- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebrona
nagyúr
-
DJGABI
addikt
válasz
LyonnaisFan1 #3796 üzenetére
nem nagyon van mit elemezgetni rajt, oké látszik volt használva, de azért merült is rendesen. elég harmatos. bt-ra mindig azt mondják minél újabb annál kevesebbet fogyaszt, gondolom a vevő oldalon régebbi cuccok voltak, nem tudom úgy is igaz-e, mindegy is.
4g helyett nálam fixen 3g-n van, hogy ritkábban váltogasson (bár vidék, szal edge-re is leesik néha) sync minden kikapcsolva, ma is max 6 óra SoT-t tudtam vna kihozni belőle
holnap elvileg megjön az új sim, bár visszakerestem, tévedtem, csak 1 éves volt ez a mostani bluemobilos
-
fzoli86
tag
válasz
LyonnaisFan1 #3796 üzenetére
Előző verzióhoz képest, hasonló intenzitású felhasználás mellett észre veszel különbséget?
Android rendszerben, korábban hány százalék körül szoktál lenni? -
LyonnaisFan1
őstag
válasz
fzoli86 #3693 üzenetére
Megtörtént az első számú béta mérés, amit majdnem el is csesztem, mert majdnem csutkára merítettem le az eszközt
Hat képet lőttem, ami alapján vannak hiányérzeteim, és csalódás inkább.
Összesen olyan 35 órát tudott akksiról futni, a Screen on Time épphogy elérte az 5 órát, az android rendszer 24%-ot ért el. Mondjuk az jónak számít.
A BT sokat ment, mondjuk az volt is használva rendesen. A bekapcsolva töltött idő azt jelentheti, hogy azon időben volt kapcsolatban bizonyos eszközökkel. És volt kettővel is. Egy Ford Transit audiorendszerével és a Sony BT fülesemmel.Ami észre vehető, és másnál is, hogy a BT és a Wi-fi nagyon szereti zabálni az akkumulátort.
A kijelző fényereje sosem volt 50%-nál magasabban, és folyamatosan 4G hálózaton lógott. Adatkapcsolat kevésszer volt alkalmazva. Csak pár percekre hébe hóba.Nagyjából ennyi.
-
A többieket megkérhetném, hogy ti is elemezzétek? Ez a 8.2.12-es MIUI verzióval készítve.
-
Domestos
tag
válasz
fzoli86 #3769 üzenetére
9H törésállóság
Amúgy karcállóságban ezek a mostani telefonok 5-6H-t tudnak alapból, de a valódi zafírüveg, ami az órámon van, megkarcolható 8H-s teszt csúccsal.
De ami nekem legjobban tetszett: ultra-kopásállóság - amit 6 hónap után újra kell tenni, mert gondolom, lekopott -
llll
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a bootloader nyitását és azt mondja "please input correct name".
Természetesen ékezetek nélkül írom be, de nem fogadja el.
Már próbáltam nagy kezdőbetűkkel, csupa nagy és csupa kis betűvel is.
Mi a fene baja lehet? -
vipviform
senior tag
válasz
fzoli86 #3785 üzenetére
Nem tudom, hogy Te saját tapasztalatból írtál, vagy csak úgy. Senkit nem akarok meggyőzni és senkinek nem vagyok a promótere. Amit leírtam az a saját telefonjaimon megtapasztalt vélemény, vagyis nem olvasott, hallott teszt. Aki úgy gondolja tegyen egy próbát, aki meg nem, az se baj.
-
vipviform
senior tag
válasz
this is life #3778 üzenetére
Akár igen. Én tényleg régóta használom, nekem bevált. A lényeg, hogy ne az olcsóbbat vedd meg, mert lehet, hogy csak utánzat, az valóban nem jó!
-
nyikszi
őstag
Aki a miui.hu romot feltette, megnézné hogy a magisken a safetynet az pipa vagy még mindig nem megoldott? Próbáltam már a 13.2-őt és a hozzá írt javítást, a 13.3-ast ugyanígy, de semmi. Valakinek van valami megoldása?
-
trust007
tag
A HDR-ek elfogadhatók(jók?) élesebb, kevesebb az elmosás, a többi meg elég gyenge produktum. Ma én is fotóztam kültéren kézből automatán +néhány HDR. Hát nem sokra mondom azt, hogy jó kép lett. A 830 után elég gyenge a kamera, de Google-os kamerával már egész elfogadható a végeredmény.
Holnap repülős nap lesz a közelben, majd megnézem hogy, megfelelő beállítással mit tud(már amennyire lehet állítani).
Eddig minden másban jobb,de ez várható is volt. Akkuidő sok nyomkodással 2nap. 6-7 óra képernyőidő 20% körüli android fogyasztás. Ha játszom vele melegszik de nem forró. Ujjlenyomat-olvasó tökéletesen és gyorsan teszi a dolgát.
-
kriszbon
őstag
válasz
lócitrom #3774 üzenetére
Most úgy te miről is beszélsz, mert nem tudom hova tenni?
Azért veszek erősebb jobb eszközt, hogy annak a tudását ki is használjam amennyire csak lehet az én ízlésem szerint, nem pedig azért hogy visszabutítsam a jó ég tudja mikori verzióra.
Szerinted mi ebben az ökörség ha szabad kérdeznem?
A vallásról meg fogalmad sincs szerintem. -
válasz
vipviform #3773 üzenetére
Erre gondoltal google a barat
-
petij
tag
Google Camera vs gyári kamera témában néhány kép:
Miui 1
GC 1 HDR be
GC 1 HDR ki
Miui 2
GC 2 HDR be
GC 2 HDR ki
Miui 3
GC 3 HDR be
GC 3 HDR kiAz biztos, hogy a HDR nélküli képek mindkét programnál ugyanolyanok, semmi különbséget nem látni.
HDR esetében nekem sokkal részletesebbnek tűnnek a képek, valamint hiányzik róluk a sárgás-zöldes színezet.
Nem vagyok nagy rajongója a hdr képeknek, de fogom használni a google camerát, ugyanis egyszerűen szebbek vele a képek. -
carr
őstag
szerk offolt.
mozgattam a kábelt. ugrott 1%-ot. átraktam másik dugaljba, igazgattam kicsit a vezetéken. és lám. rögtön a f.szom belevágom a szar minőségű kínai fos kábelbe. direkt nem a gyárit használjam, hogy jó lesz ínésges időkre, erre mi van b.zmeg? mi van ? Beszarik az a fos gyári kábel kb 30 töltés után.
Vigyázva tekertem fel is, nehogy megtörjön. Mint valami kibeb.szott hímestojás. Értem én, hogy gazdaság, meg, hogy kínai, meg kell a nem sokat bíró termék, de ez már túlzás. -.- -
vipviform
senior tag
válasz
this is life #3760 üzenetére
A Google a barátod...
-
carr
őstag
Kicsit paráztat a töltése a szarházinak.
Xiaomi 10000mAh-s powerbankot töltöttem. majd 90%nál lehúztam. s kb 1 perc (5?) múlva rátettem tölteni. 1 óra alatt töltött rajta 14%ról 18%ra. kb.
Restart megvolt. ua. 7.ó 18 percet ír full töltésre. Töltő, vagy teló para? -
lacentos
tag
3.800 körüli az összeg kb.4 kijelzőre elegendő. Ennek ellenére javaslom továbbra is az üveg fóliák széles választékát.
Némi teszt. [link] -
válasz
fzoli86 #3763 üzenetére
Akkor amolyan nesze semmi fogd meg jol vedelem .... legfeljebb a penztarcankat vedi attol hogy ne puposodjon feleslegesen attol a 7000ft-tol ...
Ami nekem bevalt , nilkinn tokk , es folia meg akkor is ha nem er el a kijelzo szeleig , a lumia 735-on se lehetett teljesen lefedni a kjelzot (hala a hajlitott szeleknek) de igy is megovta a telefont ,igaz folia a ketszer is le lett zuzva rola ...
A nano lakk meg kb annyit ert volna mint kopasz 3.14án a paroka . -
fzoli86
tag
válasz
Azt mondták ez véd minden ellen. Esés, karc...
Persze ütés energiát nem tud elnyelni. Természetesen karcolódástól sem véd. -
olddog
tag
válasz
Én nem bíznám a telefonom egy 'lakkrétegre' Ez a személyes véleményem.
Semmi gond, nevettünk.
-
fzoli86
tag
válasz
lacentos #3755 üzenetére
Több sebből vérzik az a lötty. Volt szerencsém egy promóciós standnál kérdéseket feltenni róla de össze-vissza beszéltek. Be is égtek szegények. Volt egy kezelt iphone a standnál, elkezdte kapargatni és kiugrott pár helyen a kijelző. Nincs rendes teszt sehol! Dobálóznak a nanotechnológiával, és fogalmuk sincs miből van a folyadék. Véleményem szerint egy nanotechnológiát felsoroltató termék komoly kockázatot jelenthet az emberi szervezetre.
Az elmondottak alapján az a működési elve, h kitölti a réseket az üvegen, így kevesebb a feszültség gyűjtő hely, amibe belekaphat külső tárgy. Elméletileg lecsökkentik a felületi érdességet (gyakorlatilag nem). Ha ezt valóban szeretnénk, akkor ezt nem tudjuk megtenni különleges kezelések nélkül. A felületet nagyon komolyan több lépcsőben elő kéne kezelni.
A korrekt teszt és bemutató így nézne ki:
Fognak 10 különböző bontatlan telót. Mindegyik kijelzőjének a felét lekezelik. Majd mérő eszközzel szarrá karcolják. Amennyiben lényeges eltérés mutatkozik a kezelt és kezeletlen oldalon, akkor van miről beszélni.Ez korunk klasszikus, méregtelenítős, elsavasítós, rákgyógyítós csodaszerére hasonlít. Következő verzió nagy valószínűséggel tölti majd az aksit és gyógyító energiát sugároz.
Asszem akciósan 7000 huf volt... -
-
sz.j
nagyúr
-
olddog
tag
válasz
this is life #3754 üzenetére
Hááát így visszaolvasva kissé kétértelmű a dolog.
-
lacentos
tag
válasz
Vjankovics82 #3726 üzenetére
Miért nem próbáljátok ki a folyékony képernyővédőt. Azt kentem fel és tökéletesen véd.
Az üveg fólia mint a hozzászólásokban is látszik egyik sz@rabb mint a másik. -
-
petij
tag
válasz
fzoli86 #3749 üzenetére
Igen, mindkettő automata módban készült, a google camerában be van kapcsolva a hdr+, sajnos a camera2 api-val a miui kamerával nem megy a hdr.
A miui fotója eléggé rossz lett, de majd csinálok jobb képeket.
Nekem az számít igazán, hogy sokkal több a részlet, nem mossa szét az algoritmus.
Az hogy színhelyesebb a kép, már csak egy extra. -
törölt tag
válasz
firesharker #3743 üzenetére
A bookmark az adott böngésző része, csak azzal tudod megnyitni, amivel létrehoztad.
-
petij
tag
Csináltam egy összehasonlító képet a gyári miui kamerával és a google camerával:
-
firesharker
csendes tag
Hogyan tudok olyan bookmarkot kirakni a home screenre, amire kattintva megkérdezi, hogy melyik böngészővel nyissa meg?
Default böngésző nincs beállítva, most mindegyiket azzal nyitja meg, amivel létrehoztam. -
Lil21
csendes tag
Igen, én is azon gondolkodom, hogy azért pár dologban mégis csak jobban tetszik. XD
Most az apróságok megszokhatóak, meg azért javítják is majd idővel, remélem. Mondjuk azért a 4G meg B20, azért nyom kicsit a latban, úgy, hogy vidéki is vagyok. Néha rendetlenkedik a (banki sms-esek késnek), de amúgy semmi gondom nincs vele.
-
kamant
csendes tag
Az "Automatikus feladatok" értesítéseit ki lehet valahogy kapcsolni? Beállítottam, hogy éjszakára kapcsoljon repülő üzemmódba, de minden be- és kikapcsoláskor jön egy értesítés is.
-
Departed
őstag
Kezdettől fogva követtem a topic-ot, tanakodva hogy lecseréljem-e a 4X-re a 3-asomat (főként hogy a 3-ast tovább adhassam feleségemnek a winphone telója leváltására).
Végül Redmi Note 4-et veszek inkább, néhány számomra jelentős 4X probléma annál nem jelentkezik, az 5.5 inch viszont szerintem még passzolni fog a kézméretemhez.Köszönöm szépen mindenkinek aki leírta a tapasztalatait hogy mi, tanakodók tudjunk dönteni.
További jó Xiaomi telózást, és ne felejtsétek terjeszteni az ár/érték bajnok cég hírét. -
Nem régóta használom a 4x-et, de eszembe nem jutna visszaváltani, pedig a 3-at is nagyon szerettem. Ujjlenyomatolvasó bejövős, én nem érzem rosszabbnak az üzemidőt, méricskélni mondjuk nem szoktam, de a két munkanapomat ez is kibírja, hármat meg a 3-as is csak szerencsével bírt. Gyorsabbnak tűnik, és a masszívabb, minőségibb ház is jobban tetszik.
-
aelod
veterán
Hol tudom kikapcsolni az alacsony akku szint led jelzését?
-
Lil21
csendes tag
válasz
Krisszalai #3734 üzenetére
Ritka bárgyú kérdésem van... Volt olyan, aki visszaváltott Redmi 4x-ről Redmi 3-ra...? Vagy megszokta, mert jobb, és ha kijön az új Miui, jobb lesz?
Az én előző arany Redmi 3-am csobbant a tengerbe, de a párom ellopott fehér/ezüst Redmi 3-asa előkerül, aztán komolyan elgondolkodtam rajta, melyik telefonon adjunk túl. ><
(Amúgy a MiCloudról nem tudta az illető leválasztani a telefont/nem is akarta, és szépen töltődnek fel az általa készített képek, a körözési képről pedig felismerték.) Persze az részletkérdés, hogy amíg "ellopott volt", mennyire nyírták ki az aksit, stb...
-
Krisszalai
csendes tag
Tipp "ajánlott alkalmazások" eltüntetésére, amikor csoportikont nyitsz:
-csoportikon nyit
-néven hosszan tart, így át is nevezhető
-kikapcsol "ajánlott alkalmazások"Békesség
-
fzoli86
tag
válasz
Dave Crank #3732 üzenetére
fotó a tört üvegről és simán visszautalja az árat...ez az amit ajánlottam?
-
DJGABI
addikt
válasz
Vjankovics82 #3705 üzenetére
[link] venni kell ilyen folyadékot.
-
fzoli86
tag
válasz
Vjankovics82 #3726 üzenetére
-
Vjankovics82
senior tag
Hol lehet venni értelmes üvegfóliát ami tökéletes?! mert ami most jött inkább letéptem szar!
-
fzoli86
tag
válasz
Dave Crank #3722 üzenetére
ebay?
-
Dave Crank
senior tag
Tegnap megjött 1 másik helyről az edzett üveg, na de unboxing videót nem készítettem, pedig jó lett volna, mert:
- 1db volt csak a csomagban, pedig 2db-t rendeltem minden honnan
- Össze volt törve a teteje teljesenÚgy néztem amúgy, hogy ugyanolyan széles az üveg ami most jött, mint amit már raktam fel a telóra, csak annyi a kül., hogy a sarkoknál nagyobb mértékű a lekerekítés.
Szerintetek így videó nélkül meg tudom reklamálni?
-
DJGABI
addikt
válasz
LyonnaisFan1 #3688 üzenetére
nem akarom elkiabálni, de mintha akkuban is jobb lenne. reggel legalábbis a 100%-ról alig akart elmozdulni
-
starr
őstag
Még a legprofibb fényképezőgép sem tud egyszerre 10 centire, és a végtelenre is fókuszálni, de még a szemünk sem. Ha viszont olyat látsz, hogy a kép közepén lévő , és a szélén lévő dolgok is nagyjából egyenlő távolságra vannak az optikától, és a kép szélei homályosak, az a lencse rendszer hibája.
-
7om
tag
válasz
this is life #3586 üzenetére
A makró vagy közeli felvételek ennyire homályosak vagyis a közepe élesebb a háttér meg homályos mintha kiemelné a középpontot, csak ílyen képeket lehet vele lőni (közelit) vagy tud egy az egyben mindenhol éles képet is a kép szélein is, vagy nem kapott elég fényt a kamera?
-
C0d3r
addikt
válasz
Vesztor87 #3712 üzenetére
Nagyon, nagyon kevés. Akkumulátorhasználat mit ír?
Nálam is javarészt böngészés van, mint a példa mutatja. Chrome CPU használat: 1 óra 31 perc, SOT: 2 óra 55 perc, mindezzel ment le az akku 96%-ról 72%-ra. -
-
trust007
tag
válasz
this is life #3709 üzenetére
Így már világos. Az android még új nekem, bocs a hülye kérdésekért, majd igyekszem használni a keresőt. A többieknek is köszi!
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok! Az akku nektek hogy bírja? Nekem max 2 óra böngészéssel, félóra zenével nap végére 20-30% százalék marad benne... Ez nem nagyon kevés?
-
trust007
tag
-
trebrona
nagyúr
válasz
firesharker #3706 üzenetére
2. Képernyő felébreszt power gombbal, középső gomb hosszan, majd ismét power.
3. Témacserével megoldható, ha kevered a témát, akár csak a locksreenre is mehet külön. -
firesharker
csendes tag
Nemrég beruháztam egy ilyen telóra. Néhány kérdésem lenne, hátha mást is idegesít:
1. A status baron be lehet kapcsolni, hogy mutassa az ikonokat, ne csak a három pöttyöt. Az a bajom, hogy az app ikonját rakja ki, nem pedig azt, amit az app szeretne, ezért pl. nem látszik az ikonból, ha 2 levelem érkezett Gmailen. Az csak tetézi a bajt, hogy ronda színes verzióban teszi mindezt, holott a fejlesztők szép monokróm ikonokat gyártanak külön erre a célra.
2. Van valami gyorsgomb a LED bekapcsolására a kijelző tapogatása nélkül? A fényképezőét már megtaláltam, az Power, Volume Down, Volume Down.
3. Nagyobb, vastagabb betűs lockscreen órát lehet valahogy varázsolni?
-
Vjankovics82
senior tag
Megjött ma az üvegfóliám! valahol olvastam hogy körbe levegős! nálam is ugyanez van!
Mit lehet vele csinálni hogy jó legyen a fólia szélei? -
petij
tag
Az új Google Camera is használható a telefonon például a miui.hu rommal. Valamint még engedélyezni kell a camera2 api-t starr leírása alapján.
Nálam a build.prop szerkesztése után a gyári kamerával nem lehet hdr képeket készíteni, viszont ezzel a google camerával nagyon szép képet tudtam viszonylag sötétben is. -
trebrona
nagyúr
válasz
Vjankovics82 #3701 üzenetére
Kicsit bővebben?
-
Vjankovics82
senior tag
Siker köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Napelem
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512 GB Phantom Black Független
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 11 128GB Független Újszerű/1 hónap Gar./Akku 100%/
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest