Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
sonye #118808 üzenetére
+#118817 zalman90
Ez oké és értem is, de a MU6102 tévén én nem találtam médialejátszót. Vagyis nem látok egy hálózati megosztásra alkalmas felületet, ahol láthatnám a megosztott mappákat. Azt az infót kaptam, hogy a bemenetek között megjelenik a hálózaton megosztott mappa mintha egy pendrive vagy külső vinyó lenne. Most akkor kell telepíteni valamit a tévére vagy nem?
-
Exelsior
őstag
válasz
sonye #118748 üzenetére
Érdemlegest még nem tapasztaltam.
Aminek tudnék örülni hogy Konzol-ok esetében a random fekete kép eltűnést megoldhatnák.
Meg a Samsung ht-j5550w házimozimnál zene hallgatásnál DTS Neo 2:5-nél nem mindig volt hang csak akkor ha a Youtube-on elindítottam egy videót. Ha valamit észre veszek megírom. -
StarDeLuxe
tag
válasz
sonye #118748 üzenetére
Végre mennek hálózatról a feliratok is, mert nekem eddig a mellérakott srt-t. nem látta, hiába volt ugyanaz a neve. Igaz egyidejűleg frissítettem a Serviio - t is, aztán most melyik miatt lett jó nem tudom. Én más változást eddig nem tapasztaltam, de csak tegnap tettem fel a 1210.8-at.
-
lord_m
senior tag
válasz
sonye #118492 üzenetére
Engem is zavart, illetve, hogy nem lehetett a régi, megszokott csatornasorrendet létrehozni.
Itt olvastam erről a megoldásról, innen leszedve a ChanSort 2017-11-30 programot:[link]
Gépre kicsomagolod, majd megnyitod vele a Tv-ről pendrivera exportált csatornalistát. Azt hiszem az Adás menüpontban.
Én kedvencekbe tettem ami kell, teszőleges sorrendben, számozással. Majd mentés és csatornalista importálása pendriveról.
Az automatikus csatornakeresés készenléti módban meg kikapcs.
Másik megoldás meg a régió átállítása, de azzal nem akartam variálni.
-
szucs.daniel
csendes újonc
-
koko52
nagyúr
válasz
sonye #118279 üzenetére
Nem a kép szépségével van a baj, hanem h lassú, szakadozik a kép. Olyan mintha kimaradna pár képkocka, aztán meg rágyorsít h utolérje magát. 4m-ről van nézve, semmi gond a képpel csak evvel a hányinger keltő apró szaggatásokkal. Kaptam itt pár tanácsot, este teszt és meglátjuk, lehet megy HA-ra...
-
válasz
sonye #117900 üzenetére
Bluetooth fülhallgató persze, hogy könnyebb, mint egy ugyanúgy bluetooth fejhallgató.
Volt dolgom már bt fejhallgatóval és határozott súlya volt egy vezetékeshez képest.Egyébként sem szeretnék még egy töltendő eszközt a házba, vezetékes fejhallgató meg alapból adott.
Tehát akkor ha csatlakoztatva van a TV-hez egy DAC optikain keresztül (akár a fejhallgató is közben csatlakoztatva a DAC-hoz), akkor továbbra is kapcsolgathatom majd, hogy TV hangszóróból jöjjön a hang, vagy az optikain keresztül.
-
anjani182
őstag
válasz
sonye #117556 üzenetére
Az a baj, hogy én a Samsungon érzem ugyanezt
Eddig 6-os szériás 120HZ paneles FHD TV-im voltak, és még van is egy. Húztam az UHD-t ameddig tudtam, de ugye pár hete eljött az idő.
TV adás, nappal, Természetes módban azt mondom szép és jó! Youtube 4K azt mondom jó! Az esti/éjszakai filmezések...háát...igen, ha nem szemből nézem fakul a kép, ha pedig nagyon a sarkokat nézem egy hangyányi bevilágítást észre veszek, bár ezek megvoltak az FHD-kon is, vagy megvan, de ezen épp csak egy hangyányival rosszabb, de mindig a sarkokra téved a szemem.
Azt tudtam, hogy nem fogok tudni kiadni 100e-el többet egy 7-es szériára...szóval ilyen téren folyamatos visszalépés folyik évek óta a gyártóknál!!!
-
gyeniko
őstag
válasz
sonye #117556 üzenetére
Szerintem trollkodás a Samu topikban ismétlődően és szélsőségesen gyalázni egy másik gyártó termékét és ezt a véleményt általánosítva kiterjeszteni a gyártó egész termék csoportjára, illetve szinte minden termékére, megadva 2 kivételt (morzsa porszívó és OLED TV).
Az, hogy ezzel nagyon nem értek egyet nem egyenlő az LG TV-k istenítésével."...Be kéne ismerni a cégnek, hogy sajnos hibázott, éscnem gyárt nagy paneles szép TV-t!..."
Ez pedig egy egetverő butaság...
-
Tamás34
senior tag
válasz
sonye #117500 üzenetére
Hát igen! Ha valakinek elromlik a TV-je, és egy középkategóriás Smartot akar venni, akkor már színte csak UHD van! FHD-ban is van okos TV, de azok elég gyengék szerintem, és engem ez zavar, mert nekem bőven elég lenne a FHD egy jó kijelzővel még pár évig! Félek is, hogy ha elromlik a mostani akkor mit vennék, mi az amin egy SD meg FHD is olyan lenne mint a mostanin! Akartam mostanában venni, de letettem róla, mert ahogy írtad TV nézésre nem a legjobb a 4K!
-
MrDrake
tag
válasz
sonye #117468 üzenetére
Igazatok van.
Ugyanakkor nem a Samsung próbálkozott, hanem én kértem, hogy innentől Ők intézzék a továbbiakat, mert azt hiszem jogosan gondolom, hogy két rossz TV után a harmadik sem lesz különb.
Az elállással amúgy éltem, vagyis cserét kértem, de azt már a boltban vettem át 2800 Ft telefonálgatás, meg 5000 Ft taxi költség mellett. Vagyis már nem 170e a TV, hanem 177800. Ha most visszavinném, az megint +5000 és nincs garancia, hogy pixelhiba mentes TV-t kapok, ahogy a futárszolgálat esetén sem.
A Samsungtól pedig azt remélem, hogy vagy komplett TV, vagy panel cserénél azért odafigyelnek, mit hoznak ki, hiszen nekik sem érdekük, hogy hogy hetente kukázzanak egy TV-t, vagy egy panelt. Holnap, vagy holnapután úgyis eldől, ha nem jutok velük dűlőre, akkor is még pont időn belül leszek. Úgyis megírom majd, mi lett. És köszi mindenkinek a tanácsokat.
-
frizso
senior tag
válasz
sonye #117374 üzenetére
Sajnos a Philips sem a régi már
Az engem is bosszant, hogy a TV árak elszálltak, de valahogy a minőség nem szárnyalt velük.
Tegnap késő este bekalibráltam az MU7002-es Tv-t. Sajnos még nem volt nagyon lehetőségem tesztelni, mert hajnali egykor már nem volt kedvem videókat nézni, de majd ma és holnap tesztelgetem, hogy így jobb lett-e a kép?!
Az viszont biztos, hogy a mi amerikai konyhás nappalinkba VA panelos TV nem való, mert míg a nappaliban a TV-vel szemben ülve jó a kép,addig a konyhából oldalról nézve csak fakó képet látok a TV-ből.... ez nagyon elszomorít.
szerk.: beüzemeléskor a 10m2 hálószobában nagyon komoly élményt nyújtott a TV!
Lehet vissza kellene vinnem oda, a nappaliba meg visszarakni a régi Philips Tv-t
-
frizso
senior tag
válasz
sonye #117364 üzenetére
Az LG az OLED TV-k fejlesztésére ment rá az elmúlt években és valamiért nem volt hajlandó belemenni a VA panelos versenybe inkább megpróbálta kihozni az IPS panelokból a maximumot. Mint láthatjuk több-kevesebb sikerrel jött neki össze.
Az OLED Tv-t kár leszólni, mert egy olyan technológiai újítás hozott be a TV-k terén, amit mindenki csak koppint, mert annyira korszakalkotó. Természetesen még nem a legjobb, de már így is magasan veri az összes VA panelos TV-t, amelyet a külföldi tesztek mind alá is támasztanak.
Az meg végképp félrevezető, hogy az LG szart gyárt, mert azért vannak ár-érték arányban jó IPS panelos TV-i, amit főleg olyan emberek keresnek akik az IPS panelhoz vannak szokva. Köztük vagyok én is, mert a mai napig nem tudtam megszokni 8 év IPS panel nézése után a Samsung mu7002-es képét!!!
Egy biztos fekete ide vagy oda, kontraszt ide vagy oda, de többet VA panelos TV-t nem veszek az biztos! Nagy nappaliba a szűk betekintési szögek, és a nagyon reflektálódó kijelző nekem eddig nem jött be.
Persze lenyűgöző a 4k tartalom a TV-n, de hogy a normál TV adáshoz még a mai napig is állítgatom kell a képet, mert sehogy sem tökéletes, az már nagyon bosszant. A régi 37" Philips FHD Tv-m egyszer kellett beállítani, lehetett neki bármilyen bevilágító napfény vagy szobai lámpa szinte alig volt a reflektáló a kijelzőn. Ellenben a Samsung a világos nappaliban 5 ablak mellett szinte csak max fényerőn ad elfogadható képet, de ha a nap rásüt a kijelzőre, akkor a TV nézhetetlen! Ez egy IPS panelos TV-nél nem lenne gond.Vettem egy negyedmilliós TV-t ami eset vagy lehúzott redőnyök mellett mozizni nagyon jó.
-
stemplar07
őstag
válasz
sonye #117344 üzenetére
65LG SJ850 -m volt pár napig , itt az összehasonlításban a számok tükrében ..én 0,2-t adtam volna az Lg-re össze hasonlítva a 65MU7052-höz képest ( ami a Samsungban ,,csak,,egy jó közép kategória..)!! legalább is a vizuális élmény szempontjából, de azt is csak lehúzott redőnyökkel , kb mint egy projektor
vicc kategória ,...
Én ezek után az LG Oledtől is félnék,nem bíznék meg benne .. hiába a látvány , ami engem is meggyőzött , de hihetetlen mekkora sz..rt gyártanak LED kategóriában a 8-9-es szériában.. én annak a mérnök teamnek nem seppuku-t , hanem munkát sem adnék..
( telefonban sem különb az LG , hiába az innováció,jó hangrendszer stb, ha minden második széria bootlopos lesz , LG v30 kék oled kijelző ..stb..)
-
Foose
addikt
válasz
sonye #117302 üzenetére
Szerencsére még ilyen ügyem nem volt,keresem is a számukat,de csak egy olyan pesti számot találok,ami elvileg "A webáruházban leadott rendelésekkel, illetve rendelésfelvétellel kapcsolatban a következő elérhetőségen érdeklődhet" Szóval még nem tudom kit fogok hívni holnap,de mindenképpen utánajárok,mert ez így nekem nagyon nem OK. Viszont az lesz majd a probléma,ha azt mondják,postázzam vissza nekik... (én fizessek az ő hibájukért??) Meglátjuk...
-
Foose
addikt
válasz
sonye #117299 üzenetére
Hát,holnap hétfő,hívom a media markt-ot telón,aztán meglátjuk mit ajánlanak. Mert hogy van abban valami,amit lentebb írt valaki hogy sokkal jobb lehet hogy más gyártóé sem lesz. Főleg ha ugyanerre a típusra cserélik pl,akkor meg ugye valószínüleg az összeszerelés ugyanilyen lesz. Webshopról rendeltem,gondolom pestről jött,én ugye közel sem lakok hozzá,de itt helyben van üzlet,bemegyek majd oda vele.
-
PuMbA
titán
válasz
sonye #117185 üzenetére
"Na pont ez a bajom nekem is!
Ha pl csak egy képarányt vagy épp kép stílust akarok váltani, túrni kell a menüt."Azt tegyük hozzá, hogy ezek már speciális dolgok
Ha valaki ezt akarja, akkor el kell fogadnia, hogy így kell csinálni vagy ha ez túl körülményes neki, akkor egyszerűen ne foglalkozzon vele vagy másik TV-t kell venni, ahol esetleg ez egyszerűbben működik. Az emberek 99%-a nem fog képarányt és képstílust állítani naponta vagy hetente. Egyszer beállítják és úgy nézik a TV-t, míg el nem romlik.
-
PuMbA
titán
válasz
sonye #117147 üzenetére
"Viszont ami jobban zavar az, hogy minden film szélesvásznú, így egyedileg kell nagyítani, hogy ne legyen széles csík."
Ez mondjuk már azóta így van, amióta világ a világ. Anno 10-15 éve a 4:3-as vagy 5:4-es monitorokon a filmeknél még nagyobb fekete sávok vagy inkább téglalapok voltak a képernyőn.
-
gyeniko
őstag
válasz
sonye #117140 üzenetére
"...Ez a sötét dolog a VA panel sajátossága.
Na meg a panel vezérlés is úgy lett megalkotva, hogy a sötét az sötét legyen. És így tényleg fekete a fekete. Cserébe vannak részletek, amik elvesznek. ..."Nem a VA panel sajátossága. Rendkívül könnyű és nem több, mint 5 perc megfelelő, erre a célra készített rövid videókkal beállítani a fényerőt és a kontrasztot (végpontozás az eljárás neve). A beállítás után semmilyen részlet nem vész el, sem sötét, sem világos.
Egyes képjavítók (elsősorban a dinamikus kontraszt) elcseszik a sötét részletezettségét. A "természetes" képmódban a dinamikus kontraszt be van kapcsolva. -
warren29
aktív tag
válasz
sonye #117140 üzenetére
"...Ez a sötét dolog a VA panel sajátossága..."
Ez így nem állja meg a helyét.
Akármilyen tv csatornát nézek az ECO üzemmódot legfeljebb közepesre véve (ugye eleve ki kellene kapcsolva legyen) olyan részletek vannak HD adásnál, hogy az nem igaz.
Annyira komoly részletekre és fényerőre képes a panel, hogy egyedül 4K HDR-t nézek full fényerő mellett (ECO off) de FHD-t már csak ECO alacsonyra állítva mert felesleges "feljebb" menni. -
dave0825
őstag
válasz
sonye #117140 üzenetére
Szerintem elég hosszú évek kérdése. Mióta elterjedt már a 720p, 1080p, most már itt a 4K is, de egy több tíz éves múlttal rendelkező tv csatorna (nem is egy...) még mindig 576i-ben tudja csak vetíteni a filmjeit/sorozatait?!
Nevetségesek. Ezért SEM nézek már tv-t, mármint tv csatornákat.
-
PuMbA
titán
válasz
sonye #117012 üzenetére
A firmware változásokat nem teszik közé, tehát nem tudni, hogy mi a különbség. Én mindig felrakom a legújabbat a weblapról a KU6000-re, de eddig nem tapasztaltam problémát.
"Én még a win frissítéseket is utálom, mert sokszor nem frissít, inkább lassít.."
Az a programok miatt van és nem a frissítésektől
A programok olyan szépen tele tudják szemetelni a Windowst, hogy azokat is "karban kell tartani". Nekem 2 éves Windows 10 telepítésem van és gyorsabb, mint 2 éve, de nagyon meggondolom, hogy felteszek-e egy programot vagy sem, illetve van-e egyszerűbb vagy webes megoldása a dolognak.
(#117008) klepto: Csak a panelból adódó különbségek vannak
Itt meg tudod keresni, hogy mibe milyen panel van.
-
PuMbA
titán
válasz
sonye #116797 üzenetére
" Ha le is vág az ember a képből még akkor is bőségesen élvezhető."
Attól függ, hogy mit csinált az operatőr. Ha olyan kamerabeállítást alkalmaz, hogy csak a jobb szélen látszik valami, akkor egyáltalán nem élvezhető, mert akkor kimarad egy olyan dolog, amit ott látnod kéne
És vannak ilyen filmek, főleg amikben levegőben vagy tengeren játszódó jelenetek vannak, de bárhol megtalálható. Az erős állítás, hogy a kép egy része feleslegesen lett rögzítve és teljesen haszontalan.
-
Exelsior
őstag
válasz
sonye #116699 üzenetére
Épp azért kell a zenéné la képernyő kikapcsolás mert nem mindenkinek van Smart-os házimozija bár nem sokára fogok venni. Gondolom ezzel is azt akarják elérni hogy lecseréld a jó bevált házimozit vagy cseréljem le egy hangdobozra jah akarom mondani Soundbar-ra.
Szerintem 2-300 vagy 500ezer felett már elvárhatóak lennének ezek a funkciók.
-
warren29
aktív tag
válasz
sonye #116672 üzenetére
..." Amúgy meg nem is értem miért kell a BD verziókat is szélesvásznúként adni. Van egy 50"-os Tv, de kb 30"-nak megfelelő méreten megy a film..."
Végre valaki lát is nemcsak néz.
Örül itt mindenki, hogy hú de kafa 55"-os tv-m van meg de király a 65".
Aha.
Valójában amiért többynire vettük az a filmnézés márpedig ott 10-ből 9x szép kis feketecsíkos képet nézünk aminek eredményeképpen aki vett egy 65"-ost az igazából max 50"-t néz de majd mindjárt megmérem.
B**hatom én is a 65"-t amikor szinte soha nem látok ekkora képet rajta.
Még ha 75"-t vettem volna akkor sem nézhetnék max 55-58"-t.
pffff.
Úgy adnám oda a HDR funkciót egy mindig teljes képernyős fekete-csík nélküli moziért mint a gép.
És most nehogy valaki azzal a fa**sággal jöjjön, hogy van nagyítás funkció mert az olyan mint zokniban zuhanyozni. -
Tamás34
senior tag
válasz
sonye #116702 üzenetére
Jó, hogy mondod, mert HBO GO előfizető vagyok, úgyhogy az is fontos! Elsőre 40col után nagynak fog tűnni a TV, de gondolom pár nap után meg szokható! Nekem is volt LG-m, szőrnyű volt! Megnyugtattál, hogy az Xbox is be fog alá férni! Köszi!
pw12345: Az MM adatok alapján 7cm üres helynek kell, hogy legyen!
Méret talp nélkül (Szé / Ma / Mé):
1090.3 mm / 634.1 mm / 55.3 mmMéret állvánnyal együtt (szélesség/magasság/mélység):
1090.3 mm / 706.2 mm / 246.1 mm
706,2-634.1=72,1mm -
pw12345
aktív tag
válasz
sonye #116702 üzenetére
Az sem elhanyagolható a mostani gép vételénél, hogy az "N" szériában milyen meglepetésekkel örvendezteti meg esetleg a Samsung. Lesz-e még VA panel (mondjuk a mostani LG IPS-nél, még a PLS is jobb), lesz-e még távirányító, vagy már csak okos mobilról lehet belőni a készüléket, azon is csak mikrofonnal, stb.
Viszont az XBOX alá tuti nem fog beférni, még fektetve sem, legfeljebb fordítva. -
Tamás34
senior tag
válasz
sonye #116699 üzenetére
Lassan muszáj lesz valamit vennem, én is 49MU7002-őt néztem ki, talppal fogom használni és ez alá elvileg befog férniaz XBOX ( 6,5 cm hely kell, kicsi az asztal mélysége )de még várok egy kicsit hátha lejebb megy még az ára! Tudom most volt akcióban, de szerintem lesz még ennél is jobb az ára mint ami most hétvégén volt! Ha nem, akkor így jártam!
-
StarDeLuxe
tag
válasz
sonye #116672 üzenetére
Szia! Nézd meg a széria számot a tv menüjében. Ott van egy betű is a szám után ami a dobozon nincs rajta. Vagy az O lehet nulla is. Én is most regisztráltam a 49MU7002 - őt és elfogadta. MM vásárlás.
Akinek ilyen tv-je van, milyen beállításokat használ? Főként tv műsorhoz. Mkv filmekhez.Köszi!
-
-
Stefi_dzsi
tag
A dolog onnan indult ki, hogy szeretnék zökkenőmentes fullHD és 3D filmmegosztást elérni a TV felé wifin keresztül, mert a jelenlegi 54Mps b/g routerem ezt nem képes teljesíteni.
A visszajelzések szerint az ES6100 wifi modulja kezeli az 5Ghz hálózatot, így adódott a szimultán dual bandes (2,4Ghz és 5Ghz elérés egyszerre) router beszerzése. Az 5Ghz-n mehet a filmmegosztás, a 2,4 Ghz-n pedig ki lehet szolgálni az összes meglévő készüléket.(Mellesleg, ha a router USB bemenettel is rendelkezik, mint ahogy a felsoroltak igen, akkor tudok filmeket nézni anélkül is, hogy a PC-t be kelljen kapcsolni.)
-
Norbi8
csendes tag
Hali !
Nekem 37D6500-ason van. Ugyanazt a jelenséget tapasztaltam, amit te. Nagyon ócska volt rajta a 3D, tiszta szellemképes az egész, akármennyire tologattam a finomítást, vagy a kiemelést... Olykor az előtér, olykor a háttér volt teljesen szellemképes. A Samsung eredeti videói is a SMART-on keresztül.
Aztán jött valamelyik firmware és az rakta rendbe. Most nagyon ritkán szellemképes a 3D és inkább a háttérben lévő dolgok.
Vettünk nemrég egy idei 6100-est, amin viszont semmi ilyet nem tapasztaltam, már aza alap firmware-el sem, ami benne van. A képe pedig sokkal jobban kiadja a 3D-t, mint a tavalyi D6500...Azt mondom, tedd fel a legújabb firmware-t, egy próbát megér.
-
Flashget
félisten
D6500
Itt inkább az a lényeg milyen lejátszóról kapja az anyagot a tv. Ez a Pio egy belépő szintű 3D-s cucc (40K) van ettől 3x drágább is BD lejátszóban meg 10K-val olcsóbb is.Gyári ekte 3D film legyen ne utólag valami konvertált SBS, half egy mkv fájlban...mert igaz azt lejátsza a tv médialejátszója is csak semmi köze egy igazi 3D megjelenítéséhez.
Én ezt pl. a DVD film és abból készült avi-hoz tudnám hasonlítani.
-
Flashget
félisten
-
Tippmix46
senior tag
én úgy tudom , hogy a 2012es modellek ES, EH stb. mind felimerik pl. bármelyik Logitech terméket...
A 2011es D szériát hackelgetni lehet...ezek sikere kérdéses, de sokaknak már bejött...itt olvastam én is erről a fórumon....
Egy másik dolog, hogy a 2012es modellek Skypera is jók, de! csak Samsung kamerával....más kamera gondolom ezeknél is hack kérdése lesz...de hogy 40000 Ft-ért nem veszünk samsung kamerát, az tutti...
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest