Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrzed
senior tag
válasz
Sancza #24754 üzenetére
Sancza:
Próbáld meg kikapcsolt wifi-vel az Oplay-t, hátha úgy jó lesz a hang.
Kezdetben nem is működöt a WPA/WPA2 titkosítással csatlakozás, vagy beérted WEP-el, vagy rásegítettél a biztonságra egy kis mac szűréssel. Később ezt orvosolták az HDP-R3-nál, de eléggé megterhelte a hardverét a wifi titkosítás. Most nem tudom, hogy áll ez a kérdés, mert kapott egy utp kábelt a routertől.Napfénysüti:
Annyira azért nem vágom a témát, de ha jól emlékszem a EEFL/NEFL technológiát nem erőltették, mert túl vastagok lettek volna a készülékek, hiába a dupla akkora élettartam.BBéci:
Sokáig vártam a tényleges LED tv-re, de már pár éve feladtam. RGB LED-ekből ténylegesen csak a több négyzetméteres kijelzőkig jutottak. Megvilágítás terén próbálkoztak led-mátrix elhelyezésével, ezt fűszerezték már RGB ledekkel is. Az előbbi technológiával jobb lett a kontrasztarány, sőt az utóbbinál jobb lett a színhelyesség is, viszont egy kicsit vastagabbak lettek a készülékek, mint az edgeledes társaik. Talán az OLED-ből lesz valami, de kétkedve fogadom egy kicsit, tartok tőle, hogy az élettartalma alul fogja múlni a LED megvilágítású LCD panelekét. A plazmák kezdeti 4-600 Wattos átlagfogyasztásuk már egész barátságosan 200 Watt körüli lett, de még mindig a triplája egy LED LCD-hez képest, mégha meg is oldották, hogy 2 perc után nem ég be a kijelzőbe a kép. -
mrzed
senior tag
válasz
Gézengúz #24245 üzenetére
A videócsatlakozások (HDMI, DVI, stb.) nem támogatják az úgynevezett "hot plug" módot, az-az a menet közbeni átcsatlakozás fennakadást okozhat mind a kijelzőnél, mind pedig az azt meghajtó eszköznél. Ezek a problémák önmaguktól orvosolódnak, ha kikapcsolt állapotban tesszük meg a fentieket.
-
mrzed
senior tag
-
mrzed
senior tag
válasz
bb.bocs #24056 üzenetére
Tényleg nem akarok okoskodni, de a kijelzők felé csak egyirányú a kommunikáció, sem egy pc, sem egy laptop, sem semmi nem kap ilyen irányú visszajelzést a pixelek állapotáról. Csak alapvető ún. EDID adatok érkeznek a kijelzőtől a meghajtó felé, támogatott felbontások, képfrissítési frekvencia, stb...
-
mrzed
senior tag
Azért kíváncsi vagyok, hogy fogja bírni a tv a kiképzést...
Mindennap reggel héttől este 10-11-ig megy... napközben vagy mesecsatorna, vagy mese a médialejátszójáról... lehet megbánja a samsung az öt év garanciát... -
mrzed
senior tag
-
mrzed
senior tag
válasz
kori18t #22828 üzenetére
ratkaics, kori18t:
Köszönöm a segítséget és a szándékot.
Majd még megpróbálom kinyomozni a mindigtv által adott csatornák tényleges felbontását. Jelenleg digikábelem van, de költözés miatt muszáj lesz váltani, sajnos ott a jelenlegi nem lesz elérhető. A digi hajlamos csalni a HD adásoknál, mert igaz 1080i-t ír ki a tv, de ténylegesen csak 1440x1080 a felbontás. -
mrzed
senior tag
A mindigtv interlaced, vagy progressive módban adja az adást?
-
mrzed
senior tag
El se hiszitek mit találtam!!!!
A firmware-hez mellékeltek egy icipici change log féleséget...
A letöltések, firmware menüben Upgrade File(USB type) alatt van egy kis kék kérdőjel, rávíve az egeret megjelenik egy kis ablakban... -
mrzed
senior tag
válasz
sandró60 #22327 üzenetére
Akkor ezt most jól megbeszéljük... Nekem pedig pont erre a célra készült szerrel volt negatív tapasztalatom... megmarta a tisztított felületet... Szerintem a lényege az egésznek, hogy bármivel is szeretnénk tisztítani, előtte egy kevésbé látható helyen ki kell próbálni.
-
mrzed
senior tag
Mi az, hogy "valamilyen kép sikerül"?
Nem analóg adásról van szó... a digitális vagy jó, vagy nem... nincs kicsit jó, vagy nagyon...Én mezei ablaktisztítóval tisztítom a tv-t és az összes monitort is... egyiknek se lett még soha baja... a lényeg, hogy ne follyon bele a kávánál.
-
mrzed
senior tag
válasz
Gibbonka84 #21905 üzenetére
Lehet 1080p-s, csak ne a 3D-s verzióját szedd le...
-
mrzed
senior tag
MinDig TV Extrát használ valaki a tőlük vásárolt CA modullal és kártyával?
Mik a tapasztalatok? -
mrzed
senior tag
-
mrzed
senior tag
válasz
KorLaci #20885 üzenetére
D7000 és felette az alábbi programmal tv-zhetsz a budin is:
Samsung Smart ViewHa tényleg komoly routert szeretnétek, akkor el lehet felejteni a linsys-t, tplinket és a többi hasonló kommersz ingyombingyomokat. Az alább linkelt csupán belépő ebben a kategóriában, de nagyságrendekkel nagyobb teljesítményű, mint a fentiek:
-
mrzed
senior tag
Hogy lehet olyannyira visszaállítani a gyári beállításokat, hogy a SamyGo féle smart alkalmazások is törlődjenek? (D65xx)
-
mrzed
senior tag
válasz
Superbad #20829 üzenetére
Ha a telefonoddal nem találod a keresett android market alkalmazást, az azt jelenit, hogy vagy rosszul írtad be a keresőbe, vagy pedig nem fut azon a telefonon.
Egyébként nem allshare-t kell keresni a mobilon, hanem azt kell megnézni a specifikációjában, hogy tud-e dlna-t.
-
mrzed
senior tag
válasz
littlerock #19750 üzenetére
Ha jól sejtem, valami ilyesmire kell gondolnunk ennyi pénzért:
HD Audio Rush 5.1 Decoder -
mrzed
senior tag
Ne haragudj, de ez kb olyan, mintha a tengerparton állva szeretnéd megtudni, hogy milyen is lesz majd az új sósvízi akváriumod.
Még a legdrágább, legtutibb házimozi hangrendszernél sem fogod megérezni az üzletben, hogy milyen is lesz a hangja illetve a basszus. Több szász négyzetméteren, 6-8 méteres belmagasságnál egy szobába tervezett rendszer hangjai elnyelődnek. Az ilyen rendszerek 20-25-30 négyzetméteres, 2-3 méteres belmagasságú szobákhoz készülnek. A hangzás kialakulásához pedig elengedhetetlen a falak, plafon és az aljzat hangvisszaverő képességei. Sőt, még a bútorok mennyisége és anyaga, elhelyezkedése is befolyásolja az általad hallott audio élményt. -
mrzed
senior tag
Azért megy az allshare-val, mert ilyenkor transzkódolja neki a géped. Próbáld meg XviD4PSP -vel konvertálni, nekem viszi az azzal készült mkv-kat, igaz nem iso-ból készítem.
(#19700) dezső21:
Tedd fel a SamyGo extensiont, az támogat még néhány féle stick-et. A honlapján megtalálod, hogy pontosan melyiket. -
mrzed
senior tag
válasz
Carlo009 #19661 üzenetére
Azt nem tudom, hogy mit mondanának rá a szervizben, ha meglátnák, de a SamyGo nem írja át a firmware-t, csak a futtatásánál kikapcsolásig élnek a módosításai. A tv-ről könnyen eltávolítható nyom nélkül.
(#19670) Flashget:
Sajna ezt csak 7000-től tudja.(#19655) leslieke:
Nálam minden funkció elérhető a mobilos távirányítóval is. -
mrzed
senior tag
Bocs, hogy belekotyogok...
A csúszás lehet a lejátszóprogram hibája is. Némelyik nem veszi figyelembe az összefűzésnél esetlegesen beállított interleaving értéket, csak úgy mint néhány asztali lejátszó sem.skater86:
Még a legjobban bekonfigurált n-es wifi sem megy tartósan 50-60Mbit-es sebesség fölé, a nagy számok csak "parasztvakítás". Bár a tv kábelről is csak akkor tud e sebesség fölött adatot mozgatni, ha mást nem csinál. Ha ebbe belefér az adott film legmagasabb bitrátája, akkor nem fog akadni az adatellátás miatt. -
mrzed
senior tag
válasz
Tutu7030 #19244 üzenetére
Csak lesz már belőle valami...
Egész délután a 04_04_samba.init -ben lévő scriptet bogarászom...
Sok változót kell "visszafejteni", hogy érthető legyen.
A mount része már megvan, erre a mkdir -en akadok fenn. Bárcsak olyan egyszerű lenne, mint a linux parancsok, de itt minden egy kicsit másként van... -
mrzed
senior tag
Tutu7030:
Sikerült megoldanom a megosztott hálózati mappák mountolását.
Kell hozzá a SamyGo legutolsó extensionja. A tv-t nem kell ki-be kapcsolgatni, már lehet számítógépről, böngészőn keresztül indítani, leállítani szolgáltatásokat az alábbi elérhetőséggel:http://TV_IPcime/cgi-bin/test.cgi
A buktató az volt, hogy ha nincs megadva felhasználónév/jelszó páros, akkor a script kiléptet, meg se próbálja végrehajtani az elvártakat. Ezért ha nincs felhasználóhoz kötve a jelszó nélküli megosztás, akkor is meg kell adni valamit, mindegy, hogy mit.
Az alábbi fájlban kell módosítani:
/mtd_down/widget/user/SamyGO/SamyGO/etc/init.d/04_04_samba.initA fálj eleje a következőképen néz ki, vastagon kiemelve a szükséges módosítások:
##### CHANGE MEEEEE !!!!! ######
USER="proba"
PASSWD="proba"
PERM="rw" # can be ro or rw
##### CHANGE MEEEEE END ######[ -e /mtd_rwarea/smb_userdata ] && source /mtd_rwarea/smb_userdata
[ -z $USER ] && exit 1
[ -z $PASSWD ] && exit 1DEST_DIR=$MOUNT_PATH/smb
SERVER="192.168.1.100"
# SERVER="10.0.0.1" # if you want a fixed server
SHARES="Filmek"Magyarázat:
proba/proba: a felhasználónév, jelszó semmiképp ne maradjon üresen!.
192.168.1.100: a megosztást tartalmazó gép ipcíme.
Filmek: a megosztott mappa neve.
A felcsatlakoztatott meghajtót SamyGo virt.USB/smb/IP_cim alatt találjátok.
Byby allshare... : -
mrzed
senior tag
Jól emlékszem, hogy a Digi az SD adásokat 576p -ben adta?
Mert most minden SD adó 576i-ben jön, néhol borzasztóan csíkos vertikálisan.
Én állítottam el valamit, vagy a szolgáltató állt át gyengébb minőségre? -
mrzed
senior tag
Tutu7030:
Sikerült valamit összehoznod a samba-val?
Az SamyGo extension előző verziójával odáig jutottam, hogy a mappát létrehozta, de a mount valamiért nem sikerült, viszont az új verzióval az se megy. Nfs mout összejön, de win lévén a fájlok nem látszanak benne... -
mrzed
senior tag
válasz
pisteeke #18962 üzenetére
Még egy dolog eszembe jutott az allshare problémáddal kapcsolatban:
Lehet, hogy nem a "tied" a mappa, amit meg akarnál osztani, nem teljes körű a jogosultságod felette. Hogy mire is gondolok? Előfordulhat, hogy win újratelepítésnél nem kerülnek vissza a jogok az új felhasználóhoz. Én is jártam már úgy, hogy a régóta használt mappát az új rendszerre telepített torrentkliens nem tudta írni, rendesen használni. Próbáld meg az allshare-t egy újonnan nyitott mappával, néhány filmet belemásolva. Amennyiben ez lenne a gond, a régi mappa tartalmát átmozgatod az újba, majd törlöd, és az újat a régi nevére átnevezed.
-
mrzed
senior tag
válasz
pisteeke #18925 üzenetére
Nekem a win7 így van beállítva, az allshare is már ezzel a hálózati beállításokkal települt:
Speciális megosztási beállítások:
Hálózati felderítés bekapcsolva.
Fájl- és nyomtatómegosztás bekapcsolva.
Nyilvános mappa megosztása bekapcsolva.
Médiaadatfolyam-továbbítás: tv-re bekapcsolva.
Fájlmegosztási kapcsolatok: 40 vagy 56 bites.
Megosztás jelszavas védelemmel kikapcsolva.
Otthoni csoport kapcsolatai: windows kezelheti.Hátha segít valamit.
-
mrzed
senior tag
válasz
leslieke #18913 üzenetére
SamyGo-nak van ilyen projektje...
http://developbyte.com/samygo-auto/
Egyelőre D65xx-en nem tudtam működésre bírni...
Úgy olvasom, hogy a C szériával működik. -
mrzed
senior tag
válasz
pisteeke #18833 üzenetére
AllShare téma:
Egy ip tartományban van a tv és az eszköz, amiről az allshare-t futtatod?
(az ip cím első három számának meg kell egyezni, a legtöbb router alapbeállításánál 192.168.1.xxx) Mert ha ez nem így van, akkor nem fog működni.(#18857) domager2
Már én is leírtam, hogy D65xx-nél megy a youtube 3D, csak telepíteni kell a nYouTubeHD3D alkalmazást.Más:
A smarthub frissítésénél felkerülő új alkalmazásoknál sokkal többet érnek SamyGo új cuccai. Aki korábban rootolta a tv-jét, annak érdemes újra lefuttatni, mert több új, hasznos alkalmazás települ általa. -
-
mrzed
senior tag
válasz
Tutu7030 #18700 üzenetére
Egyelőre még csak ftp-n keresztül próbáltam elérni a tv-t... működik is, de írásvédett a mountolt mappa, ezért csak leszedni tudsz róla. Felhasználónévnek a develop van megadva a fiók jelszavával. Folyamatban az írási hozzáférés megoldása, a szoftvert már begyűjtöttem hozzá, hogy telnet-en, vagy ssh-n keresztül módosítsam a szükséges jogokat. Már csak idő kérdése az egész...
-
mrzed
senior tag
Jogos...
Csak azért mertem ajánlani, mert a Mezzmo gyorsabb még a servioo-nál is.
Ráadásul ez nem szemeteli tele a mappákat, mert nem ott tárolja a metafájlokat.
Percre kész az adatbázisa, bemásolás után azonnal elérhetők a fájlok, támogatja a feliratokat is, kisebb a cpu terhelése még transzkódolásnál is. -
mrzed
senior tag
válasz
domager1 #18367 üzenetére
Ha 3D-ben akarsz youtube-ozni, akkor Neked is telepítened kell a nYouTubeHD3D alkalmazást.
Jobbra fent a keresőbe üsd be a nYouTubeHD3D -t és több módszert is olvashatsz a mikéntjéről.(#18365) zs2994
Tegnap már átbeszéltük, hogy valami gebasz lehet a samsungéknál, ezért keverik szinte az összes tv firmware-jét. Én várnék a helyedben a következő frissítésig. -
mrzed
senior tag
-
mrzed
senior tag
-
mrzed
senior tag
Én is hajlamos vagyok frissíteni az eszközöket, sokszor jól jönnek a hibajavítások, újítások. Viszont azt már megtanultam, hogy nem árt pár napot várni vele, mert be szoktak csúszni farkashibák egy-egy új verzióba. Az viszont szomorú, hogy a samsungnál nem képesek change log-ot mellékelni.
Viszont a samsungos srácok nagyon tataroznak... épp most frissített a smart hub.
-
mrzed
senior tag
-
mrzed
senior tag
Próbálta már valaki D65xx -hez az újonnan feltett 1015.1 fimware-t?
Nekem 1016-os van rajta, úgy is vettem. A menüből történő netes frissítésre azt írja, hogy nincs új.
-
mrzed
senior tag
válasz
samsungnyugg #18217 üzenetére
Akkor ott valami nem jól működik....
Szövegbevitelnél a telefon billentyűzetét használom, az jelenik meg a tv képernyőjén, amit a mobilon pötyögök. -
mrzed
senior tag
válasz
Pedro78 #18205 üzenetére
Elkértem a párom Galaxy minijét...
Nem jól emlékeztem... sajna egyik Samsung remote se megy rajta csak a SamyGo féle.
SamyGoRemoteSajnos képet nem tudok csinálni, mert nincs rootolva az a készülék. De a samsung kiadású távirányítók annyira nem látszanak rendesen, hogy használhatatlanok. Viszont a fentebb linkelt használható, és a szövegbevitel is működik, csak nem olyan dizájnos, mint a gyári. Talán próbáld ki a SamyGo félét már meglévő androidos mobillal, mielőtt megveszed a minit.
-
mrzed
senior tag
válasz
Tutu7030 #18194 üzenetére
Érdekes, nálam is elmúlt az interferencia, ami a bejelentkezést akadályozta...
Nyilván nálunk volt a hiba...(#18195) Pedro78
Nálunk egy HTC Desire HD-n tökéletesen működik a távirányító, viszont a Samsung Galaxy minin csak a Samsung Remote-Tab látszik rendesen a kijelzőjén. -
-
mrzed
senior tag
Hurrá, elmúlt az interferencia, ami a topik működését akadályozta...
Nahh, felhívtam én is a 0680-as samsung számot.
Úgy negyedórás beszélgetést folytattam az ügyfélszolgálatossal.
Jeleztem a bejelentkezési problémát. A hölgy kérte, hogy tartsam a vonalat, utánanéz. Kisvártatva közölte, hogy nálam van a hiba, konfiguráljam újra a hálózatot, indítsam újra a routert, és azt is konfiguráljam be újból. Mert, ha kiküld egy szerelőt, és jónak találja a tv-t, akkor a felmerült költségeket ki kell fizetnem. Elmagyaráztam neki, hogy ide ne küldjön szerelőt, sem a hálózatomban, sem pedig a készülékemben nincs hiba. És igenis, hogy vegye a fáradtságot, és jelezze a szolgáltatás üzemeltetőinek a hibajelenséget. Ugyanis a készülék vásárlásával nem csak a tv-t vettem meg, hanem az általuk biztosított szolgáltatást is.Továbbá rákérdeztem a youtube alkalmazásikon hiányára. Roppant frappáns volt a válasz: Ez így lett kitalálva, kifejlesztve, hogy a 2011-es smart készülékek csak a telepített alkalmazások listájából indíthatják azt...
Azt is sikerült megtudnom, hogy a 40 col és a feletti smart televíziók prémium kategóriás terméknek számítanak, ezért meghibásodás esetén ingyen futárt küldenek érte, törekednek az 1 napon beüli hibajavításra, és ingyenesen vissza is hozzák azt.
-
mrzed
senior tag
-
mrzed
senior tag
Van valami leírás a 3D megjelenítésről?
Melyik tv mit tud e téren, hogy csinálja, stb... -
mrzed
senior tag
válasz
james008bond #17988 üzenetére
Lejött a korábban említett BD 3D...
PC-n VLC player-al lejátszotta, egymás mellett a két képet.
TV-n nem támogatott felbontás üzenet volt olvasható.
Oplay pedig fekete képpel, hanggal lejátszotta, úgyhogy felejtős...Hogy a többi 1920x1080-as felbontású 3D-ből milyen felbontás lesz a tv-ben a csuda tudja...
Külső lejátszóról lejátszva az info gomb megnyomására 1920x1080-at ír... -
mrzed
senior tag
válasz
james008bond #17952 üzenetére
Ha a legnagyobb magyar torrentportál keresőjébe beírod, hogy bd 3d, akkor ténylegesen 29 bd 3d találatot kaptam, melyből egyetlen egy volt 1920x1080-nál nagyobb felbontású.
3840x1080: Tron.Legacy.3D.FULLSBS.2010.BD25.AVC.DTSHD.Hun.x264-1stElindítottam a letöltést, kíváncsi vagyok, hogy mire jut vele a tv, ill. a lejátszó.
-
mrzed
senior tag
Nekem 6570-es készülékem van.
Nem sikerült úgy beállítanom, hogy akadjon, sem SD, sem HD adásnál, sem pedig külső médialejátszóval. A belső médialejátszója számomra felejtős, max csak kisfelbontású aviknál használom, amiket nem lehet jobb formátumban elérni.
Aranyszabály a számítástechnikában, hogy ahol van lehetőség vezetékes hálózati kapcsolatra, ott a vezeték nélküli mindenképp felejtős. Ezért inkább kapott egy saját utp kábelt a tv.
Hogy full 3D, vagy fél 3D?
Nem is tudom, hogy nevezzem...
Nem tervezem Bluray lejátszó vásárlását, nem fogok 10 ezrekért filmeket venni... a letölthető 3D-s rip-elt tartalmakban meg összesen a két kép felbontása 1080p, az-az "fél" 3D.
A fentiekből következik, hogy számomra bőven elegendő a D6xxx széria. -
mrzed
senior tag
válasz
mfranky #17911 üzenetére
http://prohardver.hu/teszt/samsung_ue46d6530ws_3d_teve_tesztje/elozetes_beallitasok.html
A fenti linken található beállítások nekem bejönnek.Még ez a szemüveg mizéria...
Jó helyen a jó vásárlót 6 db szemüveggel honorálják...
Új hozzászólás Aktív témák
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest