- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
Krisz79 #144476 üzenetére
Megpróbálom összefoglani, hogy szerintem melyik milyen, de mivel nem ismerem a konkrét típusokat, ezért fogadd erős fenntartásokkal.
Optikai kimenet.
A TV felől kiváló hangminőség. Drágább D/A eszközzel így érhető el a legjobb analóg hangminőség. Olcsóbb eszközzel is jobb lesz, mint egy hagyományos TV-s jack kimenet.
Tud egyszerre működni a TV hangszórója és ez.
A hangerő a TV távirányítóval nem szabályozható.
A TV-n 2 csatornás PCM digitális kimeneti formátumot kell beállítani a sztereó kimenethezHDMI-ARC extractor
Ugyanolyan hangminőség várható, mint az optikai megoldásnál az olcsóbb D/A konverterrel. Viszont itt nincs prémium kategória.
Kicsit drágább. 5V táplálás a TV USB kimenetéről megoldható, de ha zajt okozna, akkor egy külön telefon töltőt kell használni.
Vagy a TV hangszóró szól vagy ez a kimenet működik. A kettő együtt soha.
A hangerő a TV távirányítóval elvileg szabályozható a jack kimeneten.
A TV-n 2 csatornás PCM digitális kimeneti formátumot kell beállítani a sztereó kimenethez.BT audio adapter.
A BT tömörítés miatt szerintem van egy kis minőség veszteség, de leginkább az adapter minősége határozza meg a végeredményt. Nem is linkelek típust, mert akkor a szórás.
Vagy a TV hangszóró szól vagy ez a kimenet működik. A kettő együtt nem.
A hangerő a TV távirányítóval elvileg szabályozható.
Az olcsóbb TV típusok esetleg nem támogatják a BT audió eszköz csatlakoztatás lehetőségét. Ha igen, akkor nem kell hangfromátumot állítani, úgyis sztereót küld. -
-
insight
aktív tag
válasz
Krisz79 #144264 üzenetére
Az a helyzet, hogy ennek a hangrendszernek sok értelme nincs így, hiszen 5.1-et nem igazán fog tudni. De én vásárolnék egy bluetooth-aux adaptert és bluetooth-on küldeném rá a hangot. Ezzel annyi a baj, hogy kellene egy USB táp a bluetoothnak is, amire mondjuk bármilyen telefontöltő megfelel, ami USB-s.
elképzelhető, hogy a tévének van jack kimenete is, de ez eléggé necces.
aránylag olcsón lehet már kapni 5.1 rendszerrel dvd lejátszókat is, azoknak szokott lenni optikai bemenetük, az például az 5.1 hangot is tudni fogja. -
Peace
nagyúr
válasz
Krisz79 #141558 üzenetére
Olyan furcsa, hogy csak 4 RCA van rajta. Nem 6-nak kéne lennie? Genius Home Theater ősrégi hangrendszerem úgy lett összebarkácsolva Q70R-el, hogy Ali-ról rendelt 5.1 DAC-al oldottam meg. De csak a baj volt vele, nem akart menni az 5.1, folyamat bekavart, hogy a PS4 is rá van kötve a DAC-ra. Inkább megvettem a Logitech Z906-ot és minden fejfájásom megszűnt.
-
csabi63
senior tag
válasz
Krisz79 #120760 üzenetére
Negatívum számomra, hogy nappal tükröz a képernyő. Más nincs, mert nem vártam sokat. Kicsit csalódás a szín/kontraszt, de felébe került mint az elődje, nem várhatom egy belépőtől is ugyanazt a szintet.
Másrészt pozitívum a nagyobb méret, és lehet forrást váltani műsorrögzítés közben is, ami remek.
-
PuMbA
titán
válasz
Krisz79 #120626 üzenetére
"Akkor ez az 50" 6102 VA paneles?"
Igen, VA paneles. Körülbelül 50-szer leírtuk már
"Mikor az áruházba nézegettük, hát a leggyengébb szin és betekintési szöggel rendelkező televizió volt."
A betekintési szög az okés, a szín pedig attól függ, hogy a beállításokban mennyire tolod föl. Az áruházban úgy állítják be a TV-ket, amit jobban szeretnék, hogy vegyenek, szóval erre nem szabad hagyatkozni. Ha áruházban tesztelsz TV-ket, akkor be kell menned a beállításokba és beállítanod rendesen.
-
-
sonye
senior tag
válasz
Krisz79 #118384 üzenetére
Akkor a méret adott.
de sajnos hidd el olcsó és jó TV nincs.
Én 2 db LG-t vittem vissza!
Az olcsó szériás TV-k olyanok is...akkor a 49MU7002 lehet neked is jó választás.
de ha az android lassúsága, fogyogatása nem riaszt vissza, akkor még a sony lehet befutó.
Az LG sajnos felejtős ebben a szektorban. -
opi064
tag
válasz
Krisz79 #118382 üzenetére
Az MM-ben vannak seggfej eladók, fingjuk sincs a dologról. Azért az a 100hz nem olyan egyszerűen értelmezhető, mint régen, hogy voltak az 50, meg a 100hz-s tv-k. Most az egy képkocka sokszor van "belevillantva " a szemedbe, hogy az agyad élesebbnek lássa, de maga a panel képfrissítése lehet 60, vagy 120hz. Szóval a mostani 60hz-s panel sem fog "villogni, mint a régi 50hz-s tv-k, teljesen síma lesz a képe. Biztosíthatlak róla, hogy a 7052 60hz képén nem igen találnál fogást, még egy hokimeccs nézésekor sem. (ezzel nem azt mondom, hogy a 120hz-s panel ne lenne még jobb, csak azt, hogy ez is a bőven a vállalható kategória.)
-
opi064
tag
válasz
Krisz79 #118380 üzenetére
Azért még van elég sok vebáruházban, tény, van ahol bolti gari van rá, engem annyira nem zavarna, volt már bolti garis tv-m, telefonom, sosem volt gondom vele. Nem igen jellemző, hogy gari időn belül baja lesz.14 nap visszavét meg elég arra, hogy beválik-e, van-e pixel hiba...stb. Pl. ott az Ipon computer, korrekt módon leírják, hogy 2 évet adnak, de csak a bolton keresztül intézhető a gari. Szerintem rendben van az a bolt. Gondold át, ha még vársz, akkor már csak a 2018-as sorozat lesz, sokkal drágábban és egyáltalán nem biztos, hogy jobb lesz.
-
opi064
tag
válasz
Krisz79 #118378 üzenetére
Valamilyen módon fejlettebb benne a "helyi sötétítés" , a local dimming. Pontosan nem tudom, de más a nevük, "UHD dimming" vs. "supreme dimming", de van itt aki pontosabban tudja, talán besegít a válaszba. De alapból, a magasabb típusszám jobb, több, fejlettebb kell hogy legyen. De a samu honlapján megtalálod, a teljes specifikációt. Amúgy tök jó tv ennyiért. Igaz, a 49"-osban 60 hz panel van (ezért némiképp haragban vagyok a samsungal, mert ez konkrétan a vevő átb...szása, mivel a típusszámhoz a jobb értékek vannak megadva és csak az apró betűs rész árulja el, hogy a tényleges képopciók a mérettől függhetnek. Szóval ez enyhén gusztustalan. Viszont a 49" és a 60hz panel mentségére mondom, hogy baromi jól teljesít, mind mozgáslekövetésnél, mind színeknél, mind kontrasztnál.
-
sonye
senior tag
válasz
Krisz79 #118342 üzenetére
Nagyon mázlista leszel, ha 230-ért veszel ilyen TV-t.
Megéri az árát nagyon!Hang szép, kép rendben van.
4K kitűnő
A rendszer pedig gyors.Negatívum lehet:
Az oldal irányban a színfakulás. Tehát minél jobban nem szembe ülsz, annál jobban fakul a szín.
De azért nem vészes. 2 LG után inkább ez, mint az opál szürkülés.A lábak stabilak! Sőt olyan lebegő hatása van, hogy nem bumfordi lábakon áll.
Ha most néznék TV-t a Sony 9-es széria lenne a vetélytárs. De az android miatt nem nyerne.
A képminőség lehet hogy szebb.
Viszont nálam a sony 8005 2 MM gyorsteszten is elbukott.Ha veszed, akkor MM, hidd el megéri, mert zokszó nélkül cserélik, ha valami nem oké vele.
3 nap cseregari. És tuti lehrlet garit regisztrálni. -
stemplar07
őstag
válasz
Krisz79 #118342 üzenetére
65MU7052 ua. a láb,mint a 49MU7002-nek semmi baja annak a lábnak (azon kívül,hogy szokatlan) az enyém 30 kg-os tv nem instabil , a képe a lényeg :-) az viszont szép ..a lábat két féle távolságban is bele lehet helyezni,(attól függően milyen széles az állvány) nem kell csavarozni semmit egyszerűen egy bajonettes gyors csatlakozóba bekattan és ennyi ..
-
PuMbA
titán
válasz
Krisz79 #115286 üzenetére
VA panel kontrasztja 1:3500, IPS panelé 1:1000, tehát a VA feketéje háromszor sötétebb, ami sötétben, illetve kevés fénynél nézve már látható különbséget okoz
Közepes fénynél vagy napsütésben viszont mindegy, mert a környezeti fény miatt amúgy sem látnád a nagyon feketéket.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Krisz79 #115159 üzenetére
Szerintem csont ugyan az a 3 tv csak a 6102 az 2017es frissebb modell.
Magyar samsung honlapon a 6102hoz van support a 6122hoz azt irjak mar nem.kapni a 6127 meg szerintem mas piacra szant keszulek.
Roviden, a kulonbseg az hogy a 6102 frissebb gyartas.
Szerintem, de majd a hozzaertobbek kijavitanak. -
enemi
senior tag
-
PuMbA
titán
válasz
Krisz79 #115154 üzenetére
6102 ismertebb típus, szóval jobb
(#115153) VANESSZA1: 49-es méretben csak 60Hz-es, szóval ha sok sport megy rajta vagy jobban számít a mozgás közbeni részletesség TV adásoknál, akkor érdemesebb 55 colosban nézni ugyanezt vagy egy szintén 55 colos Sony XE85xx TV-t
Filmekre vagy játékra jó a 60Hz is.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Krisz79 #114700 üzenetére
Minden paraméter megegyezik a két tévében szinte. A különbségek:
A 6122 Edge Ledes és elvileg nincs benne BT és hagyományos alap távirányítós (BT bekapcsolható Service Menüben)
6102 Direct Led és elvileg valami spéci távirányítót tartalmaz amin nem nagyon vannak gombok.
Nekem a 6122 van én maximálisan meg vagyok elégedve vele, Tv adások is szépek vele, UHD tartalmak lemásznak a kijelzőről, konzolokon is korrekt a Hdr vele. .
-
PuMbA
titán
válasz
Krisz79 #114702 üzenetére
7000-resben van 120Hz, de csak 55 coltól felfele
(#114703) ult1mate. Az átnevezés okés, de az NVIDIA-tól nem lesz jobb képminőséged. HDMI 2.0 felesleges, mert gondolom a laptopodon nincs is ilyen csatlakozó, csak 4K-hoz kell.
#114704) Csabi1984: Ugyan az, mint amit előbb linkeltem a 6102-höz
-
Flashget
félisten
válasz
Krisz79 #77390 üzenetére
D szériás tv-k, 1 magos procikkal vannak szerelve, kb. celeron "erősségűek" a netezés rajta a 2000-es év betárcsázós korszakának "sebességét" tudja. Netezni F/H szériáson jó már és a beépítet videókat is lejátszák a 2 ill. 4 mag miatt is.
Szóval a D szérián felejtős a netezés, viszont képileg szebb mint az F vagy H széria. (edge led, ultra clear panel mint a felső kategória az E szériától)
Használj laptopot vagy PC-t erre a célra a tv-n meg filmeket nézz vagy tv csatornákat. -
PuMbA
titán
válasz
Krisz79 #77397 üzenetére
Ja, értem
Akkor arra, ha jól tudom van egy applikáció vagy talán natúron is megy... az ebben nagy tudású fórumtársak majd segítenek
"Oh,nem is tudtam h ezek ennyire gagyik,számomra kiábrándító,hogy egy 200.000 ftr os tv ilyen alacsony minőségét képvisel."
Kisebb méretben jó minőségű TV-t tudsz venni ennyiért, de ekkora nagyot nem. Szerintem 1000 Ft-ot nem ér a TV, de te tudod, hogy drágán nagyon rossz TV-t venni mennyire éri meg neked venni.
-
Tegla80
addikt
válasz
Krisz79 #59240 üzenetére
szia
Gondolom neked is van "e-manual" od a tv-ben.
Olvasd át a netes részét a dolognak,keress vidiket a "yt" on és szerezd meg az alap ismereteket a dologhoz,mert a nélkül senki nem fog tudni neked segíteni.
(pl ez: "....pl: a 4 gomben másik karakterre ugrani az elsőről?...." , ez mi akar lenni? mert nem sikerül még értelmezni sem számomra. )"serviio" pl,mások ennek segítségével néznek neten tv adásokat,de ezt sem olyan pik-pak dolog beállítani.(nameg megfelelő net sebesség és korrekt otthoni háló is kell hozzá,mert másképp ez sem fog menni. )
-
BBéci
legenda
válasz
Krisz79 #59233 üzenetére
Eredeti kérdésedre a válasz: neten keresztül nincs digitális tévéadás. A szolgáltatódtól rendelj digitális HD csomagot!
Elérhető számos stream, de az nem olyan "gyere cipó, hamm, bekaplak" módon működik.
Sokszor volt erről szó, de nem mélyedtem bele, ezért konkrét segítséget nem tudok nyújtani. -
Laslie
tag
válasz
Krisz79 #20008 üzenetére
serviio
Nem jár gari vesztéssel, mivel nem nyúlsz bele a tv-be.
Én a D: meghajtón lévő mappát osztottam meg vele, és tökéletesen működik.
Első telepítéskor még szépen ment, aztán másnap az ESET tűzfala megviccelt.
Én is kinyitottam amit kellett, de úgy sem ment. Aztán a neten a fórumokat bújva olvastam egy hsz-ben, hogy interaktív módba kapcsolva engedélyezte a tag a tűzfalon a program áthaladását, majd visszakapcsolta a tűzfalat automatikus módra. Ezt megtettem én is, és azóta tökéletesen funkcionál. -
-
Clay
senior tag
válasz
Krisz79 #19789 üzenetére
Használd inkább a serviio-t. Nekem az AllShare összeomlott egy frissítés után és nem is tudtam működésre bírni többet, valszeg valami bibi van a legutolsó verzióval( szerver állandóan leállt és újraindult, nem ismerte fel a csatlakoztatott eszközt, nem csatolta a mappát, stb...). Felhívtam a Samsung ügyfélszolgálatot is, ahol a "hozzáértő-szakértő" azt javasolta, hogy állítsam a tv-t alapra!!!! A seviio azóta tökéletes
-
sandró60
addikt
válasz
Krisz79 #19645 üzenetére
Magyarúl" HACK" firmware buherálók
Figyelmedbe ajánlom ezt a linket végig olvasva olvasni való -
sonye
senior tag
válasz
Krisz79 #19412 üzenetére
Bocsi, ha már válaszolt valaki, csak most olvasgatok a tegnap este óta összegyűlt bejegyzések között.
Vegyél 10-m es HDMI kábelt a gépedhez, ha csak DVI-s a videokártyád, akkor plusz egy DVDI-HDMI átfordítót és már mehet is a mozizás! Arra figyelj oda, hogy 1.4-es kábel legyen.
De a merevlemez nekem is jobban bevált, de azokból sem szabad az olcsó vackokat megvenni. Én az is A..Di meg egyéb noname termékeket nem venném meg, mert a HDD esetében meg a sebesség a befolyásoló. Minimum 5400-es fordulatú legyen vagy gyorsabb, akkor akadásmentes lesz a FULLHD 3D
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Krisz79 #19211 üzenetére
- TV-be megfelelő wifi kártyát téve, igen, menni fog.
- A beállitást nem tudom, nem próbálkoztam vele (esetleg nézd meg a tudástárat - aláirásomban megtalálod a linkjét).
- A VGA csatival olyan képet kapsz amilyen. Nemrossz-nemrossz, de nem lesz igazán éles. A laptophoz nincs dockstation, amin esetleg lenne legalább egy DVI / Displayport kimenet? Akkor megfelelő átalakító használatával HDMI-n vihetnéd be a jelet...
- Én a TV hangszóróját nem használom filmnézésre (annyira azért nem jó a minősége), csak amikor TV-t nézek. A számitógépből kijövő hang egy régi analóg sztereó erősitőbe megy bele.
- A 3D-t nem tudom átviszi-e a VGA kábel. Ez egy rettentő jó kérdés.Krisz79 (#19214)
Az ALDI-s olcsó "noname" cuccokkal vigyázz, mert vagy megy vagy nem. Bár írt itt olyan is a fórumon akinek ment, de általában ezekkel az eszközökkel kapcsolatban inkább csalódás szokta érni az embert (azazhogy nem biztos hogy a TV-vel menni fog - számitógéppel biztosan megy). -
keke69
őstag
válasz
Krisz79 #19077 üzenetére
Sajnos eddig sehogyan
Próbáltam a kedvencek 1-be beletenni de sajnos a digitális adásokat előre teszi,nem pedig abban a sorrendbe rakja ahogy én másolom bele,így sajnos nem marad azon a gombon az az adás amit szeretnék!
Próbáltam állítgatni de sok változást eddig nem értem el vele! -
InfiniteReality
őstag
válasz
Krisz79 #18912 üzenetére
Ha a TV-nek van HDMI bemenete, akkor DVI-HDMI átalakítót kell használni és HDMI kábellel összekötni (van direkt DVI-HDMI kábel is). Ugyan így valószinüleg nem megy át majd a hang a TV-re (ha nincs a videokártyán / laptopon HDMI, valószinüleg nem is tudja a kártya - 1-2 régebbi ATI kártya kivétel csak ez alól, de ott meg muszáj a kártyához adott átalakítót használni ehhez). Ilyen átlakításnál (Samsung TV-knél legalábbis) a HDMI1 bemenetet kell használni, ott nem feltétlenül vár hangot is a kép mellé.
-
-
zoltay14
csendes tag
válasz
Krisz79 #18529 üzenetére
Samsungra tudok: "Vásároljon promóciós Samsung Smart TV-t szeptember 1. és december 31. között,
majd regisztrálja január 15-ig, így a készülék garanciaidejét 5 évre hosszabbítjuk meg.""Vásároljon promóciós televíziót október 14. és december 5. között a promócióban részt vevő üzletekben, majd regisztrálja december 19-ig és küldje be a termék számláját és jótállási jegyét (1398 Budapest PF.: 909), mi pedig egy Skype kamerát adunk ajándékba."
Részletek: https://regisztracio.samsung.hu/
Nem Samsungos vagyok
, csak mostanában vettünk egy 6500ast
Eddig teljesen megfelelő. Ha jól tudom minden Tv-jükhöz adnak 4 szemüveget is, vagyis mi kaptunk.
Az Lg-re is van 5 év meg egy két készülékhez 7db szemüveg is, de itt hiányzott nekem a fullHD 3D, ezért lett Samsung.
-
samsungnyugg
csendes tag
válasz
Krisz79 #17905 üzenetére
A "csak 4" az nagyon jó, máshol egy sincs benne. + wifi kulcsot is kapsz.
A skype kamerától senki sincs eddig elájulva.
6100-ast fel lehet okosítani webböngészővel, egyetlen előnye így a 6500-asnak, hogy 2d-t tud 3d-síteni, persze ez nem tudom, hogy mekkore előny.
És szaladj az Euronicsba, mert a szemüveges akció csak máig van! -
Andie
őstag
válasz
Krisz79 #15018 üzenetére
Fogalmam sincs. Egyáltalán hiba ez? Nem technológiai sajátosság?
Végülis ez egy megvilágitott panel, függetlenül attól, hogy fénycső (lcd) vagy led világitja meg.
Én azon csodálkoznék, ha nem látszana ilyesmi.
A kérdés az, hogy szabad szemmel, ill. tévézés közben látszik-e, zavaró-e?
Ha nem, akkor olyan, mint a full hd 3d vagy half 3D : látszik? nem látszik. Akkor meg nemmindegy?
Persze, 500ezer ftért valószinü finomabb módszereket is látni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest