Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
Egy HD7870XT VGA kártyán keresztül HDMI-vel küldöm a hangot a D5000 TV-nek és a TV-ből meg optikai kimeneten át megy tovább a hang. Hogy tudom rávenni, hogy DD-ban küldje tovább a jelet amit a pc-ről kap?
De a PS4 is szintén HDMI-vel van rákötve és bevan állítva, hogy bitsteam DD legyen a hang amit küld, de ezt se tolja tovább DD-ban a TV.
Most pl az M1 HD-t nézem és azt engedi DD-ben is tovább küldeni.
Bármi ötlet, hogy mit kellene állítani? -
kovsol
titán
válasz
kovsol #42398 üzenetére
Most azt is kipróbáltam hátha a PC mód zavarja ami be van neki állítva, de a többi módban is ugyan úgy elmegy a jel.
Van rá még 3,5 év garancia, de mondjuk egy ilyen hiba miatt esetleg több hétre megválni tőle elég bosszantó.(#42401) Flashget volt már rá példa, miért ettől tönkremehet a hdmi rajta ?
-
kovsol
titán
Igen. Viszont most leteszteltem és a TV elveszti a jelet akkor is ha az Xbox van a HDMI1 -re kötve.
Szóval most az a helyzet áll fent, ha a HDMI1 -re kap jelet akkor elveszti a TV adást.
Gyanús, hogy TV hiba lesz tényleg, mert úgy 1 éve még ilyen gondom nem volt, igaz, hogy másik VGA kártya volt a gépben.
-
kovsol
titán
Mind a két kábellel gond van. Igazából a jelenség csak akkor áll fent ha a HDMI1/DVI bemenetre van kötve valami. És ugye a PC -t arra kell kötnöm, mert ha a többire rakom akkor szar a kép hiába állítom át PC -re. Nem tölti ki rendesen ki a területet a kép, hanem el van csúszva.
Digi kábel van és nincs semmi beltéri elosztó készülékem. -
kovsol
titán
válasz
utánvétel #42392 üzenetére
Nekem akkor csinált ilyet amikor az egyik toldásnál a kábel kezdett szétcsúszni. Ha esetleg van bárhol elágazás, vagy toldás rajta akkor ott érdemes megnézni, hogy minden rendben van-e vele.
Esetleg szar a szigetelése a kábelnek és valami olyan mellett fut el ami zavarja. -
kovsol
titán
A D5000 -es TV -met használom monitornak is. HDMI1 -re van kötve PC módban használva a gépem egy HD7870 VGA kártya segítségével. A problémám az, hogy mikor a PC megy akkor a TV adást zavarja és a digitális adásokra azt írja, hogy nincs jel egész addig míg ki nem kapcsolom a pc -t vagy a hdmi kábelt ki nem húzom. Az analóg adások meg nagyon szemcséssé válnak.
Erre van valami megoldás? Szeretném kép a képben nézni netezés közben is néha a tv -t és ez így kivitelezhetetlen. Érdekes módon az Xbox360 nem zavarja. Viszont régen amikor még HD3870 volt a gépemben dvi-hdmi átalakítóval akkor is jó volt. HD6850, 7850, 7870 is zavarja a jelet. -
kovsol
titán
válasz
sityupityu #23225 üzenetére
köszi a segítséget mindenkinek, és tényleg az első hdmi nél oda is van írva, hogy HDIMI1/DVI
átraktam a nevét DVI PC és most már normálisan mutatja ! eddig ezen az xbox360 volt rákötve, remélem az normálisan megy majd a másikon. -
kovsol
titán
válasz
sityupityu #23222 üzenetére
kösz a tippet, majd csak holnap leszel legközelebb TV közelben akkor átrendezem a rádugott készülékeket és a PC -t rakom a hdmi1 re, hátha segít, bár 1680x1050 ben is szép a képe, max használom így.
-
kovsol
titán
válasz
myckie2 #23196 üzenetére
ugyan ez van nekem is
ha a hdtv felbontások közül választom ki bármelyiket akkor szarul jelenik meg a kép a tv -n, de ha a basic nevezetű listáról ahol a monitor felbontásokat mutatja akkor 1680x1050 a max, de az tökéletesen megjelenik, és rendesen ki is tölti, és a színek is szebbek -
kovsol
titán
valaki használ d5000 -t monitorként ? vagy PC re rákötve?
nekem valamiért ha 1080p -t állítok elmosódott lesz a kép és nem is tölti ki az egészet, viszont ha 1680x1050 -t akkor teljesen kitölti és szép éles a kép, valami ötlet? hdmi vel kötöm rá a gépemet, hang is átmegy rá ezen keresztül -
kovsol
titán
válasz
Napfénysüti #23005 üzenetére
én meg úgy tudtom, hogy 2 év teljeskörű és 1év csak a főalkatrészekre, és ha neten regisztrálod akkor 3 év teljeskörű lesz belőle
-
kovsol
titán
törlöm, mert közben megtaláltam a megoldás magamtól is
-
kovsol
titán
válasz
littlerock #19763 üzenetére
Nekem sima 2.0 kétutas hangfalak vannak rárakva, szóval nem gond a stereo.
Amúgy D5000 TV -m van és 100% hogy kezeli az ntfs -t nekem is olyan hdd van rákötve, sőt a három részre felosztott vinyó mind a három meghajtóját hibamentesen kezeli.
Amúgy a HDD és a sima usb csati között annyi az eltérés, hogy a HDD feliratú nagyobb teljesítményű eszközöket is meg tud hajtani. Pl nekem van egy 1.8" külső HDD -m azt már a sima usb is meghajtja. Amelyik TV -n ilyen nincs ahhoz Y usb kábelt kell használni, igaz két usb -t elfoglal, de így meghajtja a hdd -t is.
-
kovsol
titán
Jelent hátrányt hangzásban ha a fejhallgató kimentet alakítom át RCA ra?
(#19760) littlerock NTFS -t kezeli a TV, HD filmekhez kell is, mert fat32 max 4GB os file mértet támogat ami elég harmatos lenne
-
kovsol
titán
válasz
leslieke #19584 üzenetére
az a gond mikor benyomom azt a gombot ahol azt szoktam állítani, hogy milyen legyen az energia takarékosság szintje akkor csak az jön be, hogy info, meg véletlen sorrend és az ismétlés ki be kapcsolása, de mind1 csak a hangfalak a TV re vannak kötve, de majd átdugom az mp3 lejátszóra és úgy hallgatok zenét
-
kovsol
titán
Azt valaki nem tudja, hogy kell-e attól félnem, hogy baja lesz a TV nek (D5000) ha a zenét játszok le rajta több órán át ? Csak mert olyankor nem változik semmit a kép lejátszás közben. Vagy ezek már teljesen olyanok mint a monitorok, hogy bírják az ilyesmit simán ?
-
kovsol
titán
válasz
samgar #15882 üzenetére
Egyszerű a képlet, beszerzel egy 720p és egy 1080p filmet és megnézed abból a távolságból ahonnan te nézed látsz-e eltérést.
Nekem pici a TV-m, de közelről nézem, 1.5m kb így még egy 32" -es TV -n is látom az eltérést, de mondjuk 3m ről már az ágyban fekve meg nem mondom, hogy milyen minőséget nézek -
kovsol
titán
azt valaki meg tudja mondani, hogy az olyan külső usb -s hdd amihez dupla usb kell a tápellátáshoz ott elég ha csak az egyiket dugom rá a TV hdd -s usb portjára, mert úgy tudom ott növel teljesítményt tud
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
most ez komoly, hogy nem tudom megnézni a .mkv x264 filmeket hálózaton át ? media playeren keresztül is megosztottam a filmeket a TV vel és úgy is azt írja ki, hogy nem támogatott formátum
pendriveról meg zökkenőmentesen elindítja a sample filet
-
kovsol
titán
allshareben miért nem látom a könyvtárakban a filmeket ? se pc-n se a tv-n keresztül, a fényképeket látja
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest