Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoulReaver
veterán
Én most már nem tudok dönteni...
Játékra, filmezésre szeretnék egy jó tv-t.
Már ennél tartok, de nem tudom, hogy ez már elég jó-e.
-
Shy
tag
Szia Cold5
Köszönöm előre is a válaszaid, mivel nagyon kevés kommentet találtam az U40H6203 kapcsán nagyban segítenél a döntésben ha megpróbálnál válaszolni az alábbi kérdéseimre. Az sem baj ha nem tudod mindegyikre a választ

Úgy látom hogy nem 4 magos proci van benne a smart funkciók ennek megfelelően lassan mennek vagy élvezhető kategória smart terén? 2014-es modell a 6203?
A távirányító mennyire megbízható valami normális kivitelt adnak hozzá? A smart funkciók elérhetőek róla normálisan?
240Hznek írják mindenhol ami nem létezik EU-ban, valamilyen képernyő problémát tapasztaltál? Felhősödés stb vagy penge erről a részről? Főleg HD filmeket szeretnék majd rajta futtatni illetve IPTV szolgáltatásom van.
+30k-ért 6200 kapható, vajon megéri a felárat a 3D, és a kismillió funkció, vagy egy átlag usernek mint én FULL HD+dlna mozizás kapcsán ez elegendő kategória lehet?
Köszi!
-
Vhiktor
nagyúr
BD Wise miben nyújt többet annál mintha én állítom be a felbontást?
A BD lejátszó és a TV is Samsung.
Mi előnye van ha a lejátszón bekapcsolom a BD Wise funkciót? -
Gaben06
tag
Sziasztok.
Egy pár hete írtam ide, hogy garanciális ügyem azzal zárult, hogy csereutalványt kaptam. Akkor úgy döntöttem,
hogy visszakértem a vételárat. Eljött az ideje, hogy TV-t vegyek. Maradok a Samsungnál. Kinéztem a UE55HU8200 UHD TV-t. Szerintetek érdemes most beruházni UHD televízióra? Ezek a televíziók hogyan jelenitik meg a sima és HD televizió adásokat? Nem lesz vele gáz? Képminőséget illetően? Mert lehet hogy a UHD tartalmakat ami szinte semmi nincs az szépen jeleníti meg de mi van a FHD val vagy a Hd, SD adásokkal. Mennyire gyakran fordul elő ekkora méretnél a pixelhiba?Köszönöm segítőkész válaszokat.
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Yamaha soundbarral kapcsolatban van valakinek tapasztalata? YAS-101 ről elég jó teszteket olvastam, gondolom a YAS-152 csak jobb lehet. Esetleg jobb alternatíva max 50.000ig? Köszi
-
Shy
tag
válasz
Logeeen
üzenetére
Ne aggódj most beszéltem az ügyfélszolgálattal, és hiába rendelem meg most neten csak hétfőn állítják ki a számlát de addigra lejár az online akció és +12K forint. Szerintem ez így jó nagy átbaszás, sehol nem írják ezt a feltételt, mi közöm van nekem ahhoz mikor készül el a számla.. Neten megrendelem akkor azt gondolom azon az áron oda kéne adniuk.
Amúgy ha már 6203 tulaj vagy, valami tapasztalatot tudnál írni? Meg vagy vele elégedve? Köszi előre is.
-
Shy
tag
Sziasztok!
Néhány hónapja nem olvasom a fórumot és sürgőssé vált TV vásárlás kérném adjatok tanácsot. Kinéztem az MM-ben egy SAMSUNG UE 40H6203 készüléket. Full HD érdekel elsősorban meg a dlna ezek a fő szempontok. Van valamilyen tapasztalat a TV kapcsán érdemes rá beruházni? Ez belépőkategória a H sorozatban, vagy parasztvakítás a 240Hz? Közben jól látom hogy nem tud dlna funkciót így nem tudom wifi hálózatban használni az eszközeimmel párosítva?
Köszönöm előre is a válaszokat

Képernyőátló:
102 cm
Képernyőátló (col):
40 col
Full HD:
Igen
SMART TV:
Igen
Felbontás:
1.920 x 1.080
Képfrissítés:
240 Hz
LED háttérvilágítás:
Igen -
Flashget
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nem ez 50Hz..amire te gondolsz az CMR 100Hz ami szoftveresen állít elő. Két kép közé egy feketét rak az elektronika. valós 100Hz esetében két kép közé egy harmadikat szúr be.
Valós 100Hz-es tv esetéében a CMR min. 200Hz vagy attól több. Ezt a 6-os szériától kapod. -
Flashget
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Mivel én sok sportot és filmet nézek HD-ben ill. BD minőségben filmeket, egy valós 50Hz-es készülék ennek nem felelne meg a számomra.
Monitornak, játékokhoz jó az alacsony inputlag miatt. Az 5303 egy butított modell az alap 5300-hoz képest. -
Logeeen
senior tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Elvileg igen, ehhez már nem értek.

-
Flashget
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Monitornak tökéletes, tévének nem vennék ilyet.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Headless
üzenetére
Tehát akkor egy egyszerű felhasználónak mint én, ez a tv tökéletes... Tv-zni ritkán szoktam, inkább monitornak használnám, filmnézés, játék...
(#70075) Logeeen Tudok, elvileg a vga-m most már bírni fogja..
A legjobb kapcsolat a tv és a gép között egy HDMI-HDMI kábellel lesz, igaz?
-
Logeeen
senior tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Annak nem használjuk, nem tudok nyilatkozni.
Ha a gépből tudsz FHD felbontást adni a tvre, akkor semmi gond nem lehet vele. -
Headless
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Legfőbb hogy ethernet kábelt tudsz bele dugni amivel képes vagy a hálózaton tárolt tartalmakat lejátszani róla bár ez nem mindig működik olyan jól, meg hát van egy smart HUB ami kb semmire se jó. Én maximum a DLNA-t tudom felhozni érvként hogy jó dolog ha működik...
-
Logeeen
senior tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Szia!
Mi ilyet vettünk kb 1 hónapja, annyi a különbség, hogy 5300.
Mi sem vagyunk nagyravágyóak, tökéletesen megfelel.
Képe szép.
Mire vagy kíváncsi? -
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok és ezt néztem ki [link]
Árban is jó és tudásban is.
Nincsenek nagy igényeim, 3d-re sincs szükségem.Szeretnék egy két tapasztalatot véleményt is meghallgatni.
Köszi előre is!

-
picur10
aktív tag
Minden utas legfeljebb 2 db 40x50x80 vagy 2 db 20x20x200 cm méretet meg nem haladó, tömegénél fogva egy személy által hordozható, a fel- és leszállást valamint átjárást nem akadályozó kézipoggyászt, [...] szállíthat díjtalanul.
bkvA fenti méretkorlátokba gondolom a te tv-d sem fér bele.
-
akyyy
senior tag
honnan tudom hogy z én tévémhez is kijön-e a szerviz vagy be kell vinni? nincs ráírva hány kg
meg akkor mondani kellet olna ügyfélszolgálatos csajszinak hogy mér vinném be, nekem az benzinpénz, meg idő. -
Flashget
félisten
válasz
Backrau
üzenetére
Ha garis akkor no problem, kicserélik a hibás alkatrészt.
Samsung garis vagy webshopos? Nem kell bevinned mert a szerviz megy házhoz vagy a webshop viszi el. Új törvény van rá április óta "10kg felett vagy ha nem szállítható közjárművön kézipoggyászként az eladónak kell elszállítani a készüléket"
Előbb derüljön ki mia baja, mert ha egy egyszerű alkatrészcserével javítani tudják nem jár a csereutalvány. Az majd akkor ha már meguntad ugyanazon alkatrészt cseréjét 3x és kiharcolod magadnak. Olyan könnyedén nem ad a samsung csereutalványt. -
Flashget
félisten
válasz
Backrau
üzenetére
Ehhez a hibához szakember kell..lehet akár tápegység meghibásodása is. Az meg pont egy olyan panel cserét igényel mint a mainboard. Mi csak tippelgetünk egy szaki megmondja a biztosat.
Én nem tudok olyanról sem, hogy a ledek villogása jelzés a hiba mibenlétére, mint a PC esetében a csipogás volt bekapcsoláskor. -
paulikg
csendes tag
válasz
bozsozso
üzenetére
Lefuttattam az exe fájlt kaptam egy mappát azt másoltam fel a pendrive-ra.
Az lehet, hogy azért írja ki, hogy nem található frissítő fájl mert ugyan az ami jelenleg telepítve van?
Vagy akkor is jeleznie kell, hogy ugyan azt a verziót találta?
Ez az első tv amit frissíteni próbálok, ezért csak találgatok. -
nismoka
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szin telitettséget a Szín-el tudsz állítani.
A feketét a spec beállitásokban a Fekete Tónussal, de azt nem érdemes nagy fokozatra tenni mert elvesznek a szürke árnyalatok.
A fehér fényessége nem igazán állítható, maximum a szintónus (meleg,normál, hideg) pár fokozatával tudsz játszani, de ez mást is befolyásol. -
nismoka
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
A 3D hatást tudod állítani hogy befelé vagy kifelé legyen a térhatás de nem érdemes bántani mert erős crosstalkhoz vezet.
HDMI fekete szint: Alacsony
A backlite az a háttérfény vagyis a ledek fényereje, neked kell kitapasztalni, azt javaslom kezd 10-el. A max 20 de az retina égetés vagy nagyon világos helyiségben lehet esetleg jó, ilyenkor romlik a fekete mélysége is természetesen.
A fényerő kb 40-50 között ajánlott. -
Vhiktor
nagyúr
Köszi szépen! Meg fogom keresni.
Pár kérdés:
A 3D beállításoknál mire szolgál a perspektíva eltolás?
Ha BD lejátszón keresztül nézem a filmeket akkor a Fekete szint/HDMI fekete szint/fekete korrekciót milyen értékre kell beállítani?
A backlight erejét mennyire kell állítani és mi a különbség ez és a fényerő között (milyen hatással vannak egymásra)? -
RudY
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Pl. őt: [janos666]
Az LG az IPS paneles monitorjait már gyári színkalibrációval adja ki, de még ezt is érdemes utólag kalibráltatni, így a kapott profil bármikor és rendszeresen visszatölthető (szükséges is). Normális helyen már eleve a vásárláskor választható ez a szolgáltatás. Igazán megoldhatnák már a TV fronton is ezt a módszert. -
Backrau
aktív tag
Sziasztok, Samsung EH6030-as 102 cm-es tv-m van. Egy filmnézés után hirtelen elég furcsa dolgot kezdett el csinálni. Remélem valaki tud segíteni....
A következőt csinálja:
Bekapcsolás után megjelenik a Samsung logó. Ezután sötét kép és semmi. A piros led elől 4-szer villog, ezután pár másodpercre újra megjelenik a samu logó és ezt csinálja újra és újra.
Előtte semmi baja nem volt, javítva nem volt. Egyszerűen filmnézés után át szerettem volna váltani tv-re és csak fekete kép fogadott. Azóta folyamatosan csak ezt csinálja.
Valaki ha tudna segíteni nagyon megköszönném!
-
paulikg
csendes tag
Sziasztok.
Remélem jó helyre írok. Van egy T24b300iee típusú tv, ami fogja magát és tv nézés közben újraindul. Van, hogy ez először sikerül van hogy többször is megjelenik az indítási logó és csak percek múlva kapcsol vissza.
Ilyenkor a távirányító nem reagál.Mi lehet a probléma?
Felhívtuk a samsung ügyfélszolgálatot rendszer frissítést ajánlottak, elvileg van is hozzá frissebb verzió, de mikor usb-ről akarok frissíteni az írja nem található frissítő fálj.
Ez mitől lehet?
-
ada19
őstag
Mi a véleményed a THX tune-up-ról? Alap kalibrációnak megfelel(het)?
http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/mobile-apps/thx-tune-up-app-for-ios/
-
Dani Pécs
tag
Nálunk UPC van, és a Mediacard szolgáltatással a box is száműzhető. Szerintem jó minőségűek a HD adásaik, főleg az ismeretterjesztő csatornákon.
-
szokolov
csendes tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata Samsung UE40EH6030 WD My Cloud NAS párossal. A WD beépített DLNA szerveréhez tud kapcsolódni a tv? A tv már meg van, NAS-t most nézek. Esetleg tipp valami működő kombóra?
Köszi!
-
Flashget
félisten
1-3 hét akár. Függ az alkatrésztől van e nekik vagy rendelniük kell.
Idén módosult a törvény. Eddig 10kg alatt (készülék+talp súlya) a vevőnek kellett beszállítania a szervizbe a készüléket, idén már bekerült a jogszabályba ha nem lehet kézipoggyászként tömegközlekedési eszközön szállítani akkor a eladónak kell elvinnie a készüléket.
Eladó = ha viszonteladónál lett vásárolva akkor a samsung szerviz viszi vagy a webshop ahol vetted a tv-t.
regisztrált tv esetében házhoz mennek és 15 perc alatt cserélnek egy mainboardot egy kijelző 1 óra kb.
webshopban 1-5 hét. -
Vhiktor
nagyúr
Echo módot érdemes kikapcsolni?
-
nismoka
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nem jellemző, kb 10 évvel ezelőtt láttam olyan samsung LCD-t ami úgymond beégett mert egész nap ugyan az a kép volt rajta pc-ről. De ez már abszolúte nem jellemző. Mondjuk annak semmi köze ehhez hogy LED-es LCD vagy nem mivel nem a háttér fény (az maximum kiég
) "égett" be hanem a pixelek. -
Vhiktor
nagyúr
Most olvasgatom a használati útmutatót.
A LED-es háttérvilágítású TV-knél is betudod égni a kép mint a plazmáknál? -
Flashget
félisten
válasz
superg
üzenetére
Ebbe a topicban 4-en jeleztük idén (lehet több volt nem tudom én ennyiről tudok) akik kaptunk csereutalványt. és ez vonatkozott 2 éves készülékre és újra is.
Egyébként a törvény csak azt írja elő, hogy ugyanaz a fődarab meghibásodása után (amit már egyszer cseréltek) a vevő kérheti a készülék cseréjét. ilyenkor a vevőnek kell bizonyítani, hogy a készülék cserére szorul. Gyártó oldalán pedig a szerviz adja a szakvéleményt.
Ergo kis hercehurca mire adnak csereutalványt, de jó érvekkel és némi kitartással és kis fenyegetőzéssel elérhető a csereutalvány. -
akyyy
senior tag
meddig tarthat egy szerviz javítás?
-
bbmt
senior tag
Kérdés:
Esküszöm átnyálaztam a topikot,de csak zűrzavar támadt a buksiban

Most akkor a LED képtisztaság ki legyen kapcsolva a filmeknél vagy be?
Illetve,ha be van kapcsolva, akkor minden film lejátszása előtt, illetve ha smart-ról nézek valamit, elsötétül a képernyő majd visszajön és elkezdi a filmet vagy youtube-ot akármit..
Ez normális? -
akyyy
senior tag
na a tv-mnek annyi

akartam nézni 3d-s filmet. szépen rádugtam ahogy szoktm hdmi (vagyis már eleve rajta volt). betaloztam a filmet, lejátszó indul bekpacsolja a 3D-t a tv, és a felső része folyamatosan elkezdett villogni. nem csak a lejátszóba hanem az egész tv. ha behoztam a Source menüt, vagy csak szimplán a menüt, ott is látszódott, tehát itt gyanus volt.kiprobáltam minditv-n ha átkapcsolok 3d- ódba, vagy a smart alkalamzásnál, ott is amint bekapcsolja a 3d-t, villogni kezd.

bár néha mintha abbahagyni de szinte azonnal vissza is jön
-
ada19
őstag
H6400 bootolás végefelé felugrik pár másodpercre a képernyő alján a Smart alkalmazáslista (ugyanaz mint a Smart Hub megnyomásakor), valamint bal alsó sarokban a mikrofon. Ez mit jelent pontosan? Boot után automatikusan Voice Commandot vár? Ki lehet ezt kapcsolni valahogy?
-
picur10
aktív tag
Na jó, megrendeltem. Majd úgyis panaszkodom, ha baj van.

-
Peddy789
őstag
válasz
picur10
üzenetére
nemár, hát ez vicc kategoria, igy kb nincs is értelme ennek az 5év gari akciónak
akkor jól értem, hogyha most megevszem a tvt az akció keretein belül, és elbaszodik 1 év mulva, az uj készülékre már csak 2évet kapom meg, nempedig a maradék 4évet, igy összesen 3év garit kaptam
ellenben ha a biztositásos amugy megvásárolható bizonyos boltokban cuccot veszi az emebr, az scere után is igyis ugyis megmarad?
tehát ez az akció nem ér annyit mintha rendesen megvásárlod a +3év biztosítást?
-
picur10
aktív tag
válasz
superg
üzenetére
Nem tudom tv-k területen mennyire gyakori a csere, más műszaki cuccnál már megesett velem, hogy cseréltek javítás helyett. Nyilván nem a fenti a legjobb forgatókönyv.
(/FÉLOFF: Mivel nincs 10 kg a tv ezért nekem kell cipelnem, tuti, hogy egyenesen a Samsung szervizbe mennék, az edigital szeptember 23-a óta ül a hibás fejhallgatómon.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung / SanDisk / Micron / Western Digital 256GB M.2 NVMe SSD
- LG UltraGear 34GS95QE-W OLED Monitor! / 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

meg akkor mondani kellet olna ügyfélszolgálatos csajszinak hogy mér vinném be, nekem az benzinpénz, meg idő.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)