Hirdetés
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyépés
aktív tag
válasz
Flashget
üzenetére
Azt egyrészt megértem, hogy legalább 100Hz-est akarsz, nekem is az van. Ugyanakkor mire októberben vennél tv-t, elég valószínű, hogy már elfogy a piacról, max. az utódja lesz meg a 43QN90C. Vagy lehet az sem, ki tudja? Olyan sok minden változhat addig. Nem baj persze ha felkészülsz a vásárlásra, informálódsz, de simán lehet, hogy addigra tök mást akarsz majd venni, olyan messze van az október.
-
-
válasz
Flashget
üzenetére
Probálkozni lehet... aztán ott hagy a picsába a csomagot meg elviszi.

Nézd, lehet vannak baráti futárok, de ezt hivatalosan nem tehetik meg... nyilván ezt én szabályoznám jogilag amúgy kimondottan a vásárlásra (hogy lehessen a fogyasztónak alapból ilyen joga), de mindaddig csak szívesség.
Ha nem kimondottan ilyen a szolgáltatás persze.Gondold el mi lenne ha te adnál fel csomagot és kibontogatná a vevő mielőtt még kifizette és ha nem tetszik neki visszaküldené neked a te kontódra. Naugye...

Én anno párszor már próbáltam ezt MPL-el meg GLS-el is azt hiszem... mikor mondtam hogy kibontom és utána fizetek mind a kettő azonnal húzta vissza a csomagot... neki azt épségben kell leszállítani és átadni felbontás nélkül. Nem viheti vissza felbontva. Ennyi a feladata... az hogy krumpli vagy törött TV vagy akármi van benne az őt nem érdekli és nem is érdekelheti.
Na meg mire összeszereled a tévét és bekapcsolod az nem 5 perc.
No de túl van tárgyalva... én már nem is írok erről többet. Amúgyis már milliószor előkerült a téma és túl lett ragozva mindig.

-
mpo
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Nem te vagy az első, aki ezt tanácsolja, igazad van.
Ha majd új tévét kell vennem, akkor több eszközre is szükség lesz a mostani 5.1-es házimozi helyett, ahogy a fórumot olvasom, erősítő nélkül nem lesz meg minden hangformátum, se optikaival se HDMI-vel tévén keresztül, mert nem jön ki belőle.
A mediaplayer lesz a legolcsóbb tétel. -
xinosz
csendes tag
válasz
Flashget
üzenetére
Az miben nyílvánul meg, h megbukott? Gondolom eladásokban. Én nem követem ezeket a híreket, se nem vok benne szaki, csak ezért kérdezem. Én csak egy pöpec TV-t akarok venni, kb. a szóban forgó Samsung kategóriájában, ha tud valaki segíteni modellválasztásban PS4 Pro-hoz, azt megköszönöm. Nekem csak simán tetszik az ívelt dolog, h mennyire bukott meg, vagy nem bukott meg teljesen hidegen hagy, nekem a lényeg, h jól nézzen ki a szobámban, szép legyen a kép rajta és persze az alacsony input lag elsősorban. Köszönöm az infót és a segítséget amúgy, szivesen meghallgatok mindenkit, ezért is tettem fel a kérdést.

-
-
Boxi88
őstag
-
-
Songo
senior tag
válasz
Flashget
üzenetére
Mi a baj a 40 col uhdvel nem értem. Ez nem monitor 😀
Jó nem volt tökéletes a megfogalmazás de a lényeg hogy ugyanazon az immár digitális szolgáltató által küldött szaron volt mind 2 tv és az enyém egy hibátlan tv képet adott az övék meg egy szemcsés vackot totál élvezhetetlen volt
A lényeg hogy a tv processzora még a régi 320x240es telefonos videókat is nézhetővé teszi ami a gépen totál pixel harc
-
Celtis
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Márpedig a + évek nem egyenértékűek a garanciával. Ingyenes javítást tartalmaznak, de pl. készülék cserét biztosan nem.
Egyébként teljesen egyértelmű, hogy egy néhány éves TV teljesen elavult, elértéktelenedett. Nem azért mert rossz a képe, hanem mert így működik a fogyasztói társadalom, hiába nosztalgiáztok.Ma vittem a hulladéktelepre a kiszolgált mikrónkat (~25 évet bírt). Egy rakás LCD monitor volt kidobva. A fele biztos fillérekből javítható, de kinek kell.
Akinek megfelel a régi technika, az persze jól jár, mert olcsón hozzájuthat egy ilyen készülékhez. -
-
pw12345
aktív tag
válasz
Flashget
üzenetére
DE MOST LETT!!!
Hát, akkor döglődik a márka... illetve az €
Értsd meg: nem néznek már az emberek TV-t, minek az, proli tempó.
A drón az igen, az repül, bombázik!
Sosem számolgattam a beírásokat, de egyéb fórumokon is eléggé rohad a levegő, már egy jó ideje.
Sok fórum, oldal, amit korábban látogattam teljesen kipurcant.
Lehet, hogy kihal a magyar, meg szaporodnak az analfabéták, nem tudom.
Vaaagy, lehet, hogy ahová beteszem a lábam csődbe megy.
De, lehet a FB, meg hasonlók is kiirtják a fórumokat.
Talán meg kellene kérdezni Pumbát...
(#111094) FrezeR
Az lehet, hogy 3 és fél éve vetted (megjegyzem az LG-k már 3 év után is döglenek, valószínű a Samu sem sokkal különb, nem véletlen az 1 év gari: bíznak a termékben
), de az tuti régebbi. Azt mondja F széria:
2012 elvileg, ha az I kimaradt, persze lehet egy évvel később adták ki, akkor lehet 4 éves. Akkor kb. vehetted
3,5 éve, kérdés bontott volt-e és előtte mennyit rohadt a polcon kiállítva, fűtetlen raktárban, stb.
Ahogy leírod mindenképp a képernyő valamelyik része hardverhibás, az oltja le a tápot: valahol kontakthiba, zárlat, túlmelegedés, túlfesz/alulfesz alakul ki egy üzemidő után és "letilt" a táp, összeomlik.
Nálam melegíteni kellett a monitort, hogy bekapcsolva maradjon, egy idő után már az sem segített.
Nálad meg pont az a gond, hogy túlmelegszik és, akkor dobja el. nem tudom hány fok van nálad, de érdemes lenne hűteni, hogy, akkor többet bír-e. De ezek ilyen cigány megoldások, egy darabig működhetnek, aztán kampec.#111096) sandró60
Lehet szervizeltetni, csak vegyen be előtte egy xanaxot, meg vigyen egy kemping széket, hogy ülve hallgassa az új készülék árát verő javítási összeget és egy csomag papír zsebkendőt a szemét törölgetni, miután pengetett. Gyanítom, hogy nem garis már. Elko és LED csere (25+30 Ft) után: hát kérem ugye
volt egy teljes átvizsgálás, tápcsere, panelcsere, munkadíj 55" felett colonként 10000, 70000 egy mérnök óra: 300000 forintocska lesz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Picit sarkítottam, nem lesz az, annyi
170000-ből kijön.(#111095) Klaya198
Azért mert az még jó volt, gondolom, akkor fogytak el a Sharp panelek, meg a szakemberek.
Elmentek Borsodba, meg Jerevánba jobb fizetésért. -
Piftuka
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
" csak eppen az emberi szemet nehez atkurni ha valaki figyeli 2010 ota a samsung tv-k fejlodeset...egyre dragabban meri az olyan kepi latvanyt ami 4-5 eve meg kozepkategoria volt."
Ez bizony így van. A legutóbb hallott információk alapján a 2017-es tévéik minősége a 6450-es modellszám alatt siralmas.
Az pedig elképesztő, hogy a hazánkban eladott televíziók 56%-a Samsung.
Bárhogy is... nagyon jól dolgozik a Samsung "marketing gépezet", az biztos.
-
dethroner
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Abszolút méret függő, hogy mennyibe kerül a tévé. Túlságosan leegyszerűsíted a kérdést, amikor azt írod hogy
Par eve 200K-ert, felso kozepkategorias 100Hz-es tevet lehetett venni
Kérdem én, milyen méretről beszélsz? Mert a nagysikerű H6400 is jóval olcsóbb volt kis méretben, mint 55 colban. -
dethroner
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Látom, nagyon nem érted

Nem az 1 év regisztráción van a hangsúly. Hanem azon, ha az alap első évben is elhajt a halál faszára a samsung, akkor minek adnék esetleg több pénzt a hivatalos forgalmazónál vett tévéért, a plusz évek miatt? Ha a kötelező minimumot sem teljesíti, akkor majd pont a 2. év vége felé fogja ugye? Rohadt köcsög marketing bajnok banda. -
bghistvan
senior tag
válasz
Flashget
üzenetére
Korábban olvastam itt a fórumon ,hogy gyári kiterjesztett garanciát (2-3 évet) viszonylag jó áron tudtak vásárolni többen is,és már akkor is jeleztem,hogy nekem az UE60J6240-re a mysamsung oldalán a +2 évért 49.990Ft-ot kellett volna fizetnem ,így hát maradtam az 1+1 év garanciánál,plusz vettem 15 körül 2 év biztosítást az E.D-ben arra az esetre,ha bármilyen elemi csapásból kifolyólag makkana meg a tv,de 50-et biztos nem fizettem volna ki még + 2 évért,az már annyira nem lett volna frankó.
De valóban,a gyári 5 év nagy előnye ahogyan írtad is,hogyha a tervezett elavulási időbe esik a garancia ideje,akkor viszont csereutalvánnyal végeredményben megéri a dolog,mosógépet már csere utalványoztam náluk
viszont,nekem 2 hónap volt 
-
dethroner
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Én webshopban vettem a tévét, ettől függetlenül be lehetett regisztrálni. Nem ad rá plusz garancia éveket, de az 1 év garanciát mutatta a mysamsung oldal is. Mégis, amikor a szemüvegek széttörtek, elintézték annyival, hogy vigyem ahol vettem. Na, akkor megfogadtam hogy a hivatalos samsung garancia nekem egy büdös fillérem sem ér többet, mint a bolti.
-
bghistvan
senior tag
válasz
Flashget
üzenetére
Természetesen az első üzembehelyezés után nemsokkal off-oltam az automata frissítést.
Értem is meg nem is amit mondasz, számomra furcsa tü etegyüttes egy műszaki cikknél ez a jelenség.......azt hittem valami relé vagy a táp lesz a ludas, hogy jelenleg már nem ad ki kattogó hangot mint eddig.
Majd jelzem,ha újra kattogni fog
-
dethroner
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Nem a samu kotelezett, hanem a magyar torvenyek a samut.
Magyarán, ha vettem egy samu tévét, bárhol, bármelyik magyar boltban, azt a samuhoz 1 éven belül vihetem, kihagyva a boltot is? Vagyis 1 év termék és fél év kellékszavatosság érvényesíthető közvetlenül a gyártónál is, mindegy ki volt az eladó? Így érted? -
dethroner
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Tudod, nekem, mint vásárlónak nem az számít hogy a bolt a magyar államnak fizet-e 27% rabló módon magas áfát, vagy mondjuk a szlovákoknak fizet 20%-ot. A lényeg hogy kedvező áron, kedvező garanciális feltételekkel kapjam a terméket.
Amúgy meg samsung garanciáról röviden: Első évben a samu kötelezett a garanciára, bárhonnan vettem a tévét? Ha igen, akkor folytatom
-
bghistvan
senior tag
válasz
Flashget
üzenetére

Értem én a viccet...de mégsem tudtam meg a jelenség miértjét,okát.
2 hónapja vettem meg a tv-t,és több mint elégedetten használom-bámulom
De ahogy írtam is előbb,én azóta nem frissítettem,és éjfélkor sem kattogott ....(ebben éreztem egy ici-pici iróniát)erről a fw frissítésről és a jó-rossz tulajdonságairól esetleg van fenn esetleg bármiféle dokumentáció a neten? (mert én nem találtam) -
Livius
őstag
-
bghistvan
senior tag
válasz
Flashget
üzenetére
Ezt kifejtenéd bővebben ha megkérnélek ?

Szóval szerinted mi lehet annak az oka hogy régebben on/off opciónál kattogó hangot adott a tv,és hirtelen ez megszűnt,(nem frissítettem egyébként,és mikor kattogott is,nem gondolkodott),ezért is merült fel bennem az,hogy nem rendeltetésszerűen működik,vagy működött. -
dethroner
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Bemásoljam neked a 220V-ból vett 55H6400-s tévém 3 év garijegyét?
Jó fejek voltak velem. Volt egy remek akció a tévére, de mivel az előző tévét akkor küldtem vissza a digitalko-nak és ők ültek szépen a pénzemen pár hétig, így kicsúsztam volna az akció időtartamából. Felhívtam őket és elmondtam hogy kellene a tévé, de pár napig nem jutok hozzá a pénzemhez. Mondták semmi gond, félreteszik nekem, utaljam át az árát amint tudom és kapom a tévét az akciós áron. És úgy lett. Olcsón, a hivatalos garinál is hosszabb idővel. Hálám jeléül az ősöknek is tőlük rendeltük a tévét. -
Ciccuka
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
H6400 Input lag:
Input lag (high-speed camera) 38ms compared to lag-free CRT
Leo Bodnar input lag tester 43msSamsung (UE40) H6400 LCD LED TV input lag teszt
With that performed, we measured an input lag of 40.7 milliseconds
-
-
Totta92
tag
válasz
Flashget
üzenetére
Igen android telefonnal tökéletesen használom.

Azért gondoltam erre néha online filmezés, vagy van 1-2 unaloműző játékom, ha van egy kis szabadidőm szórakozni vele.Érdekes attól függetlenül, mert 2 gép van a családban, plusz 2 tv.
Egy acer kicsi netbook amin régebbi windows 10 van, az működik ezzel a Samsung tv-vel (Csatlakozáskor kiírja, hogy WiDi-t bekapcsolta, mert ugye ezen a netbookon még régebbi driverek és a legelső windows 10 van). A "rendes" acer laptop a naprakész windows 10-el, pedig a Philips tv-vel működik.
Pont fordítva, ahogy szeretném.Na mindegy ma jobb dolgom nem volt úgyse, eljátszadoztam.
-
lightblue
csendes tag
-
dethroner
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Miért vagy naiv és miért hitegetsz másokat olyasmivel, ami nem létezik? Magyarán, már nincs, nem gyártanak valós 100Hz-s FHD tévét, egyik gyártó sem. Az UHD modellek között is tömegével vannak az 50Hz-es modellek, és ezzel nem a samsung az élenjáró, megtalálhatók ezek a Pana és Sony olcsó UHD készülékei között is. Tényleges 100Hz-es UHD drága, mindegy ki gyártja.
Vagy ha tudsz, off-ban bedobhatnál pár olcsóbb ajánlható Pana vagy Sony modellt
-
Vistaboy
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Ezzel csak annyi gond van, hogy NAGYON max. 250K-t tudok rászánni, a 7-es és afölötti szériák pedig mind 300K felett vannak árban. Ha nem lenne gond a pénz, megvenném a legújabb OLED luxus TV-t, de sajnos igencsak limitálva van a pénztárcám.
Egyébként is pont azért írtam ebbe a topikba, mert tudom, hogy nagyon nem mindegy, milyet veszünk, én meg annyira nem értek hozzá, mire kell figyelni.
Akkor a lényegi kérdés: Tudnátok ajánlani olyan Samsung UHD TV-t, ami 50" környékén van, HDR-t tud, valamint 250K-ba belefér? Eddig a Samsung UE49KU6400SXXH tetszik, de ez 6-os széria, amire azt mondták, kerüljem el. Ha ez valóban nem megfelelő, akkor légyszíves, ajánljatok másikat, ami szerintetek ennél jobb ár/érték aránnyal bír.
(#108785) hjtz4t3wrseg: Ahogy írtam - ívelt szóba sem jöhet. Nem tetszik. Pont. Azért köszi.

-
Celtis
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Abszolút egyetértek. Nekem is van a hálóban egy LG soundbar a TV alatt. Ár/helyigény/hangzás háromszögben szerintem a legjobb megoldás. Jól néz ki. Csak egy csík van a TV alatt, a méretes mélysugárzó vezeték nélkül csatlakozik, és el van dugva egy sarokban. A hangja pedig majdnem házimozi, de mindenképpen nagyságrendekkel jobban szól, mint bármiylen TV beépített hangszóró.
-
Attila0
őstag
-
Kar07
tag
válasz
Flashget
üzenetére
Ez már külső, még egy külsőbe hogy tegyem?

A particionálást megpróbálom, köszönöm! Azért vettem ekkorát, hogy egy helyen eszközöm tároljam a filmeket, fotókat, sorozatokat ami sok helyen van, meg egyebet ami kellhet. De lehet, tényleg jobban jártam volna pl. két 500 Gb-ossal egyelőre...
(#108664) Skyhigh
Megnézem, köszi!
-
törölt tag
válasz
Flashget
üzenetére
Először is köszönöm, hogy válaszoltál.

Jelenleg egy belépő szintű Panasonic TX-P42X60E plazma tv-vel rendelkezem (ennek a felbontása 1024x768, tehát csak HDready), de arra tökéletesen megfelel, hogy a UPC kábeltv ingyenes digitális kínálatát nézzük rajta a családdal. Sajnos, a gyerekek miatt ez főleg gyerekműsorok megtekintésére korlátozódik, éppen ezért vetődött fel, annak ötlete, hogy legyen a hálószobában egy másik - csak a szülők által használt - tv, amely a filmek és a sportközvetítések nézésre lenne használva. Arra szerintem az általam választott Samsung UE60J6240AWXXH meg is felelne mind méretében, mind pedig tudásában - a kérdés inkább az, hogy milyen a képminősége, eléri-e, vagy esetleg meg is haladja a most is használt plazma képminőségét (én azt gondolom, hogy VA panel van benne).

Ami a 4K-t illeti, mi azt gondoljuk, hogy belátható időn belül nem lesz a Digi kábeltv kínálatában 4K felbontású csatorna, de ha mégis, akkor meg meglesz az indok arra, hogy miért cseréljük a plazmát.

Egyébként a Samsung UE60J6240AWXXH tv-t a Média Markt áruházban kívánom megvenni, remélem, hogy ez hivatalos helynek számít.
-
törölt tag
válasz
Flashget
üzenetére
Gondolom, hogy nekem írta erre a hozzászólásomra.
Biztos, hogy mindenkinek igaza van abban, hogy most a Samsung UE55KU6400SXXH a legjobb választás, de a korábban is írt okok miatt (60", FullHD, HDready, SD források) szerintem - nekem - jobban megéri a Samsung UE60J6240AWXXH, arról nem is beszélve, hogy nyártól a Digi lesz kábeltvszolgálató és a kapott minőség miatt jobb oda egy FullHD, mint egy 4K, nem?
-
-
bghistvan
senior tag
válasz
Flashget
üzenetére
háát...elhiszem hogy szebb lehet,de inkább legyen egy picit (haloványabb) minthogy mindig összefüggő felhőtakarót kelljen bámulnom időjárástól független

de ismétlem magam,a plazma után nekem ez egy nagy lépcső,tehát nekem az a viszonyítási alap.persze...fogyasztói társadalom,de csak abból kiindulva tettem fel a kérdést,hogy vajon lesz-e olyan "megbízható" és olyan élettartamú mint a korábbi más technológiájú megjelenítőim.
nyílván ott van még a "szerencse" mint fogalom -
Madwe
nagyúr
válasz
Flashget
üzenetére
A 0% csak 360.000es összegig él, viszont addig minden termékre, nem csak Samsung és nem csak tvre

A q széria szvsz vízi vb idejére fog bearazodni, addig rajta lesz a kamu marketing plusz ára. Bár ha így is viszik ennyiért, akkor lehet nem, kiderül mennyire tudatosak a vásárlók
-
válasz
Flashget
üzenetére
Szerintem a K6000 nem kamu 4K-s TV, .mkv állományokról nekem úgy tűnik, hogy hibátlanul hozza a 4K felbontást.
(OK, nyilván nem számoltam meg a pontokat, de a kép észrevehetően részletgazdagabb, mint egy FHD TV esetében. Ferde vonalak esetében kiválóan látható a különbség.)
-
Tegla80
addikt
válasz
Flashget
üzenetére
Gondolom olvastad. "Samsung okostévék: minden hacker álma"

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Yettel topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1, 18 X1 gamer laptopokhoz
- Panasonic Toughbook FZ-55 1. gen i5-8365u szép állapot, törött kijelző
- HP ProDesk 600 G3 Mini,i5-6500T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11, WIFI
- Eladó Huawei P Smart Z 4/64GB zöld / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Erről lemaradtam és visszaeresve sem találok infót. Mi volt ez a hack? ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A drón az igen, az repül, bombázik!

Pont fordítva, ahogy szeretném.