- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomin
csendes tag
válasz
tibike8 #39168 üzenetére
Reggel hivtam oket. Probalt racsatlakozni a tv-re de nem sikerult, amugy lovesuk sem volt.
Magyarban gyartott tv magyar felhasznalasra, nem birom megerteni mi a frasz van vele. Ip vagy 192 vagy 86 , de mindketto magyarorszagi leosztas, igy annak is jonak kellene lennie. -
zzz56
csendes tag
válasz
tibike8 #34487 üzenetére
A módszer amit leírtál valóban működik az analóg- és a "légi" tuner átváltásakor.
De az UA40ES6540-nél a beépített műholdvevő tuner váltása a digitális tunerre sajnos csak
így megy a távirányítóval:
1 - Csatornalista gomb
2 - Piros gomb
3 - Nyilas gombokkal tuner kiválasztása
4 - Enter
5 - Exit gomb nyomása kétszer
Vagy pedig Menü-Csatorna-Antenna-Műhold-Enter.
De így is sokat kell nyomkodni a távirányítót. -
BBéci
legenda
válasz
tibike8 #34385 üzenetére
BD 3D-t nem tudnak lejátszani a tévék, ilyen egyszerű. Arra a Dune és a PopcornHour mai napig kiadott médialejátszói sem alkalmasak. A processzoruk nem 3D-képes.
(#34384) Tomszy1
A jelek szerint az egy több különböző készülékhez való fődarabokból összerakott, hibásan működő tévé. -
Lehiñito
senior tag
válasz
tibike8 #34000 üzenetére
Ha meg azt nézzük, hogy tutira hivatalos garanciát kapsz hozzá és ha eladod a lejátszót, akkor elgondolkodtató.
Én legalábbis hamarabb megvenném a tescóban mint az álomnál ha tehetném. Főleg úgy ha tudnék egy kis pénzt csinálni a lejátszóbol. De ha hivatalos az ”álom” készülékeinek a garanciáztatása, akkor nem szóltam egy szót sem.Szerk.: feltünt, hogy mindenki a webshopos árakkal idealizálja a tv-k árait. Nem mintha nekem nem tetszenének ezek az árak, de nincs benne valami buktató, h ennyiért adják?
Pl. az LG hivatalos viszonteladói listáján nincs is rajta az álomshop. -
blakey
titán
válasz
tibike8 #32837 üzenetére
A serviio egy idő után "lejár", frissíteni kell. Nem szoktátok elolvasni a licencet meg egyebeket? Értem én, hogy egszerűbb kérdezni, de azért amit használunk nem árt megismerni leírásokból stb., a serviio az egyik leghasználhatóbb ingyenes dlna szerver.
(#32841) Kami11
Nemigazán adnak ki g-s wifi-t, a sebességét szoftveresen korlátozzák. A dobozán mit látsz? Gondolom ott az "n" betű. -
-
Anonymus23
veterán
válasz
tibike8 #32837 üzenetére
Szerintem a dedikált eszközökkel DLNA szempontjából sincs gond.
Nekem van otthon egy NAS, egy Asus O!Play, és maga a számítógép + ugye a TV.
Ahol a TV van, ott 1 hálókábel van csak, először a TV-be volt bedugva, de mivel a C650-nek nincs túl komoly internetelérési támogatása, és bár a lejátszóval szépen látta a DLNA szervert (NAS), és a számítógépet is, a hálókáblet inkább átraktam az Asusba, amin sokkal több beállítási lehetőség van lejátszási szempontból, és ugyanúgy látja a DLNA szervert, és minden tartalom elérhető róla.
Nem azt mondom, hogy ez a legolcsóbb megoldás (bár amikor én vettem a cuccokat, akkor elég olcsó volt mg minden, pont mélyponton voltak ezeknek az árai), de így nem kell semmilyen külön adathordozóra pakolgatni a cuccokat, (bár van sata dokkoló is a gép mellett és az Asus mellett is), minden adat kvázi gyorsan elérhető, és a dedikált médialejátszó miatt a lejátszás minden funkciója teljes mértékben elérhető. -
Flashget
félisten
válasz
tibike8 #31935 üzenetére
Van mindkét szolgáltatásukhoz HD-s beltéri. Ezt egy tavaly elötti fogyasztóvédelemnél történt bejelentés után írták elő kötelezően a diginél és asszem tavaly szeptember óta van HD-s beltérijük még a műholdasra is. Tudom feleslegesen, mert az csak SD-ben van, de hát az egészet csak NHH nyomásra tették.
-
BBéci
legenda
válasz
tibike8 #31935 üzenetére
Világosan leírtam, hogy műholdas Digi! Sugározni csak azzal a módszerrel lehet, a kábelesre nem használható ez a kifejezés.
(#31937) Flashget
Adnak HDMI kimenetes beltérit, mert nemrégiben megsuhintotta őket valamelyik hatóság, de attól még nem lesz a sugárzás HD, csak SD, abból is a legvacakabb.(#31929) Tippmix46
A tévében van DVB-C tuner, tehát nem kell mellé beltéri. Az antenna párezer forintos tétel.
Azok mondják fel a UPC szerződésüket, akiknek van lehetőségük mással kötni újat. -
vmaxter
tag
válasz
tibike8 #26335 üzenetére
Köszönöm, hogy így belevetettétek magatokat a témába!
A probléma gyökeréhez közelebb kerültem, ha már a megoldáshoz nem is annyira. Nem szívesen ruháznék be már többet, de muszáj lesz. Eredetileg ugye úgy volt, hogy külső HDD-t veszek a tv-hez, de aztán jött velem szembe ez a lehetőség és kihasználtam. Nem vetettem el a HDD-s megoldást sem, de gondoltam visszatérek rá, ha a Wi-Fi nem akadozik vagy valami, de ilyen problémára álmomban sem gondoltam volna. Mo mindegy!
Szóval PC-be is tudok ilyen USB-s stick-et venni, mint amit a TV-hez adtak? Vagy Wi-Fi kártyát? De mi a garancia, hogy azzal működni fog? Akkor nem érdemes a router-t kicserélni? Gondolom az költségesebb lenne vagy talán nem is lehet, mert ez van regisztrálva a szolgáltatónál? Esetleg ha már így alakult lehetséges, hogy a STB-t kössem össze WiFin?
Lehet jobban járok, ha mégiscsak külső HDD-t veszek? Azt megtudja hajtani az USB, jó lenne ha nem kellene plusz táp neki. Na ezek jutottak még eszembe!A T-nél bizony jó lenne már ha változnának a dolgok, nekem eddig csak problémáim voltak velük. Első fél évben nyáron négy napig nem volt net. Utána sokszor fél napokig. Dunakeszin sokan panaszkodnak a kábeles szolgáltatásukra. Az ügyfélszolgálat nehézkes. Lemondott szolgáltatás után még három hónapig indokolatlanul elmaradással cseszegetnek.
Köszi srácok a segítséget!
-
gyugyo79
addikt
válasz
tibike8 #26332 üzenetére
Gondolom a T-nél vagy és személyes sértésnek veszed ha valaki megszólja azt az eszközt amivel az ügyfeleiteket büntetitek. Biztos ezért szidja mindenki a neten aki pld. online játékokkal szeretne játszani rajta keresztül vagy egyszerűen csak az új TV-jét szeretné úgy használni mint más aki nem a t-home ip tv szolgáltatását választotta mellé.
De ha nagyon védeni akarod a mundér becsületét itt ez a topic itt biztos sokan megköszönik ha érdemben segítesz nekik. Esetleg leírod vmaxter-nek hogy ugyan miért nem megy az az egyszerű dolog neki a T-s eszközön ami a 3000Ft -os Tplink routeren gond nélkül megy más szolgáltatónál. -
gyugyo79
addikt
válasz
tibike8 #26328 üzenetére
Akkor nem egyről beszélünk. Mert a DLNA / UPnP megy wifin minden normális routeren úgy is ha a TV van wifin és a gép lanon és fordítva is kivéve a T-Home .os szuper routert.
Az ip-tv persze hogy nem megy ezért viszik ők is powerline adapterel ahova nem kábelezhetnek lakáson belül. De ezért nem kéne a routerukben tiltani, hogy a felhasználók más technológiát amit amúgy működne is használni tudjanak. -
-
Flashget
félisten
válasz
tibike8 #24328 üzenetére
Emlékszem rá és azt mondtam ne új emelet használj
Bármilyen hülyén hangzik de ez a megoldás....mivel most újak az elemek a tv távkapcsolójában ezért zavar be a monitornak. Monitor kapcsoló csak akkor irányítja a tévét ha tudatosan rá írányitom 2 méterről.
De most tiszta "A szomszéd nője zöldebb" feeling van
Na sebaj majd használom ma a távkapcsolót amig rendezem a csatornákat 4-5 óra alatt :p
Tudom használjak pendrive-ot, de akkor nem merül az elem -
air76
tag
válasz
tibike8 #23380 üzenetére
Jól rátapintottál a lényegre tibike8 !A 2012-es 6-os szériától asszem beépített kamerák lesznek az új tv-kben.Igen jön az angry birds,meg a sok újj app és lehet hogy a kapott skype kamera is kihasznál egy-két lehetőséget.(mozgás érzékelés....stb)Én ebbe bízok!Bár lehet hogy nem így lesz,akkor marad egy mezei skype kamera a tv tetején.
-
Imco
őstag
válasz
tibike8 #23347 üzenetére
Köszi!
A tv beltérijével /6510/ működik?
Merthogy nem szerepel még náluk ilyen alternatíva. -
Tomcy7
tag
válasz
tibike8 #23248 üzenetére
Nem ez a régebb nem az X talpú hanem a szálcsiszolt alus.
Kábel volt hozzá, mivel scart nincs rajta ezért volt benne egy átalakító, plusz volt 2db olyan dugó aminek egyik fele 3db RCA a másik meg asszem 3,5-es, szóval ezekre összesen 6rca mehet.
Akkor volt hozzá 4db távtartó ha falra akarja rakni valaki, konzol nem volt hozzá de nekem nem is kellett, plusz volt hozzá törlőrongy, meg öntapadós kábeltartók.
Kb ennyi.Mivel a T-s sat boxhoz még anno kaptam HDMI-t így azzal van összekötve, a videónak meg maradt a scart átalakító.
Esetleg tud valaki egy jó képbeállítást hozzá?
-
sityupityu
veterán
válasz
tibike8 #22741 üzenetére
Elhiszem hogy jók,és jól is néznek ki. De nem hiszem hogy nekem kéne ilyesmi. Nem azt mondom hogy haszontalan,felesleges dolog,6 irányítót egyel helyettesíteni nem rossz,de nekem nem kell. Bár ha jobban belegondolok még ha kéne akkor sem adnék ki 50 ezret egy kapcsolóért.
Én amikor megvettem a tévémet rá 1-2 hónapra beszereztem hozzá egy tartalék gyári távirányítót,hátha kell majd,de elég masszívnak tűnik,jól bírja a kiképzést még(nálam elég gyakran szokott a földön kikötni)
Rolii16! Vegyes panellal jönnek onnan is ki.
-
Hosszu777
csendes tag
válasz
tibike8 #22347 üzenetére
Megoldodott a helyzet,nalam az volt a szitu,hogy a "Hospitality Option" menupontot "On" modban hagytam,mikor kileptem a szervizmenubol es emiatt volt a menu letiltas. Na szoval,ha valaki ebbe a helyzetbe kerul,az tudja,hogy ennek az opcionak "Off" modban kell maradnia!!!
-
kischico
tag
válasz
tibike8 #21680 üzenetére
Pont azért vettem ilyet mert ajánlottátok de TP-Link WR1043ND nem volt a boltban.
D-Link DSL-360R a modem. Régen megvan soha nem volt még gond vele, ez lett volna a harmadik router ami fut róla.
A régi vezetékes TP-Link routerem most a szüleimnél szolgál, és jól dolgozik még mindig.
Ma reggel vittem vissza a TL-WR940N-t és elmondtam mit produkált, erre mondta az eladó hogy valszeg a két eszköz nem szereti egymást, sokszor találkozott már ilyen gonddal. -
Ghoula
senior tag
válasz
tibike8 #21446 üzenetére
koszonom, en is. ugy nez ki nem ugyanaz a panel, bar csak revizo-beli kulonbseg, de gondolom akkor ezt a boltban nem tudtak
grx outlet-es a tv, hatoldalan matrica sincs, szoval erdekes, tuti javitott peldany, de led-hez kepest a felhosodes nagyon jo, igy nem mondanam, hogy rosz vetel volt -
Ghoula
senior tag
válasz
tibike8 #21422 üzenetére
megoldodott
allitgattam a panel tipust, 4e-rol attettem 6e-re es most ugy latszik elkapta a fonalat a szemuveg is, igy vegre megy a 3d.
esetleg ha gondoljatok, tegyetek a tudastarba, hogy a 40d6000 ezzel a 40A1UF6E panellel mukodik rendesen. hogy eddig miert nem sikerult neki a szemuveg szinkron azt passzolom, de a lenyeg, hogy most megy. -
Ghoula
senior tag
válasz
tibike8 #21420 üzenetére
eleve rossz volt, a paneltipusra kerestem, ugy talaltam meg a hozzaszolasod. probalgattam, nem samung panel tipust is,de eddig eredmeny nelkul. passzolom, samsung-nal sose tudhatod milyen paneled van
factory reset nem allitja a panel tipust. Gondolom, hogy olyannak kene lennie, amivel nem csuszik szet a kep, de akkor meg miert nincs szinkronban a szemuveg? igy a talany az marad, hogy hogyan hozzam szinkronba a tv-szemuveget...
-
Ghoula
senior tag
válasz
tibike8 #16652 üzenetére
Sziasztok
A problemam hasonlo, torz 3d-s kep. A tv 40d6000 a panel tipus 40A1UF4E -re van allitva.
Nekem a 7E -vel is ugyanugy rossz a kep, van olyan tipus amivel nem csuszik szet (6E), de akkor mintha nem lenne szinkronban a szemuveg, hiaba irja ki a tv, hogy csatlakoztatva van. Villog, de hiaba.
katt
Mint lathato nem egyedi eset, hogy esz nelkul allitgatjak a panel tipust, foleg szerviz utan, de nekem vagy torz 3d-m van, vagy nem torz nem 3d-m.Valakinek valami otlete?
Udv.
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
tibike8 #21015 üzenetére
Már akkor kerestem, h hol a forgó mechanika, amikor felcsavaroztam a talpat. Majd amikor a helyére került a tv, próbáltam forgatni, igaz, nem nagyon erőszakosan, nehogy eltörjön vmi a talpánál. Nyilván csak balja-jobbra próbáltam, nem fel-le...
Ezek szerint határozottabb mozdulat kell? Mennyire fordul könnyen? -
PLaci58
addikt
válasz
tibike8 #20971 üzenetére
A TV nem lassítja le a dolgokat, az csak a felbontást rontja le. A lassulást vagy a rosszul beállított program vagy a gyenge HW okozhatja. Nálad a PC videókimenete eleve 3840x1080-ra van állítva? Gyanítom, hogy 1920x1080 és a lejátszó program alakítja át a képet ilyen felbontásra (lekicsinyíti).
-
nightshadow
veterán
válasz
tibike8 #20954 üzenetére
Tehát az ember vesz egy tv-t ami 3D-t tud, vesz egy blu ray játszót ami 3D-t tud és vesz aranyáron egy 3D-s blu ray filmet. Tehát akkor mi a válasz? Nem tudja/képes a tv megjeleníteni?
Ha van egy HD Ready tévéd (1366x768), rákötsz egy Blu-Ray playert, belerakod a gyári Full HD lemezt, akármit csinálsz, a filmet csak HD Ready felbontásban fogod tudni megnézni, nem pedig Full Hd-ban, mert a tévének adott a felbontása.
Ugyanez van a 3D-nél is. Ha a tévé alapból nem tudja a Full HD-ét 3D-ben, (s a Samsung 6-os sorozat az nem tudja), hiába Full HD a 3D-és film a gyári lemezen, a tévén csak felezett felbontásban fogod tudni megnézni.Erről bővebben itt: [link]
-
Szabest
tag
válasz
tibike8 #20964 üzenetére
FULL SBS-t próbáltam én is csapatni a D8000-en, de nem támogatott felbontást irt! Tehát nem képes arra hogy 2db FULL HD-s képet, ami egymás mellett/alatt van, egymásra félsülje, de ezek szrint ha pc-ről csapatom ki HDMI-vel, akkor meg letudja kezelni??? Érdekesnek találom, de ha ezt láttad, akkor biztos úgy van!
-
air
nagyúr
-
Flashget
félisten
válasz
tibike8 #20954 üzenetére
hogy várhatsz el egy olyan cégtől ilyen leírást, amelyik alapból átveri a fogyasztókat azzal, hogy ezt az értéket adja meg D6500-nál CMR
megse adja a valós 100Hz-et a leírásban!200 Clear Motion Rate
-----------
míg az LG:
LG 42LW659S
TrueMotion 200Hz
Motion Clarity Index (MCI) 850Hzjobbat nem tudok mondani..USB-n vigyél filmet valamelyik áruházba tegyék rá egy 6500-ra majd egy D7000-re ha látod a különséget akkor jó ha nem látod akkor rossz a film
-
Vanek úr
csendes tag
-
Vanek úr
csendes tag
válasz
tibike8 #20748 üzenetére
"Az orrodra eshet. Nézd meg pl. az Aranyhaj és a nagy gubancot 3D-ben és csodálkozni fogsz
. Vagy a Hupikék törpikéket 3D-ben."
Ok, beszerzésük folyamatban van, - kíváncsi vagyok.
Amúgy a 3D beállítások menüpontjában az alábbiak szerepelnek :-3D perspektíva
-Mélység
-Bal-Jobb váltás
-3D optim.Konkrétan mik ezek, van ezeknek valami ajánlott / bevált beállításuk, mik a tapasztalatok ?
Tudom láma kérdés, de osszátok meg amit tudtok..Köszi..
-
Hanok
senior tag
válasz
tibike8 #19281 üzenetére
Noember 11.-én adtam postára a levelet tegnap érdeklődtem hogy mi a helyzet de kimerítő választ nem tudtak adni, csak hogy elfogadták a regisztrációt és hogy továbbküldték postázásra, de nem tudja mikor küldik, aztán pár perc múlva azt mondta hogy akkor 1-2 nap és ugy is megérkezik...Kicsit zavaros volt a dolog de remélem még idén azért megjön...
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest