Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batib
őstag
válasz
Darksiders84
üzenetére
Párosítás megvolt?
-
Darksiders84
aktív tag
Sziasztok új Samsung 6102 távirányitója nem akarja venni a jelet másik ellemmel sem csak priosan villog nyomkodás közben.
Ötlet? -
oszi91
tag
Sziasztok!
Most vettem egy 4K-s Samsung tv-t és az első film amit 4k-ban néztem az az egyik Star Trek volt. Azt vettem észre, hogy hol teljes képernyőn megy a film (túlnyomóan akció jelenetek) hol meg alul és felül is van egy fekete sáv (párbeszédek) mint a moziban. Azután megnéztem a Legendás állatok és megfigyelésük című filmet az meg végig nem volt teljes képernyős. Az volna a kérdésem, hogy ez miért van? Csak annyi hogy így készült a film? Csak mert teljes képernyőn azért csak jobb lenne.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
öcsi06
tag
Esetleg ha valakit érdekel, tettem fel az apróra egy smart távirányítót.

-
PuMbA
titán
-
-
mattheus
őstag
válasz
PuMbA
üzenetére
Szia!
KS7000 esetében azt meg lehet csinálni, hogy HDR formátum / forrás esetén automatikusan növelje a háttérvilágítást ?
Én nem tudtam róla, hogy ez egyáltalán lehetséges. HA nagy ritkán eszembe jut, hogy HDR a forrás éppen (PS! vagy NETFLIX), akkor felemelem az erre vonatkozó értéket, de többnyire mindig elfelejtem.Köszönöm!
-
Rick4
félisten
-
öcsi06
tag
Én tegnap vettem a mm ben 55 ös 6452-t, most nagyon jó az ára mert elengedik az áfát, így 200k volt,
nagyon jól néz ki maga a tv, gyors a menü, egy full hd után nagyon bejön a kép a fekete az fekete a fehér az fehér, felhősödés, bevilágítás nuku, oldalról nézve sem invertálódnak a színek. A fém táv nagyon jó, nekem nem hiányzik a hagyományos, szerintem jó vétel.
-
breaking
csendes tag
üdv! 1tb-os külső merevlemezt szeretnék,főként 4k-s tartalom miatt(torrent),milyet érdemes? tudom nem ez a topik ,de tapasztalat érdekel melyiket nem szereti a tv ill kinél mi vált be.
-
Laci.M
senior tag
válasz
tothjani81
üzenetére
Azért 384k-ért legyen bármilyen szép képe nem veszem meg. Nem ér (számomra) az a nüansznyi különbség. A 190k-s 6452 ár értékben véleményem szerint jobban megéri. Ha beférne nagyobb inkább méretben mennék feljebb, de nincs több hely.
(Az árak, és meglátások 49"-ra érvényesek árukereső szerint Samsung QE49Q7F és 49MU6452 összehasonlítása alapján)
Nyilván ez persze magán vélemény, barátnőmnek aelég a 60lóerős szutyok hányingert keltő Clio 3, én meg még a 180 lóerős Ibizámat is tuningolom. Egyéni preferenciák döntenek mindenben.

-
sajtos75
tag
válasz
Bogyi007
üzenetére
Köszi szépen! Kipróbálom. De ha már te is ilyen TVt használsz neked nem szokott a PS képére kapcsolva véletlenszerűen 2-5 mp-re elsötétedni a kép? Mert nálam ez van. De ez globális gond ahogy a netet túrtam. Kipróbáltam már mindent. HDMI kábel csere. HDCP 2.2ről 1.4re PS4en. Különböző képbeállítások. Egy tuti ,hogy a PS4 YUV420os beállításánál nem csinálja. Ha 2140 RGBre veszem akkor kezdi csinálni. De csak a PS4 bekapcsolásának elején. Bekapcsolás és egy 15 perces intervallumban. Viszont ami új ,hogy a TVre dugott számítógépet a HDMI elnevezésnél PCről Játékkonzolra állítottam és érdekes,hogy ott is csinálja. Tehát lehet mégsem a PS4 lesz a ludas. Vicces sajnos.

-
Gsx-rr
veterán
válasz
PuMbA
üzenetére
Csak azt ,amit mondtal,hogy pl a fenyerot max-ra allitja.
Tehat ha erzekeli,hogy Hdr akkor o bekapcsolja es ha benezek a menube ott is latom ,hogy bekapcsolta a Hdr-t?Eddig csak Netflixen neztem Hdr-tartalmat ott nem kapcsolt at.
Honnan lehetne letolteni olyan demot amivel ezeket ki tudnam probalni?
-
sandró60
addikt
Egy kis ízelítő a valódi LED tévéről.Élen a Sony-Samsung
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[link] -
Laci.M
senior tag
A 6102 VA, a 6452 vszínű IPS. Erről sok hsz van, keress vissza. A 64xx-es modelleknek igényesebb a külső kialakítása is ezen felül.
Engem inkább a 6402 vs 6452 közti különbség érdekelne. Elméletileg PQI 1500 vs 1600, illetve szín a különbség csak? Most a médiában jó áron van a 49mu6452, lehet lemondom az iponos 49mu6402 rendelésemet amit ma vettem volna át.
-
dave0825
őstag
válasz
enemi
üzenetére
He? Mi köze a HDMI kábelnek a DLNA-n küldött fájlokhoz?
HDMI-ről csak a PS3 és PS4 megy nekem, filmet Serviio-val nézek. Amúgy újraindítottam a gépet, és jó lett, bár biztos, hogy nem a gép hibája volt, mert 2 hete lett újrarakva, még friss a Windows 10 rajt.(#118056) PuMbA: ez az "igazi HDR" mit jelent? A 10bitet? Honnan tudhatom, hogy a 65MU7052-ben 8bit+FRC van-e, vagy valódi 10bit? Kérdeztem már korábban, de nem kaptam választ rá, hogy hogy lehetne ténylegesen ellenőrizni, valami képpel, vagy videóval tesztelni. Mérőműszerem nincs hozzá semmi. Digitális multi esetleg.

-
PuMbA
titán
válasz
Gsx-rr
üzenetére
Semmit nem kell kapcsolgatni. Egy videót például, ha szünetelteted, ott lesz egy HDR logó, ha az
Milyen HDR beállításokat néztél meg? Nekem semmit sem csinál a HDR a beállításokkal, csak a Háttérvilágítást rakja 20-asra, ami kell is.A TV kép beállításokat érdemes úgy állítani, hogy az összes bemenetre alkalmazza, van egy ilyen opció, valamint a médialejátszó és a HDR-es lejátszás beállításai mások lehetnek, azokat lehet, hogy neked kell manuálisan beállítanod, hogy ugyanaz legyen, mint a többi, kivétel a 20-as háttérvilágítást.
-
stemplar07
őstag
válasz
sympatex
üzenetére
ha ez megnyugtat , a 65mu7052 nél is ue.van , a képjavitóknál állíthass(m.blur stb) , de ez ugye FHD esetén már nincs..amúgy kva szarok a HD adások ..többnyire....pl Eurosport/Digisport esetén nincs ilyen jelenség ..
De pl sima HD nél ha filmet nézel külső v belső media playerrel ,akkor sem jelentkezik ..csak TV adásnál.. -
Gsx-rr
veterán
válasz
PuMbA
üzenetére
Az oke, de most ,hogy van ez a Hdr dolog? Mindig nekem kell kapcsolgatni ha olyan tartalmat inditok el?
Megneztem a Hdr beallitasait. Mar tobbszor gondolkoztam ezen,hogy most ez valojaban egy jo dolog,vagy csak parasztvakitas? Siman csak fel van huzva minden beallitas es esetleg belenyultak a szaturacioba?!
Csak a menuben lehet kapcsolgatni? Csak mert ugy nehez megnezni ,hogy mennyire valtozik a kepminoseg, megoldhattak volna egy gombbal ,mint anno a 3d-t
-
Tom5
addikt
Az itt ajánlott Samsung UE50MU6102 és Samsung UE49MU6452 mi a lényegi különbség?
Megéri a felárat a drágábbik verzió?
Egy Samsung UE40H6600-em van. Amivel igazán semmi bajom, csak a nagyobb kép és most csökkenő árak miatt gondolkodtam el a váltáson. -
sajtos75
tag
MU6122 TVn a HDRnek (nem a HDR plusznak) mi értelme van?
Mert PS Pron egy HDR játéknál csak egy ilyen fakó derengést tesz hozzá. Kiírja,hogy UHD és HDR de semmi olyan ,hogy most letegyem a hajam.
Jó nem egy fél millás TV ,de azért ennél többet vár az ember. 
-
melan
senior tag
Srácok jelentem megvettem végül az ue49mu6452-t. Bevallom az MM-ben a 6102-nek is ugyanolyan(nak tűnő) szép képe volt, ami idebillentette a dolgot az az anyaghasználat, és a két tv egymás mellett ugyanazzal a műsorral: ennek a feketéi kissé mélyebbek voltak. De ezt inkább nem is tekintem relevánsnak..
A lényeg: pöpec nagyon a TV
Minden flottul majdhogynem magától "beállítódott", azaz okosan a háttérben kereste a csatornákat, amíg én nyomkodtam a telópárosítást stb. A képe nagyon szép, még a TV adások is jól néznek ki, de a HD meg pláne. Egy RPi2-esről megy Kodin a film Nasról, az meg egyenesen lélegzetelállító, mármár térhatásúan tiszta a kép. Eddig minden alapbeállításon, majd még lehet nyomkodom kicsit 
Gyorsan átfutva a beállítási lehetőségeket annyi kérdés merült fel bennem, hogy a film módnak van e valami értelme (mármint a beálításokon belülinek, nem a képmódnál). Illetve érdemes e valamit még állítani?A legjobb a kép mellett, amit szeretnék megemlíteni: a a sebesség. Gyakorlatilag nem gondolkodik semmin, egyszerűen teszi, amit kell
Egyedül a 4K videoval tudtam megakasztani wifin keresztül, de ez természetes, bár előcachelés után vitte azt is 
Szóval nekem bejött nagyon, pár nap múlva ha találok még fontos infot, ami segíthet másoknak egy esetleges döntésben, megírom...
Köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólásait, amivel hozzájárult a vásárlás előtti tájékozódáshoz!
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Daffni2
üzenetére
Bármit csináltam a számítógépen nem segített. A tv-n kértem egy jelszó helyreállítást az alapján változtattam jelszót a számítógépen így jó lett.
F6500-át váltotta az F6452. Kicsit tartottam ,mert mindenki annyira jó tévének tartotta az F sorozatot.
Tényleg csak 20 percet próbálgattam a tv-t ,de sokkal jobb a képminőség. Sehol egy felhősödés és hálisten nincs dse ami volt a régi tévémen.Viszont a Smart része tetülassú. Ez csalódás.
Ás a kép és hangbeállítási lehetőségek is kevesebbek.
Van valami ajánlott beállítás a Motion Plus-nál? -
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Most vettem egy UE50MU6102es TV-t, monitornak használom, az előző is ugyanekkora volt, csak még akkor fullHD volt a menő, a 4K teljesen rendben van, néhány apróság a kijelzővel nem 100-as, de hozza az elvárhatót. De ha már tévécsere volt, változtatok még pár dolgot. Feltenném a falra, és több irányba kellene mozgatnom, hogy akár tévézni, akár a gépen dolgozni tudjak. Ezekkel a konzolokkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Olyan érdekel, ami a faltól akár 50 centire is elhúzható, és ha fix is a készülékdőlés, legalább valami értelmes szög legyen, ne csak pár fok.
Ez hova tehető az ismer, és jó konzolok között? [link] a -2 +12°az melyik és melyik érték? Az előre döntés lenne a logikusan nagyobb, jól gondolom? Kell a tv-hez csavar külön? Ha igen, honnan, milyen? Egyelőre ennyi.Köszi!
-
Gsx-rr
veterán
Nem indul jol az ismerkedes az uj tv-vel. Most eppen nem tudok belepni a Samsung fiokba. Biztos hogy jo az email es a jelszo
Masnak nem volt ilyen problemaja?
-
Gsx-rr
veterán
Van valami normális csatornaszerkesztő az új típusú tv-kre?
-
tibur5555
csendes tag
2 hete kinéztem egy Samsung UE65MU8002TXXH-t 640e Ft körül. Igazából a QE65Q7 fogott meg, de azt olvastam, hogy ez kb. annyit tud, csak olcsóbb. Most viszont azt látom, hogy ez a modell 450e Ft-ért megvehető (pl. MM, Euronics).
Félrenéztem valamit, vagy tényleg ennyit esett az ára a 2018-as tv-k érkezése miatt?
Gondolom ajánlott vétel a Samsung-ok között, főleg ennyiért. Ha valaki lenne kedves megerősíteni, már venném is (fullHD / 4k filmekre, konzolokra lesz).
-
dave0825
őstag
Aki használja a hulladék serviio-t, nem szokott neki sűrűn akadni? FHD filmet akarok megnézni 60Mbps-os nettel (persze kábelról használom a tv-t is, és a gépet is, nem wifin), de 3-4 másodpercenként megáll tölteni kb. 2 mp-re, bár néha akár 1-2 percig is elmegy (éljen!!
), korábban UHD-val sem volt gond. Le-feltöltés semmi nem megy a gépen, 20kbps-mal csak néha, de az semmi. Csináltam videót is róla. Router és serviio szerver restart volt, ugyanolyan. Max 10Mbps-os bitráta nem kéne, hogy gond legyen átlag 57Mbps-os netnek.
Előbb már a távirányító repült mérgemben, utálom, mikor valami egyszerű dolog nem úgy működik, ahogy annak kéne, és miért, azt ki tudja...
-
tjnet
aktív tag
A 65MU7002 10 bites panel és 120Hz???
-
H.lacika
tag
Nekem megjött a Samu 49' 7002, nekem nagyon tetszik, kisebb és sokkal régebbi sonyt váltott.
Hd adások is nagyon szépek, 4k pedig gyönyörű, smart is nagyon gyors, gyári beállítások jónak tűnnek, serviioval simán látja a pc tartalmakat, szóval szuper
Mindenkinek köszi a segítő szándékot
-
szekra
addikt
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Méret?
-
IntelKiller7
nagyúr
200-250 között melyik most a "legjobb" Samsung 4K, HDR TV?
-
-
general
addikt
láttam ma egy ilyen tv-t, de szerintem el van írva a típus, mert ilyet nem találok a neten, valszeg 6402 lesz.
a displayspec egyébként ezt írja a 6400-as sorozatról. mi az az ADS panel? 
szép képe volt, ami viszont meglepő volt, hogy brutál gyors volt a net rajta, a böngészés, youtube azonnal bejött, semmi gondolkodás. meggyőző.
-
Daffni2
addikt
válasz
melan
üzenetére
A 6102 50" Teljesen rendben van, véleményem szerint igen jó a képe. VA paneles semmiféle bevilágítási probláma,felhősödés mentes.
nem utolsó sorban 30-40 ezerrel olcsóbb.
A mall.hu 157 499 Ft.Le kell bélyegeztetni a doboz oldalán kis tasakban levő gyári jótállási jegyet.Regisztrálni a mysamsung oldalon,és + 1 év gyári garancia lesz rá. Össz. 2 év gyári! -
sonye
senior tag
válasz
melan
üzenetére
Most menj a MM-ba. Ennél olcsóbb és jobb akciók már nem lesznek, mert jön az új széria.
Hogy melyiket? nézd meg élőben mindkettőt és dönts! A 6452-ban ha jól tudom van bt ennyiben látom előnyét.De a döntést neked kell meghoznod, hogy melyik szebb élőben képileg és kinézetben is.
-
melan
senior tag
Sziasztok! Lassan aktuális lesz a TV beszerzés, de döntenem kellene, melyik legyen:
Samsung UE49MU6452 vagy Samsung UE50MU6102
Vélemények?
-
máyköl
veterán
Sziasztok
Van egy 65mu7002 -es tévém. Gipszkartonfalra mennyire szabad feltennem? Van esetleg konzol ami ajánlott?
Köszi előre is
-
sympatex
csendes tag
válasz
PuMbA
üzenetére
Sziasztok, friss infó: egy MM-ben most vásárolt 49-es MU6452 VA paneles.
Egyúttal egy kérdésre keresem a választ:
Megy a műsor, interjú, van egy viszonylagosan álló kép, amin közeli felvételről látható egy arc, szinte kivehetőek a borosták és a ráncok, mint diszkrét pontok és vonalak. A legkisebb mozdulatra ezek a borosta-pontok elmosódnak, majd újra diszkrét pontoknak és vonalaknak látszódnak. Közben az arc egyéb részével semmi probléma, tökéletesen mozog a körvonala, az orr, a száj, vagyis minden ami nem pontszerű vagy vékony vonal.
Ezt a jelenséget minek hívják, és hogyan lehet csökkenteni?
-
Tamás34
senior tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Én ezt használom, gond nélkűl működik! [link]
-
Zοltta
senior tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
-
Daffni2
addikt
válasz
SoulReaver
üzenetére
A legjobban akkor jársz,ha veszel egy notebook merevlemezt,és beteszed egy házba..A "kész"hordozható merevlemezek nagy hátránya,hogy egybe vannak építve az elektronikával,ezért,ha probléma van,nem lehet olvasni a lemezt"legalábbis olcsón"nem.
-
SoulReaver
veterán
Tv -hez szeretnék venni valami külső hdd-t. Tudtok ajánlani valami jófélét? 500GB - 1TB körül.
-
tjnet
aktív tag
Egy 65MU 7002 400000 Ft-ér teljes SAMSUNG 3 garival megéri?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honda topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Parkside szerszám kibeszélő
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Asztalos klub
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya!
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ha ez megnyugtat , a 65mu7052 nél is ue.van , a képjavitóknál állíthass(m.blur stb) , de ez ugye FHD esetén már nincs..amúgy kva szarok a HD adások ..többnyire....pl Eurosport/Digisport esetén nincs ilyen jelenség ..

), korábban UHD-val sem volt gond. Le-feltöltés semmi nem megy a gépen, 20kbps-mal csak néha, de az semmi.