB
titán
válasz
Soulfly842
üzenetére
Pont az a legfeltűnőbb, hogy nem ilyen szintű "kritikákat" szoktunk meg tőle/tőlük. Azt a mondatomat módosítanám, hogy fizetett hirdetés lenne, mert nyilván nem az. Azt bánom.
De akkor is több mint gyanús. Főleg a komment moderációval karöltve. Arra azt írta nekem tegnap winnie, hogy csak a politikai tartalmú kommentek vannak moderálva. Ami egyrészt érthető, mert iszonyat ami ilyenkor kialakulhat egy ilyen komment szekcióban. De sajnos ennél a sorozatnál ez a téma megkerülhetetlen. Ezért vicces is olvasni, hogy semmi negatív komment nincs. Az én kommentemet is törölte, pedig csak a politika szó volt benne, semmi konkrétum. Pont azt tettem szóvá, hogy egy ilyen "kényes" témában milyen meglepő, hogy egy komment sincs, ami politikai vonzatú lenne, biztos törölve van az összes.Az az írás még így látatlanban is egy ömlengő, túlzó, és feltűnően pozitív kritika. Amin érezhető valami külső behatás Desmond részéről. És nem kell itt olyanokra gondolni, hogy fizetett volna bárki is a pozitív kritikáért. De egy blogger cikk írót, simán az is befolyásolni tud, ha elviszik egy komoly sajtó eseményre, vetítésre és ott (nem tudok szebben fogalmazni) fényesre nyalják a hátsóját. Vagy egyszerűen az is befolyásolhatja pozitív irányba, ha ő vagy közeli ismerőse dolgozott az adott produktumon. Nem tudom, hogy jelen esetben mi befolyásolhatta őt ennyire kirívóan, erre az ömlengő kritika megírására, de valami szerintem befolyásolta.
A másik pedig az, ami nem értek winnie-ék részéről, hogy nyilvánvaló manapság, hogy a közhangulat nem azonosul ezzel a véleménnyel. Ezt például a Futni mentem fogadtatása is szépen alátámasztja. Ezért ők tudták, amikor kitették azt a kritikát, hogy lesz visszhangja. Ezért is moderálják nagyon erősen a kommenteket.
Szóval én nem húzom le előre. De kizártnak tartom azt, hogy annyira jó legyen, amennyire az a "kritika" megfogalmazza. GoT-nál jobb? Nemár.. Pedig én aztán tényleg nem vagyok GoT fan..

-
.LnB
titán
Napi Dikk:
Premier előtt: Hunyadi – az első 3 rész @ sorozatjunkie - Desmond Wallacevilágszínvonalú, eszméletlenül zseniális, hihetetlenül jó, hihetetlenül precíz, rendkívül látványos, sziklaszilárd forgatókönyv...
És a csattanó a végére, jobbnak érezte mint a Trónok Harcát..
Azért ez sokkolt most így korán reggel. Az SJ-től nem ezt a színvonalat szoktuk meg. Ez konkrétan egy fizetett hirdetés. Ráadásul az összes komment moderálva van a "kritika" alatt..
Pedig meg szerettem volna dícsérni, hogy ilyen szenzációs sorozat elkészítését támogathattam az adómmal. De én azért várok még a TV2-es sorozatok nézésével addig, amíg el nem indul az FCU. A F**** Cinematic Universe, amiben Lölö lesz a Superman, Andi meg a Wünderwumen...
-
.LnB
titán
Bazdki, nem elég, hogy az összes hülye streaming szolgáltató emelgeti az árait, meg reklámozik, meg jelszómegosztás ellen lép fel (ez utóbbi mondjuk engem nem érint). De az egész streaming cucc egyre szarabb. Tegnap annyira felcseszett a Max, hogy ha nem azon keresztül nézném az Eurosport-on a kerékpárversenyeket, most mondtam volna le.
Kicsit pangás van, nem tudtam mit nézzek. Gondoltam nekiállok a nagy kedvenc Station Eleven-nek (negyedjére). Erre keresem abba a rohadt appban és nincs már fent a Max-en. Egy saját gyártású sorozat!.. Tudom, hogy van ilyen. De ez annyira gáz. Főleg annak függvényében, hogy reklámokat (vagy előzeteseket?) dobál be a Max a fullos csomagban. Múltkor amikor megláttam, nagyon felcseszett. Kérdeztem páromat, hogy ez mi a franc (mert ő többet nézi a Max-et)?! Mondta, hogy ja ilyen szokott lenni. Mire fel?! A nagyobbik előfizetéses csomagban! Nálam a Netflix előfizetés is egy ilyen hirtelen felindulásból lett lemondva, azóta sincs. De azért ez, hogy fizetem a Max-et, de most torrentezzem le a saját gyártású sorozatukat.. Aztán sír a szájuk ha nincs nyereség, meg nem megy a szekér..Bocsi ezért, idegállapotba vó'tam..
-
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az az. Két marha jó dolog van benne. Az opening, meg Gunn felesége.

-
.LnB
titán
válasz
Janaboy
üzenetére
Arcane
Nem is négy, hanem öt évad volt tervben: [link]Érdekes cikk. Kíváncsi leszek, hogy lesz e folytatása ennek. Bár az Arcane minősége után azért bármibe belekezdeni.. Tartani kell a szintet, az meg nem könnyű. Elvileg lesz új sorozat. Meg beszéltek róla, hogy Noxus, Ionia és Demacia területekről is akarnak még mesélni.
Nem csoda amúgy, hogy drága volt. A Bridging the Rift-ből kiderül, hogy minden háttér kézzel festett. És a legtöbb jelenetet képkockáról-képkockára animáltak kézzel. Mocap-et sem használtak. Minden 3D-s animáció 24fps/mp + a 2D-s effektek 12fps/mp. Mondják is, hogy másodperceken dolgoztak napokat.. Látszik is.
-
-
.LnB
titán
Arcane S02
Azzal kezdeném, hogy nagyon elszomorít az, hogy ennek is ilyen hamar vége lett. Végre egy igazán kiemelkedő cucc, de befejezik mert drága. Szegény Riot és Netflix, sajnálom őket, hogy ennyire csóró mindkét cég, hogy erre a projecre nem futja. De ha az excel tábla azt mondja, hogy nem éri meg. Akkor nem számít a popkultúrában hagyott nyom, a díjak, a hagyatéka a sorozatnak..

Aztán folytantám rögtön azzal, hogy én imádtam a videoklippes részeket. Lassítások, effektek, brutál zene!! Zabáltam!
Szerintem a Fortiche minden elismerést megérdemel ezért a két évadért. Kiemelkedőt, és felejthetetlent alkottak audiovizuálisan. A sztori érdekes. Azért így utólag elgondolkodtató, hogy kellett e ezt ennyire mélyre, filozofikusra készíteni?! Én csíptem, szó se róla. Aki látta a Bridging the Rift-tet, abból kiderül, hogy többször lett a sztori újratervezve. Egyszer pedig a nulláról kezdték újra. Valahol értem a késztetést, hogy ne csak egy egyszerű, laza kis sorozat legyen ez. Akartak valami maradandót, komolyat alkotni. De szerintem a nézők igen nagy része nem tud a második évaddal. Az
mit kezdeni.idősíkokkal 
Az viszont szerintem tök jó, hogy mennyi szálat mozgat a sorozat. Több sztorivonal folyik szépen egymással párhuzamosan. Sokáig azt hittem, hogy ez Jinx és Vi testvértörténete. De nem. Ez az egész
Viktorról és Jayce-ről szól. Kicsit klisés ez a Viktor minden lehetőséget, idősíkot átnéz. Ezt a Marvel már kicsit túlhasználta manapság. De ha már ez a lényeg, legalább szépen végigviszik. Ahogy az első évad második részében Viktor megmenti Jayce-t. Már ott felfedik ezt a szálat. Csak akkor még senki sem érti, hogy mi történik. És azzal is zárnám, hogy mennyire sajnálom, hogy ennek vége.
Mióta berobban ez a streaming, azóta szinte semmi nem él meg sok évadot.. -
.LnB
titán
Valahogy nincs már meg az újdonság hatása, mint a LDR-nél volt. Felét megnéztem tegnap, és igazából nem az az első gondolatom, hogy jó lenne. Pedig ha külön visszagondolok a részekre, akkor egyáltalán nem voltak rosszak. Leszámítva az Unreak Tournament-et, az hatalmas csalódás volt nekem.
(Meg amúgy is, miért nem Quake?!
)
A másik csalódás viszont az, hogy az amit a legjobban vártam, a Concord-os rész benne sincs!
-
.LnB
titán
Csak mert rákerestem és még nem igazán volt itt téma, ajánlom a The Franchise c. sorozatot. Tegnap olvastam a telex.hu-s cikket, gondoltam adok neki esélyt. (SJ.hu pilot kritika)
Engem nagyon meglepett az első rész. Végig nevettem. Az MCU vergődése van sorozatra víve. Mindezt a Warner-től.
Tele utalásokkal, és poénokkal. Engem elkapott. De még nem láttam végig, remélem tartják majd a szintet. -
.LnB
titán
Lost - A modern tévézés legnagyobb bravúrja több volt, mint egy sima blöff - telex.hu (Sajó) Nagyon spoileres!
Egyébként egy tök jó írás, ha túljutsz az első felén, ami sz*r.
Azon, amikor már szinte a sorozat alatt takarító vendégmunkásokról is leírja, hogy mi lett velük a sorozat után.
Jó volt olvasni, és visszaemlékezni, hogy mi volt tényleg akkoriban, mennyit bújtuk a Sorozatjunkie-t.
És van a végén pár érdekes gondolat.20 éves a sorozat, azért íródott a cikk. Aki látta a Lost-ot, annak ajánlom a cikket. Aki nem látta, az kerülje el!
-
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az. És látod, arra a jelenetre nem is nagyon fogsz emlékezni majd később.
Nagy szerencse, hogy ilyen kerek ez a két évad sztorija. Így még ha fáj is a sorozat kaszája, legalább könnyebb elviselni. HBO-nak kell a pénz a sokadik fos GOT spinoff-ra, az ilyen üde, minőségi sorozatok helyett.
-
.LnB
titán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Jó csak az adventisták között sem mindenki velejéig romlott. És érdekes módon a könyv annyira nem is részletezi
sokkal részletesebben írja le. A tábornok is kliséhalmaz persze. Egyébként a könyvben is ilyen.a feldarabolásokat. A hajó szétesését #78405gbors
Értem. Lassan majd megtudom én is. Csak amikor belefutottam ebbe a neten, hogy a Netflix-es sorozatban így van, rögtön rosszra gondoltam.
-
.LnB
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
[link] Jézus...

Ami viszont jobban van megoldva a sorozatban szerintem, mint a könyvben az az, ahogy
elmesélik a Trisolaros-on történteket, a válasz megérkezése után. Ahogy a protont kibontják...stb. Mert a könyvben az van, hogy ezeket megüzenik a Trisolaris-ról. Aminek én nem látom semmi értelmét. Miért üzennék ezt meg? Főleg ennyire részletesen. A sorozatban viszont a játékban nézik meg Wang-ék. -
.LnB
titán
Na még egy kis Three-Body téma:
Tényleg durva, hogy mennyire követi a könyvet a kínai sorozat! A készítők nem szórakoztak. Minimális az eltérés. Elképesztő.
Igen, a kultúrális forradalom borzalma az ki van hagyva, talán ez a legnagyobb változás. Meg ilyenek, amit spoiler mögé sem teszek: Wang Miao-nak fia van a könyvben, nem lánya. Na bumm.. 
De amit szeretnék megjegyzni. A könvyben is kiemelik, hogy az
De nem. A könyvben is kitérnek erre. Csak nem akkor,adventisták között sok a mocsadék bűnöző. Én ugye írtam is, hogy ezzel próbálják tompítani a hajós jelenetben megölt emberek jelentőségét. , hanem még korábban.amikor a Guzheng művelet zajlik Szóval ha a második könyvet is így fogják adoptálni, akkor az 90 részes sorozat lesz? Mondjuk én nem bánom. Maximum három évadra szedik. A harmadik könyv meg még hosszabb..
De így a könyvet is ismerve, már azt mondom, hogy kegyetlen jól megcsinálták a kínaiak. A Netflix-eset meg eszemben sincs megnézni. Abban tényleg
az egyik Sophon egy nő? -
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Hirtelen nem ugrott be, hogy volt ilyen. Aztán leesett. Na igen, nem láttam én sem indokoltnak. De az a sorozat annyira tetszett, hogy nem erre emlékszem szerencsére belőle.

-
.LnB
titán
Lost témában ezt már egyszer linkeltem, szerintem minden le van írva róla: [link]
-
.LnB
titán
válasz
attiati
üzenetére
A Lost a sorozatok alfája. Az a sorozat indította be a nagy "sorozat boom" - ot. Onnantól vette mindenki komolyan a műfajt. Azt, hogy tévében is lehet jó sztorikat mesélni, nem csak moziban.
Teljesen mindegy, hogy ki mit mond róla, szerintem mindenkinek érdemes megnéznie. Nem hibátlan, de kiemelkedő sorozat. -
.LnB
titán
三体 Three-Body Problem
Végignéztem. Mind a 30 részt.
És sajnos van a sorozatnak egy aspektusa, ami még sci-fi-ben is túl sci-fi, vagyis teljesen hihetetlen számomra. Egész Kína csak Volkswagen autókat használ?!?! Ez nekem sokk!
(persze csak viccelek)
Komolyra fordítva a szót. Előzetesen gondolkodtam kicsit, hogy melyik verziót nézzem meg. De elég könnyen meggyőztek, hogy a Kínai változat sokkal hűbb a könyvekhez (ja igen, nem olvastam őket). És ez el is döntötte a kérdést. Benioff-ékat egyébként is oriási kutyaütőknek tartom, abszolút nem vagyok kíváncsi rá, hogy még egy könyvet tönkrevágnak sorozat formájában.
Ami a legtöbbször előjön a sorozattal kapcsolatban, az az, hogy hosszú és lassú. Érdekes módon ez engem nem bántott. Tényleg az, tényleg szájbarágós. De legalább el van magyarázva minden. És nem nagyon lóg a levegőben semmi.
A karakterek nem rosszak. De szerintem pont a Luyi Zhang által alakított főszereplő, Wang Miao van elég gyengén eljátszva. Aztán lehet, hogy tényleg ilyen melankólikus, "lapos" karakter a könyvben is, de vászonra ez elég sótlan. Azt is olvastam, hogy a könyvek elég rosszul vannak megírva, és nagyon laposak a karakterek. Szóval lehet, hogy az alapanyag a baj. Ellenben Hewei Yu, a nyomozó Shi Qiang szerepében, eléggé lopja a show-t.
Az a jó, hogy még ha lassú is, de itt tényleg rendesen le van téve a sztori. Bennem kevés kérdés maradt így a végére. Igaz az egyik pont az, hogy akkor most mit számolvissza a számláló? Azt, hogy mikor lesz kész a nanotechnolódiával Miao? Vagy mit?
Érdekes volt ez a Jó terep volt a történet felvázolásához. Igaz, elég rosszul nézett ki szerintem. Én nem vagyok hárpiás az ilyen CGI dolgokra, de itt minden büdzsé egy jelenetre ment el. Az viszont ütött.VR játékos elbeszélés. . Viszont az egész évad egyik legkizökkentőbb történet nyúlványa volt számomra az, ahogy megpróbálták gyorsan megmagyarázni, hogyA hajós ja, amúgy akik a hajón vannak azok a világ legelvetemültebb bűnözői. Szóval ha őket ketté vágjuk, az nem baj!
Annyira kilógott. És az egyik Csakhogy addig erről nem igen volt szó. Mert persze a három "oldalnak" voltak bőven szélsőséges megnyilvánulásai. De ezek valamennyire alá voltak racionálisan támasztva. Volt három (inkább csak kettő egyébként), különálló nézőpont, felfogás, hogy ők hogyan értelmezik"rosszarcút" még gyorsan be is mutatták, egy teljesen oda nem illő snittben, hogy ő aztán nagyon gyilkos
! Ezen kívül (és a Volswagen-es dolgon kívülennek az idegen civilizációnak az eljöttét.
) szerintem rendben volt a sorozat.
Egyébként ez a verzió miben tér el az alapműtől? Ezt le tudná valaki írni?
Gondolkodok erősen a könyvek megvásárlásán. Viszont úgy gondoltam, hogy az elsőt akkor ki is hagyhatom. De azt olvasom a neten, azt tanácsolják, hogy hiába a sorozat, érdemes azt is végigolvasni. És a maradék két könyv ráadásul nagyon hosszú is, mindamellett, hogy sokan elég rosszul megírt könyveknek tartják őket. Csak a sztori kiemelkedő. Erről is érdekelne vélemény. -
.LnB
titán
A The Bear 3 évada megjelent kint tegnap (Tényleg egyébként hol megy? Az FX-nek is van valami streaming-je külön?). És mikor jön majd Disney+-ra?
Nem is tudtam, hogy Rotten-en ilyen durván áll a sorozat: [link]
-
.LnB
titán
válasz
markknight
üzenetére
Milyen új rész? Ma jött ki a harmadik? Mert tegnap megnéztük a kettőt ami volt. Engem nem hatott meg. Semmi olyan feelingje, hogy ez egy más kor lenne. Ugyan az minden mint eddig. A helyszínek, a hangulat..
-
.LnB
titán
Tokyo Vice S02
Ha ennek a sorozatnak most vége lenne a második évaddal, akkor is elégedetten dőlnék hátra. Hibátlan. És szuper, hogy az első évad után, tökéletesen tartották a második évadra is a minőséget. Ez az amikor egy sorozat nem akar "sok" lenni. Csak elmesél egy történetet, mindenféle csicsa, és túlzás nélkül. Pont ezért zseniális ez is, és mondjuk a The Bear is. Nincs csicsa, nincs sallang, nincs hű meg ha...Elkezdtem most utána a Shogun-t, de az még nekem döcög eléggé az elején. Például a zennék teljesen kizökkentenek. Abszolút nem autentikusak a feudális Japánhoz.
-
.LnB
titán
Az ugye megvan, hogy Moldaver kora nem spoiler, mivel nincs magyarázat rá az évadban? Ergo ezek csak találgatások, nem spoilerek. De nyilván
volt.hibernálva
-
.LnB
titán
Én is. Nekem is tetszett nagyon.
Egész végig azon gondolkodtam, hogy Jonathan és Lisa tuti el fogja **szni a második évadra. Mert a Westworld első évada is zseniális volt, aztán mi lett belőle...
De utánaolvastam, és megnyugodtam, hogy itt nem kaptak akkora kreatív kontrollt szerencsére. Például nem is írják a sztorit. Úgyhogy teljesen lelkes vagyok a folytatást illetően is.
-
.LnB
titán
Chicken Nugget S01
Végignéztük. Ebből egy kis családi program lett nálunk. Mert megmutattam nekik az első rész, párom részéről ment a szörnyülködés az elején. De fiam a röhögött sokat végig. Úgyhogy eldőlt hamar, hogy végignézzük. És hát abszolút nem fájt, viszont csak ilyen vállalkozóbb kedvűeknek ajánlott.
Szerintem néha kell ilyen "új" dolgokat is nézni. És erre tökéletes. Ez a koreai miliő nagyon egyedi.És egyébként nagyon más a sorozat, mint amit az első három rész és a trailer ígér! Az első három rész az az elborult vígjáték, ami a trailer alapján várható. Aztán szépen kibontakozik egy sci-fi sorozat. (nem nagy spoiler: )
Idegen lényekkel, időutazással, több száz éven átívelő sztorival. 
A sorozat 80%-án érezni, hogy nagyon kis költségvetésű. Aztán az utolsó 1-2 részen meg az, hogy azokra ment el a büdzsé nagy része.
Szóval nyitottan kell ehhez hozzáállni, mert nem elég, hogy full abszurd. De még ázsiai sorozat is. Nem bántam, hogy végignéztük, mert egyáltalán nem fájt. De ha valaki nem ad neki esélyt, az sem veszít semmit.
És mi volt nálunk vasárnap az ebéd?! Naná, hogy: [link] Egész héten rágtuk párom fülét miatta.
-
.LnB
titán
Na, esti program meg is van: Chicken Nugget (sorozatjunkie link).
Bár kétszer kellett elolvasnom a szinopszist, hogy jól értem e.
-
.LnB
titán
Monarch: Legacy of Monsters
Basszus, ezt a sorozatot annyira bes***tam..

Három rész után ámultam, szinte tapsikoltam, hogy milyen jó.
Na de ami utána jött..Istenem..
Én nem is tudom, hogy mit írjak. Többször volt olyan pont, hogy na jó, elég, nem folytatom. De végül valami fakír módjára csak végignéztem. És ezért igazából ez járna: [link]
Egyetlen pozitívum, hogy Anna Sawai baromi jól néz ki. Bár ez alapján, nem színész.
(Majd a Shogun-ban bizonyíthat)
Engem az lep meg legjobban, hogy ezt az Apple adta ki. Azért náluk szokott lenni egy minőségi sztenderd. -
.LnB
titán
-
.LnB
titán
válasz
sherlock82
üzenetére
Nagyon jó.
-
.LnB
titán
NASCAR: Full Speed (Netflix) Trailer (A trailert nézzétek meg, mert az marha jó.)
Megint hozok egy ilyen sport doku alapú írást, amit valószínűleg csak én néztem végig.

A Netflix bekezdett ezekkel a dokukkal. Én ennek örülök, mert érdekelt eddig mind. Ez elég egyértelmű, hogy a Formula 1: Drive to Survive mintájára készült. Ami számomra elfáradt az utóbbi évadokra. De a Tour de France: Unchained-et csíptem.Szóval Nascar. Már egy ideje van magyar közvetítés, úgyhogy lehet, hogy rajtam kívül már más is követi.
Ez a doku sorozat több szempontból is gyenge. Kezdjük ott, hogy csak a playoff szakaszra fókuszál a bajnokságban. Ráadásul csak 5 részes. Az F1 24 versenyes széria ellenében, a Nascar 35(+6) futamos (februártól-novemberig tart a szezon). Gondolom nem szántak rá annyi pénzt, hogy bemutassák az egész évet. Így meg elég hülyén néz ki, hogy csak az rájátszás van benne.A másik dolog, hogy már volt 2022-ben egy mini doku, ami külön Bubba Wallace-ra fókuszált (Race: Bubba Wallace). És nem elég, hogy már az is elég erőltetettnek hatott. Bubba körül óriási a felhajtás a BLM miatt. Abban is bemutatták, hogy Danny Hamlin és Michael Jordan csaptában versenyez. Szóval rá is és Hamlin-re is jutott elég idő már abban a dokuban is. Itt viszont megint nagyon sokat foglalkoznak velük. Hamlin részéről még talán érthető is, mert mégis csak ott volt sokáig azok között, akik bajnokok lehetnek. De Bubba...elég már belőle. Amúgy durva, hogy Hamlin mennyire gazdag úgy is, hogy még sose volt bajnok. Ezt mondjuk nagyon szépen bemutatják.
Szóval a 23XI csapat és versenyzői túl sok játékidőt elvisznek abból a kevés részből.Ettől függetlenül próbálja a sorozat a laikusoknak is bemutatni a Nascar-t. De nem erőltetik túl magukat, és kétlem, hogy ez sikerülne. Vannak marha jó összevágott klipek persze. Iszonyat jó felvételek. Nagy balesetekről is persze. De nem tudom, hogy egyáltalán cél volt e, hogy az "ezek csak mennek körbe-körbe" fals tézist megcáfolják. És bemutassa mélyebben is a laikusoknak ezt a szériát. Mert én erre utaló jelet nem nagyon láttam. Lehet, hogy ezt a doku-t csak Amerikának szánták. A világ többi részére meg csak kiadták.
Aki követi a versenyeket, azoknak lesznek érdekes részek. De inkább a pilóták emberi oldaláról. Na meg a pilóta feleségek/barátnőkről.Az nézze meg aki szereti az autósportokat, és/vagy kíváncsi természet.
-
.LnB
titán
Ez a Trust (2018) c. sorozat [link] ez be van fejezve? Vagy egy évad után kaszálták?
Érdekelne ez a Getty sztori, mert elég durva.
De ha nem kerek a sorozat, akkor hagyom. -
.LnB
titán
De jó volt ezt olvasni.

Nem semmi, ahogy meg vannak keverve a szálak, és mindenki valahogy kapcsolódik mindenkihez. Az is kemény, hogy Alex
az Tyler lánya.
A vége Nekem a tetőpont azszerintem nagyon szép. Ott azért Daniel Zovatto rendesen odateszi magát. De nem lehet senkit kiemelni. Iszonyat magas színvonalú alakítások vannak benne szerintem.Tyler monológja a Hamletben.
Tervezem a könyv megvásárlását is, mert elvileg (eléggé) eltér a forgatókönyv.#74686attiati Van egy jelentős amplitúdójú érzelmi kilengése a sorozatnak. De a végére pozitív. Úgymond visszahoz az életbe.
#74688OgreImre Végül befejezted? Mert írtál az első három részről, de az után semmit.
-
.LnB
titán
válasz
laracroft
üzenetére
Abba akkor beletrafáltál rendesen.
Egy forintot nem tettem volna ő rá. Én # Larson drukker vagyok mióta visszatért a NASCAR-ba. Ez a sztori szerintem említve is lesz ebben a dokuban, hogy mi volt Larson-nal.Nálam így van:
F1 nem érdekel.
Kerékpárt imádom
Nascar érdekel. -
.LnB
titán
NASCAR: FULL SPEED | Official Teaser | Netflix
Laikus szemmel milyen ez a trailer? Mert én szeretem a NASCAR-t, otthon is vagyok benne. És baromira tetszik ez az előzetes. Érdekelne, hogy full laikusokban megmozgat ez valamit?

Olyan lesz ez a doku sorozat is, mint a F1:Drive to Survive, vagy a Tour de France: Unchained. -
-
.LnB
titán
válasz
OgreImre
üzenetére
Atmoszféra teremtésben (is) zseniális az a sorozat. Nem tudom, hogy hol tartasz, de nagyon érdekes, ahogy összeállnak a szállak a végére. Ahogy a nézőpontokat megismerjük. Ahogy változnak a karakterek. És egyáltalán nem bonyolult. Bár első nézésre lehet, hogy lesz, amin elgondolkodsz a végén majd.
Annak ellenére, hogy ugrál az időben és a karakterek között, szerintem egy nagyon természetes lefolyású sorozat.
Na és a zenék.. Rongyosra hallgattam őket. Mióta elsőre néztem a sorozatot, ebből egy részlet a csengőhangom is: [link] Szóval most már több mint egy éve szerintem. Másik kedvenc track-em: [link]Egyébként én első nézésre kicsit félretettem a sorozatot, talán 3 rész után. Nem volt vele semmi bajom, csak úgy alakult akkoriban. De valahogy bennem maradt a hangulata, és eszembe jutott, hogy folytatni kellene. Megérte.

Remélem élvezni fogod végig.

-
.LnB
titán
Beef
Ez a sorozat tényleg jó volt, méltó a hírnevére. Friss is volt, minőségi is, szórakoztató is. Szóval elégedetten néztem végig. Nagy erénye, ahogy váltogat komédia és dráma között. A színészi alakítások pazarok, és a forgatókönyv is. Bár szerintem a végére kicsit megszaladt a tinta.. Eléggé elszáll a sztori az utolsó előtti részben. -
.LnB
titán
-
.LnB
titán
A téli szünetben kedvem támadt sorozatot nézni. És én biztosra mentem. Megnéztem a Station Eleven-t harmadjára.
Írtam már itt róla, szóval nem firtatom nagyon, de nekem kezd egyre feljebb csúszni az alltime listámon. És eddig sem szerepelt ott rossz helyen. Annyira egyben van az a sorozat, minden szinten, hogy harmadjára is teljesen elvarázsolt.Na jó, néztek új sorozatot is, a Beef-et. A hatodik résznél tartok. Ez az Ali Wong elég jó csaj. És látom, hogy valami stand up-os.
-
.LnB
titán
The Bear S02 (teaser)
Az első évad után visszavettek a tempóból, hogy a káoszon túl, a karaktereket is megismerjük. És ez jó ötlet volt. Így igazán tudunk majd szorítani mindenkiért. Már nem csak Carmy-n van a fókusz. Gondolhattuk.. aztán mégis. De ez az évad végére kerekedik csak ki.

Nem tudom megfejteni, hogy mitől ilyen jó ez a sorozat. Persze a rendezés, színészek, forgatókönyv, zene mind mind nagyon rendben van. Még is valamitől kiemelkedő ez. Talán attól, hogy egy pillanatra sem mű. Olyan valódinak hat az egész.
Számomra óriási meglepetés, de egyértelműen nem szól ez mindenkinek, nem fog tetszeni mindenkinek.
-
.LnB
titán
Shaun White: The Last Run (HBO Max) trailer
Csak röviden, mert nem szoktatok dokumentum sorozatokról beszélni.
Három olimpiai, és tizenöt X-Games aranyérem. Ráadásul ő az egyetlen, aki nyert nyári és téli X-Games aranyat is. És 2011-ben egy éven belül mindkettőt. Agyrém, amit ez a srác elért. Olyan sportoló mellett említeném egy lapon, mint Micael Jordan. Eredményességet tekintve mindenképp. Az meg már csak az én saját véleményem, hogy a valaha volt legnagyobb extrém sportoló. Egy olyan ember, akire mindig emlékezni fog a világ.
Maga a doku jó. Bár én ezt az "időben ugrálós" megközelítést nem értem annyira. A The Last Dance-ben is ez volt. Ott jobban működött. Nem értem miért jobb így bemutatni a pályafutását, mert sokszor nem stimmelnek az ugrások. Elvileg ez arra lenne jó, hogy bemutatja a "történelem ismétli önmagát", csak itt ez nem ül. A The Last Dance-ben sem ült mindig. A lineáris megközelítés talán jobb lett volna.
Teljesen az olimpia köré van felhúzva a dokumentumfilm, miután bemutatják Shaun korai éveit. Ami nem baj, viszont az X-Games-ekre kevés idő jut így.Érdekes dolgok vannak a dokuban. Elég őszinte. És engem rendesen meglepett, hogy mennyiszer, mennyire félt. Azt hittem sokkal kevesebb volt benne a félelemérzet. Egy extrém sportolónál ez alap. És el is mondja, hogy ahogy idősödött, úgy vált az egész egyre rizikósabbá. És be is mutatják, hogy miért. Egy két esése elég para. És nem finomkodnak ennek a bemutatásával.
Érdemes megnézni, négy rész. És a 100 Foot Wave után ismét egy jó HBO max-os sport doku.
-
.LnB
titán
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Majd nézem én is a season 2-t, csak megvárom Disney+-ra. Augusztus 2-án jön, az nem sok.
Ha nem találok valami felzárkóztató részt, én hagyom a Foundation-t, annyira azért nem érdekel.

-
.LnB
titán
The Bear S01 (trailer)
human annyit reklámozta már ezt a sorozatot, hogy a Parks után rákattintottam a lejátszásra, hogy na lássuk.. (hazudok mert előbb a What We Do in the Shadows is kapott egy résznyi esélyt, hát le is pattantam róla gyorsan. A Parks után nem kockáztatok többet. Mondjuk az energiavámpíron nagyon nevettem.)
Szóval elindult a The Bear első része. És hopp, arra eszméltem, hogy vége is az évadnak. WTF?! Komolyan, ez úgy lecsúszott, mint ha nem is pislogtam volna alatta.
És esküszöm nem tudom mi a trükkje ennek a sorozatnak. Semmit nem tudnék kiemelni. Inkább az egész nagyon egyben van. A helyszín, a sztori, a szereplők full hétköznapiak. Látszólag nincs itt semmi trükk. Persze azért kiemelnék olyan részeket, amik "vágás" nélkül folynak le. És amit fura leírni egy sorozat esetében, de durva energiája van végig. Pörög, robog mint az "állat". 
Foundation S02E01
Kb 20 percig néztem, pislogtam, és azon gondolkodtam, hogy mi a franc volt az első évadban? Honnan is folytatódik ez az agymenés?? Kellene valami ezt történt eddig részt néznem, mert el vagyok teljesen veszve.
Abba is hagytam az első részt. -
.LnB
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Andy rendesen túl volt írva. Szegény készítők letették mellé a voksukat, hogy majd ő helyettesíti Steve Carell-t. Amikor meg nekik is leesett, hogy nem fog ez nagyon működni, akkor megpróbálták átírni párszor a történetét. Aztán amikor már nagyon elszaladt a ló a karakterrel, és tényleg nem tudtak mit kezdeni vele. Akkor kiírták egy kis időre, hogy elmegy hajózni (aztán lehet, hogy forgatott Ed Helms a valóságban valami mást az idő alatt). Azzal viszont az volt a baj, hogy amikor visszajött, az annyira rossz volt megint.
Fájt újra a vergődését nézni. 
Na de ő csak egy karakter a sok közül. -
.LnB
titán
válasz
negyven2
üzenetére
Azért láttam már pár sitcom-ot. És nem előfeltétel, hogy ilyen karakterek legyenek benne mint Tom Haverford.. Mert még Sheldon Cooper is egy hihetőbb figura.

Az, hogy a stáb szerepe más, az egy dolog. Attól ez még áldokumentarista stílus. És közvetlen a The Office leszármazottja. Sőt sokan először azt is hitték, hogy spinoff lesz.
Én nem mondom, hogy rossz. Csak nekem nem ér fel a The Office-hoz. Viszont vannak atom jelenetek ebben is. Swanson foghúzása (ez a top!), Swanson részeg tánca, Andy sok beszólása, például a Roxfort-os. Andy - April "kell a rágóm?" jelenete..
April színes személyisége. Sok-sok van. Eleinte rengeteget röhötem rajta.Csak az összkép nekem gyengébb. Van jó pár szereplő, akik semmit nem zavarnak évadokig. Majd a utolsó évadokban elkezdik kibontani a karaktert, hogy az utolsó évadra ők is kapjanak valamiféle lezárást. Az első 4 évadban meg csak díszletek.
-
.LnB
titán
-
.LnB
titán
válasz
üzenetére
Kétlem. A The Office feltétel nélkül szeretem. Azt jól esik mindig nézni.
De ezeket a túl idiotizált karakteret én nem bírom. A Brookly 99-ról is pár rész alatt lepattantam.#71622 erahurka
És ugye a Wandavision boss, Kathryn Hahn is ismerős "valahonnan" .
#71618 bagyulajuve
Arra építeni egy sorozatot, hogy bárki lehet alakváltó. Hát az baromira olcsó "poén" ma már. Ilyennek én neki sem állok. És ahogy hallom, úgy is van, hogy mindenki "más" valójában. Ezzel engem már nem tudnak megvenni, ez nem a kreativitás csúcsa na..
-
.LnB
titán
Parks and Recreation / Városfejlesztési osztály (Teljes sorozat)
Lehetetlen a The Office említése nélkül kezdeni. A P&R előtt ismét végignéztem a teljes The Office-t. Sokadjára, nem tudom, hogy hányadszorra. De végtelenül szeretem azt a sorozatot. A "Pyrex" az alkotók miatt, Greg Daniels & Michael Schur miatt, volt mindig rajta már nagyon rég a megnézendő listámon. Greg Daniels & Michael Schur neve a The Office után, garanciának kellene lennie számomra a jó szórakozáshoz.
Teljesen jól indult a Pyrex. Valamennyire hozta a The Office vibe-ot. És még is nagyon eltért attól. Érdekesek voltak a karakterek elsőre, a szituáció. És ez ki is tartott olyan 2-3 évadig. Na de a sorozat 7 évados..
És igazából szenvedés volt végignézni. Ismét szívattam magamat. Szoktam ilyet csinálni, hogy "azért csak végignézem".. De basszus, ez a sorozat tele van infantilis, idegesítő karikatúra karakterekkel. Akikről egyszerűen nem hiszed el, hogy ilyen ember létezik. Túl vannak írva, túl karikatúraszerűek, de nagyon! Ez az Office után furán hathat. De higgyétek el, hogy Michael, Dwight, Gabe és az összes fura szereplő akinek a karakterek kirívónak tűnik, se annyira hihetetlenül karikatúraszerű, túlzó és konkrétan hihetetlen, mint itt sokan. És ez a legnagyobb bajom.
És itt kiemelném Aziz Ansari karakterét, Tom Haverford-ot. A karakter, ami hét évadon át idegesített. A világon nincs ekkora idegesítő, infantilis barom.
Vagy ott van Chris Traeger, akit Rob Lowe alakít. A The Office-ban egyedül Todd Packer volt hasonlóan túlírt karakter. De sajnos róla is el lehetett hinni, hogy van olyan ember. De érdekes módon, a Chris Pratt által megformált Andy Dwyer nem annyira idegesítő. Pedig ő aztán tényleg egy idiótának van megírva. De ő amolyan "bájosan" hülye. De a P&R sok szereplője esetében ez nekem egyszerűen nem ment, és rohadtul idegesítettek, kizökkentettek.
Mert egyébként nem rossz az egész. A legtöbb karakter érdekes. És a körítés is, a hivatali környezet (ez hivatali, nem a The Office. Aminek ugye a magyar címe A hivatal
). Az első évadokban volt pár sírva röhögős poén. A legjobb jeleneteket számomra Nick Offerman szállította, Ron Swanson szerepében. Ez a karakter mára már mém. És nem véletlenül. Offerman-nak nem kellett túljátszania a karaktert. Amolyan "csendes gyilkos", mert lassan jönnek a poénjai, de olyat ütnek.. wow!
Főleg amikor a feleségével Megan Mullally-vel szerepelnek. Aki a sorozatban az ex-feleségét játssza Tammy II-t. Azok zseniális részek.
Kitérnék még a főszereplőre, Amy Poehler-re. Aki egyáltalán nem olyan karakteres mint Steve Carell volt. De nincs vele gond, végtelenül naív karaktere van. És valahol bájos is. Aubrey Plaza volt a sorozat jócsaja, és talán Rashida Jones. Előbbi viszont azért nagyon vékony jégen táncolt, hogy ne kerüljön be az "infantilis, idegesítő" karakterek közé.A cselekmény egyébként nem túl említésre méltó. És bár fejlődnek, lépnek előre a karakterek a sorozatban. Valahogy inkább csak az élethelyzetük változik. Maguk a karakterük, a viselkedésük egyáltalán nem. Aki barom, az végig barom, aki jó fej, az végig az. Nincs változás, és ez fura.
Elég érdekes dolgokkal operál a sorozat. Sok a külsős helyszín. Tele van ismert emberekkel, és elég durvákkal. Egy fél NFL csapat, egy csomó ismert politikus. Joe Biden is például. Jó párszor felhúztam a szemöldökömet a "meglepetés" vagy vendég szereplőkön. Ebben erős a sorozat.
Aztán ott az időugrás. Az utolsó évadokban több éveket ugrálnak az időben a cselekménnyel (ezért is szembetűnő nagyon, hogy maguk a karakterek mennyire nem fejlődnek sose).
Szerintem kár ezt a sorozatot a The Office-hoz hasonlítani. A közelében sincs. És amint írtam, nekem elég szenvedés volt végignézni. De ez az én hülyeségem, nem először, és nem is utoljára szenvedek végig sorozatot, ami annyira nem is tetszik.
Ennek ellenére ajánlom bárkinek. Mert az eleje jó, érdekes megismerni a karaktereket. Csak tudni kell elengedni. Amint nem élvezi az ember mondjuk 3 részen keresztül, hagyni kell. És keresni valami mást.
(De azért kíváncsi lennék mások véleményére is a karakterekről, hogy csak engem idegesítettek ennyire?) -
.LnB
titán
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Így értettem én is.

-
.LnB
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A Friends-szel sajnos az a "baj", hogy megmutatja milyen rossz irányban is ment el a társadalmunk mostanra.
Az, ahogy az a hat ember mindig összegyűlik abban a kávézóba, az ma már sci-fi. Főleg az, hogy nem a mobiljukat nyomkodva, lefele nézve, ülnek egymás mellett kussban.
Ettől függetlenül az egyik legjelentősebb, és legjobb sorozat ami valaha készült. Nem tudom, hogyan lehetne a humor "outdated", szóval ez ügyben nem tudok nyilatkozni. -
.LnB
titán
Tour de France : Unchained/Tour De France: A peloton szívében
Nagyon vártam. Nagyon jól szórakoztam. De..!
Kezdjük a formátummal. Aki látta a Formula 1: Drive to Survive sorozatot. Azoknak újdonsággal nem tud szolgálni a sorozat. Annak minden negatívuma, és pozitívuma fellelhető itt is.
Ha ez a sorozat eléri azt, amit a Drive to Survive elért, hogy felhívta még több ember figyelmét a sportra, akkor legyen. Azt hiszem, pont a kerékpársportra ráfér ez a felhajtás. Mert talán erre a sportra a legjellemzőbb kérdés a laikusoktól, hogy miért nézed? Mi abban az izgalmas?
Az pedig tény, hogy ennek megválaszolására alkalmas az Unchained. Szépen bemutatja a sport emberi, szakmai oldalát (mondjuk utóbbit jóval kevésbé, és részletesen). Arcokat párosít a sporthoz. Csak sajnos nem biztos, hogy jó arcokat, jó megvilágításban. És még csak nem is mindenkit mutatnak be.
A sorozat nagy nyertese egyértelműen Fabio Jakobsen. Teljesen megérdemelten. Nagy sztori ahonnan ő visszajött. És amilyen formában visszatért. És szépen is teljesített azon a Tour-on. (Nekem külön öröm, hogy volt szerencsém vele találkozni, kicsit beszélni, és ellőni vele életem első és egyetlen selfie-jét, szóval ilyen szemmel még jobb volt nézni). Nagy nyertese még Vingegaard és szinte az egész Jumbo-Visma. Ezt nem kell magyarázni, megérdemli ő is. Különösen szerethető, visszafogott fickó, aki mellett ott a teljesítmény.
Viszont! Vannak vesztesei is ennek a sorozatnak. És kiemelném a két legnagyobb vesztesét. Az egyik Wout van Aert. Igen van Aert. Aki rengeteget szerepel. Még is negatív személyiségnek van beállítva. Önzőnek, és önfejűnek az elején. Ami kurvára nem fedi a valóságot, és mesterkélten van beleerőltetve a sorozatba. A Drive to Survive is sokszor hajlamos volt kiforgatni a dolgokat. Na ez itt is megvan! Wout jelen korunk (de lehet, hogy a valaha volt) legkomplexebb versenyzője! Főleg azon a Tour-on amit csinált, az valami elképesztő és hihetetlen volt! Hogy egy versenyző sprintben, hegyre fel, és időfutamon is tudjon dominálni egy versenyt, ráadásul mindezt, szinte végig zöld trikóban. Az egyedülálló, és óriási tett! Talán a győztesnél is egyedibb tett. Ez a szerencsétlen meg úgy van bemutatva, mintha ő lenne a Jumbo fekete macskája.
Botrány. Mesterkélt vágások, félmondatok.. Just Netflix things..A másik vesztes Tadej Pogačar. Róla megfeledkeztek, vagy mivan? Apám, kétszeres TdF győztes, aztán csak ilyen "említés szintjén" szerepel a sorozatban. Itt is azt a szót tudom használni, hogy mesterkélten be van állítva egy jó-rossz felállás. Egy jing-jang, fekete-fehét, Vingegaard-Pogačar. Csakhogy ők nem ellenségek! Ellenfelek, tisztelik egymást, nincsenek rosszban. Itt viszont nem merték bemutatni Pogačar-t. Nehogy kötődjön hozzá a néző, és ne működjön Vingegaard heorizálása.
Bakker még azt is kihagyták a sorozatból, amikor Pogi elesik, és Jonas megvárja. Annak a Tour-nak a legfelemelőbb, legérzelmesebb pillanatát. Ahogy anno Armstrong és Ullrich is megvárták egymást.Egyébként a fényképezés 10/10. És a többi nagyjából rendben van. A sport mélytechnikai oldalát azért nem mutatja be. Szóval sok újdonságot nem fog megtudni az, aki rendszeresen nézi a sportot. Ők inkább csak átélhetik az élményt újra, kompaktabb, szebb formátumban. Viszont laikusoknak szerintem nagyon jó szórakozás lehet.
Én ajánlom mindenkinek! -
.LnB
titán
válasz
KISDUCK
üzenetére
Én a 24 végignézése után, egyáltalán nem néztem és kerestem sorozatokat a stíluson belül. Mert úgy voltam vele, hogy ha láttam a 24-et végig, akkor már mindent láttam. És a legutóbbi próbálkozásom, az az Éjjeli ügynök, az tökéletesen alá is támasztotta ezt a gondolatomat. Mert nagyon gyenge volt.
És bánom a rászánt időt. A régi sorozatokat meg sokszor az idő szépíti meg. De az tény, hogy régen kevesebb sorozat volt, de minőségibb. Ma meg rengeteg van, és sok a szemét. Nekem meg nincs már kedvem szemezgetni köztük. Sokkal kevesebb sorozatot nézek mint régen.
ui.: Knight Rider nem volt még említve a régi "ászok" közül!

-
.LnB
titán
válasz
KISDUCK
üzenetére
Persze, hogy az. De jól hangzik.

Xena-t húgom is csípte.
Sliders, Rém rendes család.. voltak jók. Viszont rendszeresen a 24-re szoktak hivatkozni, mint a sorozatozás aranykorának kezdete. És leginkább a sikerének a mértéke miatt. Az akkoriban tarolt.
"Chuck Norris csak azért Texas Ranger, mert Jack Bauer nem engedte, hogy szövetségi ügynök legyen."
"Egyszer Jack Bauer és MacGuyver börtönbe került. Jack kiszabadult. Bombát készített MacGuyverből."Téma lezárva.
-
.LnB
titán
#ajánló
A nyitottabb elméknek szeretném ajánlani a tegnap megjelent:
Tour de France : Unchained-et. A Formula 1: Drive to Survive kerékpáros megfelelője. Tegnap két részig jutottam, szerintem nagyon minőségi. Én sok-sok éve követem a sportot, szóval más szemmel nézem. De laikusoknak nagyon érdekes lehet. Mert pont az országúti kerékpársport az, amivel kapcsolatban a legtöbbször megkapjuk azt a kérdést, hogy "mit lehet azon nézni". Nos, ez tökéletes választ ad rá.
Azért írtam, hogy nyitottabb elméknek, mert azokra gondolok, akik szeretnek felfedezni új dolgokat. -
.LnB
titán
válasz
lezso6
üzenetére
Akármit gondolsz most róla, az nem igazán mérvadó már. Mert ez a sorozat volt az első.., ez indította el az "aranykort". Ha ez nincs, és nem lesz akkora siker, akkor lehet, hogy még ma is mexikói, meg Argentin szappanoperákat néznénk.
Nyilván nem öregedett jól. De akkor, kereskedelmi tévén, ez akkora minőségbeli ugrás volt, ami azóta sem. (Nekem talán a True Detective első évada volt hasonló)
Egyébként pont pár hete ötlött fel bennem is, hogy újranézem.

-
.LnB
titán
The Night Agent S01
Nem értem, hogy ez miért lett ennyire népszerű sorozat. Ahelyett, hogy véleményezném, feltennék egyetlen kérdést a sztorival kapcsolatban:
Ha én vagyok a tetkós, meleg Matteo terrorista csávó. És azt szeretném, hogy az alelnök bevallja, hogy mit tett, a nyilvánosság előtt. És elrabolom ráadásul a lányát, akivel nyomatékosítani is tudom a kérést, a mondandómat. Akkor miért titokban az alelnöknek, és a sleppjének küldöm el a videót a követelésemről?!?! Miért nem fordulok rögtön a nyilvánosság elé? Mondjuk egy tévétársasághoz?! Ha már azt akarom, hogy az alelnök nyilvánosan bűnhődjön a tettei miatt?!
Válasz: Mert akkor a 6. részben, vége is lett volna az évadnak?! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy ilyen kémes, ügynökös, összeesküvéses sorozatnál egy fontos dolog van, hogy ülljön az alap sztori, ne legyen logikai bukfenc (és ezen kívül, amit leírtam is volt még). Csak ennyi.

-
.LnB
titán
6 rész után, ez a sorozat arra volt jó, hogy meghozza a kedvem a 24 újranézésére.
Bár nem biztos, hogy nekiállok mert pont a The Night Agent előtt fejeztem be megint a teljes The Office-t is, szóval a nosztalgia megvolt megint.
Ezt az Éjjeli ügynököt egy barátom ajánlotta, hogy "hűha de sorozat". Hát megmosolyogtató. Aki látta a 24-et, az mindent látott. Eddig ebben meg nincs semmi különös. És így 6 résznél a 10-ből, már nem is lesz itt csoda. Végignézem mert nem rossz, nincs vele semmi baj.. Jack már rég megoldott volna ezt az ügyet damn it! Ezeknek meg kell majd még 4 rész.
-
.LnB
titán
válasz
negyven2
üzenetére
Kíváncsi leszek nagyon. Jó amit írsz, és érdekes is. Amíg nem láttam semmit belőle, már akkor is ezt a sorozatot vártam a legjobban. De most még inkább. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire szorosan a Rebels-re építik. Bár a Rebels marha jó volt, ha valaki kitartott a végéig.
-
.LnB
titán
Ez szerintem egyáltalán nem jól összerakott. Sőt.
Az első két rész pozitívumát, folyamatosan rombolja le a sorozat a hülyeségeivel, a rossz alakításokkal, a nagyon gyenge akciójelenetekkel ésatöbb ésatöbbi.Ez a történet nem az ami szépen halad. Hanem amit izomból rugdosnak előre. Megalapozatlan karakterekkel és azok cselekedeteivel. Van egy rakás "minek kellett" jelenet. És egy rakás olyan, amit meg illett volna megmagyarázni, vagy rendes alapokra helyezni. Szét van esve az egész. És igazából maga a világa is a sorozatnak, csak ahogy a sorozatban is azzal az "álcával" próbálják rejtegetni, így a néző elöl is próbálják.
Vannak benne jó ötletek, csak nem kezdenek velük nagyon semmit.
Ez a sorozat szépen leírja azt a leépülést egy évadon belül, amit a Westworld 4 évad alatt megtett.
-
.LnB
titán
The Peripheral 1. évad
Hogy ez milyen frankón indult!
És milyen sz*r lett...
Nem is értem, hogyan rendelhették be a 2. évadot.
-
.LnB
titán
Haha, mi lehetett ebbe a harmadik részbe?! Hogy ki van borulva mindenki..
Kíváncsi leszek, de én bevárom az összes részt.Viszont eszembe jutott, a Mr.Robot első évada (azt hiszem az első évadban volt). Abba is volt olyan jelenet, hát nem láttam jönni...
És az már 8 éve volt (kb.). Nem tudom, hogy arra ki emlékszik, Martin Wallström volt "érintett" benne.
De most a Station Eleven-ban is volt egy olyan, hogy ha tudom mi jön, lehet nem nézek oda. De az teljesen más jellegű.
A sorozatnézés ilyen, egyszer csak megtörténnek a dolgok, te meg csak nézel, hogy assssztaqva!..és már késő. -
.LnB
titán
Station Eleven
JAWS szavazáson jött velem szembe a sorozat címe. Az alapján kezdtem el nézni. És valahogy 2-3 rész után pár napra pihent a sorozat. Ott talán egy kicsit leült, meg más dolgom volt, vagy mást is néztem, nem tudom. Aztán 1-2nap múlva folytattam. És szép lassan elkapott az egész. A végére meg volt már olyan jelenet, amin majdnem bekönnyeztem.
Irtó nehéz ezt írásban átadni, hogy mennyire jó, és miért jó. De ez egy zsigerien zseniális sorozat. Ami a szép lassú tempójával olyan történetet tár elénk, amitől elállt a szavam. Olyan zseniális jelenetek, párbeszédek, érzelmek vannak, amitől a hideg kirázott, a szó legjobb értelmében.Ami nagyon lényeges, hogy a sorozat nagyon sok rétegből áll. És szépen bontakoznak ki a rétegek. Szépen, lassan állnak össze a szálak. Teljes figyelmet érdemel, mert nem magyarázza túl a dolgokat. És a teljes élmény érdekében, érdemes is figyelemmel kísérni az indítékokat, a karakterek múltját, a karakterek kapcsolatait, a világot amiben élnek, a fájdalmukat. Majd a végére ez a sok réteg lebomlik, és egy felemelő történetként zárul.
És ez az egész, egy óriási érzelmi hullámvasút is. Ami csak ritkán felemelő, de mégis szép. A forgatókönyv kimagasló, csodálatosan kanyarognak a karakterek történetei, több idősíkon át. És a végére, minden, és mindenki egy pontba fut. És mindez Shakespeare, Hamlet művébe csomagolva.Egyetlen negatívumot sem tudok felhozni. Talán az, hogy az elején nekem nem keltette fel annyira a figyelmemet. De ez a végére teljesen feledésbe is merült számomra. Ez a sorozat egy olyan élmény, ami veled marad. És ez nagyon jó. Mert ez ritka. Jönnek-mennek a sorozatok. Párra azt mondjuk, hogy fúú de jó volt. Ez más.
Miközben írok, tudom végig, hogy szinte felesleges. Ezt az egészet nem hiszem, hogy jól át lehet adni írásban. Abban szinte biztos vagyok, hogy nekem nem fog sikerülni. De nézzétek meg! Ez nem egy kommersz darab. Nem egy átlagos sorozat. És nem is tudom semmihez sem hasonlítani. Sokan a The Leftovers-hez hasonlítják. Erről nem tudok nyilatkozni, az nekem nagyon nem jött be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BONTATLAN iPhone 17 Black, 256gb, 3 év gyártói garanciával, eladó!
- Xiaomi 15T Pro 12GB/256GB Mocha Gold használt, karcmentes 6 hónap garancia
- KINGSTON FURY 16GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KF552C40BB-16
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Viszont szerencsére, pont aznap jött a hír, hogy a Netflix berendelte az S02-t, amikor én befejeztem az első évadot.
De amúgy az S01-ben van pár kurva jó jelenet. Van egy "full vágatlan"-nak beállított, és vannak elég fasza kaszkadőrös párbajok is, amiket a valódi színészek vállaltak be, mint a tűzijátékos. Azért az elég wtf?!

Én nem is tudom, hogy mit írjak. Többször volt olyan pont, hogy na jó, elég, nem folytatom. De végül valami fakír módjára csak végignéztem. És ezért igazából ez járna: