Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tom5
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
De...link
-
kamekazen
csendes tag
Sziasztok!
Két tipus között vacilálok: UE46D5000 46" Full HD ésLE46D550 46" Full HD
Igzából nagyon Blue Ray filmet nem nézek,max DVD és sok játék.
Szerintetek D5000 annyival jobb mint amennyivel drágább?(inkább kép minőségre gondolok)Köszönöm a válaszokat!
-
trafóóó
tag
Sziasztok.
Adott egy 46c650.
Olyan problémám lenne hogy fent van a Picasa App.
3-4 héttel ezelőttig tökéletesen működött.Az utóbbi 4 hétbe nem volt a tv re rákötve net és most használni szerettem volna de miniatűrben jeleníti meg a képeket.Élvezhetetlen.
A képek felbontása természetesen rendben van szép nagy felbontásúak de csak egy miniatürizált képet rak ki a kép közepére.
Saját képeket ugyan úgy mint a nyilvános képeket.
Valaki találkozott ilyen problémával??
Megköszönném ha valaki tudna segíteni mert nagyon idegesítő.
Előre is köszönöm. -
Nova96
őstag
Üdv 101 cm max és a keret 150e-160e melyiket érdemes venni?(Ha lehet támogassa legalább 720p)
-
tibike8
őstag
Halli!
Ha valaki használja a skype kamerát, megnézné, hogy PC-n megy-e mint webkamera? -
la_cc
addikt
Sziasztok!
Kb fél éve se vettem egy LE40C650-es LCD tévét és a távirányítójával van problémám. Néha egyáltalán nem észleli a TV a távirányítót, néha meg tökéletesen működik. Továbbá gyakran vibrál a gombok háttérvilágítása is, mikor megnyomom a gombot. Nem hiszem, hogy ez normális lenne...
Kicsit megrázom néha rendben jön vagy elmegy. Gondolom valami kontakt hiba lesz.A kérdés a következő lenne: hol találok Pesten, olyan hivatalos szervizt, ahol cserélik, illetve javítják helyben? Van ilyen egyátalában? Csak mert távkapcsoló nélkül nem igen lehet használni a tévét...
Heteket nem akarnék várni, de még napokat se, ha nem muszáj. 
Köszönöm szépen a segítségeteket!
Üdv!
(ja igen, természetesen garis / számlás
) -
Krisz79
őstag
Sziasztok!
Most kérnék segitséget.
A szitu,hogy feltettem az Allshare nevű progit a sz.gépre. A C:-re,de mivel kevés helyem volt rajta. Ezért áttelepitettem az E: meghajtóra.
Csináltam neki mappát is,hogy honnét inditsa a dolgokat.
De valamiért a tv-m azt irja,hogy nincs csatlakoztatott eszköz.
Nem tudom mi lehet a gond.
K. -
mrhitoshi
veterán
Tegnap megizzasztottam a 40D6100SW típusú TV-t. Rákötöttem a külső vinyót, és egy 2 órás filmet néztem meg, ami nem gyenge 17 Mb/s -os bitrátával rendelkezik Full HD alatt. Semmi gondja nem volt, nem akadozott, és gyönyörű volt a kép.

-
Nordik
őstag
100k kornyeken van jobb alternativa mint a D5000? Meg akar mas marka is szoba johet ilyen arban, ha van jobb. Bar tudom ez Samsungos topik.

-
Sziasztok,
samu d6510 tévé mellé keresnék külső vinyót, van valami ajánlott? Méretben bármekkorát megeszik? 1 terás samsung s2-ről vélemény?
-
pepe_g
tag
Sziasztok!
Rokonságnak kellene egy LCD tv!
Én rendelném meg!
Elvárások:
81cm
max 75ezer Ft + szállítási költség.
Ennyi. Semmi extra...
Amit én hozzátennék Lg vagy Samsung legyen.
Tudom karcsú a felhozatal ennyi pénzért, de ez a kérés!
Tehát kérnék egy kis segítséget, hogy melyiket érdemes? -
Perrier
csendes tag
válasz
Tutu7030
üzenetére
Kicsit játszok még vele, érdekes dolgokat tud produkálni. Nem mindegy pl. hogy az egyes megosztások végére teszek '/' jelet vagy nem. Megnézem még a busybox mount parancsát, mit jelentenek a soft,nolock,tcp opciók és hogy mit tudnék még használni. Írok a samygo fórumra is, hátha most nem lesz vicces kedvében.

Sajnos a samba lassú volt, igaz a teszthez az avatar sbs-t használtam, ami 25GB. Ez is csak gyorsabb mozgásoknál akasztotta meg a lejátszást, de nagyon zavaró volt. NFStől várom a csodát, bár nem vagyok biztos benne, hogy ez a gond. A biztos az, hogy USBről gond nélkül ment ugyanez a file, tehát a tv képes rá.
-
Tutu7030
veterán
válasz
Perrier
üzenetére
Sajnos én is csak eddig jutottam el a dologgal(D6570). Pontosabban, én egy kicsit tovább.
Nálam a /mnt/torrent/downloads alatt vannak a filmek a router vinyóján.
Ha a tv-n az nfs-hez megosztásnak nem adok meg külön útvonalat, csak az ip címet, vagy pedig csak a /mnt/torrent útvonalat, akkor tallózáskor a /downloads mappára nekem is azt írja, hogy nem olvasható.
Viszont, ha a teljes útvonalat állítom be (/mnt/torrent/downloads), akkor hozzáférek a tartalmához, de csak az ott lévő filmeket játsza le. Ha már egy újabb mappában van a film, akkor a mappába lépve üres, nincs benne semmi.
De! Ha nem a videók, hanem pl a képek alatt listázom a downloads tartalmát, akkor az almappákba lépve onnan is böngészhatőek a képek. Szóval egyedül a videókat nem mutatja, ha mappában vannak, minden más tartalom( zene, kép ) lejátszható.
Írtam a samygo-s srácnak ezzel kapcsolatban, de csak elviccelte a dolgot. Azóta nem is jelentkezett. -
Perrier
csendes tag
NFS megosztással kapcsolatban lenne problémám, ha valaki túl van ezen, kérem segítsen:
Megjelenik a virtuális usb alatt a beállított nfs share, abban az ip cím, abban pedig a két megosztás, amit felvettem az SFU segítségével. A gond az, hogy belelépek a megosztásokba és ennél a szintén nem jutok beljebb. Minden könyvtárra azt írja, hogy "A mappa nem olvasható".Ha ftp-n megkeresem a helyet ahova felcsatolta az nfs megosztásokat, akkor tudom böngészni: /dtv/usb/sda/ Itt minden megy, még a 25GB-s mkv fileokat is látja.
Mi lehet a gond?
Ja, D6100 -
sitti01
csendes tag
Sziasztok!
Samsung C6000-en szeretnék BD50-et (AVCHD) lejátszani. DLNA-t használok. Úgy tűnik a formátummal van gondja, mert nem látja a filet. Egyéb formátumokkal gond nélkül megy. (avi, mkv...) Van valami praktika, amivel meg lehet oldani hogy lejátssza? -
air76
tag
válasz
Norbee833
üzenetére
Ugyan ezeket a tipusokat néztem én is!Samut vettem.A sony képe nekem anyira nem jött be,(gondolom ezer beálítási lehetőségből ki lehet hozni)sokkal drágábbak a cuccok hozzá,és ezek a sony-k már nem azok amik 10évvel ezelőtt voltak.At Lg-t nem szeretem,bár mostanába egész jók!De nekem a samu smart rendszere tetszett meg.Azóta olvastam jót is rosszat is a tv-ről egyenlőre nem bántam meg.Csak még a skype kamera meg a prémium kártya hiányzik.
-
air
nagyúr
válasz
littlerock
üzenetére
Ez érdekes. Valódi konverziót így nem csinál a progi. Ott valószínűleg valami más gond lehetett.
-
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 46D7000 tévét. Eddig meg vagyok elégedve, egyetlen dolog, ami zavar, és nem tudom, hogy tudnám kiküszöbölni. A jelenség leginkább fullhd műsor esetén jelentkezik (pl history hd, discovery hd). Amikor az egész kép mozog jobbra, balra, le vagy fel, akkor egy ideig szép folyamatos a mozgás, majd csúnyán "beszaggat". Majd újra jó, majd újra beszaggat. Ez elég csúnya és zavaró. Hogyan lehet ezt kiküszöbölni? Egy 170 eFt-os 100 hz-es LG nem csinálja ezt, akkor talán egy ilyen kaliberű tévének sem kellene...
Ezenkívül van néhány opció, amit nem tudom mire jók:
fekete tónus, éljavítás, fényerő mozgáshoz, led mozgásjavítás. Ezek ki vagy be legyenek kapcsolva?Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget.
-
air
nagyúr
válasz
littlerock
üzenetére
Mi volt az mkv-ban? Mármint milyen kodek? Mi lett benne most? Mi az az AVC? Gondolom valamilyen converter progi, és nem az Advanced Video Codec-re gondoltál?

Talán az Any Video Converter? -
littlerock
aktív tag
Érdekes dologba futottam bele... egy mkv-t nem akart lejátszani a tv... átkonvertáltam AVC-vel hasra ütés szerűen, és most viszi...
ez volt az első eset, hogy finnyás volt a kicsike...
-
Daniel Alves
őstag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Közben megvan a probléma oka csak a keresőt kellett volna először használom

Én is vettem az akciós Medion külsős 2Terrás vinyóból. Csak a 2Terrás ment az asztaliba az asztaliból az 1terrás pedig a külsőbe. Ahogy olvasgatom valószínű a házzal lesz gubanc :S Még ma átugrok a MM-ba egy házikóért.
[link] -
InfiniteReality
őstag
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Ez egy külön megvásárolt külső keret, vagy egyben külső winchester?
Nekem van 6 db "noname" keretem + 6 db terás Seagate drive-om és mindet látja és kezeli a TV (D5000). Mindegyik kerethez a saját USB kábelét használom.
Annyit tudok mondani, hogy a kereteknek JMicron vezérlőchipje van, ami nem egy rossz dolog. Lehet sokkal "noname"-ebb chipes keretekkel nem tud zöldágra vergődni a TV. -
Lalolib
csendes tag
Nekem egy 6100-as tévém van, mely optikai kábellel kapcsolódik a Samsung házimozihoz. Nem bíbelődöm PC-vel, egy külső HDD-ről nézek filmeket. A tévé az alapvető formátumokat lejátssza, ezzel eddig még nem volt problémám.
Ami a hangot illeti. Ha egy "normálisan" kódolt 5.1-es filmet nézek, akkor az bizony dübörög mint az "állat", a basszus is úgy szól, hogy majdnem szétveti a szobát. A lényeg itt a kódoláson van, ott bizony alaposan el lehet szúrni. De hasonló a tapasztalatom a digitális HBO-val is, mely több filmet 5.1-ben sugároz, tökéletes minőségben. Persze lehet szidni a tévé médialejátszóját, de attól senki sem várja el a tökéletest. Eleinte engem is bosszantott, hogy a video_ts-t nem játssza le, de nem estem kétségbe, a legjobb minőségben átkódoltam AVI-ba és megoldódott a gond. -
Daniel Alves
őstag
válasz
littlerock
üzenetére
Csak simán a gyári USB kábele van és ebbe is bele kell dugni.
Most nézem hogy amikor rádugom a TV-re szépen felpörög meg minden de nem akarja felismerni
-
littlerock
aktív tag
válasz
Daniel Alves
üzenetére
USB hosszabbítót használsz? ott is lehet gond... volt aki már belefutott ebbe... Ha van lehetőséged, keress másik vezetéket.
nekem kétféle HDD keretem van, az egyiknek saját zsinórja van, a másikba bele kell dugni.
-
Daniel Alves
őstag
Állítható basszus van rajta EQ-t nem találtam viszont van benne 8 hangmód.
Sajnos a legnagyobb problémám az volt hogy nem tudtam kipróbálni illetve meghallgatni sehol...
Arra amire kell tökéletes. Nem vagyok én denevér hogy 100k-s hangrendszert vegyek
Azért egy BD filmnél megfelelő hangerő mellett elég "komolyat" tud szólni.
HT-D350 2011-es modelOlvasgatom a neten de semmi használható infót nem találtam a vinyóval kapcsolatban hogy miért nem ismeri fel. :S
Elvileg ugyanúgy kellene mint a pendrive-nál..bedugom ,felismeri,kiválasztom és voilá már nézem is a filmet....
-
kovsol
titán
válasz
littlerock
üzenetére
Nekem sima 2.0 kétutas hangfalak vannak rárakva, szóval nem gond a stereo.
Amúgy D5000 TV -m van és 100% hogy kezeli az ntfs -t nekem is olyan hdd van rákötve, sőt a három részre felosztott vinyó mind a három meghajtóját hibamentesen kezeli.
Amúgy a HDD és a sima usb csati között annyi az eltérés, hogy a HDD feliratú nagyobb teljesítményű eszközöket is meg tud hajtani. Pl nekem van egy 1.8" külső HDD -m azt már a sima usb is meghajtja. Amelyik TV -n ilyen nincs ahhoz Y usb kábelt kell használni, igaz két usb -t elfoglal, de így meghajtja a hdd -t is.
-
littlerock
aktív tag
válasz
kovsol
üzenetére
Nemrég egy ismerősöm vett egy Sony TV-t és láss csodát az nem tudja...
ha a füles kimenetét használod, akkor csak 2.0-ás hangot kapsz. Van egy Sony minitornyom, az ál 5.1-et csinált a stereo jelből... de elég hihetőn tudott hazudni... ha nincs ilyen hangprocesszorod, akkor nem tudom...
-
sonye
senior tag
válasz
Daniel Alves
üzenetére
és mit tud a házimozi?
Van pl EQ-ra, meg állítható a basszus?
Mennyire jönnek ki a mély hangok?Esetleg ha valami teszted van az is jó lenne.
-
kovsol
titán
Jelent hátrányt hangzásban ha a fejhallgató kimentet alakítom át RCA ra?
(#19760) littlerock NTFS -t kezeli a TV, HD filmekhez kell is, mert fat32 max 4GB os file mértet támogat ami elég harmatos lenne
-
littlerock
aktív tag
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Az ntfs- t kezeli a tv?
mert ha csak a fat32-t szereti akkor ott a gond.
nekem D550-em van, ezen két USB van és csak az egyik kezeli a HDD-ket. De azt írtad a HDD- csatlakozóját használod... másra most nem tudok gondolni mint a file rendszer problémára...
-
Daniel Alves
őstag
válasz
littlerock
üzenetére
Én is D350-et vettem. Egy átlag 5*4-es szobába pont tökéltes.
Viszont lenne egy gondom. Külső 3,5 USB 1Terrás vinyót nem akarja felismerni a TV...
valakinek valami ötlete? USB1 HDD-be dugtam be... D5000-es a TV -
Norbee833
csendes tag
Hali! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a 3 TV közül ti melyiket vennétek meg?
Ha lehet indokot is írjatok. Köszi!
Samsung UE40D6570
Sony KDL-40EX721
LG 42LW5590 -
sonye
senior tag
válasz
bbazso
üzenetére
Nekem is az a gondom, hogy optikán kimenjen a hang és nem szeretnék belefutni egy olyan házimoziba, ami ezt nem tudja.
Az a lényeg, hogy a házimozi szólaltassa meg a TV adásokat, a pendrive, HDD, és a külső DVD felvevő hangját is. TV összekötve HDMI-n meg ahogy kell, csak az a lényeg, hogy a TV küldje ki a hangot optikán és ne bukjak bele abba, hogy a házimozi meg nem lesz képes fogadni.
Az egész házimozi őrület abból jön, hogy a mostani LG-m szép hangot ad ki, de ahhoz, hogy DVd-t nézzek külön a DVD felvevőt kell használnom, mert az LG házimozinak csak SCART kimenete van, amin nagyon rossz a képminőség. A DVD felvevő meg HDMI-n felkonvertál, de ennyi kütyüt működtetni egyszerre kissé árampazarló dolog.
És ha már az új házimozi tud felkonvertálni, akkor elvárom, hogy szebben szóljon mint a régebbi és optikán meg a TV-ről érkező összes forrás hangját megegye. -
bbazso
tag
Bocsi ha láma vagyok.
Hangtechnikában nem igazán vagyok járatos. Lényeg hogy dübörögjön a basszus. XDAddig oké volt hogy optikán digitális jel megy ki a tv ből.
Engem a formátuma érdekel.
Teszem fel a tv DTS ( le tudja? ) hangsávot tartalmazó filmet játszik le, akkor az optikán is dts jel megy ki? Ha házimozi pl a fennt említett HT-C330 as nem tudja csak a Dolby Digitalt és a Dolby Pro Logic II -t akkor mit kezd vele? Vagy a TV nek min1 milyen a hangsáv egyforma digitális formátumba küldi az optikai jelet? -
mrzed
senior tag
válasz
littlerock
üzenetére
Ha jól sejtem, valami ilyesmire kell gondolnunk ennyi pénzért:
HD Audio Rush 5.1 Decoder -
littlerock
aktív tag
válasz
bbazso
üzenetére
Ha egy picit visszaolvasol akkor látod a választ...
röviden: a tv kódolt digitális jelet ad ki, amit dekódolni kell... ehhez kell egy eszköz... ha van már erősítőd, ami csak analóg jelet fogad, akkor szükséged van egy dekóderre... ha nincs, akkor olyat kell venni, ami tudja fogadni az optikai jelet, és képes 5.1-et kiadni
ebay: 13500 huf 3 hét múlva itt van...
Komolyan gondolkodom rajta, hogy rendelek vagy 10-et és 15000.ért adom...
keress gúgliban pl erre: dts to analog
meg hasonlók... ez már 10 éves probléma, csak most szembesülünk vele...
-
mrzed
senior tag
Ne haragudj, de ez kb olyan, mintha a tengerparton állva szeretnéd megtudni, hogy milyen is lesz majd az új sósvízi akváriumod.
Még a legdrágább, legtutibb házimozi hangrendszernél sem fogod megérezni az üzletben, hogy milyen is lesz a hangja illetve a basszus. Több szász négyzetméteren, 6-8 méteres belmagasságnál egy szobába tervezett rendszer hangjai elnyelődnek. Az ilyen rendszerek 20-25-30 négyzetméteres, 2-3 méteres belmagasságú szobákhoz készülnek. A hangzás kialakulásához pedig elengedhetetlen a falak, plafon és az aljzat hangvisszaverő képességei. Sőt, még a bútorok mennyisége és anyaga, elhelyezkedése is befolyásolja az általad hallott audio élményt. -
bbazso
tag
Nekem fordítva kellene : A Tv küldje a jelet visszafelé a házimoziba és az dekódolja a jelet 5.1 be.
Ha" beteszek" egy filmet a tv be mondjuk hdd ről, az a beépített kodecjével lejátsza magán és az optikán ad ki hangkimenetet. Nekem az a kérdésem hogy ez milyen jel ?
Bármelyik házimozi tudja értelmezni amin optikai bemenet van ?
Elvileg nem kellen csak egy központi egység ami kiadja a hangfalakra a hangot.
Hangfalaim vannak fadobozosak.Most Scart csatlakozó van rádugva out állásban 3 db RCA átalakítóval és abból 2db audió van bedugva a régi házimoziba, 2db fadobozos Thomson hangfallal. Szépen szól sztereóba és ennyi. Hiába állítgatom a rendzsert még Dolby virtuálban sem küld jelet a Sub ra. Jobban szól mint a tv hangszóró, de csak tv adásra használható, mert filmeknél nincs semmi hang.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
lehasznalo
üzenetére
Felhősödés előfordul, de szerintem együtt lehet vele élni. Korábban azt írtam, hogy az enyémen nem látok ilyet.. azóta megtaláltam én is..
-
kisspepe
tag
Van még egy olyan problémám is, hogy tegnap regisztráltam magamnak Samsung fiókot, és hozzáadtam a youtube fiókom. Azonban youtubon hiába választom ki a kedvenceket, mindíg azt írja, hogy "Probléma Youtube-hoz való kapcsolódás közben". Így nem tudom megnézni a mentett lejátszási listáimat. Mi lehet a gond? A sarokba ott van, hogy be vagyok jelentkezve.
A másik a Youtub-ot nem teszi bele a telepített programok listájába. Mindíg a sammsung apps-ból kell kikeresnem és indítanom.
-
lehasznalo
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 6100as Samut, es sajnos kicsit felhosodik.
A negy sarka az alap, es a kozepen is van 2 folt, de csak a full feketetenel latszodik, mondjuk HDMI ures adason hagyva..
Szerintetek ez normalis ennel a tv-nel?
Illetve ezert erdemes visszavinni, vagy hagyjam es a hattervilagitast vegyem le.
Mondjuk 3ason mar nem is latszik a kozepen semmi.
A kepe amugy nagyon jo, a hangja lehetne jobb is, de olvastam, hogy attol ne varjak sokat.
Mindent visz Kingstonrol is, a wifit hozza adtak ajandekba + 4 szemuveget 180.000-ert a MM-ban.
A valaszokat elore is nagyon koszonom!! -
sonye
senior tag
válasz
bbazso
üzenetére
Azért hallgasd meg a házimozit élőben is.
Nekem nagyon nem jött be a hangja semelyiknek. Érezni, hogy a mélynyomó se kapott valami jó "dobozt", hogy odavágja a basszust.Én egyébként szintén pont ezen agyalok, hogy az optikán megy majd ki minden a házimozi felől. Nálam most szintén RCA párral van kiküldve a hang, hát előfordult már csúszás a hang és a kép között,
-
kisspepe
tag
Sziasztok
Van egy Samsung UE46D6500-as TV-m, valamint UPC előfizetésem. Mielőtt vennék CI kártyamodult, ki akartam próbálni, hogy megtalálja-e műholdról az ingyenes csatornákat.
Két problémám van:
1. A TV csak az ASTRA műholdon keres, de az én antennám meg a Thor-on van. Megtaláltam, hogy lehet beimportálni csatornalistát, de honnan?2. Ha én végigkerestettem a műholdas csatornákat, az törölte a DVB-T adókat. Nem lehet úgy beállítani, hogy a műhold és a DVB-T is működjön egyszerre? Esetleg hogy csak az antenna típusát keljen átállítani a beállításokba, de ne kelljen újra kerestetni a csatornákat váltáskor?
-
m3ss
veterán
hello
egy kis segitsegre lenne szuksegem. samsung 40m86 tv-m van, ezzel szeretnek mindig tv ingyenes hd adokat nezni. ennek mukodnie kellene? elvileg van benne dvb-t tuner, de firmware-t meg nem frissitettem. de nem nagyon talalja az adokat. azt mondjak blankolt vegu koax kabellel is kellene mennie, ha kozel vagyok adotoronyhoz -
littlerock
aktív tag
válasz
bbazso
üzenetére
"Akkor ha pl HDD-ről Pc-ről nézek Full HD vagy 3D filmet, a tv optikai kimenetén kimegy olyan jel amit ez a házimozi a optikai bemenetén képes fogadni? Sima digitális adásnál is történik valami?"
- A TV használati utasításában benne kell lennie ennek az infónak. Az enyémnél le van írva: ha a bemenő jel megfelelő, akkor az optikai kimeneten jön a kódolt 5.1, de pl HDMI-n bemenő audio jelet csak 2.0-n fog kiadni...
Tehát USB-ről a kódolt hangjelet kiadja az optikain. Javaslom, hogy minden más hangjelet a házimozira küldj, RCA-n vagy Optikai kábelen...
-
bbazso
tag
Sziaszok,
Nemrég vettem egy UE40D6100 tipust.
Sajnos a házimozim elég régi , ezért nincs rajta csak 2 db rca audio bemenet.
Tegyük fel beruházok egy Samsung HT-C330 ketyerére.Akkor ha pl HDD-ről Pc-ről nézek Full HD vagy 3D filmet, a tv optikai kimenetén kimegy olyan jel amit ez a házimozi a optikai bemenetén képes fogadni? Sima digitális adásnál is történik valami?HT-C330 :
Audio tulajdonságok:
MP3-fokozó elérhető
Power Bass (mélyhang kiemelés) elérhető
8 DSP
Dolby Digital elérhető
Dolby Pro Logic II elérhetőCsatlakoztathatóság:
USB kiszolgáló elérhető
Kompozit kimenet elérhető
Komponens kimenet elérhető
Scart kimenet (adapter) elérhető
1 audio bemenet
1 optikai bemenetNem vagyok egy "hifibuzi " elnézést ha lámaságot kérdezek.
Megfigyeltem hogy a drágább cuccok DTS hangot is kezelnek, ami ebben pl nincs benne.
Tehát ha pl 15 gigás film pörög külső lejátszóról akkor milyen jel jön ki az optikai csatlakozón ? Vagy filmje válogatja ?A tv amúgy nagyon pöpec. Én egy 12 éves 55 cm Thomsont cseréltem le.
A szemeim sem újak. A digi sport HD adásán lehidaltam. Ha ilyen lenne minden adás ...
A 3d is nagyon állat. ( Moziban sem néztem még sose )
Egy bajom van eddig vele, illetve nem is igazán a tv-vel .
A kingston 8G pendrivom nem ment át a tesztjén. Az 1G pqi re meg se rezzent.
A felvételt akartam kipróbálni, de a külső vinyóim mind foglaltak.
Bár jobban bele gondolva az utóbbi 10 évben nem rögzítettem tv adást semmilyen adathordozóra.
Csak a kiváncsiság hajt. -
serferi
csendes tag
CI kártya használattal kapcsolatban tudtok leírást ajánlani?
-
Flashget
félisten
válasz
Roland93
üzenetére
mivel 3D-s tévék és úgy tudom (lehet rosszul) az egyik aktív a másik passzív.
nekem konkrétan a samsung 6500-tól pár perc alatt a szemem megbolondult elkezdett fájni a fejem az LG-től nem, viszont érezhetően nem volt olyan jó a 3D...
szóval meg kell nézned a szemednek melyik a jobb. -
asdasdasd
tag
DLNA-val kapcsolatban kérdezném, hogy milyen minőségben viszi a filmeket?
Illetve mi a technológia alatta?
Lejátszásnál figyelembe veszi-e a hálózat sebességét, újrakódol, frame csökkenés, ...?
Illetve USB-ről, samba-ról, nfs-ről való lejátszáshoz hogyan viszonyul? -
Roland93
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről Samsung UE40D6100SW a tv-ről?
Esetleg az LG 42LW5590 -ről?
A Samsung-hoz 4db szemüveg jár (180.000 ft.-)
Az LG-hez 7 db szemüveg jár (198.000 ft.-)Melyiket választanátok?
Légyszí válaszoljatok!

-
air
nagyúr
válasz
KaiotEch
üzenetére
Azért mert 100Hz-es a panelja, és nem képes FullHD felbontásban elegendő képi információt megjeleníteni a panel, ezért a szoftver lebutítja a felbontást halfHD-ra. De az utóbbi hetekben ezt jó párszor leírtuk itt többen is. Sőt nálunk autentikusabb forrásból is megerősíthetem: tessék!
-
Flashget
félisten
FULL HD 3D-ben D7000-től van.
-
Flashget
félisten
A "mi a különbség a D5000 és D5500 között" vagy ebbe mi van...kérdésekre itt mindenre választ kap
-
littlerock
aktív tag
egy házimozihoz adott picike mélyláda egy áruházban nem ér túl sokat.... egy nappaliban más a hangja. szerintem vegyél pl egy ht-d350-et, és ha nem jön be, akkor eladod... buksz rajta 7-10000 huf-t de legalább tudod merre kell haladnod... ha mégis, akkor marad 50000-ed a legközelebbi váltásra...
-
leslieke
Jómunkásember
-
kischico
tag
szervizmenüben nézelődtem és véletlenül rányomtam az ADC/WB --> ADC --> HDMI Calibration -ra.
Azóta nincs igazi fehér színem, inkább rózsaszín. Csináltam Factory Reset-et is és kép visszaállítást is de mégsem akar előjönni a fehér szín. Valakinek van ötlete mit kellene csinálni? Esetleg egy white ballance beállítást tudna nézni valaki? Nálam így néz ki fentről lefele az értékek - 128 - 128 - 128 - 128 - 135 - 114 - 128 – 162
-
szaszabee
aktív tag
Urak lenne egy kérdésem
A samu UE40D5000 szériánál a lan aljzat mire való ? Mert semilyen tartalmat nem érek el vele -
samuki
tag
Egy kis segítség kéne nekem. Tudna valaki olyan led tv-t javasolni ami:
-32" , idei modell.
-a képfrissítés a sportközvetítésekhez megfelelően gyors
-full HD
-semmi csicsa 3d maximum LAN csatlakozó, allshare.
-lehetőleg most jó árban van 100-110e Ft.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
Salinas
csendes tag
válasz
KaiotEch
üzenetére
Ez szép és jó, de az még mindig csak stream, és a TV belső lejátszója fogja játszani, szóval ugyanúgy igaz lesz rá, hogy nem FULLHD-ben tolja majd a 3D-t! Engem az érdekel, hogy ezt a kamu FULLHD 3D-t meg lehet-e kerülni azzal, hogy ha gépről HDMI-n keresztül mondjuk PowerDVD-vel küldöd neki a 3D képet?!!
-
sonye
senior tag
Még mindig házimozit szeretnék venni.
Tegnap jártam a MM-ben, az összes Samsung házimozi ki volt rakva. Mindet végigpróbáltam. Hát nekem egyik hangja se volt meggyőző, Mintha a mélyeket lenyelnék ezek a cuccok.
Meg olyan gagyi műanyag érzésem van ezektől.Egy 6 éves régi LG-m van, de az odavágja a mélyet, viszont a képe szörnyű, mert nem tud felkonvertálni.
Valakinek valami tapasztalata egy jó kis házimozival?
Valami olyat keresek, ahol állítható a hangbeállítás és van optikai bemenet, na meg alapból tud HDMI-n felkonvertálást.Olyan max 80.000-ig költenék rá.
Jöhetnek az ötletek!
-
Imdre
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Természetesen külső médialejátszót használok, de tuti nem azzal van a gond. Van még több ilyen jellegű hibája, de ez dühít a legjobban. Nem tökéletes a belső lejátszó sem.
Semmi érdemleges változás nem történt alaplap csere óta, úgyhogy nem ez a fő gond. A legnagyobb baj az, hogy a szerelő sem tud semmit csinálni, mondván más hiba nem okozhat ilyen hibát. Azt mondja ez ennyit tud... NO COMMENT!
Most kénytelen leszek évekig ezt a mosott, akadós pacát nézni. Még jó, hogy a normális képminőség helyett a fantasztikus netes tartalmakra gyúrnak. Végülis a fészbúk nem akad - de jó! Így lehet öt év garit adni az új tv-re.... -
mrzed
senior tag
Azért megy az allshare-val, mert ilyenkor transzkódolja neki a géped. Próbáld meg XviD4PSP -vel konvertálni, nekem viszi az azzal készült mkv-kat, igaz nem iso-ból készítem.
(#19700) dezső21:
Tedd fel a SamyGo extensiont, az támogat még néhány féle stick-et. A honlapján megtalálod, hogy pontosan melyiket. -
Salinas
csendes tag
Hello Srácok!
Most tervezek TV-t venni, és ki is néztem a 6-os szériát, de nagyon lelombozott ez a 3D dolog, amit még a Media Marktban is le tagad a Samsungos kolléga, hogy dugnám fel neki a TV-t!

Szóval a kérdésem az, hogy olvastam, hogy a HDMI kábelen érkező 3D-s képet, azt le tudja játszani a TV FULL HD-ban... Szóval ha nekem van 1.4-es HDMI-t tudó videokártyám, akkor elvileg a gépről tudok nézni 3D-s filmeket ténylegesen FULL HD-ban, ugye???!!! Ez csak a belső lejátszóra vonatkozik, ha jól értem?!
Köszi előre is a válaszokat!Üdv!
-
air
nagyúr
Sziasztok!
A következő probléma megoldásával küzdök 3 napja.
Az elsődleges gond, hogy a TV-m (D6500) nem támogatja a DVD ISO lejátszását. OK. Létezik egy MakeMKV nevű progi, ami az egész DVD-t átnyomja MKV-ba. (Jobbára mesefilmekről van szó amiket a lányomnak gyűjtöttem.) Mindenféle tömörítés nélkül. Kép marad Mpeg-2 (8-9Mbps) hang AC3, illetve a feliratok és fejezetek is igény szerint belemennek. Nagyon király kis progi, és egy DVD5-öt átnyom 2-3 perc alatt. Igen ám, de a TV nem játsza le az ilyen MKV-kat.
Plex-en meg lehet nézni, de wifin keresztül, elég sokat akadozik a lejátszás, hiába állítok be buffert a Plexnek.
Na sebaj, kerestem másik progit. VidCoder. Ez is nagyon f.szányosan működik, de az általa készített MKV-kat sem játsza le a TV.
Elővettem a kézikönyvet, amiből kiderül, hogy MKV konténerben nem támogatott az MPEG2 kodek. De vajon miért van az, hogy ha AllShare-en (Serviio) keresztül nézem, akkor lejátsza a TV.
Ez így érthetetlen.
Következő próba VidCoder-rel MKV-ba, H.264 képpel, 6Mbites rátával, AC3 hanggal, eredmény: nem támogatott formátum.
Itt aztán teljesen elvesztettem a fonalat. Elvileg 25Mbps-es rátáig vinnie kéne.
Szóval erre keresek valami megoldást. Értelmes javaslatokat várok. -
Tehát a saját lejátszóján nem akad,ez már egy nagy pozitívum,mert sok tévén mindenhól akad. Hol akad? Nekem van külső media player-em is,és ott is tökéletes. Ha meg pc-ről nyomatod a filmeket ott meg ezer dolog miatt akadhat. Én azt nem használom,csak kipróbáltam. Nekem vannak külső hdd-im,külső lejátszóm,ráadásúl a belső lejátszója is hibátlanul működik,úgyhogy én nem is bohóckodok a számítógéppel. A te tévédnek meg már gyárilag véres lehetett a torka ha már alaplapot is kellett benne cserélni. Ez mindenhól benne van a pakliban,kifogtál egy selejtet. Ettő függetlenűl ez a hiba akkor sem jellemző erre a tipusra. Ami a Samsung hozzáállását illeti és ahogy próbálja átb@szni az embereket azzal egyet értek.
dezső21! Szerintem csak a Samu jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen videókártyát?
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Kicsit megrázom néha rendben jön vagy elmegy. Gondolom valami kontakt hiba lesz.
Heteket nem akarnék várni, de még napokat se, ha nem muszáj. 

valakinek valami ötlete? USB1 HDD-be dugtam be... D5000-es a TV

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Plex-en meg lehet nézni, de wifin keresztül, elég sokat akadozik a lejátszás, hiába állítok be buffert a Plexnek.