Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Yettel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothmaxy182
őstag
Sziasztok! Van egy 40 collos Samsung EH6030-as Full HD LED tv-m...
Próbáltam rajta belőni a kép beállításokat, több-kevesebb sikerrel. Nem tudjátok véletlenül, hogy hol találok hozzá valami összesítést arról, hogy mik a legjobb beállítások hozzá? Pl esetleg egy kalibrátoros mérés utáni legjobbnak ítélt értékek...?
-
CoolBoy323
nagyúr
Van egy Samsung Wi-Fi stickem ([link])
Meg lehet valahogy oldani, hogy PCn használjam? Nekem nem sikerült...

Igazából teljesen felesleges, csak áll a szekrényben, ezért gondoltam, h hasznossá teszem, és mondjuk csak G wifit tudó laptopot "felokosítanám" N-esre ezzel a ketyerével... csak nem találtam hozzá drivert

Alapból van egy Samsung USB WIFI driver a win7-ben, de azzal nem működik... -
Flashget
félisten
ez tényleg rohadt fontos...miközben az F7000 "csak" 3D-ben felhősödik meg úgy ahogy van szar a 3D..bravó.
de jó lenne ha már végre azzal foglalkoznának, hogy a csatornalistát könnyedén pc és pendrive nélkül lehessen szerkeszteni úgy ahogy 15-20 évvel euelött a távkapcsolóval tettük, igaz nem koreai hanem magyar vagy japán készülékekkel. -
A távirányítóról hiányzik pár hasznos gomb, ami az én ES6100-amon rajta van.
Pl.: kép méret (PSize), felvétel (piros Rec), a smart gomb is sima fekete lett. -
nightshadow
veterán
II. Samsung UE46F7000 review: [link]
-
JoeYi
őstag
válasz
nightshadow
üzenetére
na, azt írják ez már csak 3D-ben felhősödik
-
nightshadow
veterán
Samsung UE46F7000 review: [link]
-
Łuc!@n0
csendes tag
Sziasztok,
érdeklődni szeretnék:
ES6710 típust használok (32") HDMI-n csatlakoztatva PC-hez.
Vajon valakinek van tapasztalata (vagy lehet másik típus is, csak nagyjából hasonló beállítási lehetőségekkel rendelkezzen) monitorként használva?
A problémám a következő:
- hosszas állítgatás után egész jól olvashatók már a betűk pl. total commanderben, de ha pirossal kijelölök valamit akkor úgy látszik mintha szétesne a piros szín és egybeolvadnának a kijelölt file/könyvtár betűk.
Bemutatni nem tudom, mert sajnos fényképezve nem látszik jól a probléma, prtscn meg nyilván csak a forrás jelet menti

Beállításaim:
picture mode: standard
backlight:10
contrast:100
Brightness:50
Sharpness:10
Colour:40
G/R:50/503D-hez nem nyúltam
Adv.
Advanced Contrast: Off
Black Tone: Off
Flesh T.: 0
RGB only: Off
Colour Space: Native
White Balance: alap beáll. 25 mind
10p White balance: Off (szürke, nem állítható)
Gamma: 0
Expert Pattern: Off
xvYCC: Off (szürke, nem állítható)
Motion Lightning: OffPicture Options:
Colour Tone: Warm2
Digi Noise Filter: Off
Mpeg noise f.: Off
HDMI Black Level: Normal (szürke)
Film Mode: Off (szürke)
Motion Plus: Off (szürke)
LED Motion Plus: Off (szürke)Milyen megfelelő kép beállítások szükségesek hozzá, hogy ki tudjam küszöbölni ezt?
Megköszönném, ha valaki tudna ötletet!
-
vittorio7
őstag
Vettem egy új kábelt, ezzel most nincs gondom.
Apple TV-el használja az ismerősöm, nála nem volt gond a kábellal. Vagy rosszabb a szeme mint nekem.
-
vittorio7
őstag
Nekem nem felelt meg a Nexus kábel a 6030-as TV-hez.
Négy napja írtam erről, hogy vibrálnak a kis pixelek a TV-n, ha PC-n csatlakoztatom.
Kölcsönben kaptam egy kábelt, aki használta annak semmi gondja nem volt vele. Most ahogy megy a szájkarate a kábelokról, ellövettem a kábelt mert kíváncsi voltam a márkájára, és nocsak nexus van ráírva. -
BBéci
legenda
Miért kell ahhoz mérés és tanulmány olvasása, hogy lásd, halljad a különbséget?
Az jogos, hogy kalibrálatlan 40 colos EH6030 és ES6100 PC-vel való összekötéséhez, jó esetben 6-12 GB-os mkv filmek 3 méterről történő nézéséhez megfelel a Nexus is.
De azt nem kellene vitatni, hogy OPPO lejátszó és 55 colos Panasonic VT50, vagy SIM2 C3X vetítő közé igenis kötelező jó kábelt venni, mert durván látható, bántó a különbség. Ugyanez igaz a hangra, ha az OPPO-t csúcskategóriás házimozi erősítőhöz, pl. Primare SPA22-höz csatlakoztatjuk. -
Tegla80
addikt
a meglévő listádat gépre rakva,majd az újra kerestetett listát mellé rakva ,nem lehet összehackelni a progiban? (szerk:és közben már írták is,h lehet)
ha ismered a módját pc-n sztem 10perc alatt végeznél,mert tudod mit hova akarsz és fejből sorba rakod.
(nagy szaki vagy tab ban ez sem okoz problémát,ha jól gondolom
anyunak van prest.. azért olvasom azt is ).Tutu7030
"A java-s szerkesztők elindulnak linuxon is (jre legyen telepítve), vagy pedig virtualbox + windows. (Wine-nal nem sikerült rendesen beizzítani egyik editort sem)"THX

csak a mint11 lxde már rég nem támogatott azt az is elavult már alapban ami rajta van.
(hackelés meg nem megy, "alap user vok "
) -
Tutu7030
veterán
Lemented a jelenlegi listát, majd tv-n újrakeresés, és azt is lemented ( új néven!).
Megnyitod az újabb listát, kimásolod az újonnan betett csatorna adatait, majd a régi listát megnyitva, új csatorna hozzáadása, a kiírt adatokat bemásolva, mentés új néven (hogy az eredeti mindig megmaradjon biztonsági másolatnak), és visszatöltöd a tv-re. -
Tegla80
addikt
szia
nekem(tök más szolg) is pakoltak bele újakat,de úgy jártam mint Te,mert nem látta peddig kiírta a hozzáadva x db..." szöveget is.
berágtam és újrakerestettem az egészet (mint első indításkor), és tádám ott vannak a 4 filmbox stb csatik is. igaz buktam az eddigi kiosztásom,de így már másképp is raktam sorba őket.(plusz az analogot már nem is kerestettem,mert digiben is megvan már minden)
1 órám elment vele,de megvan mind és a nekem tetsző sorban .
(PC-n progival is tudod szerkeszteni win alatt a csati kiosztást gyorsabban!,de Én Linuxon nem,vagy csak nemtok róla. )
szóval, kerestesd újra és ott lesz sztem minden.
togeti
nekem pont trabim van , jó az
"4takt" 
(meg 1 HONDA-m is,de jó magyarhoz hűen a kettő életkora 47év
"fercsire" nem vágyom,de 1 uccso szériás NSX ért az 1ik "gyűrűs"ujjam tényleg oda adnám
) -
togeti
tag
Nem BBéci tapasztalatát vonta kétségbe senki.Én sem állítottam,hogy ő azt javasolta,hogy mindenki vegyen drága kábelt.Más pályán játszik...ez tény,de nekünk halandóknak arányaiban bestbuy kábel kell.Nyilván mindenki ferrarival szeretne járni,amikor autót vásárolna,de a többség a trabantnál jobbat keres a ferrarira pedig nincs pénze.
Peace!
-
sandró60
addikt
Pont ott kapnál választ,hogy kell keresni.Az mindegy,hogy milyen tévén keresed.Az alap minden tévén,hogy a csatorna menűben kell beállitani automatán vagy kézi keresésel.Pont abban a fórumban kapod meg a választ,hogy hol melyik frekvencián keresd.Ha előveszed a tv-használatiját abban is levan irva a keresés módja
Itt van a DIGI csatorna kiosztása. [link]Ha valamit nem értesz szivesen válaszolok privátban -
JoeYi
őstag
válasz
imrufo
üzenetére
én pedig még mindig tartom magam ahhoz amit ezen az oldalon írtam. Ebay-ről rendelt 5 méteres 4 dolláros kábellel is ugyanazt fogod látni mint a 10e Ft-ossal mind 2D mind 3D-ben. HDMI-nél a kép szemcsésedése vagy a teljes képhiány lehet csak minőségbeli különbség. És ezt még egy fórumtárs se cáfolta méréssel, vagy olyan tanulmány linkelésével ami mérésekkel bizonyítana, csupán a fortyogás megy, hogy szemmel látni.
Drágább méterenkénti árú kábelt szerintem csak 5 méter fölött érdemes megfontolni, ugyanis általában jobb árnyékolást kapnak a drágábbak, így kisebb a kockázat arra hogy nem jut át a kép a kábelen a külső zajok miatt.
-
sandró60
addikt
Talán ebben a topikban több információt kapsz.Az utóbbi napokban pont erről van szó. digi fórum
-
gps76
őstag
Tudtok segíteni,hogy C530-as TV-nél hogyan tudok utólag digitális csatornát hozzáadni a TV-n?
Mert a diginél az rtlklub teszt hang nélküli és állítólag a sima már 16:9-es és HD lesz nemsokára,ezt szeretném utólag hozzáadni.
Próbáltam kézi kereséssel 370-en,6900,256-al ki is írja,hogy 9 adó hozzáadva de sehol se szerepelnek. -
bence188
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt járok, a lényeg minél nagyobb kijelző és jó minőségű kép, lehetőleg a 3d-t is tudja. Kinéztem magamnak a Samsung UE46EH6030-t 168-ért jó vétel lenne? Itt a véleményeknél azt írják róla hogy a 3d szellemképet ad, (de más nem panaszkodott, néztem véleményeket ugyanerről a termékről 40"-os méretben is) az mit jelent igazából? Ez lejátssza a DTS- formátumot, mert a legtöbb 1080p-s film úgy van fennt a neten? Érdekelne, hogy melyik tulajdonságát kell nézni a tv-nek ahhoz hogy mikor például meccset nézek és mozog a kamera akkor ne legyen nagyon homályos a kép, mert pl. a régi 4 éves lcd tv-men eléggé az, mikor követi a labdát a kamera. Válaszotokat előre is köszönöm. -
tomy0628
aktív tag
Sziasztok. A napokban elkezdett a tv pattogó recsegő hangot adni a hátuljából még kikapcsolt állapotban is. Ez mitől lehet?
-
imrufo
tag
-
stefi68
addikt
Köszönöm!

Amiket leírtál figyelembe fogom venni, amikor döntök kábel ügyben.
.
.
.
.
BBéci-t meg ne bántsátok.
Tény, hogy szinte mindenhez hozzá tud szólni és meg is teszi segítő szándékkal.
Azt mindenki tudja, hogy minőségi cuccok forognak a kezei között. Neki megadatott hogy más, minőségibb szemmel lássa a dolgokat.
Néha kicsit túlzó a kritikája, az igaz, de igen sok embernek segített már.Szóval a lényeg, hogy az átlag emberek számára meg kell találni a középutat a horror árú és a "vér gagyi" termékek között, ami azért nem egyszerű még a hozzáértők számára sem.
Ha valaki csak az árat nézi (gondolva, hogy a drágább a jobb) jócskán ráfaraghat, mivel ugyanazt a terméket simán el lehet adni 1500,-ért és 3500,-ért is. A magasabb árkategóriáknál a különbségek még jobban eltolódnak.
-
BBéci
legenda
válasz
togeti
üzenetére
Linkeld kérlek azokat a hozzászólásokat, ahol én vagy bárki más 50000 forintos BD-lejátszó és 200000 forintos TV közé javasolt 150000 forintos kábelt!
Az ritka nagy ostobaság lenne. Oda bőven elég a KCS, vagy az AQ Forest.
A 440000 forintos OPPO BDP-105EU lejátszóhoz használok 1 méteres AQ Vodka HDMI-t, ami 68000 forintba kerül. Tehát arányaiban rendben van. -
RudY
addikt
válasz
stefi68
üzenetére
A Nexus kábelek elfogadható minőségűek, ezt mint felhasználó és mint a forgalmazásával foglalkozó állítom, továbbá a vásárlói visszajelzések alapján. Viszonylag sok fogy, panaszmentesen.
Az elfogadható szó szerint azt jelenti, amit, van ennél botrányosan gyengébb minőség, DE van sokkal jobb is! Megfelelő marketing van mögötte és nem szutyok az alapanyag. A gyártónak egyedül a Nexus névvel akadt idáig jelentős problémája, így gyakorlatilag ilyen néven már kifutónak számít. Új megnevezése delight, a gyártói cikkszámok is változatlanok. A kábelek minőségében nem történt változtatás, azonban a csomagolás valóban gagyi lett, pl. amit [linkeltél] és ennek az új [változata].
BBécinek igaza van a jelölésekkel kapcsolatban is, hivatalosan nem lehet a verziószámot alkalmazni, se a csomagolásnál, se máshogy, azonban a gyártót és a forgalmazókat is "meglövik" a vásárlók azzal, hogy márpedig az ő készülékén 1.4 aljzat van, akkor olyan kábel kell neki nem pedig hablaty, hogy high speed és egyebek.
Gyakorlatilag tehát nyugodtan megveheted, ha hibás lenne esetleg a kábel rögtön észreveszed és azonnal cserélik, de ahogy mások is írták a nyilvánvaló tényt, léteznek ennél sokkal jobbak...és rosszabbak is
-
machogrande
tag
sziasztok!
vettem egy tv-t kb. 2 hónapja -Samsung UE40C6000-
megvagyok vele elégedve de egy dolog hiányzik ....
van lan bemenet a hátulján de csak dísznek...
olvastam ,hogy szoftverfrissítéssel lehetne net képessé tenni ...tudna nekem ebben valaki segíteni ? -
panpeter92
tag
válasz
Tegla80
üzenetére
Semmi szükségem nincs a szövegelemzésedre, megy magamtól is. Már az a hozzászólás sem a Nexusra vonatkozott, amire reagáltam, de már a #46046-os sem arról szól, hanem általánosságban a kábelekről, úgyhogy nem tudom miért próbáltad kiforgatni a megjegyzésem, mikor egyértelműen nem arra vonatkozott, amiről te beszélsz.
-
Tegla80
addikt
válasz
panpeter92
üzenetére
nem a tapasztalatát firtatom(az általánosságban biztos meg van) ,hanem a "Nexus" ról alkotott véleményét,ami tapasztalat nélküli.

de többet,nem "értelmezek" neked szöveget.
-
panpeter92
tag
válasz
Tegla80
üzenetére
Természetesen elolvastam az előzményeket is, de úgy látom, hogy a te figyelmedet elkerülte, hogy a már általánosságban a kábelek közti különbségekről van szó.
És nem ebből a két hsz-ből szűrtem le, hogy tapasztalatokra alapozza a véleményét, hanem onnan, hogy rendszeresen olvasom a topicokat, köztük a házimozit is. -
Tegla80
addikt
válasz
panpeter92
üzenetére
ahonnan indultunk,mármint a "Nexus lesz@rozásától", onnan kellene kezdened az olvasást,h képben legyél.

BBéci ott ezt írta "A Nexus - szerintem - vérgagyi, dzsunkatermék."
erre írtam neki:
"ha jól gondolom,nem terhelné meg a pénztárcádat,ha vennél 1et belőle és letesztelnéd esetleg.
utána szívesen olvasom a véleményed róla."
BBéci utána ezt:
"Még soha nem vettem semmilyen HDMI kábelt, nem fogom pont nekszussal kezdeni.
Jelenleg van nálam legalább ötféle, nem hiányzik egy hatodik, ami vérgagyi"
Te meg jössz ezzel:
"Kettőtök véleménye között az a különbség, hogy tied elméletekre alapszik, a BBécié pedig tapasztalatokra. Tehát ennek fényében mérlegeljen mindenki"
ez bölcs megállapítás,főleg az olvasottak alapján.
(lefordítom,h megértsd! BBéci soha nem látott még Nexust", akkor honnan is tudná, h "gagyi"? az árából??!!
)
köszi az "építő és bölcs" hsz od.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
togeti
tag
Azért az vicces szituáció,amikor állsz a pénztárnál és mondják,hogy TV 200,BR lejátszó 50,HDMI kábel 150eFt
Meg kell húzni az értelmes határt a vágyálmok és a szükség között.Aki ki tudja használni valamilyen környezetben(üzleti célból,teszt),annak lehet megéri megvenni.Bár azt a részét nem tudom elfogadni,hogy drágább,mint maga az eszközök többsége,amit összeköt. -
BBéci
legenda
válasz
Jovanny2
üzenetére
Az a bizonyos üzlet arról is híres, hogy letét ellenében odaadják kipróbálásra a kábeleket. Aki nem él ezzel a lehetőséggel és vakon megvesz egy 10000 forintnál drágább drótot, az nem tudatos vásárló és akkor még finom voltam. Semmi olyasmit nem magyaráznak az eladók, ami valótlan és inkorrekt lenne. Az, hogy Te mit gondolsz és mit hiszel, mit mersz megkockáztatni a kábelekről, nem mérvadó, csak kipróbálás után kellene ilyesmitől nyilatkozni!
Azt ne firtassuk, ki mire költi a pénzét, nem szerencsés mások zsebében turkálni! Például az itt látható két interkonnekt közül az RCA-t még nem tudtam kipróbálni (XLR nálam van egy éve, eszméletlen jó), mert ami beérkezik, azt 1-2 nap alatt eladják. -
Jovanny2
őstag
Azon az oldalon, amin az 1m-es Vodkádat linkelted, van olyan HDMI kábel, ami egy átlagember 2-3 havi fizetése. Vagy ha úgy tetszik, az idén vett Samsung TV-m árának majdnem másfélszerese. Hát milyen nem normális ember vesz ennyiért egy kábelt?!!!! Az, akinek sokszor több pénze van, mint esze. Mert ha lenne esze, akkor utána tudna olvasni, és rájönne, hogy az a szerencsétlen HDMI kábel nem ér egy fabatkával sem többet, mint a 10.000 forintos, de megkockáztatnám, hogy az 1890 forintos Nexus kábellel összehasonlítva sem venne észre különbséget. Csak az ilyennek meg tudja magyarázni az eladó, hogy márpedig ezt kell vennie, mert ez most a legjobb. Örülök, hogy vannak ma Magyarországon olyan emberek, akiknek 230.000 forintot ér egy kábel, az ilyenek lendítik meg a statisztikákban a magyar átlagbért. Csak mert ott azt írják, hogy 250k, de az ismerettségi körömben jó lesz az 100.000-nek is. Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett, de mélyen felháborít ez a fajta pazarlás, miközben mások meg éheznek...ja, és ne vedd magadra, mert ahogy látom, azt írod, még sohasem vettél egy HDMI kábelt sem.

-
BBéci
legenda
Ezt olvastad? Ha még nem itt az ideje!

-
crue
őstag
Sziasztok!
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy az EH5300-as széria tudja-e a HDMI ARC-ot?
Köszi!
-
BBéci
legenda
válasz
stefi68
üzenetére
Van olyan kábelem, ár/érték aránya egyenesen szuper, szívből ajánlom!
Azért az OPPO-hoz a lap alján taálható AudioQuest Vodka madzagot használom, de csak azért, mert tesztelésre kaptam. Jobb az említett másiknál, de nem 8-10x. Azt persze senki nem várja el tőle, mert a minőség javulása soha nem emelkedik lineárisan (vagy párhuzamosan) az árral. Nem is lehetne, mert a KCE-HH tényleg remek madzag. -
nixon88
csendes tag
válasz
togeti
üzenetére
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, egyik barátom a 3 éves samsung lcd televízióján service menüben csinált egy factory resetet, azóta a tv-n nincs kép. Bekapcsol, hang ok de kép semmi.
Van valami ötletetek, hogy ezt miként lehet helyrehozni vagy mi lehet a probléma?
Köszi! -
togeti
tag
Csatlakozók rontják a sebességet,minőséget?[link]
-
sandró60
addikt
válasz
DeckardCain
üzenetére
Jól gondolod. Amit linkeltem az kell neked és levan tudva az ilyen probléma.Ráadásul 4-csatlakozós
-
sandró60
addikt
válasz
DeckardCain
üzenetére
Vagy veszel egy ilyen aktiv hub-ot és marad még egy usb helyed a tévén
-
DeckardCain
senior tag
A gyári kb 30cm-es kábelt használom. De valószínűleg egy ilyen kell nekem..
-
BBéci
legenda
válasz
stefi68
üzenetére
Egyetértek, mert kábelt ugyanúgy csak kipróbálás után szabad venni, mint hangdobozt.
Viszont van egy minimum szint, ami alá nem szabadna menni és az a madzag az 1800 Ft/5 m árával nagyon a legalja. Nem hiszem, hogy egy 130-150000 Ft-os, netán még drágább tévéhez ne futná kiegészítőkre plusz 2-3000 forint, amennyivel többe kerül egy megbízható HDMI kábel.(#46026) DeckardCain
Könnyen lehet, hogy a merevlemez áramigénye magasabb, mint amit a tévétől kap. A túl hosszú és/vagy vékony USB madzag is szokott okozni problémákat. -
DeckardCain
senior tag
Na van egy Samsung 32D550 tv-m. Ennek a média lejátszójáról akarnék lejátszani 720p/1080p-s filmeket egy 1tb-os WD elements se (2,5) külső hdd-ről..
Na most az összes film akad... 1 hetes sincs a HDD.. laptopról a hdd-ről meg megy akadás nélkül... -
stefi68
addikt
válasz
Jovanny2
üzenetére
Az a baj, hogy szerintem az 1500 - 5000 közötti kategóriában senki nem mondja meg, hogy mi a minőségbeli különbség. Csak a próba a biztos. El tudom képzelni, hogy egy hasonló minőségű termékért egy másik bolt simán elkér 2-3e Ft-al is többet.
Ja, amúgy nem írtam hogy mire kell. Én nem kenyeret, hanem gázpalackot szeretnék kötni a biciklim hátsó csomagtartójára. Ezért nem elég a 2 m-es.

-
Tegla80
addikt
válasz
stefi68
üzenetére
szia
nekem 3d mentesen,de ilyen márkából van a kábelem.
sztem megfelelő a minősége,(duplán szigetelt,triplán árnyékolt szövet borítású az enyém: "EZ")
bár a helyedben Én nem azt,de márkánál maradva igaz dupla annyiért,de pl "ezt"vennémpár hsz el feljebb írtam,pont az "ethernet"funkcióról ,mire is használtam épp ki.

-
Jovanny2
őstag
A Motion Plusnál a legszembetűnőbb az, amikor közelről mutatnak egy arcot, szájat, ahogy beszél, és a szája nem egészen úgy mozog, ahogyan kellene. Nem csúszik, csak természetellenes. Sportnál viszont nagyon jó. Az a baj, hogy kevés sportot nézek.

@stefi68: Én használok Nexus kábeleket, igaz, csak 2m-eseket, de semmi gond velük. Nem tükrözi az ár a minőséget (bár biztosan vannak, akik még a kenyeret sem kötnék le a bicikli csomagtartójára egy ilyennel.
) . -
stefi68
addikt
Kábel ügyben kérdezném: Ez a kábel vajon elfogadható minőségű? Valaki nem vett ilyet esetleg?
Elég sok adatot feltüntetnek, ellentétben a többi hasonló árú termékkel, aminél két sor az ismertető.
Továbbá, egyeseknél fel van tüntetve, hogy "HDMI Ethernet csatorna". Ez mi a szöszt jelent?
-
Batib
őstag
válasz
Jovanny2
üzenetére
Köszi!
Tehát a kábel nem lehet baj. Vagy a tv a 40-essel ellentétben nem tudja ezt, vagy az erősítő (ami azt hiszem egy Samsung egybe házimozi cuccos) nem képes ezen a csatin fogadni a jelet. Furcsa hogy különbség van azonos modellszám esetén 40 és 37 között ebben funkcióban. -
krx21
nagyúr
válasz
Ametist
üzenetére
Ha az én véleményem megfelel...
Motion Plus köztes képkockákat számol ki... Beszúr valószínűsíthető nem valós, számolt képkockákat a valósak közé... Előnye: javul a mozgásmegjelenítés, folyamatosabb lesz az egész, javul a mozgóképfelbontás..
Hátránya: A számolt képkockák néha hibásak, fölég gyorsan mozgó kontúroknál látszik... Túl finom lesz a mozgás: szappan opera effektus...További hátránya lehet, hogy növekszik az input lag...
A LED Motion Plus a szem és az agy olyan érdekes tulajdonságára alapszik, hogy a mozgó képek pillanatra való felvillanása élesebben marad meg az agyban, mintha folyamatosan látnánk... Ezt mindenki ellenőrizheti is:
Gyorsan mozgó járműben ha előre nézünk, akkor láthatjuk, hogy a periféria elmosódik, de ha elkezdünk pislogni akkor éles részletekre lehetünk figyelmesek... Erre alapszik az egész, szándékosan vibráltatják a ledeket (háttérvilágítást), mintha régi CRT TV-t néznénk, vagy gyorsabban...
A hamis HZ-es adatok számítása is innen ered... pl: Egy valós 100Hz-es TV-re, ha hozzávesszünk a ledes vibráltatást akkor CMR 200Hz-et írnak... A 200hz +vibráltatás = CRM 400Hz stb... -
Jovanny2
őstag
Csak egy sima HDMI kábel kell hozzá, és egy szintén ARC kompatibilis befogadó eszköz. Ha mindkettő készülék ilyen, akkor azt felismerik, és együttműködnek mindenféle hókuszpókusz nélkül.
The Basics
If ARC sounds interesting to you, here’s the quick and dirty: If your TV has ARC already, you’ll just need to get a soundbar, HTIB, or A/V receiver that also has ARC. If you’re getting a new TV, consider ARC as an added bonus, obviously picture quality and screen size are more important. Most mid- and high-end models will likely have ARC at this point. Then it’s just a matter of getting a soundbar/HTIB/receiver with ARC (some do, some don’t).
Setup should happen automatically, with the two devices sensing each other when they’re first connected.
-
Samsung SPS
tag
válasz
vajonmilesz
üzenetére
Szia! Az általad említett TV készülék a WIS09ABGN tipusú Wi-Fi adapterrel kompatibilis és ezzel csatlakozhatsz a Wi-Fi-s routerhez, majd az internet TV funkció is aktív lesz. A telefon készülék vezeték nélküli hálózaton keresztül nem osztja meg az internetes oldalak tartalmát csak a média fájlokat (kép, videó, hang) az AllShare - en keresztül.
-
Batib
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek UE37ES6100 tip. tv-je van. A HDMI 2 aljzatról akart hangot kivinni az erősítőre.
Nem sikerült neki.
Ennél a tv-nél nincs jelölve az ARC. Egy UE40ES6100-nál rá volt írva. (megnéztem egy boltban).
Mi lehet a gond? A TV nem tudja, ezt a funkciót. Tudja de lemaradt a felirat és máshol a hiba. Hibás vagy nem megfelelő szabványú a kábel. (Egyáltalán erre célzottan milyen kábel kell?) Olvastam az előző hsz-eket de...
Köszi! -
tothl42
csendes tag
Sziasztok
ES 6 sorozat. Tényleg 30 Mbps a maximális mkv bitráta a belső médialejátszónak?
Növelni nem lehet? -
BBéci
legenda
válasz
Flashget
üzenetére
Elsősorban azért, amit az előző hozzászólásban olvashatsz. A legtöbb régi, még 1.3-ként eladott, 3 méternél rövidebb HDMI kábel is hiba nélkül teljesíti azokat a követelményeket, amik a 3D-hez kellenek, sőt, az ARC-t is. Az Ethernet már kétséges. Tehát nem kell feltétlenül új kábelt venni annak, aki 3D-t szeretne nézni. 3 (vagy inkább 5) méternél hosszabb vezeték esetén kell a High Speed képesség, de ettől még nem lesz a drót 1.4-es.
Az a jelölés egyértelműen csak az interfészekre vonatkozik. Például videokártyákra, házimozi erősítőkre. Amelyeknek csak 1.3-as csatlakozói vannak, azok nem adnak ki és nem engednek át full HD 3D jeleket.ECO funkció mindegyik tévében megtalálható, részben a sötétzöldek miatt, másrészt van némi haszna is. Ha normálisan működik, akkor okosan tudja változtatni a háttérvilágítást.
-
Flashget
félisten
Egyébként miért nem lehetett 1.4 HDMI kábel nevet adni? Tudom mi a hivatalos elnevezés csak nem értem ha van 1.4 HDMI aljzat név, miért nem lehet ilyen nevű kábel?
majd lesz valamikor 1.5 meg 1.6 aljzat akkor meg kitalálják extra speed with ethernet meg full extra with eternet?Antee! én ezt a ficsőrt alapból nem is használom. Világos a szobánk kipróbáltam mikor megvettük, de csak idegesítő villogást nyújtott. Nem is értettem minek rak be ilyet a samsung..
-
Tegla80
addikt
szia
1.4 hdmi re:
abszolute veled értek 1et,de azért halkan megjegyezném:
pl PS3 nál a Crysis2,mikor rányomok a 3d re(amit ugye a tv-m sem tud,de valamiért megnéztem
), az is 1.4 es hdmi kábelt kérne tőlem a megjelenítéshez. 
2011es játék és sztem a kezdetek óta benne van.
szóval ez az elnevezés azért mégis csak globálisan "megjelent" dolog.(a Sony meg a játék gyártó szerint is,mert a mai napig benne van)
amúgy az ethernet részét pont a minap teszteltem a gagyi tacskós 1500ft os nak,véletlenül.
Mert fingom nem volt h nincs bedugva a PS be a saját ethernet kábele,de Ő gond nélkül lefrissítette magát a tv.n keresztül.
szóval megy
uhh,most jut eszembe, holnap este megpróbálom,multizni is lehet e így
(bár azt azért kétlem,de ki tudja.) -
BBéci
legenda
válasz
orbano
üzenetére
KáCsáék is a HDMI szabványnak megfelelő minősítéseket, megnevezéseket használják, például High Speed With Ethernet.
Az AudioQuest kábeleknél még ott hagyták zárójelben a v1.4 jelzést, de csak a kevésbé tájékozott és a többi bolt által félrevezetett vásárlók miatt.Ez hasonló a LED TV elnevezéshez, ami miatt a többi gyártó perelte a Samsungot, aztán inkább átvették és használják mindannyian. A HDMI-vel más a helyzet, mert van egy hivatalos szervezet, amely meghatározta, milyen elnevezéseket szabad használni.
-
Antee
tag
Sziasztok!
Nekem egy Samsung UE40D5000-es tv-m van, most volt egy éves a drága. Pár hete lettem figyelmes egy érdekes dologra, ami lehet, eddig is megvolt, de nem tűnt fel. A következő a szitu:
Be van kapcsolva az ECO érzékelő, ami nagy külső fénynél jól működik -> feltolja a kép fényerejét; illetve full sötétben visszaveszi, ahogy kell. Azonban ha a szomszéd szobában van csak fény, és onnan szűrődik be, akkor kicsit megbolondul és fél percenként hol fényes lesz a kép, hol pedig elsötétedik, pedig a fényerő, amit elvileg érzékel, állandó.
Az lenne a kérdésem, hogy ez hiba egyáltalán, vagy természetes jelenség? Szerintem nem teljesen így kellene működnie, egy idő után ráadásul elég zavaró is
Garanciával megcsinálják ezt? Na az is érdekes sztori lenne, mivel sehol nem találom a papírokat, az a gari papír, ami meg a dobozában van, igencsak érintetlen, nem hinném, hogy azzal beérné a szerviz.Tud valaki valami okosságot a fentiekre?

Előre is köszi!

Anti
-
BBéci
legenda
válasz
kodoboy
üzenetére
Nem létezik HDMI 1.4 kábel, ezt legalább hússzor leírtuk az utóbbi hónapok során. [link]
Igen, a TV le tudja játszani a felezett felbontású SBS-t.(#46005) togeti
A Motion Plus jóvoltából lesz az 50 hertzes tévéből 100-as, (300 soros mozgóképfelbontás helyett 600 soros) viszont vannak zavaró mellékhatásai. Döntsd el, hogy számodra melyik a jobb! -
togeti
tag
válasz
Tegla80
üzenetére
A szín és zaj beállításokkal már kezdek megbékélni,analóg az ilyen valószínű.Azt viszont nem tudom megszokni,hogy normál tv adásnál a mozgások csak akkor normálisak,ha a motion plusz ki van kapcsolva(ami ugye nem ajánlott).Másnál is ez a helyzet normál tv adásnál?(nem sport,nem film)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pánik a memóriapiacon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mobilhasználat külföldön
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE85QN70FAUXXN) 215CM 4K NEO QLED 120HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN900B 190CM 8K NEO-Q-LED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ
- Samsung UE50AU7022KXXH 50 Crystal UHD 4K Smart TV, kifogástalan állapot
- Karácsonyi Akció ! LG 65NANO81T3A 4K UHD HDR NanoCell Smart TV
- SAMSUNG (QE75LS03FW) 190CM NEO QLED FRAME SMART UJ MODELL! AKCIŐ
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

anyunak van prest.. azért olvasom azt is ).
)
"4takt" 
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg kell húzni az értelmes határt a vágyálmok és a szükség között.Aki ki tudja használni valamilyen környezetben(üzleti célból,teszt),annak lehet megéri megvenni.Bár azt a részét nem tudom elfogadni,hogy drágább,mint maga az eszközök többsége,amit összeköt.