- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miért gondolod, hogy ez a panel wide gamutos? Ez az AUO B156HW01 v4 nem WCG kijelző: 6 Bit + FRC-s meghajtása van és csak 262 ezer árnyalatot tud 400:1-hez kontrasztaránnyal: az átlagosak 16.7 millió színt tudnak, a valóban WCG-k pedig minimum 16.2 milliárdot nagyságrendekkel jobb kontraszttal. Innentől érthető, hogy miért kapsz ilyen eredményt.
írják is róla, a mérés is ezt mondja, és az alapállapotban túlszaturált színek is erre utalnak. attól mert kevés benne a szín, még lehet nagy térre széthúzva
alapvetően egy dell u2515h-n szerkesztek képet, és a laptopba is csak a felbontása miatt került ezt a panelt, viszont egyrészt nézzenek ki normálisan rajta az srgb dolgok (kalibrálás nélkül egészen nonszensz pirosak tudnak megjelenni), másrészt a kíváncsiság, hogy mi van az srgb-n túl (tudom, neonszínek
)
de majd egyszer elviszem szakemberhez, kíváncsi vagyok, mit lehet ebből kihozni.
-
ha zöld a szürke, azt a koloriméternek nem kellene látnia? ha meg kézzel nyúlok bele a folyamat végén és szemre állítok fehéregyensúlyt, akkor szinte kár volt műszerrel belekezdeni.
eleve nem értem, hol csúszik el a folyamat, ugyanezzel megcsináltam még négy kijelzőt (gb-led ips, w-led ips, ccfl ips, w-led tn), de csak ez a wide gamut kijelző a problémás.
ddc értelmezhető laptopnál?egyáltalán ha a wide gamut kihasználása a cél, és többnyire színmenedzselt dolgokat látok rajta (főleg firefox), akkor jó az srgb target, vagy a sok olvasásban már összekeveredett valami?
-
sziasztok,
adott egy thinkpad w520, elég érdekes kijelzővel: tn film, wide gamut, rgb led háttérvilágítás. a spyder5elite saját programjával is megpróbáltam profilt készíteni hozzá, dispcalguival is, de nem lett igazán jó az eredmény, nem nagyon akar hasonlítani a mellette levő dell u2515h-ra. illetve hasonlít nagyjából, de mégis tele van furcsa színekkel.
ez a mérési eredmény
mit csinálok rosszul, milyen beállításokkal kellene végigmennie?köszi
-
ha félévente kikölcsönzöm, akkor majdnem 5 év múlva költöttem rá annyi pénzt, mintha megvettem volna. és i tudja, lehet hogy öt éven belül olyan
gazdag leszekolcsók lesznek az oled kijelzők, hogy nekem is lesz, és a mostani eszközök lehet csak bután fognak az ekkora kontrasztra nézni*Ropi*: normál gamutos kijelzők led és cfl világítással vegyesen. a leendő thinkpadben meg egyszer lehet hogy wide gamutos lesz, de abban meg alapból van egy huey pro (bár a minőségéről megoszlanak a vélemények)
-
esetleg a smile megvétele helyett egy eye1display pro vagy egy colormunki photo bérlése? ötezeröccáé' egy nap alatt lenyomom az összes megjelenítőt a környékemen
-
helló,
rájöttem, hogy megszaporodtak a kalibrálnivaló eszközök... ha jól láttam, egy colormunki smile ~30 pénz, ami szimpatikusan next nex finish módon működik (ami azért jó, mert nem értek hozzá), ha meg beleásnám magam, akkor az argyllcms is ismeri (de úgyse értek hozzá). az eszközök között nincs wide gamut, de ki tudja, mit hoz a jövő?
vegyek smile-t, vegyek mást, vegyek használtat, esetleg felejtsem el az egészet, és inkább vigyem a holmikat évente kalibrálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Gitáros topic
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Gyúrósok ide!
- Futás, futópályák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest