Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
InfiniteReality
őstag
válasz
p1ranha #49631 üzenetére
Ha egy kábellel összekötöd egy routerrel, akkor nem kell adott típusú WIFI-t vadászni hozzá, teljesen jó lesz bármilyen router.
Egyik ismerősömnél láttam ilyen wifi-s böngészést, de ott sem "hagyományos" vezetéknélküli egérrel ment, hanem ilyen Samsung billentyűzettel, amin van egy touchpad.
A vezetéknélküli egérnek semmi köze a WIFIhez (a frekvencián kívül).
Én egyébként routerrel kötöttem össze a TV-t és iPhone-t használok távirányítónak. 2 féle App is van ohozzá, egy egyik a Samsung sajátja, a másik MyTifi Remote. -
InfiniteReality
őstag
válasz
sansarival #49343 üzenetére
Tehát az a kingston (e nélkül
) pendrive nem megfelelő ezekhez a TV-khez. Vagy elektronikai szempontból, vagy a TV firmware-je miatt, vagy mert túl lassú.
A HDD tápellátásnál szerintem akkor is számíthat az USB port, ha külső tápos a HDD. Nekem noname külső keretben vannak Seagate 1TB-os winyók, és a megfelelő USB-re dugva sosem volt probléma velük. Eddig mindet látta, a rajtuk lévő tartalmat is. A másik USB-ben nem is próbáltam.
Emlékeim szerint a TV így mindent lejátszott, viszont DLNA-n keresztül volt amit nem vitt. Ez van. -
InfiniteReality
őstag
válasz
sansarival #49336 üzenetére
Pendrive és pendrive, külső USB-s HDD és külső USB-s HDD között óriási a különbség. Én nem lepődök meg, hogy egyik típussal tökéletesen működik, míg másikkal sajnos hibák lépnek fel. Érdemes lehet még a TV-n firmware-t frissíteni ha van hozzá. Ha még nincs, akkor lehet hogy lesz (ha a hiba olyan jellegű, hogy firmware útján javítható).
TV-knél még arra is oda kell figyelni, hogy a rajtuk lévő USB portok nem egyenrangúak, nem mindegy melyikbe dugod az eszközödet.
Ha egyik sem válik be marad a DLNA. -
InfiniteReality
őstag
válasz
babo41 #49192 üzenetére
A magasabb típusszámok attól drágábbak, hogy például van bennük SMART funkció meg 3D. 100Hz helyett 200 meg 400 Hz-esek, de persze ezt idézőjelben kell érteni. A képet nem frissítik ilyen gyorsan, ellenben a bennük lévő képfeldolgozó elektronika sebességére lehet ebből következtetni. Illetőleg képesek például interpolációra, így a látott kép sokkal folyamatosabb. A hiányzó képkockákat "kiszámolva" például egy 25 képkocka / perces film 100 képkocka / perccel is mehet, és ilyen szép folyamatos lesz a kép. Van akinek ez bejön, van akinek nem.
Egyébként egy erős PC (Core I7, valami komolyabb videokártyával) megfelelő szoftverrel szintén tudja ezt. -
InfiniteReality
őstag
A TV-m ha a saját lejátszóját használom, fullhd filmnél átvált 1920x1080 24p módba. Nincs megmegbotlás, folyamatos a film, de csak 24 képkockával másodpercenként. Ha számítógépen nézem ugyanazt a filmet tökmindegy milyen lejátszóval, akkor a film nem olyan folyamatos, vannak ilyen megmegakadások, mert ugye 24 képkockás a film, de a kijelző 60nal "frissül" (tudom az LCD-nek nincs hagyományos értelemben vett képfrissítése). A TV ilyenkor marad 1920x1080 60p-ben.
Ha előtte elindítom ezt az SVP programot és úgy játszom ugyanazt a filmet, a mozgás cseppet sem darabos, folyik (igaz más élmény, de szubjektív megítélésem alapján jobb). A mozgás teljesen folyamatos, a kép élesebbnek és jobbnak tűnik, az apró részletek jobban megfigyelhetőek (több képkocka jut egységnyi idő alatt a szemünkbe és az agyba). Még így is jobb hogy igen, vannak kisebb nagyobb képhibák. De például egy svenkelésnél (camera panning), amikor csak oldalirányba mozog az egész képtartalom, sokkal finomabban teszi ezt és olyankor képhibák sincsenek. Képhibák csak gyorsan mozgó jeleneteknél vannak olyan objektumok körül, amik az álló háttér előtt elmozdulnak. -
InfiniteReality
őstag
Pont hogy nem. 60-as frissítésű kijelzőre felhúzni hatalmas hiba, ugyanis azért vannak akadások stb. "Normálisabb" TV-k például a saját lejátszójukkal 24p-s film esetén a frissítést leveszik 24Hz-re (nézz utána), emiatt nem lesznek meg-megakadások, a lejátszás folyamatos lesz, ellenben még mindig csak 24 képkockát látsz percenként.
Amit az SVP csinál az az, hogy kiegészíti, a meglévő képkockák közé interpolálja (kiszámolja) a hiányzóakat, így folyamatos, 60fps-es képfolyamot kapsz, ami nagyon szépen mutat egy 60Hz-es kijelzőn. Mivel ilyenkor nem kell figyelni, hogy épp "hogy jönnek ki a képkockák", a kép folyamatos, szaggatás és akadásmentes.
Egyetlen hibája van, a kitakart képrészletek helyett "zizi" illetve odaszámolt képtartalom van, ezért látszódnak időnként apróbb képhibák.
A minőségbeli különbség ezekben az algoritmusokban ott mutatkozik meg, hogy milyen módszerrel interpolálják a hiányzó képkockákat, illetve milyen módon próbálják az interpolációból eredő képhibákat "eltűntetni".
Lehet sok embernek nem jön be a "barátok közt" feeling, viszont a folyamatos mozgás (minden szinte folyik). -
InfiniteReality
őstag
válasz
Teodor52 #48989 üzenetére
Akkor próbáld meg (ha erős géped van) PC-ről lejátszani, de úgy hogy minden más lejátszóprogramot és codecet leveszel és felteszed helyettük az SVP-t. Így 60 FPS-el futnak majd akár a FULLHD-s filmek is, és ezt a TV saját lejátszója nem tudja űberelni. Hacsaknem a legújabb TV, ami hardverből tudja ezt az interpolációs eljárást. Bár még ott is kérdéses, melyik metódus eredményez szebb képet.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Tegla80 #48970 üzenetére
Azért kell kapcsolgatni, mert azon használom a számítógépet. És amikor nem játszom, akkor ne legyen játék mód, csak amikor játszom.
De azt mondod ha angol nyelvi beállításnál a bemenetet Game-re, magyar menü esetén Játék-ra nevezem át, akkor mindig be lesz kapcsolva a Game Mode?Ez óriási.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Danesz94 #48965 üzenetére
Az input lag-ot meg lehet szokni, de olyan furcsa érzés. Én inkább kapcsolgatom a játék módot.
A képminőség romlásával részben egyetértek, azonban játéknál "nem romlik" a képminőség, ott valóban azt mutatja, amit kell. Csak ahhoz képest érzed úgy, amit a képjavító mechanizmusok csinálnak amúgy a képpel. Filmnézésnél, képnézegetésnél, normál használatkor tényleg kényelmesebb a szemnek, azonban szerintem játékoknál olyan "kimosott", "kivasalt", túl "steril" képet eredményez. -
InfiniteReality
őstag
És Game Mode-ban? Olyankor kikapcsolja a TV a képfeldolgozókat... Game Mode nélkül az enyémnek és érezhető az input lag-ja!
Kíváncsi lennék vajon ezen TV-k esetében, amikre a felhasználók panaszkodnak, megoldódna-e a probléma pl egy firmware frissítés után? Elképzelhetőnek tartom hogy javítanak a szoftveren ilyen téren is. -
InfiniteReality
őstag
válasz
gregozniho #48959 üzenetére
Game Mode-ba kapcsolva a TV-t a latency jelentősen csökken. Lehet hogy érzésre kicsit több mint egy monitoré és egy kicsit meg kell szokni, de nem vészes. Ráadásul én régebbi TV-ről beszélek (UE40D5000 - 2011-es modell). Újabb TV-k szerintem ezen a téren jobbak lehetnek.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Real_Necro #48895 üzenetére
Ilyen, ebben a formában nincs. Vagy a gépre kell megfelelő programot telepíteni, ami a TV számára elérhetővé teszi a HDD tartalmát, vagy PCn rámásolni mindent aztán a TV-be átdugni és úgy lejátszani. A TV-be dugott HDD nem "láttatható" PC-n.
Program ami képes DLNA-ra több féle is van, többek között a Win7-be épített Windows Media Player is (ha fut a hálózati része). Akkor a media player playslistjéből minden file-t enged a TV-n megnyitni.
A távirányítón a forrás gombot megnyomva a mediaplayert mutatja mint elérhető forrást.
Ehhez azonban a TV-nek valahogy egy hálózatban kell lennie a számítógéppel. Ha eleve van otthon routered, dugd bele a TV-t is egy UTP kábellel és máris a TV látja a mediaplayer playlistjeit. -
InfiniteReality
őstag
válasz
Teodor52 #48889 üzenetére
Igen, ki kell csomagolni egy könyvtárba, de ezt írja is maga az EXE amikor elindítod. Egy önkicsomagoló zip file az egész. Kicsomagolod egy könyvtárba a pendrive-ra, bedugod a TV-be, rányomsz a frissités USBről menüpontra, kicsit golyózik vele, kiírja talált megfelelőt, majd frissíti.
-
InfiniteReality
őstag
Rég írtam ebbe a topicba
Szóval akinek Samsung UE40D5000 van mint nekem, nyugodtan töltse le a Samsung honlapjáról a legfrissebb firmware-t (1029), másolja fel USB-re és frissítse vele a TV-t. Minden beállítás és csatornák megmaradnak, ellenben a menükben mászkálás közben nincsenek idegesítő akadozások. Gyorsabban lehet a beállítások között lépkedni, mintha jobban reagálna a távirányító jeleire a TV.
Emellett biztosan hülyeség, de mintha kisebb lenne a ghosting. Ezalatt azt értem, hogy fehér alapon fekete betűknél kevésbé látszik ilyen idegesítő szürke felhősödés, utánhúzás, hogyan is nevezzem. Nyilván a TV képfeldolgozó áramköre nem lett lassabb, de úgylátszik a szoftveren javítottak egy kicsit.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
domager2 #34600 üzenetére
D5000-re valaki feltette már a 1028-as firmware-t?
Ez vajon megoldja azt a problémát, hogy allshare/serviio-n keresztül MKV file-t nem játszik le a TV csak AVI-t?
Érdekes dolog, ha az MKV-t átnevezem AVI-ra, akkor lejátssza...
Viszont ha ugyanazt az MKV-t, MKV-ként külső HDD-n adom oda a TV-nek, akkor is lejátssza...Hogy is van ez?
Érdekesség, hogy a Windows Media Player saját média megosztását is látja a TV és le is tudja játszani a rajta lévő tartalmakat Allshare/Serviio telepítése nélkül. De az MKV probléma itt is fennáll.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Leonard #25786 üzenetére
A kódolt csatornák vételére alapból nem képesek a TV-k, de a Samsungok pl megfelelő kiegészítőkártyával igen (pl MinDigTV).
Az E sorozat is tudta a DVB-T (földfelszíni, digitális adás) és a DVB-C (kábeles digitális, pl Digikábelnél nem kell settopbox hozzá) adásokat. A DVB-S kakukktojás, ahhoz beltéri kell.De mind3-on lehetnek kódolt / előfizetéses csatornák, amit alapból nem fog tudni lekezelni a TV.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
attamero81 #25761 üzenetére
HD: 1280x720 felbontás
HD-Ready (TV-knél): 1366x720(768) vagy valami érdekes felbontása van a TV-nek
FullHD: 1920x1080 felbontás -
-
InfiniteReality
őstag
válasz
roberto211 #22560 üzenetére
Nálam ez jött be:
http://itcafe.hu/tema/samsung_lcd_tv/hsz_16679-16679.html -
InfiniteReality
őstag
válasz
nightshadow #22539 üzenetére
Szvsz a fekete képkocka közéillesztés villogás"érzetet" kelt. Nekem pl fáj tőle a fejem és a fényerő is jelentősen leesik. Tény, ügyesen becsapja a szemet, mintha élesebb lenne a kép, és mintha finomabbak lennének a mozgások.
De egy valódi képkocka interpolációval nem ér fel a dolog.
Nekem D5000-esem van, de az SVP nevű szoftverrel, elég erős számitógép birtokában meg tudom oldani ezt a kérdést, és van képkocka interpoláció, döbbenetes minőségben. -
InfiniteReality
őstag
válasz
access_denied #22358 üzenetére
Aláírásomban a cikk linkje, amit érdemes elolvasni.
Röviden: C5000 - 2010-es modell
D5000 - 2011-es modell
D5500 - ugyanaz mint a D5000, de SMART menürendszere van, pár funkciójában többet tud a D5000-nél de alapvetően ugyanaz a TV. Kijelzőben és képmegjelenítésben nincs különbség. -
InfiniteReality
őstag
válasz
dave_gahan #21340 üzenetére
Pontosan. Mivel a HDMI-n a hang is kijön, nem csak a kép.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
dave_gahan #21337 üzenetére
Az aztjelenti, hogy az 1-es HDMI portot akkor használd, ha DVI->HDMI összeköttetésed van. Azaz a videokártyának nem közvetlen HDMI portja van, csak DVI. Átalakítóval megy, de nem lesz feltétlenül hangjel, ami nélkül nem HDMI a HDMI. Viszont ezt a tényt az 1-es porton képes feldolgozni a TV, míg a többin nem
-
InfiniteReality
őstag
Kapcsold ki az MPEG zajszűrőt és a Digitális Zajszűrő funkciót.
Próbálj meg kalibrált, vagy ahhoz közeli beállitásokat keresni (sajátom: http://itcafe.hu/tema/samsung_lcd_tv/hsz_16679-16679.html).LED Motion Plus: Off ez a beállítás pedig orvosolni fogja a fej/szemfájás problémádat
Ha ez az opció ON állásban van, 5 perc után fáj a fejem tőle.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
dave_gahan #21081 üzenetére
Vagy az AllShare. Ahogy eddig olvasgattam, a Serviio vagy mi, kevesebb erőforrást vesz el (nem használok ilyesmit).
(#21079) wwenigma
Persze hogy elég a 100Mbit TV-hez, az 54 is elég lenne ha folyamatos lenne. Az antennaforgatás meg urbanlegend vagy sem, nálunk bevált. Mérhető, érezhető hatása lett (TPLink N-es Acces Pointok egyébként). -
InfiniteReality
őstag
válasz
dave_gahan #21076 üzenetére
Az az 54 Mbit ha folyamatos lenne, akkor nem is lenne semmi gond. A gond az, hogy az emberek azthiszik, a Wifi 54 Mbitje ekvivalens azzal, mintha kábelen lenne 54 Mbit. A Wifi nem egy folyamatos átvitel, időnként elég komoly ingadozások lehetnek benne, ami épp elég ahhoz, hogy megakadjon a lejátszás, vagy épp szaggasson.
Az N-es Wifinek nem csak a nagyobb sebesség az előnye, hanem igazítottak a rádiójelek kezelésén is, ami miatt a terjedése (ahogy lefed egy adott területet) is jobb. Főleg ha a routernek 3 antennája van, diversity módban van, s az antennák a leírásnak megfelelően vannak elforgatva egymáshoz képest. -
InfiniteReality
őstag
válasz
dave_gahan #21064 üzenetére
A router wifit kb ugyanúgy "kapcsol" mint kábeles kapcsolatnál. Kábelnél sem a routert szólítod meg, mikor A gépről B gépre másolsz, mégis azon megy keresztül a teljes adatfolyam.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
drstupid #20378 üzenetére
Ez így elég tág fogalom, h 3 film... tölts le egy Media PLayer HomeCinemát és elinditás után F10-el nézdmeg a mediainfót. Ha pl MKV és High 5.1 tömörítéssel, akkor valószinű nem fogja a TV lejátszani...
A túl nagy bitráta, a "szabványtól" eltérő beállitások mind okozhatják, hogy a TV lejátszója nem tud vele mit kezdeni...
-
InfiniteReality
őstag
válasz
petikex #20239 üzenetére
Az overscan-underscan csúszkát / beállitást tedd nullába és ne az egyes HDMI-be dugd hanem a kettesbe.
Továbbá a TV menüjében a képbeállitások résznél a képméret kitöltés beállitáson álljon.
Angolul Screen - Screen Adjustment - Picture Size: Screen Fit (nem biztos h a tvnek megfelelően forditottam magyarra, de ezt kell beállitani). -
InfiniteReality
őstag
válasz
vilmaboy #20030 üzenetére
Azért tippelek az SSA-ra, mert az nem szöveges formátum, és gyanítom hogy ilyen formátumban van a DVD-n / a Bluray-en a felirat a filmben. Gondolom onnan kezeli a feliratokat, tehát ha MKV-ban ilyen van, azt is illene. SRT-t meg csak mellérakva.
De ez csak elv / tipp, én nem használom a TV-m lejátszóját egyáltalán.
-
-
InfiniteReality
őstag
válasz
kenesei1982 #19980 üzenetére
Csak akkor tudja, ha mondjuk HDMI bemeneten keresztül nézel valamit, és közben kis ablakban kitehető valamelyik TV adó képe bármelyik sarokba, többféle méretben.
Nem minden bemeneten érhető el a funkció, s mivel a TV csak 1 tuneres, így TV nézés közben nem tudod egy másik adó képét és nézni... -
InfiniteReality
őstag
válasz
sandró60 #19978 üzenetére
Persze, az embereknek sosincs pénzük. Aki felkel reggel 6-kor, hogy az épp nyíló üzlet első akcióján ottlegyen, s nyitás elött már bent áll a 200 emberes sorban annak hihető, hogy nincs pénze...
Akinek tényleg nincs, az nem vesz TV-t. Helyette mondjuk van mit enni150.000 Ft manapság, akárki akármit mond, nem nagy pénz. Ami szomorú, hogy tényleg sok embernek nincs ennyi egy hónapban...
Mégszomorúbb, ha nincs, ennek ellenére hitelből mégiscsak megveszi a TV-t. Mert az létszükséglet. A hitel miatt már nincs mit enni, de azért van TV a falon...Iszonyú adósságspirálba kergették az országot, s persze volt sok birka is, aki belement. Reméljük most mindkét oldalon felébrednek az emberek...
A bankonk nem lesznek egycsapásra ügyfélbarátak, s nem fognak kevésbé lehúzni bennünket, mi viszont kinyithatjuk a szemünket
-
InfiniteReality
őstag
válasz
dave_gahan #19908 üzenetére
Az eredeti 2 éves garit a Samsung regisztráció után lazán meghosszabbította 3-ra. Igaz a 3 kevesebb, mint 5, de több mint a 2
-
InfiniteReality
őstag
válasz
dave_gahan #19901 üzenetére
220volt nevű üzletben is 218 ezer bruttó (
4db2db szemüveggel). -
InfiniteReality
őstag
válasz
Switch333 #19874 üzenetére
D5000 megéri az árát, ahogy írták nem 100Hz-es, de szép képe van. Semmi "extra" csak egy TV, alapfunkciókkal. DivX-et pendriveról is lejátszik, mkv filmeket winyóról is. Nem fog mindent vinni, de nem kell megijedni sem, amennyiben "szabványos" a kódolása a filmnek, nem lesz vele gondod.
D5500 az SMART TV, ahogy mások is írták, teljesen más a menüje, illetve pár új funkciót tartalmaz. TV és kijelző szempontjából ugyanaz a kettő. -
InfiniteReality
őstag
válasz
kalmancsehi #19844 üzenetére
Abból a szempontból mindegy, hogy sosem kapsz "éles" képet. A kijelző natív felbontásán (1920x1080 ahol ugye tűéles képet kellene kapj) is egy kicsit "mosott" lesz a kép (videokártyán a digitálisan rendelkezésre álló képet analóg jelekké alakítják, így átviszik kb 1.5 méter kábelen, amit a TV áramköreinek fel kell dolgoznia és végül digitálisan megjelenítenie. Ez rontja a minőséget. A kábel azon a felbontáson már eleve sokat ront a jelen.
Kisebb felbontáson kevésbé "gáz", hogy analóg módon megy át a jel, de így is észrevehető a különbség a digitálishoz képest. Viszont mivel LCD kijelzőről van szó, a natívtól kisebb felbontás elmosottabb, életlenebb képet eredményez önmagában is.DVI/HDMI kábellel az átvitel digitális jelek segítségével történik, így a jelek minősége alapvetően nem fog változni azon a 1.5 méter kábelhosszon. Natív felbontásban így tűéles képet fogsz kapni, natívtól kisebb felbontáson enyhén mosott, életlenebb képet.
Viszont a digitálisan átvitt kisebb felbontású kép is láthatóan kicsit jobb, szebb, mint ha ugyanazt analógon vinnéd át.Ha van rá lehetőség, a laptophoz szerezz docking stationt vagy port replicatort, ha nem túl régi modell a gép, azon jó eséllyel már találsz legalább egy DVI kimenetet (ami fájdalommentesen átalakítható egy passzív eszközzel úgy, hogy a HDMI bemenetbe be tudod dugni).
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Daniel Alves #19767 üzenetére
Ez egy külön megvásárolt külső keret, vagy egyben külső winchester?
Nekem van 6 db "noname" keretem + 6 db terás Seagate drive-om és mindet látja és kezeli a TV (D5000). Mindegyik kerethez a saját USB kábelét használom.
Annyit tudok mondani, hogy a kereteknek JMicron vezérlőchipje van, ami nem egy rossz dolog. Lehet sokkal "noname"-ebb chipes keretekkel nem tud zöldágra vergődni a TV. -
InfiniteReality
őstag
válasz
SaitoX #19483 üzenetére
Szerintem semennyire. Szerintem PS3-nál akkor 60Hz-el fog frissíteni. A legtöbb TV-nél a 100, 200, 400 és több Hz nem a panel frissítésére vonatkozik, hanem inkább a belső jelfeldolgozás sebességére utal (mivel ezek a TV-k köztes képkockákat számolnak ki a meglévőek közé, így finomabb mozgást eredményezve).
-
-
InfiniteReality
őstag
UE40D5000 vagy az alatti TV-hez bárkinek merem ajánlani a Meliconi T200 nevű fali állványát/karját. Enged forgatási és döntési lehetőséget is. Forgatni könnyű, a döntés kicsit kényelmetlenebb, de ha nem kell sűrűn állitgatni, csak 1x-1x jól bepozicionálni egy TV-t, akkor tökéletes választás lehet. Teljes szerelőkészlet van benne. Ára kb 8000 Ft bruttó, nem kell 20 ezerért venni ilyen holmit. Ez nem reklám volt, csak segítség azoknak, akik kedvező áron keresnek forgatható és dönthető falra rögzitési lehetőséget.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Mauddip #19280 üzenetére
Legfrissebb driver legyen a kártyán. Ha HDMI kimeneted van, és azt akarod hogy a TV minden beállitást "odaadjon" akkor NE a HDMI1-be dugd.
A kártyán (ha van ilyen beállitási lehetőség) célszerű full RGB szinteret megadni, jobb képet és szebb szineket kapsz. Meg nem árt túrni neten kalibrált beállitásokat (akár az enyémet is használhatod kiindulási alapnak - egyik korábbi hozzászólásomban bennevan, vagy privátban megirom ha elkéred). Az ilyen "lőtt" beállításokkal annyira "nem lősz mellé", így is szebb képet kapsz, mint a gyári túlkontrasztos, túl színes beállitással.
TV-n érdemes a képméretet 1:1 auto-ra állitani, és akkor a kártyán az overscan-underscan beállitás maradhat nullán, így minden pixel a helyén lesz és teljes méretű képet kapsz 1920x1080-ban. Nekem mondjuk ATI kártyám van, de ezen a téren szerintem nincs túl nagy különbség az Nvidiával -
InfiniteReality
őstag
Igen, azért nézik a 24 fps-es filmeket 24 Hz-en, hogy ne legyen judder, ez tiszta sor. A D5000 tudja is a 24 Hz-et, ezzel sincs baj. A baj azzal van, hogy 24 fps-el a filmek "akadoznak" a mozgások nem olyan finomak, "folyósak"... A moziban egyébként úgytudom 72 frame-t vetitenek (minden képkockát 3x), ezért nem vibrál annyira, de a mozgás ott sem igazán folyamatos...
Az SVP-vel lejátszott video gyakorlatilag annyi képkockából áll, mint amennyi a kijelző frissítése, így minden mozgás folyamatos, "folyós", több információt látsz egységnyi idő alatt. Persze minden ilyen dolog képhibákat visz be a filmbe, de megfelelő beállitásokkal ezek mértéke az észrevehetetlenségig csökkenthető. Tény, ehhez erős hardver kell (nem véletlenül drágábbak azok a TV-k, amik ezt hardverből megcsinálják).
Tudom, sokaknak nem tetszik a "szappanopera effektus", amit ez okoz(hat), ezért kell elpiszkálni a beállításokat, amig egy a szemnek kellemes, de mégis folyamatos látvány jön létre. Az SVP is alapbeállitásokkal eléggé "szappanoperás", és kicsit "mosott" de folyamatosabb. Felpiszkálva a beállitásokat, a kép megváltozik, folyamatossága megmarad, de döbbenetesen részletes és élesebb lesz. Nincs judder, nincs akadozás, csak folyamatos mozgások (legjobban akkor látszik amikor a kamera mozog - olyankor képhibák sincsenek).A 24p 24Hz-en lejátszva is "akadozik", illetve nem is így mondanám, inkább úgy, hogy kicsit darabos a mozgása. Mondjuk ezt legjobban akkor látod, ha egy kicsit nézed a filmet 60-nal, majd kilövöd alóla az SVP-t és megnézed ugyanazt eredetiben. Szinte garantálható, hogy többé nem leszel kiváncsi a darabos mozgásra
-
InfiniteReality
őstag
Nem hertz... eleve 60Hz a frissitése a TV-nek. Az SVP kiszámolja (interpolálja) a meglévő frame-ek közé a hiányzókat, így 60 képkocka / másodperccel mennek a filmek. Finomabb mozgás, finomabb kamera svenk, nincsenek szaggatások és elmosódások.
Ez pont az amit a drágább TV-k is megcsinálnak "chipőből", de a D5000 sorozat még nem tudja... (motion interpolation, trumotion kismillió neve van).Haveromnak egy db hangfala többe kerül mint az én egész hangrendszerem (valami sony erősítő, hozzá passzoló hangfalakkal, mondjuk jópár éve vette ő is), mégis amikor átjön hozzám meglepődik milyen szépen szól ez az ősrégi analóg cumó...
Mondjuk olcsó trükk hogy a hangfalakat a szoba sarkaiba tettem, s bár linóleum van, tettem alájuk 1-1 járólapot. Szebben szól -
InfiniteReality
őstag
Egyetértek BBécivel, ha valaki a képre költ, megtehetné a hangra is. Ez kb olyan mint amikor valaki vesz egy überbrutál gépet, hulladék táppal. Aztán csodálkozik mikor szénné ég az egész egy kis áramingadozás miatt...
Én nem használom a TV beépitett lejátszóját (D5000) egész egyszerűen azért, mert gépről jobb minőségben jön a kép is (SVP-vel 60 fps minden film) és a hang is (a gépben lévő Audigy2 hangkártya egy ősrégi stereo erősítőre van kötve, ami 2db szintén békebeli videoton (DC-2050E) hangfalat hajt meg). Nem is akarom lecserélni semmilyen digitális hiperszuper cuccra -
InfiniteReality
őstag
válasz
dimension75 #19225 üzenetére
Az a baj, hogy az avi csak egy doboz, egy konténer, amiben bármi lehet. Lehet hogy átnevezett mpg, de lehet hogy átnevezett MKV (ami azért vicc, mert az MKV is csak egy konténer). Lehet hogy a TV azért nem kezeli le korrektül, mert nem tudja felismerni mi az.
Illetve persze lehet, hogy újabb divx/xvid-del tömörítették, mint amit a TV le tud kezelni.
Javaslom a media player home cinema program letöltését, abban elinditva a kérdéses file-t, s F10 gombot nyomva, igen részletes infókat ad a file-ról. Ezalapján már utána lehet nézni / rá lehet jönni, miért nem játssza le a TV. -
InfiniteReality
őstag
válasz
Krisz79 #19211 üzenetére
- TV-be megfelelő wifi kártyát téve, igen, menni fog.
- A beállitást nem tudom, nem próbálkoztam vele (esetleg nézd meg a tudástárat - aláirásomban megtalálod a linkjét).
- A VGA csatival olyan képet kapsz amilyen. Nemrossz-nemrossz, de nem lesz igazán éles. A laptophoz nincs dockstation, amin esetleg lenne legalább egy DVI / Displayport kimenet? Akkor megfelelő átalakító használatával HDMI-n vihetnéd be a jelet...
- Én a TV hangszóróját nem használom filmnézésre (annyira azért nem jó a minősége), csak amikor TV-t nézek. A számitógépből kijövő hang egy régi analóg sztereó erősitőbe megy bele.
- A 3D-t nem tudom átviszi-e a VGA kábel. Ez egy rettentő jó kérdés.Krisz79 (#19214)
Az ALDI-s olcsó "noname" cuccokkal vigyázz, mert vagy megy vagy nem. Bár írt itt olyan is a fórumon akinek ment, de általában ezekkel az eszközökkel kapcsolatban inkább csalódás szokta érni az embert (azazhogy nem biztos hogy a TV-vel menni fog - számitógéppel biztosan megy). -
InfiniteReality
őstag
válasz
Robi_73 #19015 üzenetére
Az n és az n draft tulajdonképpen ugyanaz (draft - azaz "vázlat", tehát még nem végleges teljesen a szabvány). Ettől függetlenül visszafelé kompatibilis, azaz a bgn eszközök egymással simán együttműködnek (nem is kell semmit állitani a routerekben, viszont ez a kompatibilitás kikapcsolható). A 802.11a az egyedüli kakukktojás, mert az 2.4 helyett 5Ghz-en üzemel, de a wifi kártyák és routerek nem csak az 'a'-t tudjak, hanem az összes többit is. Tehát az abgn-es kártya is simán elmegy egy b-s kártyával (igaz csak 11mbiten).
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Krisz79 #18912 üzenetére
Ha a TV-nek van HDMI bemenete, akkor DVI-HDMI átalakítót kell használni és HDMI kábellel összekötni (van direkt DVI-HDMI kábel is). Ugyan így valószinüleg nem megy át majd a hang a TV-re (ha nincs a videokártyán / laptopon HDMI, valószinüleg nem is tudja a kártya - 1-2 régebbi ATI kártya kivétel csak ez alól, de ott meg muszáj a kártyához adott átalakítót használni ehhez). Ilyen átlakításnál (Samsung TV-knél legalábbis) a HDMI1 bemenetet kell használni, ott nem feltétlenül vár hangot is a kép mellé.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Zsolt70 #18904 üzenetére
Így van. Bár az otthoni körülményeket nem tudod letesztelni, de azért érdemes nézelődni vásárlás elött. Egy LCD-nek eleve más a képe, mások a színek, mint egy CRT-nél, mindenképpen meg kell szokni.
Ha viszont a szolgáltató jó minőségben küldi az SD adásokat (digitálisan), szerintem jobb azt LCD-n nézni, mint az analógot CRT-n.
Tűéles képet persze egy SD-től nem szabad várni, ebből a szempontból tényleg értelmetlen fullHD TV-t venni. Mérlegelni kell ezt, és a többi szempontot is. -
InfiniteReality
őstag
válasz
Zsolt70 #18896 üzenetére
Az új TV-dnek a képe szép lesz, azért a mostani Samsungok egész jól skálázzák az SD adásokat is. Azonban tudnod kell, hogy az SD adások minősége nem csak a TV-től függ, hanem a szolgálatótól is. Ha a szolgáltató "trágya" minőségben küldi az SD adásokat, az lehet nem látszódik a hiperszuper CRT-den, de egy mai modern LCD-n nagyon meg fognak mutatkozni a hibák. Ebből a szempontból lehet azt mondani, hogy "rosszabb" az SD adások képe.
De, amit nyersz egy új TV vásárlásával:
- A TV mivel nem CRT, nem fog vibrálni egyáltalán. Emiatt kevésbé bántja a szemet.
- Megfelelően behangolt beállításokkal NAGYON szép képet lehet belőle kihozni.
- Kevesebbet fog fogyasztani.
- Ha a szolgáltatód kódolatlanul az analóg SD adások mellett elküldi a digitális adásokat is (ez nem feltétlenül jelent HD adásokat), akkor pl egy D5000 vagy újabb simán befogja az SD adásokat digitálisan (és nem is kellenek az analógok akkor), mivel tudja a DVB-C-t. A digitális TV adók képe mentes lesz a hibáktól, simább, finomabb lesz a képe (megintcsak erősen szolgáltatófüggő).Saját privát véleményem szerint MEGÉRI lecserélni azt a CRT-t (akármilyen hiperszuper is). Miután kicsit megszokod azz új TV-d képét, sokkal jobb lesz meglátod
-
InfiniteReality
őstag
(#18741) ShadowK
220V nevű bolt a Westendben. Ott 1 hónapja 150 volt bruttóban.
(#18750) Mauddip
Nekem ilyen van, Game Mode bekapcsolásával az input lag (szerintem) elfogadható mértékűre csökken.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Esbeta59 #18692 üzenetére
Szerintem az "agyontömöritett" eleve nem túl jó minőségű flash alapú youtube-bal sok mindent lehet kezdeni, de pont kép és hangminőség próbára nem alkalmas.
Ránézésre szép egy Youtube HD video, de minősége valójában csapnivaló. Képminőség tesztre igazából "tömörítetlen" anyag alkalmas (ezért szoktak a torrent utcai boltokban JPG kép helyett PNG file-t kitenni a HD anyagok képminőségének ellenőrzéséhez).
-
InfiniteReality
őstag
válasz
ShadowK #18679 üzenetére
D5000 és "noname" külső keret, benne terás Seagate Winchester és röhögve elkezeli. Lehet hogy az ilyen nagyon teszkós abszolút noname-nél is noname-ebb külső keretekkel nem fog csak menni (pl azzal amit az ALDI-ban lehet kapni gyanúsan olcsón). Gondolom ott se magával a winchesterrel van gondja a TV-nek, hanem a keret chipsetével nem képes együttműködni (a jobb keretekben JMICRON vezérlőchip van, amelyikben olyan van, szerintem megy vele a TV).
(#18680) BBéci
Köszi, eltévesztettem. -
InfiniteReality
őstag
válasz
keke69 #18647 üzenetére
A PIP csak úgy lehet aktív ha pl TV-t nézel és kis ablakban megy mellette mondjuk a HDMI jele. Ezt tudja.
Ha HDMI-vel van rákötve a médialejátszó nézd meg melyik bemenetbe dugtad (lehetőleg NE az egyes HDMI-be dugd mert az PC bemenet, kevesebb beállítási lehetőséggel).
Valamint nézd meg hogy pl film módba kapcsolod, akkor kell lennie speciális beállitásoknak. -
InfiniteReality
őstag
válasz
eFeMeR74 #18635 üzenetére
A kalibrátor nem azt mondja meg, hogy mi kell tetsszen Neked, hanem hogy a TV mikor jeleníti meg színhelyesen(!) a képet. Abban a PH-s kalibrátoros cikkben nagyon szépen le van írva mindez. Egyéntől függetlenül elvileg(!) a legjobb beállítás a kalibrált lenne...
Miért? Mert a TV/monitor ebben az állapotában jeleníti meg a legtöbb színt, továbbá a színek itt lesznek a "helyükön". De ez tényleg függ attól is, hogy mi van a bemenetén (ezért is engednek a mostani TV-k a különböző bemeneteiken más beállításokat).Ha ez valakinek nem tetszik, nézheti a túlszaturált színeket, meg a pirosfejű embereket
-
InfiniteReality
őstag
Úgytudom erre a kérdésre a minimum a 120Hz, azaz 60x mindkét szemnek (mondjuk ettől még nem fogsz 60 képkockányi információt látni, csak 24-et / szem).
Ami "odateremti" a plusz információt az az interpoláció, és itt jön a képbe az érdekes kérdés, vajon a D7 D8 D9 sorozat 3D-ben is képes interpolálni, ráadásul fullHD-ben?A kérdés félig-meddig teoretikus csupán, mivel ismerve az interpoláció "vas" igényét eléggé nehezen elképzelhető. Bár egy D9-es Samsung akár elég drága is lehet ahhoz, hogy tudja ezt.
-
InfiniteReality
őstag
Ha nincs bekapcsolva az interpoláció, akkor annyit amennyit a forrásanyagból jön. Ha be van kapcsolva, akkor vagy duplázza, vagy ha az túl sok, megpróbál annyit interpolálni hogy a frissítésnek megfelelő képkockaszám kijöjjön. Legalábbis PC-n a szoftveres megoldás (ami ugyanezt csinálja) így működik.
-
InfiniteReality
őstag
Ha csak 100Hz-nek megfelelő sebességgel tud 1 pixel színt váltani (ide tartozik hogy ez nem minden színből minden színbe igaz - minden színváltás más idő alatt megy végbe), de a 3D-hez ezt rögtön meg is duplázhatod. Azért egy olyan panel ami 200-nak megfelelően tud váltani, nem olcsó mulatság. Ezért szokták inkább 120Hz-re kikötni ezt az értéket, ekkor a szemüvegben mindkét szemedre 60-60Hz-nek megfelelő frissitéssel jut információ.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
oliver7777 #18409 üzenetére
Szerintem az az adapter lesz a CI+ kártyákhoz (nekem D5000 van).
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Mustadjoci #18269 üzenetére
Több ötletem tényleg nem nagyon van erre, driver a legfrissebb? Monitort lehúztad a kártyáról és csak a TV van rádugva? Ha így van, akkor már bekapcsolás után rögtön kellene adjon képet...
Illetve még 1 eszembejutott, az X2600XT elég "régi" kártya, lehet hogy bootoláskor csak akkor fog a kijelzőre képet tenni, ha az 1-es kimenetre van csatlakoztatva (tehát a monitor ne legyen rákötve csak a TV).
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Mustadjoci #18265 üzenetére
Ha DVI->HDMI átalakitót használsz, a TV HDMI1-es bemenetébe dugd, s nézd meg úgy...
-
InfiniteReality
őstag
Ha van HDD feliratu USB csati a TV-n, akkor még ott is érdemes megpróbálkozni a pendrive-al, de nem garantált, hogy menni fog.
Egyébként van egy sanda gyanúm, hogy az USB-HDD módba kapcsolt pendrive-okat "megenné" a TV és megpróbálná rájuk a rögzítést.
A legtöbb pendrive alapból nem USB-HDD módban van, de egy megfelelő kis progival ez módosítható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest