Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
741105
csendes tag
válasz
nyesix
üzenetére
Nekem van egy Q7- es 75"-os. Mielőtt meg vettem elég rendesen körbe jártam, hogy milyen legyen.
(nem itt a fórumon) hanem elmentem párszor és meg néztem a saját szememmel. A mai csúcs tv-k mindegyike ott volt.
Sony LCD és oled, Panasonic LCD és oled, LG oled Samsung Q7,Q8,Q9.
Nem láttam különösebb eltérést a Q7,Q8 és Q9 között. Számomra ár érték arányban a Q7 volt a befutó.
Amit itt a fórumon pár szakértő szeret hangoztatni, hogy lefosod a bokádat, meg fényévekkel jobb az egyik a másiktól azzal ne foglalkozz, menj és a saját szemeddel nézd meg. -
-
Zigi
senior tag
válasz
Ghostman78
üzenetére
Szia. Esetleg a telefonon skypeolsz és a képernyőt a tvre küldöd?
-
PuMbA
titán
válasz
kkp900
üzenetére
"Akkor milyen lehet majd egy Q9-es ami direkt ledes is?"
Nincs annyira nagy különbség közöttük. Ahogy mész felfele egyre többet fizetsz, egyre kevesebb javulásért
Ez mindenhol így van. Egy 20 millás autótól a 40 millás autó kétszer jobb? Nem. Egy 3,5 millás autó és egy 7 millás között sokkal nagyobb a különbség? Igen. Ugyanígy 70 ezres és 140 ezres telefon között nagyobb a különbség, mint egy 140-es és egy 280-as között.(#128096) Ghostman78: Nincs a TV-ben kamera, hogy menne?
-
Samsung 8000 szeriás tévém van.
Nincs skype tévére ?
Van rá valamiféle alternatív megoldás hogy videóhívás menjen a tévén ?

-
kkp900
senior tag
válasz
nyesix
üzenetére
Az egy Outlettes tv volt és Q8FAM volt a tipusa.Ára is korrekt volt 325 re lealkudtam de össze lett cserélve a doboza egy Q7FAM-al és ezert vittem vissza mert a tv azt írta ki a termékjegyben hogy ő csak egy Q7!Közbe meg minden kis részébe vagy takaró lenezébe Q8 volt.Féltem hogy egy összerakott kokányolt tv!Max egy javított pld lehetett amúgy.Tökéletes volt a képe tényleg álom színek és a sima tvzésre is gyönyörű képe volt.Pedig csak UPC HD beltériről van nézve.Akkor még 4K anyagot nem is néztem rajta csak a bolti demo módba hagyott képeket.Akkor milyen lehet majd egy Q9-es ami direkt ledes is? 😃👁De az is igaz ha ma nem akciózza le a MM akkor nem lett volna Samu..Inkább vesszen az avi meg a DTS de legyen szuper a kép!👍🏿😃
-
nyesix
senior tag
válasz
kkp900
üzenetére
nem fogok LG-t venni, nem hergelni jöttem a topikba,
csak leírtam mim van most. Samu lesz, és 65". Emiatt a Q9 - és igaziból az 65ös LG oled is - ugrik.Nálad milyen Q8 volt FN, vagy DN? Miért vitted vissza a Q8 at? hogy megnézd otthon a Q9et is?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
és igen, segítettél. Én a media marktban hiába táncolok jobbra-balra a kijelző előtt tesztelve a betekintési szöget a Q6/7/8 as szériánál, őszintén nem látok nagy külömbséget -
kkp900
senior tag
válasz
nyesix
üzenetére
Ha rám hallgatsz akkor csakis a Samut vagy az LG Oledet veszed.Én ma vittem vissza egy LGSK8100 mert egy rakás szar volt akciósan 250-ért .Előtte egy nappal volt nálam egy Q8 és így volt mihez hasonlítani.Sötét szoba este az is igaz de mindenben verte az LG-t.Nem hogy szürke meg ilyenek hanem amikor egy jel megjelenik valahol pld HBO akkor ott az egész egyharmadát bevilágítja a kijelzőnek!Akkora fénnyel ,hogy az már zavaró.És kikapcsoltam minden szart benne ahogy tanácsolták!Vagy ami még jobb volt felirat alul a filmnél és szó szerint a Ray Donovan film nézése közben sötét jelenet és két oldalt sötét marad a kijelző középen meg láthatóan kivilágosodik!A felirat megvilágosítása miatt!4K filmekbél is látszódott csak ott a jobb anyag miatt kevésbé hozta elő de zavaró volt nagyon.Ahoz képest ,hogy ez a csúcs 8500 alatt van eggyel rohadt egy szar tv lett .És oké direkt ledes de nanocellás már.A 9500-az egy az egyben a 8500-as .A kontrasztja meg a színeknek nagyon rossz volt sehogy se bírtam jobbat kicsikarni belőle.Persze a Q8 sokkal drágább főleg amit most vettem Q9FN de ugye ez a csúcs belőle.Most akcióba van 2 napig a MM -ba pld ez 55 -ben 450 volt.Ergo szerintem felejtsd el a sima led LG-ket ha este is akarsz filmezni rajta.Én a szememnek hittem nem adatoknak ezért jó is ,hogy webről vettem ma vissza is vittem egyből.Remélem egy kicsit tudtam segíteni..
-
kkp900
senior tag
válasz
PuMbA
üzenetére
Tudod mikor 2005-ben vettem 1300€ akkor kb itthon még max pesten volt ilyen 500 ezerért!És akkor Projektoros 127 cm Toshiba tvm az volt hozzá .Most nem azért de akkor kb 5 Opel Astrát hozhattam volna az árukból és nem a szarokat.De kint is éltem nem itthon.Sinusz 200W -ot tudott a Harman Kardon még akkor DVD lemezjátszó volt hozzájuk és az se játszotta az írt lemezeket pld..Úgyhogy akkor még nem nagyon röpködtek a millás cuccok itthon házimozira.Persze azóta sok minden változott itthon is meg a márkák között is.És már nem vennék házimozit 200 ért sem mert nem használnám ki.Lehet ,hogy azóta rosszabb lett a Harman de annyira nem szerintem ,hogy kb amit írtál az utolsó futottak még kategória legyen.Nem nagyítani akarom a tudását minőségét csak szerintem sokkal kisebb márkák is vannak nem is kevesen..Visszakanyarodva a Samuhoz akkor esetleg tudja e valaki ,hogy a Samu Q9 is megkapja az Airplay2-est vagy csak az idei modellek??

-
PuMbA
titán
válasz
kkp900
üzenetére
Milyen Harman Kardon?
Azok se valami nagyon minőségi hangzást nyújtanak, ha egybe 5.1 szett volt. Az ilyeneknél is azért szedik a pénzt, mert ők rakják össze és egyszerűbb a felhasználó dolga, de ha külön-külön veszed jóval jobb hangminőséget össze tudsz rakni ugyanannyi pénzért. -
kkp900
senior tag
válasz
PuMbA
üzenetére
Majd kiderül ha meg lesz a tv akkor beüzemelem majd és kirpobálom a Plexet.Az is olyan ,hogy csak engedélyeznem kell majd neki ,hogy hozzáférjen a megosztott mappágoz ugye?Nem kell letöltenem a gépre is?A Soundbaara visszatérve volt házi mozim minőségi darab vol Harman Kardon 5.1 de eladtam mert nem használtam ki.Így maradnék egy sima Sbaarnal és helyileg is kevesebbet foglal.
-
PuMbA
titán
válasz
kkp900
üzenetére
"A Plexre azt mondták ,hogy a 4K filmeket nem tudja."
Akkor azok, akik mondták, nem értenek hozzá
A Plex-nek semmit sem kell tudnia, mert a TV játssza le a videót. Soundbar hanyagolós, ha hangminőséget akarsz. A soundbar a kényelmes kezelés és kis helyfoglalás miatt alakult ki, de negyed vagy ötöd áron meg lehet kapni ugyanazt a hangminőséget. -
kkp900
senior tag
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Köszi szépen a választ !Macbook prom van meg egy most vásárolt Apple TV4K-s.Akkor így kihagyom a Plexet mert az Infuset használom csak azt nem tudom,hogy az is átkonvertál e vagy nem de gondolom igen.A Plexre azt mondták ,hogy a 4K filmeket nem tudja.Majd ha megkapjuk a tvre az Airplay2 akkor fontosabb lesz majd ,hogy is lesz a hangokkal.Később akarok majd egy Sundbaart venni hozzá azzal a tvt összekötni de addig is marad a tv hangszórója is amúgx ahogy látom az 2*20 Watos ergo jobb lesz mint egy sima tv.Abból milyen márkát érdemes majd venni 100-ig bezárólag majd?Elég egy Samsung is vagy inkább JBL vagy Harman Kardon pld..És akkor ,hogy kell majd összekötnöm ?Mivel az Apple tv-csak egy HDMI csatlakozó van.?Akkor azt a tv -vel nyílván de a hang akkor hogy digitális fénykábellel vagy inkább a apple tvt Bluetoothon a Soundbaaral?
-
Celtis
veterán
válasz
nyesix
üzenetére
Az edge led és a local dimming csak a marketingesek fejében összeférhető. Viszon a VA panel local dimming nélkül is elég jó feketét produkál. Persze a háttérvilágítást ehhez érdemes lejjebb venni. Lásd HDR tapasztalatok. Panasonic TV-t nem néztél?
-
nyesix
senior tag
segítsetek, jelenleg egy 55" os LG tv-t használok, ami az IPS miatt - a főként esti filmnézésnél - elég zavaró szürke színű feketéket produkál. Elhatároztam,hogy lecserélem valami olyanra, ami feketébb.
(tudom, hogy oldalról szürkül a VA, és nem viszi a DTS magyar hangot, meg az AVI-t, és a távja is szarabb a samunak mint az LG nek volt a magic remote, de ezeken azt gondolom túlteszem magam.)Normális (magyar garis) boltokban 65" os (flat) kivitelben: Q6FN 400, Q7FN, 520, Q8FN 540, a Q9FN-t nem írom, mert 750k annyit biztosan nem adnék tv-re.
Megnéztem az rtings- es lentebb linketl összehasonlító videót is, és az egyéni tesztjeiket. Natív kontrasztban a sorrend: 6200-5600-5500, local dimminggel: 6700-5600-7900
Q6FN vs Q7FN és Q8FN vs Q9 FN.Nagyon tanácstalan vagyok, az LG nél rossz tapasztalaitam vannak a local dimminggel , többet ártott, mint használt. Az első kettő edge, a Q8 már full array...
Mit javasoltok?
tudom, akár adnék is érte 540 ezret, ha tutira megéri, de bizonytalan vagyok. És egy ugyanekkorra LG oled 650-től van... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Azért nem birkózik meg vele, mert nyilván nem ismeri. ez az egyik. A másik, hogy nem igazán másolgatnék ide be egyértelmű warez-t. Meg azt sem tudni, hogy a feltöltője, milyen eljárással tömörítette. A DTS-HD az nem éppen egy lófütty kategória méretileg, hanem elég nagy. És könnyen el lehet cseszni a gyári hangkeverést.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Fr3eWar
üzenetére
"a házimozi topic fejei szerint " írtad,
Na azoknak sem kell ám mindent elhinni.( de ez megérne egy külön fejezetet.)
Nálam is Denon ( a tied kistestvére, 1400H) adja a hangot, és lehet élvezni egy DTS-X vagy DolbyAtmos 7.1-es hangot.Persze az más kérdés hogy a magyar hangkeverés mikor jut el erre a szintre.

ui: és tényleg nem kell hozzá többmillás cucc.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Azt hiszem, hogy blu ray korongok közt is az egyik nagyon ritka, amikor MASTER DTS HD keverés 7.1-ben van elkészítve magyar szinkronban, függetlenül attól, hogy nem vagyok oda a szinkronokért. Na most, amikor egy film ebben a veszteségmentes eljárásban kiokádja a (minőségi) hangfalakra a térbeli hangokat, akkor utána gondolkozik el hallgató (néző), hogy kell-e neki a tömörített sima DD 5.1 a továbbiakban...
Van sok filmem ilyen. De 9.2, vagy tizenvalahány.2 is, de a lényeg mindig az, hogy hangmérnök nem volt teljesen hülye azon napon, vagy részeg. Mert hiába sok hangfalra való keverés, mert bizony azokat is eltudják cseszni. Viszont a sima DTS-ből is rengeteg nagyon jó minőségű hang kevert film létezik a mai napig.
Ezért is elég ocsmány, hogy ezt kivették az új tévékből. -
Fr3eWar
őstag
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
itt jön képbe, hogy az átlag user nem szeret olvasni és/vagy nincs megfelelő angol nyelvtudása. Így még jó házimozin sem fogja megtapasztalni a minőségi hangkeverést, mert Magyar DD-Ben nézi amit néz. Burkoltan céloztam rá, hogy többszáz ezres házimozi mellé használjon mediaplayer (mert tuti valahogy beleférhet a budgetbe).
Nekem nincs milliós hangfalszettem milliós AVR-el (nem is lesz mert jó nekem a magyar hang, max 5-10 alkotás van amit eredeti DTS-el hallgatok) de a házimozi topic fejei szerint olcsó rendszeren 100-300ezer között nem lehet hallani a HD hangok okozta többletet és itt most ne a Magyar DD vs eredeti DTS hanem az eredeti DD vs eredeti DTS hangot értjük. A magyar szinkronok jelenleg pár lépéssel vannak az edeteire rábeszélő szinkrontól. -
Sziasztok!
Olyat be lehet állítani esetleg, hogy távirnyítóval ne lehessen vezérelni a TV-t?
Kettő is van egy helyiségben és mind a kettőt viszi ugye, aztán az egyik az csak monitornak van használva..
J6300 amit "letiltanék". -
Fr3eWar
őstag
válasz
kkp900
üzenetére
Ha Magyar szinkronos filmet töltesz, akkor nem fog zavarni a DTS hiánya, mert olyan ritka a DTS szinkronhang, mint a fehér holló. Ezekben a HSZ-ekben magyaráztam a dolgot az előtted jövőnek is. HBO Go-t nem próbáltam, de gondolom beépített app létére átkódolja a hangot stereo-ra, vagy más sávot kér a szolgáltatótól ha esetleg DTS lenne amit meg kell szólaltatni.
A megoldás pedig ha sok DTS eredeti szinkronhangot szeretnél. (Amihez, hogy legyen értelme, és halld egyáltalán a különbséget kell egy többszázezres házimozi rendszer 5.1/7.1/5.1.2 kiépítésben). Ez esetben javasolt dedikált külső mediaplayer vásárlása (androidos box Kodi-val stb.).
Vagy futtatsz a PC-den, laptopodon, NAS-odon Serviiio-t vagy PLEX-et. Ezek mediastream appok, hálózaton keresztül játszák le a szerveren található file-okat, amik ha olyan formátumú a film hogy a TV tudja dekódolni (mind a kép mind a hang formátumot) akkor csak továbbadja a file-t ahogy van. Ha a TV jelzi, hogy nem tud mit kezdeni pl a DTS hanggal, akkor az alkalmazás szerver oldalon on-the-fly átkódolja a hangot pl DD5.1-re és úgy továbbítja a TV-nek.Én személy szerint PLEX-et használok, a NAS-omon fut a szerver része, DTS filmnél DD 5.1-et csinál a hangból.
Plex alkalmazást elindítom a TV-n (letölthető alkalmazás a TV-re) elindítom a filmet, bekapcsolom a Denon X2500H erősítőm, ilyenkor a TV automatikusan átvált hangkimenetnél az erősítőre (mivel ARC-n van összekötve, így a TV-ből tud hangsáv menni az AVR felé, és engedélyezve van a CEC is, így a TV távirányító hangerő szabályzójával tudom az erősítő hangerejét szabályozni). Kiírja az erősítő, hogy kapott DD5.1-es hangot, és szól a DTS film.
Ha erősítő nélkül játszod le, akkor is szólni fog a TV-n keresztül. Mert a PLEX olyan formátumba közli a hangot a TV-vel, amit a TV "meg tud jeleníteni". -
Partizan182
senior tag
Bemásolom ide is, hátha valakinek hasznos lesz.
Minap jól megnyomkodtuk a haver 55-ös NU8052-ét, így 3 év folyamatos Oled után az élményeim:
- Szemből kifejezetten jó a kép: jó dinamika, film módban természetes színek. Sötét jeleneteknél azért látszott a fekete szürkülése és a homogenitás sem volt 100% (itt-ott foltosodott). Edge Local dimming meglepően szolid, többet használ mint árt, bár közel sem volt vaksötét (közepesen fényes szoba)
- Oldalról, már kis szögből is rohamosan fakul, ez kvázi egy 2 emberes tv, a harmadik már nem kapja meg a teljes élményt. Mivel 4-en játszottunk is rajta, ez elég feltűnő volt.
- HDR: egész jó highlightok meg színek, de az alján semmi, emiatt a dinamika sincs ott. Ezzel együtt többet ad hozzá mint amennyit elvesz.
- Valamiért nem tudtam bekapcsolni a Game mód Interpolációt, ki volt szürkítve, pedig elvileg tudja. Oh well..
- Végül ami nagyon meglepett: botrányosan zavart az utánhúzás. Elvileg fasza gyors panel (4,7ms/12ms a 80%/100% response time), de minden olyan volt mintha egy takonyban úszna, instant respose-hoz szokott szememnek nagyon fura volt. Nem gondoltam volna hogy ez szempont lesz, de nagyon az.
Összességében fasza kis tv, akinek csak erre van pénze nem fog benne csalódni.
-
kkp900
senior tag
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Azt nagyon megköszönöm majd neked.Plusz egy kérdésem lenne oké nincsen DTS hang de akkor mi van???Ergo HBO GO-ról meg letöltött filmekről azért valami más kódolású hang csak kijön majd ugye??Vagy letöltött !K filmeknél majd akkor milyen hangsávost kell leszednem?Amúgy kicsit vicces hogy egy 500 ezres tvnél le kell majd ragasztanom a ledet.De mivel párnappal ezelött volt nálam egy Q8 annak előre világított a piros led.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Válaszolgathatsz itt reggeltől-estig hogy hivatalos meg nem hivatalos garancia,meg ilyen bolt-meg olyan bolt de,ha valaki ragaszkodik pl:a Q8DN -hez az itthon is megveheti függetlenül attól hogy szerinted ezt nem Magyar szemnek szánták.
akár itt [link]akár itt[link]
most hogy basic garancia ,vagy sima garancia ?
2 év ! Borítékolható hogy két évig nem lesz gond a TV-vel ( reménykedünk
) azután meg teljesen mindegy.
De most emiatt vegyek egy sz@rabb Q8FN-t ? -
Fr3eWar
őstag
válasz
kkp900
üzenetére
Nálam az van a falon, ha gondolod küldök majd privátban képet a beállításokról. De egyéni preferencia kinek mi tetszik. Egy két napot rá kell szánni, hogy állítgass.
A LED kikapcsolására nem láttam opciót, viszont lefelé világít, így szemből nem zavaró, nekem a falra vetít egy lefelé szétálló kacsacsőrt, kb 10cm magas halvány piros fénnyel (egész design-os). Ha nem tetszik max leragasztod.Illetve úgy tudom Callisto is vett egyet tavaly év vége felé.
(#128058) gyeniko
Tuti volt ott simlisség, és tuti kapott XY eleget ahhoz, hogy ne legyen ügy belőle. De legyen úgy szentek és ártatlanok. De akkor is bizonyos termékekben szükreimportosok, és akkor sem az ő leírásukat kell linkelni termékspecifikácóval szemben. Mielőtt vásároltam náluk utánajártam, hogy az adott remék a BSH Magyarország csoporton keresztül értékesített, így részt vehetett a Bosch Promóban is, és a BSH Magyarország vállalja a garis javításokat ha szükség lenne rá.
-
PuMbA
titán
válasz
kkp900
üzenetére
Q9FN beállítások
Háttérfény ízlés szerint. A honlap közepén a HDR Settings résztől lefelé már nem kell, de jó elolvasni, hogy mi mire való. Külön újra be kell állítani még kétszer, ha HDR filmet nézel vagy USB-ről, kivéve a háttérfényt hagyd ki HDR film esetén, mert azt HDR-ben maximumon kell hagyni. -
kkp900
senior tag
A piros led készenléti jelző kikapcsolható a Samsungoknál?Szeretnék ma venni egy Q9FN- est és azért kérdezem?Valakinek esetleg van e itt a csoportba ilyen tvje?Később a képbeállítási tipp miatt pld...

-
gyeniko
őstag
válasz
Fr3eWar
üzenetére
"Ja csak te egy MALL.HU-s netes sikkasztóbagázs honlapját linkelted."
Merész (és veszélyes) beírás! Az én ismereteim szerint igen hamar kikerültek a látókörből, olvasd csak el ezt!
Nem védem őket, nem is szoktam tőlük vásárolni, csak a rend kedvéért írom le a fentieket.
-
muzsikpeti
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy samsung 75q7fn tv-t. De vissza olvasva itt a topicba, látom, hogy digi tv adásnál többen írtátok, akadozik a kép

Ez a legújabb szoftver esetén is fent áll még? -
Bogyi007
veterán
Na most jött el az a pillanat amikor ezt a Szarszungot (UE50MU6122) úgy ba**om ki az erkélyablakon hogy garantáltan földet is érjen! Múlt hét hétfőn voltak kint a szervizesek alaplapot cserélni benne a hibabejelentésem után, erre tegnap este ismét ugyanazt a hibát hozza a készülék.
Itt egy videó is a jelenségről - A másik Led fény a Ps3 SuperSlim felől jön.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Magyar régióba nem szántak Q8DN tv-t, így Magyar honlapon nem szerepel a modell, ergo nem lehet hivatalos Magyar linket adni.
Az árukeresőn megtalálod, de azok mint szürkeimportosok. Nem Magyar garival, hanem adott bolthoz szólóval. Ha bajod van küldd vissza, de ne a Magyarországi Samsung szervizet hívd.
Ezért van ebben a topicban lépten nyomon emlegetve, ha Samsung TV-t vennél, akkor lehetőleg Media-Markt , Euronics, vagy Edigital. Akik a hivatalos forráson keresztül kereskednek.Német régióra szántak ilyen TV-t, így a német Samsung oldalon fent is van a specifikáció. (ez az amit linkeltem korábban.)
Illetve a Német Media-Martk-ban és Német Saturn-ban is lehet vásárolni.
Ezen boltokban a specifikációnál is ez szerepel:
Bildverbesserungssystem:
Supreme UHD Dimming, Contrast Enhancer, Local Dimming: Direct Full Array, Auto Motion Plus, Film Modus, Natural Mode Support
-
lala666
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
A Samsung oldalon bizony szerepel a Q kontraszt elit a q9fn.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Csak arra akartalak rávezetni,hogy egyikben sincs!
De úgy látszik ez magas neked.Ha már linkelsz linkelj magyar oldalt ! elvégre Magyarok vagyunk, és a többség itthon vásárol (TV-t is)
Az eddigi hozzászólásaid alapján nem csodálkoznék rajta,ha több fórumozónak is elmenne a kedve a TV vásárlástól.
Dobjuk is a témát ne rugózz rajta !
Megoldom nélküled is !

-
Fr3eWar
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Ne haragudj,
Ezt direkt csinálod?
Samsung honlap, az a honlap, amit a Samsung üzemeltet, szerkeszt, pénzel, és tölt fel információval.
Ennyire értetlenül linkelek?A Q8DN "Direct Full Array" innen hiányzik az ELITE szócska EZ is link mert PIROS kattintható
De mindegy is, dobjuk a témát, hogy minek nevezik, a lényeg hogy 40 vs 480 zóna. A Q8DN-nél a kevés zóna miatt előre elkönyvelhető a blooming, világító glória apró világos részek körül, pl kép alsó fekete csíkjában fehér felirat stb.
Az eddigi hozzászólásaid alapján nem csodálkoznék rajta, ha nem vennél TV-t
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Oké !
erre gondolsz ?[link]
igaz itt nincs"elite" szócska.DE ITT SINCS !
Akkor most melyik ujjamat harapjam meg ?
Parasztvakítás az egész.
Nem veszek TV-t
megélek nélküle...
úgyis rengeteg elmaradásom van a könyvek terén .

vagy zenét hallgatunk,ha meg mozira vágyunk nézzük a projektort.ui: van egy nagyon jó Sony tv-m,megválnék tőle.
ez nem hirdetés.

-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Ne haragudj, de én csak saját terméket árulok, ha árulok. Mostanában nem is volt kint ott hirdetésem.
---------------(#128047) direwolf
Vettem és értem.
Mondjuk, valóban hülyén jött ki, ha úgy nézzük, hogy én nem utalok, de nekem igen. -
Fr3eWar
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Ja csak te egy MALL.HU-s netes sikkasztóbagázs honlapját linkelted. (egyébként nemrég én is vettem mikrót tőlük 280K-ért, az első szállítás közben megsérült, de nem problémáztak különösebben, annak ellenére, hogy a dobozon rajta van, hogy molnárkocsi tilos, simán a doboz alján át volt szakadva a molnárkocsi lapjának a formája, és persze a második csomagon is volt hasonló benyómódás, de szerencsére nem olyan mértékű, a készülékházat elérje.)
Én meg a samsung honlapját. Érzed a különbséget.
Néha olyan veled kommunikálni mint a falnak beszélni.
Megnézted a hozzászólásomban a LINK-eket? A piros szövegeket?Az újabbra várjon téma alatt pedig arra gondoltam, hogy amint megjelenik az új széria, a 2018-as modellek ára eléri a mélypontot mielőtt kifogynak a készletek.
Ez valamikor 2-4 hónap környéke. -
direwolf
őstag
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Tudtam én, hogy nem érzed az ellentmondást
De ez nem baj, senki sem kényszerít semmire. Amúgy az üzlet az mindig üzlet, ilyen szempontból nincs külöMbség új vagy használt termék között.
Tudom, van az az élethelyzet amikor Te diktálod a szabályokat minden szituációban. De azért néha jó ám lenézni a pórnép közé, és beleképzelni magad az ő helyzetükbe
Ne érts félre, nincs semmi bajom veled. Tényleg nem akarok itt filozofálni, csak ezen a két egymás utáni posztodon annyira megakadt a szemem...

-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
direwolf
üzenetére
Tudtam, hogy oda kellett volna írnom, hogy használt terméknél itt az aprón. De azt is odaírtam, hogy miért.
Én a személyes találkozó és vétel híve vagyok, ha az nem megy, akkor utal, vagy menjen máshoz vásárolni.
Viszont, aki új műszaki cikkre előreutal egy cégnek, ráadásul ismeretlennek, az hülye és megérdemli, hogy átverjék. Mi ebben a furcsa és kontraszt?
El kell érni használt eladóként, hogy megbízzanak benned, el kell olvasni a véleményeket és akkor nincs gond.
Én sem úgy kezdtem a piacon, hogy 0 értékeléssel rögtön csak az előreutalás játszott... kontraszt ide, vagy oda, a kettő között van külöMbség.
Pécsen belül volt arra példa, hogy a terméket is elvittem.a vevőnek..
A hardveraprót rengeteg külsős nézi és vásárol milliós értékű vintage szintetizátort, pl 2 órán belül eladtam egy Németnek, a rokona jött el érte hozzám.
A múltkor az aláírásomban szereplő Bontatlan Waldorf Quantum eladó jó áron! Pü-ben keress... 1 nap alatt elvitték, ráadásul többen is jelentkeztek. Persze ilyen értéknél csak személyes játszik, akkor sem adnám el, ha előre akarna utalni. -
Fr3eWar
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Rting-es csóka is elmondja a videóban, hogy sokkal több zónája van a Q9FN-nek. LINK->Videó
És szinte minden tesztben leírják PL ebben is LINK-AVFORUM Test hogy 40db zóna van, míg a Q9FN-ben 480db zóna, szerinted megéri?
Ahogy ebben a LINK- Trusted TEST.A Q8DN "Direct Full Array" innen hiányzik az ELITE szócska
Az ár kérdéses, ha valakinek nem sürgős, várja meg míg megjelennek az újak, vagy várjon akciót. Pár hete neked küldtem a linket mikor 720K volt MM-ben. Volt annó többször 660K körül is. Én 606K-ért vettem MM-ben.
De a Q8 és Q9 2018ban nem egy súlycsoport. A Q9FN megközelíti az OLED szintet szemből nézve.
(#128038) mpo
De igen elgépeltem. -
mpo
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Nem volt abban semmi általánosítás, eddig csak egy futárral volt gondom, aki nem akarta megvárni amíg kibontom, de egy ezresért megvárta.
Amit meg alá kellett volna íratnia két példányban, azt meg nem tette meg, pedig egyik példányt az eladó cég várja.
Direwolf jól látta:
[link] -
Fr3eWar
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Nem tudom mennyire jó a Q8DN, de annyi pénzért biztos nem venném meg. Ha kell FLAD akkor akkor Q9FN, a Q8 hiába Direkt led-es nem kapta meg a nagy tesó Direct Full Array Elite technológiáját, így a 480 LED-es zóna helyett 40 (negyven) van.
-
gippazoid
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Remélem, ezért már adtál neki egy kis borravalót!

Vagy azzal indítottál?Karácsony hetében a DPD applikáció mutatta, hogy a futárnak előttem még 40 címe volt! Gondolom olyan 60 címmel kezdte a napot, én csak 10:00 körül néztem meg az app-ot.
Azt meg hogy utánam még hány helyre ment, ki tudja... -
hjtz4t3wrseg
senior tag
Azért nem szabad általánosítani.
Vannak korrekt futárok is.
Mikor hozták a TV-t (65") a harmadikra cipelés után segített kicsomagolni,Ő szerelte fel a talpát ( igaz a csavarhúzózót én adtam
) majd segített a régi TV-t átvinni a másik szobába és az újat amit hozott segített feltenni a helyére.Van ilyen is !!!
-
-
Fr3eWar
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ehhez annyit, hogy ez nem Plazma, nem attól "ég" be ha egyhuzamban megy a logo 8 órát. Hanem összeadódik az összes használati idő, adott pixelen adott színen, és kevesebb fényt tud kibocsátani, mint a mellette levők, és homogén képen ettől néz ki "beégett"-nek, mert az adott részen sötétebb lesz a pixel ugyanakkora feszültség mellett. Hiába kapcsolsz át a sárga logóról félórákra, akkor is ha napi 6 órát megy sárga logós műsor, X idő után a logó már nem olyan sárga lesz mint a többi részen a sárga.
Most az OLED annak jó véleményem szerint, aki leginkább este nézi (nappal nincs előnye, plusz alacsony fényerőn kell tartani, hogy minél jobban kihúzd a "beégést"), és mozifilmeket sorozatokat néz, esetleg játszik rajta, minden nap 4-5 órát. Így tuti elmegy mindenféle képvisszamaradás, beégés nélkül 3-4-5-6 évet.
-
válasz
vfeco
üzenetére
Nem vettem észre hogy beleírtad utólag a használatot...
Kicsit bővebben, arra gondoltam milyen tartalmat néznétek főleg?
De akkor így segítek: (én ez alapján döntenék)
Ha túlnyomó részt tévé adókat néztek, főleg olyat amin gyakran van sárga karika, és élénk vagy (teli-)színes a logója... és elég sokszor azt a konkrét adót az idő 80-90%-ában. Ha gyerek előtt megy felügyelet nélkül, vagy az asszony használja háttérzajnak (pl amikor nem vagy otthon).
Akkor QLED.Ha össze vissza vegyesen néztek tévé adókat, tehát fél-egy órát ezt, aztán amazt, egy filmet itt, egy sorozatot máshol... stb. Ha főleg halvány fehér átlátszó logós adókat és ahol nincs közben végig valami színes karika, logó vagy izé a képen órákig valamelyik sarokban.
Akkor mehet az OLED.Igazából minden más esetben mehet az OLED.
Játszani kötve hiszem fogsz bármivel annyit hogy beégjen normál körülmények között.
Logó mentes filmek, sorozatok, streaming, nem probléma.
Mi más van még? Most kb ennyi jutott eszembe.És persze használd körültekintően azért, de ne parázz ezen végig.
Ja még valami, ha mégis tudod hogy ezen paráznál állandóan, akkor is QLED.

De ez csak a lelki-idegi békéért. Ezt el kell tudni engedni, csak egy eszköz végülis, ami érted van, nem te érte. stb. -
-
petir
senior tag
Sziasztok
Kellene egy kis segítség, van egy Samsung UE43NU7022-es TV-m , szolgáltatom DIGI ( kábeles ) . Szépen lementettem a csatornalistát gépen atszerkesztettem nem HD adók kigyomlálva. Szépen visszatöltöm a TV-re újraindul és jó is. Tehát az én általam beállított lista van a TV-n. Kb egy napig... majd visszaáll az eredeti felállás persze a nélkül , hogy én csinálnék csatornafrissitést. Van egy másik ugyancsak Samsung TV a lakásban annál ez nem következik be tehát ott az én általam beállított lista él.
Mi okozhatja a problémát ? Van valami beállítás , ami visszaállítja ?
Vagy mit tudok tenni? -
darkmann
őstag
válasz
Bianconeri
üzenetére
Feltetted a 7022-es firmware-t a 7023-asra? Bár HBO Go-t még nem próbáltam (nincs előfizum), de minden más problémát megoldott nekem a 7022-eshez való 1202.5-ös szoftver, amit pendrive-ról tettem fel az oldalról letölthető leírás alapján.
-
darkmann
őstag
válasz
Secretknight
üzenetére
Én már ezt töltöttem le a múlt héten, és ez ment fel. Nekem is tökéletesen műxik.
Köszi a tippet! 
-
PuMbA
titán
válasz
Bianconeri
üzenetére
TV alaphelyzetbe állítása megvolt?

-
Lelahel
csendes tag
válasz
vfeco
üzenetére
Ha baby sitting tv-t akarsz amit felügyelni kell akkor válaszd az oledet. Nekem van és egy év után úgy beégett mint a pinty. Lecseréltem egy Samsung q7fn-re és a megfelelő beállításokkal majdnem oled minőséget produkál, igaz a fekete nem perfekt mint az olednél de ezt az áldozatot meghoztam mert a beégés az olednél katasztrófális.
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Megvettem az az ajánlott készüléket[link]
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítő válaszait még ha egy idő után már fárasztó voltam

-
Bianconeri
csendes tag
válasz
PuMbA
üzenetére
Sziasztok!
Sajnos nem hozott sikert. HBO GO esetén ismét kilépett lejátszás közben. Frissíteni nem kellett, mert nincs új verzió. Smart beállításokban kikapcsoltam a 2 opciót, hogy automatikus indítás illetve az előzőleg megnyitott alkalmazásokat is indítsa el automatikusan.
Más javaslat?köszi.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Viszont itt a hardveraprón én mindent úgy adtam el, hogy vagy személyes, vagy előreutal, ha meg valakit átvertem volna, már rég kib...tak volna. Nem egyszer előfordult, hogy utánvéttel a csomag elküldve, végól nem vette át, majd utána azért is fizethettem, hogy a csomagot visszakapjam, ami ide-oda járt az országban.
Ha a postai szállítást kér, akkor előreutal és ennyi.-----------
JBL LS 80
Hájend hangfalpárt valamikor árultam itt, voltak nálam többen is megnézni, meg alkudni, de (ma már
ezt írom) szerencsére nem jött össze az üzlet, azóta sem találtam ezeknél jobb párost. A hirdetésben akkor az az erősítő, amivel használtam egyébként csúcsmodell volt. Ennek a hangfalnak a súlya majdnem 40 kiló/darab. Ha most kiraknám, akkor minimum 1.2 millió körül lenne. Azon termékek közé tartozik ez is, aminek jelentősen felment az ára az évek alatt. -
mpo
veterán
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Nem járok a hardverapróra, de tudom, hogy vannak, akik abból élnek, hogy előreutalást kérnek és utána nem küldenek semmit.
Hiába a figyelmeztetés, hogy ne utalj előre.Az unokázós átverés most is megy, a termékbemutatós vásárlás is működött.
Pont azoknál, akik a néphülyítő csatornákat, meg híradókat néznek és így tudnak is róla.
----------Amikor a Denon+DALI szett megjött, sértetlen dobozokkal (nem fizettem előre), mondtam a futárnak, hogy kibontom.
Miután kifizette, volt a válasz. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
jovás
üzenetére
Most erre nem tudok mit mondani, kb jellemző erre az országra, hogy hiába vannak fórumok, topikok, ahol azt mondják Ne! Hiába írják azt, hogy legalább előtte töltsd le a kiszabott kézikönyvet! De nem!
De ő mégis erőlteti.
Persze a legtöbb vásárló még arra sem képes, hogy valaminek egyáltalán utánaolvasson a neten, táékozódjon, vagy valami. Itt olcsóbb, akkor rendelem és utalok! TAPS!
Tehát a sok okos magyar (nagy tisztelet a kivételnek) csak annyit lát, hogy hol olcsóbb valami, vagy egy másik off példa... az autóknál, ha sok kilométer már lapoz is tovább, mert inkább megvesz egy kintről behozott és 5-600 ezerről visszaállított 100-150 ezer körüli lestrapált ganét, minthogy utána járjon, hogy egy valós 3-400 ezret futott autónak, amit folyamatosan hordtak szervizelni, ezáltal olyan állapotnak örvend, mint új korában, évekig nem lesz vele gondja. De a "frankó kevés kilométeresbe" meg pár hónap után meg önti bele a családi kasszát, már van. Megérdemlik...Amíg ebben az országban, kb 98%-ban lábon hordják ki az agyhalált, addig ezek mind megérdemlik, hogy a "pár forintos spórolása", aminek örül, mint majom a farkának, az egy brutális pénzkidobás legyen! Mert képtelen legalább arra, hogy kamuból teszteljen valamit. B+ még megbízható helyre sem utalok előre pénzt, amiért fizetek, vagy fizetni fogok, azt előttem bontsák ki. Ha meg ez nem működik, az a bolt, üzlet, kereskedés bármi, kapd be és megyek máshoz...
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Ireg310
üzenetére
Az a helyzet, hogy a film címében a DTS az eredeti angol hangsávra vonatkozik.
Ha belemész és megnézed az NFO-t, akkor látod, hogy a Magyar hang a felsorolásból mindenhol AC3 (DD
5.1 vagy DD+) és csak az English sáv a DTS. Szóval az összes listában levő film szólni fog magyarul. Csak nem tudsz angolra váltani (ahhoz kellene mediaplayer vagy plex). Tudom mert én is 2018-as Qled TV-t vettem. Először megijedtem a DTS dologtól, de áthidalható, illetve ha szinkronos filmeket néztek, akkor szinte nincs is olyan aminek DTS magyar hangja lenne. Az egyetlen amit az elmúlt 3 hónapban láttam az a WIND RIVER volt. De azt PLEX-en néztem meg. Az összes többi ment a beépített lejátszóval is. -
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Sandisk Extreme go 64gb os penrivet használta valaki Samsung okostévével? Megismeri a tv?
Üdv: Fishor
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok aki Any CEC funkciót használ nem tapasztal olyat,hogy reggelre a Tv bekapcsolva látja?
-
törölt tag
válasz
Secretknight
üzenetére
Szia. Van valami változás egyébként? Mit jelent tv esetén egy szoftver frissítés? Van egyáltalán értelme?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- SAMSUNG QE65Q950TST 165CM Q-LED 8K HIPER LED TV! AKCI
- SAMSUNG (QE75QN90D) 190CM 4K NEO Q-LED SMART UJ PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- SAMSUNG QE75Q950TST 190CM 8K Q-LED CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85LS03FWUXXN)215CM Q-LED FRAME PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ!
- Samsung Gear VR: Note5, S6 (EDGE), S7 (EDGE)
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Xiaomi Mi 11 lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez mindenhol így van. Egy 20 millás autótól a 40 millás autó kétszer jobb? Nem. Egy 3,5 millás autó és egy 7 millás között sokkal nagyobb a különbség? Igen. Ugyanígy 70 ezres és 140 ezres telefon között nagyobb a különbség, mint egy 140-es és egy 280-as között.
csak leírtam mim van most. Samu lesz, és 65". Emiatt a Q9 - és igaziból az 65ös LG oled is - ugrik.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)