- Redmi Note 8 és 8T
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Ezt nem annyira értem mire gondolsz, mert ez a része amire én gondolok korábban is működött nálam.
Egy hp elite book volt egy dokkolóban. A dokkolón két Display port kimenetbe egy hp és egy dell monitor volt. Mind a kettőt külön kalibráltam a Displaycal szoftverrel. Mind a kettőre betöltöttem a profilt a Displaycal profil loader-ben. Nagy ritkán előfordult, hogy valami miatt felcserélődött a profil, ami egyből észrevehető volt, akkor kézzel újra be kellett állítani, hogy melyik monitorhoz melyik tartozott és úgy jó volt.Igazából arra gondoltam, hogy most is bekalibrálom mind a kettőt aztán utána hátha közelebb lesznek egymáshoz.
A szoftver neve már sokat segített, mert így könnyebben visszajönnek az emlékek meg könnyebb keresni.
-
flash-
veterán
értem. Közben találtam notebookcheck-en icm fájlt amit ők csináltak kalibrálásnál. elvileg ugyanaz a panel és a notebook is legalábbis Lenovo loq és az is a 100% srgb változat meg az enyém is. az akkor jó lehet? mert bár a teszt írja hogy egész jó kalibrációval érkezett eleve.
-
hunspikey
őstag
Alzában 162-re írják, remélem nem tévedés.
Egyébként én amikor még printre dolgoztam a 2709-el toltam és sosem volt keksz nyomda induláskor. Kurvára stimmelt a proof is, minden oké volt. 2 év után hívtam János666 kollégát ő készített egy kalibrált icm profilt, csak hogy felzárkózzunk a panel öregedéshez.
Hibátlan monitorok lightroom híváshoz / print előkészítéshez!
-
KTTech
veterán
Én magamnak ezt venném: Dell UltraSharp U2723QE az új IPS Black panellel, de ez drágább egy picit, mint 200E. Persze csak ha nem játékra kell, mert azért ez inkább irodai monitor, mint gamer, de tartalomkészítésre is jó. A másik Dell, amit írtam az már jó játékra is, de a black level azért rosszabb, mert nem IPS Black a panel. Ez mindig egyéni preferencia kérdése.
OFF: a kedvenceim az Eizo monitorok (imádtam a 2243W-met), de azt megfizetni...
-
Joshi
titán
-
Stitch
őstag
A ColorChecker szériáról mit kell tudni? Ezek mennyire "elmászós" fajták?
-
jozsi252
veterán
Igen tényleg, közvetlen a Color Temp alatt vannak az RGB beállítások. Amúgy tök fura mert 18 a beállított brightness, és így is pont elegendő a fényerő amit ad a monitor. Nem is tudom hogy pl sötétbe hogy lehet ilyen 60-70 körül dolgozni rajta. Gondolom a gyári beállítás e körül lehetett.
Philips Hue Play világítást használok a monitor mögött, és ez így nagyon kellemes a szemnek, de ha full sötét lenne a monitor mögött, és mondjuk nem értenék hozzá és a gyári beállítást használnám, tuti kiégne a szemem egy este alatt.
A Gamma a monitoron nekem 2.2-re van beállítva, legalábbis ezt írja ki a monitorom a menüjében. -
jozsi252
veterán
Kalibrálással elvileg a fényerőt kontrasztot meg a color tempet valamint az RGB színeket lövik be, vagy van még más is amit tudnak állítani magán a monitoron?
Tény és való hogy az előző Dell U2717D-hez képest a színek sokkal szebbek, pedig az is kalibrálva volt.
Nekem ez amolyan mindenes, kezdve a játéktól a sorozatnézésen át a fórumozásig mindent csinálok rajta. -
jozsi252
veterán
Igen, idézőjelbe kellett volna raknom a villanást. Természetesen nem úgy értem hogy egy pillanatra kikapcsol a monitor meg vissza. Előző monitoromnál ott jól lehet lehetett látni, de itt semmi se történt.
Újracsináltam amúgy az egészet, tehát a színprofilt kitöröltem a color mappából, plusz a színkezelésnél is eltávolítottam a profilokat, majd gépresi. Ezek után a LUT Manager-t megnyitottam, és egy sima kék vonal volt. Így a törlés tuti biztos volt.
Újra hozzáadtam az icc file-t, de ugyanúgy semmi se történt.
Képernyő beállításoknál, valamint a LUT Manager-be is látszik hogy a színprofil hozzá van adva.Amúgy a monitoron nagyon szépek a színek, nem tudok semmibe sem belekötni, tehát minden rendben van. Csak furcsállottam hogy nem történt semmi. De akkor ezek szerint a színkorrekciós értékek olyan kicsik hogy nem érzékelhető szemmel.
-
Joshi
titán
"Ellenőriztetni kell a kalibrálást a Displaycal-al és rögtön kiírja."
Van egy profilom amit meg tudok nyitni a Fájl->Profile Information-nál. Itt lehet erről infót találni?"Egyébként meg a mért fényerőt elosztod a mért feketeszinttel, és meg is van."
Én 100nit-en kalibráltam és ha minden igaz akkor 99.29cd/m² volt a valós érték. A fekete szintet hol találom? Bocs az amatőr kérdésekért. -
kuyarashi
őstag
Kösz az infókat, a dupla LCD-ről még nem hallottam. A SED-re te emlékszel?
A plazmákban az a szép, hogy még az alsókategóriásoknak is jobb a képe, mint a legtöbb LCD-nek. Mondjuk a miénk lagos, szóval nem csak monitornak, de játékra sem az igazi. Bár TV-re úgyis inkább konzolt köt az ember, ami eleve lagos, stb. Persze összeadódik, de én pont nem vagyok konzol párti, meg nagy játékos sem.
Krystal_s
Hangszóróval elég ritkán szerelnek monitort. Igazából ebben a kategóriában - nyugodt szívvel - egyet sem ajánlok. Ráadásul ezekkel átfogóbb teszt, mint színek, input lag, PWM, általános vélemény sincs általában. Ez inkább a komolyabb, vagy sokat eladott monitorok kiváltsága.
Ha mindenképp elő kellene állnom valamivel:
- Philips, egyetlen HDMI porttal
- LG, amit eleve kizártál (hangszórók nélkül)
- Hannspree (8 ms válaszidő) - a márkáról sok véleményem nincsNem néztem utánuk, tehát nem tudom, hogy PWM-esek-e, vagy mennyi a válaszidejük, milyen a homogenitásuk, kontrasztjuk, stb. Amelyikben van hangszóró, az pedig biztos, hogy nagyon gyenge. Ezt a komponenst biztos, hogy külön vásárolnám meg. Tényleg inkább az íveltek közt van pár, ami inkább szóba jöhetne.
-
Krystal_s
addikt
Nem volt szürke. Nálam az elég fontos, hogy szép fekete legyen, mert sokat olvasok és a betűk miatt is fontos, valamint filmeknél, képeknél. Elég sok kép- és videóteszttel volt ellenőrizve. Szakember is küldött ilyen anyagot, és neten is van elég sok. Viszont kellett hozzá a black level és a dinamikus kontraszt beállítás. Azok nélkül valóban szürkés lett volna.
Amúgy még ennél a monitornál sem rossz a fekete. -
Joshi
titán
Ezek után már gondolom hogy valami ilyesmi lehet, de akkor most hogy kalibráljak? Egyszerűen mindig minden körülmények között mást mérek. Nem kell drasztikus dolgokra gondolni, de a többpontos mérés már felejtős.
ui.: a DisplayCal progi használatát röviden leírhatná valaki, fontos hogy külső mintákkal szeretném bevinni a képeket.
-
arthur3d
tag
Igen, más eszközt hibátlanul meghajtott, az SD kártya olvasója is tökéletes. De most jön a csattanó, ismét elindítottam a Dell programját és most tökéletesen dolgozik a kalibrálás, pedig ugyanúgy az alaplapon hagytam az i1-est. Lehet az kellett neki, hogy írjak ide
Nos a lényeg, hogy most megy szépen...épp kalibrál, kíváncsi leszek az eredményére.
Köszi szépen a hozzászólásaidat. -
arthur3d
tag
Persze, ez azért elég alap
Semmisem látja. Kipróbáltam, hogy a monitort különböző portokra kötöttem, tettem a gépbe egy plussz USB kártyát, de semmi. Ha nem a monitorra kötöm az i1-est akkor minden látja, de úgy a Dell szoftvere nem hajlandó dolgozni.
Majd teszek föl képeket...
-
general
addikt
mondj egy megoldást akkor kérlek. az emberek 90%-a ezzel nézi, ezért én is ellenőrzöm ott is, de például másik topicban rákérdeztem, ki mit ajánl helyette, ami egyszerű, színhű képnézegető progi, a FastStone nevűt is ajánlották, na azzal még rosszabb a helyzet, mert beállítások után is egy irtó vöröses, túlszaturált képet ad. könyörgöm, mi az igazság?
le tudja ezt írni valaki? mert mindenki beszél mindenfélét :-)
-
Hmm, érdekes. Kezdem érteni miről van szó. Nem panaszkodtam egyébként, hanem a technikai háttere érdekelt a jelenségnek.
Ennek a továbbvitele, pedig az, hogy mi történik, amikor a skálán felfelé indulok el? 50-ről "van még hely" felfelé is menni, de ilyenkor aztán a színek végképp elbaxódnak, kifacsart fura szaturáltságot produkál ha a gyári érték fölé tolom. Acer-nél is Samsungnál is találkoztam ilyennel. 100 a teljes skála, Acer gyárilag 80-ről indul, Samsung gyárilag 50-ről és ha nem csökkentem, hanem emelem, akkor borzasztó a hatás. Minek van egyáltalán felfelé még opció az emelésre ha az a tartomány nem is használható semmire?
-
Johnny Cage
addikt
nem oldja meg teljesen a problémákat, ahogy a #1850-ba linkelt képeken is látod, mert a hibás/bugos color menedzsmentért az azure engine a felelős (24-ig ki lehetett lőni about:config-ból, az újabbakban már nem lehet).. ezt a képet érdemes nézni: jobb szélen a feedback gomb, fejléc és a felső menüsor nem color managelt - ellentétben ezzel, ahol kikapcsoltam az azurét - ez lenne a korrekt megjelenítés).. régi gecko-val egyébként még az addonok lenyíló menüi is color manageltek voltak - most már azok is csak úgy ahogy (hol igen, hol nem)..
-
Feri1977
senior tag
Ez egy baromság, a windowsos sajátja a meglévő fény és kontrasztból húz fel és le, a monitor meg a megadott értéken marad? Ez nem helyes...Mert ha maxra rakod a monitorod kontraszt és fényerejét, akkor kifolyik a szemed, és ez ebből tolja el az értékeket, de attól még ugyanúgy maxon maradnak a monitorod kontraszt és fényerői amitől kifolyik a szemed!
-
scarbantia
aktív tag
Nem én voltam, Oázisnál volt, i1 display pro, BasICColor szoftver. Ott vissza is vittem, megnézték, hogy de fura, aztán annyi, hogy ez TN, nincs mit tenni. Amúgy szemből nyilván nem ilyen zöld, de nagyon hamar zöldül, ha kicsit lejjebbről nézem. Fentről a rózsaszínes elszíneződés kevésbé jelentkezik.
Közben eszembe jutott egy tesztelési megoldás: netről lehúztam W520, W530 profilokat (ugyanez a panel), és ott nem jelentkezik ez a probléma. Tehát nem jó a profilom...
(azaz hogy éljen, mert akkor mégis sokkal jobbra össze lehet hozni ezt)
-
scarbantia
aktív tag
Köszi az infókat, hasznosak!
Hosszú távon nagyon szeretném elsajátítani a színmenedzsment minden lépcsőjét, rutinszerűen alkalmazva a beállításokat, egészen a fényektől a nyomatokig. Tudom, hogy nem mindenhol létkérdés, de valahol meg szakmai minimum, azon túl, hogy az ember jól végzi a munkáját.
Más téma, szintén régóta zavar, Thinkpad topikban már kérdezősködtem, de nem tudom van-e megoldás.Adott egy Thinkpad W510 laptop, AUO b156hw01 v.4 panellal. Ez ugyebár TN, de amúgy tűrhető, egyébként RGB (vagy GB-r) LED-es, wide gamut panel. Kalibrálva lett az oázisban, amivel jobb lett ugyan, a kalibrálási értékek nagyon jók, pont szemből használható is. Viszont drasztikusan lecsökkent a betekintési szög, ha be van kapcsolva a színprofil, akkor alulról zöld, felülről rózsaszín színe lesz, és ez már egy kis szögeltérésnél is jelentkezik. Neten ITT egy példa, ugyanaz a panel.
Van valami lehetőség, amivel ez kiszűrhető? Kikapcsolt színprofillal nincs semmi gond, csak úgy meg az alap színek nem jók. Van olyan W510, amibe beépített kalibráló is kerül, elvileg működnie kéne a dolognak. Persze TN panel, de a fenti linket leszámítva még sehol nem olvastam, hogy mások is problémáztak volna a kalibráción. -
KTTech
veterán
De ehhez hozzátartozik, hogy minden tartalomhoz tartozik egy adott referencia, amihez kitalálták (például, HDTV-k, filmek stb. a REC.709 illetve 2020, a nézési környezet az BT.2035 szabvány alá esik és így tovább).
Az előbb lemaradt az sRGB nézési környezete:
Parameter Value
Luminance level 80 cd/m2
Illuminant white point x = 0.3127, y = 0.3291 (D65)
Image surround reflectance 20% (~medium gray)
Encoding ambient illuminance level 64 lux
Encoding ambient white point x = 0.3457, y = 0.3585 (D50)
Encoding viewing flare 1.0%
Typical ambient illuminance level 200 lux
Typical ambient white point x = 0.3457, y = 0.3585 (D50)
Typical viewing flare 5.0%Ebből is látszik, hogy ugyan kalibrálni D65-re kalibrálunk, de nézni a tartalmat (és a környezetet beállítani) már D50-re kell...
-
scarbantia
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! ...és egyben adódnak a további kérdések.
Értem, hogy a nyomatnál a napfényt vesszük alapul, de ha jól tudom, akkor a D50 és a D65 is egy "napfény szabvány", és ha lenagyított fotó a kimenet, akkor D65 a megfelelő érték. Miért? Illetve kérdés, hogy hol használatos még a D65? Ez a középút nem rossz, de amúgy elég egyszerű egy profilváltás, így maradnék a kétféle kalibrációnál.
A fényerős részt nagyjából értem, tehát ha összehangolom a környezeti fénnyel, akkor elvileg kisebb fényerő is lehet jó.
3DLUT nem csak a legkomolyabb monitorokban van? Csak mert láttam olyan monitort, ahol van hardveres kalibrálás, de 3DLUT-ról nincs szó sehol. Viszont azt továbbra sem tudom, hogy ha a monitorba nyúlunk bele hardveresen, akkor kell-e .icc profil, vagy a monitoron belül zajlik minden korrekció?
Ps-ban azért tettem be a monitorprofilt, mivel itt volt meg minden szín a palettán(wide gamut). Ahogy megyek szűkebb színterek felé, annál jobban olvadnak össze az árnyalatok, és a végén már csak valami fakó téglavörös van piros helyett, de már AdobeRGB esetén is csúnya az eredmény. Kimeneti színtér általában van, de gondolom ahhoz eszközprofilt kéne szerezni.
Ez már nagyon off, de felmerült, hogy a laborok milyen profillal dolgoznak? Ha jól tudom a fotópapírok az sRGB-t se fedik igazán, illetve egész más alakú a színtér, de erről nagyon kevés infó van. (pedig ez megint egy nagyon érdekes kérdéskör, hogy a mai laborok, valamint csúcsnyomtatók milyen színtereket tudnak, mekkora valós bitmélységgel különülnek el a tónusok, stb...)
Még egyszer köszönöm a segítséget, lassan azért tisztulnak dolgok, meg kapok megerősítést, hogy jól gondolom-e a dolgokat józan paraszti logika mentén.
-
-
p_adam
addikt
Nekem is ugyanez a problémám az ICC profilokkal, és kezd kiakasztani hogy nem találok egy képböngészőt, ami képes lenne visszaadni az exportált állapotot.
Végrehajtottam ezeket a lépéseket, de ezzel a beállítással a LR-ból exportált képeket az IrfanView nem hajlandó betölteni (a többivel persze jó). Mi lehet a gond, valami ICC profil inkompatibilitás?
A LR-on kívül egyedül a Windows Photo Viewer, ami képes betölteni ugyanazokat a színeket, de az is csak megnyitáskor, Slideshow módban már nem. -
ha félévente kikölcsönzöm, akkor majdnem 5 év múlva költöttem rá annyi pénzt, mintha megvettem volna. és i tudja, lehet hogy öt éven belül olyan
gazdag leszekolcsók lesznek az oled kijelzők, hogy nekem is lesz, és a mostani eszközök lehet csak bután fognak az ekkora kontrasztra nézni*Ropi*: normál gamutos kijelzők led és cfl világítással vegyesen. a leendő thinkpadben meg egyszer lehet hogy wide gamutos lesz, de abban meg alapból van egy huey pro (bár a minőségéről megoszlanak a vélemények)
-
mr_ricsi
veterán
"Viszont azzal számolj, hogy ezzel a beállítással az összes többi tartalom fog hibásan megjelenni, de az analóg adás jó lesz"
A TV-vel analóg és digi műsorokat is nézek. A jellemzők egy része egyáltalán nem állítható (pl. gamma), csak valami más jellemző állításával változik. Viszont a jellemzők egy része minden bemenetre külön is beállítható (fényerő, kontraszt, szín).
Azt már látom egy ideje, hogy tökéletes beállítást nem lehet elérni, csak valamiféle olyan kompromisszumot szeretnék, amivel együtt tudok élni. És mindez várhatóan rohadt sok melót fog igényelni, mert 5 bemenetre külön-külön kell mérni.A különféle jellemzőket egyenként próbálgatom. Beállítom több értékre, aztán megnézem, hogy milyen hatással van a képre és rám.
A legtanácstalanabb az analóg TV esetén vagyok. Jelentős különbségek vannak a csatornák között. Könnyedén kiválaszthatok 5-6-ot, amelyeknek nagyon pirosas az árnyalata, és 2-3-at amelyek nagyon sötétek. Nem tudom, itt hogyan állítsak be szabvány értékeket. Talán kérjek 20 percnyi tesztábrát a Kívánságműsorban
A napokban az jutott eszembe, hogy a DVD kompozit jelét átküldöm a VCR elektronikáján, és beküldöm a TV antenna bemenetén. Ha a VCR-t jól állították be annak idején, akkor még használható dolog is kisülhet belőle."A szem érzékenységére hangsúlyozom, az általam leírt mennyiség a napfényes (tehát világos környezetben mért) dinamikaátfogása. Sötét környezetben ennek közel 1000x-t tudja..."
Ha a képernyőre ki teszel egy 120 luxos karikát, akkor mellette 0-2,4 lux között nem tudsz részleteket megkülönböztetni. Márpedig ez 50-es kontraszt, akárhogy számolom. Az LCD-m feketéje 0.3cd. Ezen a fekete képernyőn viszont már a 0.306cd-s képpont is világosabbnak látszik. (elméletileg) -
mr_ricsi
veterán
Nem gondolnám, hogy a számolásban tévedtem. Úgy tudom, hogy minden plusz 1 FÉ az dupla fénymennyiséget jelent. Akkor a 14 FÉ = 2^14 = 16384:1. Én végig így számoltam.
A diafilmet innen néztem, ha rosszat írtam, akkor utána hazudok.A szem érzékenységével kapcsolatban pedig újra hangsúlyozom, hogy az általad leírt értékek úgy adódnak, hogy nagyon sötétben és nagyon világosban mérnek egyet-egyet, aztán a kettő arányát veszik alapul. De én nem erről beszélek.
A monitorodon a win hátteret állítsd be fehérre, aztán a képernyő közepére tegyél ki egy kb. negyed képernyő méretű MPC-HC ablakot, amiben fut egy film. Aztán nézd meg, hogy a sötét részleteket mennyire tudod kivenni. Így, amikor egyszerre kellene látni a világost és a sötétet, már nem tud a szemed tizenezerszeres átfogást."De ha már TV-re optimalizálsz, tudnod kell, hogy a PAL szabvány 2.8-as gamma értékre alapul, tehát a 2.2-es görbe nem lesz jó hozzá."
Minden ötletnek és javaslatnak örülök, de erről már olvastam. Most éppen olyan beállítás van a TV-mben, amivel 2.77 a gammája. -
mr_ricsi
veterán
"A szem kontrasztátfogása a működési elve miatt kb 14FÉ. Ez pedig nem 1:40-1:200 körüli"
Ez a teljesen nyitott majd zárt pupilla esetén mérik. Ha napsütéses helyen állva benézel egy lakás ajtaján, az egyébként normálisan megvilágított helyiséget is feketének látod." A TV felvételeknél a gagyira optimalizálnak, nem a minőségre, de a filmeknél már más a helyzet."
Ha hozzáértő világosító és operatőr dolgozik, akkor figyelembe kell venniük az átviteli rendszer jellemzőit. A PAL rendszeren max átvihető fényerőt, a TV készülékek sajátosságait, stb.
A diák kontrasztátfogása 6-7FÉ, gondolom a mozifilmek is hasonlóak lehetnek. Ez pedig 1:60 - 1:120 körüli kontraszt. A szakembereknek itt is illik dolgozniuk, hogy a képen ne legyenek ennél nagyobb fénykülönbségek. -
mr_ricsi
veterán
Igen, ezt mondja az elmélet, merthogy a való világ is végtelen kontrasztúnak tekinthető. De másrészről: mit tud ebből a szemünk feldolgozni? 10000:1 kontraszt és 100cd fehérszint esetén a legsötétebb fekete 0,01cd-ra adódik, miközben az emberi szem 0,5cd alatt már nem lát színeket. De eleve ha 100 cd fény jut a szembe, akkor a szem kontrasztátfogása csak 40:1 - 200:1 körüli (ez sok tényező függvénye), vagyis 0,5-2,5 cd alatt nincsenek már részletek.
Olvastam olyan leírást, ami szerint a TV felvétel helyszínét úgy kell bevilágítani, hogy a legvilágosabb és a legsötétebb fényerő aránya 40:1 körül legyen. Kérdésem: ha a műsor készítője nem igazodott a szem sajátosságaihoz, akkor ezt én miért ne korrigálhatnám a TV-m fényerő szabályzójával?
-
Kipróbáltam az ajánlott szoftvert, megjelent egy kicsit lilásabb árnyalat, de sajnos a sárgássága megmaradt
. Összehasonlítottam a Dell IPS monitorjához, ami ugyan úgy volt kalibrálva. Színvilágát tekintve nagyon hasonló hozzá, de nekem úgy tűnik, mintha egy sárgás háttérvilágítást kapna. Lehet, hogy én nem állítok be valamit rendesen?
-
Sajty1
csendes tag
Hello!
Régebben írtam hogy van egy rosz spyder4-em, amit ki kéne garisan cserélni és kértétek hogy osszam meg a tapasztalataimat.
Elmentem artwork.hu-hoz, ahol a spyder eszköz és az email-ben kapott Datacolor License Code megléte mellett szervizelik. Viszont csak akkor, ha rajtuk keresztül importált (Magyarországon vett) spyder-ről van szó, ami enyémre nem érvényes.
Ennek ellenére bevizsgálták és megerősítették, hogy hibás (adtak róla szerviz papírt is). Azt is mondták, hogy még nem láttak ilyen pontatlan spyder-t.
Ezután fordultam DataColor-hoz, nyitottam support ticketet...rengeteg feladatot/tesztet kellett csinálnom (legtöbb irreleváns volt a problémához, pl csináljak screenshotot msconfig/startup ablakról, küldjek icc profilokat(amiről azt állították, hogy jól kalibráltak), stb), majd végül fényképezzem le a nem kalibráltat és kalibráltat. A mobilommal (nem kalibrált fényképezőgép) lefényképezett kijelzőről azt állították, hogy az úgy jól kalibrált, de aztán hivatkoztam az artwork.hu-ra, hogy datacolor partner megerősítette, hogy hibás, stb...Errefel úgy döntöttek, hogy kicserélik. Csinálnom kellett egy fényképet, ahol elvágtam a spyder4express USB kábelét (látszódnia kell a teljes kábelnek, usb csatlakozónak és spydernek a képen), majd küldtek egy másikat (tehát nem kellett visszaküldenem a régit).Színek az új spyder-en teljesen másak régihez képest!
Ennek ellenére senkinek se ajánlom ezt a terméket, mert nem tudod, hogy milyet kapsz és ha nincs referencia colorimeter-ed, akkor nem is tudod igazolni, hogy hibás! -
Sajty1
csendes tag
Köszi a sok help-et!
Konzisztensnek konzisztens: Minden kijelzőn nem látszik a legsötétebb kék 6500K-en DispcalGUI-val (akár TN laptop vagy IPS monitor).
Gyári szoftvere ennek ellenére nagyon inkonzisztens eredményeket adott. TN panelen lila lett az az egész (rosszabb mint a nem kalibrált), DELL 2311H monitoron meg csíkozott volt a gradient. Ezzel érvelve szerintem kicserélnék garanciálisan, viszont külföldön vettem 63 euroért, ami alaposan megdobja a csere árát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pentax DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Építő/felújító topik
- Redmi Note 8 és 8T
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Megjött a Red Magic kompakt táblagépe az EU-ba
- További aktív témák...
- Samsung Full HD LED Monitor
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAU) UltraWide ívelt monitor garanciával, dobozzal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest