Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- MIUI / HyperOS topik
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
liskov
tag
A legutolsó global dev ota az időjárás app hozzá akar férni a telefon hivasaimhoz és sms-eimhez.
Másnak is? Minek kellhet neki? -
liskov
tag
válasz
Szállító76 #17091 üzenetére
Igen, de visszacsalhato a Quick shortcut makerrel.
-
liskov
tag
válasz
Hompi01 #14825 üzenetére
Ha jól tudom idehaza a Wayteq a hivatalos forgalmazója és ő is szervizeli a Xiaomi készülékeket.
A weboldalukon leírják mik a feltételeik hibás pixel esetén:A készülékek kijelzőjén megjelenő hibás pixelek esetén az ISO 9241-302, 303, 305, 307:3008 szabvány szerinti Class 3 besorolás szerint járunk el.
A fennt említett besorolás pedig itt van leírva: [link]
Class 3 panels permit any or all of the following:
5 full bright pixels
15 full dark pixels
50 single or double sub-pixels stuck on or offSajnos az értelmezésem szerint - egy pixelhiba nem hiba, a készülék tökéletesnek számít.
Félre ne érts, engem is nagyon idegesítene a dolog.
Vannak appok amik a teljes képernyőn az RGB színeit pörgetik, próbálj ki egyet, hátha csak beragadt a pixel.
-
liskov
tag
válasz
Hompi01 #14819 üzenetére
Pixelhibával még akkor se foglalkozik a gyártók nagy része minden esetben, ha újonnan veszel egy eszközt és abban találsz hibát.
Feljelentgetés értelmetlen, én inkább megpróbálnék beszélni a hazai márkaszervizzel, hogy ők hogy állnak hozzá a pixelhibához. (Gondolom a készülék még garanciális és megkaptad a garanciajegyet tőle.)Amúgy, nekem volt "beragadt" pixelem ami pár nap alatt eltűnt.
-
liskov
tag
Mostanában heti rendszerességgel előjön a "volt egy nemfogadott hívásom" jelenség. Tehát valaki keresne, nála úgy jelzi, mintha ki lennék kapcsolva, én meg kapok egy sms-t.
Régebben kb 2-3 havonta ha egyszer volt ilyen. Ti nem tapasztaltok ilyesmit?
7.12.28 Global dev, 3/32 Gb-os verzió, vodafone 4G. -
liskov
tag
válasz
#73029888 #14200 üzenetére
Miui fórumon páran jeleztek, hogy ha factory reset után Hong kongi régióra állították a telefonjukat, akkor volt 5Ghz. Ahogy én olvastam ezt szoftveres tiltasnak vélik. Hivatalos specit nem találtam, de talalni cikkeket ahol azt írják, hogy a 435-ben a wifi modul alapból támogatja az 5Ghz-et.
-
liskov
tag
Ha valakit esetleg még érint rajtam kívűl: Megcsinálták 7.12.07-es global developerben, hogy a fingerprintet ne felejtse el újraindítás után a rendszer encrypt-ált telefon esetén.
Aki esetleg custom rom-on van, ha frissíti a firmware-t, szerintem ott is megoldódnak a fingerprintes gondok.
-
liskov
tag
válasz
Black_Raven #8123 üzenetére
Ez nem csak a Xiaominál van így. Anno Apple is kétfajta proceszorral dolgozott az iPhone 6S-nél és szignifikáns különbség volt fogyasztásban. De volt náluk is "sárguló kijelző" hiszti, stb. Pedig az egy 300-ezres telefon.
Alapvetően a Gorilla Glass csak egy brand. Attól, hogy nem GG a kijelzője egy telefonnak, még lehet karcálló, és pont emiatt a karcállósága eltérő lehet. Más részről a felhasználói szokások sem egyformák, a "zsebben hordom" is jelenthet sok mindent. Nekem pl. a fent emlegetett Lumia 800-am is karcolódott, illetve a Lumia 625-öm is.
Én 400ft-ért vettem rá full cover fóliát, semmi baj vele, innentől nem érdekel, hogy Gorilla-e vagy sem. Nem értem miért ez a téma már több száz hozzászólás óta.
-
liskov
tag
válasz
Black_Raven #7476 üzenetére
Tudom, hogy első inditasnal mindig kéri a kódot, mielőtt ujjlenyomattal menne. Viszont nálam utána se. Feloldom a telefont kóddal, visszazarom és utána se fogadja el az ujjlenyomatot, csak felvillan a kijelző. Miui fórumon jeleztek már többen, én is bemasoltam ide a hibajelentést korábban. Elvileg ez egy bug, hogy a 7.1 alapú redmi 4x romokon ha titkosított az eszköz, elfelejti az ujjlenyomatot újraindítás után . Vagy neked esetleg működik?
-
liskov
tag
válasz
Black_Raven #7466 üzenetére
Igen, közben megtaláltam, hogy csak elállítódott, köszi.
Viszont titkosított eszközöknél még mindig nem megy a fingerprint. Újraindításonként elfelejti. Ezt nem javították. -
liskov
tag
válasz
Black_Raven #7454 üzenetére
Bocsi, az alkalmazásváltót.
-
liskov
tag
Az új global dev update megjavította a fényerőszabályozást, viszont az app választót nem tudom elővarázsolni.
Más is tapasztal ilyet? -
liskov
tag
Megvettem alin a legolcsóbb legnépszerűbb full cover fóliát. 4 napja van a telón. Közelről tényleg pöttyös, de bekapcsolt kijelzőnél nem jelentkezik a gond. Hogy mennyire tartós, az majd kiderül. Nem mondom, hogy tökéletes, de nem hiszem, hogy sokkal rosszabb lenne mint az IMAK. Aztán majd elválik.
-
liskov
tag
A kijelző két beszállítótól jött, ezért eltérő a minőség a telefonok között. Van amelyik Gorilla Glass, van amelyik más védelmet használ.
MiBand 2-őm van, nálam MiFit vagy Band firmware update után szoktak elidegenedni egymástól. Ha ilyen van, akkor a Bluetooth eszközöknél le kell választani majd MiFit újra telepítés után ujraparositassal megy. Ha a leválasztása nem megy, nevezzetek az a telefon Bluetooth nevét. Miui8 alatt ez megoldotta a problémát.
-
liskov
tag
válasz
Black_Raven #5583 üzenetére
Nekem egyedül 8.2.10-nél jött elő a probléma egyetlen egyszer. Global BETA-n még egyszer sem.
-
liskov
tag
Legfrissebb Global Stable 7.9.15 asszem.
A notification bar-t húzd le és a fényerő csúszkát tedd le nullára, majd fokozatosan emeld. A felénél kezd el világosodni a kijelző.A titkosítás ízlés kérdése. Én használom, mert megnyugtat, hogy ha elhagyom a telót akkor nem nyerik ki belőle az adataimat sehogy.
Amúgy most észrevettem még egy bugot. A DnD üzemmód időzítése sem az igazi. Nekem be van állítva, hogy este 11-től reggel 7-ig DnD-be legyen, közben most délelőtt 10-kor is abban volt még.
Az a baj, hogy a MIUI9 nem hoz MÉG semmi olyan újdonságot amiért MIUI8-ról frissíteni lenne érdemes. Másik oldalról nincs még működő MIUI8-as stabil ROM. A 8.5.2-őt még mindig nem adták ki (tehát visszavonták). Aki figyelmes az láthatja is a bugtracker-ükben, hogy jön a 8.5.4 global stable. Szerintem még a héten.
-
liskov
tag
válasz
Black_Raven #5542 üzenetére
Érdekes. Nálam két nagyon idegesítő is van:
- Az automatikus kijelzőfény állítás még mindig nagyon ad-hoc. Sok idő kell amíg a kijelző átáll az új fényviszonyokhoz és a beállító csúszka is bugos.
- Titkosított eszköz esetén az ujjlenyomatokat újraindításonként újra be kell állítani.Mindkettőt képtelenek már hetek óta javítani pedig le vannak jelentve.
-
liskov
tag
Épp ezaz, hogy nehéz elképzelni, hogy visszakerült. Valószínűleg olyan dolog okozza a hibát, amit nehéz reprodukálni, emiatt nehéz manuálisan tesztelni. Elképzelhető, hogy csak egy szimpla időzítési hiba, vagy újracsatlakozási probléma. A 4G kiépítettségtől is függhet a dolog. Gyenge térerő, vagy túlságosan zsúfolt frekvenciatartomány (~jelzaj) is okozhatja a gondot.
Ha egy szoftverhibát javítanak, arra általában készítenek egy regressziós tesztet, ami biztosítja, hogy később ne térjen vissza a hiba. Ergó annak a valószínűsége, hogy egy későbbi szoftververzióban visszatér egy korábbi hiba (jó esetben) minimális.
Velem egyszer volt a munkahelyi asztalomnál ez a hívás eldobós dolog a 1.5 hónap alatt. Azóta pedig már elég sokat telefonáltam szerte a városban, vidéken, vagy éppenséggel ugyanott az asztalomnál.
Persze lehet nem lesz ekkora szám, ha majd naponta fog szakadni a hívás nálam.
-
liskov
tag
Érdekes kérdés. Valószínűleg a modem szoftverben volt, tippre valami konfigurációs hiba. Mivel 4G-n jön ki, ezért valószínűleg frekvencia függő. Emiatt lehet az is, hogy vidéken gyakrabban előjön.
Ha a kernelben lenne a gond, akkor a 7.1 alapú MIUI 9-el ez megszűnt volna.Szerintem amíg nem napi/heti rendszerességgel jön elő, addig nem éri meg foglalkozni vele. Nekem eléggé úgy tűnik, hogy egy csillagállás kell ahhoz, hogy előjjön amióta papíron javították a dolgot.
Én emiatt egyelőre tuti nem romolgatnék.
-
liskov
tag
Mennyire rendszeres a dolog? Voltam mostanában vidéken is, ott sem tapasztaltam ilyet. Valószínűleg csak egy frekvencián fordul elő a dolog és ott se mindig.
Melyik szolgáltatónál vagy? Eddig csak Voda-sok panaszkodtak.
Érdekes, mert a hivatalos fórumon se nagyon látom, hogy panaszkodnának az emberek a 8.5.2-re.
[ Szerkesztve ]
-
liskov
tag
Jön a 8.5.2 update OTA-n, páran már megkapták. [link]
Viszont 6.0 alapú. Valami azt súgja a 7.1-es firmware-el kűzdenek még. -
liskov
tag
Mejött az új global beta. Már nem átszabható a telefon alsó gombsora és visszaállt alapértelmezésre. Persze a temérdek bughalmaz kifixálására már nem jutott idejük.
-
liskov
tag
Aki 8.2.12.0-t használ az meg tudja mondani légyszi, hogy azon a romon is fennáll a hiba, hogy néma módban nem rezegnek a notification-ök?
-
liskov
tag
Én miui8 alatt nem tapasztaltam.
Használtam global stable-t, de ott ha nemitva volt a telefon, a notification-ök nem rezegtek. (Bug)
Aztán attertem globál devre, azzal nem volt baj, amíg nem jött a miui 9. Itt a fényerő rossz, illetve az ujjlenyomatokat elfelejti újraindítás után.Kicsit idegesítő, hogy minden rom bugos erre a telefonra.
-
liskov
tag
Hello
Ha valakit idegesítene az automatikus fényerő bugja a miui9-ben, légyszi nyomjon itt [link] egy "confirm"-et, hogy eljusson a fejlesztőkhöz.
Köszi
-
liskov
tag
MIUI 9 developer rom-al encrypted device-al találtam egy bugot: Újraindítás után egyáltalán nem működik az ujjlenyomatos feloldás. Látja a listában az ujjlenyomatokat de nem old fel rá soha. Ha kitörlöm és felveszem újra, akkor utána működik.
Aki Stable-en van vagy Global DEV-en 9-esen vagy 8-ason az esetleg meg tudja ezt erősíteni/cáfolni?
Encrypted device esetén írnak hasonlókat miui fórumon.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.