Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonye
senior tag
Adott a 49MU7002
Létezik, hogy a filmhez rakott külső feliratokat nem méltóztatik kezelni?
-
sonye
senior tag
válasz
StarDeLuxe #118764 üzenetére
Köszi az infót!
Nálam eddig jók voltak a feliratok. Ami nálam most változás de nem a fw miatt, hogy új router van, ami jól teszi a dolgát NAS-ként is. A TV meg lazán felismeri a rá rakott HDD-ket. És végrecahol abbahagyaom a filmet, onnan fűlytatja.De a legnagyobb bug még mindig idegesít, hogy hiába az egyedire álított méret, mert következő állításkor elfelejti.
-
sonye
senior tag
Látom jött új frissítés a tv-kre. Akinek fennt van mik a tapasztalatok?
Mi változott? -
-
sonye
senior tag
válasz
szucs.daniel #118464 üzenetére
Én max 1 vagy 1,5m kábelt vennék.
USB 3 hosszabbító kábel címszóval minden IT boltban lehet.
Nem egy drága beruházás. -
sonye
senior tag
válasz
szucs.daniel #118459 üzenetére
Vegyél egy sima USB hosszabbító kábelt.
Ha USB 3.0 a HDD, akkor olyat.De ne túl hosszú kábelt!
-
sonye
senior tag
válasz
tibur5555 #118454 üzenetére
No para!
Az 1A a jobb ha csak USB-s HDD-d van, de ma már jellemzően tök mindegy hova kötöd a HDD-t, ha gyári kábelt használsz hozzá. Jellemzően nálam az egyéb kábelekkel volt, hogy nem ment a HDD, ha nem aktív tápos USB-n lógott.
Ha a HDD elindul akkor nem lehet elrontani.
A ki-be kapcsolgatást viszont nem szeretik a HDD-k. Csökkented vele az élettartamát az eszköznek.
Célszerű kihúzni, ha nem használod naponta.
Bár én most a 3. USB-n, ami a 7002-n hátul van, egy direkt TV felvevő HDD-nek használom.
Hát nem igen kellemes hallani, mikor a TV kikapcsolásnál megállítja a pörgő HDD-t, de mivel nem új vinyó, így beáldoztam. -
-
sonye
senior tag
válasz
koko52 #118411 üzenetére
Ugyan már..
290-ért vettem a TV-m, másnap a MM, ahol vettem 229-ért adta mert valami áfamentes napok vagy mik voltak.
Ez a hogyan bukjunk el laza 60 ezret 1 nap alatt című játék... Sajnos erről igencsak csöndben volt az üzletlánc....
De a lényeg, hogy a TV tökéletesen működik. -
sonye
senior tag
válasz
Krisz79 #118384 üzenetére
Akkor a méret adott.
de sajnos hidd el olcsó és jó TV nincs.
Én 2 db LG-t vittem vissza!
Az olcsó szériás TV-k olyanok is...akkor a 49MU7002 lehet neked is jó választás.
de ha az android lassúsága, fogyogatása nem riaszt vissza, akkor még a sony lehet befutó.
Az LG sajnos felejtős ebben a szektorban. -
sonye
senior tag
válasz
Krisz79 #118342 üzenetére
Nagyon mázlista leszel, ha 230-ért veszel ilyen TV-t.
Megéri az árát nagyon!Hang szép, kép rendben van.
4K kitűnő
A rendszer pedig gyors.Negatívum lehet:
Az oldal irányban a színfakulás. Tehát minél jobban nem szembe ülsz, annál jobban fakul a szín.
De azért nem vészes. 2 LG után inkább ez, mint az opál szürkülés.A lábak stabilak! Sőt olyan lebegő hatása van, hogy nem bumfordi lábakon áll.
Ha most néznék TV-t a Sony 9-es széria lenne a vetélytárs. De az android miatt nem nyerne.
A képminőség lehet hogy szebb.
Viszont nálam a sony 8005 2 MM gyorsteszten is elbukott.Ha veszed, akkor MM, hidd el megéri, mert zokszó nélkül cserélik, ha valami nem oké vele.
3 nap cseregari. És tuti lehrlet garit regisztrálni. -
sonye
senior tag
válasz
koko52 #118243 üzenetére
A mai tv adásokra az 58" már durvén sok. Hacsak nem egy 7-8 méteres távról nézed.
Nekem 49" van és olyan 4m-ről nézve szép a tv adás.Sajnos nem a TV a hibás, egyszerűen ilyen pocsék a TV műsor.
Az LG az ips miatt meg csalóka. Lehet az ips élénkebb kép, de csúnyán opálosodik nem szemből nézve.Én is bosszankodtam, hogy a 37"es képe szebb volt. Egymás mellé raktam és láttam, hogy filmeknél sokal jobb a mu7002, a tv adásban meg persze hogy a kisebb szebb. Kisebb méreten ugyananyi pixel mint nagyobb mérrten... Ennyi a titka.
-
sonye
senior tag
válasz
PuMbA #118158 üzenetére
Háát ez nem igazán így van, hogy a drága TV-k hangja rossz.
Ma már van amelyikbe külön hangprojektort építenek pl philips.Nekem pl a Mu7002-m hangja még mindig meglepően szép.
De a abban van igazságod, hogy az OLED vékony TV-k esetén már tényleg kell valami hangrendszer.
De bámulatos milyen pici hangszórókból is milyen szép hangot tudnak összehozni. -
sonye
senior tag
válasz
melan #118019 üzenetére
Most menj a MM-ba. Ennél olcsóbb és jobb akciók már nem lesznek, mert jön az új széria.
Hogy melyiket? nézd meg élőben mindkettőt és dönts! A 6452-ban ha jól tudom van bt ennyiben látom előnyét.De a döntést neked kell meghoznod, hogy melyik szebb élőben képileg és kinézetben is.
-
sonye
senior tag
válasz
fery02 #117874 üzenetére
BT füles mellett szól, hogy van otthon 3 Bt füles, de semmi hangcsúszás nincs. A Philipnél, na ott van.
A súlyt meg megint cáfolom.
Sony MDR ZX330 és egy Sony h.ear 2 mini is van, mindkettő elég könnyű viselet.
De van egy bedugós Jam Fusion mini -na az győzött meg, hogy állati jó hangja van a TV-nek BT fülessel.
Sokkal jobb, mint a drótokkal bajlódni. 10m hatótáv és kényelmes a TV-n átváltani a hangot. Nem kell a jack csatit huzigálni. -
sonye
senior tag
Ha vennék, akkor most 55"-t vennék!
Szép az a 49" a nappaliban, de 4K-nál már jó lenne a nagyobb. TV-re meg nagyon elég a 49".Viszont tényleg ott a lottó játék. Én kifogtam egy szinte hibátlan 7002 példányt, nem is variálok már
Az tény, hogy TV-re tényleg nem az igazi a képe. De filmezéshez meg nagyon is rendben van.
Minap néztem koncertet és öröm volt látni, hogy ahol fekete kell ott fekete van, nem opál szürke. -
sonye
senior tag
-
sonye
senior tag
válasz
gyeniko #117542 üzenetére
Nem trollkodás! Pártolom a kollégát!
LG 55"630V helyett akartam IPS LG-t. A 49"810V is csúnya volt.
Olyan gyenge betekintési szöge volt, hogy borzasztó!
A Micro Dimming oszloposodás jelenség is csúnya volt bárhogy állítottam.Így ne istenítsük már az LG TV-ket.
A szoftver nagyon jó, a távirányító is, de a panelek sajnos harmatgyengék!Sógorom IPS Philips TV-je megeszi reggelire az LG-t. Az is 55"! És nem az ambilight miatt!
Ne istenítsük az LG-t!
Be kéne ismerni a cégnek, hogy sajnos hibázott, éscnem gyárt nagy paneles szép TV-t!A Samu 7002-m gyengeségeit tudjuk.
Igen a TV adásokra beállítani nehéz, de filmet nézni rajta élmény.
Viszont a one connect és a feketéje miatt nálam nyerő.
A tükröződő felület is igaz, meg a betekintési szögnél a színfakulás. De cserébe nem opál ködös lesz ha nem pont szemből nézzük, mint az LG-t.Ráadásul az LG nél a szélesvásznú film nézhetetlen volt számomra. Ha nem pont szemből ültem, valamelyik sarok halvény opálos szürke lett.
-
sonye
senior tag
válasz
H.lacika #117507 üzenetére
Valahogy a TV adásoknál nem sikerült még beállítanom.
Egyszerűen nem tudom mihez lőjem be, melyik a referencia adó.
Szép a kép az tény, de ami SD az max 4m távolságból, a HD meg mint tudjuk nem FullHD amit küldenek a szolgáltatók. Ha nem 4K filmeket nézel,a akkor szerintem nem éri meg. Nekem az ért kellett a 4K, mert idővel veszek 4K kamerát. De egy BD film is gyönyörűen néz ki, és bőven szebb is, mint egy másik FHD TV-n.Viszont tényleg ott van, hogy több évre veszed. És ahogy halad a világ a 4K is egyre jobban előfordul majd.
Persze az tény, hogy FHD videókat fogsz nézni 70-80%. -
sonye
senior tag
Na végre ma egy kicsit moziztam a 49MU7002-n.
Hans Zimmer koncertet néztem. Egyrészt a hang TV-hez képest nagyon jó. (Az LG Harman Kardon sehol nincs...) Másrészt meg a kép gyönyörű!!Megállapítottam, hogy a TV adások nem valók ilyen TV-hez.
Az M1 HFD adása is szörnyű. Talán ami szép az az olimpia közvetítés.
De amit HD-nak mondanak az is nagyrészt 720P. Tehát ha TV műsor nézés a cél, akkor nem éri meg a 4K.
De ha FullHD BD , vagy 4K filmezés a cél, akkor mindenképp nyerő darab ez a TV.
Ok vannak hibái, de nem az LG féle ocsmány opál, és az androidos szétfagyás.
A rendszer stabil, a kép és a hang szép. Az 55" jó lenne, de mivel TV-t os nézünk, az már túl csúnya lenne rajta 3m-ről. -
sonye
senior tag
-
sonye
senior tag
Megnyugtatlak, nekem az LG UJ630 volt ilyen furcsa. Azt hittem, hogy mert outlet, de nem. Az outlet nagyon korrekt áron 100%-os állapotban árulja termékeit, csak épp a Tv összeszerelési minősége volt olyan.
elég szomorú, hogy nincs minőségellenőrzés.
-
sonye
senior tag
válasz
dave0825 #117401 üzenetére
Helló!
Bocs, tegnap már lusta voltam gép elé ülni.
Ncore a barátom alapon megérkezett a teljes Rouge One BD, na ott lepődtem meg, hogy belementem a videót rejtő mappába és viszi.Megnéztem, és biza az BD, sajnos nem ISO fájl
Tehát nem volt pontos amit írtam.
De az ISO-t is megnézem majd, mert mielőtt megadta magát a hálózatos HDD-m, ott ISO-ba volt a fájl, csak már nem tudom, hogy LG-n vagy a Samsungon néztem meg.Ígérem megnézem neked!
-
sonye
senior tag
válasz
frizso #117366 üzenetére
Az IPS színvilág tényleg kicsit szebb, de a betekintési szög mind a 630 és 810 esetében is gyalázatos volt.
Inkább a VA panel kicsit elfakuló színe, mint az IPS opálosodása.Az tény, hogy normál TV adáshoz még én se találtam meg a jó beállítást. De ez betudható annak is, hogy a TV csatornák se küldenek normális adásképet.
Ami nekem nem jött be az IPS-nél, hogy a fehéret meg túlhúzta,
Reggel a mesecsatorna volt a teszt. Az LG-nél beégett a fehér. A fekete meg szürke.
Szélesvásznú filmeknél meg a szürke csík és az oszlopos bevilágítás nagyon csúnya volt.Lehet, hogy OLED-ben élen jár az LG, csak akkor ne gyártson mást.
Egy Philips meg tud normális IPS TV-t csinálni?
LG-nél miért olyan csúnya a betekintési szög. Kicsit nem középre ültem a Tv elé, már valamelyik sarok elkezdett fakulni. Na a Samsungnál nincs ilyen. Nem pont szemben ülök, de ugyanabban a síkban, akkor is szép a kép. Ok van az a szög, ahol már torzulnak a színek.De még mindig azon dühöngök, hogy 2-3 fizetés ára egy TV, és ár/érték arányban hulladék.
Na de ennyi épp elég a samsung topikban az LG-ről
-
sonye
senior tag
válasz
stemplar07 #117361 üzenetére
Üdv a klubban
Az arénában a MM eladó is mondta, hogy az LG a marketingje miatt a hulladékot is eladja drágán.
Én megbüntetném őket a fogyasztók megtévesztése miatt.Ok, ha a 8-as szériájuk kb 200 alatt menne 55"-ban, azt mondanám, hogy jó ennyiért mit várunk.
De akkor a 6--os széria is kb 120 körül illenék mennie.Nem tudom mit művel a 2017-es modellekkel a cég, de valamit nagyon elrontott, és a szomorú, hogy még mindig istenítik.
Eközben a Samsung szépen, csendben csinálja a minőségi modelljeit a közép kategóriában is.
-
sonye
senior tag
válasz
frizso #117343 üzenetére
Azért 500-ból már mennyi mindent lehet venni.
A local dimming videó azért vicces, mert LG810 VD Samu 7002 esetén pont fordítva ezt lehet látni.
Az LG meg elmehetne oda, ahol nem 100 alatt keres az ország jó része. Mert az olcsó szektorban hulladékot gyárt!Két 300 ezer körüli TV-nél a teszt
Ha majd egy OLED lesz 200 körül kapható, an akkor azt mondom megéri.
Viszont nagyon írják, hogy az OLED gyors mozgásoknál nem jó. Nem is láttam még pl focimeccset rajta sehol.
Csak ezt a lebegő, lassú mozgású filmeket. -
sonye
senior tag
válasz
tothjani81 #117340 üzenetére
Ncore tartalmakat szépen elvisz.
Eddigi meglepő, hogy még a BD lemezes videókat is viszi.
Tehát nem kell lemezre írni, mert anélkül is megy. -
sonye
senior tag
válasz
Morfi #117330 üzenetére
Egy apró update:
Ha HDD vagy bármilyen eszközről játszok le, akkor megjegyzik a lejátszó, hogy hol hagytam abba.
Ha a "NAS" azaz a hálózatról indítok valamit, akkor nem jegyzi meg. (router végén lógó HDD)
Ha tényleg egy igazi NAS lenne, akkor lehet, hogy a Plex vagy épp a serviio simán többet tudna még. -
sonye
senior tag
válasz
Morfi #117324 üzenetére
3 hete használom. Most már olyan áron van, hogy nagyon megéri.
Hátrány: a HBO GO kilép folyton
A fekete van ahol már kicsit sok, de jól beállítva nem gond
A film lejétszó nem jegyzi meg hol tartott a film és a manuális méret állítást el szokta felejteni.
Sokan sport miatt nem veszik, mert csak 50Hz. Igen, lehet picivel jobb a 100, de sok múlik azon hogy milyen jelet küld a szolgáltató.Összességében pedig egy nagyon szép, minőségi TV-ről van szó.
Bár szívem szerint 55"-ra cserélném, mert még nagyobb kijelző. Viszont HD TV műsorokhoz az 55" már nagy. -
sonye
senior tag
válasz
Foose #117309 üzenetére
Nekem is megvolt a kálváriám!
LG 55UJ630V - Megvettem outletből - na ott már eleve közölték a szerződés apróbetűjében, csak ha hibás a termék, akkor cserélnek. Az más dolog ha nekem nem tetszik a képe... Eladtam... Na ez a 190 ezres TV
Ok, na mondom, akkor egy 49SJ810V csak jó lehet. Mindenki dicséri.. Ahha, 3. nap pixelhiba, ráadásul a betekintési szög gyatra, az oszloposodó alsó bevilágításról nem is beszélve... Na ezt az ipari hulladékot 260 ezerért árulják... MM-nél vettem. 3 napon belül szó nélkül cserét ajánlottak, vagy akár levásárlás, pénz vissza. Ami nekem tetszik.
Korrekt, segítőkész kiszolgálók az arénában mindenben segítettek. Az eredmény a 49MU7002 lett - laza 290 ezer.
Szóval igen, dühítő, hogy 300 ezer meg 3 út kell ahhoz, hogy legyen egy minőségibbnek mondható TV-je az embernek. Na meg tényleg olyan eladó kell, aki érti a dolgát, tudja mit akar a vevő és ehhez ajánl. De úgy ajánl, hogy nem csak xy márkát nyomja...
Bár gyanítom a gyártók úgy vannak vele, ha a vásárló költ, akkor húzzuk le rendesen...
LG egyébként 70 ezres áron viszont 32"-ban tökéleteset gyárt. képminőség rendben, ok a hang nem az a szép, de elmegy. Lehet, hogy a samu a közép kategóriában teljesít jól, az alsóban meg nem...
Egyébként a te TV--det hol gyártották?
Én nagyon meglepődtem a MADE IN HUNGARY feliraton -
sonye
senior tag
válasz
Foose #117300 üzenetére
Webshop? Akkor meg még több napid is van, hogy elállj a vásárlástól.
A MM ilyen esetekben nem tudom hogy mit talál ki, mert én boltban vettem a TV-m mikor az LG-t cserélték a Samsungra.központi számot hívd. Biztos, hogy segítenek, mert nekik is fontos a bolt minősége.
Egyébként sógoromnak vettükn pár éve ilyen kis samu TV-t, azóta is tökéletesen megy.Mintha tavaly a gyártóknál valami történt volna.
Drágán a rosszat... Az LG a nagy csalódás nekem. -
sonye
senior tag
válasz
Zsolto #117205 üzenetére
Megnyugtatlak, ez a TV ennyit tud ilyen téren!
Sehol máshol, csak a böngészőben megy a billentyűzet, és még a saját samsung billentyűzetével is ez a helyzet.
De az LG esetén is ez volt. hiába a sok app, csak a böngészőben volt billentyűzet.Engem a samsung saját légegeres távirányítója érdekelne milyen.
Vagy maradjak egy sok gombos világítós billentyűzetnél... -
-
sonye
senior tag
válasz
sityupityu #117184 üzenetére
Az LG-nél már van régóta.
Ahogy a távirányítót mozgatod, úgy jelenik meg egy kurzor és nem a nyilakkal kell lépkedned, csak a nyilat irányítod.Ez a samu lelopta már, csak kérdés, hogy melyik típusnál működik.
-
-
sonye
senior tag
válasz
PuMbA #117149 üzenetére
Tudom, sajnos ezen a téren sokkal ügyesebb volt a D6100-as TV-m.
2 gombnyomással szét is húzta a filmet. Az meg kevésbé érdekel, hogy nyúlik a kép.Az okos távirányítóval ez kissé macerás. Menübe be, és ott állítgatni.
Nincs gyors gomb.
Meg hiába a 16:9 képarány, más filmnél a beállított szétnyújtás már nem jó. Sőt van, mikor nem is méltóztatik a képet nyújtani.
De ez legyen inkább a probléma, mint egy androidos, ami kikapcsolja magát, meg újraindul stb...Jut eszembe:
Nem okos távirányító melyik, ami a MU7002-höt tökéletesen jó?
Típusszám jó lenne. -
sonye
senior tag
válasz
gyeniko #117145 üzenetére
De egyébként engem nem zavar, sőt jobb a fekete.
A dinamikus kontraszt tényleg be van kapcsolva de csak alacsonyra.Viszont ami jobban zavar az, hogy minden film szélesvásznú, így egyedileg kell nagyítani, hogy ne legyen széles csík.
Egyébként mióta megvan a 7002-m, hú a monitoromon zavaró a bevilágítás, mert eddig fel se tűnt, milyen a jó panel
(Na persze az is LG....)
-
sonye
senior tag
válasz
szami777 #117130 üzenetére
Ez a sötét dolog a VA panel sajátossága.
Na meg a panel vezérlés is úgy lett megalkotva, hogy a sötét az sötét legyen. És így tényleg fekete a fekete. Cserébe vannak részletek, amik elvesznek. De a szürke IPS se jó.Én is 2 hete állítgatom a lehetőségek szerint.
De a mai TV adások se jók. Van ami sötétebb, van ami világosabb képet ad.
X csatornához belövöm, na így jó. váltok egyet, jajj de csúnya... HD ide vagy oda, még mindig szörnyű a TV adások minősége. Talán majd ha HDR felvételek lesznek, akkor változik kicsit.... De évek kérdése.Filmek esetén szintén ez van. Van amit eleve úgy forgattak, hogy nagyon sötét. Egyébként eleve utálom ezeket a sötétben játszódós filmeket. Még sok esetben a moziban se látni mindent.
Beállítottam a természetes és a kiemelt módokat saját érzésre. És a filmtől függően változtatom, hogy melyiken néz ki jobban.
-
sonye
senior tag
válasz
arnicode #117119 üzenetére
Én is direkt ezért belenéztem valami focimeccsbe (Jelzem nálam 1 teljes meccs se lesz megnézve)
Nem tapasztaltam azt, hogy nézhetetlen lett volna a közvetítés.
Ok a nagyon gyors kamera mozgásnál érezhető, hogy mintha a kép nem lenne olyan éles, no de digitális jelről van szó, pocsék minőségű HD, tehát nem mérvadó.Na de akinek a foci meg a meccsek miatt szükséges a Tv, akkor a 100Hz jobb lehet.
Én inkább azon mocorog magamban, hogy 290-ért vettem a MU7002-t, és most 250-ért már elérhető....
Bár azzal nyugtatom magam, hogy az én TV-men nincs fénybeverés, a fekete fekete, a szélesvásznú is fekete csíkos. Tehát ha panel lottót nézem, most jót húztam kiA mozgásjavítás meg csak egyedin használható.
Lehet, hogy a kolléga kikapcsolta, akkor döcörgős lehet a sport... -
sonye
senior tag
49MU7002 firm
A 1151 és a 1155.1 FW között mi a különbség?
Aki már felrakta mit tapasztalt?
Változott valami, érdemes felrakni?Én még a win frissítéseket is utálom, mert sokszor nem frissít, inkább lassít....
Ezért kérdem hogy érdemileg jobb lesz-e valami tőle. -
sonye
senior tag
A MU7002-m már új fajta okos távirányítót kapott.
Nagyon ki könnyed távkapcs, csak épp van pár gomb, amit hiányolok.
A legjobban a P size gombot hiányolom. Azzla nem kell a menüben túrni folyton.Vannak egyszerű távirányítók, de valahogy azért 208-ban azt mondom mégis legyen okosabb az a táv tetszene.
Kinéztem egyet, de kérdés, hogy teljes támogatással működne-e .
Ezt a típust néztem: link
Ez az LG-ről koppintott.
-
sonye
senior tag
Valaki írta, hogy a Tv nézésnél kis csík van fölöl meg néha oldalt.
Megoldás? Egyedi képméret a TV forrás esetén és 2-2% nagyítás. Így garantáltan nincs csík, és nem is zoomol akkorát a képernyő, mintha 16:9 lenne beállítva.A HBO GO meg egy katasztrófa sajnos.
Igaz hogy van, de egy apró áramszünet vagy net kimaradás és megint bejelentkezést kér.
Még csiszolják azt a programot ha lehet, mert így használhatatlan. Így előfizetni sem fogok. (Egyébként meg amit a HBO ad úgyis le lehet tölteni és akkor nem a netet húzza az ember.)Viszont ha van infra port a mobilján az embernek szépen be lehet állítani a távirányítót ahogy akarja.
Így amit idegesítő, hogy kihagytak a menüből, ez is megoldható.
Azaz pl gyors menüből elő lehet hozni a képarány beállítást. Mert a menüben mászkálni elég hosszadalmas tud lenni. Kár, hogy nem tudtak ilyet kirakni, vagy valami programozható gombot tenni a távirányítóra.Tehát a lassan 2 hetes teszt eredménye: 49MU7002
A kép nagyon szép. Bevilágítás a nagyon minimál. Felhő nincs.
A hang meglepően jó egy Tv-hez képest. OK lehet vitázni, de a D6100-tól fényévekkel jobb.A menü sajnos pocsékabb lett, illetve a pár gombos okot távirányító sem annyira szuper hosszú távon.
A samrt rész sokat javult, de a HBO idegesítő.A film lejátszó rész is butácskább lett úgy érzem. Viszont gyorsabb és könnyebb a hang/felirat váltás.
De azt mondom, hogy tökéletes TV nincs, viszont összességében a negatívumok is kis apróságok.
A HBO GO az viszont eléggé melléfogás....A nézési táv nálunk úgy 3 méter. Tehát a 49--es mérte a TV-hez jó. HD és 4K filmekhez a nagyobb is megéri.
De ha TV is kell jobb minőségben ott kell a kompromisszum.2 LG után túl ez TV!
Egy kicsit ott a kíváncsiság, hogy mit tud egy Philips, de az android miatt nem mertem.
-
sonye
senior tag
válasz
szoltan70 #116790 üzenetére
Levágnak, de engem a sztori meg a látvány érdekelhet.
Na most a naagy direktor megálmodók, kit izgatnak. Ha le is vág az ember a képből még akkor is bőségesen élvezhető.már kérdés, hogy a samu D6100-m ezt eleve tudta, itt meg nagyítani lehet.
viszont mivel nem egyforma a képarány, így állítgatni kell, mint a mozigépésznek -
sonye
senior tag
Fekete csíkhoz:
HBO Go megnéztem a Logan filmet. Semmi csík sehol. Full képernyő.
Leszedtem a BD változatot és ott meg csík van alul fölül.Tehát igenis képesek lennének teli méretű filmet kiadni.
Szerintem direkt csinálják ezt.
Van nagy TV, házimozi de inkább nézd meg moziba....Akkor én maradok az elnyújtásnál és nem érdekel mi volt a rendező álma...
-
sonye
senior tag
válasz
Tamás34 #116700 üzenetére
Én nem bántam meg, mégha 290-ért vettem akkor se.
A hulladék paneles LG után felüdülés.A 260-as ár alá már nem fog bemenni.
Már ki fog futni lassan ez a modell.Viszont be fog férni az xbox alá.
Most egy modecom mini pc amivel küzdöl. Lehet az lesz a médialejátszós eszköz majd. De a beépített lejátszó is elfogadható az apró hibáival.
A yt meg a net az viszont meglepően jó a TV-n.
Ráadásul van HBO Go, ami pl android alatt nincs. -
sonye
senior tag
Juuj de sötét lett a hangulat kérem
Sajnos tényleg kikerültek funkciók, amik a régi TV-k még tudtak.
De ma pl az LG nagyon színvonalas szoftvert csinált. Ott pl le lehet kapcsolni a képet zenek közben.
Szimplán csak energia használatnál. Cserébe mit kap az ember? Egy hulladék minőségű panelt.Samsung mit ad? Minőségi panelt! Szép képeket.
Ok, nem lehet lekapcsolni a netes rádióknál a zenét, de pl ha hálózatos vagy HDD-s lejátszással indul a zene, ott van képernyő kikapcs funkció.De egyébként meg ez amolyan nem mindenkinek fontos funkció.
A gyártó szerintem úgy van vele, hogy zenét a házimozin kell hallgatni, nem a TV-n.Nekem a régi D6100-as TV-m fájó pontja volt, mikor a samrt részt szinte kioperálták. Se net, se facebook, se YT, mert mindent töröltek.
Bízom benne, ezt azért nem ismétlik meg újra.No de akkor nézzük meg Phi-IPS-ét:
Szép a kép, de az ambilight csalás, hogy feketébb legyen a fekete...
Ott olyan alap funkciók nem mennek, hogy EPG, HDD normális kezelés, és néha szétfagy a rendszer.Még talán a sony lehet jó, de ott meg a beépített média lejátszó miatt nem kellett a TV.
OK, lehet letölteni más alkalmazást. És innentől lesz sérülékeny, fagyogatós a rendszer.Nagyon jó az android, de mint tudjuk 1-2 év és belassul.
NA akkor inkább legyen kicsit "butább" a szoftver, de szép kép és gyors rendszer.
Lehet mérlegelni kinek mi a fontos.
De tényleg szomorú, hogy 2018-at írunk, és a csatlakozókat lespórolják a gyárók, a panelek silányak néhol, a szoftver instabil. Megoldás? A kevésbé rossz TV-t venni...
Nem bántam meg a 49MU7002T-m. Csak szomorú, hogy 300 ezertől indul ami TV.
-
sonye
senior tag
Helló!
Tegnap mondom regisztrálok +1 év gariért, de az oldal közli, hogy nem jó a szériaszám.
Márpedig más számot nem találtam a MU7002-n, csak az UTP csatinál lévő dobozkában.Panel lottó nyertes lehetek, mert tényleg szinte alig látok bevilágítást.
És a poén:
Hol gyártották a TV-m? Made in HungaryEngem legjobban 1 hét használat után az idegesít, hogy nem igazán kényelmes a sok szélesvásznú filmet teljes képre állítani.
Amúgy meg nem is értem miért kell a BD verziókat is szélesvásznúként adni. Van egy 50"-os Tv, de kb 30"-nak megfelelő méreten megy a film.
A D6000-s TV-m még tudott előre beállított képméreteket, így mindig szét tudtam húzni a képet.
Na de inkább ez az apró macera, mint az LG kijelzői. -
sonye
senior tag
válasz
cucumber87 #116581 üzenetére
Gyors kérdés:
Bírja a videokártyád egyáltalán a 4K-t?
A másik, hogy milyen HDMI kábelt használsz? Ha nem 1.4-es verziójú, az is okozhat gondot.A gép le tudja játszani a 4K filmeket?
-
sonye
senior tag
válasz
dave0825 #116571 üzenetére
Gratulálok a TV-hez!
Hát igen, ez egy más élmény, mint az LG!
Pont emiatt a felhős képek miatt utáltam meg az LG-t. 2-ből 2 TV ilyen volt.
A Samsungon ilyet nem fogsz látni!Sajnos a média lejátszója tényleg lehetne kicsit jobb.
Pl nem jegyzi meg az elindított filmet hol állítottam meg.
De a zenénél van egy gomb, amivel a képernyőt ki lehet kapcsolni.A BT és optika nálam is így működik. Ez szerintem nem rossz dolog.
Az tény, hogy a BT fülest elsőre hosszabban kereste, mint az LG, de későbbi csatlakozás már gyorsabb.Nekem a távirányító szintén szokatlan volt először.
De az az úgymond okos távirányító most már sokkal jobban bejön, mint az LG-nek. Kicsi és nincs teleszórva gombokkal.
Sajnos majd tapasztalod, ahogy az LG mikrofonja magyarul értett, addig a Samsung nem igazán érti amit mondasz neki. Még angolul sem értiTaláltam valami listát, hogy a mikrofonnal sokkal több okosságot is tud az ember.
Pl csatorna váltás meg hasonlók. De nem találtam meg azóta ezt a listát.Összességében én is 1 hetes használat után azt mondom, hogy soha többet LG. Lehet bármilyen jó a szoftveres körítés, ha utálattal ülök le bármit is nézni. A Samsungon mozizni meg élmény.
-
sonye
senior tag
-
sonye
senior tag
válasz
sajtos75 #116550 üzenetére
Nekem egy Logitech K400 van.
Ezen a menük elérése kicsit macerásabb, mert a funkció gombok nem tökéletesen kompatibilisek.Kaptam kölcsön egy Samsung Smart Keybouard VG-KBD2000-t, az BT-s. De nálam dobálja le-föl a TV.
Valószínűleg a wifi mellett a BT nem stabil.
De a samsung billentyűzet kimondottan kényelmes. -
sonye
senior tag
válasz
stemplar07 #116542 üzenetére
Hát igen, ez az LG engem is feldühített!
Én se veszek tőlük soha többet semmit!
Még jó, hogy mázlistán kiszálltam a dologból. -
sonye
senior tag
-
sonye
senior tag
válasz
adakiller #116520 üzenetére
Felejtsd el az LG képvilágát!
A samun vannak színek, az LG csak olyan mintha lenne.
Nekem ia fura, hogy van fény és van komtraszt, meg fekete.
Az LG opál, vagy túl lőtt színek, de akkor sincs kontraszt vagy éppen fény.Én minden nap rácsodálkozok a TV-re hogy milyen feketéje van.
Még egy OLED LG demó is szép. Alig van oldal fénybeverís, pedig én ezeket nagyon szigorúan nézem.Felejtsd el az LG-t. Egy siralmas dolog, amit 300ezres kategóriában is művelnek.
Nekem is meg kell szokni, hogy fekete és nem szürkeség van. -
sonye
senior tag
Sziasztok!
Milyen jó kis appokat ajánlanátok a Tv-hez?
A gyári film lejátszónak valami alternatíva? Csak érdekességként szeretném tudni. -
sonye
senior tag
válasz
warren29 #116499 üzenetére
Én kerek perec megmondtam a MM dolgozóinak, hogy ne mez volt az elvárásom az LG Tv-vel kapcsolatban.
Fakulás stb. Szóval mondtam a hibákat.Az eladók is helyeseltek, csak annyit nem értettek, miért vittem el.
mondtam is, hogy sötétben lehet ezt jól látni.De nagyon korrekt módon segítettek, hogy legyen egy szép 49MU7002-m
-
sonye
senior tag
válasz
lezuvius #116452 üzenetére
Huh, akkor megnyugodtam. Nem szeretném, ha ezzel a TV-vel is lenne baj.
Szép a képe, nincs röcögés, és a fekete néha már furcsa, hogy ilyen mély. Hozzá kell szokni a szemnek, mert egész más, mint a szürke LCD.
Nem bántam meg a vásárlást, a samsung tud Tv-t gyártani korrekt áron.
Bízom benne, hogy hosszú távon is bírni fogja a sok mesét és filmet a TVA TV műsorra nem való az tény, mert akár egy HD adás után is visszakapcsolva jujj de nem szép
-
sonye
senior tag
Ez HBO Go elszomorított. 1 film után belefagyott a progi. Aztán caak az áramtalanítás segített neki. Ajjaj ennyire rossz ez a tizen?
Ez így kicsit elszomorító.
-
sonye
senior tag
Most a KS7000 az ugyanaz mint az MU7000??
-
sonye
senior tag
válasz
stemplar07 #116378 üzenetére
Osztom a nézeted!
Január 2 óta járom a kálváriát az LG agyon marketingelt kukába való paneljaival.
Csütörtökön megvettem a samsung 49" MU7002t na ezt én már TV-nek nevezem.Valamit nagyon elállított a kedves fórumtárs.
Nekem szinte az alap gyári beállítások is meggyezőek voltak.
Alig állítgattam. Találtam egy jó kis LG OLED tesztvideót, ami a feketére tökéletes teszt.LED EDGE és ehhez képes tényleg kiválóan szerepel.
végre ezt nézni is lehet.
Én az LG TV-ket nem bírtab beállítani rendesen. Ott a fátyol és a szürkeség volt. A micro dimming meg botrány az LG-nél. Nem értem hogy jöhetett ki a gyárból olyan panel.Szóval szerintem semmi baj a 7002-vel.
A tesztek meg igazat mondanak, egyedül a betekintési szögnél van egy kis színfakulás. Ok, de melyik LEd-nél nincs a 300ezres sávban?LG-t kell sokat nézni előtte
-
sonye
senior tag
válasz
Stefi_dzsi #44197 üzenetére
Én még mindig a jóöreg kábel híve vagyok.
De egy tplink 1043 n wifivel már simán viszi a jelet.
Sajna a wifinél az interferencia tényleg ott van. Pl elíg bekapcsolni a mikrót...
-
sonye
senior tag
válasz
Stefi_dzsi #44192 üzenetére
Minek akarsz 5Ghz készüléket venni?
sok eszköz még nem is tudja.
Egyébként 5Ghz akkor olyan eszközök kellenek. Vagy még beraksz még egy másik routert ami 2,4Ghz-s, hogy az egyéb cuccok is felmenjenek a netre.Igen, az tény, hogy kevesebb az interferencia, de szerintem nem éri meg minden eszközt lecserélni csak ezért.
-
sonye
senior tag
válasz
krisznagy #44114 üzenetére
Helló!
Szépen megy át a gépről HDMI-n a jel, de én pl szívok I5 proci és ATI videokártya kombinációval. Ha mindkét megjelenítőn szeretnék külön-külön képet, akkor darabos film. Nem a HDMI a hibás, mert 1.4-es 3D képes kábel.
A TV egyébként PC rákötésnél csak úgy működik mint egy nagy monitor.
Itt csak az áramfogyasztás kérdés még. Van-e értelme zümmögtetni a gépet pl csak egy youtube vagy egy mail megnézés esetén. Nekem is egy darabig jó megoldásnak tűnt, de már egyre kevesebbet használom így, mert egy Andrid TV-vel ugyanúgy gyorsan meg lehet nézni ami kell és nem eszik szinte semmit. -
sonye
senior tag
válasz
krisznagy #44112 üzenetére
Ez a 2D ből 3D ügyes dolog. De nem azt érzed, hogy de kimászik minden. Inkább mélysége lesz a képnek. Nem élvezhető annyira csak óriási méretben a 3D, merg akkor érezni, mintha benne lennél a film terében.
Jópár filmet leszedtem, volt amik mkv kódolással nagyon rosszul néztek ki, így blu-ray verziókat próbáltam ki. Azok egész szépek, de pl egy lejátszó 30-40, egy gyári film 10-15. A képméret projektorral lenne szuper, a TV-n nem lesz ugyanaz.
A demo filmek nagyon ki vannak élezve, amiket a boltban mutatnak, olyan effekt meg kevés van egy hosszú filmben.
Egyébként a technológia és a szemüveg sem mindegy. Mindenkinek mást szeret a szeme.
Minap olvastam, hogy a gyártók a felső kategóriában már nem is 3D fele mennek, inkább a panel minőségét és a méretet a 4K felbontást helyezik előtérbe.
-
sonye
senior tag
válasz
krisznagy #44105 üzenetére
Csak az én véleményem:
Jó, szép, érdekes a 3D, de ahhoz TV méret is kell. 82cm TV-n nem fogd élvezni, mert kicsi a kép.
Egyébként meg kevés a film és azokból is kevés ahol tényleg iszonyát jó a 3D látvány.
Én is rá voltqm kattanva, de rájöttem, hogy nem olyan nagy dolog. Megnézel pár filmet, aztán kész.
Eddigi legjobb 3D az Avatar volt, azóta semmi. -
sonye
senior tag
válasz
nightshadow #44082 üzenetére
Nekem 37-es TV van. UE37D6100.
A 3D ilyen méretben nem jön ki. Egyébként meg ha most vennék, akkor tuti nem ledeset, mert kezdem unni a bal sarokban a felhőt. Egy 2012-es 102cm van ismerősnek, ami LCD, hát jobb a betekintési szög és nincs felhő. A 3D meg röhögve megy minden forrásból. Igaz nem smart, de nem is olyan lényeges, mert minden egyebet tud.Van ismerős, aki jó áron tud hozni számlával, de nem 3éves garival, csak 1évre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest