Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Valaki tud esetleg valami oldalt mutatni, ahol egy F5000 nagyjából ideális képbeállításait leírják ?
-
mrhitoshi
veterán
válasz
donjohnson #50422 üzenetére
Éles határvonal azért annyira nincs.
Számítógépet rákötöttem egy D6100 -as TV-re, és csak akkor volt "valós" a válasz az egér felől, ha játék módba kapcsoltam. Tehát elméletileg nem az egér volt a ludas. -
mrhitoshi
veterán
válasz
nightshadow #50313 üzenetére
Értem. Köszi! Esetleg van erről valami teszt ?
Illetve ez az F5300 típus melyik típusnak felelne meg a 2012-es kollekcióból ? -
mrhitoshi
veterán
Üdv! Venni készülök egy 32"-os TV-t, csak nem nagyon vagyok képben a mostani árakkal. Az elvárás az lenne, hogy FHD tudja, ezen kívül 3 HDMI csatlakozót várok még el, a többi csak sallang lenne. Játékra lenne használva. Tudtok segíteni, hogy Samsung téren mely TV mennek ilyen elvárásokkal olyan 80-90e Ft környékén ?
-
mrhitoshi
veterán
Játék módban élvezetesek, csak ott meg a fekete nem fekete, szóval fakó a kép, de ott nem jelentkezett a zajosság, illetve úgy vettem észre, hogy ez a képszétesés sem jelentkezett.
Ha nem játék módban volt a TV, akkor ez a kép szétesés csak a gyors jeleneteknél jelentkezett.
Olyan lehet a jelenség, hogy a kép szétesik két felé vertikálisan, és a kép felső fele még a régi jelenetet mutatja, a kép alsó fele meg már az újat, és egy éles határ van közöttük. Ez nagyon gyorsan megy végbe ugye, de engem zavar. Amikor néztük a filmet, akkor rajtam kívül más észre se vette. -
mrhitoshi
veterán
Üdv!
Akadt egy kisebb problémám egy D6100-as sorozatba tartozó LED TV-vel.
A probléma az, hogy gépről játszottam le filmet, HDMI-n keresztül. A TV mikor játék módba volt kapcsolva, akkor nem érzékeltem olyan hibákat, mint a túlságosan zajos kép, és mint ha nem lenne vertikális szinkron. Szóval szétesik a kép. Ezek a hibák akkor jelentkeztek, mikor kikapcsoltam a játék módot, szóval ezzel együtt mindenféle képjavító algoritmust be kapcsolt a TV, gondolom. Eddig még semmi baj nem lenne, mert ha a gépet felcsatlakoztatom a TV-re, akkor úgyis játék módban használom a TV-t, mivel így kicsi az input lagg, viszont nincs olyan szép képe, mint amikor ki van kapcsolva a játék mód. A fekete az szürkeként jelenik meg stb... így ezért film nézésre mindig kikapcsolom a játék módot. Igen ám, de így meg jelentkeznek azok a hibák, amiket felsoroltam: túl zajos kép, és szét eső kép.
A kérdésem az lenne, hogy milyen beállítás okozhatja ezeket a hibákat ?
Az egyik hiba, az olyan mint ha nem lenne vertikális szinkron a film közben. Ez abból fakadna, hogy a film nincs szinkronban a TV frissítési sebességével, és korrigálja a TV ?
Bár ha ez lenne a hiba, akkor az játék módban is elő kellene, hogy jöjjön.
Szóval segítséget elfogadok. -
mrhitoshi
veterán
Üdv!
Hallottam, hogy a 2011-es LED TVk-ben, nem a legjobb a média lejátszó, szóval nem kezeli valami jól a 24p-s filmeket. Ha hálózaton játszok le filmet, akkor magát a lejátszást a számítógép intézi, ha jól gondolom, szóval akkor ez esetben ez a probléma fenn áll ?
-
mrhitoshi
veterán
Van egy mkv fájl, és van mellette egy srt típusú felirat. Ha ráteszem egy memóriakártyára a videót és a feliratot, akkor magát a videót lejátssza a TV, de a feliratot nem nagyon akarja lejátszani mellé. Megpróbáltam rátenni a feliratot a videóra, hogy ne legyen 2 külön fájl, a számítógépen szépen meg is jelenik a felirat, nem kell állítgatni semmit, de a TV még mindig nem akarja lejátszani a feliratot.
Valami ötlete van valakinek, hogy mi a baja a Tv-nek ? -
mrhitoshi
veterán
válasz
szelidorzo #26776 üzenetére
De hát ugyan úgy konvertáltam mindkét fájlt, ugyan azzal a beállításokkal, ugyan azzal a programmal.
-
mrhitoshi
veterán
Nem értem én ezt. Van két látszólag ugyan olyan mp4 fájl. Megnéztem, és még a a videók bitrátája is azonosak nagyjából. A TV az egyiket lejátssza, a másikra meg azt mondja, hogy ismeretlen fájl. Hogy is van ez ?
-
mrhitoshi
veterán
Csak én nem tudtam normális beállításokat alkalmazni, vagy nem elég a Full HD?
Történet: Volt egy kis szabadidőm, és rákötöttem a gépet a TV-re (D6100).
Állítgattam, felbontást, a képernyőn megjelenő elemek nagyságát, de valahogy nem volt olyan jó olvasni egy szöveget a TV-n. A hatalmas Latency Laggot (itt arra gondolok, hogy sok idő telik el az egér elmozdulása, és a kép kirajzolása között) sikerült valamennyire kiküszöbölni a Játék beállítással, de a szövegek valahogy nem voltak olyan jól olvashatóak.
Én arra gondolnék, hogy kevés a Full HD, mert iszonyatosan recések voltak a betűk.
Vagy én nem figyeltem jól, és van erre valami beállítás ? -
mrhitoshi
veterán
válasz
Beltha #20702 üzenetére
Felejtsd el a Wifit. Normális Full HD-s film 10-15 GB -tól kezdődik, olyan 15-20Mbit/s-al, ami már a vége sok wifi routernek. Szerintem vedd meg a külső vinyót, az a legjobb ha nem akarsz kábelezni, tudja kezelni a TV, nem fog akadni a film se. Nekem eddig 23GB-os film volt a legnagyobb, amit lejátszottam a TV-n, és semmi baja nem volt vele, hozzá teszem .mkv volt a formátuma, és olyan 17Mbit/s-os a bitrátája.
Ja igen fontos!! A TV tudja kezelni az NTFS fájlrendszert, és a FAT32-es fájlrendszert is.
-
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Produkció #20348 üzenetére
Akkor vagy HDMI kábel (ha nem romlik a minőség a nagy távolságtól, akkor ez is egy alternatíva), vagy lan kábel, vagy külső vinyó, vagy meg tudod nézni, hogy a hálózat elbírja e az adott filmet Wifin, szóval hogy nem e akadozik, vagy be tudja tölteni a filmet stb...
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Produkció #20345 üzenetére
Pendrive ki lőve, mert Fat32-es fájlrendszerre nem megy 4GB-nál nagyobb fájl. Szerintem a 10méteres HDMI kábel is ki lőve, meg nem komfortos, bár ha meg tudod oldani, akkor az is jó. Szerintem a legjobb választás egy külső vinyó, vagy lan kábel.
(#20344) Rolii16: le kell venni persze.
(#20347) Produkció : Wifi meg nem bírja a nagy bitrátájú Full HD filmeket, persze ez függ attól is, hogy milyen távolságra van a router a TV-től, és hogy milyen erős a router.
De lehet félre értelek. Te most netezni akarsz, vagy Full HD filmeket nézni ? -
mrhitoshi
veterán
válasz
Roland93 #20175 üzenetére
Rohadnának meg. Még vissza is mentünk, mert az újságban 4db szemüveget írtak, erre azt mondták hogy félre lett nyomtatva. Mindegy, hát nem tudunk mit csinálni ezzel sajnos.
(#20178) Roland93 : Semmi gond nem volt a TV-vel, bár miután megvettük egyből rohantunk haza kibontani.
Bár ebben az egész pixelgaranciában nem vagyok biztos, meg amúgy is jár a TV mellé Samsung Prémium kártya. Szóval lehet hülyeséget beszélek, ha valami gond van a TV-vel úgyis intézkedik a szerviz.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Roland93 #20172 üzenetére
Vigyázni kell a kibontással, mert ha jól tudom, akkor 3 napos pixelgarancia érvényes a TV-re, szóval akármelyik pixelje a TV-nek rosszul működik, kicserélik.
Másik kérdés: Honnan vetted ? Mert én az Euronics-ból, és csak 2 db szemüveget adtak + Wifi adaptert az ugyanilyen típusú TV-hez. Kezdi kicsit fúrni az oldalam, hogy lehet átvágtak.
Ja igen! Mit csinál a Játék Mód beállítás a képpel ? Mert érezhető változást nem érzékeltem, mikor PS3-al játszottam, és be volt kapcsolva ez a mód. Ugyan akkora a felbontás, ugyan úgy 60Hz-en frissít.
-
mrhitoshi
veterán
Tegnap megizzasztottam a 40D6100SW típusú TV-t. Rákötöttem a külső vinyót, és egy 2 órás filmet néztem meg, ami nem gyenge 17 Mb/s -os bitrátával rendelkezik Full HD alatt. Semmi gondja nem volt, nem akadozott, és gyönyörű volt a kép.
-
mrhitoshi
veterán
-
mrhitoshi
veterán
7-8 éves a rendszer, és akkor nevezzük DVD lejátszónak, akkor is röhejes, hogy egy 200e Ft-os TV ilyet nem támogat, akárhogy is nézem.
(#19609) sonye : Köszi! Ilyen beállításokat alkalmaztam, nem vesződtem még a beállításokkal, nem volt még rá időm.
(#19616) Sztlaci : A szerencsejátékos gondolatmenettel egyetértek. Sokszor éreztem már ezt egy bizonyos Samsung termék esetében.
-
mrhitoshi
veterán
Oké. Megvan a hiba. Rossz az USB kábel amit a TV-hez adtak valószínűleg. De működik, felismeri a TV most már a HDD-t.
Szerk.: : A PC viszont még mindig nem ismeri fel...
Rádugtam a HDD-t a TV-re, leformázta. Most már fogalmam sincs, milyen fájlrendszerű a HDD, de a Windows nem ismeri föl.(#19610) littlerock: Jó, de most érted, van egy tökéletes Házimozi rendszerem, aminek RCA bemenetei vannak. Akkor most lökjem ki a kukába ?
-
mrhitoshi
veterán
Na megvan a véleményem a Samsungról is, és a UE40D6100SW típusú TV-ről.
Először is, megvettük ezt a típusú TV-t. Tud Full HD-t szép a képe, tud USB-ről lejátszani, Smart TV stb... szóval komoly kis gép.
Aztán jöttek a pofára esések.
Először is letöltöttem egy 20GB-os Full HD filmet. A TV-t nem lehet rá kötni a házimozira, ugyebár a jack-es kimenet túlvezérli az RCA bementet a házimozin, ezért a PS3 lett összekötve a házimozival, és a PS3 a Tv-vel, mondván a PS3 majd lejátssza a filmet, és a kép TV-re a hang a házimozira megy. Kérdés volt ,hogy mivel lehetne átvinni gépről 20GB-ot PS3-ra. Igen jött az ötlet külső merevlemez. Vettünk egy Samsung! 640GB-os külső merevlemezt, majd rátettem a filmet. Mint kiderült a PS3 nem kezeli az NTFS fájlrendszer, csak a FAT32-est, aminek csodálatos tulajdonsága, hogy 4GB-os fájl limites. Oké, mindegy nem lényeg, ezen már túltettem magam. Aztán jött a pofára esés, a TV sem kezeli az NTFS fájlrendszert. Ergo a Samsung TV nem tudja kezelni a Samsung külső merevlemezt.Aztán megpróbáltam egy pendrive-val ami FAT32-es. Hát láss csodát, azt sem ismerte fel, mert csak azután kezelte, hogy átformázta VFAT-ra, amit meg a Windows nem kezel. Szóval ez így teljesen korrekt.
Ha tud valaki valami ötletet, hogyan lehetne megoldani a problémámat, akkor azt megköszönöm.
A TV képminőségével amúgy teljesen megvagyok elégedve. Kicsit látszik a felhősödés, de film alatt nem gáz. 3D aktív szemüveggel, nem is olyan rossz. A DLNA meg korrektül működik.
Kérdésem lenne még, hogy: Kép a képben-t illetve 2D-3D konverziót nem tud ez a sorozat ?És hogy hogyan lehetne felvenni adást pednrive-ra, ha végre sikerül rávarázsolnom egyet ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest